Τρίτη 10 Μαρτίου 2015


Την αναβάθμιση του συνόλου των χρεωστικών καρτών της ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, η οποία τις αντικαθιστά με την κάρτα Debit MasterCard.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πάνω από 3 εκατομμύρια πελάτες θα αποκτήσουν τη νέα χρεωστική κάρτα εφοδιασμένη με την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (contactless), η οποία εξασφαλίζει εύκολες, ασφαλείς και γρήγορες αγορές.
Ο ίδιος ο κάτοχος θα περνάει την κάρτα μπροστά από τον αναγνώστη του τερματικού, ενώ για ποσά έως 25 ευρώ δεν θα απαιτείται εισαγωγή του ΡΙΝ ή η υπογραφή του κατόχου.
Επιπλέον, η Debit MasterCard της Εθνικής Τράπεζας συνδυάζει νέα βελτιωμένα χαρακτηριστικά, όπως διευρυμένη αποδοχή σε εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και σε ηλεκτρονικά καταστήματα στο διαδίκτυο, δυνατότητα συναλλαγών για εξόφληση πάγιων υποχρεώσεων, ανάληψης μετρητών και άλλων τραπεζικών συναλλαγών μέσω του εκτεταμένου δικτύου i-bank ATMs της Εθνικής Τράπεζας και του δικτύου ΑΤΜs των υπολοίπων Τραπεζών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Η νέα Debit MasterCard συμμετέχει στο πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας, το πρώτο και μοναδικό μέχρι σήμερα πρόγραμμα συνολικής επιβράβευσης στην Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος go4more οι πελάτες της Εθνικής Τράπεζας κερδίζουν σημαντικές εκπτώσεις στις καθημερινές τους αγορές με τις κάρτες της Εθνικής Τράπεζας.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εκδώσουν τη νέα Debit MasterCard μέσω των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και  μέσω της υπηρεσίας i-bank Internet Banking.
Ο Μοχάμεντ Εμουάζι φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του για την ντροπή που τους προκάλεσε η αποκάλυψη της ταυτότητάς του αλλά όχι και από τους συγγενείς των θυμάτων που δολοφόνησε.

Ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους προφανώς δεν αισθάνεται καμία μεταμέλεια για τις εκτελέσεις που φέρεται να έχει διαπράξει.

Σύμφωνα με τους Sunday Times, ο Εμουάζι που προσφάτως αναγνωρίστηκε ως το πρόσωπο πίσω από τη μάσκα του περιβόητου «Τζιχάντι Τζον» εξέφρασε τις τύψεις του γιατί, όπως είπε, κατανοεί πως η δημοσιοποίηση του ονόματός του θα δημιουργήσει προβλήματα και μπελάδες στους γονείς και τους λοιπούς συγγενείς.

Πολλοί, πάντως, πιστεύουν πως αυτή η «συγγνώμη» κάθε άλλο παρά αυθόρμητη είναι. Οι ειδικοί επιμένουν πως έγινε για λόγους «προσωπικής αποκατάστασης» αφού στο Ισλάμ, οι Μουσουλμάνοι που ατιμάζουν τους γονείς τους είναι πιθανό να καταλήξουν στην κόλαση.

Τις δέκα καλύτερες πόλεις για μια σύντομη απόδραση παρουσίασε ο Guardian σε ειδικό αφιέρωμά του, ενώ, ανάμεσά τους φιγουράρει και μια ελληνική.
Η κατάρτιση της λίστας έγινε από τις προτάσεις αναγνωστών, οι οποίοι «εξέλεξαν» την Μπολόνια της Ιταλίας στην πρώτη θέση, ενώ, στην όγδοη θέση φιγουράρει η Θεσσαλονίκη.
«Μπολόνια: Μια όμορφη πόλη που περνάει συχνά απαρατήρητη. Η κουλτούρα του καφέ, το φαγητό και το γεγονός ότι είναι πανεπιστημιούπολη, συντελεί στην ύπαρξη πολλών μπαρ. Κορυφαίο σημείο είναι και το μουσείο Μοντέρνας Τέχνης και το Μουσείο Παγωτού» αναφέρει ο Guardian για την ιταλική πόλη.
Για την Θεσσαλονίκη οι αναγνώστες αναφέρουν: Είναι μια πανέμορφη πόλη. Ο ιστορικός Λευκός πύργος είναι το κεντρικό σημείο της, ενώ, η νυχτερινή ζωή με μπαρ, καφέ, εστιατόρια είναι εντυπωσιακή. Αλλωστε είναι η πόλη στην οποία δημιουργήθηκε το Μπουγατσάν».

Αναλυτικά οι καλύτερες πόλεις:

Μπολόνια, Ιταλία
bolonia
Νίκαια, Γαλλία
nikaia
Αλγκέρο, Ιταλία
alegkro
Και οι υπόλοιπες:
Σαράγιεβο, Βοσνία
Λιουμπλιάνα, Σλοβενία
Γρανάδα, Ισπανία
Σόφια, Βουλγαρία
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα
Βρότσλαβ, Πολωνία
Βασιλεία, Ελβετία
Για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων τοποθετήθηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός,  Αλέξης Τσίπρας. 

Η συζήτηση στο Κοινοβούλιο αφορά την πρόταση της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου για την επανασύσταση, επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.

Ιστορική χαρακτήρισε τη συνεδρίαση ο πρωθυπουργός αποτείνοντας φόρο τιμής στα θύματα του Β’ παγκοσμίου Πολέμου και τιμώντας τους αγωνιστές που έδωσαν τη ζωή για την ελευθερία της πατρίδας και τη διάλυση του ναζισμού.

«Για να μπορούμε σήμερα να έχουμε μια πατρίδα ελεύθερη και κυρίαρχη», είπε ο κ. Τσίπρας και αναρωτήθηκε «ποιος λαός μπορεί να έχει μέλλον αν δεν τιμά την ιστορία του;».

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, είναι ακόμα ζώσα η γενιά της εθνικής αντίστασης και οι μνήμες από τα βασανιστήρια και τις θηριωδίες των στρατευμάτων του Γ' Ράιχ. «Οι μνήμες αυτές οφείλουν να διατηρηθούν στις νεότερες γενιές, για να θυμόμαστε πάντα τι σημαίνει ναζισμός, φασισμός και τι προκάλεσε στη σύγχρονη ιστορία.

«Ποιος λαός μπορεί να προχωρήσει μπροστά σβήνοντας τη συλλογική μνήμη και αφήνοντας ιστορικά αδικαίωτους τους αγώνες και τις θυσίες του», αναρωτήθηκε ο κ. Τσίπρας;

«Όταν τη θέση της αλληλεγγύης και του σεβασμού παίρνει η μισαλλοδοξία τότε αυτό που κυριαρχεί είναι ο πόλεμος και το σκοτάδι», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις θηριωδίες της Γερμανίας.

