Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Μείνατε καλοκαίρι στην πόλη εσείς και το πενιχρό σας budget, που δεν φτάνει για ξενύχτια με κοκτέιλ σε ταράτσες που κοιτάζουν κατάματα την Ακρόπολη; Μην στεναχωριέστε, και μην απελπίζεστε. Το in2life είναι εδώ, και έχει όχι μία, ούτε δύο, αλλά πέντε διαφορετικές λύσεις για φθηνή καλοκαιρινή διασκέδαση.

Βουτιά και συγχώριο

Δύσκολα θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πιο δροσερή και πιο low budget καλοκαιρινή διασκέδαση από μερικές βουτιές στην αττική ακτογραμμή. Μαζέψτε την παρέα για να μοιράσετε το κόστος της βενζίνης, και βάλτε πλώρη για τα Λεγραινά, τον Χάρακα ή το Πευκοδάσος του Σχινιά. Εδώ έχουμε συγκεντρώσει λεπτομέρειες για τις ωραιότερες δωρεάν παραλίες της Αττικής.

Δείπνο με λεμόνι στο μπαλκόνι

Μια διάσημη αμερικανίδα σεφ έλεγε ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να πεις σε κάποιον πως τον αγαπάς, από το να του μαγειρέψεις ένα τέλειο φαγητό. Δείξτε, λοιπόν, στους φίλους σας πόσο τους αγαπάτε, προσκαλώντας τους για φαγητό στο σπίτι σας –στο μπαλκόνι σας, ακόμα καλύτερα. Δε χρειάζεται να ετοιμάσετε ένα εξεζητημένο δείπνο τριών πιάτων, αν δεν «το ‘χετε» με τη μαγειρική. Πάρτε ιδέες από τις συνταγές μας για φοβερές μακαρονάδες ή για απλά αλλά πρωτότυπα πιάτα με κοτόπουλο. Εγγυημένη επιτυχία.

Και για επιδόρπιο, το απόλυτο hit των παιδικών μας χρόνων: Παγωτό-σάντουιτς φτιαγμένο από τα χεράκια σας. Πανεύκολα, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να το μάθει κανείς. Διαβάστε τις οδηγίες μας, εδώ.

Ιδιωτικές προβολές

Η αίθουσα (το σαλόνι σας, δηλαδή) κλιματίζεται, κι είναι ό,τι πρέπει για σινεφίλ βραδιές για δύο. Κι αν το video club της γειτονιάς είναι κλειστό, μην ανησυχείτε καθόλου: Αυτό το καλοκαίρι τα κανάλια Novacinema φέρνουν στις οθόνες μας την αφρόκρεμα του κινηματογράφου. Από ‘80s διαμαντάκια –Κοκτέιλ με τον Τομ Κρουζ και Dirty Dancing με Πάτρικ Σουέιζι, κανείς;– μέχρι παλιό καλό Χόλιγουντ με Μέριλιν και Ρίτα Χέιγουορθ, και από καυτές καλοκαιρινές πρεμιέρες όλων των ταινιών που χάσατε πριν λίγο καιρό στα σινεμά (Solace, Man from U.N.C.L.E., Macbeth, Brooklyn…) μέχρι ολόφρεσκες σειρές για τις οποίες θα μιλά σύντομα όλος ο κόσμος.

Τα παιδία παίζει

Αν είστε της άποψης ότι τα επιτραπέζια είναι μόνο για πιτσιρίκια, άντε και για εφήβους εθισμένους στο D’n’D, δεν έχετε ξενυχτήσει πάνω από μια παρτίδα Merchants & Marauders, ή Αποίκων του Κατάν. Δείτε εδώ και εδώ μερικές από τις καλύτερες προτάσεις μας για επιτραπέζια, μαζέψτε την παρέα στο σπίτι και καλή διασκέδαση.

