Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

17χρονος κερδίζει 30.000 δολάρια τον μήνα -Οι 5 συμβουλές του για να πετύχεις
Οι περισσότεροι έφηβοι έχουν στο μυαλό τους τα video games ή την έξοδο του Σαββάτου για βόλτα με την παρέα τους. Όχι όμως και ο Τέμπερ Τόμπσον, ο οποίος σε ηλικία 17 ετών κερδίζει το μήνα 30.000 δολάρια και οι συμβουλές του ακόμη και προς τους μεγαλύτερους, ίσως αποδειχθούν σημαντικές.
Ο Τόμπσον φάνηκε από την ηλικία των 13 ετών πως θα ήταν διαφορετικό παιδί από τα υπόλοιπα της γενιάς του. Όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Business Insider, σταμάτησε να ζητάει χαρτζηλίκι από τους γονείς του, θέλοντας να κερδίζει το μήνα 100 δολάρια.
Αρχισε λοιπόν το Online Marketing αφήνοντας στην άκρη τα video games και πλέον κερδίζει μέσω μιας μίνι επιχείρησης που έχει στήσει, 30,000 δολάρια το μήνα. Ποιες είναι όμως οι συμβουλές του 17χρονου για όλους τους νέους...
1.Αναλάβετε δράση
Το πρώτο μάθημα είναι πως πρέπει πραγματικά να κάνετε κάτι. «Πολλοί άνθρωποι όλο συζητούν και λένε πως κάτι πρέπει να κάνουν αλλά λόγω της αναβλητικότητάς τους δεν το κάνουν ποτέ. Αν δεν επιχειρήσεις κάτι, δεν θα έχεις ποτέ επιτυχία», σημειώνει ο Τόμπσον.
2.Μη φοβάστε την αποτυχία
Το δεύτερο μάθημα έχει να κάνει με την επιμονή. Τα λάθη πάντα γίνονται. Ο Τόμπσον παραδέχεται πως έκανε αρκετά λόγω απειρίας και αναφέρει «Η αποτυχία είναι πλεονέκτημα. Μαθαίνεις από τα λάθη σου και γίνεσαι καλύτερος».
3.Μείνετε συγκεντρωμένοι
Δεν πρέπει ποτέ να ξεφεύγετε από τον στόχο σας.«Το πιο ισχυρό σας όπλο είναι να μείνετε συγκεντρωμένοι. Μόνο έτσι μπορείτε να εκτοξευτείτε» αναφέρει ο 17χρονος.
4. Να έχετε δίπλα σας θετικούς ανθρώπους
Το δίκτυο των ανθρώπων που σας περιβάλλουν οφείλει να σας προσφέρει μια θετική αύρα, να ανυψώνει το ηθικό σας και να σας εμπνέει. «Οι γονείς μου είναι ικανοποιημένοι με όσα έχουν. Εγώ πάλι, θέλω να επεκταθώ. Δεν είχαν χρήματα για να με βοηθήσουν αλλά ηθικά με στήριξαν πολύ. Νομίζω πως αν είχα δίπλα μου αρνητικούς ανθρώπους που δεν είχαν διάθεση να πετύχουν κάτι στη ζωή τους, θα με είχαν παρασύρει προς τα κάτω» τόνισε ο Τόμπσον.
5.Μην επαναπαύεστε
Ο 17χρονος Τόμπσον είδε την εταιρεία του να γιγαντώνετε σιγά-σιγά. Από τα 100 δολάρια το μήνα, κατάφερε με μερικές αλλαγές να φτάσει στα 1.000 δολάρια και από εκεί στις 10.000 δολάρια. «Οι περισσότεροι άνθρωποι θα ήταν ευτυχισμένοι με τον πρώτο στόχο τους και δεν θα κοιτούσαν πως να αυξήσουν το κέρδος τους. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να επαναπαυτείς σε ό,τι έχεις πετύχει».

