Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ακριβώς 1.200 χρόνια μετά το θάνατό του και μετά από 26 χρόνια ενδελεχούς έρευνας βρέθηκαν τα οστά του περίφημου αυτοκράτορα της Δύσης, Καρλομάγνου.
Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες τα οστά που είχαν ανακαλυφθεί το 1988 στον καθεδρικό ναό του Άαχεν ανήκουν, κατά πάσα πιθανότητα στον Καρλομάγνο.
"Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών από το 1988 μέχρι σήμερα , μπορούμε να πούμε ότι κατά πάσα πιθανότητα, είναι ο σκελετός του Καρλομάγνου", δήλωσε ο Φράνκ Ρούεχλι, καθηγητής ανατομίας στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων ο άνθρωπος που στη γερμανική αναφέρεται ως "Karl der Grosse" που μπορεί να αποδοθεί ως "Κάρολος ο Μέγας" ήταν ένας ασυνήθιστα ψηλός τύπος για την εποχή του.
Τα ανθρώπινα υπολείμματα που βρέθηκαν σε χρυσή λάρνακα που λέγεται ότι ανήκει στον Καρλομάγνο, και τα οποία ανοίχτηκαν αρχικά το 1988, "εμφανίζουν" έναν ψηλό, αδύνατο, ηλικιωμένο άντρα. Με βάση τις διαστάσεις του βραχίονα, του μηρού και των οστών της κνήμης οι ερευνητές υπολόγισαν το ύψος του Καρλομάγνου στα 1,84 μέτρα, που είναι σημαντικά ψηλότερο από ότι οι περισσότεροι άνδρες εκείνης της εποχής του.
Μια "πρόχειρη εκτίμηση" επίσης αναφέρει ότι το βάρος του ήταν 78 κιλά , και ο δείκτης μάζας σώματος έφτανε στο 22. Προηγούμενοι υπολογισμοί για το ύψος του Καρλομάγνου, που έγιναν με οκτώ διαφορετικές μεθόδους, έδιναν εκτίμηση ύψους που κυμαινόταν από το 1,79 έως το 1,92 μέτρα.
Μία έκθεση από το βιογράφο του Μεσαίωνα, Έινχαρντ, ο οποίος ισχυριζόταν πως ο Καρλομάγνος περπατούσε κουτσαίνοντας στα γεράματά του, θα μπορούσε να θεωρηθεί ορθή, καθώς οι δύο επιγονατίδες αλλά και τα οστά της φτέρνας έφεραν σημάδια τραυματισμού.
Αλλά οι επιστήμονες δεν βρήκαν κανένα αποδεικτικό στοιχείο για την αιτία του θανάτου. Οι ιστορικοί έχουν αναφέρει ότι ο θάνατος του Καρλομάγνου προήλθε από οξείς πόνους στο στήθος και πυρετό , γεγονός που υποδηλώνει πιθανή πνευμονία.
news.gr
Ζωές στοιχίζει ένα σκληρό διαδικτυακό παιχνίδι με το όνομα "Neknomination".
Στόχος του θανατηφόρου παιχνιδιού είναι να καταναλώσει ο παίκτης όση μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ γίνεται, κάνοντας παράλληλα και κάτι άλλο.
Οι παίκτες μάλιστα κινηματογραφούν τα "κατορθώματα" τους και τα ανεβάζουν στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια προκαλούν κάποιο φίλο τους στα social media να κάνει το ίδιο.
Τελευταίο θύμα του ένας 19χρονος άνδρας από την Ιρλανδία ο οποίος βούτηξε σε ποτάμι αφότου είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.
Με ανάρτηση στο Facebook, ο αδελφός του 19χρονου έκανε έκκληση να σταματήσει το σκληρό αυτό παιχνίδι.
Στην Ιρλανδία επίσης, πριν από λίγες μέρες βρέθηκε νεκρός ένας 22χρονος dj, ο οποίος επίσης συμμετείχε στο παιχνίδι.
Το "Neknomination" ξεκίνησε από την Αυστραλία και εξαπλώθηκε διαδόθηκε γρήγορα στην Αυστραλία, τη Βρετανία και την Ιρλανδία.
euronews.com
Πολλές φορές η φύση μας εντυπωσιάζει και μας αφήνει άναυδους. Στη Βενεζουέλα  σημειώνεται ένα ιδιαίτερο ατμοσφαιρικό φαινόμενο το οποίο οι κάτοικοι εκεί το αποκαλούν «Relámpago del Catatumbo» δηλαδή η «αιώνια καταιγίδα». Του έχουν δώσει επίσης και το όνομα «rib a-ba» που σημαίνει «ποτάμι της φωτιάς στον ουρανό». Το φαινόμενο αυτό λαμβάνει χώρα σε μια συγκεκριμένη περιοχή, στο σημείο που ο ποταμός Catatumbo εκβάλλει στη λίμνη Maracaribo.
Τι ακριβώς συμβαίνει; Στο σημείο εκείνο εκδηλώνονται συνεχώς καταιγίδες και συχνές ισχυρές αστραπές. Πού το περίεργο, θα σκεφτεί κάποιος. Αυτό που κάνει το φαινόμενο ιδιαίτερο, είναι ο σχηματισμός πολλών αστραπών στο ίδιο μέρος, την ίδια ακριβώς στιγμή. Σε καμιά άλλη περιοχή του κόσμου δεν σημειώνεται κάτι ανάλογο.
Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καταιγίδες που ξεπερνούν τα 40.000 volt, μαστίζουν το ίδιο σημείο και αυτό συμβαίνει 160 φορές το χρόνο. Οι αστραπές και οι κεραυνοί μπορούν να διαρκέσουν έως και 10 ώρες ημερησίως. Ετησίως παράγονται στην περιοχή πάνω από 1,2 εκατομμύρια κεραυνοί, αριθμός που είναι ασύλληπτος και σίγουρα ο υψηλότερος στον κόσμο. Μάλιστα το φαινόμενο είναι τόσο ισχυρό που είναι ορατό από περίπου 250 μίλια μακριά.
Λόγω των συχνών και ισχυρών λάμψεων των αστραπών, σε μια σχετικά μικρή περιοχή, θεωρείται ότι αποτελούν τη μεγαλύτερη γεννήτρια όζοντος στον πλανήτη. Οι άνεμοι στην περιοχή της λίμνης και στις γύρω πεδιάδες είναι ισχυρότατοι . Οι αέριες αυτές μάζες φτάνουν στις ψηλές κορυφογραμμές των Άνδεων, τα όρη Perija αλλά και την οροσειρά Cordillera de Mérida που κυκλώνουν την πεδιάδα από τρεις πλευρές.
Ο συνδυασμός των αέριων μαζών με την ζέστη και την υγρασία έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ηλεκτρικά φορτία που με τη σειρά τους δημιουργούν τις συνεχείς καταιγίδες. Οι αστραπές που εμφανίζονται στον νυχτερινό ουρανό έχουν έναν συνδυασμό λαμπερών χρωμάτων που αλλάζουν ανάλογα με την περίσταση. Όταν ο αέρας είναι ξηρός, η αστραπή έχει λευκό χρώμα ενώ όταν υπάρχει υγρασία η αστραπή φαίνεται μωβ.
Το 2010 και συγκεκριμένα από τον Ιανουάριο  έως και τον Απρίλιο, προφανώς λόγω ξηρασίας, δεν σημειώθηκε καμία αστραπή. Τότε πολλοί φοβήθηκαν ότι το φαινόμενο έσβησε οριστικά. Μετά από τη διακοπή αυτή όμως, οι αστραπές έκαναν και πάλι την εντυπωσιακή εμφάνισή τους συνεχίζοντας να προκαλούν τον ενθουσιασμό των ντόπιων αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών.
echoes.gr
Η εξέλιξη της επιστήμης σε θέματα που αφορούν την συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου, έφερε στο φώς μελέτες που μπορούν πλέον να προτείνουν μικρά βήματα προς την κατάκτηση της ευτυχίας, κάνοντας την ζωή μας πιο χαρούμενη.
Οι  ερευνητές του Framingham Heart Study αποκαλύπτουν ότι η προσωπική χαρά, τα καλά αισθήματα και η ευτυχία μπορούν να θεωρηθούν σαν μεταδοτική ασθένεια. Η παραπάνω μελέτη καθώς και ο Νίκος Χρηστάκης μέσα από το βιβλίο του «Συνδεδεμένοι», μας βοηθούν να κατανοήσουμε ότι η υγεία και η ευημερία του κάθε μέλους του κοινωνικού μας περίγυρου, επηρεάζει την υγεία και την ευημερία των υπόλοιπων.
Στο περιοδικό Journal of Happiness Studies, μελέτη πού δημοσιεύθηκε το 2009 υποστήριξε πώς οι άνθρωποι που αφιερώνουν ενέργεια για να αναπτύξουν μια δεξιότητα παράλληλα με το άγχος που βιώνουν, παρουσιάζουν και αυξημένα επίπεδα ευτυχίας. Η ικανοποίηση που λαμβάνουν από τον εαυτό τους όταν έχουν πετύχει δύσκολους στόχους, είναι ένα από τα οφέλη που αξίζουν τον κόπο.
Η παραπάνω μελέτη, διαπίστωσε πώς το άγχος μπορεί να ελαττωθεί όταν οι στόχοι πού έχουμε θέσει πραγματοποιούνται σε συνεργασία με κάποιους άλλους, αυξάνοντας το αίσθημα της συντροφικότητας.
Ο Δαρβίνος το 1872 είχε δηλώσει πώς η εξωτερική έκφραση ενός συναισθήματος το ισχυροποιεί. Το συχνό χαμόγελο λοιπόν μπορεί να κάνει το αίσθημα της χαράς ακόμα μεγαλύτερο, αποτρέποντας συγχρόνως να εμφανιστούν συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.
Ο ψυχολόγος Chris Boyce, σε μελέτη που εξέταζε το προαιώνιο ερώτημα αν τα χρήματα κάνουν τους ανθρώπους ευτυχισμένους, διαπίστωσε πώς η ψυχοθεραπεία μάλλον είναι πιο αποτελεσματική. O επιστήμονας δήλωσε πώς η σημασία των χρημάτων στην βελτίωση της ευτυχίας και της ευημερίας είναι υπερεκτιμημένη στις κοινωνίες που ζούμε σε αντίθεση με τα οφέλη από την καλή πνευματική υγεία.
Σε έρευνα του Πανεπιστημίου Yale και του ψυχολόγου June Gruber οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η επιδίωξη της ευτυχίας μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικά αποτελέσματα. Η προσδοκία πώς κάνοντας κάτι από τα παραπάνω θα γίνουμε περισσότερο χαρούμενοι, μπορεί να οδηγήσει στην απογοήτευση και στην δυστυχία.
Επιλέγουμε να είμαστε μαζί με χαρούμενους ανθρώπους όχι για γίνουμε ευτυχισμένοι, αλλά γιατί θέλουμε να κάνουμε παρέα μαζί τους. Επιλέγουμε να εξελίξουμε μια δεξιότητα γιατί μας αρέσει  και το πιο σημαντικό, χαμογελάμε γιατί έτσι αισθανόμαστε. Αυτά από μόνα τους θα μας κάνουν χαρούμενους!
echoes.gr
Η Βρετανική πρωτεύουσα απέκτησε την μεγαλύτερη ηλιακή γέφυρα στον κόσμο, η οποία χρειάστηκε 5 χρόνια για να κατασκευαστεί.
Η ηλιακή γέφυρα στον σταθμό του Μετρό Blackfriars, συνδέει τις δύο όχθες του ποταμού Τάμεση και σίγουρα κερδίζει τον τίτλο της πιο «πράσινης» γέφυρας που υπάρχει σε ολόκληρο το πλανήτη.
Πάνω στη σιδηροδρομική γέφυρα-στέγαστρο που διασχίζει τον Τάμεση και σε μια έκταση άνω των 6.000 τετραγωνικών μέτρων, τοποθετήθηκαν 4.400 φωτοβολταϊκά πάνελ. Σύμφωνα με την First Capital Connect η οποία διαχειρίζεται το Blackfriars, τα πάνελ αυτά αναμένεται να παράγουν περίπου 900.000KWh το χρόνο καλύπτοντας το 50% των ενεργειακών αναγκών του σταθμού. Παράλληλα θα περιοριστεί η παραγωγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 511 τόνους το χρόνο.
Να σημειωθεί ότι στα αμαξοστάσια του Blackfriars περιμένουν ήδη ηλεκτρικά τρένα χαρακτηρισμένα ως μέσα «πράσινης» μετακίνησης. Η γέφυρα κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 80 ενώ από το 2009 παρέμενε κλειστή μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα ανακαίνισης που θα επέτρεπαν τη διέλευση περισσότερων συρμών.
Το όλο project στοίχισε περίπου 8,4 εκατομμύρια ευρώ και περιλαμβάνει ακόμα την εγκατάσταση ενός συστήματος που θα συλλέγει το νερό της βροχής αλλά και ηλιακούς φωταγωγούς για φυσικό φωτισμό στο εσωτερικό του σταθμού. Όλα αυτά βέβαια έχουν στόχο την ακόμη μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας.
echoes.gr
Νέες αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν δρομολόγια, άλλες αυξάνουν τις συχνότητές τους, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση των εταιρειών χαμηλού κόστους.