«Απόψε στ’ ακρογιάλι θα τη βρούμε…

…Θα πιούμε όλες τις μπύρες αγκαλιά» τραγουδούσαν οι Λαθρεπιβάτες στα μακρινά 80s, κι από τότε που μας βάλαν’ την ιδέα, ακόμα δεν μας έχει φύγει. Υπάρχει, άλλωστε, κάτι πιο… αυγουστιάτικο από τις βραδινές βουτιές, ή απλώς το άραγμα με μπύρες βράδυ στην παραλία; Κατεβάστε το φορητό CD player από το πατάρι, πάρτε πετσέτες και… φύγατε, για μια από τις πολλές παραλίες της Αττικής που ενδείκνυνται για βραδινό μπάνιο. Τις έχουμε συγκεντρώσει όλες εδώ.
5 δροσερές λύσεις για low budget διασκέδασηin2life.gr

Η κυβέρνηση έκλεισε 3.612 ιστοσελίδες το πρώτο εξάμηνο του έτους, 811 εκ των οποίων έκλεισαν για μετάδοση πορνογραφικού υλικού.

Περίπου 869.000 «επιβλαβείς» πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων και 529.000 στοιχείων που θεωρήθηκαν «ερωτικού περιεχομένου», διαγράφηκαν κατά τους έξι αυτούς μήνες, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Κατά της Πορνογραφίας και των Παράνομων Εκδόσεων.

Η επιχείρηση των αρχών είχε στόχο τις ζωντανές μεταδόσεις και τα άτομα που χρησιμοποιούν υπηρεσίες αποθήκευσης cloud για τη διάδοση της πορνογραφίας και την αποκόμιση κέρδους από αυτό, ανέφερε η ανακοίνωση.

Οι αρχές ανακάλυψαν και αντιμετώπισαν περίπου 30 περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι ύποπτοι – πολλοί εκ των οποίων ήταν ανήλικοι - χρησιμοποίησαν κοινωνικά δίκτυα για τη μετάδοση άσεμνου περιεχομένου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, το συνολικό ποσό των οποίων ανέρχεται κοντά στα 90 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Πιο συγκεκριμένα, αύξηση 1,223 δισ. ευρώ παρουσίασαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Ιούνιο. Την ίδια στιγμή, τα ληξιπρόθεσμα χρέη που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους, αυξήθηκαν τον Ιούνιο στα 6,807 δισ. ευρώ έναντι 5,584 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα Μάιο.

Οι παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές προ το δημόσιο (που είχαν δημιουργηθεί ως το τέλος του 2015) ανέρχονταν τον Ιούνιο σε 83,025 δισ. ευρώ έναντι 83,305 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Έτσι το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (παλαιών και νέων) διαμορφώθηκε στον Ιούνιο σε 89,832 δισ. ευρώ.

Από τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός όσων έχουν οφειλές προς το Δημόσιο ανέρχεται σε 4.003.372 ενώ σε 1.492.088 από αυτούς δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης.

Οι οφειλέτες στους οποίους έχουν επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονται σε 755.086 και αντιστοιχούν στο 50,65% εκείνων για τους οποίους είναι δυνατόν να επιβληθούν τα αναγκαστικά μέτρα.

Παράλληλα, τον Ιούνιο, αύξηση στα 5,909 δισ. ευρώ σημείωσαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες από 5,786 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τον ίδιο μήνα, οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,311 δισ. ευρώ έναντι 1,259 δισ. ευρώ τον Μάιο.
real.gr

Το λόγο που… κεράτωσε την επί 33χρόνια σύζυγό του, Σάρον, αποκάλυψε με ανακοίνωσή του, ο Όζι Όσμπορν.

Αν και το ζευγάρι χώρισε για λίγες εβδομάδες εξαιτίας της εξωσυζυγικής σχέσης του πρώην frontman των Black Sabbath με την «κομμώτρια των σταρς» Μισέλ Παγκ, τελικά τα ξαναβρήκε!

