Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Το ελληνικό βότανο που προστατεύει από τον καρκίνο και τον διαβήτη
Το να χρησιμοποιείτε βότανα και μπαχαρικά στην μαγειρική είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσετε την γεύση και την εμφάνιση ενός πιάτου χωρίς την προσθήκη νατρίου (αλάτι), αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος για να πάρετε πρόσθετες θρεπτικές ουσίες και σημαντικά οφέλη για την υγεία σας ταυτόχρονα.
Ένα βότανο που χρησιμοποιούμε εκτενώς στην μεσογειακή κουζίνα είναι και ο μαϊντανός.
Σύμφωνα με την Εθνική Βάση Δεδομένων Θρεπτικών Συστατικών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας, τα 10 κλωναράκια μαϊντανού περιέχουν:
  • 4 θερμίδες
  • 0,3 γραμμάρια πρωτεΐνης
  • 0,1 γραμμάρια λίπους
  • 0,6 γραμμάρια υδατανθράκων
  • 0,3 γραμμάρια φυτικών ινών και
  • 0,1 γραμμάρια ζάχαρης
Επίσης παρέχουν:
  • το 205% της ημερήσιας ανάγκης ενός ενήλικα σε βιταμίνη Κ
  • το 22% της βιταμίνης C και
  • το 17% της βιταμίνης Α
Πρόληψη του καρκίνου
Η μυρικετίνη, μία φλαβονόλη που περιέχει ο μαϊντανός, έχει αποδειχθεί ότι έχει χημειοπροληπτική επίδραση για τον καρκίνο του δέρματος. Οι γλυκοπατάτες, ο μαϊντανός, τα μαύρα φραγκοστάφυλα και τα βακκίνια (είδος μούρων) είναι μεταξύ των τροφών με την υψηλότερη συγκέντρωση μυρικετίνης ανά 100 γραμμάρια.
Ο μαϊντανός περιέχει επίσης υψηλές ποσότητες χλωροφύλλης, η οποία έχει αποδειχτεί ότι μπλοκάρει τις καρκινογόνες επιδράσεις των ετεροκυκλικών αμινών, οι οποίες παράγονται κατά το ψήσιμο των τροφών σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν έχετε την τάση να ψήνετε τις τροφές σας στη σχάρα και να τις “καρβουνίζετε” αρκετά, φροντίστε να τις συνδυάζετε με πράσινα λαχανικά για να “ακυρώσετε” αυτά τα αποτελέσματα.
Επίσης, μια φυσική χημική ουσία που βρίσκεται στο μαϊντανό, γνωστή ως απιγενίνη, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το μέγεθος ενός όγκου σε μια επιθετική μορφή καρκίνου του μαστού, σε μια έρευνα που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι των ΗΠΑ. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτό δείχνει πως η απιγενίνη είναι μια πολλά υποσχόμενη μη τοξική θεραπεία για τον καρκίνο στο μέλλον.
Πρόληψη του διαβήτη
Η μυρικετίνη έχει επίσης αξιολογηθεί για την αποτελεσματικότητά της στην θεραπεία και την πρόληψη του διαβήτη. Έρευνες τύπου “in vitro” σε ζώα έδειξαν ότι η μυρικετίνη μπορεί να μειώσει την συγκέντρωση σακχάρων στο αίμα, καθώς και να μειώσει την αντίσταση στην ινσουλίνη, ενώ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα.
Τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017, θα χορηγηθεί ως προκαταβολή το 50% της πρώτης δόσης των οικογενειακών επιδομάτων του Α’ τριμήνου του έτους 2017 (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών), με βάση τα στοιχεία αιτήσεων Α21 του έτους 2016, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

Λόγω του ότι η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, μόλις ξεκίνησε και η πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων Α21 για το έτος 2017 δεν έχει ανοίξει ακόμη, ο ΟΓΑ, για να διευκολύνει τις οικογένειες των δικαιούχων, χορηγεί και εφέτος, όπως και το 2016, την πρώτη δόση με μορφή προκαταβολής, με βάση τα εισοδήματα του προηγούμενου έτους.

Η πληρωμή αφορά πάνω από 725.000 οικογένειες δικαιούχων. Επιπροσθέτως, πλέον των 45.000 οικογενειών δικαιούχων θα λάβουν και αναδρομικά προηγουμένων ετών. Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται σε πάνω από 101.000.000 ευρώ.