«Έτος ανάκαμψης» προβλέπεται να είναι το 2014 για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών σε ότι αφορά την επιβατική κίνηση μιας και η Αθήνα επανέρχεται στον χάρτη των διεθνών αστικών προορισμών.

Το ξεκίνημα της χειμερινής περιόδου (Νοέμβριος 2013-Μάρτιος 2014) βρήκε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 31 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις (σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα 2012-2013) που θα διατηρηθούν σε ετήσιο επίπεδο. Κατά τη φετινή θερινή περίοδο αναμένονται 150 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις.

Συνολικά για το 2014, υπάρχει αύξηση της χωρητικότητας-θέσεων κυρίως από την Aegean και άλλες εταιρείες, κατά 1,2 εκατ. στην αγορά εξωτερικού , χωρίς να υπολογίζονται οι νέες θέσεις της Ryanair, η οποία ανακοίνωσε περί τις 900.000 θέσεις για την καλοκαιρινή περίοδο εκ των οποίων το 75% αφορά στην αγορά εσωτερικού.

Σε ότι αφορά τις εταιρείες χαμηλού κόστους στην Αθήνα για φέτος το καλοκαίρι, αυτές αυξάνονται σε 17 από 12 που ήταν πέρυσι. Οι εξυπηρετούμενοι προορισμοί από τις χαμηλού κόστους εταιρείες αυξάνονται κατά 40% (από 25 σε 35), καθώς οι 17 αεροπορικές εταιρείες θα συνδέουν πλέον 35 πόλεις (39 αεροδρόμια). Οι εταιρείες χαμηλού κόστους θα αποτελούν πλέον το 29,3% του συνόλου των εταιρειών που θα επιχειρούν προγραμματισμένες πτήσεις στην Αθήνα.

Οι 150 νέες εβδομαδιαίες πτήσεις από Αθήνα αφορούν τους παρακάτω προορισμούς και θα πραγματοποιούνται από τις αντίστοιχες εταιρείες:
Αϊντχόβεν (Transavia)
Αμβούργο (Aegean, Easyjet)
Άμπου Ντάμπι (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)
Βηρυτός (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)
Βιέννη (Niki)
Βρυξέλλες (Brussels Airlines)
Ζυρίχη (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)
Κάιρο (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)
Κοπεγχάγη (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)
Λυών (Transavia France)
Μασσαλία (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)
Μιλάνο - Λινάτε (Alitalia)
Μπέρμιγχαμ (Aegean)
Νάντ (Aegean, Transavia France)
Νάπολη (Meridianna Fly)
Παρίσι (Transavia France)
Πάφος (Aegean)
Ρώμη (Vueling) δυο καθημερινές πτήσεις
Σιγκαπούρη (Singapore)
Σπλιτ (Croatia Airlines)
Στοκχόλμη (υφιστάμενη σύνδεση Aegean)

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η επιμονή Κινεζικών εταιρειών για την εισαγωγή σκυλίσιου κρέατος στα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετς φαίνεται να πιάνει τόπο και διόλου απίθανο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κάτι που χαρακτηρίζεται ως φρίκη να αποτελεί καθημερινότητα και στη χώρα μας

