Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Το εξωτικό νησί στη Β. Ελλάδα με ζεστά, διάφανα, τυρκουάζ νερά
Η Χαλκιδική τα έχει όλα. Μέχρι και νησιά με τα πιο διάφανα νερά. Εκεί θα δείτε και τη Διάπορο.
Η Διάπορος το νησί με τα ζεστά, διάφανα, τυρκουάζ νερά, βρίσκεται απέναντι από τη Βουρβουρού! Και όταν λέμε Βουρβουρού, εννοούμε μία από τις καλύτερες περιοχές όλης της Χαλκιδικής, και των 3 ποδιών μαζί. Άλλωστε το δεύτερο πόδι, είναι μοναδικό, πολύ διαφορετικό από το πρώτο πόδι.
Το νησάκι έχει ένα τεράστιο φυσικό κόλπο μήκους 700 μέτρων που καταλήγει σε αβαθή νερά πολύ ζεστά, ενώ καλύπτεται από πευκόδασος κάνοντάς το, πραγματικό παράδεισο. Για να φτάσετε εκεί, είτε που θα νοικιάσετε σκαφάκι, είτε που θα ζητήσετε από κάποιον ψαρά να σας πάει...
Πηγή Φωτογραφιών

 
Αντέχετε; Πώς είναι διάσημες stars χωρίς μακιγιάζ
Οι διάσημοι στηρίζουν μεγάλο μέρος της δημοσιότητας τους στη εικόνα τους. Η εμφάνιση τους αποτελεί συχνά το διαβατήριο για μια επιτυχημένη καριέρα στη showbiz και κάνουν ο,τι μπορούν για να προστατέψουν την εικόνα τους.
Συχνά ωστόσο, και ειδικά στις μέρες μας έρχονται στο φως της δημοσιότητας εικόνες γνωστών star χωρίς το μακιγιά. Πολλές φορές μάλιστα τις αναρτούν οι ίδιες στα social media προκειμένου να αποδείξουν πως δεν φοβούνται την έκθεση.
Δείτει μερικές από τις πιο διάσημες γυναίκες της showbiz χωρίς το μακιγιάζ τους.
Uma Thurman
Adele
Gwyneth Paltrow
Bjork
Hellen Miren
Anne Hatheway
Sofia Vergara
Milla Jovovich
Eva Longoria
Ellen Degeneres
Cameron Diaz
Halle Berry
Alicia keys
Shakira
Emma Watson
Emma Stone
Jennifer Aniston
Liv TylerLady Gaga
Το πιο αηδιαστικό πράγμα που μπορεί να συμβεί σ' ένα αεροπλάνο
Οι πτήσεις δεν είναι ποτέ ευχάριστες. Οι περισσότεροι επιβάτες είναι αφυδατωμένοι, κουρασμένοι και νιώθουν άβολα να κάθονται τόσο κοντά με αγνώστους. Όμως ποιο είναι το πιο άβολο, το πιο αηδιαστικό πράγμα που έχει συμβεί ποτέ;
Το Indy100 «ανακήρυξε» ως την πιο αηδιαστική εμπειρία, την ιστορία της Αμερικανίδας, Τζέσι Καρ, που επέστρεφε με αεροπλάνο στο σπίτι της στο Σαν Φρανσίσκο και η οποία, ενώ αρχικά δεν είχε κανέναν συνεπιβάτη στη σειρά της, ξαφνικά είδε δύο... πόδια να απλώνονται και να τη «συντροφεύουν» κατά τη διάρκεια της πτήσης...
jess.png
Αυτή η οπτική ψευδαίσθηση μπορεί να βελτιώσει την όρασή σας
Μέχρι στιγμής πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι όλες οι οπτικές ψευδαισθήσεις υπάρχουν απλά για να μας μπερδεύουν. Και όμως υπάρχει μια που μπορεί πραγματικά να μας βοηθήσει με την όρασή μας.
Η εξέταση μιας συγκεκριμένης οπτικής ψευδαίσθησης μπορεί να βελτιώσει την ικανότητά μας να βλέπουμε σημαντικές λεπτομέρειες, συμπεριλαμβανομένης της γραφής, σύμφωνα με ερευνητές του Πανεπιστημίου του York και του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης.