Σχετικά με τα αναδρομικά, διευκρινίζεται ότι προέκυψαν από την εκκαθάριση της μεγάλης πλειονότητας των εκκρεμών περιπτώσεων, για τις οποίες απαιτήθηκε η προσκόμιση συμπληρωματικών δικαιολογητικών. Επισημαίνεται ότι, με τη χορήγηση του 50% της προκαταβολής στην πρώτη δόση, περιορίσθηκαν σημαντικά τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά σε μη δικαιούχους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τους δικαιούχους παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΟΓΑ (www.oga.gr), στην ένδειξη Οικογενειακά Επιδόματα, στο πεδίο «Πληροφορίες Αιτήσεων Οικογενειακών Επιδομάτων».

http://www.4news.gr

Ο περίεργος λόγος που δεν κουμπώνουμε το τελευταίο κουμπί στο σακάκι
Σε ένα σακάκι με 2 κουμπιά, πρέπει να κουμπώνετε το πάνω κουμπί και ποτέ το δεύτερο. Σε ένα σακάκι με 3 κουμπιά, αφήνετε το τρίτο κουμπί!
Έτσι λοιπόν είθισται να μην κουμπώνουμε το τελευταίο κουμπί ποτέ σε κανένα σακάκι ούτε γιλέκο. Είναι βασική αρχή στο βρετανικό ντύσιμο την οποία ακολουθούμε σε Ευρώπη και Αμερική!
Μάλιστα οι σχεδιαστές των αντρικών κουστουμιών συχνά προσαρμόζουν τα σακάκια και τα γιλέκα, για να φαίνονται πιο κολακευτικά όταν ο άντρας το αφήνει ξεκούμπωτο! Και θα σκεφτείτε τώρα, ποιος ο λόγος να το αφήνουμε ανοιχτό ή ποιος ο λόγος να υπάρχει αν δεν χρησιμοποιείται;
Πάμε λίγο πίσω, στο 1906, τότε που βασίλευε ο βασιλιάς ο Εδουάρδος ο Ζ' και δεν μπορούσε να κουμπώσει το δεύτερο κουμπί στο σακάκι του, επειδή ήταν καλοφαγάς και πάντα φούσκωνε από το πολύ φαι! Έτσι οι Βρετανοί έκαναν το ίδιο από σεβασμό σε εκείνον.
Το μονόπετο κοστούμι που φοράμε σήμερα, εμφανίστηκε το 1906 και λεγόταν κοστούμι σαλονιού, είχε 3 κουμπιά και είχε ένα πιο χαλαρό κόψιμο για να είναι άνετο όταν ο άντρας ανέβαινε στο άλογο. Το κοστούμι στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από τα παραδοσιακά παλτό ιππασίας, στα οποία και πάλι το τρίτο κουμπί έμενε ανοιχτό για να υπάρχει αέρας και να στέκεται πιο καλά το σακάκι από κάτω.

Η Ερυθραία μπορεί να μην συμπεριλαμβάνεται στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, ωστόσο όσοι τύχει να ταξιδέψουν εκεί και να μετακινηθούν οδικώς, καλό θα είναι να ξέρουν ότι θεωρείται η πιο επικίνδυνη χώρα για οδήγηση παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η μικρή αυτή αφρικανική χώρα μετράει κατά μέσο όρο 48.4 θανάτους ετησίως σε τροχαία ανά 100.000 κατοίκους, με την Δομινικανή Δημοκρατία να ακολουθεί, στη 2η θέση της σχετικής λίστας, με 41.7 θανάτους. Στην πρώτη δεκάδα των πιο επικίνδυνων χωρών για οδήγηση βρίσκονται και τουριστικές χώρες, όπως η Ταϊλάνδη με 38.1 θανάτους και η Νότια Αφρική με 31.9.
Όσον αφορά τις πιο ασφαλείς, πρώτο και με διαφορά είναι το Σαν Μαρίνο, το οποίο μπορεί να υπερηφανεύεται ότι εκεί κανένας δεν αφήνει την τελευταία του πνοή στο δρόμο.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα υπάγεται στην κατηγορία των χωρών που είναι σχετικά ασφαλείς, μετρώντας 9.1 θανάτους κατά μέσο όρο ετησίως ανά 100.000 κατοίκους.
ΟΙ 10 ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ
1. Ερυθραία – 48.4 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους
2. Δομινικανή Δημοκρατία – 41.7
3. Λιβύη – 40.5
4. Ταϊλάνδη – 38.1
5. Βενεζουέλα – 37.2
6. Νιγηρία – 33.7
7. Ν. Αφρική – 31.9
8. Ιράκ – 31.5
9. Γουινέα Μπισάου – 31.2
10. Ομάν – 30.4
ΟΙ 10 ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΧΩΡΕΣ ΓΙΑ ΟΔΗΓΗΣΗ
1. Σαν Μαρίνο – 0 θάνατοι ανά 100.000 κατοίκους
2. Μικρονησία – 1.8
3. Μαλδίβες – 1.9
4. Νορβηγία – 2.9
5. Σουηδία – 3
6. Δανία – 3
7. Παλαιστινιακά εδάφη – 3.2
8. Ισραήλ – 3.3
9. Ελβετία – 3.4
10. Μ. Βρετανία – 3.5
Πηγή: Telegraph
Τέλος τα «αυγά» από το Twitter
Μία νέα προεπιλεγμένη φωτογραφία σκοπεύει να εισαγάγει σύντομα η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter, αντικαθιστώντας τα γνώριμα «αυγά» σε μια προσπάθεια «προτροπής της αυτό-έκφρασης».
Την περασμένη Παρασκευή, το κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει μια προεπιλεγμένη εικόνα προφίλ με σκοπό να «απεξαρτηθεί» από τη συσχέτιση με την κακομεταχείριση και το φαινόμενο του trolling στην πλατφόρμα.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian, η εικόνα του αυγού είχε χρησιμοποιηθεί από πολλούς χρήστες με σκοπό να «παρενοχλούν» άλλους.
«Αυτό είχε δημιουργήσει μια σύνδεση μεταξύ της προεπιλεγμένης εικόνας του αυγού και της αρνητικής συμπεριφοράς, κάτι που αποτελεί αδικία για τους ανθρώπους που είναι νέοι χρήστες στην πλατφόρμα και δεν έχουν αλλάξει την εικόνα του προφίλ τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Twitter.
Η νέα εικόνα θα ενθαρρύνει τους χρήστες να ανεβάζουν τις δικές τους φωτογραφίες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά της η Guardian, επειδή η ανακοίνωση της αλλαγής έγινε στις 31 Μαρτίου, πολλοί χρήστες θεώρησαν ότι πρόκειται για αστείο εξαιτίας της Πρωταπριλιάς.

