Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ούτε στο χειρότερο εφιάλτη του δεν μπορούσε να φανταστεί την καταστροφή που θα επέφερε στη ζωή του, ένας Ουαλός οδηγός λεωφορείου όταν μοιράστηκε για πλάκα με τους φίλους του βίντεο ακατάλληλου περιεχομένου που είχε στο κινητό του! 
 
Και αυτό γιατί λόγω παρεξήγησης στο δικαστήριο καταδικάστηκε – βάσει ενός βρετανικού νόμου από το 2009 - για κατοχή ακραίου πορνογραφικού υλικού και συγκεκριμένα για ένα βίντεο στο οποίο γυναίκα έκανε σεξ με έναν… τίγρη!

Ο 51χρονος Andrew Hollalnd (αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση), όχι μόνο έχασε τη δουλειά του, όχι μόνο αναγκάστηκε να μετακομίσει αφού έγινε δακτυλοδεικτούμενος και θύμα λεκτικών επιθέσεων, αλλά υπέστη και καρδιακή προσβολή εξαιτίας του διασυρμού του, ο οποίος ανάγκασε μέχρι και την κόρη του να κόψει κάθε επαφή μαζί του!

Και όλα αυτά επειδή οι δικαστές δεν είχαν παρατηρήσει ότι στο video πρωταγωνιστούσε ένας άνδρας ντυμένος με στολή τίγρη, ο οποίος μάλιστα φαινόταν να μιμείται τον «Τόνι τον Τίγρη» που φιγουράρει σε συσκευασίες δημητριακών, φωνάζοντας «That's grrrrrrreat»!

Όταν το δικαστήριο ανακάλεσε την απόφαση εναντίον του Hollalnd εξετάζοντας καλύτερα το video, ήταν πια αργά…

http://www.newsbomb.gr
Τη ζωή μίας 27χρονης τουρίστριας στοίχησε η selfie που ήθελε να τραβήξει με ελέφαντα στην Κεράλα της Ινδίας, καθώς... η γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν ποδοπατήθηκε από το ζώο.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η 27χρονη που ήταν καθηγήτρια πλησίασε το ζώο, το οποίο χρησιμοποιείτο για σαφάρι σε γνωστή τουριστική δασική περιοχή, σε μία προσπάθεια να το φωτογραφήσει. Ωστόσο, ο ελέφαντας αναστατώθηκε και επιτέθηκε στη γυναίκα με την προβοσκίδα του.

Η 27χρονη, μπροστά στο σύζυγο και τον 4χρονο γιο της, προσπάθησε να σηκωθεί για να γλιτώσει από το ζώο, αλλά ο ελέφαντας την παρέσυρε κάτω από τα πόδια του και την πάτησε τραυματίζοντας την σοβαρά. Η άτυχη γυναίκα εξέπνευσε λίγη ώρα αργότερα στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

