Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Η Fang Jing και ο σύζυγός της Lu Zhao είναι fan των extreme σπορ στη φύση και ειδικά της αναρρίχησης σε απότομες πλαγιές. Εξαιτίας αυτού του πάθους τους αποφάσισαν να τελέσουν το γάμο τους στην άκρη ενός γκρεμού και να τραβήξουν μερικές εκπληκτικές φωτογραφίες. Επέλεξαν μια γνώριμη σε αυτούς περιοχή, όπου συχνά απολαμβάνουν το αγαπημένο τους σπορ, έναν απότομο βράχο στην πόλη Liuzhou της επαρχίας Guangxi Zhuang στην Κίνα.
 Φόρεσαν εκείνος το γαμπριάτικο και εκείνη το νυφικό της, δέθηκαν με τα απαραίτητα σχοινιά ασφαλείας και ξεκίνησαν την αναρρίχηση. Συνοδός τους σε αυτή την προσπάθεια ο φωτογράφος Long Tien, ο οποίος έπρεπε να ολοκληρώσει την ανάβαση μαζί με το ζευγάρι: « Μου αρέσει αναρρίχηση, αν και όλο αυτό ήταν λίγο αγχωτικό καθώς έπρεπε να πάρω τις φωτογραφίες μια κι έξω. Δεν υπήρχε περίπτωση επανάληψης του… γάμου», είπε ο ίδιος. Το θεότρελο ζευγάρι έκανε το γάμο των ονείρων του αν και οι συγγενείς και φίλοι τους έβλεπαν από το έδαφος!
perierga.gr

Ο Χρήστος Γρούτσος, γιατρός από τα Τρίκαλα της Θεσσαλίας είναι ο καλύτερος παίκτης τάβλι στην Ελλάδα. Ο Γρούτσος έχει κερδίσει αρκετούς διεθνείς τίτλους, ενώ ανακηρύχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2009.

Ο γιατρός από τα Τρίκαλα κυριαρχεί στο ελληνικό πρωτάθλημα για δύο συνεχόμενες χρονιές (2012-2013), κατάκτηση που τον κρατά στο Νο1 στο σύστημα αξιολόγησης ELO.
Ο Χρήστος Γρούτσος ζει και εργάζεται στα Τρίκαλα όμως η φήμη του ως ο καλύτερος παίκτης τάβλι έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδας, έχοντας ήδη λάβει προσωπική πρόσκληση να συμμετάσχει στο διεθνές πρωτάθλημα τάβλι στην Κίνα.
e-go.gr

Το σπίτι στο Αμιτιβίλ, Λονγκ Άιλαντ, Νέα Υόρκη
Το σπίτι στο Αμιτιβίλ, Λονγκ Άιλαντ, Νέα Υόρκη
Στις 13 Νοεμβρίου του 1974 στο συγκεκριμένο σπίτι έγινε κάτι ανατριχιαστικό.  Ένας ψυχικά διαταραγμένος 28χρονος σκότωσε ολόκληρη την οικογένεια του, δηλαδή τον πατέρα του, τη μητέρα του, τις δύο αδελφές και τους δύο αδελφούς του. Από τότε το σπίτι αυτό είχε πολλούς ενοίκους οι οποίοι το εγκατέλειπαν μετά από 1-2 μήνες κατατρομαγμένοι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους παράξενα φαινόμενα όπως πόρτες να κλείνουν, περίεργοι θόρυβοι μέσα στη νύχτα και παιχνίδια να κινούνταν από μόνα τους, τους οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι το σπίτι είναι στοιχειωμένο.

Η ιστορία του σπιτιού έγινε ευρέως γνωστή μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Τρόμος στο Αμίτιβιλ» – Amityville Horror (1979) που εξιστορούσε τα βιώματα δύο νεόνυμφων που νοικιάζουν το σπίτι. Σήμερα το σπίτι προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο που θέλουν να δουν φαντάσματα από κοντά. Τα φαντάσματα πάντως, δεν τους κάνουν κάθε φορά την τιμή να παρευρεθούν.


Οι κατακόμβες, Παρίσι
Οι κατακόμβες, Παρίσι
Το μεγάλο υπόγειο νεκροταφείο του Παρισιού ονομάζεται και Αυτοκρατορία των Νεκρών. Οι αμέτρητες στοές και τούνελ του μοιάζουν να είναι κατασκευασμένες από ανθρώπινα οστά. Φτιάχτηκε τον 18ο αιώνα, όταν το μέγεθος της πόλης αυξήθηκε  ραγδαία και δεν υπήρχε άλλος χώρος για όλους τους νεκρούς. Σήμερα είναι μια τουριστική ατραξιόν για τολμηρούς επισκέπτες. Λέγεται μάλιστα, ότι υπάρχει πιθανότητα οι πεθαμένοι της εποχής να έχουν αφήσει κάτι παραπάνω από τα κόκαλα τους εκεί. Πολλοί επισκέπτες μιλούν για περίεργους θορύβους, αιωρούμενες ανθρωπόμορφες φιγούρες και μια αίσθηση ότι σε ακουμπάει κάτι που δεν το βλέπεις. Δεν λέμε ότι αυτοί οι άνθρωποι λένε ψέματα, αλλά από την άλλη, το περίεργο θα ήταν αν δεν ένοιωθαν τίποτα σε ένα τέτοιου είδους περιβάλλον.


Φυλακές Μάνσφιλντ, Κλίβελαντ, ΗΠΑ
Φυλακές Μάνσφιλντ, Κλίβελαντ, ΗΠΑ
Θεωρείται ένα από τα πιο τρομακτικά μέρη του πλανήτη. Οι ιστορίες που έχουν συνδεθεί με αυτό κάνουν λόγο για πολλούς φυλακισμένους και φύλακες που πέθαναν κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες. Αυτοκτονίες, δολοφονίες και ένα γενικό κλίμα βίας το περιβάλουν, με αποκορύφωμα τον διοικητή που, σύμφωνα με φήμες, σκότωσε τη γυναίκα του και έκρυψε το πτώμα της κάπου μέσα στις φυλακές.
Φυλακές Μάνσφιλντ, Κλίβελαντ, ΗΠΑ
Λέγεται ότι το πνεύμα της ακόμα στοιχειώνει τους διαδρόμους εκεί και πολλοί επισκέπτες λένε ότι μύρισαν το άρωμα της ή την ένιωσαν να κινείται δίπλα τους. Το μέρος με την περισσότερη μεταφυσική δραστηριότητα είναι η απομόνωση ή το The Hole (η τρύπα), όπως την αποκαλούσαν οι τρόφιμοι. Οι περισσότεροι από αυτούς που έχουν βρεθεί στο Hole μιλούν για μία επιβλητική και απειλητική παρουσία που κυριαρχεί στο χώρο.


Δάσος Αοκιγκαχάρα, Ιαπωνία
Δάσος Αοκιγκαχάρα, Ιαπωνία
Οι ντόπιοι το αποκαλούν «θάλασσα από δέντρα» και σε αυτή τη θάλασσα έχουν «πνιγεί» πολλοί. Αυτό το άκρως ανατριχιαστικό δάσος στους πρόποδες του βουνού Φίτζι είναι το πιο δημοφιλές μέρος για αυτοκτονίες. Το δάσος έχει ένα ιδιότυπο πρόβλημα ρύπανσης: αντί για πακέτα τσιγάρων, προφυλακτικά και αλουμινένια κουτάκια αναψυκτικών, θα βρείτε ανθρώπινα απομεινάρια και κομμάτια αστυνομικής κορδέλας.
Δάσος Αοκιγκαχάρα, Ιαπωνία
Ο λόγος όμως που το συγκεκριμένο δάσος είναι άξιο να μπει σε αυτή τη λίστα, είναι το ότι οι επαφές με πνεύματα και φαντάσματα είναι τυπικό φαινόμενο για όσους βρεθούν εκεί. Πολλοί επισκέπτες μάλιστα, μιλούν και για δαίμονες που εμφανίζονται ανάμεσα στα δέντρα.


Σανατόριο Γουέβερλι Χιλς, Κεντάκι, ΗΠΑ
Σανατόριο Γουέβερλι Χιλς, Κεντάκι, ΗΠΑ
Πρωτοάνοιξε το 1910 σαν νοσοκομείο για ανθρώπους που υπέφεραν από φυματίωση. Σύντομα η φυματίωση πήρες διαστάσεις επιδημίας στην περιοχή και το νοσοκομείο  που χωρούσε μόνο 40 με 50 ασθενείς δεν αρκούσε.

Έτσι χτίστηκε το σανατόριο. Μέχρι το 1961 που έκλεισε, ανάμεσα στους τοίχους του είχαν πεθάνει μερικές χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και δύο νοσοκόμες που αυτοκτόνησαν.
Σανατόριο Γουέβερλι Χιλς, Κεντάκι, ΗΠΑ
Σήμερα θεωρείται το πιο τρομακτικό μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών, με πολλές μαρτυρίες για εμφανίσεις φαντασμάτων, παράξενους θορύβους, ανθρωπόμορφες σκιές στους τοίχους και φώτα να τρεμοπαίζουν ή και να ανάβουν μόνα τους.


Φρούριο Bhangarh, Ινδία
Φρούριο Bhangarh, Ινδία
Τα ερείπια  της κάποτε πανέμορφης πόλης έξω από το Ρατζαστάν της Ινδίας είναι σήμερα το πιο τρομακτικό μέρος σε ολόκληρη την πόλη. Σύμφωνα με την ιστορία,  ένας μάγος μαύρης μαγείας λίγο πριν πεθάνει καταράστηκε όλους τους κατοίκους της πόλης να πεθάνουν και τις ψυχές τους να βασανίζονται για πάντα.
Φρούριο Bhangarh, Ινδία
Όσοι επισκέπτονται το χώρο βιώνουν ένα έντονο και άβολο συναίσθημα ανησυχίας. Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την είσοδο μετά τη δύση του ήλιου διότι όσοι έμπαιναν το βράδυ εκεί δεν ξαναγυρνούσαν ποτέ.

Για αυτό να προσέχετε τι "ανεβάζετε" στα social media Μία νέα λειτουργία που θα καταγράφει την ψηφιακή συμπεριφορά των χρηστών του.. ετοιμάζεται να κάνει σε πιλοτική εφαρμογή το Facebook.
Μια είδηση διαφορετική από τις άλλες συγκινεί και παραδειγματίζει. Μέσα στον Νοέμβριο. το San Francisco θα βάλει τα "καλά" του κουστούμια και θα μετατραπεί σε Gotham City.
Η πρωτοβουλία πάρθηκε από την Οργάνωση "Make-A-Wish Foundation" και θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον δήμο της πόλης. Αφορμή, η επιθυμία ενός 5χρονου αγοριού που πάσχει από λευχαιμία και λατρεύει τον Μπάτμαν.
Συγκεκριμένα, το όνειρο του μικρού Miles θα γίνει πραγματικότητα στην Bay Area της πόλης των ΗΠΑ στις 15 Νοεμβρίου.
Ο μικρούλης είπε στους ανθρώπους της "Make-A-Wish Foundation" ότι θέλει να ντυθεί "Σκοτεινός Ιππότης" και να πολεμήσει για ένα 24ωρο με κακούς σαν τον Riddler και τον Penguin.