«Η Ευρώπη δεν πρέπει και δεν της επιτρέπεται να κάνει τα ίδια λάθη», τόνισε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα σε όλους τους Ευρωπαίους ηγέτες.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως η Γερμανία παρά το ολοκληρωτικό κακό που έκανε ωφελήθηκε από σειρά παρεμβάσεων μετά τον πόλεμο, με κυριότερες τη διαγραφή του χρέους της, αλλά και με τα τεράστια ποσά που εκταμιεύτηκαν για την ανοικοδόμησή της.

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις υποχρεώσεις της Γερμανίας μετά τη ναζιστική θηριωδία. «Η Σύμβαση του Λονδίνου αναγνωρίζει ταυτόχρονα ότι απομένουν οι τελικές Γερμανικές Αποζημιώσεις για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίες θα έπρεπε να διευθετηθούν με την τελική συνθήκη ειρήνης που δεν υπογράφτηκε μέχρι το 1990, εξαιτίας της διχοτόμησης της Γερμανίας. Η επανένωση των δύο Γερμανιών δημιούργησε τις αναγκαίες νομικές και πολιτικές προϋποθέσεις για την επίλυση του ζητήματος, αλλά οι γερμανικές κυβερνήσεις από τότε και στο εξής επέλεξαν τη σιωπή, τα νομικά τεχνάσματα, την αναβολή και την παρέλκυση», είπε ο κ. Τσίπρας και διερωτήθηκε αν αυτή η στάση της Γερμανίας είναι άραγε ηθική...

Έντονες ήταν οι αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στα ζητήματα ηθικής που τίθενται από την Ευρώπη και θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα υπογράμμισε ότι «απέναντι σε ένα ηθικολογικό τόνο που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη δεν επιλέγουμε τη θέση του μαθητή που χαμηλώνει τα μάτια ούτε του δασκάλου που κουνάει το δάχτυλο του ηθικολόγου. Αντίθετα επιλέγουμε το δρόμο του διαλόγου, της διαπραγμάτευσης. Δεν κάνουμε μαθήματα ηθικής αλλά δεν δεχόμαστε και από κανέναν μαθήματα ηθικής» είπε ο πρωθυπουργός και σχολιάζοντας τις «προκλητικές δηλώσεις» των τελευταίων ημερών από το εξωτερικό απάντησε με απόσπασμα από την επί του Όρους ομιλία του Ιησού «βλέπουν την ακίδα στο μάτι του αδελφού τους αλλά όχι το δοκάρι στο δικό τους μάτι».Μάλιστα, τόνισε ότι «η ηθική δεν μπορεί να είναι αλα καρτ. Δε μπορεί να είναι κατά περίσταση».

Ο κ. Τσίπρας έστειλε αυστηρό μήνυμα σε Μέρκελ και Σόιμπλε ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα εργαστεί άοκνα ώστε με ισότιμους όρους να συνδράμει να βρεθει λύση ώστε η Ελλάδα να τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της αλλά και να τηρηθούν όλες οι υποχρεώσεις προς τηνς Ελλάδα και τον ελληνικό λαό στο ακέραιο. Και όπως εμείς δεσμευόμαστε έτσι οφείλουν και όλες οι πλευρές».
Τα ποντίκια θεωρούνται από τους πιο δυσάρεστους επισκέπτες σε ένα σπίτι. Φέρουν πολλά μικρόβια και μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες, όπως σαλμονέλα. Μπορεί επίσης να προκαλέσουν φθορές σε κτίρια όπως τρύπες σε τοίχους , πόρτες , έπιπλα , ηλεκτρικές ζημιές και άλλα. Τα ποντίκια μπορούν να τρυπώσουν παντού μέσα στο σπίτι. Αυτό που χρειάζονται είναι μικρά ανοίγματα όπως σωλήνες και οπές σε τοίχους. Σας παρουσιάζουμε ορισμένους τρόπους για να απαλλαχθείτε από τα μικρά αυτά τρωκτικά.

Θωρακίστε το σπίτι σας

Αρχικά καλό θα ήταν να αποτρέψετε την είσοδό τους στο σπίτι. Ερευνήστε για τρύπες και ανοίγματα. Αφού τα ανακαλύψετε χρησιμοποιήστε καλύμματα για τις τρύπες και ειδικά για τα κενά κάτω από την πόρτα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήστε σίτες στα σημεία εξαερισμού και στα λούκια του κτιρίου. Πάνω από όλα, αποθηκεύετε το φαγητό σε στεγανά δοχεία και μέρη, καθώς από αυτό έλκονται.

Παγίδες και ποντικοφάρμακο

Εάν τώρα ο «εχθρός» έχει ήδη μπει στο σπίτι σας, υπάρχουν άλλα μέτρα που μπορείτε να λάβετε. Στο εμπόριο κυκλοφορούν έτοιμες παγίδες. Υπάρχουν τόσο οι παραδοσιακές όσο και αυτές με κόλα. Συγκεκριμένα υπάρχουν διάφορα είδη όπως ειδική κόλλα που δεν ξεραίνετε και μπορείτε να απλώσετε σε επιφάνειες. Για να προσελκύσετε το ποντίκι μπορείτε εκτός από το τυπικό τυρί να βάλετε σπόρους από καλαμπόκι, σιτάρι ή λάδι και ζυμάρι.

Κλασσική και λύση που εξουδετερώνει άμεσα είναι το ποντικοφάρμακο. Ενεργούν με ποικίλους τρόπους, αλλά στα περισσότερα σύγχρονα δηλητήρια, ο θάνατος του ζώου προκαλείται από εσωτερική αιμορραγία. Η μέθοδος αυτή είναι αρκετά αποτελεσματική για την βραχυπρόθεσμη και τοπική εξόντωση τρωκτικών. Ωστόσο οφείλετε να είστε προσεκτικοί αν έχετε κατοικίδια ή μικρά παιδιά

Είναι σημαντικό να φοράτε γάντια όταν τοποθετείτε την παγίδα καθώς ποντίκια έχουν πολύ καλή όσφρηση και μπορεί να μυριστούν την ανθρώπινη μυρωδιά και να μην πλησιάσουν την παγίδα. Φροντίστε να τοποθετήστε τις παγίδες σε μέρη που έχετε υποψία ότι περνούν ή βλέπετε περιττώματα τους. Ελέγχετε συχνά τις παγίδες σας καθώς είναι πιθανό το ποντίκι να πιαστεί και να πεθάνει πριν προλάβετε να το απομακρύνετε.


