Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015


Η συνταγή των γιαγιάδων και των μαμάδων μας, που ήθελαν ανοικτά παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας του σπιτιού όπως έλεγαν, αποδεικνύεται σήμερα η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων.
Μια μελέτη που έγινε από επιστήμονες του Imperial Collegeτου στο Λονδίνο διαπίστωσε ότι ο καθαρός αέρας είναι ασύγκριτα καλύτερος από τα μηχανήματα εξαερισμού που χρησιμοποιούνται πλέον σε πολλές χώρες.
Οι λοιμοξιολόγοι εξέτασαν σε 8 νοσοκομεία του Περού, την αποτελεσματικότητα για την προστασία από τις αερογενώς μεταδιδόμενες μολύνσεις από ανοικτά παράθυρα και πόρτες για φυσικό εξαερισμό των χώρων και από μηχανήματα νέας τεχνολογίας αρνητικής πίεσης για καθαρισμό του αέρα με κλειστά παράθυρα και πόρτες σε δωμάτια σύγχρονων νοσοκομείων.
Παρατήρησαν ότι με τα ανοικτά παράθυρα και πόρτες ήταν 2 φορές πιο καλό το αποτέλεσμα στον εξαερισμό ενός δωματίου συγκριτικά με τα μηχανήματα ενώ, ήταν 18 φορές πιο αποτελεσματικό σε σύγκριση με τα κλειστά παράθυρα και τις κλειστές πόρτες.
Διαπίστωσαν μάλιστα ότι ακόμα κι όταν δεν φυσούσε τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα ως προς την ανανέωση του αέρα από ότι με τα μηχανήματα εξαερισμού.
Ενώ, αξίζει να σημειωθεί ότι στα δωμάτια που κτίστηκαν πριν 50 χρόνια και ήταν ψηλοτάβανα με μεγάλα παράθυρα τα επίπεδα αποτελεσματικότητας ήταν πολύ καλύτερα από τα σύγχρονα δωμάτια νοσοκομείων.
Με βάση αυτά τα δεδομένα οι επιστήμονες, έκαναν ένα υπολογισμό για τον κίνδυνο  μόλυνσης των ασθενών μετά από έκθεση σε ασθενείς με φυματίωση που δεν έτυχαν θεραπείας.
Όπως είδαν, αν η έκθεση γινόταν σε δωμάτια μοντέρνων νοσοκομείων με τη χρήση αρνητικής πίεσης, δηλαδή με μηχανήματα εξαερισμού τότε το 39% των ασθενών θα μολύνονταν.
Όμως αν γινόταν σε αυτά τα παλιά ψηλοτάβανα δωμάτια τια νοσοκομείων που κτίσθηκαν πριν 50-60 χρόνια, τότε το ποσοστό αυτό έπεφτε στο11%. Επίσης, στα σύγχρονα δωμάτια, χωρίς μηχανήματα εξαερισμού αλλά με ανοικτά παράθυρα, το ποσοστό υπολογίστηκε στο  33%.
Όπως λένε, οι επιστήμονες, οι ασθένειες που μεταδίδονται αερογενώς, είναι από τις κυριότερες αιτίες θνησιμότητας και νοσηρότητας παγκοσμίως. Και οι μεγαλύτερες εξάρσεις παρατηρούνται σε χώρους που συγκεντρώνονται πολλά άτομα, όπως στις φυλακές, στα σχολεία, σε καταφύγια αστέγων, τα νοσοκομεία κ.α.
naftemporiki.gr

«Δεν είναι σαν όλα τα άλλα συνηθισμένα πάρκα», σχολίασε ο δημιουργός του Lowline Park, Dan Barasch.

Πρόκειται για έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό τρόλεϊ στο Lower East Side της Νέας Υόρκη, τον οποίο μετέτρεψε ο ίδιος με τον αρχιτέκτονα James Ramsey σε έναν καταπράσινο χώρο, γεμάτο λουλούδια όπου μπορεί ο καθένας να τον επισκεφθεί για να χαλαρώσει.