Η μέρα του 5χρονου θα ξεκινήσει με εκπαίδευση από τον Batman και θα συνεχιστεί με βόλτες με το Batmobile σε όλη την πόλη.
Η πρώτη του ηρωική πράξη σύμφωνα με το σενάριο, θα είναι η εικονική "διάσωση" μιας γυναίκας που θα είναι παγιδευμένη σε σταθμό του τραίνου, ενώ αργότερα θα δώσει μια μάχη μέχρις εσχάτων με τον Riddler.
Στο τέλος της μέρας, ο μικρός θα λάβει από τον δήμαρχο το κλειδί της πόλης.
Ο δήμος ψάχνει για εθελοντές και καλεί τους πολίτες του να συνδράμουν στο έργο του, παίρνοντας μέρος με τις στολές που θα τους δοθούν, στην υλοποίηση του ονείρου του Miles.
news247.gr
Τι πρέπει να κάνετε!!! Αν κάποιος σας καλέσει από +375602605281 , +37127913091 ή οποιοδήποτε αριθμό ξεκινώντας με τον αριθμό 375 ή 371, κάνοντας ένα “κουδούνισμα” & μετα το κλείνουν....

Ένα χωριό ανάμεσα στη Λάρισα και τα Τρίκαλα, έγινε πρώτο θέμα στο Russia Today. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ρωσικού δικτύου, η Οιχαλία, είναι το "χωριό των Γερμανών".
Το προσωνύμιο που αποδίδεται στην Οιχαλία σχετίζεται άμεσα με το γεγονός πως εκατοντάδες κάτοικοι της, έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία και την Αυστρία. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν αφήσει στο χωριό τα παιδιά τους, τα οποία μεγαλώνουν με τους παππούδες τους.
Πλέον, στην Οιχαλία Τρικάλων, τουλάχιστον 60 παιδιά μένουν με τους παππούδες τους, ενώ 550 οικογένειες έφυγαν στο εξωτερικό, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Η συγκεκριμένη κοινότητα που πλήττεται από την οικονομική κρίση, αποτυπώνει την εικόνα που επικρατεί τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στην περιφέρεια της χώρας, καθώς κάθε χρόνο χιλιάδες συμπατριώτες μας επιλέγουν τη μετανάστευση στο εξωτερικό για να μπορέσουν να εργαστούν.
Μόλις ένα χρόνο πριν, οι μαθητές του Γυμνασίου της Οιχαλίας δημιούργησαν μια ταινία με τη βοήθεια των καθηγητών τους για να μιλήσουν για τα προβλήματα και τα συναισθήματα τους, περιγράφοντας την καθημερινότητα τους.
Πρόκειται και για το φιλμ που απέσπασε και το βραβείο της καλύτερης μαθητικής ταινίας για την περασμένη χρονιά και βραβεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων:

Πρωταγωνίστρια είναι η μικρή Κλειώ που ζει με τη γιαγιά της, καθώς οι γονείς της είναι μετανάστες στη Γερμανία. Αν και πρόκειται για ταινία μικρού μήκους, η καθημερινότητα της μικρής μαθήτριας, η σχολική ζωή, το δυνατό συναίσθημα της φιλίας, η μοναξιά, η εγκατάλειψη, αλλά και η αγάπη που προσλαμβάνει από τους οικείους της, αποτυπώνονται με πολύ γλαφυρό τρόπο και τα πλάνα συγκινούν.
Το κύμα μετανάστευσης από την Οιχαλία προς τον ευρωπαϊκό βορρά ξεκίνησε το 1970. Εστιατόρια από πρώην κατοίκους του χωριού έκαναν την εμφάνιση τους σε όλες τις πόλεις της Γερμανίας. Σημαντικά κεφάλαια από τους μετανάστες εισέρρευσαν στην περιοχή. Άρχισαν οι επενδύσεις στα Τρίκαλα, τη Λάρισα και το Βόλο.
Το επιχειρηματικό δαιμόνιο έστρεψε πολλούς μετανάστες και προς Ολλανδία - Αυστρία. Σήμερα, αποδίδουν ικανοποιητικά τα εστιατόρια της Ολλανδίας και της Αυστρίας όπως και τα αντίστοιχα της Γερμανίας. Τον τελευταίο χρόνο, η μετανάστευση έχει εκ νέου εντατικοποιηθεί λόγω κρίσης.
Σχετικό ρεπορτάζ του oichalianews, αναφέρει μεταξύ άλλων:
" Στην Οιχαλία είχαμε την τιμή να έχουμε κοντά μας έναν απεσταλμένο από το Russia Today, Andrew Farmer.
Μέσο του Andrew στην  κάμερα μίλησαν η Άννα – Μαρία Παπαναστασίου, ο παππούς της Γιώργος Ιακωβής,  η Άννα -  Μαρία Σακελλαρίου αλλά και η διευθύντρια του Γυμνασίου Οιχαλίας Ρούλα Σκανδάλη.
Όπως ανέφερε και ο Andrew προλογίζοντας το ρεπορτάζ του, αν και το χωριό φαίνεται μια χαρά σε μια γνωστή σε όλους Ελλάδα, κοιτάζοντας το από μέσα θα δούμε τα πράγματα πολύ διαφορετικά σε σχέση με άλλα χωριά.
Το θέμα είναι πως τα παιδιά μένουν πίσω με τους παππούδες, σε ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο χωριό στη έκταση των χρόνων που διανύουμε, ενώ οι γονείς φεύγουν στο εξωτερικό για να τους προσφέρουν μια καλύτερη με ανέσεις ζωή. Λογικό και επόμενο αυτού καθώς η Ελλάδα έχει στερέψει κυριολεκτικά σε κερδοφόρες ευκαιρίες στον εργασιακό τομέα".
news247.gr
 

Εκατομμύρια άνθρωποι ονειρεύονται κάποια στιγμή να γίνουν εκατομμυριούχοι. Για τον 51χρονο Γεώργιο Βαλαβάνη το όνειρο αυτό έγινε πραγματικότητα στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, καθώς ήταν ο υπερτυχερός, που κέρδισε 1 εκατομμύριο ευρώ στο τηλεοπτικό σόου της κρατικής γερμανικής λοταρίας SKL με τίτλο «Η Ημέρα της Τύχης».

Με τα πόδια να πατάνε ακόμη στη γη, ο γεννημένος στην Ελλάδα νικητής θα εκπληρώσει μία μεγάλη του επιθυμία: να αγοράσει ένα σπίτι στη σύζυγό του Άννα, αλλά και διαμερίσματα στους δύο γιους του, τον 25χρονο Αθανάσιο και τον 19χρονο Κωνσταντίνο.
Όπως δήλωσε ο κ.Βαλαβάνης μετά τη νίκη του «Αυτό ήταν κάτι ευχόμουν πάντα!

«Πριν από περίπου 20 χρόνια αγόρασα το πρώτο μου λαχείο. Εχω κερδίσει άλλη μία φορά, αλλά μόλις 130 ευρώ», σημείωσε.
Ο Γεώργιος Βαλαβάνης έφυγε για τη Γερμανία το 1972 μαζί με την οικογένειά του.
Όπως είπε, δεν μετάνιωσε που πήγες στη Γερμανία τονίζοντας ότι «εδώ έχω δουλειά, κάτι που εκτιμά κανείς ιδιαίτερα σε εποχές σαν τη σημερινή».
Όσο για το αν θα επέστρεφε στην Ελλάδα απάντησε αρνητικά, ωστόσο υποσχέθηκε να την επισκεφθεί στις επόμενες διακοπές του.
Ο Έλληνας υπερτυχερός ζει στη Στουτγκάρδη και εργάζεται ως μηχανικός στην Daimler-Schaffer.
Πηγές: Bild, Deutsche Welle
Οι θερμοκρασίες στα μεσαία βάθη του Ειρηνικού ωκεανού αυξάνονται 15 φορές ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο κατά τα τελευταία 10.000 χρόνια, όπως αποκαλύπτει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Η ανακάλυψη έρχεται να ενισχύσει τις υποψίες ότι το "φρενάρισμα" της παγκόσμιας υπερθέρμανσης οφείλεται κυρίως στο ότι η αυξημένη θερμότητα απορροφάται στα βάθη των θαλασσών, με συνέπεια η κλιματική αλλαγή να "καμουφλάρεται" και να μη γίνεται άμεσα αισθητή.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον κλιματολόγο Μπράντοκ Λίνσλεϊ του Παρατηρητηρίου Γης Λαμόντ - Ντόχερτι του πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης και τον καθηγητή Γερ Ρόζενταλ της Σχολής Περιβαλλοντικών & Βιολογικών Επιστημών του πανεπιστημίου Ράτγκερς, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science", σύμφωνα με το "New Scientist", κατά την τελευταία 60ετία τα μεσαία βάθη του Ειρηνικού (450 έως 1.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια) ανεβάζουν θερμοκρασία με ρυθμό ταχύτερο από οποτεδήποτε άλλοτε στο παρελθόν.
"Στην ουσία πειραματιζόμαστε βάζοντας όλη αυτή τη θερμότητα στον ωκεανό, χωρίς να ξέρουμε πώς πρόκειται να επιστρέψει πίσω και με ποιό τρόπο θα επηρεάσει το κλίμα", δήλωσε ο Λίνσλεϊ.
Αν και οι επίγειοι σταθμοί μέτρησης δείχνουν ότι η Γη είναι σήμερα θερμότερη από ό,τι εδώ και μερικές χιλιάδες χρόνια, ο ρυθμός αύξησης της θερμοκρασίας έχει σταθεροποιηθεί κατά την τελευταία 15ετία, με συνέπεια ορισμένοι σκεπτικιστές να ισχυρίζονται ότι η κλιματική αλλαγή έχει "φρεναριστεί".
Όμως η ατμόσφαιρα και οι ωκεανοί είναι συγκοινωνούντα δοχεία, ανταλλάσσοντας συνεχώς αέρια και θερμότητα. Η νέα μελέτη δείχνει ότι στα βάθη των θαλασσών μπορεί να "κρύβονται" πολύ μεγαλύτερα αποθέματα θερμότητας από ό,τι πίστευαν ως τώρα οι επιστήμονες. Το ερώτημα, κατά τους ερευνητές, είναι για πόσο καιρό οι ωκεανοί θα παίζουν αυτό τον αντισταθμιστικό ρόλο, μετριάζοντας την κλιματική αλλαγή.
Ελπιδοφόρο "φρένο" στο διοξείδιο
Εξάλλου, μια νέα ευρωπαϊκή επιστημονική έκθεση που μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κοινό Ερευνητικό Κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την Υπηρεσία Αξιολόγησης Περιβάλλοντος της Ολλανδίας, σύμφωνα με το BBC, διαπιστώνει ότι η αύξηση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (του κατ’ εξοχήν «αερίου του θερμοκηπίου») φαίνεται να επιβραδύνονται σε πιο μόνιμη πλέον βάση.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι εκπομπές αερίων το 2012 αυξήθηκαν με ρυθμό μικρότερο από το μισό του μέσου όρου της τελευταίας δεκαετίας. Ως αιτίες γι’ αυτή την επιβράδυνση, μεταξύ άλλων, θεωρούνται η μεταστροφή των ΗΠΑ στην καθαρότερη μορφή του σχιστολιθικού αερίου, καθώς και της Κίνας στην επίσης καθαρότερη υδροηλεκτρική ενέργεια.
Οι εκπομπές διοξειδίου στην ατμόσφαιρα έφθασαν στο νέο επίπεδο - ρεκόρ των 34,5 δισεκατομμυρίων τόνων το 2012, αυξημένες κατά 1,4%, ενώ η παγκόσμια οικονομία μεγεθύνθηκε κατά 3,5%, γεγονός που δείχνει μια ελπιδοφόρα αποσύνδεση των εκπομπών αερίων από τον ρυθμό της ανάπτυξης. Μάλιστα, ειδικότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω και της οικονομικής κρίσης, οι εκπομπές αερίων μειώθηκαν κατά 1,3% πέρυσι.
(Πηγή:ΑΠΕ)


Η επιλογή της κατάλληλης διατροφής ανάλογα με τους στόχους μας είναι ακόμη δυσκολότερη από το να αποφύγουμε τις τροφές που μας κάνουν κακό.