Σύμφωνα με ειδικούς το ζώο δεν είναι βίαιο, ενώ χαρακτηρίζουν ατυχές το τραγικό περιστατικό, καθώς η γυναίκα έπεσε ανάμεσα στα πόδια του ελέφαντα και αυτός την πάτησε κατά λάθος. Πάντως, οι τοπικές αρχές διερευνούν την υπόθεση και τα ακριβή αίτια του θανάτου της 27χρονης.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Μια Ελληνίδα του Σίδνεϊ είναι η πρώτη ασθενής στον κόσμο στην οποία έγινε με επιτυχία πρωτοποριακή μεταμόσχευση «νεκρής» καρδιάς από γιατρούς του νοσοκομείου St Vincent's.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για την 57χρονη Μισέλ Γρίμπιλα στην οποία η μεταμόσχευση έγινε πριν από δυο μήνες. Σήμερα η ίδια λέει πως αισθάνεται σαν 40χρονη!
«Ήμουν πολύ άρρωστη. Μετά τη μεταμόσχευση είμαι διαφορετικός άνθρωπος» είπε η κ. Γρίμπιλα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Γρίμπιλα είναι μάνα του Κώστα Γρίμπιλα, του Ελληνοαυστραλού που ζει χάρη στην καρδιά του Αυστραλού Ντουζόν Ζαμίτ που είχε δολοφονηθεί στη Μύκονο.
Ο Κώστας Γρίμπιλας, πριν από περίπου έναν χρόνο έχασε την κορούλα του, τη μόλις εννέα μηνών Κωνσταντίνα - Αγγελική.
Ο ίδιος για τη μεταμόσχευση που έγινε στη μάνα του έγραψε στο προφίλ του στο facebook: «Με τη Φώτιση Του Κυρίου οι γιατροί πραγματοποίησαν άλλο ένα θαύμα! Μια μέθοδος που υπόσχεται την "ανάσταση νεκρών" καρδιών και τη σωτηρία μεγαλύτερου ποσοστού ασθενών που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για το Δώρο ζωής...».
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι Αυστραλοί επιστήμονες κατόρθωσαν να μεταμοσχεύσουν με επιτυχία «νεκρές» καρδιές σε τρεις ασθενείς του Νοσοκομείου St Vincent's, στο Σίδνεϊ, ανάμεσά τους και η Μισέλ Γρίμπιλα.
Η μέθοδος που επινόησαν περιγράφεται ως «εκπληκτική» και μπορεί να αυξήσει κατά 30% τον αριθμό των μεταμοσχεύσεων καρδιάς που διενεργούνται αυτήν τη στιγμή. Και αυτό, διότι έως τώρα τα μεταμοσχευτικά κέντρα μπορούσαν να μεταμοσχεύσουν μόνο καρδιές από δότες που ήταν μεν εγκεφαλικά νεκροί, αλλά οι καρδιές τους παρέμεναν σε λειτουργία χάρη στα μηχανήματα.
Όμως οι επιστήμονες από τη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς & Πνευμόνων του St Vincent's ανακοίνωσαν ότι μεταμόσχευσαν με επιτυχία καρδιές οι οποίες είχαν πάψει να κτυπούν για 20 λεπτά.
Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο καρδιολόγος και διευθυντής της Μονάδας δρ Peter MacDonald, οι καρδιές των δοτών τοποθετήθηκαν αρχικώς σε μία φορητή κονσόλα.
Η κονσόλα περιείχε ένα ειδικό υγρό συντήρησης, το οποίο επινοήθηκε από επιστήμονες του St Vincent's και του Καρδιολογικού Ερευνητικού Ιδρύματος Victor Chang.
Οι καρδιές βυθίστηκαν σε αυτό το υγρό και στη συνέχεια συνδέθηκαν με ένα αποστειρωμένο κύκλωμα για να ανακτήσουν την παλμική λειτουργία τους και να διατηρηθούν ζεστές.
Η σύνδεση αυτή διατηρήθηκε για τέσσερις ώρες πριν από τις μεταμοσχεύσεις, ούτως ώστε να αξιολογήσουν οι γιατροί την «συμπεριφορά» κάθε καρδιάς έπειτα από την επανεκκίνησή της και να εξακριβώσουν εάν είναι κατάλληλη για μεταμόσχευση ή όχι.
Ο καρδιοθωρακοχειρουργός δρ Kumud Dhital που πραγματοποίησε τις μεταμοσχεύσεις είπε ότι «πήδηξε στον αέρα» μόλις είδε την πρώτη καρδιά να χτυπάει στο στήθος της Μισέλ Γρίμπιλα που την έλαβε, προσθέτοντας πως η μεταμόσχευση έγινε εφικτή χάρη στη νέα τεχνολογία.

http://www.thestival.gr
Με γραπτό μήνυμα ο Τζέιλεν Φράιμπεργκ, ο 14χρονος που πυροβόλησε 5 συμμαθητές του και σκότωσε δύο από αυτούς, τους είχε καλέσει να συναντηθούν στην καφετέρια του σχολείου στο Μάρισβιλ της πολιτείας Ουάσινγκτον.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στις ΗΠΑ, ο έφηβος είχε κανονίσει να συναντηθεί με τους «φίλους» του με σκοπό να τους σκοτώσει.

Τα 5 παιδιά, ηλικίας μεταξύ 14 και 15 ετών, κάθονταν συγκεντρωμένα σε ένα τραπέζι της καφετέριας όταν ο Φράιμπεργκ έβγαλε το περίστροφο το οποίο είχε στο σακίδιό του και άνοιξε πυρ με ένα περίστροφο τύπου Berretta, το οποίο είχε αγοράσει νόμιμα μέλος της οικογένειάς του.

Η Ζόι Γκαλάσο σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ η συμμαθήτριά της Τζία Σοριάνο άφησε την τελευταία της πνοή την Κυριακή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν με βαριά τραύματα.

«Η Τζία είναι η όμορφη κόρη μας και τα λόγια είναι περιττά για να περιγράψουν πόσο πολύ θα μας λείψει», δήλωσαν οι γονείς της άτυχης κοπέλας σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του νοσοκομείου.

Μία ακόμα μαθήτρια, η Σεϊλί Τσουτσουλνάσκιτ νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όπως και τα δύο αγόρια, ο 15χρονος Άντριου Φραίμπεργκ και ο 14χρονος Νέιτ Χατς.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις αρχές, τα δύο αγόρια είναι συγγενείς του Τζέιλεν.

http://www.enikos.gr 
Η NASA ανακοίνωσε...
ότι το διαστημικό σκάφος Cassini που μελετά εδώ και μια δεκαετία το σύστημα του Κρόνου εντόπισε στον μεγαλύτερο και πιο ενεργό γεωλογικά δορυφόρο του, τον Τιτάνα, ένα μυστηριώδες νέφος.