Θέλοντας λοιπόν να… δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο Όζι για τις απιστίες του, δήλωσε- μέσω του εκπροσώπου του – ότι είναι εδώ και πολλά χρόνια εθισμένος στο σεξ.

Μάλιστα, τόνισε πως πλέον έχει συμφιλιωθεί με την Σάρον και έχει απευθυνθεί σε ψυχολόγο για να αντιμετωπίσει τον εθισμό του, με τον οποίο δίνει μάχη τα τελευταία έξι χρόνια!

«Την τελευταία εξαετία, ο Όζι Όσμπορν αντιμετωπίζει έναν εθισμό με το σεξ. Λυπάται εάν η κυρία Παγκ παρεξήγησε τη φύση της σχέσης τους. Βέβαια, ουδέν κακό αμιγές καλού. Από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκε ο παράνομος δεσμός του με την Μισέλ, ο Όζι ξεκίνησε εντατική θεραπεία για να θέσει υπό έλεγχο τον εθισμό του. Ο Όζι ντρέπεται τρομερά για τον τρόπο που επηρέασε η συμπεριφορά του την οικογένειά του και ευχαριστεί τον θεό που η απίστευτη σύζυγός του αποφάσισε να μείνει στο πλευρό του και να τον στηρίξει», ανέφερε χαρακτηριστικά η δήλωση.

Βέβαια, η ερωμένη του επιμένει ότι η σχέση της με τον θρύλο της metal ήταν ρομαντική και ότι δεν ήταν συνέπεια του εθισμού του.

«Είχαμε μια πολύ αληθινή σχέση. Με έκανε να νιώθω η πιο όμορφη και λατρεμένη γυναίκα στον κόσμο», ανέφερε η κομμώτρια στο περιοδικό People, τονίζοντας ότι αισθάνεται ακόμα ερωτευμένη με Όσμπουρν αλλά σέβεται την απόφασή του να γυρίσει στην οικογένειά του!

Πηγή: star.gr
Ρίο 2016: Όσα πρέπει να ξέρετεΛίγες ημέρες απέμειναν για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, εν μέσω σκανδάλων ντόπινγκ, ιού Ζίκα και… καταρρεύσεων σε ολυμπιακές εγκαταστάσεις. Ακολουθούν μερικές χρήσιμες πληροφορίες για να ξέρετε τι θα δείτε τις επόμενες ημέρες.

Πότε ξεκινούν;

Μια σούπερ εντυπωσιακή τελετή έναρξης επιφυλάσσει για όλον τον κόσμο το Ρίο Ντε Τζανέιρο στο στάδιο Μαρακανά στις 6 Αυγούστου με την Gisele Bündchen να χορεύει στους ρυθμούς του «The girl from Ipanema» και τον Πελέ να ανάβει την ολυμπιακή φλόγα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Την τρίωρη τελετή έναρξης της δημοφιλέστερης αθλητικής διοργάνωσης έχουν σκηνοθετήσει οι  Φερνάντο Μεϊρέλες, Αντρούχα Γουάντιγκτον, και Ντανιέλα Τόμας με αναφορές – φυσικά – στο Καρναβάλι, τον χορό και το τροπικό δάσος του Αμαζονίου. Οι αγώνες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 21 Αυγούστου, ενώ η τελετή έναρξης θα προβληθεί το Σάββατο στις 02.00 ώρα Ελλάδος σε ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3 και ΕΡΤ HD και OTE TV.

Πού θα τους δούμε;

Στην ΕΡΤ, το βασικό κανάλι μετάδοσης, αλλά και το συνδρομητικό OTE TV. Στην ΕΡΤ θα παρακολουθήσουμε περισσότερες από 900 ώρες προγράμματος, την τελετή έναρξης και λήξης. Στην ΕΡΤ2 θα υπάρχουν επίσης παράλληλες μεταδόσεις με αναμετάδοση και από την ΕΡΤHD, ενώ ώρες μεταδόσεων θα υπάρχουν και στην ERT 3. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα μετάδοσης.