Μάθετε ποιες είναι οι 4 τροφές που μας δίνουν ενέργεια και ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της σωματικής άσκησης.

1. Αυγά

Τρία μεγάλα αυγά μας δίνουν 260 θερμίδες, 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, 1,5 γραμμάριο υδατάνθρακες και 17 γραμμάρια λίπος. Περιέχουν καλή χοληστερόλη, η οποία διατηρεί τα επίπεδα της τεστοστερόνης και τη σωστή σύσταση των μυϊκών κυττάρων. Τα άτομα που καταναλώνουν 3 αυγά (μαζί με τον κρόκο) σε καθημερινή βάση και ακολουθούν ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης έχουν 3 φορές καλύτερα αποτελέσματα σε επίπεδο δύναμης και μυϊκής μάζας σε σύγκριση με τα άτομα που καταναλώνουν 1 ή 2 αυγά.

2. Σολομός

Μια μερίδα σολομού έχει 415 θερμίδες, ενώ μας δίνει 46 γραμμάρια πρωτεΐνης, καθόλου υδατάνθρακες και 23 γραμμάρια λίπος. Είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών οξέων, καθώς και εικοσαπενταενοϊκών και εικοσιδυαεξαενοϊκών οξέων. Τα άτομα που λαμβάνουν τις απαραίτητες ποσότητες Ω-3 λιπαρών οξέων έχουν αυξημένη μυϊκή δύναμη. Παράλληλα, αυτά τα λιπαρά αυξάνουν την ευαισθησία του οργανισμού στην ινσουλίνη, με αποτέλεσμα την καλύτερη σύνθεση μυϊκών πρωτεϊνών. Τα Ω-3 λιπαρά καταναλώνονται άμεσα από τον οργανισμό για την παραγωγή ενέργειας, κι έτσι δεν καταναλώνεται το γλυκογόνο που διατηρεί τον όγκο των μυών.

 3. Μοσχάρι

Μια μερίδα καθαρό μοσχαρίσιο κρέας (με λίπη σε ποσοστό μόλις 15%) περιέχει 390 θερμίδες, 50 γραμμάρια πρωτεΐνης, καθόλου υδατάνθρακες και 20 γραμμάρια λίπος. Αυτό το είδος κρέατος είναι ωφέλιμο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, κορεσμένα λιπαρά και καλή χοληστερόλη, καθένα από τα οποία ενισχύει τα επίπεδα της τεστοστερόνης. Περιέχει επίσης Ω-3 λιπαρά οξέα. Το μοσχάρι οργανικής προέλευσης είναι επίσης καλή πηγή λινελαϊκού οξέος. Τα υγιεινά λιπαρά έχουν αποδειχθεί ότι βοηθούν στην καύση του λίπους, ενώ ενισχύουν τη μυϊκή μάζα.

4. Ρόδι

Προσθέτοντας χυμό ρόδι σε ένα ρόφημα πρωτεΐνης, λαμβάνουμε 35 θερμίδες, 7 γραμμάρια υδατάνθρακες και καθόλου λιπαρά. Ο χυμός ρόδι έχει αντιοξειδωτική δράση, ενισχύοντας την καλή υγεία και προστατεύοντας τον οργανισμό από ποικίλες ασθένειες. Ενισχύει τα επίπεδα νιτρικού οξέος που υπάρχουν στο σώμα, τα οποία μας δίνουν ενέργεια και διατηρούν τη μυϊκή μάζα

Πηγή

pestanea.blogspot.gr
Μια ταινία - μύθος, ένας εξορκισμός ορόσημο και μια κινηματογραφική μανία που ενέπνευσε γενιές κινηματογραφιστών και όχι μόνο. Ποιο είναι όμως το γεγονός που οδήγησε στην ταινία του 1973;
Οι Ιησουίτες μελετητές των εξορκισμών, διερευνούν το αν και κατά πόσο το περιστατικό στο οποίο βασίστηκε το θρίλερ που μετέφερε στη μεγάλη οθόνη το ομώνυμο βιβλίο του Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτυ, πραγματοποιήθηκε όντως στις ΗΠΑ το 1949, με θύμα δαιμονισμού, ένα 14χρονο αγοράκι.
Την Τρίτη, Ιησουίτες ερευνητές συγκεντρώθηκαν σε συνέδριο που πραγματοποίησαν στο Πανεπιστήμιο του St. Louis για να τοποθετηθούν σχετικά με το ζήτημα.
Ο καθηγητής κοινωνιολογίας και θεολογίας, Zach Grummer-Strawn, δεν έχει δει ποτέ την επίμαχη ταινία, ούτε έχει διαβάσει το μυθιστόρημα. "Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία", δηλώνει. "Δεν ξέρουμε όμως αν όντως είχε μπει το δαιμόνιο μέσα του, ή αν έπασχε από κάποια ασθένεια", λέει. "Ωστόσο, θέλουμε να πιστεύουμε την πρώτη εκδοχή".
Από τη δική του μεριά, ο καθηγητής και συγγραφέας Thomas Allen, ανέφερε ότι το μικρό αγόρι γνωστό και ως "Robbie", είναι πιθανό να υπέφερε από κάποια νοητική διαταραχή, άγνωστη εκείνη την εποχή, ή να ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, ή εν τέλει, οι γιατροί που το εξέτασαν είναι πιθανό να κατασκεύασαν οι ίδιοι την όλη ιστορία.
Ο αντιπρόεδρος της καθολικής σχολής του St. Louis, Paul Stark, δήλωσε ότι ο "μόνος τρόπος για να μας πείσει κανείς ότι δεν έγινε ο εξορκισμός, είναι να μπορέσει να μας αποδείξει ότι δεν υπάρχει και ο Διάβολος. Τότε η μισή μάχη θα έχει κερδηθεί".
Πολλοί καλεσμένοι και παρευρισκόμενοι στην αίθουσα συνεδριάσεων, έκαναν λόγο για προσωπικές τους εμπειρίες εξορκισμού και επαφής με τον " έξ' από δώ".
Στην ομιλία βρέθηκε και ένας στενός συγγενής του Πάτερ William Bowdern που πραγματοποίησε τον εξορκισμό του μικρού "Robbie" που δήλωσε πως όλα συνέβησαν στην πραγματικότητα και πέρασαν στον κινηματογράφο υπό το πρίσμα της μυθοπλασίας και της λογοτεχνίας. Ο Bowdern πέθανε το 1983.

 
Ο εξορκισμός που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 1949
Στις 26 Ιανουαρίου 1949, στο Cottage City κοντά στη Ουάσινγκτον πέθανε η θεία του 14χρονου τότε Roland Doe (γεννηθείς το 1935). Εκείνος, προφανώς επηρεασμένος από τον θάνατό της άλλαξε συμπεριφορά με τέτοιο τρόπο ώστε να "διαπιστωθεί" ότι δαίμονες έχουν αναλάβει το έλεγχο του προσώπου του και έχουν κάνει κατάληψη στην ψυχή του.
Ψάχνοντας για βοήθεια, η μητέρα του απευθύνθηκε αρχικά στον ρωμαιοκαθολικό ιερέα Albert Hughes της εκκλησίας St. James της γειτονικής πόλης Μάουντ Ράινερ.
Στις 11 Μαρτίου ο Roland Doe δέχτηκε πρώτη φορά την επίσκεψη του εξορκιστή William Bowder και των βοηθών του. Στις 16 Μαρτίου ο Αρχιεπίσκοπος Τζόζεφ Ε. Ρίτερ έδωσε την άδεια του να πραγματοποιηθεί εξορκισμός, ο οποίος διάρκεσε μέχρι την 18 Απριλίου.
Ο Πάτερ Walter Halloran παρατήρησε ότι το αγόρι κατά τη διάρκεια του εξορκισμού μιλούσε λατινικά. Οι φράσεις του όμως ήταν μέρος της ρωμαιοκαθολικής λειτουργίας η γλώσσα της οποίας ήταν μέχρι το 1965 τα λατινικά.
Επίσης κατά τη διάρκεια του εξορκισμού διαπιστώθηκε η αξιοσημείωτη ευστοχία του Ρόλαντ στο φτύσιμο, κάτι που καταγράφηκε στα πρακτικά. Την ικανότητα αυτή όμως, κατά το μεγαλύτερο του αδερφό, είχε αποκτήσει ήδη πριν. Επίσης το κρεβάτι του Ρόλαντ κινήθηκε στο δωμάτιο του. Το γεγονός αυτό εξηγείται αφού το κρεβάτι είχε τροχούς και με κάθε απότομη κίνηση του δεκατετράχρονου επάνω του, μετακινούνταν.
Μετά τον υποτιθέμενο "εξορκισμό", το αγόρι συνέχισε τη ζωή του και απέκτησε οικογένεια, παιδιά, εγγόνια, όλα σε φυσιολογικούς ρυθμούς.
Στις 20 Αυγούστου 1949 ο εξορκισμός δημοσιεύτηκε σε άρθρο της εφημερίδας Washington Post. Πρόκειται για το άρθρο που διάβασε αργότερα ο τότε εικοσάχρονος Γουίλιαμ Πίτερ Μπλάτυ, φοιτητής του πανεπιστημίου Τζορτζτάουν και αποτέλεσε "υλικό" για μυθιστόρημά του.
Για την ιστορία, ο  "Εξορκιστής" έγινε η πιο κερδοφόρα ταινία τρόμου όλων των εποχών κάνοντας "τζίρο" 402.500.000 δολαρίων παγκοσμίως. Στις ΗΠΑ ο θρίαμβος της υπήρξε τεράστιος: 30 εκατομμύρια θεατές. Η ταινία ήταν υποψήφια για δέκα βραβεία Όσκαρ και για πολλούς θεωρείται το πιο τρομακτικό θρίλερ όλων των εποχών.
news247.gr
Το ζύγισμα στη ζυγαριά του σπιτιού αποτελεί για πολλούς μια καθημερινή ή τουλάχιστον συχνή συνήθεια. ....

Ωστόσο πολλοί ρωτάνε «ποια είναι η καλύτερη ώρα για να ζυγιζόμαστε;», αν αυτή υπάρχει.  Αυτό που θα πούμε είναι ότι η ώρα που ζυγίζεται κανείς θα πρέπει να είναι σταθερή, δηλαδή περίπου την ίδια ώρα της ημέρας και υπό τις ίδιες συνθήκες.

Αν για παράδειγμα ζυγίζεστε το πρωί μόλις σηκώνεστε νηστικοί ή γυρνώντας από τη δουλειά το μεσημέρι πριν φάτε το γεύμα σας, αυτή η ώρα πρέπει να κρατιέται σταθερή.
Γενικότερα όμως, η καλύτερη ώρα της ημέρας για ζύγισμα είναι το πρωί, ιδανικά αφού πάτε στην τουαλέτα και χωρίς ρούχα ή με τις πυτζάμες σας.

 Το ζύγισμα κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης ημέρας, η οποία περιλαμβάνει κατανάλωση υγρών όπως νερό, καφέ, χυμοί, και φαγητού με διάφορα σνακ, δεν είναι αντιπροσωπευτικό.

 Κάτι επίσης σημαντικό είναι το να ζυγίζεστε πάντα στην ίδια ζυγαριά, καθώς ζυγαριά με ζυγαριά μπορεί να εμφανίζει από μικρές μέχρι μεγάλες αποκλίσεις.

http://www.seleo.gr

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου θα γίνει η κλήρωση των επόμενων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

 Με την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας η ΕΠΟ γνωστοποίησε μέσω επίσημης ανακοίνωσης την ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των επόμενων φάσεων.

