Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015


Οι γιορτές είναι συνώνυμες της λάμψης και της ομορφιάς. Οι έξοδοι ή οι συγκεντρώσεις σε σπίτια μάς κάνουν να θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό, αλλά και οι περιστάσεις "επιβάλλουν" η εξωτερική μας εμφάνιση να ταιριάζει με την εσωτερική χαρά που συνήθως χαρακτηρίζει την ψυχολογία μας τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
Ταυτόχρονα, τούτες τις μέρες οι ονομαστικές γιορτές κατακλύζουν το ημερολόγιο, επομένως η ανάγκη για αγορές δώρων είναι υπαρκτή. Η διαδικασία δεν είναι πάντα καλοδεχούμενη από πολλούς, αφού απαιτεί ψάξιμο, περπάτημα και φαντασία.
Για αυτούς τους λόγους και για να γλιτώσουμε χρόνο και χρήμα, ζητήσαμε από την personal shopper Ελένη Μαυρίδου, να κάνει για λογαριασμό μας μέρος της δύσκολης αλλά και ευχάριστης δουλειάς που αφορά στο γιορτινό shopping και styling. Τι θα λέγατε να δούμε ολοκληρωμένες προτάσεις για τις γιορτινές μας εμφανίσεις, αλλά και τι δώρα μπορούμε να κάνουμε στους κοντινούς μας ανθρώπους; Σίγουρα όλοι θέλουμε να μοιράσουμε χαμόγελα, αλλά το οικονομικό είναι “ένα θέμα”. Πάμε μαζί της να δούμε έξυπνες και οικονομικές ιδέες για γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Γιορτινές, κομψές εμφανίσεις που δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ
Sleeveless lace dress

Συνδυάστε το με μια κλασική μαύρη γόβα που όλες έχουμε στη ντουλάπα μας και εντυπωσιακά σκουλαρίκια. Sequined Shorts-19.99 euros
Συνδυάστε το με ένα πουκάμισο όπως της εικόνας για να μην δείχνει προκλητικό και με ankle boots.
Chiffon blouse-19.99 euros
Συνδυάστε το με ένα ψηλόμεσο μαύρο παντελόνι είτε σε φαρδυά γραμμή είτε σε slim fit και ankle boots.
Παλτό από συνθετική γούνα-69.95 euros
Φόρεμα-14.99 euros Strapless jumpsuit-39.90 euros
Κρατήστε ένα μεγάλο φάκελο και δώστε "ένταση" με ένα ωραίο κόσμημα στο λαιμό ή σκουλαρίκια.
Φούστα κλος-35.99 euros
Συνδυάστε το με ένα τοπάκι και γόβες είτε peep toe (για μια ρομαντική εμφάνιση) είτε με ankle boots για μια πιο ροκ εκδοχή. Παντελόνι off white σε ίσια γραμμή
Πολύ εντυπωσική εμφάνιση με total off white look και μπορντώ γόβες ή λεοπάρ που θα συνδυάσουμε με ένα γουνάκι.
Midi κερωμένη φούστα-25.99 euros
Συνδυάστε την με ankle boots και χρυσά αξεσουάρ για μια πιο ροκ εκδοχή.
Δείτε εδώ προτάσεις για παπούτσια, που μπορείτε να φορέσετε για τις βραδινές σας εμφανίσεις. Δώρα σε οικονομικές τιμές (από 10-25 ευρώ) και χρηστικό χαρακτήρα
Στην κατηγορία δώρων για γυναίκες, θεωρώ πως υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών από ρούχο και αξεσουάρ μέχρι ένα καλάθι με προϊόντα ομορφιάς.  Πάρτε ιδέες για δώρα αλλά και πληροφορίες για το πού μπορείτε να τα βρείτε
Προϊόντα ομορφιάς
Κοσμήματα
Φουλάρια
Τσάντες και πορτοφόλια
Για τους άνδρες επίσης είναι πολλές οι επιλογές, όπως κασκόλ, σκουφιά, πουκάμισα, ένα gadget ανάλογα τις δραστηριότητές του υποψήφιου δωρολήπτη, προϊόντα ομορφιάς και πολλά πρωτότυπα και οικονομικά δώρα. Πάμε να δούμε μερικά στις παρακάτω διευθύνσεις:
Γραβάτες και πουκάμισα maximum έως 30 ευρώ
Gadgets 
Αξεσουάρ
Εναλλακτικές προτάσεις δώρων 
Για τα παιδάκια μας, σίγουρα τα παιχνίδια είναι αυτά που τα γεμίζουν χαρά. Επίσης στολές για όλες τις εποχές, που τους κάνουν πραγματικούς ήρωες, πυτζαμούλες και σπιτικά παπουτσάκια, σετ μπάνιου, παιδικά αξεσουάρ, αποθηκευτικά αντικείμενα για τα δωμάτιά τους. Θα τα βρούμε εύκολα στο διαδίκτυο.
Imaginarium
Η&Μ
H&M στολές
H&M αξεσουάρ για τον ύπνο και το μπάνιο
Φυσικά εάν έχετε να κάνετε πολλές αγορές-δώρα και δεν έχετε χρόνο να διαθέσετε, εμπιστευτείτε τη δική σας personal shopper. Θα διαλέξω και θα ψωνίσω για εσάς όλα τα δωράκια που επιθυμείτε να κάνετε και σίγουρα θα εντυπωσιάσετε. Για οποιαδήποτε επιπλέον συμβουλή, καθοδήγηση και πολλές πολλές πρισσότερες ιδέες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου στη σελίδα μου στο fb.
Ελένη Μαυρίδη, personal shopper
Οι νεκροί από την έκρηξη η οποία κατέστρεψε ένα εργοστάσιο υγραερίου στη νοτιοανατολική Νιγηρία ανέρχονται σε τουλάχιστον 100, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Νέουι, τη δεύτερη μεγαλύτερη της πολιτείας Ανάμπρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Vanguard, γράφει το ΑΜΠΕ, πάνω από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά που ξέσπασε μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο υγραερίου (LPG) της Inter Corp Oil Limited, θυγατρικής του ομίλου Chikason.

