Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Jamie Oliver: Δεν έχει πια χρήματα να στηρίξει τα ιταλικά του εστιατόρια - Έβαλε 13 εκατ. λίρες από την τσέπη του
«Δεν έχω πια χρήματα να στηρίξω τα εστιατόρια μου», παραδέχεται ο Jamie Oliver, ένας από τους πιο διάσημους μάγειρες στον κόσμο, που φαίνεται πως αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Η ιταλική αλυσίδα του Jamie έφτασε πέρυσι στο χείλος της χρεοκοπίας, προτού ο σεφ βάλει 12,7 εκατομμύρια λίρες από τις αποταμιεύσεις του στην επιχείρηση.
Ερωτηθείς αν θα κάνει το ίδιο και πάλι σε περίπτωση οικονομικών δυσκολιών, ο 43χρονος σεφ Oliver, δήλωσε: «Δεν έχω άλλα χρήματα».
Το πρώτο ιταλικό εστιατόριο του Jamie άνοιξε το 2008 και αγωνίστηκε με χρέη ύψους 71,5 εκατομμυρίων λιρών. Νωρίτερα φέτος η αλυσίδα είπε ότι θα κλείσει 12 εστιατόρια. Περισσότεροι από 600 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους.


N19216.jpg
Πίσω στο 2008, οι πελάτες έκαναν ουρά για να δοκιμάσουν τα «πειραγμένα» από τον Jamie Oliver παραδοσιακά ιταλικά πιάτα του. Η Guardian, έγραφε διθυραμβικά σχόλια για το καλό φαγητό, τις λογικές τιμές και τις μεγάλες μερίδες. Και για κάποιο διάστημα, το κοινό έδειχνε να συμφωνεί, αφού η επιχείρηση επεκτάθηκε γρήγορα, ξεπερνώντας τα 40 καταστήματα.
Τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια ήρθαν στις αρχές του 2017, όταν η αλυσίδα Jamie's Italian επέρριψε την ευθύνη για το κλείσιμο έξι καταστημάτων στον έντονο ανταγωνισμό και το αυξανόμενο κόστος, εν μέρει ως αποτέλεσμα του Brexit. Η επιχείρηση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του 2016, ενέγραψε ζημίες προ φόρων 9,9 εκατ. λιρών, από κέρδη 2,4 εκατ. τον προηγούμενο χρόνο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα καταστήματα της αλυσίδας που δεν έκλεισαν είχαν καλύτερες επιδόσεις από την υπόλοιπη αγορά και η επωνυμία «παρέμενε εξαιρετικά ισχυρή».
Σε κάποιο βαθμό, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αλυσίδα Jamie's Italian αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες που επικρατούν στην ευρύτερη αγορά της casual εστίασης. Οι επιχειρήσεις άνθισαν με τη βελτίωση της οικονομίας μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση και οι καταναλωτές άρχισαν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για φαγητό έξω. Ωστόσο, η αύξηση του αριθμού των νέων εστιατορίων οδήγησε σε έντονο ανταγωνισμό, στην αύξηση των ενοικίων, αλλά και στην αύξηση της τιμής των τροφίμων.