Συνεπώς, οι ομάδες που πέρασαν στη φάση των «16» θα μάθουν τους αντιπάλους τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 11/11/2013 και ώρα 20:00 θα διενεργηθεί στα γραφεία της ΕΠΟ στο πάρκο Γουδή η κλήρωση για το αγωνιστικό πρόγραμμα της 3ης, 4ης και 5ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επίσης η κλήρωση για την τυπικά γηπεδούχο ομάδα του τελικού αγώνα».

http://www.sport-fm.gr
Ένα νέο πρόγραμμα από τον Δήμο Πειραιά έρχεται να αλλάξει την καθημερινότητα των δημοτών και μάλιστα προς το καλύτερο.

Ο λόγος για το πρόγραμμα κομποστοποίησης. Πρόκειται για ένα μεγάλο υπόγειο κάδο στον οποίο οι δημότες θα μπορούν να τοποθετούν υπολείμματα φαγητών ή κλαδιά κλπ, τα οποία στη συνέχεια θα γίνονται λίπασμα για τα πάρκα της πόλης μας.
 
Στόχος αυτού του προγράμματος είναι να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων άρα και το κόστος συγκομιδής τους ενώ συνάμα  θα βελτιωθεί και η ποιότητα της καθαριότητας.   
 
Σε λίγες μέρες ο Δήμος Πειραιά παραλαμβάνει επίσης  και τον νέο στόλο απορριμματοφόρων. Παράλληλα, θα υπάρχουν σε ετοιμότητα εργάτες και απορριμματοφόρα ώστε όπου υπάρχουν απορρίμματα ακόμη και μετά την αποκομιδή, να αποσύρονται αμέσως.
 
Με την στροφή αυτή στην καθαριότητα και τα μέτρα που λαμβάνονται ο Πειραιάς δεν θα έχει κανένα απολύτως άλλοθι  να μην είναι στο εξής  η πιο καθαρή πόλη. 
 

Η Καπέλα Σιξτίνα ή Καπέλα Σιστίνα (ιτ.: Cappella Sistina) είναι ένα παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα, στην πόλη του Βατικανού. Ανεγέρθηκε από τον Πάπα Σίξτο Δ΄ (ή Σίστο Δ΄) εκ του οποίου οφείλεται και το όνομα αυτού. 

Η φήμη του όμως βασίζεται στην αρχιτεκτονική του, η οποία ακολουθεί το Ναό της Παλαιάς Διαθήκης, και ιδιαίτερα για το διάκοσμο του.

Είναι ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με τοιχογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος φιλοτέχνησε την θρυλική οροφή του.

 Τα καλά νέα για όσους δεν έχουν επισκεφτεί το Βατικανό για να θαυμάσουν τις απίστευτης ομορφιάς τοιχογραφίες είναι ότι μπορούν να το κάνουν μέσο Internet! Μια προσφορά του Βατικανού!
 
Για να επισκεφτείτε και εσείς εικονικά την Cappella Sistina πιέστε εδώ.
Η αγαπημένη συνήθεια αρκετών από εμάς εσχάτως, έχει να κάνει με την ενασχόληση με το νέο μας, έξυπνο κινητό, τα προγράμματα και τις δυνατότητές του και, φυσικά, το διαδίκτυο. Η διάδοση του μέσου, που λέγεται ίντερνετ, λαμβάνει καθημερινά όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, ακολουθώντας μας σε κάθε βήμα. Άλλοτε, ως εργαλείο, απαραίτητο για τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας, και άλλοτε, ως μέσο, που έρχεται να την παραγκωνίσει, υποκαθιστώντας πραγματικές μας ανάγκες, όπως η επικοινωνία με τον κοινωνικό μας περίγυρο και η άσκηση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, ορισμένες φορές ακόμα και βασικών αναγκών, όπως η διατροφή.
Κι όταν μιλάμε για εθισμό, εννοούμε την υπερβολική χρήση του διαδικτύου, σε σημείο να παρεμβαίνει στην προσωπική μας ζωή. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, κυρίως παιδιών και εφήβων, που δαπανούν υπερβολικά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, παίζοντας ηλεκτρονικά-διαδικτυακά παιχνίδια, μιλώντας διαδικτυακά σε δωμάτια συνομιλιών ή σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως λέει στο news.gr ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της διαταραχής εθισμού στο διαίκτυο, Κωνσταντίνος Σιώμος, ο εθισμός στο διαδίκτυο αφορά σε μία σειρά συμπτωμάτων και συμπεριφορών, που δεν σχετίζονται αποκλειστικά με το πόσο χρόνο χρησιμοποιεί κάποιος το μέσο.

“Ο χρήστης εξιδανικεύει το μέσο. Το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο χρόνο για να νιώσει ικανοποίηση"

“Ο χρήστης εξιδανικεύει το μέσο. Το χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο χρόνο για να νιώσει ικανοποίηση. Όταν προσπαθεί να περιορίσει τη χρήση, νιώθει ευερεθιστότητα και εκνευρισμό. Υπάρχουν συγκεκριμένες συνέπειες, που αφορούν στην παραμέληση της εργασίας, των διαπροσωπικών σχέσεων. Σε υψηλό επίπεδο, έρχονται η κατάθλιψη, οι αγχώδεις διαταραχές, η αγοραφοβία κλπ.

Συμπτώματα στις μικρότερες ηλικίες

Στις μικρότερες, κυρίως, ηλικίες, εμφανίζεται ελλειμματική προσοχή και διαταραχή προσωπικότητας. Όταν υπάρχουν όλα αυτά τα συμπτώματα για χρονικό διάστημα πάνω από έξι μήνες, τότε μιλάμε για διαταραχή εθισμού του διαδικτύου, η διάγνωση της οποία πρέπει να δίνεται από ψυχίατρο ή από παιδοψυχίατρο, όταν πρόκειται για παιδί, οι οποίοι θα έχουν μία γνώση της διαταραχής”, εξηγεί ο κύριος Σιώμος.
Όπως επισημαίνει, το ότι έχουμε ένα κινητό με σύνδεση στο διαδίκτυο, σημαίνει ότι έχουμε το μέσο ανά πάσα στιγμή δίπλα μας. “Θα πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση για να διαχειριστούμε τη χρήση. Το ίντερνετ πολύ σύντομα θα το έχουμε στα έξυπνα γυαλιά, που θα κυκλοφορήσουν, με ιδιαίτερα διαδραστικό και ελκυστικό το περιβάλλον για το χρήστη. Το διαδίκτυο μέσω του κινητού έφερε ουσιαστικά το να είμαστε διαθέσιμοι 24 ώρες το 24ωρο για επαγγελματικούς λόγους, με δεδομένο ότι παλαιότερα η εργασία μας περιοριζόταν στο οκτάωρο”.

Το ίντερνετ ως μέσο 'διαφυγής'

Ο κύριος Σιώμος διευκρινίζει ότι κάποιοι άνθρωποι κολλάνε ευκολότερα απ' ό,τι κάποιοι άλλοι. “Υπάρχει μία κατηγορία, η οποία βλέπει το ίντερνετ ως μέσο διαφυγής από μία στενάχωρη κατάσταση ή κάτι που πρέπει να γίνει, και έτσι μετατρέπεται σε συνήθεια με τον καιρό”, συμπληρώνει.
Οι τελευταίες έρευνες διεθνώς δείχνουν ότι, όσο αυξάνεται η χρήση του διαδικτύου, αυξάνεται και ο εθισμός. Μία πρόσφατη εξ' αυτών έδειξε ότι στην περιοχή της Θεσσαλίας, την πενταετία 2006 - 2011, από το 67% χρήσης του ίντερνετ από έφηβους της περιοχής, το 2011 το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 99%.
Από το 6% για το ίδιο διάστημα, διπλασιάστηκε, φθάνοντας στο 12% το 2011. Σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχες μεθόδους μέτρησης, η Ελλάδα κατέχει τα πρωτεία εθισμού, ειδικά σε ακριτικές περιοχές, όπως η Κως, με ποσοστό 23%, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επίσημο παιδοψυχιατρικό περιοδικό το 2012, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη με βάση το πανεπιστήμιο της Καρολίνας ήταν στο 4,4%.
Ο κύριος Σιώμος υποστηρίζει ότι οι επαρχιακές περιοχές ευνοούν το φαινόμενο. “Μία εξήγηση είναι ότι οι έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν στις ακριτικές περιοχές, έγιναν κατά τους χειμερινούς μήνες. Το καλοκαίρι, με την τουριστική δραστηριότητα, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Το χειμώνα, όμως, είναι μεγαλύτερο το ποσοστό απομόνωσης”.

Οι μισοί το παραδέχονται οι άλλοι μισοί αρνούνται να αλλάξουν τις συνήθειές τους

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ψυχικές ασθένειες, το ποσοστό αποδοχής - παραδοχής και η προσπάθεια αντιμετώπισης διαφέρουν.
“Οι μισοί αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά και θέλουν να βοηθηθούν. Υπάρχουν οι θετικές περιπτώσεις, που - αν μπουν σε πρόγραμμα συμβουλευτικής καθοδήγησης - μπορούν να βοηθηθούν σοβαρά. Οι άλλες μισές, που μπορεί να συνδυάζονται και με άλλη ψυχική διαταραχή, δεν αναγνωρίζουν το πρόβλημα και είναι δύσκολο να ζητήσουν βοήθεια. Συνήθως, το οικογενειακό περιβάλλον προτρέπει τα άτομα αυτά να μπουν σε θεραπευτική διαδικασία. Παρόλ' αυτά, όμως, μεγάλο ποσοστό εξ' αυτών δεν θέλει να αλλάξει τη συνήθεια και αποφεύγει τη θεραπεία”, λέει ο κύριος Σιώμος.
Κι αν κάποιοι πιστεύουν ότι ο εθισμός στο διαδίκτυο ουδεμία σχέση έχει με τον εθισμό σε εξαρτησιογόνες ουσίες, μάλλον κάνουν λάθος.
“Ο εθισμός στο διαδίκτυο μπορεί κατά περίπτωση να μας οδηγήσει σε αλκοολισμό, ναρκωτικά ή άλλες μορφές εξαρτήσεων”, αναφέρει ο πρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης Εθισμού στο Διαδίκτυο.
Σε ό, τι αφορά τις μικρότερες ηλικίες, το πρώτο πράγμα, που βλέπει ένας γονέας, σύμφωνα με τον κύριο Σιώμο, είναι η προοδευτική ή απότομη πτώση στη σχολική επίδοση του μαθητή. “Ένα παιδί, που παίζει βιντεοπαιχνίδια, βυθίζεται στο εικονικό περιβάλλον. Η ροή του παιχνιδιού το αποστασιοποιεί από την πραγματικότητα, με αποτέλεσμα άλλες δραστηριότητες να μένουν πάρα πολύ πίσω. Οι ίδιοι οι γονείς δεν πρέπει να είναι φοβικοί με τις νέες τεχνολογίες. Καλό είναι να γνωρίζουν και οι ίδιοι, γεφυρώνοντας το χάσμα, που τυχόν υπάρχει”.
Προτείνει, μάλιστα, στους γονείς να εντάξουν στο πρόγραμμα των παιδιών εναλλακτικές μορφές ψυχαγωγίας πέρα από την ηλεκτρονική, που είναι η εύκολη λύση, αλλά και να τεθούν όρια στη χρήση του μέσου. “Το εύκολο θύμα πηγαίνει μαζί με την άγνοια. Όταν υπάρχει γνωστικό έλλειμμα, είμαστε πιο εύκολα θύματα. Ένα παιδάκι μικρής ηλικίας είναι πολύ πιο επιρρεπές στο να δοκιμάσει διάφορα πράγματα”, σημειώνει χαρακτηριστικά.
Δεδομένου ότι τα όρια μεταξύ απλής ενασχόλησης και εθισμού είναι αρκετά λεπτά, το διαδίκτυο δεν παύει να αποτελεί - εκτός από απαραίτητο εργαλείο - και μία απειλή σε κάποιες των περιπτώσεων, για όσους δεν φροντίσουν να θέσουν όρια στη χρήση του. Στο πλαίσιο αυτό, η ενημέρωση και η γνώση του αντικειμένου μπορεί να βοηθήσει να αποφύγουμε αρκετές κακοτοπιές. Το Τρίτο Διεπιστημονικό συνέδριο με διεθνή συμμετοχή, όπου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση ερευνών και νέων επιστημονικών δεδομένων, μπορεί να δώσει λύσεις. Εκεί, συμμετέχουν γιατροί, κοινωνιολόγοι, επιστήμονες της πληροφορικής και άλλα άτομα εξειδικευμένα στην αντιμετώπιση του φαινομένου που λέγεται εθισμός. Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 1 -2 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο Δαναό.
news.gr