Ο χώρος παρόλο που είναι υπόγειος, είναι αρκετά φωτεινός εξαιτίας ενός συστήματος που «αιχμαλωτίζει» το φως του ήλιου από τις γύρω στέγες των κτιρίων και το διοχετεύει στο υπόγειο πάρκο.



Το σύστημα αυτό επιτρέπει ακόμη και στα φυτά να αναπτυχθούν. «Ακόμη και τα πιο ξεχασμένα σημεία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το δημόσιο καλό».



ΠΗΓΗ: perierga.gr
Samsung-W2016_1
H Samsung λανσάρει το W2016, το οποίο είναι ένα Android smartphone με clamshell σχεδιασμό, θυμίζοντάς μας έντονα το παρελθόν της κινητής τηλεφωνίας. 
Το Samsung W2016 έχει πολύ ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά και προορίζεται για την αγορά της Κίνας, όπου το ενδιαφέρον για τα clamshell smartphones φαίνεται να είναι ζωηρό. Το Samsung W2016 είναι εξοπλισμένο με δυο οθόνες διαγωνίου 3,9 ιντσών, μία στο εξωτερικό περίβλημα και μία στο εσωτερικό, με τεχνολογία Super AMOLED και ανάλυση 1280×768 pixels. O επεξεργαστής είναι οχταπλού πυρήνα, χρονισμένος στο 1.5 GHz, με μνήμη RAM 3 GB και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 64 GB.
Samsung-W2016_2
Υπάρχει χώρος για δύο κάρτες SIM, ενώ η κάμερα στο πίσω μέρος είναι ανάλυσης 16 Megapixel. Στο μπροστινό μέρος βρίσκει κανείς μία κάμερα 5 Megapixel. To Samsung W2016 έχει μπαταρία χωρητικότητας 2000 mAh, η οποία μπορεί να υποστηρίζει τεχνολογία ταχείας φόρτισης. Οι διαστάσεις του είναι 120.4x61x15.1 χιλιοστά και το βάρος του 204 γραμμάρια. Η συσκευή υποστηρίζει την πρόσβαση σε δίκτυα 4G.
Δεν αναμένεται να το δούμε να κυκλοφορεί στις ευρωπαϊκές αγορές, επομένως δεν υπάρχει μία ενδεικτική τιμή για το Samsung W2016. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για μία όμορφα σχεδιασμένη πρόταση, που καταφέρνει να δείχνει μοντέρνα, παρόλο που βασίζεται σε έναν σχεδιασμό που είχε κυριαρχήσει στις αρχές της δεκαετίας του 2000.
pestaola.gr

Στο μέλλον μπορεί να καλλιεργούμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κήπο μας! Ερευνητές στη Σουηδία, μεταξύ των οποίων κεντρικό ρόλο είχε μία Ελληνίδα, ανέπτυξαν ηλεκτρονικά φυτά, καθώς κατάφεραν για πρώτη φορά να δημιουργήσουν ψηφιακά και αναλογικά κυκλώματα με σύρματα και τρανζίστορ μέσα σε ζωντανά τριαντάφυλλα.

Άνοιξαν έτσι τον δρόμο για ένα πιθανό μελλοντικό «πάντρεμα» των φυτών και των ηλεκτρονικών υπολογιστών με...άρωμα επιστημονικής φαντασίας.

Οι επιστήμονες του Εργαστηρίου Οργανικών Ηλεκτρονικών του Πανεπιστημίου του Λινκέπινγκ, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάγκνους Μπέργκρεν και τη δρ. Ελένη Σταυρινίδου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Science Advances", χρησιμοποίησαν το αγγειακό σύστημα (ξύλημα) και τα φύλλα των τριαντάφυλλων για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά κυκλώματα.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η δημιουργία ηλεκτρονικών φυτών (ή κυβερνο-φυτών) μπορεί να έχει διάφορες μελλοντικές εφαρμογές στο πεδίο των βιοηλεκτρονικών.