Παίξτε με τις μυρωδιές

  • Χρησιμοποιείστε ναφθαλίνη, σε σημεία όπου δεν έχετε πρόσβαση εσείς ή τα παιδιά σας. Το ποντίκι μόλις αντιληφθεί τη μυρωδιά της, δεν πλησιάζει καθόλου και απομακρύνεται.
  • Βάλτε κρεμμύδια. Η μυρωδιά του είναι εξίσου δυσάρεστη και για τα ποντίκια. Τα ενοχλεί και τα απωθεί.
  • Φτιάξτε ένα δυνατό μίγμα από λάδι, σκόρδο και πιπέρι καγιέν. Αφήστε το να καθίσει στον πάτο του μπουκαλιού για τέσσερις ημέρες και στη συνέχεια αρχίστε να ψεκάζετε την περιοχή όπου βρίσκεται ή περνάει το ποντίκι.
  • Βάλτε σε βαμβάκι αιθέριο έλαιο μέντας
     
Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία

Στο εμπόριο θα βρείτε ηλεκτρονικές συσκευές εκπομπής υπερήχων που τα διώχνουν μακριά. Είναι αποτελεσματικές όταν τοποθετούνται σε μεγάλους ενιαίους χώρους στους οποίους δεν υπάρχουν πολλά μεγάλα αντικείμενα. Διαφορετικά, δημιουργούνται «νεκρά σημεία», λόγω παρεμβολής αυτών των αντικειμένων. Επίσης, αν αγαπάτε το κάμπινγκ, μπορείτε να αγοράσετε από καταστήματα που πουλάνε ανάλογα είδη, κολιέ που έχουν ενσωματωμένη ηλεκτρονική συσκευή, η οποία εκπέμπει τέτοιου είδους υπερήχους.

Συμβουλές 

  • Διατηρείστε τις επιφάνειες, τα πατώματα, τα ντουλάπια καθαρά χωρίς ψίχουλα ή υπολείμματα τροφών.
  • Εάν έχετε ένα κατοικίδιο μέσα στο σπίτι, όπως γάτα ή σκύλο, μην το αφήνετε να λερώνει τους χώρους και όταν το ταΐζετε, μη ρίχνετε ψίχουλα στο πάτωμα.
  • Εάν έχετε κήπο ή τέλος εξωτερικό χώρο με θάμνους, φυτά και διάφορα ξύλα, να φροντίσετε αυτά να μην είναι πολύ κοντά στο σπίτι και να έχουν απόσταση από 1,5 μέτρο και πάνω. Πρόκειται για μέρη που μπορείτε να βρείτε ευκολότερα ποντίκια.
  • Αφού απομακρύνετε τον ποντίκι από το χώρο σας φροντίστε να καθαρίσετε με χλωρίνη τα συγκεκριμένα σημεία
  • Κάντε συχνά έλεγχο σε σημεία όπως αποχετεύσεις, σωλήνες, θερμοσίφωνες ή αν διαθέτει το σπίτι σας σοφίτα και αποθηκευτικούς χώρους.

http://www.flowmagazine.gr 

Εξερευνητές σπηλαίων στο Ισραήλ ανακάλυψαν ένα μικρό θησαυρό από νομίσματα και κοσμήματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου που, όπως πιστεύουν οι αρχαιολόγοι, πιθανότατα τα είχαν κρύψει εκεί άνθρωποι που εκτοπίστηκαν λόγω κάποιου πολέμου.
Ο θησαυρός, ηλικίας 2.300 ετών, είναι ο πρώτος του είδους του που εντοπίζεται στο Ισραήλ και ανάγεται στην περίοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ανέφερε ο Άιταν Κλάιν, της ισραηλινής υπηρεσίας αρχαιοτήτων.
Μόλις τον περασμένο μήνα, δύτες είχαν βρει στα ανοιχτά του Ισραήλ έναν ακόμη μεγαλύτερο θησαυρό, αποτελούμενο από περίπου 2.000 χρυσά νομίσματα του 11ου αιώνα. Οι αρχαιολόγοι ελπίζουν ότι το εύρημα αυτό θα ρίξει κάποιο φως στις συνθήκες ζωής που επικρατούσαν την εποχή εκείνη στην περιοχή.
Στο σπήλαιο, στην περιοχή της Γαλιλαίας, οι εξερευνητές βρήκαν χωμένα σε μια στενή ρωγμή δύο αργυρά νομίσματα της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου καθώς και διάφορα ασημένια κοσμήματα όπως δαχτυλίδια, βραχιόλια και σκουλαρίκια.
«Αυτά τα πολύτιμα είδη μπορεί να τα έκρυψαν στη σπηλιά κάτοικοι της περιοχής που προσπαθούσαν να διαφύγουν κατά τη διάρκεια κάποιας αναταραχής, ως αποτέλεσμα του θανάτου του Μ. Αλεξάνδρου. Πιθανότατα τα έβαλαν στην κρυψώνα αυτήν περιμένοντας να έρθουν καλύτερες ημέρες», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωσή της.
Πηγή:naftemporiki.gr
Ο δημιουργός του UberFacts απλώς παραθέτει παράξενες, άχρηστες και χρήσιμες πληροφορίες. Και γίνεται πλούσιος.

Μπήκε στο Twitter το 2009 ψάχνοντας έναν ακόμη τρόπο να περιορίσει τη βαρεμάρα του, καθώς χάζευε στο Internet. Δεύτερος λόγος ήταν ότι ήθελε να ακολουθήσει τη Britney Spears της οποίας είναι φανατικός οπαδός.

Μια και στη ζωή του δεν συνέβαινε τίποτα συναρπαστικό, ο Kris Sanchez άρχισε να ποστάρει διάφορες πληροφορίες και γεγονότα (εγκυκλοπαιδικά, παράξενα, αστεία κ.λπ.) που έβρισκε στο Internet. Προφανώς, το έκανε καλύτερα από όλους αφού σύντομα είχε 200.000 followers.

Κάπου εκεί τον πλησίασαν από μια διαφημιστική εταιρεία και του πρότειναν συνεργασία. Αφού τα tweets του έφταναν σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα πολλές φορές κάθε μέρα, αυτό ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να βγάλει χρήματα. Σχεδόν αμέσως λάμβανε επιταγές 600 ή 800 δολαρίων κάθε εβδομάδα. Δεν μπορούσε να το πιστέψει.

Σήμερα που το UberFacts έχει 9,82 εκατ. followers, τα ποσά έχουν ανεβεί αντιστοίχως. Η σελίδα του στο Facebook έχει 1,37 εκατ. likes και ο λογαριασμός στο Instagram έχει 506.000 followers (αυξάνονται με ρυθμό 50.000 το μήνα). Κάπως έτσι τα έσοδα του Sanchez έφτασαν τα 500.000 δολάρια το χρόνο.