Το δυστύχημα σημειώθηκε καθώς ένα φορτηγό εκφόρτωνε υγραέριο στο εργοστάσιο.

Κατά τις πληροφορίες, τα θύματα είναι περίοικοι, διερχόμενοι και πελάτες που περίμεναν να γεμίσουν φιάλες στο εργοστάσιο.

http://www.thestival.gr

Μπορεί σήμερα να είναι μια από τις πιο επιτυχημένες ηθοποιούς στο Χόλιγουντ, όμως έχει περάσει πολύ δύσκολα και το αποκάλυψε πρόσφατα σε συνέντευξή της!

Ο λόγος για τη Jennifer Lawrence που έζησε σε άθλιες συνθήκες, όπως είπε στον αμερικανικό ραδιοφωνικό σταθμό NPR, η 25χρονη σταρ της ταινίας «Hunger Games»:«Με μεγάλωσαν τα τρωκτικά και κάτι τέτοιο σε κάνει πιο σκληρό άτομο. Έφτασα σε σημείο που κυριολεκτικά μοιραζόμουν το φαγητό μου με αρουραίους. Δεν είχα καθόλου χρήματα», και τόνισε ότι το διαμέρισμα στο οποίο έμενε δεν είχε ούτε κουζίνα.

Και πρόσθεσε: «Οι νύχτες ήταν απαίσιες. Τότε ήταν που οι αρουραίοι έβγαιναν από τις τρύπες τους. Δεν πήγαινα ούτε στο μπάνιο. Ο πατέρας μου ακόμη θυμάται και μιλάει για τις μέρες εκείνες. Μου λέει ότι τότε κατάλαβε ότι ήθελα πραγματικά να γίνω ηθοποιός».

http://www.thestival.gr

Μια νοσοκόμα από τη Σιβηρία κέρδισε, κάνοντας σκληρή γυμναστική και δίαιτα, ένα μοναδικό χριστουγεννιάτικο δώρο: πέντε τόνους... κάρβουνο, ως έπαθλο επειδή κατάφερε να χάσει περισσότερα από 30 κιλά μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ο Αμάν Τουλέγιεφ, ο κυβερνήτης της περιοχής του Κεμέροβο - που είναι γνωστή για τα ανθρακωρυχεία της - είχε ανακοινώσει τον Νοέμβριο ότι θα ανταμείψει με "φυσικούς πόρους" τους παχύσαρκους κατοίκους που θα το έπαιρναν απόφαση να κάψουν μερικές χιλιάδες θερμίδες.

Αφού, επί αρκετές εβδομάδες, έκανε σκι, ποδήλατο και πατίνια, η Έλενα Σαλνίκοβα έπεσε από τα 112 κιλά στα 80. Αδυνατισμένη και πανευτυχής, είδε σήμερα μια νταλίκα να ξεφορτώνει στην αυλή της πέντε τόνους κάρβουνο.

"Είναι καθαρό κάρβουνο, ζεσταίνει πάρα πολύ όταν καίγεται. Αρκούν τρεις κουβάδες την ημέρα" σχολίασε η ίδια μιλώντας στην κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης Rossia 24, με ένα φτυάρι για τα χιόνια στο χέρι.