.Οι Κινέζοι λοιπόν δεδομένου ότι και οι ίδιοι αλλά και πολλοί άλλοι ασιατικοί λαοί αρέσκονται να γεύονται κρέας σκύλου έχουν προχωρήσει σε σαφή αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιτραπεί η εισαγωγή και εμπορία σκυλίσιου κρέατος και στις χώρες – μέλη της.Μάλιστα ήδη κυκλοφορεί η είδηση ότι από φέτος το κρέας σκύλου θεωρείται βρώσιμο και εμπορεύσιμο είδος ύστερα από σχετική αίτηση της εταιρείας «Xinshipu Ltd» η οποία δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο χώρο.Μοιάζει λοιπόν περισσότερο από σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα δοθεί το πράσινο φως για την εισαγωγή κατεψυγμένων κρεάτων από εκτροφή σκύλων στην ελεύθερη αγορά σε όλα τα ευρωπαϊκά σούπερ μάρκετ και άρα και στα Ελληνικά!Σημειώνεται ότι οι επιθεωρητές που έχουν δεχθεί την αίτηση της «Xinshipu Ltd», δήλωσαν ότι «δεν είναι παράνομη η πώληση εφόσον τα προϊόντα υπόκεινται σε τακτικούς υγειονομικούς ελέγχους και θα έχουν τακτική πιστοποίηση».Ο πιο σημαντικός όμως σύμμαχος των ασιατικών επιχειρήσεων αυτού του είδους είναι η ίδια η Κινεζική κυβέρνηση η οποία για χρόνια τώρα δέχεται την εισαγωγή στην Κίνα ορισμένων ειδών κρέατος όπως το κουνέλι και το άλογο που στη χώρα θεωρούνται ιερά.Θέτει λοιπόν ζήτημα αμοιβαιότητας για τη διακίνηση κρέατος σκύλου και στην Ευρώπη!

http://www.seleo.gr

Ο Καναδός αστροναύτης Chris Hadfield, απαντώντας στις ερωτήσεις του κοινού που στέλνει e-mail στη NASA, έκανε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο ISS ένα πείραμα. Έβρεξε μία πετσέτα και προσπάθησε να τη στραγγίξει. Το αποτέλεσμα, εντυπωσιακότατο!

 Δείτε το video:





http://www.o-klooun.com
Πως θα αντιδρούσατε αν βλέπατε μια όμορφη ξανθιά κοπέλα να μπαίνει στις αντρικές τουαλέτες;

Η απάντηση έρχεται στο παρακάτω βίντεο.

Μια καλοστημένη φάρσα μας δείχνει την
αμηχανία των ανδρών όταν βλέπουν μια δίμετρη ξανθιά να στέκεται δίπλα του και να κάνει την ανάγκη της.





http://peiraxtiri.gr 
«Κόλπο γκρόσο» με βουλγαρικές πινακίδες έχουν σκαρφιστεί επιτήδειοι για να μην πληρώνουν φόρους και ασφάλιστρα στο ελληνικό δημόσιο...

Σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Καλαμάτα, σίγουρα θα δείτε αυτοκίνητα που έχουν βουλγαρικές πινακίδες. Μάλιστα, τα αυτοκίνητα αυτά δεν είναι φθηνά μοντέλα, αλλά πανάκριβα αυτοκίνητα πολυτελείας, μεγάλου κυβισμού.

Πριν αναρωτηθείτε, που βρήκαν τόσα λεφτά οι Βούλγαροι γείτονες μας και ήρθαν μαζικά στην Ελλάδα με τα πανάκριβα αυτοκίνητα σας, διαβάστε την καλοστημένη κομπίνα που έχουν στήσει τα ελληνικά μυαλά για να γλιτώσουν τους φόρους, τα τέλη κυκλοφορίας και τα ασφάλιστρα που συνοδεύουν την αγορά ενός Ι.Χ.

Η πλειονότητα των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα με βουλγαρικές πινακίδες ανήκει σε Έλληνες, που αξιοποιούν τα γνωστά σε όλους μας παραθυράκια του νόμου, για να αποφύγουν τα φορολογικά βάρη. Άλλωστε, το κέρδος από αυτήν την απάτη είναι αρκετά μεγάλο, με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας να ενδίδουν.

Για ένα αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού στη Βουλγαρία, ο ιδιοκτήτης πληρώνει 170 ευρώ το έτος, ενώ στην Ελλάδα για τέλη κυκλοφορίας και φόρο πολυτελείας πληρώνει σίγουρα τα διπλάσια, τριπλάσια χρήματα. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τα ασφάλιστρα.

Πως στήνεται η «κομπίνα»;

Υπάρχουν δυο τρόποι, ο πρώτος αφορά τη σύσταση εταιρίας και ο δεύτερος την κατοικία.

Η σύσταση εταιρίας είναι εύκολη υπόθεση στη Βουλγαρία, καθώς δεν υπάρχει γραφειοκρατία και το κόστος ανέρχεται στα 300 ευρώ. Έτσι, πλην αυτών που διαθέτουν πραγματικά εταιρίες στη γείτονα χώρα, υπάρχουν και εκείνοι οι Έλληνες... που στήνουν την δική τους εικονική εταιρία! Ένα μικρό Βουλκανιζατέρ. Στη συνέχεια, αποκτούν αυτοκίνητο το οποίο περνά ως περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας και κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Η Βουλγαρία, άλλωστε είναι πλήρες μέλος της Ε.Ε και έτσι το αυτοκίνητο δεν δυσκολεύεται αν περάσει τα σύνορα.

Έλεγχοι του ΣΔΟΕ

Το φαινόμενο με τις πινακίδες έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλη έκταση, με αποτέλεσμα το ΣΔΟΕ να έχει αυξήσει τους ελέγχους. Ελέγχουν αρχικά αν οι εταιρίες αυτές που έχουν ανοίξει οι Έλληνες στη Βουλγαρία έχουν δραστηριότητα ή απλά παρέχουν φθηνό αυτοκίνητο. Επίσης, ελέγχουν και την κατοικία του οδηγού.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Έδινε για καιρό μάχη με τον καρκίνο

Πέθανε η Τζένη Βάνου. Η τραγουδίστρια έδινε μάχη με τον καρκίνο εδώ και πολύ καιρό.

Τον Αύγουστο η γνωστή τραγουδίστρια έκανε επέμβαση στον λαιμό της για να της αφαιρέσουν έναν όγκο.

Η κηδεία της 75χρονης ελληνίδας τραγουδίστριας θα γίνει στο κοιμητήριο της Νέας Σμύρνης.

Η Τζένη Βάνου γεννήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 1939 στην Αθήνα. Το πραγματικό της όνομα είναι Ευγενία Βραχνού. Οι γονείς της ήταν χωρισμένοι. Αρχικά σκόπευε να σπουδάσει στη Φυσικομαθηματική Σχολή, αλλά μετά τη γνωριμία της με τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα, τον οποίο θεωρούσε μέντορά της, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 σαν τραγουδίστρια ελαφράς ορχήστρας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ.

Τραγούδησε πρώτη φορά μπροστά σε κοινό το 1964, όπου με το τραγούδι του Πλέσσα «Τώρα» πήρε το Α΄ βραβείο στο Φεστιβάλ Ελαφράς Μουσικής της Θεσσαλονίκης. Σύντομα καθιερώθηκε ως τραγουδίστρια του ελαφρού τραγουδιού και ερμήνευσε ντουέτα κυρίως με τον Γιάννη Βογιατζή. Στα τέλη του 1970, κυριάρχησε το λαϊκό τραγούδι και το 1982 συναντά τον Τόλη Βοσκόπουλο, ο οποίος της κλείνει συμβόλαιο στην Columbia κι έτσι γνώρισε μεγάλη επιτυχία και τραγουδώντας λαϊκά.

Υπήρξε βασική ερμηνεύτρια και «μούσα» πολλών συνθετών. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίμη Πλέσσα, του Μίκη Θεοδωράκη, του Γιώργου Μουζάκη, του Κώστα Γιαννίδη, του Ζακ Ιακωβίδη, του Αττίκ, του Αλέκου Χρυσοβέργη, του Τάκη Μουσαφίρη κ.ά.

Έχει βραβευτεί για τη δουλειά της στην Ισπανία, την Πολωνία και την πρώην Σοβιετική Ένωση. Τα τελευταία χρόνια, βρίσκεται μακριά από τη δισκογραφία.