Πλούσιο θέαμα υπόσχεται το πρόγραμμα και αυτού του Σαββατοκύριακου που περιλαμβάνει πολλούς και ενδιαφέροντες αγώνες στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Ενδιαφέρον υπάρχει και εντός των συνόρων με τη διεξαγωγή του ντέρμπι των αιωνίων , ένα παιχνίδι στο οποίο όμως δεν πρόκειται να κάνω καμιά αναφορά αφού δεν υπάρχει κανένας ποδοσφαιρικός λόγος να ασχολείται κανείς με ένα ματς που το κύριο ερώτημα είναι αν θα διεξαχθεί υπό  συνθήκες αθλητικές ή πολεμικές. Ας ασχοληθούν αυτοί που εξυπηρετούνται από αυτή την κατάσταση. 
Ας δούμε τι περιλαμβάνει το μενού αναλυτικά.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Το πρόγραμμα άρχισε από χθες Παρασκευή με τη διεξαγωγή του ντέρμπι της Βαρκελώνης ανάμεσα στην Barcelona και την Espanyol που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους Blaugrana με 1-0. Η νίκη για την ομάδα του Martino ήρθε δύσκολα με ένα γκολ του φορμαρισμένου Alexis στο 68’ μετά από μαγική μπαλιά του Neymar . Ήταν η έβδομη φετινή ασίστ του Βραζιλιάνου που οδηγεί το σχετικό πίνακα της Primera . Η Espanyol αποδείχθηκε σκληρό καρύδι, δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι μόνη αυτή έκοψε μέχρι στιγμής βαθμούς από την Atletico,  αφού παρατάχθηκε με δυναμική και πειθαρχημένη αμυντική τακτική και με λίγη τύχη θα μπορούσε να φύγει με βαθμό από το Camp Nou. Σημείο αναφοράς του αγώνα η αφλογιστία και η μέτρια εικόνα του Messi για τέταρτο συνεχόμενο ματς, κάτι που είχε να συμβεί από τον Απρίλιο του 2011. Πλέον η Barcelona έφτασε τους 34 βαθμούς και περιμένει τα αποτελέσματα για να δει αν θα διευρυνθεί ή θα παραμείνει η διαφορά από τους διώκτες της. Η Atletico Madrid υποδέχεται  στο Vicente Calderon, την Κυριακή στις 18.00, την Athletic Bilbao του Ernesto Valverde που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία και φιγουράρει στην 4η θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Villareal. Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι που θα μεταδοθεί από το OTE Sport 2. Η Real αγωνίζεται το Σάββατο στις 21.00, στο Vallecas απέναντι στην Rayo που φέτος απογοητεύει και λογικά δεν θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στη έξοδο αυτή στα περίχωρα της Μαδρίτης.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το χορό των αναμετρήσεων της Bundesliga άνοιξε ήδη η πρωτοπόρος  Dortmund την Παρασκευή και μάλιστα με μια επιβλητική νίκη επί της Stuttgart με 6-1. Γεγονός του αγώνα , ειδικά για τους Έλληνες φιλάθλους, η συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου ο οποίος μάλιστα σκόραρε στο 19’ με εντυπωσιακή κεφαλιά ισοφαρίζοντας το γκολ του Karim Haggui και ανοίγοντας το δρόμο για την πλήρη ανατροπή και τον τελικό θρίαμβο της ταξιαρχίας του Jurgen Klopp. Τα υπόλοιπα γκολ σημείωσαν ο συνήθης ύποπτος Lewandowski (3), Reus και Aubameyang. Είναι πολύ σημαντικό οι Έλληνες διεθνείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό να παίρνουν αγώνες στα πόδια τους ειδικά ενόψει των κρίσιμων αναμετρήσεων με τη Ρουμανία. Σήμερα αγωνίζονται οι κύριοι ανταγωνιστές της Dortmund με την Bayern να φιλοξενείται στο Hoffenheim και τη Leverkusen στην έδρα της ουραγού Braunschweig. Οι αγώνες ξεκινούν στις 16.30 και μεταδίδονται από OTE Sport 2 και OTE Sport 4 αντίστοιχα.

ΑΓΓΛΙΑ

Στην Αγγλία συνεχίζεται η μεγάλη μάχη με 6 τουλάχιστον ομάδες να διεκδικούν με τις ίδιες πιθανότητες την κορυφή ενώ κανείς δεν μπορεί να διαγράψει εύκολα τις ομάδες του Manchester παρά το κακό ξεκίνημα. Κυριαρχεί βέβαια το μεγάλο ντέρμπι στο Λονδίνο ανάμεσα σε Arsenal και Liverpool ( Σάββατο, 19.30μ.μ, OTE Sport 1) όπως και το παιχνίδι Everton-Tottenham ( Κυριακή, 15.30 μ.μ, OTE Sport 1). Ενδιαφέρουσες και οι αναμετρήσεις της Newcastle με την Chelsea (Σάββατο 14.45 , OTE Sport 1) και Fulham-Manchester Und ( Σάββατο, 17.00, OTE Sport 1).

ΙΤΑΛΙΑ

Στη γειτονική μας χώρα το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται εξ ολοκλήρου στο φαινόμενο ROMA και στο μέχρι που μπορεί να φτάσει. Η ομάδα του Rudi Garcia φιλοξενείται στο Τορίνο από την τοπική ομάδα (Κυριακή 3/11 21.45,, OTE Sport 1) έχοντας αέρα 5 βαθμών από Napoli και Juventus και 11 από την 4η Inter. H Juve έχει δύσκολη αποστολή απέναντι στην Parma, την μοναδική ομάδα που έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βάλει γκολ στη Roma (Σάββατο 19.00, OTE Sport 3) και η Napoli υποδέχεται την αδύναμη Catania (Σάββατο 2/11 21.45, OTESport 3). Σημαντικά παιχνίδια και τα Milan-Fiorentina (Σάββατο 21.45) και Udineze-Inter (Κυριακή 3/11 16.00).

Κλείνουμε με το αναλυτικό πρόγραμμα της Superleague.

Σάββατο 2/11 (15.00): ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς, Novasports 2
Σάββατο 2/11 (17.15): ΠΑΟΚ – Εργοτέλης,
Novasports 2
Σάββατο 2/11 (19.30): Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός,
Novasports 1
Κυριακή 3/11 (15.00):
Kαλλονή – Πανιώνιος, Novasports 2
Κυριακή 3/11 (17.15): Λεβαδειακός – Ξάνθη,
Novasports 2
Κυριακή 3/11 (17.15): Πανθρακικός – Αστέρας Τρίπολης,
Novasports 3
Κυριακή 3/11 (17.15): Απόλλων – Βέροια,
Novasports 7
Κυριακή 3/11 (19:30): ΟΦΗ – Αρης,
Novasports 1
Δευτέρα 4/11 (19.30): Ατρόμητος – Παναιτωλικός,
Novasports
1

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ !!!




Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσ/νίκης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ασφαλή και άνετη κίνηση των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στους πεζούς, κατά το χρονικό διάστημα από την 12.00΄ ώρα της Κυριακής 03-11-2013 έως την 20.00΄ ώρα της ιδίας, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Λεωφ. Νίκης του Δήμου Θεσ/νίκης, από τη συμβολή της με την οδό Ελ. Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται προς τις ενδείξεις των τροχονόμων και των πινακίδων σήμανσης και να προσαρμόζουν ανάλογα την ταχύτητα των οχημάτων τους προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Υπηρεσία μας.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Υπηρεσία μας θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.
Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών

Ο Οδυσσέας Ελύτης (2 Νοεμβρίου 1911 - 18 Μαρτίου 1996), φιλολογικό ψευδώνυμο του Οδυσσέα Αλεπουδέλλη, ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες ποιητές, μέλος της λογοτεχνικής γενιάς του '30.
Ένας από τους σπουδαιότερους Έλληνες λόγιους , ο Ελύτης διακρίθηκε το 1960 με το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το 1979 με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας, ο δεύτερος και τελευταίος μέχρι σήμερα Έλληνας που τιμήθηκε με βραβείο Νόμπελ. Γνωστότερα ποιητικά του έργα είναι τα Άξιον Εστί, Ήλιος ο πρώτος, Προσανατολισμοί κ.α. Διαμόρφωσε ένα προσωπικό ποιητικό ιδίωμα και θεωρείται ένας από τους ανανεωτές της ελληνικής ποίησης. Πολλά ποιήματά του μελοποιήθηκαν, ενώ συλλογές του έχουν μεταφραστεί μέχρι σήμερα σε πολλές ξένες γλώσσες. Το έργο του περιλάμβανε ακόμα μεταφράσεις ποιητικών και θεατρικών έργων. Υπήρξε μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Έργων Τέχνης και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Κριτικής, Αντιπρόσωπος στις Rencontres Internationales της Γενεύης και Incontro Romano della Cultura της Ρώμης.
Ο Οδυσσέας Ελύτης γεννήθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1911 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά του Παναγιώτη Αλεπουδέλλη και της Μαρίας Βρανά. Ο πατέρας του καταγόταν από τον συνοικισμό Καλαμιάρης της Παναγιούδας Λέσβου και είχε εγκατασταθεί στην πόλη του Ηρακλείου από το 1895, όταν σε συνεργασία με τον αδελφό του ίδρυσε ένα εργοστάσιο σαπωνοποιίας και πυρηνελαιουργίας. Το παλαιότερο όνομα της οικογένειας Αλεπουδέλλη ήταν Λεμονός, και αργότερα μετασχηματίστηκε σε Αλεπός. Η μητέρα του καταγόταν από τον Παπάδο της Λέσβου.
Το 1914 ο πατέρας του μετέφερε τα εργοστάσιά του στον Πειραιά και η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. O Οδυσσέας Ελύτης εγγράφηκε το 1917 στο ιδιωτικό σχολείο Δ.Ν. Μακρή, όπου φοίτησε για επτά χρόνια, έχοντας μεταξύ άλλων δασκάλους του τον Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο και τον Ι.Θ. Κακριδή. Τα πρώτα καλοκαίρια της ζωής του πέρασαν στην Κρήτη, τη Λέσβο και τις Σπέτσες. Τον Νοέμβριο του 1920, μετά την πτώση του Βενιζέλου, η οικογένειά του αντιμετώπισε διώξεις, εξαιτίας της προσήλωσής της στις βενιζελικές ιδέες. Ο ίδιος ο Βενιζέλος είχε στενές σχέσεις με την οικογένεια και είχε φιλοξενηθεί συχνά στην οικία της στο κτήμα του Ακλειδιού. Αποκορύφωμα των διώξεων που γνώρισε η οικογένειά του ήταν η σύλληψη του πατέρα του. Το 1923 ταξίδεψε οικογενειακώς στην Ευρώπη, επισκεπτόμενος την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γερμανία και τη Γιουγκοσλαβία. Στη Λωζάνη ο ποιητής είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον εξόριστο μετά την πτώση του Ελευθέριο Βενιζέλο.
Το φθινόπωρο του 1924 εγγράφηκε στο Γ΄ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και συνεργάστηκε στο περιοδικό Η Διάπλασις των Παίδων, χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα. Όπως ο ίδιος ομολογεί (πολλά αυτοβιογραφικά στοιχεία δίνει ο Ελύτης στο βιβλίο του Ανοιχτά Χαρτιά), πρωτογνώρισε τη νεοελληνική λογοτεχνία, αυτός ο θρεμμένος με παγκόσμια έργα του πνεύματος, που ξόδευε όλα του τα χρήματα αγοράζοντας βιβλία και περιοδικά. Εκτός από την ενασχόλησή του με τη λογοτεχνία, ασχολήθηκε ενεργά με ορειβατικές εκδρομές στα βουνά της Αττικής και αντιδρώντας στη διάθεσή του για διάβασμα στράφηκε στον αθλητισμό. Ακόμη και τα βιβλία που αγόραζε έπρεπε να έχουν σχέση με την ελληνική φύση: Καμπούρογλου, Κ. Πασαγιάννης, Στ. Γρανίτσας κι ένας τρίτομος «Οδηγός της Ελλάδος». Την Άνοιξη του 1927 μία υπερκόπωση και μία αδενοπάθεια τον ανάγκασαν να εγκαταλείψει τις φίλαθλες τάσεις του καθηλώνοντάς τον στο κρεβάτι για περίπου τρεις μήνες. Ακολούθησαν ελαφρά συμπτώματα νευρασθένειας και περίπου την ίδια περίοδο στράφηκε οριστικά προς τη λογοτεχνία, γεγονός που συνέπεσε με την εμφάνιση αρκετών νέων λογοτεχνικών περιοδικών, όπως η Νέα Εστία και τα Ελληνικά Γράμματα.
Το καλοκαίρι του 1928 πήρε το απολυτήριο του γυμνασίου με βαθμό 73/11. Μετά από πιέσεις των γονέων του, αποφάσισε να σπουδάσει χημικός, ξεκινώντας ειδικά φροντιστήρια για τις εισαγωγικές εξετάσεις του επόμενου έτους. Την ίδια περίοδο ήρθε σε επαφή με το έργο του Καβάφη και του Κάλβου ανανεώνοντας τη γνωριμία του με τη θελκτική αρχαία λυρική ποίηση. Παράλληλα ανακάλυψε το έργο του Πωλ Ελυάρ και των Γάλλων υπερρεαλιστών, που επέδρασαν σημαντικά στις ιδέες του για τη λογοτεχνία, σύμφωνα με τον ίδιο: «...μ’ ανάγκασαν να προσέξω κι αδίστακτα να παραδεχτώ τις δυνατότητες που παρουσίαζε, στην ουσία της ελεύθερης ενάσκησης της, η λυρική ποίηση».
Ο Οδυσσέας Ελύτης αποτέλεσε έναν από τους τελευταίους εκπροσώπους της λογοτεχνικής γενιάς του '30, ένα από τα χαρακτηριστικά της οποίας υπήρξε το ιδεολογικό δίλημμα ανάμεσα στην ελληνική παράδοση και τον ευρωπαϊκό μοντερνισμό. Ο ίδιος ο Ελύτης χαρακτήριζε τη δική του θέση στη γενιά αυτή ως παράξενη σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "από το ένα μέρος ήμουνα ο στερνός μιας γενιάς, που έσκυβε στις πηγές μιας ελληνικότητας, κι απ' την άλλη ήμουν ο πρώτος μιας άλλης που δέχονταν τις επαναστατικές θεωρίες ενός μοντέρνου κινήματος"[9]. Το έργο του έχει επανειλημμένα συνδεθεί με το κίνημα του υπερρεαλισμού, αν και ο Ελύτης διαφοροποιήθηκε νωρίς από τον "ορθόδοξο" υπερρεαλισμό που ακολούθησαν σύγχρονοί του ποιητές, όπως ο Ανδρέας Εμπειρίκος, ο Νίκος Εγγονόπουλος ή ο Νικόλαος Κάλας. Επηρεάστηκε από τον υπερρεαλισμό και δανείστηκε στοιχεία του, τα οποία ωστόσο αναμόρφωσε σύμφωνα με το προσωπικό του ποιητικό όραμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με το λυρικό στοιχείο και την ελληνική λαϊκή παράδοση. Οι επιρροές από τον υπερρεαλισμό διακρίνονται ευκολότερα στις δύο πρώτες ποιητικές συλλογές του Προσανατολισμοί (1940) και Ήλιος ο πρώτος (1943).
Μία από τις κορυφαίες δημιουργίες του υπήρξε το ποίημα Το Άξιον Εστί (1959), έργο με το οποίο ο Ελύτης διεκδίκησε θέση στην εθνική λογοτεχνία, προσφέροντας ταυτόχρονα μία «συλλογική μυθολογία» και ένα «εθνικό έργο». Η λογοτεχνική κριτική υπογράμμισε την αισθητική αξία του, καθώς και την τεχνική του αρτιότητα. Η γλώσσα του επαινέθηκε για την κλασσική ακρίβεια της φράσης ενώ η αυστηρή δόμησή του χαρακτηρίστηκε ως άθλος που «δεν αφήνει να διαφανεί πουθενά ο παραμικρός βιασμός της αυθόρμητης έκφρασης». Τον «εθνικό» χαρακτήρα του Άξιον Εστί υπογράμμισαν μεταξύ άλλων ο Δ.Ν. Μαρωνίτης και ο Γ.Π. Σαββίδης, ο οποίος σε μία από τις πρώτες κριτικές του ποιήματος διαπίστωσε πως ο Ελύτης δικαιούνταν το επίθετο «εθνικός», συγκρίνοντας το έργο του με αυτό του Σολωμού, του Παλαμά και του Σικελιανού.
Η μεταγενέστερη πορεία του Ελύτη υπήρξε πιο ενδοστρεφής, επιστρέφοντας στον αισθησιασμό της πρώιμης περιόδου του και σε αυτό που ο ίδιος ο Ελύτης αποκαλούσε ως έκφραση μιας «μεταφυσικής του φωτός»: «Έτσι το φως, που είναι η αρχή και το τέλος κάθε αποκαλυπτικού φαινομένου, δηλώνεται με την επίτευξη μιας ολοένα πιο μεγάλης ορατότητας, μιας τελικής διαφάνειας μέσα στο ποίημα που επιτρέπει να βλέπεις ταυτοχρόνως μέσα απ' την ύλη και μέσα από την ψυχή»[9] Ιδιόμορφο, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα έργα του Ελύτη, μπορεί να χαρακτηριστεί το σκηνικό ποίημα Μαρία Νεφέλη (1978), στο οποίο χρησιμοποιεί - για πρώτη φορά στην ποίησή του - την τεχνική του κολάζ.
Πέρα από το ποιητικό του έργο, ο Ελύτης άφησε σημαντικά δοκίμια, συγκεντρωμένα στους τόμους Ανοιχτά Χαρτιά (1974) και Εν Λευκώ (1992), καθώς και αξιόλογες μεταφράσεις ευρωπαίων ποιητών και θεατρικών συγγραφέων.
Πηγή: Βικιπαιδεία
Ένας άντρας και μια γυναίκα περιπλανιούνται νύχτα στους άδειους δρόμους της πόλης. Αντικρίζουν τον έξω κόσμο μόνο στο σκοτάδι, γιατί η ταινία μάς τους συστήνει ως αιωνόβιους βρικόλακες και είναι απαγορευτικό να τους δει το φως της μέρας.
Τα βήματά τους πηγαινοέρχονται ανάμεσα στην Ταγγέρη και στο Ντιτρόιτ, ψάχνοντας ένα μέρος για να ριζώσουν και να συνεχίσουν ανενόχλητοι την πορεία τους στο διηνεκές. Ένα πράγμα παραμένει βέβαιο στην περίπτωση των δυο αυτών εραστών: η αγάπη του ενός για τον άλλο τους έχει κρατήσει μαζί αχώριστους μέσα στους αιώνες και ξάγρυπνους για αμέτρητες νύχτες.
Οι δυο βρικόλακες ήρωες της νέας ταινίας του Τζάρμους είναι η Τίλντα Σουίντον και ο Τιμ Χίντλεστον. Δυο μητροπολιτικοί δανδήδες που αγαπούν την ίδια μουσική, φιλοσοφούν με την ίδια απόλαυση πάνω στις επιστήμες, τη λογοτεχνία, την ιστορία και το ροκ εν ρολ, τρέφονται μόνο με ανόθευτο αίμα που προμηθεύονται από κάποιο νοσοκομείο, λατρεύουν να οδηγούν αμέριμνοι το βίντατζ αυτοκίνητό τους κάτω από το φως του φεγγαριού, παίζουν βινύλια σε ένα παλιό πικάπ, φυγαδεύουν συχνά το βλέμμα τους πίσω από μαύρα γυαλιά και λατρεύουν τον ήχο της κιθάρας.
Δυο βρικόλακες που βρέθηκαν ξαφνικά να βολτάρουν στο κινηματογραφικό σύμπαν του Τζάρμους δεν θα μπορούσαν να αποτελούν τίποτα λιγότερο από συναρπαστικά πλάσματα. Ομοίως, ο τρόπος με τον οποίο ο 60χρονος σκηνοθέτης επιστρέφει, μετά από τετραετή απουσία στο σινεμά, για να προσφέρει μια δική του εκδοχή στον προσφιλή βαμπιρικό μύθο, ήταν αδύνατο να παραμείνει στα επίπεδα του προβλέψιμου και του συμβατικού.
Γι' αυτό το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» («Only Lovers Left Alive»), με τη βαθιά ρομαντική του διάθεση, τη λατρεία για οτιδήποτε νυχτερινό, τη φετιχιστική του προσέγγιση στους στυλάτους ήρωές του, το απαράμιλλο κουλ ύφος του και την αδυναμία του στο υποψιασμένο χιούμορ γίνεται ένα από εκείνα τα φιλμ που μπορεί κανείς να αγαπήσει αυτόματα.


Έτη φωτός μακριά από την απλή λογική μιας δημιουργίας τρόμου, η ταινία αποτελεί μια πανέμορφη ερωτική ιστορία και ταυτόχρονα μια έξυπνη αλληγορία πάνω στο αδυσώπητο πέρασμα του χρόνου και στην ανάγκη κάθε ανθρώπου να οχυρώνεται στα πρόσωπα και στα αντικείμενα που αγαπά προκειμένου να αντιστέκεται στη φθορά και σε εκείνη την εκ γενετής μελαγχολία που κουβαλά μαζί της κάθε ύπαρξη.
Συλλαμβάνοντας το φιλμ με ένα χαλαρό, σχεδόν αυτοσχέδιο τρόπο, ο Τζιμ Τζάρμους διαποτίζει το μεγαλύτερο μέρος του με μια αυθόρμητη αίσθηση, αφήνοντας τους θεατές να συγχρονιστούν μόνοι στις παράξενες συχνότητες από τις οποίες εκπέμπει.
Με τον ξένοιαστο τρόπο ενός σκηνοθέτη ο οποίος δε νιώθει την ανάγκη να αποδείξει τίποτα αλλά χρησιμοποιεί το σινεμά για να επικοινωνεί με όσους μοιράζονται τις ίδιες εμμονές με εκείνον, ο Τζάρμους μετατρέπει το «Μόνο οι Εραστές Μένουν Ζωντανοί» σε ένα χρυσωρυχείο διαλογικών μερών, μαγευτικών νυχτερινών πλάνων και μικρών στιγμών που καρφώνονται μεμιάς στη μνήμη.
e-go.gr