Ποιος ανάβει τη φλόγα φέτος;

Η ταυτότητά του παραμένει μυστική, όμως ο κόσμος το’χει… τούμπανο ότι πρόκειται για τον θρύλο Πελέ.

Ποιοι θα συμμετέχουν;

Στους αγώνες του Ρίο θα λάβουν μέρος 10.500 αθλητές από 206 Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, ανάμεσά τους και το Κόσοβο και το Νότιο Σουδάν για πρώτη φορά στην ιστορία τους, όπως επίσης και ομάδα προσφύγων.  Συνολικά, θα δοθούν 306 σετ μεταλλίων σε 42 αθλήματα.

Τι παίχτηκε με τους Ρώσους;

Οι ρώσοι αθλητές τα πήραν τα φαρμακάκια τους – λες και είναι οι μόνοι – με τη σφραγίδα μάλιστα του ρωσικού κράτους, το οποίο ανέπτυξε και χρηματοδότησε πρόγραμμα ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών στο Σότσι το 2014, αλλά και σε διάφορες ακόμα διοργανώσεις και πολλά αθλήματα, μέχρι και το 2015. Παρ’ όλα αυτά, η ΔΟΕ δεν θα προχωρήσει σε συνολικό αποκλεισμό της χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκτός αγώνων θα παραμείνει μόνο ο ρωσικός στίβος.

Τι γίνεται με τον Ζίκα;

Πρόκειται για έναν ιο που προκαλεί ήπια προβλήματα στους ενήλικες κα μκροκεφαλία στα νεογέννητα. Αποτελεί πονοκέφαλο για τις υγεινομικές αρχές της Βραζιλίας εξ ου και οι ψεκασμοί γίνονται σε καθημερινή βάση σε όλους τους χώρους που θα φιλοξενήσουν αθλητές.

Ποιοι θα (μας) λείψουν;

Ηχηρές απουσίες από τη φετινή Ολυμπιάδα θα είναι οι Steph Curry, LeBron James, Russell Westbrook, Kawhi Leonard, Chris Paul (μπάσκετ) και ο Roger Federer (τέννις).

Ποιοι θα μας αφήσουν με ανοικτό στόμα (ελπίζουμε);

Ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου, ο Usain Bolt θα συμμετέχει για τελευταία φορά και φαίνεται αποφασισμένος, ο αμερικάνος Justin Gatlin θα τον πάρει στο κατόπι, ο Νεϊμάρ θα κάνει τα γνωστά του κόλπα με την στρογγυλή θεά στην χώρα που τον γέννησε, η Serena Williams είναι επίσης έτοιμη να κυνηγήσει το 5ο της χρυσό στο τέννις, ενώ η βολίδα της πισίνας Michael Phelps πάει για να σπάσει ένα ακόμα ρεκόρ μεταλλίων.

Ποιοι Έλληνες θα συμμετέχουν;

Ενενήντα δύο θα είναι οι αθλητές, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, παρά τις αντιξοότητες με την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στον ελληνικό αθλητισμό. Σημαιοφόρος της ελληνικής ομάδας στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Ρίο 2016» θα είναι η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, η πρώτη γυναίκα σημαιοφόρος στην ιστορία. Δείτε τους αναλυτικά, ανά αγώνισμα, εδώ.
UNDERWEAR STOLEN
Στη σύλληψη του 63χρονού Ιάπωνα Fumio Takahashi οδηγήθηκε η αστυνομία της επαρχία Gifu στην Ιαπωνία γιατί έκλεβε γυναικεία εσώρουχα.
Ο αγρότης κατά τη σύλληψή του στο σπίτι του, στην πόλη Motosu, φορούσε ένα στηθόδεσμο από τα κλοπιμαία,αναφέρει δημοσίευμα του tokyoreporter.
Ψάχνοντας στο σπίτι του οι αρχές βρήκαν τουλάχιστον 150 σουτιέν και σλιπς.
Η αστυνομία του Gifu ανέφερε πως ο αγρότης παραδέχθηκε την ενοχή του και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες. «Το έχω κάνει πολλές φορές», είπε ο Takahashi στην αστυνομία.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του μετά από καταγγελίες συγγενών ανθρώπων που είχαν πέσει θύματα κλοπής εσωρούχων.