Πηγή iefimerida.gr
Μάικλ Ντάγκλας: Στο κόκκινο χαλί παρά τις φήμες ότι έχει τρεις μήνες ζωής [εικόνες]

Εξηντάχρονος βιοπαλαιστής, που διατηρεί ένα μικρό μαγαζάκι στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού της Ρόδου είναι ο υπερτυχερός που κέρδισε το ένα από τα δύο χρυσοφόρα Τζόκερ και ο οποίος θα εισπράξει πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ!
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ροδιακή», ο υπερτυχερός δεν γνώριζε ότι το δελτίο αξίας 2,5 ευρώ που κατέθεσε στο πρακτορείο του Σάκη Καλαθενού στην Ιαλυσό, κέρδισε 1,2 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ούτε και είχε ακούσει ή διαβάσει την προηγούμενη μέρα ότι στη Ρόδο έπεσε το ένα από τα δύο χρυσά δελτία!
Ο 60χρονος, μπήκε στο πρακτορείο την Δευτέρα το πρωί, κρατώντας στα χέρια του το χρυσοφόρο δελτίο. Όπως κάνει κάθε φορά, πήγε στον πράκτορα του ΟΠΑΠ και αφού του το έδωσε τον ρώτησε αν κερδίζει!
Σύμφωνα με όσα περιέγραψε στην εφημερίδα ο ίδιος ο πράκτορας, όταν είδε ότι το δελτίο αυτό ήταν εκείνο που κέρδισε το 1,2 εκατομμύρια, του το ανακοίνωσε χαμηλόφωνα… Ο 60χρονος όμως, που όπως αποδείχθηκε δεν ήταν καν υποψιασμένος, δεν μπορούσε να το συνειδητοποιήσει και ακολούθησε ο εξής διάλογος:
-Πόσα είπατε ότι κέρδισα; Ένα εκατομμύριο 200.000 χιλιάδες ευρώ;
-Μάλιστα, του απάντησε ο πράκτορας.
-Είστε σίγουρος; τον ρώτησε ο 60χρονος.
-Πιο σίγουρος δεν γίνεται, του απάντησε με χαμόγελο ο πράκτορας, ο οποίος ταυτόχρονα ενημέρωσε και τον ΟΠΑΠ.
Ο ίδιος του έδωσε συμβουλές να τηρήσει την ανωνυμία του αφενός και αφετέρου για το πώς θα εισπράξει τα χρήματα μέσω του ΟΠΑΠ στον λογαριασμό του.
Ο συγκεκριμένος υπερτυχερός, ήταν συστηματικός παίκτης. Έπαιζε κάθε εβδομάδα μικρά ποσά και κάθε φορά έρχονταν και έφερνε την επόμενη μέρα το δελτίο του, δίνοντάς το στον πράκτορα για να του πει αν κέρδιζε και τι ακριβώς, χωρίς πάντως να έχει κερδίσει στο παρελθόν σημαντικά ποσά.
Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗ

Τον επόμενο δίσκο των Killers θα γράψει ο Elton John, όπως δήλωσε ο μεγάλος καλλιτέχνης. Μάλιστα, υπήρχε συνάντηση μεταξυ των δύο πλευρών και συγκκριμένα με τον Flowers και τα υπόλοιπα παιδιά στο στούντιο.
«Ελπίζω να πάω στο Vegas και να γράψω με τον Brandon για τον επόμενο δίσκο των Killers. Φεύγω σήμερα. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον» είπε μιλώντας πριν μερικές ημέρες στο Shazam.
Οι Killers είναι ένα νέο συγκρότημα και θα είναι μεηάλη τιμή να τους γράψει τον επόμενο δίσκο ο Elton John.
bmw-autonomy
Ένας νέος αλγόριθμος δίνει τη δυνατότητα στα smart cars να εντοπίζουν τους πεζούς με σχεδόν την ίδια επιτυχία με έναν άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι. 
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σαν Ντιέγκο δημιούργησαν έναν ειδικό αλγόριθμο για χρήση από τα smart cars, ή αλλιώς τα έξυπνα αυτοκίνητα του κοντινού μέλλοντος, έτσι ώστε να μπορούν να αντικρίζουν με επιτυχία τους πεζούς και με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια.
Ο εντοπισμός ανθρώπων γίνεται με ρυθμό της τάξης των 2 με 4 καρέ το δευτερόλεπτο, ρυθμός που μοιάζει με εκείνον του ανθρώπινου ματιού. Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το σύστημα των ερευνητών του Σαν Ντιέγκο εμφάνισε τα μισά λάθη από τα υπάρχοντα συστήματα εντοπισμού πεζών.
pedestrian-detection-ucsd
Ο αλγόριθμος αποκλείει γρήγορα τα σημεία στα οποία δεν κυκλοφορούν πεζοί και εστιάζει εκεί όπου υπάρχουν άνθρωποι, ενώ το όλο σύστημα βασίζεται στην τεχνολογία του deep learning, με απώτερο σκοπό την μείωση των υπολογισμών και την ταχύτερη αναγνώριση.
Αυτή τη στιγμή, το σύστημα αναγνωρίζει ένα αντικείμενο τη φορά, αλλά αυτό αναμένεται να εξελιχθεί προτού να μπει σε κανονική εφαρμογή. Η τεχνολογία αυτή δεν θα χρησιμοποιηθεί μόνο σε οχήματα, αλλά αναμένεται να βρει εφαρμογή και σε ρομπότ, κάμερες ασφαλείας και άλλες χρήσεις.
pestaola.gr