Αυτή η συγκεκριμένη ψευδαίσθηση ονομάζεται "επέκταση μετατόπισης". Κοιτάζοντας την μπορεί να κάνει τα αντικείμενα να φαίνονται μεγαλύτερα από αυτά που πραγματικά είναι.
Οι ερευνητές ζήτησαν από 74 άτομα να παρακολουθήσουν το σπειροειδές μοτίβο, κοιτάζοντας δεξιόστροφα ή αριστερόστροφα για 30 δευτερόλεπτα. Μια ομάδα θα έβλεπε μια διευρυμένη κίνηση, και οι άλλες, μια συνεσταλμένη.
Αυτή είναι η ακριβής εικόνα που παρακολούθησαν:
capture.png
Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να προσδιορίσουν ένα σύνολο γραμμάτων σε ένα διάγραμμα οφθαλμών logMAR - αυτό που σας ζητείται να απαγγείλετε στον οπτικό, με τις ολοένα και μικρότερες σειρές γραμμάτων. Έκαναν και αυτό το καθήκον εκ των προτέρων.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η όραση των συμμετεχόντων διέφερε ανάλογα με το ποια σπειροειδή παρακολούθησαν. Εκείνοι που εξέτασαν τις σπείρες ρολογιού είχαν βελτιωμένη όραση μετά.
Όμως, όσοι είδαν τις σπείρες αντίθετα προς τη φορά των δεικτών του ρολογιού συνέχιζαν χειρότερα από πριν - αποδεικνύοντας ότι το να κοιτάζεις τις οπτικές ψευδαισθήσεις μπορεί επίσης να επιδεινώσει προσωρινά την όραση.
Το γεγονός ότι αυτά που παρακολουθούσαν ήταν είτε μια συστολή είτε μια επέκταση της κίνησης, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης, σημαίνει ότι "η επακόλουθη κίνηση συνέβαλε στην ψευδαίσθηση της διαστολής ή της συστολής στις δοκιμαστικές εικόνες".
Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι η βελτίωση της όρασης δεν ήταν μόνιμη.
Ελληνικό δαιμόνιο: Πως κάνουν «ρεζερβέ» με αλυσίδες τις καλές θέσεις στην παραλία
Η μάχη της ξαπλώστρας στην παραλία δίνεται καθημερινά και το ελληνικό δαιμόνιο βρήκε λύση και σε αυτό το φλέγον ζήτημα. Όπως αναφέρει τοπικό ΜΜΕ από το Άστρος Κυνουρίας, πληθαίνουν τα φαινόμενα που λουόμενοι αφήνουν στην ανοιχτή αμμουδιά της παραλίας ξαπλώστρες τις οποίες και δένουν με αλυσίδα πάνω στις ομπρέλες μαζί με καρέκλες. Με τον τρόπο αυτόν έχουν καταφέρει να καπαρώσουν τις καλύτερες θέσεις στην παραλία για την... επόμενη μέρα.

 

Οι περισσότεροι από εμάς μπορεί να μην έχετε να κρύψετε και τα πιο μεγάλα μυστικά αλλά σίγουρα δεν θα θέλατε ποτέ να μπει κάποιος- ακόμη και οικείο πρόσωπο- στον λογαριασμό σας στο Faceboοk και να αρχίζει να ψαχουλεύει φωτογραφίες που θέλετε να μοιραστείτε μόνο με φίλους, αναρτήσεις που έχετε κάνει και δεν είναι δημόσιες και φυσικά συνομιλίες σας στο messenger.
Μια τέτοια παραβίαση όμως είναι πολύ εύκολο να συμβεί όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ένας προγραμματιστής υπολογιστών. Και όπως αναφέρει, το μόνο που χρειάζεται κάποιος αδιάκριτος για να εισβάλει στον λογαριασμό σας είναι ο αριθμός τηλεφώνου σας και μάλιστα όχι ο τωρινός αλλά και κάποιος παλαιότερος.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης σας, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό τηλεφώνου τους για να αποκτήσουν πρόσβαση. Εάν λοιπόν ένας hacker αποφασίσει να αποκτήσει τον παλιό σας αριθμό, κάτι που είναι πολύ εύκολο, μπορεί στη συνέχεια να μπει στον λογαριασμό σας
Αυτό βέβαια μπορεί να συμβεί μόνο στην περίπτωση που έχετε ακόμη συνδεδεμένο έναν παλιό σας τηλεφωνικό αριθμό με τον λογαριασμό σας στο Facebook.