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες smartphone έχουν παρατηρήσει ότι το κινητό τους κλείνει από μπαταρία ενώ στην οθόνη ότι τους απομένει ακόμα 10% ή και παραπάνω.
Σύμφωνα με το The Wirecutter, το ποσοστό της μπαταρίας που δείχνει το κινητό σας μπορεί να σας φαίνεται αρκετά ακριβές, όπως το 47% για παράδειγμα, αλλά δεν παύει να είναι, απλά, μία εκτίμηση. Οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο ο οποίος μετρά πόσος χώρος μπαταρίας χρησιμοποιείται με βάση το πόση τάση εκπέμπει. Ακόμα και ο αλγόριθμος αυτός δεν είναι απόλυτα ακριβής.
Μπορεί να λειτουργεί καλά τις περισσότερες φορές, αλλά παράγοντες όπως το είδος της μπαταρίας ή πόσο χρησιμοποιείται μπορεί να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Επιπλέον, όσο πιο παλιό είναι το τηλέφωνο, τόσο πιο δύσκολο είναι να υπολογιστεί το ποσοστό της μπαταρίας με ακρίβεια.

Το μοντέλο με τον αγαπημένο της και την παρέα τους απολαμβάνουν την κρουαζιέρα τους στα νησιά του Ιονίου και ανεβάζουν συνεχώς φωτογραφίες στα social media.

Σύμφωνα με το check in που κάνουν, η παρέα εθεάθη στην Κέρκυρα, ενώ στην συνέχεια έκανε στάση με το πολυτελέστατο γιοτ στην Ζάκυνθο. Το σίγουρο είναι πως απολαμβάνουν και με το παραπάνω τις διακοπές τους.





Πηγή: gossip-tv.gr
Βιβλίο αποκαλύπτει την σχέση του Τζορτζ Κλούνεϊ με τον κομμωτή του!
Ένα βιβλίο δύο Γαλλίδων δημοσιογράφων κυκλοφόρησε τον Ιούνιο και βγάζει στη φόρα τα… ροζ άπλυτα του πιο γοητευτικού χολιγουντιανού σταρ, του Τζορτζ Κλούνει. 
Αν και αρκετοί δεν έπεσαν και από τα σύννεφα από τις αποκαλύψεις, εν τούτοις οι Maelle Brun και Amelle Zaid στο βιβλίο τους  «Une ambition secrète» (Μια μυστική φιλοδοξία), ξεμπροστιάζουν δημοσίως τη διπλή ερωτική ζωή του Κλούνει.
Σύμφωνα με το βιβλίο λοιπόν, ο γόης του Χόλυγουντ εδώ και είκοσι χρόνια έχει ερωτική σχέση με τον Ιταλό κομμωτή του, Γουάλντο Σάντσεζ (Waldo Sanchez), ο οποίος μάλιστα ήταν στο πλευρό του σε όλο το τριήμερο του γάμου του με την Αμάλ Αλαμουντίν στην Βενετία.
Βέβαια, οι δύο συγγραφείς αναφέρονται στον Σάντσεζ ως τον "πιο στενό του φίλο", μια σχέση που κρατά εδώ και 25 χρόνια. Ωστόσο, οι ομοφυλοφιλικές τάσεις του Κλούνει περιγράφονται διακριτικά σε όλο το βιβλίο, σύμφωνα με την www.lexpress.fr.
O ελκυστικός κομμωτής είναι ένα βασικό πρόσωπο στο περιβάλλον και τη ζωή του διάσημου ηθοποιού. Οι δυο τους συναντήθηκαν τυχαία στο πάρκινγκ ενός στούντιο ταινιών στα μέσα της δεκαετίας του '90 και έκτοτε ο Σάντσεζ είναι σχέδον πάντα πανταχού παρών - σαν διακριτική και αινιγματική σκιά, όπως περιγράφει το βιβλίο. Μάλιστα, έχουν συνεργαστεί σε αρκετές από τις ταινίες του Κλούνει, όπως  «Η χώρα του αύριο», «Gravity», «Καυτό απόρρητο» και άλλες.