Τα διάφορα είδη λύκων έχουν περισσότερες από 2.000 ξεχωριστές «διαλέκτους», καθεμία εκ των οποίων αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο είδος ή υποείδος.
Το φαινόμενο αυτό είναι παρόμοιο με το σύστημα γλώσσας των ανθρώπων και οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μελέτη του μπορεί να βοηθήσει στην κατανόηση της ανθρώπινης γλωσσικής εξέλιξης.
Στη μελέτη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι επιστήμονες αναγνώρισαν και ταξινόμησαν διάφορες διακριτές κραυγές από ζώα όπως οι λύκοι, τα κογιότ και τα τσακάλια.
Τα διακριτά ουρλιαχτά και καλέσματα ταξινομήθηκαν περαιτέρω σε 21 τύπους με βάση ηχητικά πρότυπα και διακυμάνσεις στον τόνο.
Οι διάφορες κραυγές και ήχοι μπορούν να αποδοθούν σε συγκεκριμένα είδη και υποείδη.
Για παράδειγμα, οι λύκοι των δασών της βόρειας Αμερικής έχουν χαμηλά, «επίπεδα» ουρλιαχτά, ενώ οι απειλούμενοι ερυθροί λύκοι των νοτιοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών παράγουν πιο υψηλούς και επαναλαμβανόμενους ήχους.
Σύμφωνα με το ζωολόγο Αρίκ Κερσενμπάουμ, επικεφαλής της μελέτης, τα διακριτά ουρλιαχτά ομοιάζουν με φωνητικές διαλέκτους. Κάθε είδος χρησιμοποιεί δηλαδή το δικό του αναγνωρίσιμο ουρλιαχτό.
Τα ευρήματα μπορούν να βοηθήσουν να βελτιωθεί η διαχείριση πληθυσμών άγριων λύκων, καθώς και να αποφευχθούν συγκρούσεις με ανθρώπους.
Οι ερευνητές θέλησαν να μελετήσουν τις ηχητικής συνήθειες μη πρωτευόντων θηλαστικών, προκειμένου να κατανοήσουν πώς εξελίχθηκαν τα δικά μας συστήματα γλώσσας.
Οι λύκοι δεν είναι ταξινομικά κοντά στους ανθρώπους, αλλά οικολογικά, η συμπεριφορά τους σε μια κοινωνική δομή είναι παρόμοια με τη δική μας.
Ο Κερσενμπάουμ και οι συνεργάτες του εξέτασαν ουρλιαχτά από ζώα τόσο στην άγρια φύση όσο και σε αιχμαλωσία από την Αυστραλία, την Ινδία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Στη συνέχεια δημιούργησαν μια βάση δεδομένων που περιέχει 6.000 κραυγές, και αφού τις ταξινόμησαν σε ξεχωριστά είδη και τις αντιπαρέβαλαν με ήχους σκύλων, μείωσαν αυτό τον αριθμό σε 2.000.
Οι διάλεκτοι των περισσότερων από τα 13 είδη λύκων ήταν εύκολα διακριτές, αλλά μερικές έφεραν σημαντικές ομοιότητες. Αυτό μπορεί να αποτελεί το αποτέλεσμα διασταύρωσης μεταξύ ειδών, ένα φαινόμενο που μπορεί ακόμη και να απειλήσει την επιβίωση ενός είδους, αναφέρουν οι ερευνητές.
Η ερευνητική ομάδα εργάζεται σήμερα στη σύνδεση διαφόρων τύπων ουρλιαχτών με την απόσταση από όπου προέρχονται, ώστε να εξετάσουν αν τα συγκεκριμένα καλέσματα συνδέονται με επικοινωνία μακρινής απόστασης ή με προειδοποιήσεις προς ολόκληρη την αγέλη.
naftemporiki.gr

Οι κατσαρίδες δεν είναι πολύ δημοφιλείς, ιδίως μεταξύ του γυναικείου πληθυσμού. Ένας λόγος -πέρα από την εμφάνισή τους- είναι ότι όχι μόνο ξεπετάγονται από τα πιο απρόσμενα σημεία, αλλά συρρικνώνουν το σώμα τους και τρυπώνουν στις παραμικρές σχισμές πάχους λίγων μόλις χιλιοστών.