Δισκογραφία

1970-Χίλιες βραδιές
1972-Σ΄αγαπώ
1973-Αγόρι μου
1974-Αν η αγάπη
1975-Αγάπησα αμάρτησα
1975-Έρωτα μου ανεπανάληπτε
1976-Έλα
1977-Τζένη Βάνου
1977-Να μ” αγαπάς
1978-Το αμαξάκι
1978-Έχασα εσένα
1979-Άκουσε με
1981-Τις ώρες που σε θέλω
1982-Αν μ” αγαπούσες
1982-Μπορώ
1983-Αγάπη σημαίνει θυσία
1984-Τα πρώτα μου τραγούδια (1959-1964)
1985-Τα καλύτερα μου χρόνια
1987-Και μου “δωσες αγάπη
1989-Μόνη
1989-Οι Μεγαλύτερες Επιτυχίες
1991-Για σένα
1992-Μη χάνεσαι
1992-Σχεδόν απόγευμα
1993-Παιδί μου
1993-Σαλονικιώτικο φεγγάρι
1995-Μεγάλα πορτραίτα ΕΜΙ
1996-Όσα ζήλεψα
1997-Τα Καλύτερα μου τραγούδια
1997-Τραγούδια από τις 45 στροφές
1997-Τα Ερωτικά του 60
1998-Αγία αχαριστία
2000-Πορτραίτα Τραγουδιστών
2002-Η δική μου η φωνή
2002-Αγόρι μου – Αν η αγάπη
2005-Τραγουδά Μίμη Πλέσσα
2006-Σε τραγούδια από τον κινηματογράφο
2007-Η Φωνή 1959 – 1982 4 Cd

  http://www.4news.gr
Αναρτήθηκαν στην «κοινοβουλευτική διαφάνεια» οι επικαιροποιημένοι πίνακες με τον αριθμό του προσωπικού της Βουλής, ανά κατηγορία και... τον αριθμό των επιστημονικών συνεργατών των βουλευτών και των ευρωβουλευτών. Οι πίνακες αφορούν στο πρώτο τρίμηνο του 2014 και επικαιροποιούνται ανά τρίμηνο.

Συνολικά, το προσωπικό της Βουλής ανέρχεται σε 1.393 υπαλλήλους και μαζί με τους επιστημονικούς συνεργάτες φθάνει τους 1.983 υπαλλήλους.

Ειδικότερα, κατά την 1.1.2014 στη Βουλή υπηρετούσαν 591 μόνιμοι υπάλληλοι, 605 υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί και 125 μετακλητοί υπάλληλοι. Υπηρετούσαν, επίσης, και 590 επιστημονικοί συνεργάτες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μετά από 13 χρόνια τα Windows XP απόσυρονται από την Microsoft, η οποία όπως ανακοίνωσε από τις 8 Απριλίου και έπειτα θα σταματήσει την υποστήριξη τους, αφού είναι καιρός να στραφούν σε πιο σύγχρονες τεχνολογίες.

Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό( 30%) από τους χρήστες της Microsoft χρησιμοποιεί τα XP, η εταιρία εμμένει στην απόφαση της.

Να σημειωθεί ότι τα Windows XP θεωρούνται από πολλούς τα καλύτερα Windows.

Μεγαλύτερη μερίδα χρηστών προτιμούν τα Windows 7 (47,49%), ενώ τα τελευταία Windows 8.1 ή Windows 8, έχουν και τα δυο μαζί μερίδιο κάτω του 11%.

Ταυτόχρονα τα λογισμικά Mac και Linux έχουν ποσοστό κάτω από 5% συνολικά.

 http://www.thestival.gr
Πάρκαραν κανονικά το Ι.Χ. τους έξω από το σπίτι τους, στο Μπακς της Αγγλίας, και το πρωί που ξύπνησαν διαπίστωσαν έντρομοι ότι το μικρό VW, είχε χαθεί σε μια τρύπα βάθους 9 μέτρων.

Όπως ανέφερε η πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή έχουν συμβεί ανάλογες καθιζήσεις, λόγω της αστάθειας του εδάφους, την οποία έχει προκαλέσει η ύπαρξη ορυχείων.

Οι γείτονες τώρα ανησυχούν και για τα δικά τους οχήματα και λαμβάνονται μέτρα για την προφύλαξή τους.

http://www.iefimerida.gr 

Το πρόγραμμα των εξετάσεων στις οποίες θα υποβληθούν οι δημοτικοί αστυνομικοί για την ένταξή τους στην Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μετάταξης στην Ελληνική Αστυνομία, θα υποβληθούν σε μία σειρά ψυχοτεχνικών δοκιμασιών και υγειονομικών εξετάσεων.

Το Α.Σ.Ε.Π. εξέδωσε πίνακα στον οποίο εμφαίνονται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί ανά  Αστυνομική Δ/νση και οι ημερομηνίες που θα υποβληθούν στις ψυχοτεχνικές και υγειονομικές εξετάσεις.

Ως πρώτη μέρα των ψυχοτεχνικών εξετάσεων έχει οριστεί η Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και για όσους ολοκληρώσουν την εξέταση αυτή, έχει οριστεί ως πρώτη μέρα των υγειονομικών εξετάσεων η Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων και τις οδηγίες του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης εδώ.

http://www.aftodioikisi.gr 
Θα ξεκινήσουν από την Αλεξανδρούπολη και τα νησιά και θα καταλήξουν στην Αθήνα στις 14 Φεβρουαρίου.

Ο λόγος για τους σχολικούς φύλακες που προετοιμάζουν νέα πανελλαδική κινητοποίηση μετά την πεζοπορία- διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι σχολικοί φύλακες διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις αλλαγές στο κοινωνικό κράτος και την παρουσία της τρόικας. Απευθύνουν δε κάλεσμα σε όλους τους φορείς, ομοσπονδίες και συλλογικότητες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Με ανακοίνωσή τους, οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής κατά της εξόρυξης χρυσού" γνωστοποιούν ότι συμμετέχουν στο "καραβάνι ζωής, ρήξης και ανατροπής" των σχολικών φυλάκων.

http://www.enikos.gr 
Πανελλαδική στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας προκηρύσσει η ΠΟΕ- ΟΤΑ για τις 7 Φεβρουαρίου, μέρα που συζητείται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή των εργαζομένων για τη διαθεσιμότητα. Η στάση εργασίας θα διαρκέσει από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, ενώ ησυγκέντρωση διαμαρτυρίας έχει προγραμματιστεί για τις 09:00 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, Πανεπιστημίου 47-49.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 7 Φεβρουαρίου θα κατέβουν από την έδρα τους και οι καθηγητές, σύμφωνα με τηνΟΛΜΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕ- ΟΤΑ είναι η εξής:
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α) προκηρύσσει Πανελλαδική Στάση Εργασίας, από τις 8.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014 ημέρα συζήτησης στο Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής κατά του Ν.4172/2013 βάσει του οποίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα χιλιάδες εργαζόμενοι και προωθείται η απόλυσή τους.
Στις 9.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49 – Αθήνα), στην οποία έχουν κληθεί να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στις διατάξεις του Νόμου που απολύει μέσω διαθεσιμότητας και δήθεν αξιολόγησης χιλιάδες εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, διαλύει υπηρεσίες στους Ο.Τ.Α. εξυπηρετώντας το σχέδιο εκχώρησής τους σε ιδιώτες και εν τέλει επιβαρύνει τους πολίτες.
Οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, αφού οι Δημοτικοί Αστυνομικοί είναι μόνιμοι και οι υπηρεσίες από τις οποίες απομακρύνθηκαν όχι μόνο δεν έπαψαν να λειτουργούν αλλά το αντικείμενό τους ανατέθηκε με παράνομες διαδικασίες σε άλλες υπηρεσίες, όπως αντίθετες στο Σύνταγμα είναι και οι διαδικασίες μετάταξής τους σε μη οργανικές-μη θεσμοθετημένες θέσεις.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία στην προσφυγή τους προβάλλουν επίσης το γεγονός ότι οι διατάξεις του Νόμου 4172/2013 βάσει των οποίων οι Δημοτικοί Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα παραβιάζουν τον κανόνα του αυτοδιοίκητου των Δήμων, με ιδιαίτερη αναφορά στα όρια ηλικίας που θέτουν σε καθεστώς απόλυσης αρκετούς εργαζόμενους και στην αρχή της αξιοκρατίας που παραβιάζεται με την μεγαλύτερη μοριοδότηση ορισμένων κατηγοριών Δημοτικών Αστυνομικών.
Προφανώς πρόκειται για «ρουσφετολογικές» διατάξεις που εξυπηρετούν «ημέτερους» και προάγουν το «πελατειακό κράτος». Η προσφυγή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Συμβούλιο της Επικρατείας και οι αγώνες που δίδονται από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν στόχο την ανατροπή των πολιτικών διαθεσιμοτήτων-απολύσεων που εφαρμόζει η κυβέρνηση με βασική επιδίωξη τη διάλυση των υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την παράδοσή τους στα εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.»
aftodioikisi.gr
Σε ποιον δεν έχει συμβεί; να βλέπει κάποιον να χασμουριέται και ξαφνικά να πιάνει και εκείνον χασμουρητό.

Τι συμβαίνει γιατί όταν βλέπουμε κάποιον να χασμουριέται, χασμουριόμαστε και εμείς;

Το ίδιο συμβαίνει και όταν βλέπουμε κάποιον να ξύνεται από φαγούρα. Ασυναίσθητα και εμείς θα κάνουμε κίνηση για να ξυστούμε. Γιατί όμως...;

Μια κοινή έρευνα από τα πανεπιστήμια του Μάντσεστερ και του Λίβερπουλ με επικεφαλής τον καθηγητή νευροεπιστήμης Φράνσις ΜακΓκλόουν, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "British Journal of Dermatology", εξηγεί γιατί συμβαίνει όταν βλέπουμε κάποιον να ξύνεται να μας πιάνει φαγούρα και να το κάνουμε και εμείς.