 
Γιατί πρέπει να αποθηκεύετε τα γιαούρτια γυρισμένα ανάποδα στο ψυγείο
Πώς μπορείτε να κάνετε το γιαούρτι σας να διαρκέσει περισσότερο, ή το τυρί κότατζ;
Γυρίστε τα ανάποδα όταν τα έχετε στο ψυγείο!
Δημιουργείτε έτσι ένα κενό μέσα στο δοχείο που σταματά τα βακτήρια (και, επομένως τη μούχλα) από το να εμφανιστούν! Απλά να είστε προσεκτικοί όταν το ανοίξετε για να μη λερωθείτε!

 

Όταν ρωτήθηκε από τον Τζέι Λένο σχετικά με την καταπληκτική της απώλεια βάρους σε κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης τηλεοπτικής συνέντευξης, η Κριστίνα Αγκιλέρα συγκλόνισε το ακροατήριο. Ενώ μέχρι στιγμής επικρατούσε η άποψη πως ήταν το αποτέλεσμα σκληρής άσκησης και δίαιτας χαμηλής σε θερμίδες, η Κριστίνα δήλωσε πως η απίστευτη μεταμόρφωσή της οφειλόταν για την ακρίβεια σε ένα περίεργο εξωτικό φυτό. Στο ιστολόγιό της δηλώνει, "Δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο εύκολο ήταν. Δεν άλλαξα τη δίαιτά μου και την καθημερινή μου ρουτίνα και όμως το λίπος έλιωσε σαν βούτυρο και έφυγε. Επιτέλους κάτι που απλώς πετυχαίνει αποτελέσματα."
Η Κριστίνα Αγκιλέρα δεν είναι η μόνη διασημότητα που δράττει την ευκαιρία με το θαυματουργό αυτό προϊόν καύσης λίπους. Οι Κέλι Όσμπορν, Ρέιτσελ Ρέι και Τζένιφερ Λόπεζ έχουν όλοι αναφερθεί να έχουν χάσει ένα σημαντικό ποσό σωματικού λίπους ακολουθώντας την ίδια δίαιτα. Η χρήση του νέου αυτού προϊόντος είναι ότι πιο καυτό υπάρχει αυτή τη στιγμή, και όχι χωρίς να υπάρχει λόγος. Αυτή η κλινικά αποδεδειγμένη φόρμουλα μπορεί να ξεφορτωθεί 4,5 κιλά λίπους κάθε 7 ημέρες και να ξεφορτωθεί κάθε τι άχρηστο από το σώμα σας. Και το καλύτερο από όλα, το είναι εντελώς προσιτό! Ξέρουμε τι σκέφτεστε, και εμείς είχαμε τις αμφιβολίες μας.
Μετά όμως από την επιτυχία της Κριστίνα και πολλών άλλων διασημοτήτων με το Forskolin Active ξέραμε πως έπρεπε να του δώσουμε μια ευκαιρία και να δοκιμάσουμε να βιώσουμε από πρώτο χέρι την ίδια επιτυχία που είχαν οι σταρ αυτοί. Μετά από μια γρήγορη έρευνα στο γραφείο, επιλέξαμε την αρχισυντάκτριά μας Μελίνα Σέκερη η οποία προσπαθούσε να χάσει βάρος στα γρήγορα για τον επερχόμενό της γάμο σε 7 εβδομάδες. Ακολουθεί η εμπειρία της μετά από 4 εβδομάδες χρήσης του προϊόντος.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!