Η Ρωσία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς άνθρακα στον κόσμο. Το μεγαλύτερο ποσοστό του κάρβουνου που εξάγεται προέρχεται από τα ορυχεία της λεκάνης του Κουζμπάς, στη Σιβηρία, όπου βρίσκεται και το Κεμέροβο. Είναι όμως ταυτόχρονα και η δεύτερη, μετά τη Λιθουανία, από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε αριθμό παχύσαρκων κατοίκων.

Η 43χρονη νοσοκόμα - που στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται και με το θέατρο - έδειξε στην τηλεόραση και τα ρούχα που φορούσε πριν τη δίαιτα-αστραπή: ένα τεράστιο παντελόνι και μια γιγαντιαία ροζ μπλούζα.

Η Σαλνίκοβα εξήγησε πάντως ότι κινητοποιήθηκε κυρίως λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς πάσχει από υπέρταση και διαβήτη. "Κοίταζα τη στοίβα των φαρμάκων που παίρνω και κατάλαβα ότι το πράγμα είναι πολύ σοβαρό", είπε.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη, Αντόν Γκορέλκιν, είπε ότι η "πρόκληση" του Τουλέγιεφ ενέπνευσε ήδη μια τηλεοπτική εκπομπή σε ένα τοπικό κανάλι. "Στο μέλλον οι δίαιτες με αντάλλαγμα δωρεάν κάρβουνο θα γίνονται μόνο στο πλαίσιο της εκπομπής αυτής του σταθμού STS-Kouzbass", είπε.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη πρωτοβουλία του κυβερνήτης Τουλέγιεφ στον αγώνα του για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας: μόνο φέτος έχει μοιράσει 5.000 ποδήλατα και 5.000 μπατόν σκι στα παιδιά της επαρχίας του, ώστε να τα ωθήσει στην άσκηση.

http://www.seleo.gr


Είναι γνωστό ως “Το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο” και βρίσκεται στις πλαγιές ενός βουνού!
Στο όρος Ingino, κοντά στη γραφική μεσαιωνική πόλη Gubbio της Ιταλίας, κάθε χρόνο στις 7 Δεκεμβρίου ανάβει τα πολύχρωμα φώτα του ένα δέντρο το οποίο το 1991 είχε μπει στο βιβλίο του Guinness World Records για τις διαστάσεις του.
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει ύψος 650 μέτρα και 350 μέτρα πλάτος στη βάση του, ενώ μόνο το αστέρι του καλύπτει 1.000 τετραγωνικά μέτρα! Φωτίζεται με περισσότερα από 3.000 λαμπιόνια τα οποία τροφοδοτούνται από ένα καλώδιο με μήκος που ξεπερνά τα 8.5 χιλιόμετρα!
Πρόκειται για μία γιγαντιαία δημιουργία η οποία μάλιστα είναι ορατή από απόσταση 50 χιλιομέτρων.
Το 2011 τα φώτα του δέντρου άναψαν από τον Πάπα Βενέδικτο XVI που βρισκόμενος στο Βατικανό χρησιμοποίησε ένα iPad για τον σκοπό αυτό, ενώ φέτος ο Πάπας Φραγκίσκος το φωταγώγησε κατά τη διάρκεια μιας επίσημης τελετής στην Πλατεία Μαρτύρων 40.


Με ευφάνταστες δράσεις για παιδιά, την Ακρόπολη φτιαγμένη με Lego, με χαρούμενες μελωδίες και τραγούδια, κεράσματα και άλλες εκπλήξεις, το Μουσείο της Ακρόπολης θα υποδεχθεί τους επισκέπτες του στις 19, 20 και 27 Δεκεμβρίου 2015.

