Δευτέρα 7 Μαΐου 2018


Οι Ισπανοί αποκαλύπτουν ότι ο Λιονέλ Μέσι έβρισε τον διαιτητή του clasico στο ημίχρονο μετά την αποβολή του Σέρτζι Ρομπέρτο.
Ο Σέχριο Ράμος μετά το τέλος του clasico ανέφερε ότι ο Λιονέλ Μέσι προσπάθησε να επηρεάσει τον διαιτητή του αγώνα.
Ο Ράμος αναφερόταν σε έναν διάλογο που είχε ο Μέσι με τον ρέφερι της αναμέτρησης με τους Ισπανούς να αποκαλύπτουν τις βρισιές που εξαπέλυσε ο Αργεντινός άσος.
«Άντε χ@@@@, άντε χ@@@@, άντε χ@@@@. Είναι καλά να τους κάνεις δωράκια», ήταν η φράση του Μέσι προς τον διαιτητή της αναμέτρησης στο ημίχρονο του clasico.
Οι φακοί επαφής που σε κάνουν... Σούπερμαν
Κι όμως δεν είναι αστείο... Αν είσαι φαν του Σούπερμαν και πάντα θαύμαζες τις ακτίνες λέιζερ που έβγαζε από τα μάτια του, οι φακοί αυτοί είναι για σένα!
Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Σαιντ Άντριου σχεδίασαν καινοτόμους, σούπερ φακούς επαφής που κυριολεκτικά ρίχνουν ακτίνες λέιζερ.
Το απογοητευτικό της υπόθεσης είναι ότι οι ακτίνες αυτές δεν μπορούν να διαπεράσουν τοίχους και να κόψουν αντικείμενα στη μέση, αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λόγους ασφαλείας, π.χ. για την εξέταση πλαστών χαρτονομισμάτων.
Οι φακοί έχουν πάχος μόλις 200 νανομέτρων και μπορούν να ρίξουν ακτίνες λέιζερ σε απόσταση 50 εκατοστών.
«Μόλις ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε πάνω στην ιδέα κάποιος είπε ότι είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία ενός σούπερμαν. Ήταν αστείο τότε, αλλά, δεδομένων των εφαρμογών που μπορεί να έχει αυτή τη τεχνολογία ίσως είναι τελικά αλήθεια» λέει ο Malte Gather, καθηγητής στο τμήμα Φυσικής και Αστρονομίας στο πανεπιστήμιο.

Ένα Μουσείο στο Παρίσι άνοιξε το Σάββατο για πρώτη φορά τις πόρτες του σε επισκέπτες γυμνιστές, παρέχοντάς τους συγκεκριμένες ώρες επισκέψεων για να περιηγηθούν σε μια έκθεση.
Το Μουσείο σύγχρονης τέχνης «Palais de Tokyo», το οποίο βρίσκεται στο πολυτελές 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, είναι το πρώτο Μουσείο στην πόλη που δίνει τέτοια δυνατότητα, παρότι οι γυμνιστές στο Παρίσι έχουν αποκτήσει και άλλα προνόμια το τελευταίο διάστημα.
Ένα πάρκο στα ανατολικά του Παρισιού, το «Bois de Vincennes», έγινε τον περασμένο χρόνο η πρώτη ζώνη αποκλειστικά για γυμνιστές στην πόλη και ο χώρος άνοιξε φέτος και πάλι ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου.
Οι γυμνιστές υποστηρίζουν ότι η εκδήλωση στο Μουσείο, όπου παραβρέθηκαν περίπου 160 επισκέπτες, είναι μια καινοτομία σε μια από τις πολιτιστικές πρωτεύουσες του κόσμου.
«Σήμερα αλλάζει η νοοτροπία. Οι γυμνιστές…καταρρίπτουν τα εμπόδια, τα ταμπού και την απαγορευτική νοοτροπία του παρελθόντος», δήλωσε ο Ζιλιέν Κλοντ-Πενεγκρί, ο διευθυντής επικοινωνίας της Ένωσης Γυμνιστών Παρισίων.
Σύμφωνα με την Ένωση, η οποία μόνο στο Παρίσι αριθμεί 88.000 μέλη, σε όλη τη χώρα υπάρχουν 2,6 εκατομμύρια γυμνιστές.
Αργότερα, μέσα στο 2018, προγραμματίζεται να λειτουργήσει και νυχτερινό κλαμπ για γυμνιστές.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται εκδήλωση για γυμνιστές σε Μουσείο. Μια γκαλερί στη Βιέννη προσκάλεσε τους επισκέπτες να βγάλουν τα ρούχα τους για μια ειδική παρουσίαση το 2013 έκθεσης αφιερωμένης σε πίνακες με ανδρικό γυμνό, ενώ ένα Μουσείο στην Αυστραλία έχει επίσης ανοίξει τις πόρτες του σε γυμνούς επισκέπτες.

Η ΑΕΚ βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Ευρώπης. Η ΑΕΚ γίνεται βασίλισσα ξανά. Με μια μαγική εμφάνιση απέναντι στη Μονακό, η ΑΕΚ επικράτησε 100 – 94 και κατέκτησε το το τρόπαιο του μπασκετικού Τσάμπιονς Λιγκ.
Οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι και επέβαλαν το ρυθμό τους. Το ημίχρονο βρήκε μπροστά του κιτρινομαυρούς με σκορ 53-44.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Μονακό μάζεψε τη διαφορά και πλησίασε ακόμα και στον πόντο στα μέσα της τρίτης περιόδου (60-59), όμως στη συνέχεια η «Ένωση» ήταν καταιγιστική φτάνοντας στη νίκη με το κλειστό του ΟΑΚΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το πρώτο ευρωπαϊκό τρόπαιο για την ΑΕΚ από το 2000, όταν κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα, ενώ η επιτυχία αυτή έρχεται ακριβώς 50 χρόνια μετά τη θρυλική κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1968 στο Καλλιμάρμαρο…
Πρόκειται για το 19ο ευρωπαϊκό τρόπαιο για το ελληνικό μπάσκετ.
Η εξέλιξη του παιχνιδιού και οι σκόρερ
Τα δεκάλεπτα: 20-29, 44-53, 70-73, 94-100
Μονακό: Κούπερ 8(1/4τρ, 9ασ), Κραφτ 9(5ρ, 4ασ), Σι 8, Λακόμπ 12(6ρ), Ρούντεζ, Γκλάντιρ 18(4/7τρ, 5ρ), Κικάνοβιτς 12(1τρ, 6ρ), Ζοζέφ, Ρόμπινσον 13, Έβανς 6(1/5δ, 1/4τρ), Τραορέ 8
ΑΕΚ: Πάντερ, Τζέιμς, Γκριν 19(1/3τρ, 5ρ), Χάρις 9(10ρ, 4ασ), Ξανθόπουλος 2, Σάκοτα 16(3/3τρ), Βασιλόπουλος, Λαρεντζάκης 8(2/2τρ), Μαυροειδής 7, Χάντερ 10(3μπλ)
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!