Το πιο πρόσφατο project του είναι μια εφαρμογή για κινητά που επιτρέπει στους χρήστες να σχολιάζουν τα facts, να κάνουν like και τα μοιράζονται με τους φίλους τους. Αυτό του αποφέρει άλλα 60.000 την εβδομάδα.

Τα facts είναι παράξενα, αστεία, απίστευτα ή απλώς ενδιαφέροντα. Ο Sanchez έχει ήδη δύο υπαλλήλους οι οποίοι τα ψάχνουν στο Internet, τα διασταυρώνουν όσο είναι δυνατόν και τα ποστάρουν με ρυθμό δύο με τέσσερα κάθε ώρα.

Στα σχέδια του Sanchez είναι να κάνει κάποια στιγμή μια τηλεοπτική εκπομπή ή να γράψει ένα βιβλίο. Προς το παρόν, όμως, είναι αφοσιωμένος στα tweets του και στο πώς μπορεί να επεκτείνει το brand που έχει δημιουργήσει.


http://taxalia.blogspot.gr 
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΟΠ-ΟΤΑ Μάρκο Δαρδαμάνη και τα μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκ μέρους της ΠΟΠ-ΟΤΑ ζητήθηκε η παρέμβαση της ΚΕΔΕ για σειρά θεμάτων όπως:

  • Η επανασύσταση των υπηρεσιών της Δημοτικής Αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων με την επαναπρόσληψη όσων έχουν απολυθεί ή βρίσκονται με δικαστικές αποφάσεις στην εργασία.
  • Η άμεση κατάργηση της απαγόρευσης προσλήψεων στους δήμους ΥΕ και ΔΕ προσωπικού και ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθώς και την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε προσωπικό σε όλες τις υπηρεσίες των ΟΤΑ.
  • Την ορκωμοσία του προσωπικού που έχει προσληφθεί με προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ και εργάζονται επί πολλά χρόνια στους ΟΤΑ.
  • Η απελευθέρωση των εθελοντικών μετατάξεων σε μόνιμη βάση χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες και τη γραφειοκρατία που ισχύει σήμερα.
  • Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι σχολικές καθαρίστριες.


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της ΠΟΠ –ΟΤΑ πως θέση της ΚΕΔΕ είναι να επανέλθει η αρμοδιότητα στους δήμους και να επανασυσταθεί η Δημοτική Αστυνομία. Αρχικά, να στελεχωθεί με τους 1.600 δημοτικούς αστυνόμους που έχουν μεταταχθεί στην ΕΛΑΣ, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστούν και οι αναγκαίοι πόροι για την άσκηση της αρμοδιότητας.

Σε ότι αφορά στους σχολικούς φύλακες, η Αυτοδιοίκηση είναι υπέρ της επιστροφής τους στα σχολεία διότι προστατεύουν και τους μαθητές αλλά και τις σχολικές υποδομές.

Επίσης τόνισε ότι είναι πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης να αναπληρωθούν οι ελλείψεις σε προσωπικό ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, έστω και με προσωρινές λύσεις, αν και πάγια θέση είναι να καλυφθούν οι ανάγκες των δήμων με μόνιμο τακτικό προσωπικό.

Τέλος σε ότι αφορά στις σχολικές καθαρίστριες ο κ. Πατούλης ανακοίνωσε στην αντιπροσωπεία της ΠΟΠ-ΟΤΑ ότι ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν την ομάδα εργασίας, η οποία συμφωνήθηκε να συσταθεί κατά τη διάρκεια συνάντησής του με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, είναι αυτό των σχολικών καθαριστριών.

http://www.aftodioikisi.gr 
Στο άμεσο μέλλον προτίθεται ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος να θέσει σε δημόσια διαβούλευση το πρώτο του νομοσχέδιο, για το οποίο έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση καταγραφής του με κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς. Τρεις άξονες έδωσε ως επικεφαλίδες ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους, στους οποίους κατέχει σημαντική θέση η λέξη «Δημοκρατία». Άμεσος αναμένεται να είναι ο χρόνος κατάθεσης του νομοσχεδίου. «Είμαστε έτοιμοι», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, ωστόσο, ο εν λόγω χρονικός ορίζοντας θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη στρατηγική της κυβέρνησης. Για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου σας είχε ενημερώσει ήδη η aftodiokisi.gr. 

Ο πρώτος άξονας θα αναφέρεται σε Ώριμες Δημοκρατικές Αλλαγές.

-Καταργείται η πολιτική επιστράτευση σε περιπτώσεις απεργίας δημοσίων υπαλλήλων, με την εφαρμογή του εν λόγω πλαισίου να αυστηροποιείται μόνο σε περιπτώσεις που προβλέπει το ίδιο το Σύνταγμα (π.χ. θεομηνίες)

-Δημιουργείται ο θεσμός των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων σε δευτεροβάθμιο επίπεδο για θεσμικά ζητήματα και σε τριτοβάθμιο για οικονομικά. Θα υπάρχει η δυνατότητα διαιτησίας μέσω του ΟΜΕΔ.

Ο δεύτερος άξονας θα αναφέρεται σε Μέτρα Εκδημοκρατισμού στο Εσωτερικό της Δημόσιας Διοίκησης

-Τροποποιείται το πειθαρχικό δίκαιο και επαναφέρεται το τεκμήριο της αθωώτητας για τους δημόσιους υπαλλήλους. Ακόμη, καταργούνται οι διατάξεις που αφορούν την υποχρεωτική αργία για πειθαρχικά αδικήματα, η οποία θα μετατραπεί σε δυνητική, καθώς και αυτή που αφορά την πειθαρχική δίωξη για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά». Η τελευταία θα παραμείνει με ασφαλιστικές δικλείδες που θα αποκλείουν την συνδικαλιστική ή κοινωνική δράση. Επίσης, θα υπάρχει ρητή πρόβλεψη ότι η συνδικαλιστική δράση δεν θα συνιστά επουδενί «ανάρμοστη συμπεριφορά».