KPR_MAI_240414Jamie_01.jpg
Η κρίση που αντιμετωπίζει σήμερα η αλυσίδα Jamie's Italian δεν είναι η πρώτη επιχειρηματική δυσκολία που αντιμετωπίζει ο Oliver, που, όπως έχει ο ίδιος παραδεχθεί, έχει χειριστεί εντελώς λάθος το 40% των εγχειρημάτων του και από το 2014 έχει χάσει 90 εκατ. λίρες από την περιουσία του. Το 2015 έκλεισε και το τελευταίο κατάστημα του Recipease, της αλυσίδας ειδών μαγειρικής του, και τον Οκτώβριο του 2017 σταμάτησε να εκδίδεται και το περιοδικό μαγειρικής του, το Jamie, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια. Και τα προβλήματα δεν φαίνεται να σταματούν εδώ...
Πέραν, όμως, των εστιατορίων του, ο Jamie εξακολουθεί να βγάζει αρκετά χρήματα από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Το «brand» Jamie Oliver εξακολουθεί να είναι ακμαιότατο, παρά τα προβλήματα.
Επτά άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην Ιταλία από το κύμα σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει όλη την χώρα. Στην πόλη Φροζινόνε, εκατό χιλιόμετρα έξω από την Ρώμη, δυο άνθρωποι πέθαναν μέσα στο αυτοκίνητό τους, το οποίο καταπλακώθηκε από πεύκο. Στην Νάπολη, ένας νέος είκοσι ενός ετών έχασε την ζωή του, πάντα εξαιτίας πτώσης δέντρου. Δυο άνθρωποι πέθαναν από κατάρρευση δέντρου στην παραθαλάσσια περιοχή της Τερατσίνα, ενώ ένας άλλος άνδρας έχασε την ζωή του έξω από τη Βενετία.
Στη βόρεια πόλη Σαβόνα, κοντά στην Γένοβα, μια γυναίκα έχασε την ζωή της εξαιτίας ανεμοστρόβιλου, όταν αντικείμενο τη χτύπησε με μεγάλη σφοδρότητα στο πρόσωπο.
Στην Βενετία σημειώθηκε και πάλι το φαινόμενο της παλίρροιας, και αποφασίστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των πλωτών λεωφορείων. Συνολικά, το 75% της πόλης πλημμύρισε, με τουρίστες και κατοίκους να χρησιμοποιούν κατάλληλες βάρκες προκειμένου να μετακινηθούν στους δρόμους της πόλης.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, τα υποβρύχια φράγματα που βρίσκονται υπό κατασκευή θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την πλημμύρα, όμως το έργο βρίσκεται επί έτη ανολοκλήρωτο εξαιτίας του υψηλού κόστους και σκανδάλων διαφθοράς.
Κλειστά τα σχολεία στη Ρώμη
Στην Ρώμη, σήμερα, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και ο σφοδρός άνεμος προκάλεσε την πτώση πολλών κορμών και κλαδιών δέντρων, με σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Με απόφαση του ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, η Πολιτική Προστασία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Πολλές σιδηροδρομικές συνδέσεις αντιμετωπίζουν προβλήματα (όπως στην περίπτωση της γραμμής Ρώμης-Μιλάνου), εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων.
Στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης έκλεισε προσωρινά η αρχαιολογική περιοχή της Πομπηίας, ενώ έχουν διακοπεί και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις με το μικρό νησί της Ίσκια. Στην πόλη Μπέργκαμο, έξω από το Μιλάνο, τέλος, από την βροχή πλημμύρισε παιδικός σταθμός και τετρακόσιοι άνθρωποι (προσωπικό και μικροί μαθητές), εγκατέλειψαν το κτήριο με την βοήθεια των πυροσβεστών.

Ξεπέρασαν κάθε όριο οι Αλβανικές αθλιότητες, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του 35χρονου στους Βουλιαράτες. Όπως αναφέρει ο ενημερωτικός ιστότοπος epiruspost.gr, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Παρτιζάν Τιράνων και του Σκεντέρμπεη Κορυτσάς, οι φίλαθλοι της Παρτιζάν ανήρτησαν ένα τεράστιο πανό στην εξέδρα.
Το σύνθημα ήταν το εξής: «Ένας Έλληνας νεκρός, ένας μπάσταρδος λιγότερος»!
Όπως επισημαίνει το epiruspost.gr, το συμβάν δεν μπορεί να αποδοθεί σε θερμόαιμους φιλάθλους. Κι αυτό γιατί πρόεδρος στην Παρτιζάν, είναι ο βασικός χρηματοδότης των Τσάμηδων και άνθρωπος που στηρίζει οικονομικά όλη την προπαγάνδα ενώ διευθυντής της ομάδας είναι ο Όλσι Ράμα, αδελφός του Αλβανού πρωθυπουργού!
Δείτε τη φωτογραφία με το προκλητικό πανό

Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα σύστημα το οποίο είναι σε θέση να «αντιληφθεί» εάν κάποιος έχει υποβάλει ψευδή δήλωση/καταγγελία στην αστυνομία, απλά και μόνο με βάση το κείμενο που περιλαμβάνεται σε αυτήν.
Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό αυτόματης ανάλυσης κειμένου και προηγμένων τεχνικών machine learning, το εργαλείο αυτό ήταν σε θέση να αναγνωρίζει επιτυχώς ψευδείς αναφορές ληστειών, με ακρίβεια άνω του 80%. Αυτή τη στιγμή το εργαλείο διατίθεται ανά την Ισπανία, προκειμένου να βοηθά τους αστυνομικούς, υποδεικνύοντας πού απαιτείται περαιτέρω έρευνα.