Αναλυτικά το χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Μουσείου
«Ναοί και άλλα κτήρια από lego εμπνευσμένα από την Ακρόπολη»
Οι μικροί φίλοι που θα επισκεφθούν το Μουσείο τις γιορτινές μέρες θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν με πολλή φαντασία δικά τους κτήρια από λευκά τουβλάκια lego. Έμπνευσή τους, οι ναοί, οι κίονες και τα κιονόκρανα από την Ακρόπολη!
Ημέρες και ώρες εργαστηρίου: Σάββατο 19 Δεκεμβρίου & Κυριακή 20 Δεκεμβρίου: 11 π.μ. & 1 μ.μ.
Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τον Τομέα Ενημέρωσης & Εκπαίδευσης της ΥΣΜΑ και απευθύνεται σε παιδιά 7-11 ετών. Για τη συμμετοχή απαιτείται τηλεφωνική προκράτηση στο 210 9000900 (Δευτ.-Παρ., 9 π.μ. έως 4 μ.μ.). Συμβολικό αντίτιμο 2 ευρώ για κάθε παιδί. Τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας (αριθμός συμμετεχόντων ανά εργαστήρι: 25 παιδιά). Διάρκεια εργαστηρίου: 90 λεπτά.
«Φώτισε με τις ευχές σου το Μουσείο»
Οι ευχές των αρχαίων αποτυπώνονται με διαφορετικούς τρόπους σε σπουδαία εκθέματα του Μουσείου. Παιδιά και οι γονείς/συνοδοί τους συζητούν γι’ αυτές με τους Αρχαιολόγους- Φροντιστές στην αίθουσα της αρχαϊκής συλλογής, ανάμεσα στα αγάλματα των ιππέων. Στη συνέχεια, στο μπαλκόνι του δευτέρου ορόφου με θέα την αρχαϊκή αίθουσα καταγράφουν τις ευχές τους προσθέτοντας το δικό τους φως στο φως του Μουσείου.
Ημέρες και ώρες δράσης: Κυριακή 20 Δεκεμβρίου: Από τις 4 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητη η συνοδεία γονέα/συνοδού με το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου. Η δράση ξεκινά στην αίθουσα της αρχαϊκής συλλογής, ανάμεσα στα αγάλματα των ιππέων.
«Στόλισε τον πέπλο της Αθηνάς»
Ένα αντικείμενο σύμβολο της μεγαλύτερης γιορτής της Αθήνας, ο πολύχρωμος πέπλος της Αθηνάς με θέμα τη Γιγαντομαχία, αναδύεται μέσα από τα εκθέματα του Μουσείου και γίνεται έμπνευση για να στολίσουν παιδιά και οι γονείς/συνοδοί τους, τον δικό τους πέπλο.
Ημέρες και ώρες δράσης: Κυριακή 27 Δεκεμβρίου: Από τις 11 π.μ. έως τις 6 μ.μ.
Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τους αρχαιολόγους-φροντιστές του Μουσείου και απευθύνεται σε παιδιά έως 12 ετών. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Απαραίτητη η συνοδεία γονέα/συνοδού με το εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου. Η δράση ξεκινά στην προθήκη 8 της αίθουσας της αρχαϊκής συλλογής.
«Σαμοθράκη. Τα μυστήρια των μεγάλων θεών»
Συνεχίζεται ώς τις 10 Ιανουαρίου 2016 η περιοδική έκθεση με θέμα τα περίφημα μυστήρια των Μεγάλων Θεών της Σαμοθράκης που τίμησαν με δωρεές λαμπρών οικοδομημάτων οι ηγεμόνες των ελληνιστικών βασιλείων. Το Μουσείο προσκαλεί και τους μικρούς επισκέπτες από 8 ετών με τους γονείς τους να μάθουν για τα μυστήρια στο Ιερό των Μεγάλων Θεών και να αναζητήσουν τα χαρακτηριστικά εκθέματα της έκθεσης με το δωρεάν φυλλάδιο «Μια εξερεύνηση στα μυστήρια της Σαμοθράκης», με τη βοήθεια του καπετάνιου Αρισταγόρα.
Η είσοδος στην περιοδική έκθεση είναι ελεύθερη.
Χριστουγεννιάτικες και Πρωτοχρονιάτικες μελωδίες
Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, οι σπουδαστές των μουσικών συνόλων του Ωδείου Φίλιππος Νάκας θα παρουσιάσουν μια χριστουγεννιάτικη συναυλία με γνωστά έργα των Μπαχ, Στράους, Τσαϊκόφσκι κ.ά., υπό τη διεύθυνση των Μ. Παπαπέτρου και Ν. Σαραντίδου. Στη συναυλία θα συμμετέχει και η εντυπωσιακή χορωδία του μοντέρνου τμήματος Jazz Pop Gospel Choir υπό τη διεύθυνση της Μ. Σάττι.
Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, το ιστορικό σχήμα της Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας θα παρουσιάσει ένα πρωτοχρονιάτικο εορταστικό ρεπερτόριο, με γνωστά ελληνικά και διεθνή μουσικά κομμάτια. Την μουσική θα διευθύνει ο Σμηναγός (ΜΣ) Αλέξανδρος Λιτσαρδόπουλος.
Το «μαγικό» γούρι 2016
Το φετινό γούρι του Μουσείου Ακρόπολης, σε σχέδιο της Αλεξάνδρας Τσουκαλά, είναι εμπνευσμένο από τη μαρμάρινη μαγική σφαίρα που βρέθηκε θαμμένη κοντά στο Διονυσιακό Θέατρο.
Απεικονίζει το Θεό Ήλιο σε θρόνο, ένα λιοντάρι, ένα δράκοντα και διάφορα μαγικά σύμβολα. Η σφαίρα φαίνεται ότι χρησιμοποιούνταν σε τελετουργίες με την προσδοκία ότι η μαγική της δύναμη θα οδηγούσε στο καλό και την ευτυχία.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!