Οι επιστήμονες έδειξαν σε 30 εθελοντές να δουν φωτογραφίες από ανθρώπους που ξύνονταν ή που στο δέρμα τους περπατούσαν μυρμήγκια. Το οπτικό ερέθισμα προκάλεσε σε όλους το αίσθημα της φαγούρας και τους ανάγκασε να κάνουν τη συγκεκριμένη κίνηση για να ξύσουν κάποιο σημείο του σώματος τους.

Όπως είπε ο επικεφαλής της έρευνας η φαγούρα είναι και θέμα ψυχολογικό και με τη νέα διαπίστωση θα μπορούσε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί καλύτερα. Οι επιστήμονες παρατήρησαν επίσης ότι το οπτικό ερέθισμα κάποιου που ξύνεται ενεργοποιεί συγκεκριμένη περιοχή στον εγκέφαλο, και μάλιστα την ίδια περιοχή που ενεργοποιείται όταν έχουμε πραγματικά την ανάγκη να ξυστούμε από φαγούρα. Η ίδια περιοχή ενεργοποιείται ακόμη και εάν δούμε ένα μυρμήγκι να περπατάει και συνειρμικά κάνουμε τη σκέψη ότι περπατάει πάνω μας. Και έτσι θα κολλήσουμε φαγούρα.

http://www.tsekouratoi.gr









Μία τεράστια “στρατιά” μεταναστών που ξεπερνά σε αριθμό τις 10.000 βρίσκεται σε “αποθήκες” ανθρώπων στην ευρύτερη περιοχή του Μπόντρουμ της Τουρκίας, περιμένοντας την ευκαιρία να περάσει στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του “Τύπου της Κυριακής”, οι πιέσεις που δέχεται η χώρα στα θαλάσσια σύνορά της, όπως δηλώνουν αρμόδιοι αξιωματούχοι, είναι οι ισχυρότερες των τελευταίων ετών, σε μία κρίσιμη περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με θέμα αιχμής την “πληγή” της λαθρομετανάστευσης.
Κυκλώματα διακινητών “σπρώχνουν” τους μετανάστες προς τα παράλια της Μικράς Ασίας με επίκεντρο το Μπόντρουμ, έχοντας στήσει μία καλά οργανωμένη επιχείρηση εισαγωγής ανθρώπων στην Ελλάδα.
Μέχρι να δοθεί το ΟΚ, για να επιβιβάσουν τους μετανάστες σε σαπιοκάραβα, χωρίς καν σωσίβια, τους παρέχουν πρόχειρο κατάλυμα σε παραπήγματα-τρώγλες ή ξενοδοχεία.
Θύματα των κυκλωμάτων αυτών ήταν και οι 28 πρόσφυγες που βρέθηκαν να θαλασσοπνίγονται στο Φαρμακονήσι με τραγικό αποτέλεσμα 12 από αυτούς -γυναίκες και παιδιά- να χάσουν τη ζωή τους. Ο διακινητής τους επιβίβασε στην ξύλινη βάρκα από περιοχή (ακριβώς απέναντι από το Φαρμακονήσι) κοντά στο Μπόντρουμ.
Στο τιμόνι της βάρκας ήταν ένας Σύριος, ο οποίος ανακρίθηκε από το Λιμενικό και περιγράφεται ως απλός κυβερνήτης και όχι ως διακινητής.
Όσοι συλλαμβάνονται από τις ελληνικές Αρχές στο Αιγαίο περιγράφουν το τι συμβαίνει στην αντίπερα όχθη, ενώ στα γραφεία της ηγεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας φτάνουν “εμπιστευτικές πληροφορίες” με εκτιμήσεις για τον όγκο των νέων κυμάτων παράνομων μεταναστών.
Οι τελευταίες τέτοιες πληροφορίες απεικονίζουν ένα “χάρτη” μεταναστευτικών ροών μη ευνοϊκό για την Ελλάδα.

 
Πώς λειτουργούν τα κυκλώματα
Ακριβείς περιγραφές υπάρχουν επίσης, για τον τρόπο λειτουργίας των κυκλωμάτων. Διαθέτουν “συνεργάτες” στα νησιά του Αιγαίου, οι οποίοι τους ειδοποιούν για το πότε βγαίνουν τα πλωτά του Λιμενικού, έχουν συγκεκριμένο τιμολόγιο, ανάλογα με το “μπάτζετ” κάθε μετανάστη και είναι αδίστακτοι, αφού τολμούν να πετάνε στη θάλασσα ανθρώπους, που δεν ξέρουν μπάνιο για να διαφύγουν σε περίπτωση καταδίωξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι τιμές των διακινητών είναι:
  • 10.000 ευρώ το άτομο για μεταφορά στα ελληνικά νησιά με πολυτελή θαλαμηγό
  • 4.000 ευρώ το άτομο για σκάφος με κυβερνήτη, παρόμοιο με αυτό που βούλιαξε στο Φαρμακονήσι και
  • 2.000 ευρώ για φουσκωτό χωρίς κυβερνήτη.
Σε θαλαμηγό επιβιβάζονται έναντι 10.000 ευρώ μετανάστες από τη Μέση Ανατολή, συχνά Σύριοι, οι οποίοι είχαν οικονομική άνεση στην πατρίδα τους, την οποία εγκατέλειψαν λόγω πολέμου.

Αντισυνταγματική έκρινε την αυτόφωρη σύλληψη και διαδικασία για οφειλές προς το Δημόσιο, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης!

Δικάζοντας επιχειρηματία που είχε συλληφθεί…. για οφειλές προς το Δημόσιο, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η αυτόφωρη διαδικασία και παρέπεμψε την εκδίκαση της υπόθεσης σε τακτική δικάσιμο.

Το Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του επιχειρηματία, Μανώλης Παπάς, υποστηρίζοντας ότι οι σχετικές διατάξεις του ν. 3943/2011, που χαρακτηρίζουν διαρκές το αδίκημα μη καταβολής χρεών στο Δημόσιο, είναι αντίθετες στα άρθρα 2 παρ. 1 και 7 παρ. 1 του Συντάγματος, αλλά και σε θεμελιώδεις αρχές του Ποινικού Δικαίου.

Όπως δήλωσε στο katerini-news.gr, ο κ. Παπάς, στην ερμηνευτική εγκύκλιο που είχε εκδώσει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου όταν θεσπίστηκε το αυτόφωρο, ανέφερε ότι «η συμβατότητα της ρύθμισης με τα άρθρα του συντάγματος θα κριθεί στην πράξη από τα δικαστήρια».

Στην πράξη λοιπόν κρίθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα μέσο πίεσης εισπρακτικού χαρακτήρα για τους σκοπούς του οποίου δεν είναι δυνατό να καταλύει θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα του πολίτη. Το συγκεκριμένο μέτρο όμως, εκτός από παράνομο, είναι και αναποτελεσματικό: μέχρι σήμερα συνελήφθησαν περίπου 1.800 φορολογούμενοι για διάφορα αδικήματα (μη καταβολή χρεών, μη έκδοση φορολογικών στοιχείων κτλ.) για οφειλές που φτάνουν το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, το δημόσιο εισέπραξε περίπου… 20 εκατομμύρια.

Καταλήγοντας ο κ. Παπάς τόνισε: «Πρέπει η απόφαση του δικαστηρίου να λάβει ευρεία δημοσιότητα, αφού οι αυτόφωρες συλλήψεις των πολιτών-οφειλετών καταλαμβάνουν καθημερινά προεξέχουσα θέση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

http://www.4news.gr 
Μία λάθος επιλογή τυριού στο «υγιεινό» σου σάντουιτς με γαλοπούλα ή στη σαλάτα μπορεί να σε φορτώσει με πολλές περιττές θερμίδες και λιπαρά και να σε απομακρύνει από το fitness στόχο σου.