Γνωστό ως VeriPol, το εργαλείο προορίζεται ειδικά για αναφορές ληστειών. Είναι σε θέση να αναγνωρίζει μοτίβα που είναι σχετικά συχνά σε ψευδείς καταγγελίες, όπως για παράδειγμα το είδος των αντικειμένων που αναφέρεται πως κλάπηκαν, μικρότερες λεπτομέρειες και περιγραφές των δραστών.
Η ομάδα των ερευνητών, που περιλαμβάνει ειδικούς στην επιστήμη υπολογιστών από το Cardiff University και το UC3M (Universidad Carlos III de Madrid), θεωρεί πως το εργαλείο αυτό θα μπορούσε να εξοικονομήσει χρόνο στην αστυνομία, ενισχύοντας και βελτιώνοντας υπάρχουσες ερευνητικές τεχνικές, και παράλληλα αποθαρρύνοντας την υποβολή ψευδών καταγγελιών.
Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο Knowledge-Based Systems. Το Veripol εντάσσεται εν μέρει σε μια διαδικασία γνωστή ως natural language processing, ένας τομέας της τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά τους υπολογιστές να κατανοούν, ερμηνεύουν κι επεξεργάζονται την ανθρώπινη γλώσσα. Για παράδειγμα, το εργαλείο χρησιμοποιεί αλγορίθμους για να εντοπίζει και ποσοτικοποιεί διάφορα χαρακτηριστικά στο κείμενο, όπως επίθετα, ακρωνύμια, ρήματα, ουσιαστικά κ.ά.
Μια αρχική μελέτη πάνω σε 1.000 αναφορές της ισπανικής αστυνομίας έδειξε πως το VeriPol ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικό ως προς το να διακρίνει τις ψευδείς και τις αληθινές αναφορές, με το ποσοστό επιτυχίας να ανέρχεται στο 80%. Το σύστημα εντόπιζε έναν αριθμό «τάσεων» που ήταν κοινές μεταξύ των καταγγελιών, όπως πιο σύντομες αναφορές, όπου δινόταν περισσότερη έμφαση στο τι εκλάπη από ό,τι στο περιστατικό το ίδιο, έλλειψη λεπτομερειών για το ίδιο το περιστατικό, περιορισμένες λεπτομέρειες για τον δράστη, έλλειψη μαρτύρων ή άλλων ισχυρών στοιχείων κ.ά.
Το σύστημα δοκιμάστηκε πιλοτικά στη Μούρθια και τη Μάλαγα της Ισπανίας τον Ιούνιο του 2017. Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα, εντοπίστηκαν στη Μούρθια 25 περιπτώσεις ψευδών καταγγελιών ληστείας, οδηγώντας σε κλείσιμο των υποθέσεων, και άλλες 39 στη Μάλαγα. Συγκριτικά, μέσα σε διάστημα οκτώ ετών (2008-2016), ο μέσος όρος των αναφορών που διαπιστώνονταν ως ψευδείς ήταν 3,33 για τη Μούρθια και 12,14 για τη Μάλαγα.




Με μιάμιση διμοιρία ή μισό λόχο εξισώνονται τα 44 (!) τέκνα που έχει φέρει στον κόσμο μία γυναίκα από την Ουγκάντα.

Όπως αναφέρει το Russia Today, η 39χρονη γυναίκα – θαύμα, Μάριαμ Ναμπατάνζι, σε τέσσερις από τις αναρίθμητες γέννες της έχει αποκτήσει δίδυμα, ενώ σε τρεις από αυτές πεντάδυμα.

Αλλά, με τα 44 παιδιά της πρέπει να είναι η μοναδική που έχει φέρει στη ζωή τόσα παιδιά!

Η ίδια περιέγραψε ότι στην αρχή την τρόμαζε που έμενε έγκυος τόσο συχνά και γι’ αυτό το λόγο αυτό ζήτησε κάποια φορά τη βοήθεια των γιατρών, προκειμένου διακόψει την κύηση.

Ωστόσο, εκείνοι της εξήγησαν πως θα έβαζε την ζωή της σε κίνδυνο αν τη δεδομένη στιγμή διέκοπταν την εγκυμοσύνη.

Ο πατέρας των παιδιών δεν είναι πια μέλος της μεγάλης οικογένειας, καθώς η 39χρονη γυναίκα αποφάσισε να πάρει διαζύγιο επειδή την κακομεταχειριζόταν.

Η Μάριαμ αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες στην καθημερινότητά της, όμως δηλώνει ευτυχισμένη και φροντίζει με κάθε τρόπο για το μέλλον των παιδιών της!


“I was too fertile to stop’: This woman has given birth to a whopping 44 children! pic.twitter.com/kgLc7ajt7I

— RT (@RT_com) October 26, 2018
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!