Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Μαύρο Δελφίνι: Η φυλακή απ’ όπου φεύγεις μόνο νεκρός
"Μαύρο Δελφίνι" ονομάζεται η φυλακή υψίστης ασφαλείας που βρίσκεται στα σύνορα με το Καζακστάν, όπου κρατούνται οι πιο αιμοσταγείς και διαβολικοί εγκληματίες της Ρωσίας.
Πήρε το όνομά της από ένα μαύρο δελφίνι, το οποίο κοσμεί την είσοδο του κτιρίου και κατασκευάστηκε από 700 κρατούμενους, οι οποίοι έχουν σκοτώσει συνολικά πάνω από 3.500 ανθρώπους!
Οι τρόφιμοι είναι ισοβίτες και δεν πρόκειται να αποφυλακιστούν ποτέ. Είναι κατά συρροή δολοφόνοι, κανίβαλοι, παιδεραστές και τρομοκράτες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Νικολάγιεφ, ο κανίβαλος serial killer που δολοφονούσε και έτρωγε τα θύματά και στη συνέχεια πουλούσε το ανθρώπινο κρέας.
black dolphin 2
Κανείς ποτέ δεν έχει αποδράσει από τη φυλακή, καθώς διαδοχικές μεταλλικές πόρτες υψίστης ασφαλείας σφραγίζουν την έξοδο.
Οι τρόφιμοι ζούνε μέσα σε «ένα κελί μέσα σε κελί», παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από τις κάμερες ασφαλείας και από τους δεσμοφύλακες.
Οι έγκλειστοι περπατούν σκυμμένοι ως τη μέση τους και προαυλίζονται με δεμένα μάτια, ώστε να μην αποκτήσουν εικόνα του κτιρίου.
Ουσιαστικά, δεν υπάρχει "αυλή" αλλά διαμορφωμένα κελιά όπου γυμνάζονται. Εκείνη την ώρα οι δεσμοφύλακες ψάχνουν τα κελιά τους για απαγορευμένα είδη.
Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σωφρονιστικά συγκροτήματα της Ρωσίας και αναφέρεται ήδη από το 1773.
Από την αρχή είχε τιμωρητικό χαρακτήρα, γι'αυτό όλα είναι φτιαγμένα προκειμένου να υποτάσσονται ακόμη και οι πιο σκληροί εγκληματίες.
Αν και έχει χωρητικότητα 1.6000 κρατουμένων, ο αριθμός των τροφίμων είναι μικρότερος προκειμένου να επιτυγχάνεται η ασφαλής φύλαξή τους.
Επίσης έξω από κάθε κελί υπάρχει μια αναλυτική περιγραφή των εγκλημάτων του τροφίμου, ώστε οι δεσμοφύλακες να μην νοιώσουν ούτε μια στιγμή οίκτο.
Γιατί δεν πρέπει να κοιμάστε με ανεμιστήρα ανοιχτό όλο το βράδυ
Η ζέστη το καλοκαίρι, πολλές φορές είναι ανυπόφορη. Έτσι, οι περισσότεροι καταφεύγουν στα κλιματιστικά ή τους γνωστούς σε όλους μας, ανεμιστήρες!
Αν και μέχρι τώρα ο ανεμιστήρας ήταν αγαπημένο μας αντικείμενο, όπως σημειώνουν οι ειδικοί, μια τέτοια πρακτική δεν είναι και τόσο καλή ιδέα.
Ο ανεμιστήρας παρόλο που κινεί τον αέρα γύρω από το δωμάτιο ενισχύοντας έτσι την φρεσκάδα του δωματίου, ανασηκώνει δυστυχώς σκόνη και γύρη που κατακάθεται σε κάθε δωμάτιο.
Όσοι είναι αλλεργικοί και έχουν άσθμα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κοιμούνται με τον ανεμιστήρα ανοιχτό.
Η σκόνη ανακυκλώνεται και την εισπνέετε καθώς κοιμάστε.