Η προσθήκη ηλεκτρονικών συστατικών στα φυτά ανοίγει το δρόμο για να συνδυασθούν τα ηλεκτρονικά σήματα με τις βιοχημικές διαδικασίες του φυτού.

Με αυτό τον τρόπο, μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν κυψέλες καυσίμου μέσα στα ίδια τα φυτά, οι οποίες θα λειτουργούν με φωτοσύνθεση κάνοντας μετατροπή των σακχάρων των φυτών σε ηλεκτρισμό. Έτσι, τα ίδια τα φυτά μπορεί κάποτε να μετατραπούν σε φωτοβολταϊκά.

Ακόμη, μπορεί να δημιουργηθούν βοτανικοί αισθητήρες που θα καταγράφουν τις ορμόνες των φυτών, καθώς και άλλες συσκευές που θα ρυθμίζουν εκ των έσω την ανάπτυξη και άλλες λειτουργίες των φυτών.

Κάτι τέτοιο μπορεί να βελτιώσει τις ιδιότητες των ιατρικών φυτών και να επιταχύνει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων.

Επίσης, μπορεί στο απώτερο μέλλον να επιτρέψει στους γεωργούς να δίνουν εντολές στα φυτά πότε θα ανθοφορήσουν και θα ωριμάσουν (π.χ. θα καθυστερούν, αν επικρατεί παγωνιά στο περιβάλλον).

Η Γερασιμίδου χρησιμοποίησε ένα διαφανές αγώγιμο πολυμερές υλικό (PEDOT-S:Η), το οποίο διάλυσε σε νερό και, στη συνέχεια, βύθισε τριαντάφυλλα μέσα σε αυτό το διάλυμα.

Τα φυτά απορρόφησαν μαζί με το νερό και το πολυμερές υλικό, το οποίο κυκλοφόρησε μέσω του αγγειακού συστήματος του φυτού.

Μετά από λίγες μέρες, είχαν δημιουργηθεί αυτοσυναρμολογούμενα 'σύρματα' μήκους δέκα εκατοστών μέσα στον βλαστό του τριαντάφυλλου, τα οποία -όταν συνδέθηκαν με μια εξωτερική πηγή ηλεκτρισμού- μπορούσαν να μεταφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα στο εσωτερικό του φυτού.

Συνδυάζοντας τα σύρματα από το οργανικό πολυμερές με έναν ηλεκτρολύτη, η Ελληνίδα ερευνήτρια δημιούργησε ένα επίσης αυτοσυναρμολογούμενο ηλεκτροχημικό τρανζίστορ (διακόπτη), που μετατρέπει τα σήματα ιόντων του φυτού σε ηλεκτρονικά σήματα.

Με τα τρανζίστορ αυτά, κατάφερε επίσης να δημιουργήσει ένα είδος ψηφιακής λογικής πύλης.

'Αλλα μέλη της ερευνητικής ομάδας κατάφεραν να εισάγουν ηλεκτρονικά στα φύλλα, έτσι ώστε αυτά να γίνουν ηλεκτροχρωματικά, δηλαδή να αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε μπλε -και αντίστροφα- μέσω ηλεκτρισμού, σαν να επρόκειτο για μια ζωντανή οθόνη.

Μέχρι στιγμής, οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει ηλεκτρικά δίκτυα μήκους έως 20 εκατοστών μέσα στο φυτό και οραματίζονται ότι τα φυτά του μέλλοντος, αντί για γενετικές μεταλλάξεις, θα ενσωματώνουν ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Το θέμα, βέβαια, είναι αυτά τα βιο-ηλεκτρονικά να μην καταλήγουν στο στομάχι των ανθρώπων.

«Απ' όσο γνωρίζουμε, κανένας έως τώρα δεν είχε παράγει ηλεκτρονικά μέσα σε φυτά.

