Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Η ΓΓΠΣ έχει πλέον οριστικοποιήσει την λήξη των παλαιών κωδικών Taxis των φορολογουμένων. Η ημερομηνία 31/12/2013 προέκυψε έπειτα από αρκετές παρατάσεις, καθώς ειδικά η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη φορολογικές υποχρεώσεις οι οποίες δεν επέτρεπαν στους φορολογούμενους να μείνουν ούτε για λίγο δίχως κωδικό στο Taxis.

Οι παρατάσεις αυτές έφτασαν στο τέλος τους και όλοι οι χρήστες του Taxis οι οποίοι έχουν κάνει εγγραφή πριν τον Δεκέμβριο του 2010 και δεν έχουν πιστοποιηθεί στη ΔΟΥ με κλειδάριθμο, χάνουν τον κωδικό τους.
Τι πρέπει να κάνει όμως ο κόσμος: Απλά μια πιστοποίηση των στοιχείων του σε μια οποιαδήποτε ΔΟΥ. Αυτό σημαίνει επίσκεψη στο τμήμα μητρώου της ΔΟΥ με το δελτίο ταυτότητας ή αν στείλουμε τρίτο άτομο θα χρειαστεί και μια υπεύθυνη δήλωση – εξουσιοδότηση προς τον τρίτο. Από την ΔΟΥ θα παραλάβουμε μια εκτύπωση η οποία θα περιέχει τον απαραίτητο κλειδάριθμο. Μόλις παραλάβουμε το χαρτί τότε άμεσα θα πρέπει να μεταβούμε στο site της ΓΓΠΣ όπου θα ακολουθήσουμε τα κάτωθι βήματα:

Α) Eπιλέγουμε τις Υπηρεσίες Προς Πολίτες




Β) Στο επόμενο μενού επιλέγουμε την Ενεργοποίηση του Λογαριασμού

Γ) Αμέσως μετά εμφανίζονται ολες οι επιλογές διαχείριση λογαριασμού ενός χρήστη, από όπου επιλέγουμε και πάλι την Ενεργοποίηση του λογαριασμού.

Δ) Στο επόμενο μενού θα πρέπει να εισάγουμε το ισχύον Username και τον κωδικό που χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα, το Α.Φ.Μ. μας, κατόπιν πληκτρολογούμε τον κλειδάριθμο που μόλις παραλάβαμε από το μητρώο της ΔΟΥ και στο τελευταίο πεδίο πληκτρολογούμε τα γράμματα και αριθμούς που εμφανίζονται στον έλεγχο ασφαλείας. Κατόπιν, κλικάρουμε στο επόμενο.

Ως τελευταίο βήμα θα μας ζητηθεί να αλλάξουμε τον ισχύοντα κωδικό μας με έναν καινούργιο. Κατόπιν και αυτής της αλλαγής έχουμε τελειώσει και είμαστε πιστοποιημένοι χρήστες του Taxis πλέον. Είναι απαραίτητο να κρατήσουμε σε ασφαλές σημείο την εκτύπωση του κλειδαρίθμου μας καθώς θα μας χρειαστεί σε περίπτωση απώλειας του κωδικού εισαγωγής.

Πως όμως ξέρουμε αν πρέπει να επανα-πιστοποιηθούμε στο Taxis; Ποιος θυμάται αν εγγράφηκε πρίν το Δεκέμβριο του 2010; Δεν υπάρχει φόβος, καθώς τοTaxis το θυμάται για εμάς. Οι περισσότεροι από εμάς αν χρησιμοποιούμε ακόμη το e-mail που είχαμε δηλώσει αρχικά στο Taxis θα έχουμε λάβει σχετικό e-mailγια την επανεργοποίηση μας στο σύστημα. Αν όμως δεν έχουμε λάβει τέτοιο mail μπορούμε να δούμε χρειάζεται να κάνουμε την ενεργοποίηση, πηγαίνοντας στην ΓΓΠΣ, στην εφαρμογή αναζήτησης παλαιού χρήστη, στο λινκ: https://www1.gsis.gr/webtax2/LookForOldUser/year2013/LookForOldUser/index.jsp

Α) Κάνουμε εισαγωγή στο σύστημα πατώντας την είσοδο:


Β) Εισάγουμε το ΑΦΜ στο επόμενο πεδίο και πατάμε Αναζήτηση



Γ) Αν οι κωδικοί σας ισχύουν και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2013, θα εμφανισθεί ένα μήνυμα σε μαύρο χρώμα όπως φαίνεται στην εικόνα:

Δ) Αν οι κωδικοί σας είναι παλαιοί και απαιτούν οπωσδήποτε ενεργοποίηση με κλειδάριθμο το κείμενο που θα εμφανισθεί θα το αναφέρει και θα είναι με κόκκινα γράμματα όπως φαίνεται

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τους κωδικούς για τη χρήση του Taxis, μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχετε τυπώσει και εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας, την τελευταία δόση της φετινής σας εκκαθάρισης, το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, ενώ αν έχετε πρόθεση να καταθέσετε πινακίδες αυτοκινήτου, καλό είναι να πάτε και λίγο νωρίτερα για να γλιτώσετε την ταλαιπωρία.
parapolitika.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!