Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017


Θέσεις εργασίας έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα στην εταιρεία Intralot.
Δείτε αναλυτικότερα ΕΔΩ

Έναν νέο τρόπο έχουν εφεύρει διάφοροι επιτήδειοι, προκειμένου να εξαπατήσουν ανύποπτους χρήστες της εφαρμογής Viber, αποστέλλοντας μαζικά επικίνδυνα μηνύματα.
Επειδή οι χρήστες που λαμβάνουν τα μηνύματα επιλέγονται τυχαία, πρέπει όλοι όσοι χρησιμοποιούν την εφαρμογή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ανοίγουν μηνύματα από αγνώστους, ειδικά αν το μήνυμα αναφέρει πως έχουν κερδίσει κάποιο κινητό ή χρηματικό ποσό.
Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του υποτιθέμενου διαγωνισμού, όπως αναφέρει το strange, οι χρήστες θα πρέπει να πατήσουν σε έναν σύνδεσμο ή να αποστείλουν προσωπικά τους στοιχεία.
Πατώντας όμως στον σύνδεσμο, οι χρήστες, δίχως να το γνωρίζουν, ενεργοποιούν τη συμμετοχή τους σε συνδρομητική υπηρεσία, η οποία είναι υψηλής χρέωσης.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβούλευσε τους χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν τα προσωπικά τους στοιχεία.
Πηγή: techit.gr

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι επιμένει ότι δεν εννοεί να παραιτηθεί και ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του ιδρυτή του κινήματος «Πέντε Αστέρων» Μπέπε Γκρίλο παρά τις αποκαλύψεις του Τύπου και την ανάκρισή της από τους εισαγγελείς.
Σύμφωνα με το περιοδικό L’ Espresso, στο πλαίσιο εισαγγελικής έρευνας φέρεται να προέκυψε ότι ο πρώην υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου της δημάρχου Σαλβατόρε Ρομέο της είχε πληρώσει δυο ασφάλειες ζωής, ύψους 30.000 και 3.000 ευρώ, πριν η ίδια εκλεγεί δήμαρχος. Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κίνητρο της απόφασης αυτής του Ρομέο ήταν πιθανόν ο δεσμός που διατηρούσε με την ιταλίδα δικηγόρο η οποία εξελέγη δήμαρχος τον περασμένο Ιούνιο. Η ίδια πάντως τόνισε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις ασφάλειες και ότι «έχει μείνει άναυδη». «Στην αιτιολογία της ασφάλειας ζωής ο Ρομέο είχε γράψει “δεσμός”», γράφει σήμερα η εφημερίδα La Repubblica στην διαδικτυακή της έκδοση. Δεν φαίνεται να πρόκειται -τουλάχιστον έως τώρα- για αξιόποινη πράξη, αλλά πολλοί υπογραμμίζουν πως είναι κάπως περίεργο το ότι στην συνέχεια ο Ρομέο ορίσθηκε υπεύθυνος του ιδιαίτερου γραφείου της «δημάρχου των Πέντε Αστέρων».
Παράλληλα, χθες η Βιρτζίνια Ράτζι ανακρίθηκε επί οκτώ ώρες από τους εισαγγελείς της Ρώμης, σε σχέση με το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας και αναληθούς διαδικασίας για τον διορισμό του πρώην υπεύθυνου του γραφείου τουριστικής προώθησης του δήμου Ρενάτο Μάρα. Πρόκειται για τον αδελφό του Ραφαέλε Μάρα, πρώην επικεφαλής του προσωπικού του δήμου της Αιώνιας Πόλης, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο για διαφθορά. Η υποψία είναι ότι η συγγένεια των αδελφών Μάρα, μπορεί να βοήθησε την σταδιοδρομία τους, με την στήριξη της νεαρής δημάρχου.
Οι παρατηρητές αναφέρουν ότι μέσα σε λιγότερο από οκτώ μήνες, η δήμαρχος των Πέντε Αστέρων, αντί να δώσει μια νέα ώθηση στην ιταλική πρωτεύουσα με βάση το σύνθημά της, που ήταν «εντιμότητα», διαπιστώνεται πως έχει βαλτώσει, πως δεν διαθέτει δυναμική παρουσία και πως αναγκάζεται μάλιστα να απολογηθεί ενώπιον των εισαγγελέων. Θα πρέπει να διαπιστωθεί τώρα, αν πράγματι ο Μπέπε Γκρίλο θα συνεχίζει να την στηρίζει ή αν θα αποφασίσει να αποσύρει το σύμβολο του κινήματός του από την δημαρχία της Ρώμης, προκαλώντας και την παραίτηση της Βιρτζίνια Ράτζι.
Πηγή: iefimerida.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!