Ο ανεμιστήρας πρέπει να καθαρίζεται και να μην έχει σκόνη στις λεπίδες του. Αν έχει σκόνη, τότε με το που τον ενεργοποιήσετε θα εκτοξευθεί στον αέρα όλη αυτή η σκόνη.
Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να προκληθεί από τον ανεμιστήρα, είναι να ερεθιστούν τα μάτια και ιδίως όσοι φοράνε φακούς επαφής κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται με τα μάτια τους εν μέρει ανοιχτά και ο ερεθισμός από τον ανεμιστήρα είναι πολύ πιθανός.
Τέλος, ο ανεμιστήρας μπορεί να προκαλέσει πόνο στους μυς. Ο πόνος στον σβέρκο και στην πλάτη που μπορεί να νιώσετε το πρωί που θα ξυπνήσετε, μπορεί να οφείλεται στο συνεχές ρεύμα αέρα από τον ανεμιστήρα.
Χώρισε την πανέμορφη κοπέλα του για... επαγγελματικούς λόγους
Ιδιαίτερο... επαγγελματισμό φαίνεται πως έδειξε ο επαγγελματίας παίχτης «Cod», Douglas 'FaZe Censor' Martin καθώς χώρισε την πανέμορφη 26χρονη φίλη του για να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το Παγκόσμιο τουρνουά που πλησιάζει.
Η Μεξικανή Yaner Garcia, γνωστή και ως η πιο καυτή παρουσιάστρια καιρού στον κόσμο, είναι πλέον ελεύθερη!
Έχοντας ήδη μια καριέρα σαν παρουσιάστρια και σαν μοντέλο και με μόλις... 6 εκατομμύρια άτομα να την ακολουθούν στο Instagram, σίγουρα η Yanet είναι από τις πιο περιζήτητες στον πλανήτη.
Όσον αφορά στον νεαρό επαγγελματία, είχε μια αρκετά δύσκολη χρονιά καθώς δεν κατάφερε να προκριθεί με την πρώτη στο Παγκόσμιο τουρνουά για το Black Ops IV και έτσι αναγκάστηκε να βρει τη θέση του έμμεσα με μεταγραφή στην ομάδα που είχε εξασφαλίσει το εισιτήριό της.



gorg.PNG

Η μπάλα που δώρισε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ κατά την διάρκεια της συνάντησης κορυφής στο Ελσίνκι, κίνησαν σε πολλούς τις υπόνοιες, μήπως στην μπάλα αυτή είχε τοποθετηθεί κοριός.
Μάλιστα ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, έφθασε στο σημείο να γράψει στο Twitter του το εξής : «Θα έλεγχα την μπάλα ποδοσφαίρου για να διαπιστώσω αν είχε συσκευή υποκλοπής και δεν θα την άφηνα ποτέ να μπει στον Λευκό Οίκο».
Ωστόσο, οι υπόνοιες αυτές, αποδείχθηκαν εντελώς λανθασμένες, καθώς πάνω στην μπάλα ποδοσφαίρου αναγράφεται ότι περιέχει ένα τσιπ με μια μικροσκοπική κεραία που μεταδίδει σήμα σε τηλέφωνα που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση. Έτσι, αποδείχθηκε ότι το τσιπάκι, αντί να είναι μια συσκευή υποκλοπής, διαφημίζει τις μελλοντικές μπάλες ποδοσφαίρου της εταιρείας Adidas.
Στις φωτογραφίες από την συνέντευξη τύπου μετά την συνάντηση κορυφής του Ελσίνκι, που δείχνουν τον πρόεδρο Πούτιν να δίνει την μπάλα στον Τραμπ, φαίνεται το λογότυπο της εταιρείας στο οποίο αναγράφεται ότι περιέχει ένα τσιπ NFC (Near field communication) ασύρματης μετάδοσης, το οποίο τοποθετείται εντός της μπάλας κατά την διάρκεια της κατασκευής της κάτω από το λογότυπο, και το οποίο μοιάζει με σήμα WiFi, σύμφωνα με την ιστoσελίδα της adidas.