Όπως έγραψε ο James Martindale στο Medioum αν και το Facebook ζητά διαρκώς από τους χρήστες να συνδέσουν τον τηλεφωνικό του αριθμό με τον λογαριασμό τους δεν τους θυμίζει ποτέ να τον ανανεώσουν εάν αλλάξουν τα στοιχεία επικοινωνίας.
Ο Martindale, δοκίμασε αυτή τη μέθοδο και κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε άλλους λογαριασμούς στο Facebook. Απλά αγόρασε έναν νέο αριθμό τηλεφώνου, και μετά έβαλε την κάρτα sim στο κινητό του. Αμέσως μετά έλαβε ένα μήνυμα από το Facebook παρά το γεγονός πως δεν είχε συνδέσει τον αριθμό με τον δικό του λογαριασμό.
Όπως έγραψε «Ήμουν περίεργος. Ήξερα πως το Facebook επιτρέπει σε οποιονδήποτε να βρει τον λογαριασμό σου με τη χρήση του τηλεφωνικού αριθμού, οπότε πληκτρολόγησα τον αριθμό στο πεδίο αναζήτησης και ιδού».
Ο Martindale πληκτρολόγησε τον αριθμό για να εμφανιστεί η επιλογή ανάκτησης του κωδικού πρόσβασης (password recovery). Μετά ήταν πολύ εύκολο γι αυτόν να στείλει τον κωδικό στο κινητό του για να μπορεί να συνδεθεί. Όπως τονίζει, την ίδια μέθοδο μπορούν να χρησιμοποιήσουν και απατεώνες για να βγάλουν χρήματα, ενώ θα μπορούσαν ακόμη και να πουλήσουν τους λογαριασμούς στη μαύρη αγορά ή απλά να ζητήσουν από το άτομο του οποίου τον λογαριασμό παραβίασαν και τους φίλους του, χρήματα.
huffingtonpost.gr
Οι ευεργετικές ιδιότητες του θαλασσινού νερού

Καλοκαιρινή ανάμνηση για τους περισσότερους, αποτελούν τα λόγια της μητέρας μας, που μας ωθούσε να βουτήξουμε στη θάλασσα για να μην αρρωστήσουμε το χειμώνα.
Στο μυαλό μας τότε η θάλασσα έμοιαζε με μαγικό φίλτρο που θα μας κρατήσει μακριά από τον πυρετό και τη γρίπη. Και μπορεί οι μαμάδες μας να μην είχαν σπουδάσει αλλά είχαν δίκιο. Το θαλασσινό αλάτι, έχει ευεργητικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας.
 Δείτε που μας ωφελεί:
  • Ευεργετικό για το αίμα. Η βιταμίνη C και το μαγνήσιο από το θαλασσινό αλάτι εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και αποτοξινώνει τα κύτταρα.
  • Καταπολεμάει την ακμή. Το ασβέστιο που υπάρχει στο θαλασσινό νερό ανοίγει τους πόρους και καταπολεμάει το σμήγμα. Έχει ευεργετικές ιδιότητες στο δέρμα, αλλά προσωρινές, δεν αποτελεί μόνιμη λύση.
  • Αποτελεί φυσική απολέπιση. Παρατηρήσατε το δέρμα να σας λάμπει μετά τη βουτιά σας; Οφείλεται στο θαλασσινό αλάτι και το μαγνήσιο που δίνει σφριγηλότητα στο δέρμα.
  • Καταπολεμάει τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Το ιώδιο που υπάρχει στη θάλασσα είναι το φυσικό γιατροσόφι για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού. Εξαιρετικές ιδιότητες έχει και για τους καπνιστές.
 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!