-Εξορθολογίζονται προς την κατεύθυνση της μόνιμης σχέσης, οι σχέσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Η μετατροπή των συμβάσεων αορίστου χρόνου σε σχέση εργασίας μόνιμου προσωπικού σχεδιάζεται προκειμένου να απελευθερωθεί το καθεστώς της κινητικότητας και να συμμετέχουν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. Μέχρι σήμερα υπήρχαν αγκυλώσεις και εμπόδια για τη μετακίνηση του προσωπικού με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς το νομικό πλαίσιο που διέπει την εργασία τους διαφέρει από αυτό του μόνιμου προσωπικού. (Δείτε αναλυτικότερα ποιους υπαλλήλους αφορά ΕΔΩ)

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

-Πρόβλεψη μέτρων που θα αφορούν την τυποποίηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Το ΑΣΕΠ αποκτά ηλεκτρονικό αρχείο προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες του. Θεσπίζεται η «Κάρτα του Πολίτη» η οποία θα εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά για τη σίτιση συμπολιτών μας και θα μοιάζει με τις γνωστές κάρτες ανάληψης, θα έχει κάποιο κωδικό πρόσβασης προκειμένου να ταυτοποιείται ηλεκτρονικά ο κάτοχός της και θα περιλαμβάνει ένα τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι τρεις βασικοί αριθμοί:

–   ΑΦΜ
–   ΑΜΚΑ
–   Αριθμός Δημοτολογίου.

Η «Κάρτα του Πολίτη» θα αποτελέσει και ένα από τα «όπλα» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού θα εφαρμοστεί πιλοτικά στις κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Θα «φορτώνεται» με ένα ποσό κάθε μήνα από το κράτος για τους κατόχους που δεν έχουν εισόδημα, προκειμένου να μπορούν αξιοπρεπώς να αγοράζουν τρόφιμα από τα σούπερ μάρκετ ή να λαμβάνουν την επιδότηση ενοικίου που προβλέπεται από τα μέτρα της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Ο τρίτος άξονας θα αναφέρεται στην Επαναφορά Απολυμένων και «Διαθέσιμων» Υπαλλήλων στο Δημόσιο

Επανασυστήνονται οι κλάδοι προέλευσης των εργαζομένων και επανέρχονται στις θέσεις τους καθηγητές β’βάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ και σχολικοί φύλακες, ενώ ως προς τους υπαλλήλους της πρώην Δημοτικής Αστυνομίας, υπάρχει αντίστοιχη πρόταση, αλλά δεν υπάρχει χρόνος να αντιμετωπιστεί. Αναμένεται να απασχολήσει επόμενο νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Οι υπόλοιποι αδικημένοι από τις μνημονιακές πολιτικές υπάλληλοι, θα τοποθετηθούν σε προσωποπαγείς θέσεις.

Να σημειωθεί ότι πριν από τα παραπάνω, οι εν λόγω υπάλληλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν να στελεχώσουν μια θέση όπου υπάρχει άμεση ανάγκη κάλυψης, βάσει των εκτιμήσεων των υπολοίπων υπουργείων. Σχετική εγκύκλιος, που θα ζητά από τα υπουργεία να προσδιορίσουν τα κενά που ζητούν να καλύψουν, αναμένεται να εκδοθεί και να σταλεί σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Στην επικείμενη πρώτη κινητικότητα, αναμένεται να ενταχθούν και οι αδιόριστοι επιτυχόντες παλαιότερων διαγωνισμών ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, όλοι τους θα απελευθερωθούν από την προκήρυξη βάσει της οποίας θα έπρεπε να είχαν διοριστεί και θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν, εφόσον το ζητήσουν, με το επικείμενο στάδιο κινητικότητας, σε θέσεις ίδιου κλάδου, ίδιας ειδικότητας, άλλου φορέα. Ειδάλλως, θα χρειαστεί να αναμένουν το επόμενο «κύμα» κινητικότητας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης την ερχόμενη «μίνι» κινητικότητα, ως την «πρόβα» της επόμενης φάσης που θα αποσκοπεί στον εξορθολογισμό της κατανομής των κρατικών λειτουργών στη Δημόσια Διοίκηση.

http://www.aftodioikisi.gr 
Στην μετατροπή των υπαλλήλων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) σε μόνιμους προχωράει ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης με τους δημοσιογράφους σχετική ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου το οποίο επρόκειτο να δοθεί σε διαβούλευση στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αλλά ίσως λόγω του κυβερνητικού προγραμματισμού αυτό να γίνει λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο στους υπαλλήλους ΙΔΑΧ που θα μονιμοποιηθούν συμπεριλαμβάνονται όσοι υπηρετούν στο στενό δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ, τα ΝΠΔΔ αλλά και οι δικαστικοί υπάλληλοι. Θα εξαιρεθούν το επιστημονικό προσωπικό των Ανεξάρτητων Αρχών, οι δικηγόροι του Δημοσίου αλλά και όσοι υπηρετούν σε ΝΠΙΔ.

Όπως είπε ο υπουργός, ήδη οι ΙΔΑΧ έχουν ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους ωστόσο η ρύθμιση θα βοηθήσει στην ομογενοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο αλλά και στην κινητικότητα, καθώς όπως τόνισε μέχρι σήμερα δεν ήταν δυνατόν να μετακινηθούν ΙΔΑΧ σε θέσεις μονίμων υπαλλήλων.

http://www.aftodioikisi.gr 
Το μεγαλύτερο δεν είναι και πάντα το καλύτερο. Ρωτήστε γι αυτό μια γυναίκα, η οποία βρέθηκε σε απόγνωση όταν ήρθε αντιμέτωπη με τα μεγάλα…
προσόντα του συζύγου της.
Η Aisha Dannupawa, από τη Νιγηρία, η οποία έχει τρία παιδιά από προηγούμενο γάμο της, κατέθεσε αγωγή διαζυγίου σε δικαστήριο της Σαρία, με την αιτιολογία ότι το πέos του συζύγου της ήταν απλά πάρα πολύ μεγάλο για να απολαύσει το σεξ.
Σύμφωνα με την Nigeria Tribune, η Dannupawa είπε στο δικαστήριο: «Όταν κάναμε σεξ, η εμπειρία ήταν σκέτος εφιάλτης. Αντί να το απολαμβάνω, αποδείχθηκε κάτι άλλο, επειδή το μόριο του ήταν πολύ μεγάλο».
Μετά την αποτυχημένη σεξουαλική επαφή, η μητέρα της Dannupawa της έδωσε κάποια φάρμακα με σκοπό να τη βοηθήσει να ξεπεράσει αυτή την εμπειρία.
«Είπα στη μητέρα μου για την εμπειρία, αλλά μου είπε να αντέξω και ότι με τον καιρό, θα είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω. Στη συνέχεια μου έδωσε κάποια φάρμακα», πρόσθεσε.
Δύο ημέρες αργότερα, το ζευγάρι προσπάθησε να επαναλάβει την ερωτική επαφή και πάλι, η εμπειρία ήταν «πάρα πολύ για να το αντέξω», όπως δήλωσε σχετικά
«Τότε ήξερα ότι δεν μπορούσα να συνεχίσω με το γάμο λόγω του μεγέθους του μορίου του», αποκάλυψε.

http://dovites.blogspot.gr 
Οι Αυστραλοί ανακαλύπτουν το «πιο χαρούμενο ζωάκι του κόσμου»
Πολλοί Αυστραλοί δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη του «κουόκα», μέχρι που οι selfies με το γελαστό μαρσιποφόρο έγιναν η τελευταία μόδα.