Το νέφος αυτό βρίσκεται στο Βόρειο Πόλο του Τιτάνα και σύμφωνα με τη NASA αποτελείται από πάγο μεθανίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι το νέφος αυτό έχει πολλές ομοιότητες με νέφη που σχηματίζονται πάνω στους πόλους της Γης γεγονός που ενισχύει αυτό που υποστηρίζουν οι ειδικοί ότι ο Τιτάνας προσομοιάζει γεωλογικά τις συνθήκες που υπήρχαν στη Γη όταν αυτή βρισκόταν στη βρεφική της ηλικία.

Για αυτό και η μελέτη του Τιτάνα προσφέρει από τη μια πλευρά σημαντικά στοιχεία για την εξέλιξη της Γης και επιτρέπει από την άλλη πλευρά στους επιστήμονες να κάνουν προβλέψεις με αυξημένες πιθανότητες να αποδειχθούν σωστές για το μέλλον του Τιτάνα.

http://ksipnistere.blogspot.gr 
Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας (Π.Ο.Υ), το 2010, το πλήθος των υπέρβαρων παιδιών στην ηλικία των 5 ετών, άγγιζε τα 35 εκατομμύρια στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ παγκοσμίως υπολογιζόταν να είναι 42 εκατομμύρια.


Και αν αναρωτιέστε, πόσα από αυτά τα παιδιά θα συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το βάρος τους στα επόμενα χρόνια, τότε η απάντηση είναι αποκαρδιωτική. Το πιθανότερο είναι να γίνουν υπέρβαροι ενήλικες ή ακόμα και παχύσαρκοι, κινδυνεύοντας να εμφανίσουν προβλήματα υγείας συντομότερα από τους φυσιολογικού βάρους συνομήλικούς τους.

Οι απορίες πολλών συνοψίζονται στα εξής: γιατί ο σύγχρονος γονιός είναι απλός θεατής ή ακόμα και ενορχηστρωτής αυτής της κατάστασης; Γιατί στις μέρες της πληροφόρησης, τα παιδιά μας συνεχίζουν να απειλούνται από την παχυσαρκία; Γιατί ενώ τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλουν συχνά το πρόβλημα, εμείς καθόμαστε άπραγοι στον καναπέ μας;

Το πρόβλημα του βάρους των παιδιών μας οφείλεται κυρίως στις δικές μας λανθασμένες διατροφικές αντιλήψεις. Ας δούμε μερικές.

Το έτοιμο μπιφτέκι, είναι μεν ένα γρήγορο γεύμα αλλά γίνεται ακόμα γρηγορότερο όταν το αγοράζω έτοιμο από το κρεοπωλείο/super market. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι οι θερμίδες και το αλάτι μπορεί να είναι και κατά 50% περισσότερες απ' οτι όταν το φτιάξεις εσύ;

Το παιδί μου δεν τρώει ψάρι, οπότε του προσφέρω κροκέτες ψαριού. Φυσικά είναι μια λύση, αλλά μήπως το Σαββατοκύριακο που έχεις λίγο περισσότερο χρόνο να δοκίμαζες να φτιάξεις το ψάρι με διαφορετικό τρόπο. Ακόμα καλύτερα και αν βάλεις το παιδί στη διαδικασία, ψωνίζω - μαγειρεύω.

Το παιδί μου δεν τρώει φρούτα. Εσύ τρως; Αν ένα παιδί δεν έχει αυτή την εικόνα, δύσκολα θα επιλέξει το φρούτο σαν σνακ. Αν επίσης πέταξες 1-2 φορές τα φρούτα που έκοψες και μετά εγκατέλειψες τον αγώνα, μην περιμένεις να σου ζητήσει ξανά από μόνο του. Καλό είναι να του προσφέρεις φρούτο χωρίς μια γλυκιά εναλλακτική. Το αίσθημα της πείνας ορισμένες φορές τα ωθεί να δοκιμάσουν πιο εύκολα.

Το παιδί μου τρώει όσο και ο πατέρας/ μεγάλος αδερφός του. Ποιος σερβίρει τις μερίδες; Συχνά το άγχος των γονιών μην μείνει νηστικό το παιδί, τους ωθεί να σερβίρουν μεγαλύτερες μερίδες, εθίζοντας τα παιδιά σε περισσότερο φαγητό απ' ότι χρειάζονται. Αν πάλι λείπεις όταν το παιδί τρώει, φρόντισε να σερβίρεις την μερίδα του το πρωί πριν φύγεις για τη δουλειά, απλά για να του δώσεις μια καθοδήγηση για το τι είναι επαρκές και τι υπερβολικό.