Τώρα πια μπορούμε να αρχίσουμε να μιλάμε πραγματικά για 'ενεργειακά' φυτά, αφού μπορούμε να τοποθετήσουμε αισθητήρες μέσα στα φυτά και να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια που σχηματίζεται στη χλωροφύλλη τους, μπορούμε να δημιουργήσουμε 'πράσινες' κεραίες ή να παράγουμε νέα υλικά.

Το κάθε τι συμβαίνει με φυσικό τρόπο, αξιοποιώντας τα πολύ εξελιγμένα και μοναδικά συστήματα των ίδιων των φυτών», δήλωσε ο Μπέργκρεν και πρόσθεσε ότι «το ίδιο το φυτό βοηθά να δημιουργηθούν οι ηλεκτρονικές συσκευές στο εσωτερικό του».

Η Ε.Σταυρινίδου αποφοίτησε το 2008 από το Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου έκανε και μεταπτυχιακά στη νανοτεχνολογία το 2010.

Το 2013 πήρε το διδακτορικό της από το Τμήμα Βιοηλεκτρονικής της Ecole National Superieure des Mines στο Σεντ-Ετιέν της Γαλλίας και από το 2014 είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο σουηδικό Πανεπιστήμιο του Λινκέπινγκ, ειδικευόμενη στο «πάντρεμα» των οργανικών βιοηλεκτρονικών με τα φυτά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαλέξτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας απευθείας από την φύση! Σε μια πρωτότυπη δράση προχωρούν ελατοπαραγωγοί του Ταξιάρχη Χαλκιδικής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών Θεσσαλονίκης.

Το σαββατοκύριακο 28-29 Νοεμβρίου, οι παραγωγοί θα ανοίξουν τις καλλιέργειες ελάτων τους στο κοινό για να τις επισκεφτεί, να απολαύσει το φυσικό τοπίο και να ενημερωθεί για την οικολογική και οικονομική αξία του ελάτου ως Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει το δέντρο που επιθυμεί, σε τιμή χαμηλότερη αυτής που πωλείται στην πόλη και να το πάρει συσκευασμένο με το όχημα του για να στολίσει το σπίτι του για τα Χριστούγεννα.

Με την αγορά κάθε δέντρου, θα δίνονται και εκπτωτικά κουπόνια για γεύμα και διαμονή σε ξενώνα στον Χολομώντα, ενώ τα δέντρα θα είναι πιστοποιημένα για την προέλευσή τους με τη μολυβδοσφραγίδα του Δασαρχείου Πολυγύρου.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος "Διάλεξε-Υλοτόμησε-Αντιστάθμισε- Πιστοποίησε: μια καινοτομία στην αγορά Χριστουγεννιάτικων Δέντρων της Ελλάδας" με ακρωνύμιο CHO.C.O. project από τις λέξεις CHOose, Cut, Offset και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Πράξης ΑγροΕΤΑΚ του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑ.

"Στόχος μας είναι οι επισκέπτες να βιώσουν μια αγροτουριστική εμπειρία, συνδυάζοντας αναψυχή και γνωριμία με τους παραγωγούς" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εμπνευστής της ιδέας, διδάκτορας Κώστας Παπασπυρόπουλος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα δέντρα θα πωλούνται προς 15 ευρώ το μέτρο, τη στιγμή που στις μεγάλες πόλεις, η τιμή πώλησής τους ανέρχεται περίπου στα 20 ευρώ το μέτρο.

Οι καλλιέργειες των ελάτων στο πλαίσιο της δράσης ονομάζονται φάρμες CHO.C.O. και για το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο θα είναι ανοιχτές οι φάρμες του Αθανάσιου Καρανταγλή και του Τζίμη, που βρίσκονται πλησίον του κτιριακού συγκροτήματος του πανεπιστημιακού δάσους Ταξιάρχη του ΑΠΘ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Rita Ora ακολουθεί τις τάσεις της μόδας, αλλά της αρέσει να κάνει και δικούς της συνδυασμούς.