Εάν λοιπόν είσαι από τους sandwich ή tortilla lovers, περιόρισε τις θερμίδες που καταναλώνεις βάζοντας αβοκάντο αντί για τυρί. Το αβοκάντο είναι από τις πιο υγιεινές τροφές, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες και θα δώσει μία ξεχωριστή και πιο ενδιαφέρουσα γεύση στο φαγητό σου. Και αν ακόμη δεν πείστηκες, να σε ενημερώσουμε ότι περιέχει σχεδόν τις μισές θερμίδες από το κοινό τυρί για τοστ.

 http://www.thestival.gr

Το 1987, ο Robocop κατάφερε να ανανεώσει το είδος της επιστημονικής φαντασίας αποσπώντας όχι μόνο καλές κριτικές αλλά και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Η εξαιρετικά θερμή υποδοχή του κοινού δημιούργησε δύο συνέχειες, μια τηλεοπτική σειρά, animated σειρές, video games και κόμικ. Αυτή την πολύτιμη κληρονομιά αξιοποιεί ο José Padilha (Elite Squad, Elite Squad: The Enemy Within) σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σεναριογράφο James Vanderbilt (Zodiac, The Amazing Spider-Man 2) και υπόσχεται να επαναφέρει τον RoboCop στο καθήκον, αλλά και στις αίθουσες, σε μια εντυπωσιακή και πολυεπίπεδη περιπέτεια. H ταινία έχει καταιγιστική δράση, ενώ η επιστροφή του κινηματογραφικού συμβόλου θέτει ερωτήματα για την ανθρώπινη φύση σε σχέση με την τεχνολογία. Στο πολυαναμενόμενο αυτό remake πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος Joel Kinnaman (The Killing TV series) στο πλευρό των σπουδαίων Gary Oldman (Dark Knight Rises), Samuel L. Jackson (Django Ο Τιμωρός) και Michael Keaton (Batman).
Σύνοψη:
2028. Η πρωτοπόρος πολυεθνική εταιρεία OmniCorp κρατάει τα ηνία της ρομποτικής τεχνολογίας, εξασφαλίζοντας στην Αμερική παγκόσμια στρατιωτική υπεροχή. Παρ’ όλα αυτά η αμφιλεγόμενη τεχνολογία της δεν έχει υιοθετηθεί για την επιβολή του νόμου στους δρόμους των ΗΠΑ. Η κατάλληλη ευκαιρία δίνεται όταν η OmniCorp αναλαμβάνει να μετατρέψει τον αστυνομικό Alex Murphy (Joel Kinnaman), που τραυματίζεται σοβαρά στη γραμμή του καθήκοντος, σε πανίσχυρο άνθρωπο-ρομπότ. Ο RoboCop κυκλοφορεί στους δρόμους του Ντιτρόιτ με απίστευτες νέες ικανότητες και η εταιρεία φιλοδοξεί η κάθε πόλη του κόσμου να αποκτήσει το δικό της RoboCop, μεγιστοποιώντας παράλληλα τα κέρδη της. Δεν έχουν υπολογίσει όμως έναν αστάθμητο παράγοντα. Μέσα στη μηχανή υπάρχει ακόμη ένας άνθρωπος.
news.gr
Στις 5 Φεβρουαρίου 1991, ένα C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται στο Όρος Όθρυς, κατά τη διάρκεια της προσέγγισης του αεροδρομίου της Νέας Αγχιάλου. Έχασαν τη ζωή τους και οι 63 επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι 19 ήταν αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και οι 44 στρατεύσιμοι.

62 – Ισχυρός σεισμός συγκλονίζει την Πομπηία στην Ιταλία.

1576 – Γαλλικοί Θρησκευτικοί Πόλεμοι: ο Ερρίκος της Ναβάρρας αποκηρύσσει τον Καθολικισμό στο Τουρ και επανασυνδέεται με τις Προτεσταντικές δυνάμεις.

1597 – Γιαπωνέζοι χριστιανοί σκοτώνονται με διαταγή της Ιαπωνικής κυβέρνησης ως απειλή για την κοινωνία.

1970 – Ίδρυση των Καμπούτερς με την διακήρυξη της «Πορτοκαλί Ελεύθερης Πολιτείας», ενός φανταστικού κράτους τα σύνορα του οποίου συμπίπτουν με αυτά της Ολλανδίας.

1978 – Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος ενθρονίζεται στον καθεδρικό ιερό ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.

1991 – Υιοθετείται επίσημα η νέα σημαία του Αζερμπαϊτζάν που χρησιμοποιούνταν επίσης στα τέλη της δεκαετίας του 1910 μέχρι την προσάρτηση της χώρας από τη Σοβιετική Ένωση.

1991 – Αεροσκάφος C-130 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας συντρίβεται στο Όρος Όθρυς κατά τη διάρκεια της προσέγγισης στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου. Νεκροί και οι 63 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 19 αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και 44 στρατεύσιμοι.

http://www.enikos.gr 
Τα παιδιά κάνουν λάθη. Τα παιδιά μπορούν να γίνουν πολύ σκληρά. Αυτές οι δύο αλήθειες, ξεχειλωμένες στον υπερθετικό τους, «πρωταγωνιστούν» στην ιστορία που φέρνει στο φως σήμερα η «Καθημερινή». Μια υπόθεση που αφορά τη 14χρονη Μ. (δεν αποκαλύπτονται τα στοιχεία της για προφανείς λόγους), αλλά θα μπορούσε να αφορά περίπου οποιονδήποτε.
Η μητέρα της, κ. N.M. γνώριζε τι είναι το sexting, η μόδα της αποστολής προκλητικών φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων, όχι όμως ότι έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις και στην Ελλάδα. «Μια μέρα ήρθε η κόρη μου και μου είπε ότι κυκλοφόρησαν γυμνές φωτογραφίες μαθητριών του σχολείου μέσω facebook. Της θύμισα να είναι προσεκτική, πως ό,τι γράφεται στο Ιντερνετ μένει.
Σαν να της έλεγα "πήγαινε κάνε τα ίδια"». Για μια στιγμή διστάζει, αλλά αμέσως συνεχίζει με φόρα. Αυτή η οικογένεια έχει περάσει έναν κανονικό «Γολγοθά» τον τελευταίο καιρό, δεν είναι ώρα για δειλίες.
«Έμαθα τι συνέβαινε όταν μια μέρα μπήκα στον λογαριασμό της στο facebook, όπως συνηθίζω αραιά και πού για να έχω έναν έλεγχο. Έγραφε σε φίλη της ότι θέλει να αυτοκτονήσει, ότι δεν άντεχε άλλο. Τη ρώτησα, μου τα είπε όλα κλαίγοντας». Λίγο καιρό νωρίτερα, η Μ. είχε γνωρίσει έναν 17χρονο, με τον οποίο είχαν ξεκινήσει να ανταλλάσσουν μηνύματα. Κάποια στιγμή, εκείνος την έπεισε να του στείλει μια γυμνή φωτογραφία της μέσω snapchat (σ.σ. υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν φωτογραφίες, που διαγράφονται μετά την παραλαβή τους). Το έκανε νομίζοντας ότι η φωτογραφία θα διαγραφεί αμέσως. Δυστυχώς, ο νεαρός φωτογράφισε την εικόνα με ένα δεύτερο κινητό. Την έστειλε σε ένα φίλο του. «Ο φίλος του σε έναν άλλο φίλο του κ.ο.κ. Σε έξι ώρες, η εικόνα του παιδιού μου είχε κυκλοφορήσει παντού». Σημειωτέον, οι έφηβοι σήμερα έχουν 2.000-3.000 φίλους ο καθένας στο facebook.
Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Η Μ. άρχισε να λαμβάνει εκατοντάδες υβριστικά μηνύματα από συμμαθητές, μαθητές μεγαλύτερων τάξεων, ακόμα και από άλλα σχολεία. «Είσαι πουτ...» η μόνιμη επωδός. Οι μέρες περνούσαν, το μένος δεν κόπαζε, ενώ η επίμαχη φωτογραφία διακινούνταν ακόμα και από γονείς μαθητών. Η οικογένεια απευθύνθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Εκεί τους είπαν ότι μπορούν να καταθέσουν καταγγελία: η διακίνηση γυμνών φωτογραφιών ανηλίκων κάτω των 15 ετών θεωρείται κακούργημα. «Προφανώς όσοι το έκαναν δεν το γνώριζαν. Βρεθήκαμε σε τρομερό δίλημμα», λέει η κ. Ν.Μ. «Πώς στρέφεσαι εναντίον όλου του σχολείου; Εμείς θέλαμε να τελειώσει, όχι να προκαλέσουμε πόλεμο». Στο μεταξύ, το bullying είχε ξεφύγει από τα ιντερνετικά όρια. Πλέον, τα παιδιά κορόιδευαν ανοιχτά τη Μ. στον δρόμο.
Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήταν η στάση του σχολείου. Σε συνάντηση που έγινε, ο διευθυντής αποκάλεσε την κοπέλα «χυδαία», πιέζοντας τους γονείς να την μετακινήσουν σε άλλο σχολείο. Πράγματι, αποφάσισαν να την εγγράψουν σε άλλο σχολείο, αλλά κάποιοι απειλούσαν ότι θα στείλουν τη φωτογραφία και εκεί. Άλλαξαν πόλη. Τώρα τα πράγματα έχουν ησυχάσει. Αραιά και πού εμφανίζονται περίεργα μηνύματα, αλλά η Μ., με τους γονείς της από κοντά, έχει μάθει να τα αντιπαρέρχεται. Συνεχίζουν να συμβουλεύονται παιδοψυχολόγο.
«Έχω ένα πολύ καλό παιδί, καλή μαθήτρια, του 20, και με μυαλό, υπεύθυνη. Έκανε ένα λάθος. Που σημαίνει ότι κάναμε κι εμείς κάποιο λάθος», λέει η κ. Ν.Μ. «Είναι η πρώτη γενιά που μεγαλώνει με τόσα εργαλεία, δεν ξέρεις πώς να διαχειριστείς αυτές τις ελευθερίες. Εμείς ήμασταν η γενιά που καταπιέστηκε, δεν ήθελες να τραβήξει και το παιδί σου τα ίδια. Όμως δεν είναι έτσι. Χρειάζεται προσοχή, έλεγχος. Τα βλέπεις που ντύνονται έτσι, που είναι κοκέτες, η μία αντιγράφει την άλλη, συμπεριφέρονται και μιλούν πιο ώριμα απ' ό,τι εμείς στην ηλικία τους, αλλά τελικά είναι παιδιά. Σήμερα ήταν το δικό μου, αύριο μπορεί να είναι κάποιου άλλου».
Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φτάνουν συχνά ανάλογες καταγγελίες. Φωτογραφίες αποστέλλονται στο πλαίσιο φλερτ, αποθηκεύονται και διακινούνται σε γνωστούς και αγνώστους. Έφηβες πέφτουν θύματα εκβιασμού, απειλών, ταπείνωσης. Σε μια περίπτωση, νεαρός απειλούσε μια κοπέλα «στείλε μου κι άλλες, αλλιώς θα στείλω αυτές στον μπαμπά σου». Σύμφωνα με την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Φαίδρα Λογοθέτη, πίσω από το sexting μπορεί να κρύβεται από μια απλή εφηβική περιέργεια μέχρι χαμηλή αυτοεκτίμηση ή η προσπάθεια της έφηβης να γίνει αποδεκτή. Χρειάζεται εγρήγορση. «Το μόνο που μπορεί να κάνει ο γονιός είναι να εξηγήσει στο παιδί του τους κινδύνους και να συζητήσει μαζί του πώς μπορεί να προστατευθεί. Σημαντικό είναι, επίσης, να επιβάλλει όρια σε σχέση με την ασφαλή χρήση κινητού και υπολογιστή, να μπλοκάρει την πρόσβαση σε επικίνδυνες εφαρμογές και, ναι, να γνωρίζει τους κωδικούς πρόσβασης».