Αυτή ακριβώς η ικανότητα της κατσαρίδας αποτελεί την έμπνευση για το νέο ρομπότ που δημιούργησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ.

Το κατσαριδόμορφο ρομποτάκι, ύψος 7,6 εκατ. και βάρος 46 γραμμαρίων, με μήκος 18 εκατοστών μπορεί να αυτοσυμπιεστεί, έτσι ώστε να χωθεί σε πολύ μικρές ρωγμές. Η δυνατότητα αυτή, πρωτοφανής για ρομπότ, αναμένεται να αξιοποιηθεί μελλοντικά σε αποστολές αναζήτησης και διάσωσης μετά από φυσικές καταστροφές, εκρήξεις κ.α., όταν πρέπει να βρεθούν επιζώντες ανάμεσα σε συντρίμια.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ονόμασαν το ρομπότ CRAM (Compressible Robot with Articulated Mechanisms). Όπως δήλωσαν, στο μέλλον τέτοια ρομπότ-κατσαρίδες θα χρησιμοποιούνται πρώτα-πρώτα και σε μεγάλους αριθμούς σε ένα τόπο καταστροφής, προτού αρχίσουν οι διασώστες το έργο τους.

Η έρευνα έγινε στο Εργαστήριο Poly-PEDAL του Μπέρκλεϊ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως είπε ο τελευταίος, «τα έντομα είναι τα πιο πετυχημένα ζώα στη Γη. Καθώς τρυπώνουν σχεδόν παντού, πρέπει να τα αξιοποιήσουμε ως έμπνευση για να δημιουργήσουμε ρομπότ που κάνουν το ίδιο».

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ερευνητές εδώ και τρεις δεκαετίες μελετούν πώς τα έντομα και γενικότερα τα ζώα περπατούν, τρέχουν, πηδούν, γλιστρούν και έρπουν, προκειμένου να καταλάβουν τις βασικές εμβιομηχανικές αρχές που διέπουν την κίνησή τους, πράγμα που θα βοηθήσει στο σχεδιασμό καλύτερων ρομπότ.

Έτσι, μεταξύ άλλων, έχουν προκύψει ρομπότ με πόδια που κολλάνε σαν βεντούζες στις κάθετες επιφάνειες όπως των σαυρών και άλλα που μοιάζουν και συμπεριφέρονται σαν κατσαρίδες.

Καθόλου παράξενο, με προφανείς τις εφαρμογές στο πεδίο της μάχης, η ανάπτυξη των ρομπότ-κατσαρίδων χρηματοδοτείται από τον αμερικανικό στρατό.
real.gr

Με το σημερινό ρυθμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, η Γη αναμένεται να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά για δεκάδες χιλιάδες χρόνια, προειδοποιεί νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Όρεγκον Στέιτ, καλώντας τους φορείς χάραξης πολιτικής να εξετάσουν τις εξαιρετικά μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής.

«Μεγάλο μέρος του άνθρακα που απελευθερώνουμε στον αέρα από την καύση ορυκτών καυσίμων θα παραμείνει εκεί για χιλιάδες χρόνια, και ένα κομμάτι θα είναι εκεί για περισσότερα από 100.000 χρόνια, επηρεάζοντας χιλιάδες γενιές ανθρώπων», αναφέρει ο παλαιοκλιματολόγος και επικεφαλής της έρευνας Πίτερ Κλαρκ, σε επίσημη δήλωσή του.

Η ερευνητική ομάδα ανέλυσε τα αποτελέσματα τεσσάρων σεναρίων εκπομπών, που προβλέπουν την απελευθέρωση 1,28 έως 5,12 δισεκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα για την περίοδο 2000 με 2300.