«Σετάρω κατά καιρούς, αλλά λατρεύω το mix & match» εξήγησε στο Οκ και συνέχισε: «Το όνειρό μου είναι να μπορώ να ζω όπως ζω. Ο άνθρωπος που με εμπνέει είναι η μητέρα μου και το πόσο σκληρά δουλεύει, η φιλοδοξία της». Πώς περιγράφει τον εαυτό της; «Διασκεδαστική, γενναιόδωρη, αληθινή»


Πηγή: gossip-tv.gr

Στο εξής, οι αναβαθμίσεις των Windows θα επιτελούνται μέσω του Windows Update, αποφάσισε η εταιρεία ανάπτυξης του λειτουργικού συστήματος. Η απόφαση αυτή έγινε γνωστή έμμεσα, μετά την απόσυρση του προηγουμένως διαθέσιμου πακέτου με την πρώτη μεγάλη Ενημέρωση του Νοεμβρίου 2015 (έκδοση 1511), χωρίς την μεσολάβηση και τον έλεγχο του εργαλείου ενημερώσεων της Microsoft, αλλά με το εργαλείο Media Creation.

Αυτό το download ήταν η μόνη εναλλακτική επιλογή που είχαν οι χρήστες των Windows 10 να παρακάμψουν το Windows Update και τον περιορισμό που ήθελε να έχουν περάσει 31 ημέρες από την πρώτη εγκατάσταση των Windows 10, -μέθοδος που εξασφάλιζε το πισωγύρισμα στην προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού. Μετά την πάροδο 31 ημερών, το PC σας θα κατεβάσει αυτόματα την ενημέρωση του Νοεμβρίου, αναφέρεται στο windows.microsoft.com

Η Microsoft, με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα στο ZDnet, επεσήμανε ότι η απόσυρση ήταν εσκεμμένη και διευκρίνισε ότι στο εξής η αναβάθμιση θα είναι εφικτή μόνο μέσω του Windows Update.

Πηγή: in.gr

Αιτήσεις μονίμων και εποχικών θα υποβάλλονται όλη την περίοδο μέχρι και τις Γιορτές.
Συγκεκριμένα, θα γίνουν 1.357 προσλήψεις σε δήμους, ΥΠΑ, ΔΕΗ, νοσοκομεία, ΕΦΕΤ, Βρεφοκομείο Αθηνών, Ταμείο Παρακαταθηκών, μουσεία.
Ενώ επιπλέον οι ΟΤΑ θα προσλάβουν 1.534 γυμναστές για 8 μήνες στο πλαίσιο των προγραμμάτων.
Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι: βρεφονηπιοκόμοι, νοσηλευτές, διοικητικοί, τεχνικοί, αρχαιολόγοι, συντηρητές, μάγειρες, εργάτες, καθαριστές κ.α.
Οι αιτήσεις για το μόνιμο προσωπικό υποβάλλονται αποκλειστικά στο ΑΣΕΠ με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ οι αιτήσεις για το εποχικό προσωπικό υποβάλλονται απευθείας στους φορείς που προκηρύσσουν τις θέσεις.