Το τσιπάκι επιτρέπει στους φιλάθλους, να έχουν πρόσβαση σε βίντεο, σε αγώνες και άλλα στοιχεία όταν βάζουν τα κινητά τους κοντά στην μπάλα (σε απόσταση 10 εκατοστών). Η μπάλα αρχικά πωλούνταν μέσω της ιστοσελίδας της εταιρείας στην τιμή των 165 δολαρίων (83 δολάρια τις τελευταίες εβδομάδες).
Η εταιρεία Adidas αρνήθηκε να σχολιάσει το αν το τσιπάκι μπορεί να είναι φορέας μέσω του οποίου οι Ρώσοι μπορούν να χακάρουν. Σύμφωνα δε με την ιστοσελίδα της εταιρείας δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να τροποποιηθεί.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έλεγξαν την μπάλα ποδοσφαίρου.
«Αυτή η μπάλα ποδοσφαίρου πέρασε τη διαδικασία ελέγχου, όπως γίνεται με όλα τα δώρα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς προσθέτοντας ότι «δεν θα επεκταθούμε περισσότερο στις διαδικασίες που αφορούν την ασφάλεια».
Δεν απάντησε επίσης στο σε σχετικό ερώτημα για το αν διαπιστώθηκαν κάποιες τροποποιήσεις στην μπάλα, ή στο που θα φυλάσσεται στη συνέχεια.

O Βραζιλιάνος πρώην άσος του ποδοσφαίρου Ροναλντίνιο προστίθεται στη λίστα των διάσημων ανά τον κόσμο που έχουν εκφράσει τη λύπη τους για την τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία 24ωρα από την πύρινη λαίλαπα στην Ανατολική Αττική.
Ο «μάγος» της «στρογγυλής Θεάς» ανέβασε το απόγευμα της Πέμπτης στο λογαριασμό του στο Instagram μία φωτογραφία, στην οποία απαθανατίζεται να προσεύχεται μπροστά στην ελληνική σημαία και τον Παρθενώνα, συνοδεύοντάς την με το εξής μήνυμα γραμμένο στα ελληνικά:
«Πονάω για την Ελλάδα μας και την Αθήνα μας. Κουράγιο Έλληνες αδελφοί μου, η σκέψη και οι προσευχές μου μαζί», ενώ έβαλε hashtag #PrayForGreece και την ελληνική σημαία.
Στην πρώτη μισή ώρα η ανάρτηση του «Ρόνι» συγκέντρωσε περισσότερες από 250.000 καρδιές – τα αντίστοιχα likes στο facebook – και πάνω από 2.200 σχόλια, αρκετά εκ των οποίων από Έλληνες χρήστες του instagram. «Ευχαριστούμε Ρόνι. Σε αισθανόμαστε δικό μας και είσαι πάντα στην καρδιά μας», «ευχαριστούμε ψυχάρα Ροναλντίνιο», «μεγάλο μπράβο σε ένα θρυλο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου» ήταν μερικά από τα σχόλια.
Ο Ροναλντίνιο έχει εκφράσει στο παρελθόν το θαυμασμό του για την Ελλάδα και την αγάπη του για τους Έλληνες. Εξάλλου έχει επισκεφθεί τη χώρα μας αρκετές φορές, για καλοκαιρινές διακοπές, για να διασκεδάσει σε κάποιο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης ή στο πλαίσιο εμπορικών συμφωνιών με χορηγούς.
Παρά το γεγονός ότι έχει κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, παραμένει ένα από τα πιο hot ονόματα. Τον Ιούνιο του 2017 βρέθηκε στην Αθήνα και»τα έσπασε» στο κέντρο όπου εμφανιζόταν ο Αντώνης Ρέμος, ενώ την επόμενη ημέρα αναχώρησε με κρουαζιερόπλοιο για τη Μύκονο από όπου παρακολούθησε εν πλω τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ως καλεσμένος γνωστής μπύρας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!