Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Σοκ και οδύνη στην ομάδα της Βέροιας, καθώς στη σημερινή απογευματινή προπόνηση έχασε την ζωή του ένας νεαρός ποδοσφαιριστής!

Πρόκειται για τον 18χρονο τερματοφύλακα Στέλιο Μαρκούση που καταγόταν από την Πιερία αλλά έμενε στην Αλεξάνδρεια, ο οποίος υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια της προπόνησης και σωριάστηκε στο έδαφος, κάνοντας άπαντες να «παγώσουν».

Όπως αναφέρει το kerkidasport.gr αμέσως του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες από τους ανθρώπους της ομάδας, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από τους γιατρούς για να τον κρατήσουν στη ζωή, οι οποίες δυστυχώς δεν είχαν αίσιο τέλος.

Ο νεαρός γκολκίπερ συμμετείχε τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις της ομάδας, προερχόμενος από την Κ20, μιας και οι υπεύθυνοι της ομάδας πόνταραν πολλά στο ταλέντο του. Δυστυχώς όμως η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι...

http://www.thestival.gr
Η Νάντια Μπουλέ αποκάλυψε πως πέρασε μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση.

«Έκανε εντύπωση σε πολλούς από όσους ρε είδαν για πρώτη φορά στη σκηνή, καθώς είχαν μια άλλη εικόνα για μένα λόγω της τηλεόρασης. Δυστυχώς, είναι ένα σκληρό μέσο, που τις περισσότερες φορές σου "φοράει" μια εικόνα Πέρασα μια περίοδο στην τηλεόραση που ζορίστηκα πολύ ψυχολογικά. Το συναισθηματικό "κλείδωμα" που είχα αφορούσε κυρίως την προσωπική μου ζωή, γιατί με τα επαγγελματικά μου βήματα αισθανόμουν μια χαρά. Ήταν, όμως, τέτοιες οι συγκυρίες που εστίαζαν όλοι μόνο στα προσωπικά μου, με αποτέλεσμα να κλείνομαι όλο και περισσότερο. Αυτό το κομμάτι το απενοχοποίησα μέσα από το θέατρο και αυτό έγινε σταδιακά. Με βοήθησε το γεγονός πως δούλεψα με ανθρώπους από το θέατρο. Οι ηθοποιοί ανήκουν σε ένα διαφορετικό κόσμο, με άλλη κουλτούρα, αντιμετωπίζουν τα πράγματα με πιο ανθρώπινη και ουσιαστική ματιά, ενώ μέσα από τους ρόλους μου ανακάλυψα πράγματα που με έκαναν καλύτερο άνθρωπο» αποκάλυψε στο people.

http://www.thestival.gr
Η ιογενής γαστρεντερίτιδα είναι νόσος που μεταδίδεται πολύ εύκολα και παρότι διαρκεί λίγο, σχεδόν 2-3 ημέρες, προκαλεί μεγάλη ταλαιπωρία και εξάντληση.

Είναι δε γνωστή και ως γρίπη στο στομάχι.

Οι ιοί που προκαλούν γαστρεντερίτιδα είναι πολλοί, αλλά οι πιο συνηθισμένοι είναι ο ροταϊός και ο αδενοϊός. Οι ιοί αυτοί εισβάλλουν στον οργανισμό μέσω του λεπτού εντέρου, επειδή ο πάσχων τους κατάπιε κατά λάθος φέρνοντας τα άπλυτα, μολυσμένα χέρια του στο στόμα ή πίνοντας από το ποτήρι ή τρώγοντας από το πιρούνι ενός μολυσμένου ανθρώπου. Οι ενήλικοι μολύνονται επίσης εύκολα από τα άρρωστα παιδιά.

Συμπτώματα
-Ναυτία και έμετος
-Παροδική διάρροια
-Κράμπες στο στομάχι
-Ανορεξία
-Χαμηλός πυρετός
Ο ασθενής μπορεί επίσης να παραπονιέται για κόπωση, η οποία είναι ιδιαίτερα ενοχλητική.

Οι ιοί της γαστρεντερίτιδας είναι πολύ μεταδοτικοί και η περίοδος επώασης παρουσιάζει μεγάλες διακυμάνσεις αναλόγως του είδους του ιού.

Μπορεί να χρειασθούν από μία έως δέκα ημέρες από τη στιγμή της μόλυνσης έως ότου αρρωστήσει κανείς.

Οι περισσότερες γαστρεντερίτιδες υποχωρούν μόνες τους και δεν χρειάζονται θεραπεία. Εάν ο πάσχων πονάει πολύ στη μέση ή το κεφάλι, μπορεί να πάρει κάποιο παυσίπονο.

Αντιμετώπιση

Στην αντιμετώπιση της γαστρεντερίτιδας παίζει σημαντικό ρόλο το φαγητό. Το στομάχι και τα έντερα χρειάζονται ανάπαυση, γι' αυτό ο ασθενής πρέπει να αποφεύγει τις στερεές τροφές και να πίνει μόνο υγρά, ιδανικά μόνο νερό, πολύ συχνά και σε μικρές ποσότητες.

Εάν ο έμετος και η διάρροια είναι έντονα, απαιτείται αντικατάσταση του νατρίου, του καλίου και των άλλων ιχνοστοιχείων που χάνονται, με τη βοήθεια ειδικού διαλύματος για ενυδάτωση που διατίθεται στα φαρμακεία.

Όταν σταματήσει ο έμετος, ο ασθενής μπορεί να πιει αραιωμένους χυμούς φρούτων, κατά προτίμηση παγωμένους, ώστε να περιορισθεί ο κίνδυνος εμέτου.

Εάν η απώλεια υγρών μέσω διάρροιας και εμετών διαρκέσει πάνω από δύο ημέρες, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε έναν γιατρό. Είναι πιθανό να χρειαστεί και νοσηλεία στο νοσοκομείο προκειμένου να αποφευχθεί η αφυδάτωση μέσω ενδοφλέβιας χορήγησης υγρών.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!