Οι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο παγκοσμίως ξεπερνούν κατά πολύ τα 10 εκατομμύρια και σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κατά το 2020 θα παρουσιάζονται κάθε χρόνο 20 εκατομμύρια νέες περιπτώσεις καρκίνου. Η έγκαιρη διάγνωση παίζει σωτήριο ρόλο, υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άλλοι παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν και η διατροφή είναι ένας από αυτούς. Εκτός από την προτίμηση σε υγιεινές τροφές, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, πρέπει ταυτόχρονα να αποφεύγουμε τροφές που μας βλάπτουν και μπορεί να αυξάνουν την πιθανότητα να νοσήσουμε στο μέλλον. Ποιες είναι αυτές;
Επεξεργασμένο κρέας
Κάποια λουκάνικα, μπέικον και τα περισσότερα επεξεργασμένα κρέατα που αγοράζουμε στα ράφια του σούπερ μάρκετ περιέχουν υψηλές ποσότητες νατρίου και χημικών. Μελέτες έχουν δείξει, μάλιστα, ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά επεξεργασμένα κρέατα αυξάνουν την πιθανότητα πρόωρου θανάτου μέχρι και 43%. Το νιτρικό νάτριο είναι μεγάλος ένοχος που θεωρείται ότι αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης κάποιων μορφών καρκίνου, όπως του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Τεχνητά γλυκαντικά Αν πρέπει να αποφύγετε τη ζάχαρη, βρίσκεστε σε δίαιτα ή πάσχετε από διαβήτη, πιθανόν να χρησιμοποιείτε τεχνητά γλυκαντικά. Δεν είναι, όμως, λίγες οι μελέτες που έχουν δείξει ότι αφενός οι άνθρωποι που τα χρησιμοποιούν καθημερινά τελικά αυξάνουν το βάρος τους και δυσκολεύονται να ελέγξουν το σάκχαρο του αίματος, ενώ για ορισμένα γλυκαντικά όπως η ασπαρτάμη, οι απόψεις διίστανται για το αν είναι ακίνδυνο ή καρκινογόνο.
Επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι
Μετά το ραφινάρισμα, το επεξεργασμένο άσπρο αλεύρι δεν χάνει μόνο τα περισσότερα θρεπτικά του συστατικά, αλλά λευκαίνεται με ένα χημικό που ονομάζεται αέριο χλωρίου, το οποίο θεωρείται επικίνδυνο, προκαλεί ερεθισμούς και μπορεί να αποδειχτεί ακόμη και μοιραίο. Ακόμη, έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη που ανεβάζει απότομα το σάκχαρο του αίματος κι όχι μόνο μας παχαίνει, αλλά θεωρείται ότι συμβάλλει στην ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων.

Αλκοόλ Το ένα ποτηράκι κρασί ή ποτό κάθε τόσο με την παρέα δεν θα σας βλάψει. Όταν, όμως, η κατανάλωσή του αλκοόλ ξεφεύγει από τα όρια, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, παχυσαρκία και διάφορους τύπους καρκίνου. Μελέτη, μάλιστα, έχει δείξει ότι οι γυναίκες που βρίσκονται μετά την εμμηνόπαυση και πίνουν ένα ποτό την ημέρα ή και λιγότερο παρουσιάζουν αύξηση στην πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού, σε σχέση με τις γυναίκες που δεν πίνουν καθόλου –μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι το αλκοόλ είναι η δεύτερη αιτία εμφάνισης καρκίνου, μετά το κάπνισμα. Οι ειδικοί δουλεύουν πάνω στο να αποδείξουν ότι το αλκοόλ είναι η κύρια αιτία εμφάνισης καρκίνου της στοματικής κοιλότητας, του οισοφάγου, του ήπατος, του εντέρου, αλλά και του καρκίνου του μαστού.
Επεξεργασμένη ζάχαρη
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επεξεργασμένη ζάχαρη αποτελεί κάτι σαν τροφή για τα καρκινικά κύτταρα, βοηθώντας τα να μεγαλώσουν. Ένας εξίσου επικίνδυνος ένοχος, όμως, είναι και το υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο μεταβολίζεται εύκολα από τα καρκινικά κύτταρα. Το σιρόπι αυτό το βρίσκουμε σε γλυκά όπως κέικ εμπορίου, μπισκότα, αναψυκτικά, σάλτσες, χυμούς και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα, γι’ αυτό πριν γεμίσετε το καλάθι σας, κοιτάξτε τις ετικέτες τους και αποφύγετέ αυτά που το περιέχουν.