Ενώ η ρύπανση του άνθρακα μειώθηκε στο μηδέν έως το 2300 σε κάθε ένα από τα τέσσερα σενάρια, ο αντίκτυπος της επακόλουθης ζημιάς παρέμεινε για άλλες δέκα χιλιετίες.

Στο πιο απαισιόδοξο σενάριο, οι παγκόσμιες θερμοκρασίες αυξάνονται κατά επτά βαθμούς Κελσίου ως το 2300 αλλά σημειώνουν πτώση μόνο κατά ένα βαθμό κατά τα επόμενα 10.000 χρόνια.

Στο ίδιο σενάριο, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας φτάνει τα 50 μέτρα, ενώ στο πιο αισιόδοξο σενάριο φτάνει έως και τα 25 μέτρα, γεγονός που επηρεάζει άμεσα το 10 τοις εκατό του πληθυσμού σε 122 χώρες, εκτιμούν οι ερευνητές.

Το συμπέρασμα της μελέτης είναι ότι η ελαφρά ή ακόμα και σημαντική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα μπορεί να μην είναι πλέον αρκετή για να γλιτώσει τις μελλοντικές γενιές από τις αρνητικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το μακροχρόνιο ορίζοντα του κύκλου του άνθρακα και της κλιματικής αλλαγής, οι ηγέτες θα πρέπει να στοχεύουν σε μηδενικές ή ακόμη και αρνητικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα το συντομότερο δυνατό, προειδοποιούν οι ερευνητές.

Πηγή: naftemporiki.gr

Δεν έχει τέλος το σίριαλ με τις αποδείξεις που εξασφαλίζουν στους μισθωτούς και συνταξιούχους την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ, που οδηγεί σε έμμεσο αφορολόγητο όριο εισοδήματος 9.550 ευρώ. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης ζήτησε χθες από τους φορολογουμένους να συγκεντρώνουν φέτος αποδείξεις μέχρι να κατατεθεί στη Βουλή η διάταξη που θα συνδέει το «χτίσιμο» του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος με τη χρήση του πλαστικού χρήματος.
Συγκεκριμένα ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τόνισε ότι «σε σχέση με τις αποδείξεις του 2016, σε όσες περιπτώσεις έχουμε αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις. Θα έρθει διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου, που θα συνδέει το αφορολόγητο με αποδείξεις, χωρίς να κρατά ο φορολογούμενος τις αποδείξεις, θα υπάρχει σύνδεση με την τράπεζα».
Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του υπουργού, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να κρατούνε τις αποδείξεις που έχουν από την αρχή του έτους και μέχρι να έρθει στη Βουλή η νέα ρύθμιση για το πλαστικό χρήμα. Το μέτρο που θα συνδέει το αφορολόγητο όριο με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα ισχύσει μόλις κατατεθεί η σχετική διάταξη, με την οποία μάλιστα θα αποσαφηνίζεται και ποιες δαπάνες θα λαμβάνονται υπόψη για την έκπτωση φόρου που θα έχουν οι μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου ορίου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού χρήματος, είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτας είτε μέσω διαδικτύου ή τραπεζικών λογαριασμών, ενώ μένει να διευκρινιστεί το ποσοστό του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτεται με δαπάνες που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας ή τραπεζικής συναλλαγής με τις οποίες θα «χτίζεται» το αφορολόγητο όριο. Εξετάζεται η θέσπιση κλίμακας με διαφορετικά ποσοστά δαπανών ανά εισοδηματική κατηγορία, που θα πρέπει να γίνονται με πλαστικό χρήμα.
Παράλληλα το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να μειωθούν οι τραπεζικές προμήθειες, αφού βασικός στόχος σε βάθος χρόνου είναι όλες οι συναλλαγές να γίνονται υποχρεωτικά με κάρτες από όλες τις επιχειρήσεις. Όπως τόνισε ο κ. Αλεξιάδης υπάρχουν μεγάλες εταιρείες που ακόμη και σήμερα δεν χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα και, εμμέσως, χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι υπάρχουν εταιρείες που χρεώνουν επιπλέον κόστος για τη χρήση της κάρτας, αναφέροντας δε ως παράδειγμα τα ΕΛΤΑ. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε, για ακόμη μια φορά, τις τράπεζες να μειώσουν και αυτές τις προμήθειες για τη χρήση POS.
Φορολογικές δηλώσεις
Εν τω μεταξύ, στα τέλη του μήνα αναμένεται να «ανοίξουν» οι πύλες του Τaxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται αρχικά να υποβάλουν δηλώσεις μόνο τα νομικά πρόσωπα και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν τα φυσικά πρόσωπα. Μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν επιλυθεί εκκρεμή ζητήματα, όπως η κατάθεση διάταξης που θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα με τους περιστασιακά απασχολούμενους και τους ανέργους, προκειμένου να μη φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια.
Εφόσον δεν κατατεθεί η διάταξη οι φορολογούμενοι αυτοί θα φορολογηθούν επί τεκμαρτών εισοδημάτων, με τον συντελεστή φορολόγησης του επιχειρηματικού εισοδήματος, δηλαδή με 26% από το πρώτο ευρώ και με προκαταβολή φόρου, η οποία έχει αυξηθεί για τα εισοδήματα του 2015 από 55% στο 75%. Επίσης, θα πρέπει να εκδοθεί η απόφαση για τον τύπο και το περιεχόμενο των βασικών εντύπων της φορολογικής δήλωσης(Ε1, Ε2 και Ε3), καθώς και διάταξη στη Βουλή με την οποία θα καθορίζεται ο χρόνος πληρωμής του φόρου που θα προκύψει από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων. Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών είναι να πληρωθεί ο φόρος σε τρεις ή και τέσσερις διμηνιαίες δόσεις.
Πηγή: imerisia.gr