Οι γιατροί συνιστούν να αποφεύγουμε τα λιπαρά στη διατροφή μας και να γυμναζόμαστε τακτικά.
 Ακόμη κι αν δεν ακολουθήσουμε τις συμβουλές τους, μπορούμε να παραμείνουμε υγιείς και σε φόρμα! Μάθετε ποιες είναι οι κακές συνήθειες που μπορεί να αποδειχθούν ευεργετικές για την υγεία μας.
1. Κάνουμε «κοπάνα» από το γυμναστήριο
Η συχνή γυμναστική μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε σε καλή φυσική κατάσταση και πολλές φορές έχει σαν αποτέλεσμα να… τεμπελιάζουμε την υπόλοιπη ημέρα. Οι ειδικοί τονίζουν ότι οι «fit τεμπέληδες» παρουσιάζουν μεγαλύτερους δείκτες θνησιμότητας, ακόμη κι αν γυμνάζονται 45 με 60 λεπτά σε καθημερινή βάση.
2. Τρώμε πολλά λιπαρά το πρωί
Το καλό πρωινό μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων. Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Obesity δείχνει ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν πολλά λιπαρά στο πρωινό τους και επιλέγουν ένα πιο ελαφρύ βραδινό χάνουν το διπλάσιο βάρος από αυτές που τρώνε ελαφρύ πρωινό και κανονικό βραδινό, έστω κι αν η πρόσληψη θερμίδων είναι συνολικά η ίδια. Παράλληλα, οι γυναίκες της πρώτης ομάδας που συμμετείχαν στη μελέτη παρουσίαζαν κατά 1/3 λιγότερα τριγλυκερίδια, τα λιπαρά του αίματος που συμβάλλουν στην καρδιοπάθεια. Σύμφωνα με την καθηγήτρια Daniela Jakubowicz από το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, η οποία ήταν επικεφαλής της σχετικής μελέτης, το σώμα μας καίει πιο αποτελεσματικά το λίπος τις πρωινές ώρες, οπότε μπορούμε να τρώμε άφοβα ό,τι θέλουμε πριν τις 9 το πρωί.
3. Πίνουμε πολύ καφέ
Οι γυναίκες που πίνουν τέσσερις ή και περισσότερες κούπες καφέ ημερησίως διατρέχουν κατά 20% μικρότερο κίνδυνο να εκδηλώσουν κατάθλιψη, δηλώνουν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Ο καφές περιέχει αντιοξειδωτικές ουσίες, ενώ η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα της ντοπαμίνης και της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, δύο χημικές ουσίες που ανεβάζουν τη διάθεση. Παράλληλα, πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι ο καφές προλαμβάνει και τον καρκίνο στο συκώτι.
4. Καταναλώνουμε πολλούς υδατάνθρακες
Τα ζυμαρικά και οι πατάτες ανήκουν στις «απαγορευμένες τροφές» όταν κάνουμε δίαιτα, δεν είναι όμως όλοι οι υδατάνθρακες βλαβεροί. Μερικοί μάλιστα ενισχύουν την καλή υγεία του πεπτικού συστήματος, όταν τους καταναλώνουμε στην κατάλληλη θερμοκρασία. Όταν αφήνουμε τα ζυμαρικά και τις βραστές (όχι τις τηγανητές!) πατάτες να κρυώσουν, αναπτύσσονται ορισμένες «ανθεκτικές» αμυλούχες ουσίες στο παχύ έντερο, οι οποίες βοηθούν τα υγιή βακτήρια να αναπαραχθούν. Αυτή η διαδικασία καταπολεμά τη φλεγμονή στο παχύ έντερο, η οποία συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
inews.gr

Τοπία απαράμιλλης ομορφιάς περιμένουν να τα ανακαλύψετε

Φυσικά τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, πλαισιωμένα από πλούσια βλάστηση αντικατοπτρίζουν μοναδικά τη γοητεία της χώρας μας.

Οι λίμνες της Ελλάδας είναι συνδεδεμένες με το ανθρώπινο στοιχείο, αλλά και την ανάπτυξη των πόλεων και των περιοχών που πλαισιώνουν και μαγεύουν τους επισκέπτες.

Πάμε μια βόλτα στις λίμνες της ελληνικής υπαίθρου, με ξεναγό το Visit Greece...

Λίμνη Τριχωνίδα



Έκταση: 96 τ. χλμ.

Μέγιστο βάθος: 57 μ.

Μαγική κι ανεξερεύνητη, δημιούργημα μεγάλων γεωλογικών ανακατατάξεων, απλώνει τη γαλάζια απεραντοσύνη της στην καρδιά του Αιτωλικού Πεδίου. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας και αποτελεί ένα σημαντικότατο υγρότοπο με τεράστια αισθητική, οικολογική και αλιευτική αξία.

Εδώ, περισσότερα από 140 είδη πουλιών -τα 30 από αυτά υπό εξαφάνιση- βρίσκουν καταφύγιο στους εκτενείς καλαμιώνες και στις παραλίμνιες εκτάσεις, ενώ στις αβαθείς παράκτιες περιοχές οι εντυπωσιακοί ασβεστούχοι βάλτοι αποτελούν βιότοπους με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον. Αιωνόβια πλατάνια, ιτιές, πικροδάφνες, λυγαριές, ευκάλυπτοι αλλά και «εύφορες θάλασσες» από ελαιώνες και εσπεριδοειδή συνθέτουν τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Την άνοιξη, η λίμνη προσφέρει μια μοναδική εμπειρία για τις αισθήσεις, καθώς άγριες ορχιδέες, κυκλάμινα και γλαδιόλες σκορπούν το μεθυστικό το άρωμά τους ενώ ολόκληρα «πλωτά λιβάδια» από λευκά νούφαρα στολίζουν τα γαλάζια νερά. Πλούσια είναι παράλληλα και η ιχθυοπανίδα της λίμνης, με σπάνια ψάρια του γλυκού νερού (γουρνάρα, τσερούκλα, τριχωνοβελονίτσα, νανογοβιός, χέλι) αλλά και πεντανόστιμη λιμνίσια αθερίνα, το γαστρονομικό «πρέπει» στα ταβερνάκια της περιοχής.

Την ώρα του δειλινού, όταν ο ήλιος χορτασμένος από τη μαγεία της μέρας αποσύρεται διακριτικά στο δικό του βασίλειο, τα μικρά χωριουδάκια του Αράκυνθου ανάβουν και σαν δεκάδες φωτεινές πυγολαμπίδες καθρεφτίζουν τις υδάτινες πολιτείες τους στα ήσυχα νερά της λίμνης.

Δραστηριότητες: Εξερευνήστε το πλούσιο φυσικό τοπίο κάνοντας μια βόλτα με θαλάσσιο ποδήλατο και απολαύστε τη θέα της λίμνης από ψηλά με αλεξίπτωτο παραπέντε.

Πρέσπες



Μικρή

Έκταση: 47,35 τ. χλμ.

Μέγιστο βάθος: 8 μ.

Μεγάλη

Έκταση: 272 τ. χλμ.

Μέγιστο βάθος: 55 μ.

Στα γεωφυσικά όρια του νομού Φλώρινας, μέσα στη φιλόξενη αγκαλιά των γύρω ορεινών όγκων, βρίσκεται ένας μαγικός κόσμος ασύγκριτου φυσικού κάλλους που δημιουργήθηκε από το λιώσιμο παγετώνων και την αλληλουχία σεισμικών φαινομένων, ο κόσμος της Μεγάλης και της Μικρής Πρέσπας.

Η γοητεία που ασκούν οι δίδυμες λίμνες είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς στις υδάτινες επιφάνειές τους καθρεπτίζονται οι δασωμένες πλαγιές των γύρω βουνών και το μοναδικό φυσικό τοπίο.

Από τους σημαντικότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης, οι Πρέσπες θεωρούνται ως ο επίγειος παράδεισος των μεταναστευτικών πουλιών και όχι μόνο. Εκατοντάδες είδη, πολλά μάλιστα υπό εξαφάνιση, φωλιάζουν και αναπαράγονται εδώ, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν οι αργυροπελεκάνοι, οι κορμοράνοι και οι ερωδιοί.

Εφοδιαστείτε με το δικό σας κατάλληλο εξοπλισμό για παρατήρηση ή επισκεφθείτε το παρατηρητήριο όπου μέλη της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας θα σας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για τα πουλιά και θα σας δανείσουν το τηλεσκόπιό τους για να τα παρατηρήσετε.

Μην παραλείψετε να διασχίστε τη πλωτή γέφυρα που οδηγεί στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου στη Μικρή Πρέσπα, προκειμένου να θαυμάσετε τα ερείπια της ομώνυμης τρίκλιτης βασιλικής εκκλησίας που χρονολογείται από το 10ο αιώνα μ.Χ. Μοναδική εμπειρία αποτελεί και μια γνωριμία με τα πολλά ασκηταριά αλλά και τις βραχογραφίες στον όρμο των Ψαράδων και τις όχθες της Μεγάλης Πρέσπας.

Στο τέλος της περιήγησής σας, οι παραδοσιακοί οικισμοί των Ψαράδων και του Αγίου Γερμανού αποτελούν φιλόξενες στάσεις για να δοκιμάσετε ένα πεντανόστιμο γριβάδι, τις ξακουστές πιπεριές Φλωρίνης και προπάντων τα φασόλια γίγαντες, συνοδεία ντόπιου τσίπουρου.

Δραστηριότητες: Μη χάσετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια μοναδική ρομαντική βαρκάδα στα νερά της Μεγάλης Πρέσπας χρησιμοποιώντας τις «πλάβες», τις χαρακτηριστικές ξύλινες βάρκες της περιοχής.

Λίμνη Πλαστήρα



Έκταση: 25,2 τ. χλμ.

Μέγιστο βάθος: 60 μ.

Γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», η λίμνη Πλαστήρα περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό σκηνικό ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς που κλέβει από την πρώτη κιόλας στιγμή την καρδιά κάθε επισκέπτη. Ονειρική από κάθε άποψη, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας μας που δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου κατά την αρχαιότητα ο ποταμός Ταυρωπός κυλούσε τα νερά του για να συναντήσει στα νότια τον Αχελώο.

Πρόκειται για ένα φυσικό θαύμα που οφείλει την ύπαρξή του στο εμπνευσμένο όραμα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα (από όπου δικαιωματικά πήρε η λίμνη το όνομά της), τη δημιουργία δηλαδή ενός εντυπωσιακού φράγματος που έδωσε με τη σειρά του νέα πνοή στη γύρω περιοχή.

Καταπράσινες βουνοκορφές στεφανώνουν το μεγαλείο της λίμνης ενώ ορμητικοί χείμαρροι φλερτάρουν με τα νερά της, συνθέτοντας ένα σκηνικό ανεπανάληπτο. Εδώ οι εποχές φορούν τα καλά τους και ζωντανεύουν αυτούσια στο στολίδι αυτό των Αγράφων δίνοντας τη χαρά στους χιλιάδες επισκέπτες της να ζήσουν τη ξεχασμένη μαγεία των τεσσάρων εποχών!

Δραστηριότητες: Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γίνει ένα με τη φύση εξερευνώντας το εντυπωσιακό τοπίο της λίμνης μέσα από πλήθος δραστηριοτήτων όπως canoe-kayak, θαλάσσιο ποδήλατο και βόλτα με μια παραδοσιακή πιρόγα.

Λίμνη Παμβώτιδα



Έκταση: 23 τ. χλμ.

Μέγιστο βάθος: 5 μ.

Παμβώτις («η τα πάντα τρέφουσα») είναι το αρχαίο όνομα της γνωστής σε όλους μας λίμνης των Ιωαννίνων, που στολίζει με τη σπάνια ομορφιά της το ομώνυμο λεκανοπέδιο. Με ένα πλούσιο ιστορικό παρελθόν, διανθισμένο με θρύλους και παραδόσεις αιώνων, η λίμνη της Κυρά-Φροσύνης οδηγεί τη φήμη της και πέρα από τα όρια της χώρας μας.

