Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Τέρι Αντόνις από την Sidney FC. Ο 22χρονος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ο ελληνικής καταγωγής Αυστραλός ποδοσφαιριστής έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ομάδα του Σίδνεϋ στην οποία αγωνιζόταν μέχρι και τη μεταγραφή του στον Δικέφαλο.Ξεχώρισε νωρίς για την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση και πριν καν γίνει επαγγελματίας, σε ηλικία 14 ετών είχε προσφορά από την Έβερτον, η οποία ήθελε να τον εντάξει στις ακαδημίες της, αλλά η μεταγραφή του δεν προχώρησε λόγω των κανονισμών της FIFA για τις μεταγραφές ανηλίκων ποδοσφαιριστών.Εμεινε στην Αυστραλία και πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην A League σε ηλικία 16 ετών! Συγκεκριμένα στις 11.09.2010 πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση της Σίδνεϋ με την Γουέλινγκτον κι έγινε ο νεαρότερος επαγγελματίας στην ιστορία του συλλόγου.

Την επόμενη σεζόν, ο νεαρός μέσος μετατράπηκε σε βασικό στέλεχος της Σίδνεϋ και τα σενάρια άρχισαν πάλι να τον στέλνουν στην Ευρώπη ως μεταγραφικό στόχο ομάδων όπως η Μαρσέιγ, η Ίντερ, η Λιλ και η Έβερτον.

Ενας τραυματισμός στο γόνατο ανέκοψε την πορεία του, αλλά ο Αντόνις επέστρεψε δυνατός στα γήπεδα, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Ελπίδων της Αυστραλίας. Σε έναν διεθνή αγώνα τραυματίστηκε ξανά κι έχασε μεγάλο μέρος της σεζόν 2013-14 μαζί με την ευκαιρία να υπογράψει στην Πάρμα.

Δεν απογοητεύτηκε, έκανε ακόμα ένα δυναμικό comeback και την προηγούμενη σεζόν ήταν ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος. Είχε 84,8% ολοκληρωμένες μεταβιβάσεις (629/742 πάσες) από τις οποίες μόλις το 18,3% είχαν κατεύθυνση προς την άμυνα της ομάδας του, με τον 22χρονο ποδοσφαιριστή να μοιράζει το παιχνίδι κάθετα και στα πλάγια.

Η επίσημη σελίδα της Εθνικής Αυστραλίας τον χαρακτηρίζει ως εξής: «Με εξαιρετικά προσόντα, δημιουργικότητα και αντίληψη, ο Αντόνις είναι ένας ολοκλήρωμένος μέσος και δεν θα αργήσει να πάρει μεταγραφή σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα».

Με τους Socceroos ο Αντόνις έχει αγωνιστεί τρεις φορές, ήταν μέλος της αποστολής που κατάκτησε το Ασιατικό Κύπελλο και θεωρείται ένα από τους παίκτες που θα διακριθούν στο προσεχές Μουντιάλ.

http://inpaok.com 
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες (η διεύθυνση γενικών πανελλαδικών εξετάσεων και η μηχανοργάνωση) βρίσκονται στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο και προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, οι βάσεις θα σημειώσουν πτώση, σε σχέση με πέρυσι, σε όλες τις δημοφιλείς σχολές, ενώ ακόμη μεγαλύτερη θα είναι η πτώση σε κάποιες σχολές της περιφέρειας. Αντίθετα, αναμένεται σχετικά μικρή άνοδος στις σχολές που κινούνται ανάμεσα στα 11.000 και τα 13.000 μόρια.

Οι παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό «σκορ» είναι η δυσκολία των θεμάτων, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές. Ως αστάθμητος παράγοντας χαρακτηρίζεται ο έλεγχος της κίνησης κεφαλαίων, ο οποίος συνέπεσε χρονικά με την περίοδο της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων από τους υποψηφίους, επηρεάζοντας σε κάποιο βαθμό τις επιλογές τους.

http://www.seleo.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!