http://simantra.blogspot.gr 
Στις 23 Μαρτίου του 2014 (δύο μήνες παρά σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις δημοτικές εκλογές) λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας για τους 2.234 σχολικούς φύλακες. Μαζί του, καθώς φαίνεται ότι θα είναι οι πρώτοι «διαθέσιμοι» που θα απολυθούν, φτάνει και η «ώρα της αλήθειας» για τη διαθεσιμότητα και την κυβέρνηση.
Μέχρι τώρα έχουν δοθεί υποσχέσεις επί υποσχέσεων) σχετικά με την αξιοποίησή τους σε άλλες θέσεις του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, έχουν γίνει δηλώσεις από αρμόδιους (ΥΠΔΜ) ότι ένα μέρος των 11.500 απολύσεων του 2014 θα προκύψει από τη δεξαμενή της διαθεσιμότητας. Ωστόσο, το μόνο απτό που υπάρχει είναι η προ εβδομάδος έγκριση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την επανατοποθέτηση 331 πρώην σχολικών φυλάκων που θα απασχολούνται στο εξής ως βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό. Πέραν τούτου ουδέν. Αυτό σημαίνει ότι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σχεδόν 1.800 σχολικοί φύλακες θα οδηγηθούν εκτός Δημοσίου. Η κυβέρνηση λέει πολλά αλλά έως τώρα δεν έχουν προσδιοριστεί ούτε οι αριθμοί ούτε η ειδικότητα αυτών που θα πέσουν στον Καιάδα της ανεργίας. Θα είναι οι 1.800 σχολικοί φύλακες; Θα είναι εργαζόμενοι σε ΝΠΙΔ του Δημοσίου; Θα είναι (μετά τις εκλογές) δημοτικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα των ΟΤΑ; Κανείς δεν γνωρίζει.
Ωστόσο, καθώς το Μάρτιο λήγει ο χρόνος της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων, την άνοιξη θα έρθει η ώρα της αλήθειας για την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντί τους και θα βρουν μια θέση απασχόλησης σε άλλο τομέα του Δημοσίου. Η Τρόικα, όμως, αντιμετωπίζει τη διαθεσιμότητα ως προθάλαμο απολύσεων και περιμένει να μετρήσει “πτώματα” μετά τη λήξη του οκταμήνου στη διάρκεια του οποίου παίρνουν το 75% του μισθού τους.
Το δίλημμα της κυβέρνησης
Το δίλημμα για την κυβέρνηση είναι σκληρό και το πολιτικό άγχος δικαιολογημένο: Είτε θα ικανοποιήσει τους πιστωτές, βάζοντας κρέας στην κρεατομηχανή της ανεργίας, είτε θα επιλέξει να αποφύγει μια ακόμη αντιλαϊκή επιλογή για να μην βυθιστούν στην ανέχεια και άλλα νοικοκυριά -αυτή τη φορά από το δημόσιο και όχι αποκλειστικά τον ιδιωτικό τομέα.
Επιχειρήματα υπάρχουν και για τις δύο προσεγγίσεις. Οι υποστηρικτές της πρώτης άποψης λένε ότι η Τρόικα δίνει τόση σημασία στις απολύσεις, ώστε αν επιδειχθεί σ αυτόν τον τομέα κυβερνητική αποφασιστικότητα θα αποτραπούν πιέσεις για άλλα θέματα. Οι υποστηρικτές της δεύτερης άποψης λένε ότι δεν λειτουργεί πια ο κοινωνικός αυτοματισμός, επομένως δεν θα ικανοποιηθούν οι υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον, από τις απολύσεις δημόσιων υπαλλήλων και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση θα έχει μεγάλο πολιτικό κόστος και καθόλου κέρδη.
aftodioikisi.gr
Χρονιά ηλεκτρονικού «πολέμου» στους φοροφυγάδες, έχει χαρακτηρίσει το 2014 το υπουργείο Οικονομικών, καθώς με «εργαλεία» τα οποία για πρώτη φορά θα ενεργοποιηθούν, εκτιμάται ότι θα πιαστούν στα πράσα όσοι ξεγλιστρούν συστηματικά από την «τσιμπίδα» της εφορίας, αξιοποιώντας στο έπακρο τις «τρύπες» του συστήματος.

Η αιχμή του δόρατος για το υπουργείο Οικονομικών θα είναι το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο, για το οποίο παραδίδεται εντός των ημερών το πόρισμα της ειδικής Επιτροπής, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται στην καθιέρωση υποχρεωτικής ηλεκτρονικής δήλωσης όλων των κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, η δήλωση αυτή να μη γίνει άπαξ, δηλαδή μόνο το 2014 που χαρακτηρίζεται ως «έτος- αφετηρία» σύμφωνα με τα αμερικανικά πρότυπα, αλλά να συνοδεύει και τα επόμενα χρόνια τις φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή αξιοπιστία του προφίλ των φορολογούμενων, με βάση το οποίο θα γίνονται εφεξής όλοι οι φορολογικοί έλεγχοι.

Στο ηλεκτρονικό έντυπο, που θα μοιάζει με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλουν κάθε χρόνο οι δημόσιοι λειτουργοί, οι φορολογούμενοι θα υποχρεωθούν να καταγράψουν και το παραμικρό περιουσιακό τους στοιχείο, δηλαδή σπίτια, οικόπεδα, αγροτεμάχια, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, μερίσματα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια, κοσμήματα μεγάλης αξίας, έργα τέχνης, εταιρικά μερίδια, τραπεζικές καταθέσεις και θυρίδες. Όπως επισημαίνει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η υποβολή της δήλωσης αυτής, με βάση την οποία θα δημιουργηθεί το Ηλεκτρονικό Περιουσιολόγιο, από μόνη της δεν λέει τίποτε.