Το χαριτωμένο ζωάκι, το οποίο ζει κυρίως σε δύο απομονωμένα νησιά έξω από τη Δυτική Αυστραλία, μοιάζει να μην χάνει ποτέ το χαμόγελό του, και δεν δείχνει κανένα φόβο για τους ανθρώπους. Έχει μάλιστα βαφτιστεί «το πιο χαρούμενο ζώο του κόσμου».



Θεωρείται ωστόσο απειλούμενο, και η νομοθεσία απαγορεύει στους ανθρώπους να το αγγίζουν. Πολλοί όμως βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν την απαγόρευση χρησιμοποιώντας ειδικό κοντάρι για τη λήψη αυτοπορτραίτων, γνωστό πλέον ως «selfie stick».



Το κουόκα (Setonix brachyurus), συγγενής του καγκουρό, ζει στους βαλτότοπους των νησιών Ρότνεστ και Μπαλντ έξω από τη Δυτική Αυστραλία, αν και ένας μικρότερος πληθυσμός διατηρείται σε εθνικό πάρκο της ενδοχώρας.



Ήταν ένα από τα πρώτα ζώα που αντίκρισαν στην Αυστραλία οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι όμως το πέρασαν για τρωκτικό: το όνομα του νησιού Ρότνεστ προέρχεται από την ολλανδική λέξη rattennest που σημαίνει «φωλιά αρουραίων».



in.gr
Μετά τις 12 Μαρτίου το Facebook θα θέσει υπό εκκαθάριση τα Pages και θα αφαιρέσει τα «Μου αρέσει!» από...
ανενεργούς λογαριασμούς στο Facebook. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα σαφώς στην μείωση των Likes που έχουν συγκεντρώσει οι σελίδες

Παράλληλα, το Facebook θα περάσει από κόσκινο τα αγορασμένα -ήτοι ψεύτικα- Likes, τα οποία προμηθεύονται πολλές σελίδες σε μία προσπάθεια να δείξουν στο κοινό ότι έχουν μεγάλη απήχηση.

Τα «αγορασμένα» Likes γίνονται συνήθως από λογαριασμούς οι οποίοι δημιουργούνται μόνο για αυτόν τον λόγο και ουσιαστικά παραμένουν ανενεργοί.

Η πρακτική αυτή έχει πάρει διαστάσεις και στην Ελλάδα, όπου πολλές σελίδες εμφανίζουν ξαφνικά δεκάδες χιλιάδες νέα Likes. Στην πραγματικότητα τα «αγορασμένα» Likes δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στην απήχηση των αναρτήσεων κάποιας σελίδας, πέρα από την προσπάθεια να φανεί «ελκυστική» στους χρήστες του Facebook.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Τέλη Απριλίου στην αγορά εννέα χωρών το Apple Watch
Η Apple ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το ρολόι της, το Apple Watch, θα είναι διαθέσιμο από τις 24 Απριλίου σε εννέα χώρες και οι προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν δύο εβδομάδες νωρίτερα. Στην ίδια εκδήλωση, η εταιρεία παρουσίασε ένα υπερ-λεπτό Macbook με οθόνη τύπου Retina 12''.

Το Apple Watch -που ήταν το «κυρίως πιάτο» της παρουσίασης με τίτλο Spring Forward από το αφεντικό της Apple Τιμ Κουκ- θα ξεκινήσει να πωλείται στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την κίνα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία και τη Βρετανία.

Το Apple Watch Sport, με το πλαστικό λουράκι, θα κοστίζει από 349 δολάρια για το μοντέλο των 38 χιλιοστών και 399 δολάρια για το μοντέλο 42 χιλιοστών. Η τιμή του Apple Watch με το μπρασελέ από ανοξείδωτο ατσάλι θα κυμαίνεται από 549 έως 1.099 δολάρια, και το 18 καρατίων χρυσό Apple Edition θα στοιχίζει πάνω από 10.000 δολάρια...

Η μπαταρία του ρολογιού της Apple θα έχει διάρκεια 18 ώρες με μία φόρτιση. Σε ειδική λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας (power reserve mode) η μπαταρία θα μπορεί να διαρκέσει έως 72 ώρες, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Apple υποστηρίζει ότι με μιάμιση ώρα στον μαγνητικό φορτιστή, το ρολόι της θα έχει φορτίσει στο 80%. Για το 100% θα χρειαστεί άλλη μία ώρα. Τυπικά, η μπαταρία του μοντέλου με τη μεγαλύτερη διαγώνιο, εκείνο των 42 χιλιοστών, έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Ο χρόνος ομιλίας με το Apple Watch φτάνει τις 3 ώρες, σε λειτουργία μέτρησης σωματικών ασκήσεων έως και 7 ώρες, ενώ ο χρόνος αναπαραγωγής μουσικής φτάνει τις 6,5 ώρες.

Τα λουράκια και τα μπρασελέ θα στοιχίζουν από 49 έως 449 δολάρια.

Νέο MacBook

H εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ένα νέο MacBook με οθόνη 12 ιντσών τύπου Retina και ανάλυση 2304 x 1440 pixels. H συσκευή ζυγίζει λίγο περισσότερο από 900 γραμμάρια και είναι 24% λεπτότερη από ένα MacBook Air, στα 13,1 χιλιοστά!

Το νέο MacBook βγαίνει σε τρία χρώματα έχει ένα ανασχεδιασμένο, πλήρους μεγέθους πληκτρολόγιο, που εκτείνεται από τη μία άκρη της συσκευής έως την άλλη, με καινούργιο μηχανισμό και φωτισμό led πίσω από κάθε πλήκτρο.

Το νέο λάπτοπ της Apple δεν έχει ανεμιστήρα και διαθέτει ειδικά σχεδιασμένες μπαταρίες που μπορούν να του δώσουν αυτονομία 9 ωρών συνεχούς περιήγησης στο Internet, ή δέκα ώρες αναπαραγωγής βίντεο.

Ειδική μνεία έγινε για το trackpad, το οποίο αποκτά «αίσθηση» της δύναμης πίεσης που ασκείται πάνω του για εκτελέσει ειδικές λειτουργίες. Για παράδειγμα η πίεση πάνω σε μία μαρκαρισμένη λέξη θα δείξει το σχετικό λήμμα της Wikipedia. H λειτουργία αυτή μπορεί να παραμετροποιηθεί.