Εκτός από το να συζητάς και να μοιράζεσαι αρχεία και emojis, στον Messenger του Facebook μπορείς να ξεκινήσεις ένα παιχνίδι σκάκι με έναν φίλο σου! Δες πώς!
Εδώ και άγνωστο χρονικό διάστημα, στον Messenger του Facebook, ένας χρήστης μπορεί να προκαλέσει έναν άλλον και να παίξει μαζί του, ένα παιχνίδι σκάκι. Αλλά για να το κάνει, πρέπει να γνωρίζει τον μυστικό κωδικό.
Συγκεκριμένα, για να αρχίσει κανείς ένα νέο παιχνίδι σκάκι, πρέπει απλά να ανοίξει τον Messenger όπως θα έκανε για να στείλει ένα μήνυμα σε έναν φίλο του και να πληκτρολογήσει την εντολή @fbchess play, πατώντας στη συνέχεια enter.
Αμέσως, θα εμφανιστεί ένα παιχνίδι σκάκι. Σε αυτό, ο συνομιλητής (και πλέον, αντίπαλος στο παιχνίδι) θα ξεκινήσει πρώτος, έχοντας τα λευκά πιόνια, ενώ ο χρήστης που έστειλε την “πρόκληση” ακολουθεί με τα μαύρα:
Εδώ ο “κόκκινος” χρήστης έστειλε την πρόσκληση, με αποτέλεσμα ο “πράσινος” να ξεκινά πρώτος με τα λευκά πιόνια.
chess
Πώς μετακινούνται τα πιόνια;. Αυτό γίνεται με απλές εντολές. Αρχικά, ο χρήστης πρέπει να γνωρίζει ότι κάθε πιόνι αντιστοιχεί σε ένα άλλο γράμμα του αγγλικού αλφαβήτου, ως εξής:
K – βασιλιάς
Q – βασίλισσα
B – αξιωματικός
N – άλογο
R – πύργος
P – απλά πιόνια
Η σκακιέρα είναι αριθμημένη (με γράμματα στο πάνω και κάτω μέρος και αριθμούς στα αριστερά και στα δεξιά), οπότε κάθε τετράγωνο έχει έναν “κωδικό” αποτελούμενο από ένα γράμμα και έναν αριθμό. Ο χρήστης που παίζει πρέπει να πληκτρολογήσει @fbschess ακολουθούμενο από το πιόνι που θέλει να μετακινήσει και το τετράγωνο στο οποίο θέλει να το πάει.
Για παράδειγμα, η πρώτη κίνηση του χρήστη με τα λευκά πιόνια μπορεί να είναι @fbchess Pc4. (Σε περίπτωση που η κίνηση μπορεί να γίνει από περισσότερα από ένα πιόνια, το σκάκι θα “ρωτήσει” τον χρήστη ποιο πιόνι να μετακινήσει).
Πηγή: tilestwra
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!