Το καθοριστικό θα είναι το επόμενο βήμα, δηλαδή οι διασταυρώσεις που θα ακολουθήσουν και από τις οποίες αναμένεται να προκύψουν. «λαβράκια». Για παράδειγμα, από τις διασταυρώσεις των ακινήτων, των εισοδημάτων και των τραπεζικών καταθέσεων (κινήσεις λογαριασμών), εκτιμάται ότι θα αποκαλυφθούν όσοι αποκρύπτουν εισοδήματα από την εκμίσθωση ακινήτων και από εκεί και πέρα θα ακολουθεί έλεγχος σε βάθος τουλάχιστον 5ετίας. «Λαβράκια» θα προκύψουν κι από την αντιπαραβολή των περιουσιακών στοιχείων με τα εισοδήματα που δηλώνονταν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς το σύστημα θα ανάβει «κόκκινο» στις περιπτώσεις που θα παρουσιάζονται αναντιστοιχίες, με τις «καμπάνες» να ηχούν ήδη πένθιμες.

Στο στόχαστρο θα μπουν κατ' αρχήν οι κάτοχοι μεγάλης ακίνητης περιουσίας, με αλλεπάλληλες διασταυρώσεις που θα ξεκινούν από τα δηλούμενα εισοδήματα την επίμαχη περίοδο και θα εκτείνονται έως τα δάνεια που συνήφθησαν για την αγορά αυτών των ακινήτων αλλά και τις δαπάνες για την εξυπηρέτηση τους (τοκοχρεολύσια). Ανάλογη θα είναι η αντιμετώπιση όσων προχώρησαν σε μείζονες αγορές- εκτός των ακινήτων- τα προηγούμενα χρόνια, όπως για παράδειγμα πίνακες ζωγραφικής μεγάλης αξίας, κοσμήματα, πολυτελή αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής ή έκαναν επενδύσεις στο εξωτερικό.

Ηλεκτρονικό «δίχτυ»

Ο ηλεκτρονικός «πόλεμος» θα υποστηριχθεί και από άλλα τρία «όπλα», για το χειρισμό των οποίων θα γίνουν ειδικά σεμινάρια στους ελεγκτές των εφοριών και των υπόλοιπων ελεγκτικών μονάδων. Στη πραγματικότητα πρόκειται για μεθόδους εντοπισμού αδήλωτων εισοδημάτων, που θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά συνδυαστικά. Κατ' αρχήν θα αξιοποιηθούν στο έπακρο τα στοιχεία που συλλέγονται εδώ και μήνες με βάση την υποχρέωση που έχουν τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ιδιωτικά σχολεία, ιδιωτικά θεραπευτήρια και κλινικές, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, ΔΕΚΟ, να αποστέλλουν στοιχεία στο ΚΕΠΥΟ που αφορούν στις δαπάνες των πελατών τους. Το μεγαλύτερο ελεγκτικό ενδιαφέρον- χωρίς να υποτιμώνται τα υπόλοιπα- παρουσιάζουν τα στοιχεία που αποστέλλουν οι τράπεζες, καθώς πρόκειται για πληροφορίες που αφορούν στις δαπάνες εξυπηρέτησης δανείων αλλά και στις δαπάνες πιστωτικών καρτών, στοιχεία που χαρακτηρίζονται άκρως απαραίτητα για το προφίλ των ελεγχόμενων.

«Όπλο» μεγάλου βεληνεκούς χαρακτηρίζονται, επίσης, οι διατάξεις για την εφαρμογή των έμμεσων τεχνικών ελέγχου, οι οποίες πλέον δεν θα εφαρμόζονται μόνο σε ελεύθερους επαγγελματίες αλλά σε όλα τα φυσικά πρόσωπα. Πρόκειται για το αμερικανικό μοντέλο ελέγχων, με βάση το οποίο η εφορία σχηματίζει το προφίλ του υπόπτου ζητώντας στοιχεία που αφορούν σε όλα τα έσοδα από όλες τις πηγές, σε όλες τις δαπάνες, σε όλες τις υποχρεώσεις έναντι τρίτων, σε όλες τις απαιτήσεις από τρίτους, ακόμα και στα διαθέσιμα μετρητά ή στο περιεχόμενο θυρίδων, για να ακολουθήσει στη συνέχεια εξονυχιστική έρευνα σε βάθος 10ετίας, προκειμένου να εντοπιστούν και να φορολογηθούν τα αδήλωτα εισοδήματα.

Στρατηγικής σημασίας για τον «πόλεμο» που πρόκειται να ξεκινήσει, χαρακτηρίζεται, επίσης, η επικείμενη διάταξη με την οποία θα καταστεί υποχρεωτική η χρήση πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για συναλλαγές αξίας άνω των 500 ευρώ, καθώς με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι περιοριστεί η διακίνηση «μαύρου» χρήματος, αν και οι γνώστες επισημαίνουν ότι για να αποδώσει αυτό το μέτρο θα πρέπει να λειτουργήσουν στην εντέλεια όλες οι τεχνικές έμμεσου προσδιορισμού του εισοδήματος, αφού μόνο έτσι θα αποφευχθούν οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι με μετρητά που είτε είναι προϊόν είτε κίνητρο φοροδιαφυγής.

Ως πρόσθετη ασφαλιστική δικλείδα θα λειτουργήσει η διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, αφού έτσι θα υπάρχει εικόνα και για τα έσοδα των επιχειρήσεων και των επιτηδευματιών αλλά και για τον ΦΠΑ προς απόδοση. Στο «οπλοστάσιο» του υπουργείου Οικονομικών θα προστεθεί, επίσης, η ηλεκτρονική σήμανση των τιμολογίων, με την οποία η χρήση εικονικών ή πλαστών τιμολογίων θα περιοριστεί δραστικά.

http://www.fpress.gr 
Μπορεί η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή να συμβάλει στην καλή κατάσταση του οργανισμού μας, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες τροφές, οι οποίες θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας ενάντια στον καρκίνο.

Μάλιστα, πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Ένωσης Κατά του Καρκίνου αποδεικνύουν ότι σχεδόν οι μισοί τύποι της ασθένειας είναι δυνατό να προληφθούν με το σωστό διαιτολόγιο.

Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες.

Δείτε 11 από τις υπερ-τροφές που θα πρέπει να συμπεριλαμβάνετε στο διαιτολόγιό σας!

Καφές

Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι κατανάλωναν τακτικά καφέ είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν οποιαδήποτε μορφή καρκίνου.

Ελαιόλαδο

Ειδικά το έξτρα παρθένο μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Σκόρδο

Έχει την ιδιότητα να απενεργοποιεί τη δράση των ελεύθερων ριζών και να τροποποιεί τη δράση των ενζύμων, περιορίζοντας σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Πράσινο τσάι

Είναι πλούσιο σε κατεχίνες, οι οποίες επιβραδύνουν και αποτρέπουν την επέκταση των καρκινικών κυττάρων.

Σπανάκι

Είναι πλούσιο σε νεοξανθίνη, που συμβάλλει στην αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και στην αναστολή της παραγωγής τους. Παράλληλα, είναι καλή πηγή κεμπφερόλης, που σύμφωνα με έρευνες μειώνει κατά 40% την πιθανότητα καρκίνου των ωοθηκών και καρκίνου του εντέρου.

Όσπρια

Περιέχουν το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ. Όπως έχει διαπιστωθεί από έρευνες η αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, ενώ το φυλλικό οξύ είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του DNA και τον έλεγχο του κυτταρικού πολλαπλασιασμού.

Κουνουπίδι

Αποτελεί προστατευτική ασπίδα ενάντια στον καρκίνο του παχέος εντέρου. Η αντικαρκινική του δράση οφείλεται στο ότι περιέχει βιταμίνη C, μαγγάνιο, β-καροτένιο, κρυπτοξανθίνη, καφεϊκό οξύ, κιναμωμικό οξύ, φερουλικό οξύ, κερκετίνη, ρουτίνη και καεμφερόλη. Καλό θα είναι να μην το καταναλώνετε σε επεξεργασμένη μορφή.


Ψάρια

Χάρη στα ω-3 λιπαρά οξέα τους και στο εικοσιπενταενοϊκό οξύ, το εικοσιδυοεξαενοϊκό οξύ και το α-λινολεϊκό οξύ, είναι γνωστά για τις αντιπολλαπλασιαστικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιαγγειογενετικές ιδιότητές τους.

Ντομάτα

Οφείλει τις αντικαρκινικές ιδιότητές της στο λυκοπένιο.

Ρόδι

Συνιστά πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών, τανινών και φλαβονοειδών, που εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον μαστό, τον προστάτη, στο έντερο και στους πνεύμονες.

Αβοκάντο

Περιέχει περσίνη, η οποία εμφανίζει αποτελεσματική δράση στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!