Το MacBook θα διαθέτει μόνο μία θύρα, τύπου USB-C, η οποία λειτουργεί περίπου ως «όλα σε ένα»: Ως τυπική USB θύρα, ως DisplayPort, HDMI, και VGA θύρα.

Οι τιμές του ξεκινούν από 1.299 δολάρια με επεξεργαστή Intel Core M 1.1GHz dual-core, μνήμη 8GB και αποθηκευτικό χώρο 256GB και κάρτα γραφικών Intel HD 5300. Με επεξεργαστή στα 1.2GHz και 512GB αποθηκευτικό χώρο η τιμή φτάνει τα 1.599 δολάρια.

Το νέο MacBook θα είναι διαθέσιμο από τις 10 Απριλίου.
Ο πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού WE ανοίγει τις πόρτες του και σας καλεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στις 12:00 για μια ξενάγηση στις υπό κατασκευή εγκαταστάσεις του!

Μέσα σε ένα μεγάλο εργοτάξιο από μπετόν, με σκαλωσιές και σιδεροπλέγματα να προβάλλουν, με 3 μεγάλα container, που θα παραμείνουν στον χώρο, με λόφους άμμου να υψώνονται σταδιακά, με τη μυρωδιά από τα φρεσκοπερασμένα πλακάκια αισθητή, οι οικοδεσπότες σας περιμένουν για να ανταλλάξετε ιδεές!

Η παλιά στρατιωτική αποθήκη, επί της οδού Γ' Σεπτεμβρίου, «ζωντανεύει» για να καλωσορίσει το κοινό της Θεσσαλονίκης. Εκεί όπου κάποτε λειτούργησε η θρυλική ντίσκο Traffic, και αργότερα είχε έδρα η περίφημη ομάδα χόκεϊ Πιγκουίνοι Θεσσαλονίκης, εκεί που έγινε το πρώτο παγοδρόμιο της πόλης στη δεκαετία του ΄80.... Σε ένα εξαιρετικά κεντρικό σημείο της πόλης, δίπλα από τα πανεπιστήμια, δημιουργείται ένας ξεχωριστός, νεανικός πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού, ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης δημιουργικών ομάδων και δραστήριων ανθρώπων, καθώς και πηγή έμπνευσης για ένα διαφορετικό τρόπο ζωής, για μια νέα αστική συμπεριφορά και κουλτούρα.

Η ομάδα του WE, λίγο καιρό πριν το επίσημο άνοιγμα, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες, μκο, φορείς, και άτομα για μια διαφορετική ξενάγηση.

Κυριακή, 29 Μαρτίουστις στις 12:00 το μεσημέρι.

Λ. Τρίτης Σεπτεμβρίου και Γρ. Λαμπράκη.

http://www.thestival.gr 
Κόντρα Λέγκας του Βορρά και Μπαλοτέλι για... «άμπαλους μετανάστες»
Το πολιτικό επίπεδο της ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά στην Ιταλία, πέραν των ακροδεξιών της θέσεων, επέκρινε ο γνωστός ποδοσφαιριστής Μάριο Μπαλοτέλι, μπαίνοντας σε αντιπαράθεση με τον αρχηγό της πρώτης Ματέο Σαλβίνι για μία ανάρτηση στην οποία μπλέχτηκαν ποδόσφαιρο και πολιτική.

Ο Σαλβίνι ξεκίνησε από την αγωνιστική εμφάνιση μαύρου παίκτη της Μίλαν για να καταλήξει σε μία... ασυνήθιστη παραλλαγή της επωδού του «έξω οι ξένοι».

Μετά τον αγώνα Μίλαν και Βερόνα, ο γενικός γραμματέας της Λέγκας του Βορρά απογοητεύτηκε από την εμφάνιση της πρώτης και κατέληξε στο Facebook πως έφταιγε ο παίκτης της Σάλεϊ Μουντάρι (από την Γκάνα).

Η ανάρτησή του ήταν λιτή και περιεκτική: «Οι μετανάστες που εργάζονται καλά είναι καλοδεχούμενοι. Οπότε ο Μουντάρι μπορεί να γυρίσει σπίτι του». Αρκετές αναρτήσεις του στο Facebook ξεκινούν από σχολιασμό της επικαιρότητας και καταλήγουν στο «στις χώρες τους».

Το βάθος του συλλογισμού του Σαλβίνι δεν εκτίμησε ο Μπαλοτέλι, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Μα είναι σοβαρός ο άνθρωπος που λέει τέτοια πράγματα; Και είναι και πολιτικός».

«Ε, τότε ψηφίστε εμένα, καλύτερα είναι» συνέχισε ο ποδοσφαιριστής.

Φυσικά, ο Σαλβίνι δεν άργησε να απαντήσει. Στον Μπαλοτέλι, υποστήριξε εν ολίγοις, λείπει το... χιούμορ, και «με τόσα λεφτά που παίρνουν για να κλωτσάνε μία μπάλα, πρέπει να δέχονται την κριτική των φιλάθλων και να γελάνε».
in.gr