Οι δύο δημοσιογράφοι βασίστηκαν σε "μυστικά" που είδαν το φως της δημοσιότητας από διάφορα έντυπα και συνεντεύξεις
Όσο για την κα Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνει, πιθανότατα δεν είναι παρά η "κάλυψη" του διάσημου σταρ, τόσο για το "αντρικό" προφίλ του - που εξακολουθεί να γοητεύει εκατομμύρια γυναίκες ακόμα και στα 55 του - όσο και στις πολυτικές του φιλοδοξίες: να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ!
news.gr
Γέρασε πρόωρα η Κέλι από τα Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς
Την δεκαετία του '90, όλα τα αγόρια ήταν ερωτευμένα με την "Κέλι" αό το Μπέβερλι Χίλς (Beverly Hills, 90210) και όλα τα κορίτσια ήθελαν να της μοιάσουν. Η Τζένι Γκαρθ (Jennie Garth) ήταν το απόλυτο είδωλο της νεολαίας για τουλάχιστον καμμιά 5ετία, όσο παιζόταν στην Ελλάδα η σειρά. Τότε ήταν περίπου 22 ετών.
Σήμερα, η "Κέλι" είναι 44 ετών αλλά στις περισσότερες φωτογραφίες της από τις- λίγες ομολογουμένως - δημόσιες εμφανίσεις της, μοιάζει πολύ μεγαλύτερη, τουλάχιστον 55άρα.
Βέβαια, σήμερα η Τζένι Γκαρθ είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει κάνει δυο γάμους, αλλά τα ξένα μέσα επισημαίνουν ότι - για τα δεδομένα του Χόλιγουντ τουλάχιστον - φαίνεται πολύ γερασμένη σε σχέση με την ηλικία της και σχεδόν αγνώριστη.
Ευρώπη τέλος για την ΑΕΚ, ήττα με 0-1 από τη Σεντ Ετιέν στο ΟΑΚΑ
Δεν τα κατάφερε παρά την μεγάλη προσπάθειά της η ΑΕΚ κόντρα στην Σεντ Ετιέν. Οι στεφανουά επικράτησαν 1-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο και σε συνδυασμό με το 0-0 στην έδρα τους, άφησαν την Ένωση εκτός από την φάση των play-offs του Europa League.

Και στο δεύτερο ματς, όπου είχε δυναμική στήριξη από περίπου 40.000 οπαδούς της, η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν διαβασμένη, όμως πλήρωσε την μοναδική αδράνειά της στο 22’ όταν ο Μπέριτς έβαλε μπροστά τους Γάλλους.

Μεγάλες ευκαιρίες για τους κιτρινόμαυρους (δύο στο πρώτο, μία στο δεύτερο), που παρότι έβλεπαν τον χρόνο να περνάει δεν το έβαζαν κάτω και στο τελευταίο σφύριγμα κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας. Ντεμπούτο ο Ούγκο Αλμέιδα, τεράστιο πλήγμα στο δημιουργικό κομμάτι από την απουσία του Γιόχανσον.
Πηγή: sport-fm.gr
Έγινε και πάλι... Ευρωπαίος ο Παναθηναϊκός!
Με εμφάνιση Ευρωπαίου, ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» και εκτός την ΑΪΚ Στοκχόλμης με 2-0, χάρη σε γκολ των Ιμπάρμπο (46’), Μπεργκ (73’) και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League.
Ο Αντρέα Στραματσόνι παρέταξε την ομάδα του με ένα 3-4-2-1. Ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια και οι Μολέδο, Κουτρουμπής, Ιβανόφ έπαιξαν ως στόπερ. Δεξιά ο Μέστο, αριστερά ο Γουακάσο και στον άξονα ο Λεντέσμα με τον Ζέκα. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μπεργκ, έχοντας πίσω και δεξιά τον Ιμπάρμπο και αριστερά τον Λουντ.