Η υδάτινη λεκάνη της τροφοδοτείται με νερά που αναβλύζουν από τις πηγές του όρους Μιτσικέλι, της Ντραμπάντοβας, του Σεντενίκου και της Κρύας. Συνήθως γαλήνια, αλλά και ενίοτε παγωμένη, η λίμνη ασκούσε και ασκεί στους Γιαννιώτες μια μυστηριακή γοητεία που ενσαρκώνεται σε αστραφτερές καλοκαιρινές λιακάδες, υγρά πρωινά στην ομίχλη και μελαγχολικά χειμωνιάτικα δειλινά.

Οι πυκνόφυτες από εκτεταμένους καλαμιώνες όχθες της και η πλούσια παραλίμνια βλάστηση από ιτιές, λεύκες και θεώρατα πλατάνια προσφέρουν απάνεμο καταφύγιο σε πλήθος ενδημικών και αποδημητικών πουλιών. Ερωδιοί, βουτηχτάρια, μπεκατσίνια, αγριόκυκνοι και κορμοράνοι αναζητούν τα «προς το ζην» ανάμεσα σε νόστιμους ψαρομεζέδες.

Δύο είναι τα κύρια στοιχεία χαρακτηρίζουν τη λίμνη: η ονειρεμένη χερσόνησος με το ιστορικό κάστρο και τους ψηλούς μιναρέδες και το νησάκι -το μοναδικό κατοικημένο και «ανώνυμο» νησί λίμνης στην Ελλάδα- που αναπαύεται στα πράσινα νερά της.

Μικρά καραβάκια θα σας οδηγήσουν σε ένα οδοιπορικό ανάμεσα στη φύση, στις ιστορικές μονές αλλά και στη γραφική ψαράδικη κοινότητα όπου χτυπά ο παλμός της ζωής στο νησί. Γευθείτε τα ονομαστά γιαννιώτικα γλυκά, ένα φιλόξενο καλωσόρισμα των κατοίκων, αλλά και τις ονομαστές νοστιμιές της λίμνης όπως γριβάδια, χέλια και βατραχοπόδαρα. Τα μυστικά της λίμνης, καλά κρυμμένα στη πρωινή ομίχλη, σας περιμένουν για ένα ταξίδι στο θρύλο και στην ιστορία.

Δραστηριότητες: Η λίμνη προσφέρει ιδανικές συνθήκες για θαλάσσιο σκι, κωπηλασία και κανό, καθώς τον περισσότερο καιρό οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί.

Λίμνη Καστοριάς



Έκταση: 28 τ. χλμ.

Μέγιστο βάθος: 9 μ.

Μεγαλείο μοναδικού φυσικού κάλλους, η λίμνη Ορεστιάδα της Καστοριάς πρωταγωνιστεί μαγεύοντας τους επισκέπτες με την απερίγραπτη ομορφιά της. Υπολογίζεται ότι σχηματίστηκε πριν από 10.000.000 χρόνια και η σημερινή της μορφή αποτελεί το κατάλοιπο μιας παλαιότερης λίμνης που έφτανε σε έκταση τα 164 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Ένας εντυπωσιακός καθρέφτης της ομώνυμης φημισμένης πόλης των γουναράδων, η Ορεστιάδα αγκαλιάζει μια σημαντική ορνιθοπανίδα, με περισσότερα από 200 είδη, πολλά από τα οποία είναι σπάνια και απειλούμενα. Κύκνοι, αργυροπελεκάνοι, ερωδιοί, κορμοράνοι, αγριόπαπιες βρίσκουν καταφύγιο στα πυκνά παρόχθια δάση με τα υδρόφιλα δέντρα που με τα φυλλώματά τους προστατεύουν στοργικά τους φτερωτούς τους ενοίκους.

Με το πρώτο όμως φως της ημέρας, η λίμνη ζωντανεύει. Ντόπιοι ψαράδες με τα καστοριανά «καράβια» τους συναγωνίζονται σε μαεστρία τα υδρόβια πουλιά, με έπαθλο κάθε λογής σπαρταριστά λιμνόψαρα, όπως πεταλούδες, γριβάδια, πέρκες και τσιρώνια. Και όταν ο ήλιος χάνεται στο δειλινό, ποδηλάτες και ρομαντικοί περιπατητές αναζητούν γαλήνη και ανάταση ψυχής σε μια ήρεμη βόλτα, ανάμεσα στα γιγάντια χαλκοπράσινα πλατάνια που διατρέχουν το ελλειψοειδές σχήμα της λίμνης.

Δραστηριότητες: Η λίμνη της Καστοριάς προσφέρεται για ναυταθλητικές δραστηριότητες, όπως κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, θαλάσσιο σκι αλλά και για ψάρεμα ή βαρκάδα. 
newsbeast.gr
Στα σκαριά βρίσκεται μία ακόμα προκήρυξη για την πρόσληψη 60 Υπαξιωματικών στο Λιμενικό Σώμα θα ανακοινώσει μέσα στο Νοέμβριο το υπουργείο Ναυτιλίας. Συνολικά οι θέσεις που εγκρίθηκαν για φέτος στο Λιμενικό φτάνουν τις 320. Απο αυτές έχουν καλυφθεί ήδη οι 80 (εκδόθηκαν και τα σχετικά αποτελέσματα). Η τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκαν μόνιμες προσλήψεις υπαξιωματικών στο Λιμενικό ήταν το 2011. Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου, η νέα προκήρυξη θα κινείται στα ίδια πλαίσια με την προηγούμενη.
Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Έλληνες πολίτες, πτυχιούχοι Τμημάτων Ανώτατης και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, Πλοιάρχων και Μηχανικών, καθώς και απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Για την εισαγωγή τους στη Σχολή οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε υγειονομικές και ψυχοτεχνικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες και εξετάζονται σε μαθήματα (γραπτά)..
Οι υποψήφιοι/ες για τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λ.Σ, πρέπει:
α) Να είναι Έλληνες πολίτες, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ή Δημοτολόγια της χώρας.
β) Να είναι κάτοχοι πτυχίου Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΙΑΕ), Πανεπιστημιακού ή Τεχνολογικού Τομέα, ή Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ ή πρώην ΑΔΣΕΝ), ή κάτοχοι απολυτηρίου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (τύπου Λυκείου), με ελάχιστο όριο γενικού βαθμού απολυτηρίου το δεκαέξι (16).
γ) Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην έχουν υπερβεί, οι μεν πτυχιούχοι Ι.Α.Ε. ή Α.Ε.Ν. ή πρώην Α.Δ.Σ.Ε.Ν. το 28ο έτος της ηλικίας τους (δηλ. να έχουν γεννηθεί από 01-01-85 και μετά), ενώ οι δε κάτοχοι απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το 26ο έτος της ηλικίας τους (δηλ. να έχουν γεννηθεί από 01-01-87 και μετά).
δ) Να έχουν γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: i) επεξεργασία κειμένων, ii) υπολογιστικά φύλλα, iii) υπηρεσίες διαδικτύου.
ε) Να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, που διαπιστώνονται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή κατάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 133/2002 (Α΄ 109) για τη σωματική ικανότητα υποψηφίων των Σχολών των Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αυτό τροποποιήθηκε με τα Π.Δ. 53/2003 (Α΄ 59), 207/2007 (Α΄ 233) και 54/2010 (Α΄ 93).
Ειδικά καθορίζεται ότι οι άνδρες υποψήφιοι πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 μ. και οι γυναίκες τουλάχιστον 1,60 μ., αμφότεροι χωρίς υποδήματα και ο Δείκτης Μάζας Σώματός τους (ΔΜΣ), δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του/της υποψηφίου σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους του/της σε μέτρα, για μεν τους άνδρες πρέπει να βρίσκεται εντός των ορίων «19-27», για δε τις γυναίκες, εντός των ορίων «18-25».
στ) Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις. Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό όσοι για λόγους συνείδησης αρνούνται να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις σύμφωνα με τη νομοθεσία [αρθ.59- 65 του Ν. 3421/2005 (Α' 302), όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει].
ζ) Να έχουν τουλάχιστον καλή γνώση μίας ξένης γλώσσας, αγγλικής ή γαλλικής ή γερμανικής ή ιταλικής ή ισπανικής.
η) Να μην έχουν καταδικαστεί.
θ) Να μη διώκονται ως φυγόποινοι ή φυγόδικοι για τα παραπάνω αδικήματα.
ι) Να μην έχουν στερηθεί των πολιτικών τους δικαιωμάτων έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους.
ια) Να μη τελούν υπό στερητική δικαστική συμπαράσταση
Μετά την υποβολή όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών, οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε αθλητική δοκιμασία ενώπιον της Επιτροπής Αθλητικής Δοκιμασίας, που συγκροτείται με Απόφαση Αρχηγού Λ.Σ, σύμφωνα με πρόγραμμα που αναρτάται στην ιστοσελίδα του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και στον πίνακα ανακοινώσεων του Αρχηγείου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ως εξής:
Στην ελεύθερη κολύμβηση σε απόσταση 50 μέτρων σε χρόνο δύο (02) λεπτών (μία προσπάθεια). Όσοι κολυμπούν την απόσταση αυτή σε χρόνο μεγαλύτερο ή αδυνατούν να κολυμπήσουν θεωρούνται ότι απέτυχαν και αποκλείονται από το διαγωνισμό. Ειδικά οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις ειδικότητες Ειδικών Δυνάμεων ή Υποβρύχιων Καταστροφέων εκ των Ενόπλων Δυνάμεων, θα δοκιμασθούν σε ελεύθερη κολύμβηση απόστασης 100μ. σε χρόνο δύο (02) λεπτών (μία προσπάθεια) και όσοι κολυμπούν την απόσταση αυτή σε χρόνο μεγαλύτερο ή αδυνατούν να κολυμπήσουν θεωρούνται ότι απέτυχαν και αποκλείονται από τον διαγωνισμό.
Οι υποψήφιοι υποβάλλονται επίσης σε όλα τα ακόλουθα αγωνίσματα και υποχρεούνται να επιτύχουν τα κατωτέρω όρια επίδοσης σε όλα:
Άλμα σε μήκος με φόρα 3,60 μέτρα (τρεις προσπάθειες).
Άλμα σε ύψος με φόρα 1,00 μέτρο (τρεις προσπάθειες).
Δρόμος 1000 μέτρων σε χρόνο 4 λεπτών και 30 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια).
Δρόμος 100 μέτρων σε χρόνο 17 δευτερολέπτων (μία προσπάθεια).
Ρίψη σφαίρας (βάρους 7,260 κιλών) σε απόσταση τουλάχιστον 4,40 μέτρων, ως μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το δεξί και το αριστερό χέρι με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για όλους τους υποψήφιους (τρεις προσπάθειες).
Ειδικά οι υποψήφιοι που συμμετέχουν στις ειδικότητες Ειδικών Δυνάμεων ή Υποβρύχιων Καταστροφέων εκ των Ενόπλων Δυνάμεων, αντί των παραπάνω αγωνισμάτων υποβάλλονται στα παρακάτω αγωνίσματα και υποχρεούνται να επιτύχουν τα ελάχιστα όρια σε όλα με μία προσπάθεια μόνο:
Έλξεις σε μονόζυγο συνεχείς 10 τουλάχιστον
Κάμψεις χειρών επί του εδάφους συνεχείς 25 τουλάχιστον
Κάμψεις κοιλιακών από εδραία θέση συνεχείς 30 τουλάχιστον
Δρόμος ημιαντοχής απόστασης 2000μ. σε 12 πρώτα λεπτά
Δρόμος ταχύτητας απόστασης 100 μ. σε 16 δεύτερα λεπτά
news.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!