Σε προσλήψεις-εξπρές εποχικού προσωπικού έχουν επιδοθεί οι δηµόσιες υπηρεσίες για να καλύψουν τις αυξηµένες ανάγκες, ιδιαίτερα της τουριστικής περιόδου. Σε 1.057 φθάνουν οι θέσεις για συµβασιούχους που εγκρίνει το ΑΣΕΠ και προκηρύσσουν οι φορείς του Δηµοσίου αυτή την εβδοµάδα. Στις Εφορείες Αρχαιοτήτων και στα µουσεία «τρέχουν» οι προθεσµίες για 321 θέσεις φυλάκων και καθαριστών, ενώ άµεσα εγκρίνονται άλλες 300. Τα ΕΛΤΑ προσλαµβάνουν στην Κρήτη, τη Χαλκιδική, τη Στερεά και τη Λάρισα. Οι δήµοι πήραν έγκριση για πρόσληψη 184 γυµναστών. Τα πανεπιστήµια ζητούν έκτακτο επιστηµονικό προσωπικό, ενώ στη ΔΕΗ συνεχίζεται η κάλυψη αναγκών µε συµβασιούχους τεχνίτες.
104 επικουρικοί γιατροί και 79 στις Εντατικές
Εως τις 16 Μαρτίου υποβάλλονται αιτήσεις από ειδικευµένους γιατρούς για την κάλυψη 79 θέσεων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Νοσηλείας Νεογνών 33 νοσοκοµείων. Παράλληλα και έως τις 20 Μαρτίου «τρέχει» η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας για την κάλυψη 104 θέσεων στις επτά Υγειονοµικές Περιφέρειες από επικουρικούς γιατρούς 24 ειδικοτήτων, οι οποίοι θα εργαστούν µε σύµβαση διάρκειας έως και τριών χρόνων. Οι δύο διαγωνισµοί προκηρύχθηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Στη Θεσσαλονίκη θα εκτεθούν η ατμομηχανή και 4 βαγόνια με τα οποία ξεκίνησε η μεταφορά Εβραίων στα Κρεματόρια των Ναζιστών.
Την ιστορική ατμομηχανή με τα στοιχεία Λβ964 και τέσσερα από τα βαγόνια, που αποτελούσαν το πρώτο τρένο που αναχώρησε «φορτωμένο» Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη για τα κρεματόρια του Άουσβιτς, εντόπισαν στη Δράμα και στην Ορεστιάδα, μέλη της Ισραηλίτικης Κοινότητας Θεσσαλονίκης.
Η μηχανή που χρονολογείται από το 1884, ήρθε ήδη και συντηρείται στον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, όπου την Κυριακή θα γίνει μια μεγάλη εκδήλωση για την 72η επέτειο μνήμης των 50.000 Εβραίων που αφανίστηκαν κατά το ολοκαύτωμα.
«Είναι μια μηχανή γεμάτη πικρές αναμνήσεις, σκληρές εικόνες που πονούν, πρέπει όμως να συντηρηθεί και να μείνει στην πόλη, ως ένα κομμάτι της ιστορίας της», είπε συγκινημένος, ο μηχανοδηγός του ΟΣΕ, Βασίλης Γεροθανάσης, ο οποίος συνόδεψε σε όλο το ταξίδι την ατμήλατη μηχανή από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη.
Η ατμήλατη μηχανή Λβ964 μπήκε σε κυκλοφορία στη γραμμή Δράμας – Αλεξανδρούπολης στο τέλος του 1884 και ήταν από αυτές που έφερε ο Χαρίλαος Τρικούπης στο πλαίσιο της επέκτασης του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα.
Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Όλα τα roof top bars που περιλαμβάνονται στη λίστα του premier traveler προσφέρουν υπέροχη θέα. Θέα στα κέντρα μεγάλων πόλεων, στη θάλασσα. Κανένα, όμως, δεν έχει τη δυνατότητα να προσφέρει τη θέα που μπορεί να απολαύσει κανείς από μια ταράτσα στο κέντρο της Αθήνας. Η βουή της σύγχρονης πόλης, σε συνδυασμό με ιστορία χιλιετιών και το απέρανταο  γαλάζιο της θάλασσσας στο βάθος. Δικαιολογημένα λοιπόν το Galaxy Bar του Hilton βρίσκεται στη λίστα με τα 10 καλύτερα  roof top bars του κόσμου.
  • Radio Rooftop Bar – ME London

Η γέφυρα του Λονδίνου, ο Καθεδρικός του Σαν Πολ, το μάτι του Λονδίνου και η βρετανική βουλή στο… χέρι σας.
  • Lantern – The Fullerton Bay Hotel

Το Lantern προσφέρει εξαιρετική  θέα την πόλη της ανατολής, στο κέντρο της Σιγκαπούρης, αλλά και τη θάλασσα…
  • Galaxy Bar – Hilton Athens Hotel

Φημισμένο για τα υπέροχα και ξεχωριστά cocktail του, προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική θέα, στο Λυκαβηττό και στην Ακρόπολη, αλλά και στην αχανή αστική ανάπτυξη της πρωτεύουσας.
  • Top of the Strand – The Strand Hotel NYC

Με το θόλο να το κάνε επισκέψιμο χειμώνα-καλοκαίρι αυτό το μπαρ προσφέρει μοναδική θέα στο κέντρο της Νέας Υόρκης όλη τη διάρκεια του χρόνου…
  • Three Sixty – Hilton St. Louis at the Ballpark

Αυτό το μπαρ στο Σαιντ Λούι προσφέρει ατελείωτη θέα στον αχανή Μισισιπή, αλλά και στη φημισμένη Πύλη για τη Δύση, το υψηλότερο μνημείο από χάλυβα στον κόσμο.
  • Sky Bar – Lebua

Το Sky Bar στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης βρίσκεται σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος και συνιστά κάτι σαν τον… ναό των κοκτέιλς.
  • A’YA Lounge – Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet

Μια ταράτσα που προσφέρει την ευκαιρία για ταξίδι στην Ιστορία… Η θέα της Αγίας Σοφίας επιβλητική…
  • AER Lounge – Four Seasons Hotel Mumbai

Το ηλιοβασίλεμα είναι η καλύτερη ώρα για να επισκεφθεί  κανείς αυτό το μπαρ στην Ινδία…
  • OZONE – The Ritz-Carlton, Hong Kong

Δεν εντυπωσιάζει μόνο για τη θέα του αλλά και με τη ντιζαϊνάτη του διακόσμηση…
  • Moon Bar – Banyan Tree Bangkok

Μερικές ακόμη φωτογραφίες του Galaxy Bar του Hilton: 

Πηγή: iefimerida.gr
Φαίνεται ότι στην περίπτωση του Mick Schumacher ισχύει ότι το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά. Ο 15χρονος γιος του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή Michael Schumacher, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Formula 4 με την ομάδα της Van Amersfoort Racing.

O Μick αγωνιζόταν στα καρτ και το 2014 κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο γερμανικό πρωτάθλημα. Τώρα ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο βήμα και θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 25 Απριλίου.

«Παρακολουθούσαμε τις ικανότητές του, τις οποίες επέδειξε και στις δοκιμές που κάναμε μαζί. Ανυπομονούμε για μία επιτυχημένη χρονιά μαζί», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ολλανδικής ομάδας, Frits van Amersfoort.

http://www.enikos.gr 
Μια κοκκινομάλλα , μια μελαχρινή και μια ξανθιά βρίσκονται μπροστά σε έναν καθρέφτη ο οποίος ρουφά όποιον λέει βλακείες .
Η κοκκινομάλλα : Σκέφτομαι ... να κάνω ξανθιές ανταύγιες στα μαλλιά μου .
Σλούρρρρρπ τη ρουφά ο καθρέπτης !

Η μελαχρινή : Σκέφτομαι ... να βάψω τα μαλλιά μου ξανθά .
Σλούρρρρρπ τη ρουφά ο καθρέπτης !
Η ξανθιά : Σκέφτομαι ...
Σλούρρρρρπ τη ρουφά ο καθρέπτης !










Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!