Στο πρώτο 10λεπτο, η ΑΪΚ μπήκε δυνατά και με «όπλο» τον ενθουσιασμό της εξέδρας προσπάθησε να γίνει απειλητική. Κυκλοφορούσε την μπάλα, έφτανε έξω από την περιοχή του «τριφυλλιού», αλλά δεν κατάφερνε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην ελληνική ομάδα, η οποία με επιτυχία αναχαίτιζε τις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Από το 10’ και μετά ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Κυκλοφόρησε την μπάλα, πρέσαρε ψηλά και «πάγωσε» τον ρυθμό με τους Λεντέσμα και Ζέκα να έχουν αναλάβει αυτό τον ρόλο. Επιθετικά, όμως, οι «πράσινοι» ήταν ακίνδυνοι. Κάποιες φορές τα ανεβάσματα του Μέστο από τα δεξιά πήγαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις ή οι μπαλιές του Λεντέσμα σε Μπεργκ και Ιμπάρμπο. Οι προσπάθειες, όμως, ήταν ημιτελείς.
Το πρώτο ημίχρονο πέρασε… αναίμακτα για το «τριφύλλι», που δεν «έφαγε» φάσεις από την ΑΪΚ, αλλά δεν έκανε κι όλας. Το 0-0 ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Δείτε ποιοι και διαμορφώστε την πορεία σας.

Ιμπάρμπο και γκολ! 

Στην επανάληψη, τα πάντα άρχισαν ιδανικά για τον Παναθηναϊκό! Μόλις στο 46’ ο Μπεργκ με καταπληκτική κάθετη πάσα βρήκε στην κίνηση τον Ιμπάρμπο και ο τελευταίος με σουτ με το αριστερό, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 και την αποθέωση από τους 500 οπαδούς της ομάδας!
Από εκεί και πέρα, για τα επόμενα 15 λεπτά, το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Οι «πράσινοι» κυκλοφορούσαν την μπάλα, έχοντας τον… αέρα των δυο γκολ από τα δυο ματς και έχασαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες για ένα ακόμη τέρμα. Πρώτα ο Λουντ (52’) και μετά ο Μπεργκ (59’) βρέθηκαν σε πλεονεκτική θέση, αλλά νικήθηκαν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Το δοκάρι της ΑΪΚ 

Η ΑΪΚ έκανε λίγο αργότερα την πρώτη της ευκαιρία στο ματς! Συγκεκριμένα, στο 66’ ο Ισιζάκι εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα κόντραρε στο τείχος, άλλαξε πορεία και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Στιλ.

Μπεργκ και 0-2 

Η… σεμνή τελετή έλαβε τέλος στο 73’. Εκεί που ο ρυθμός είχε πέσε και η ΑΪΚ είχε κάπως ανεβάσει τις γραμμές της ήρθε το δεύτερο γκολ για τον Παναθηναϊκό. Σε αντεπίθεση, ο Γουακάσο έβγαλε την ασίστ στον Μπεργκ, ο Σουηδός πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» για να «σφραγίσει» την πρόκριση για το «τριφύλλι».

Στα υπόλοιπα λεπτά δεν άλλαξε κάτι. Οι Σουηδοί έκαναν 2-3 φάσεις, ο Στιλ, όμως, ήταν εκεί. Το 0-2 έμεινε μέχρι το τέλος, ο Παναθηναϊκός πήρε την πρόκριση στα πλέι οφ του Europa League και μπαίνει στην αυριανή μεσημεριανή κλήρωση με τους ισχυρούς.

Πηγή: sport-fm.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!