Καπνιστές και αλατισμένες τροφές Αυτές οι τροφές, όταν τις αγοράζετε έτοιμες, συνήθως περιέχουν νιτρώδες νάτριο, το οποίο συνδέεται με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου όταν περνάει στο πεπτικό. Τα καπνιστά κρέατα με υψηλή περιεκτικότητα λίπους μπορεί να συμβάλλουν στην αύξηση πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του στομάχου και του εντέρου.
Πατατάκια
Σίγουρα αποτελούν ένα απολαυστικό και γρήγορο σνακ, δυστυχώς, όμως, οι βλαβερές του επιπτώσεις του είναι αρκετές, σε βαθμό που ξεπερνούν τη νοστιμιά του. Ο λόγος είναι ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, θερμίδες (οδηγώντας σε αύξηση βάρους με τη συστηματική και υπέρμετρη κατανάλωση), νάτριο και τρανς λιπαρά, συνθέτοντας μια όχι και τόσο υγιεινή συνταγή.

Σολομός ιχθυοτροφείου Λόγω του ότι μολύνεται με παράσιτα, χημικά, αντιβιοτικά και γενικά τρέφεται αφύσικα, ο σολομός ιχθυοτροφείου μπορεί κάποιες φορές να μεταλλαχτεί από υγιεινό ψάρι σε απόλυτα ανθυγιεινό.
Γενετικά μεταλλαγμένοι οργανισμοί
Στο κατά πόσο μας επηρεάζουν τέτοιοι οργανισμοί στα τρόφιμα το τοπίο είναι ακόμα ασαφές, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν, όμως, ότι τα χημικά τους μπορεί να μεγαλώνουν τους καρκινικούς όγκους. Γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς μπορεί να βρείτε σε παράγωγα τροφίμων από καλαμπόκι και σόγια, γι’ αυτό φροντίστε να αγοράζετε πάντα με βάση την ετικέτα, προτιμώντας τα βιολογικά προϊόντα και την ντόπια παραγωγή.

Κόκκινο κρέας Οι μικρές και ελεγχόμενες ποσότητες κόκκινου κρέατος στη διατροφή δεν βλάπτουν, αντιθέτως παρέχουν σίδηρο και πρωτεΐνη στον οργανισμό. Όταν, όμως, καταναλώνεται σε καθημερινή βάση, αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο και ειδικά του εντέρου. Προτιμήστε το κρέας ζώου που τρέφεται με χορτάρι, καθώς αυτό περιέχει λινολεϊκό οξύ, το οποίο είναι ευεργετικό απέναντι σε κάποιους τύπους καρκίνου.
clickatlife.gr

Όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ryanair μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 25 Νοεμβρίου έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν από τη νέα χειμερινή προσφορά που ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία κι η οποία απελευθερώνει 100.000 θέσεις των 5 ευρώ σε 250 δρομολόγια για ταξίδια τον Δεκέμβριο.   Οι συγκεκριμένοι ναύλοι των 5 ευρώ είναι διαθέσιμοι προς κράτηση στο www.ryanair.com μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 25 Νοεμβρίου και αφορούν πέντε δρομολόγια από/προς την Ελλάδα.   «Ο χειμώνας είναι εδώ και για να καλωσορίσουμε την έναρξη της γιορτινής περιόδου, απελευθερώνουμε 100.000 θέσεις των 5 ευρώ σε 250 δρομολόγια, για ταξίδια τον Δεκέμβριο. Οι συγκεκριμένες θέσεις είναι διαθέσιμες προς κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, 25 Νοεμβρίου και καθώς θα εξαντληθούν σύντομα, παροτρύνουμε τους πελάτες μας να κάνουν κράτηση στο www.ryanair.com προτού χάσουν την ευκαιρία», δήλωσε ο Robin Kiely της Ryanair.

Βροχές στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά καταιγίδες σήμερα Τρίτη. Νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.
Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Τρίτη:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα βορειοδυτικά καταιγίδες, οι οποίες κατά τόπους πιθανώς θα είναι ισχυρές.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενισχυόμενοι τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.
Άνεμοι: Νότιοι 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα ασθενών βροχών στα δυτικά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και στα βόρεια νότιοι 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα τοπικών βροχών.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!