Δεν προλαβαίνω να φτιάξω κάτι για κολατσιό και έτσι του αγοράζω από το φούρνο της γειτονιάς. Ούτως ή άλλως είναι καλύτερα από τα συσκευασμένα. Αυτό είναι μεγάλη παγίδα. Μπορεί το φρέσκο να είναι πιο θελκτικό, αλλά στα συσκευασμένα προϊόντα, ο παρασκευαστής υποχρεούται να αναγράφει στη συσκευασία την ανάλυση των θρεπτικών συστατικών. Και φυσικά αυτό σου δίνει τη δυνατότητα νε επιλέξεις, ένα προϊόν χωρίς ζάχαρη, χωρίς trans λιπαρά οξέα ή με συγκεκριμένο θερμιδικό περιεχόμενο. Αν πάλι επενδύσεις και εσύ ο ίδιος σε ένα σπιτικό ταψί χορτόπιτας, τότε σίγουρα θα βγεις κερδισμένος, όχι μόνο στο στομάχι, αλλά και στην τσέπη.

Αγοράζω αρκετά γλυκά, σοκολάτες ή αναψυκτικά σε περίπτωση που έρθουν επισκέπτες να υπάρχει κάτι να τους κεράσω. Αυτή είναι μια αντίληψη που είχαν οι γιαγιάδες μας είτε γιατί φοβόντουσαν μην τις κακολογήσουν οι γειτόνισσες είτε γιατί το κοντινότερο ζαχαροπλαστείο απείχε μισή ώρα. Σήμερα, σε 5 λεπτά απόσταση από το σπίτι σου σίγουρα μπορείς να βρεις ένα ζαχαροπλαστείο ή ένα Mini market. Η διαθεσιμότητα εξαιρετικά θερμιδογόνων προϊόντων στο σπίτι κάνει ακόμα και Αγίους να αμαρτήσουν. Μην δυσκολεύεις τη ζωή ενός παιδιού που προσπαθεί να χάσει βάρος και μην παίζεις κρυφτό με τις σοκολάτες και τα μπισκότα γιατί σίγουρα θα βγεις χαμένος.

Το ίδιο βάρος είχα και εγώ στην ηλικία του. Είναι στα γονίδια της οικογένειας να είμαστε παχύσαρκοι. Τα γονίδια εκφράζονται ανάλογα με το περιβάλλον . Μην δημιουργείς τις κατάλληλες συνθήκες για να γίνει υπέρβαρο το παιδί σου και φυσικά μην του «κολλάς» την ταμπέλα του χοντρού. Η ζωή του σίγουρα θα εξελιχθεί διαφορετικά με τη δική σου πίστη και επιμονή.

Δεν του αρέσει η άσκηση, κάθεται συνέχεια μπροστά στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση. Και ποιος είπαμε ότι βάζει τους κανόνες στο σπίτι; Φυσικά δεν μιλάμε για δικτατορικά καθεστώτα, αλλά η φυσική δραστηριότητα πρέπει να έχει θέση στη ζωή του. Δοκίμασε μαζί του ένα περίπατο στη φύση, ποδήλατο, κολύμπι, τένις, μπάσκετ ή ποδόσφαιρο που έπαιζες μικρός ή ακόμα και χορευτικές φιγούρες. Εμπρός, μάζεψε το κουράγιο σου και δώσε το καλό παράδειγμα!

Όλα τα παραπάνω σκοπό έχουν να σε ταρακουνήσουν, όχι να σε κολλήσουν στον τοίχο. Οφείλεις είτε είσαι γονιός είτε είσαι εκπαιδευτικός να βάλεις το λιθαράκι σου για να περιοριστεί το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας και να μειωθεί η θνησιμότητα στα χρόνια που ακολουθούν. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα περισσότερο από το να μυήσεις τα παιδιά σε σωστές διατροφικές συνήθειες, προσπαθώντας παράλληλα να επιβάλλεις στον εαυτό σου μικρές και σταδιακές αλλαγές δίνοντας το καλό παράδειγμα. Ενημερώσου από τους επιστήμονες υγείας και όχι από ανούσιες πηγές και ο δρόμος θα ανοίξει πιο εύκολα απ' ότι φαντάζεσαι.


Τουμπή Μαρία Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Πηγή: Επιστημονική ομάδα του Διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα (www.diatrofi.gr)

http://www.boro.gr 
Δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ θα αποκτήσουν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος που είναι κάτοικοι των πρώτων οκτώ περιφερειών της Ελλάδας, όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το μέτρο.
Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Μερίσματος κάτοικοι των οκτώ Περιφερειών της χώρας που θα συμμετάσχουν στο.....
πρόγραμμα θα μπαίνουν σε ειδική ιστοσελίδα με τους κωδικούς του Taxisnet θα επιλέγουν το πακέτο με τον εξοπλισμό αλλά και την παροχή Internet που επιθυμούν και θα προμηθεύονται το κουπόνι χωρίς κάποια αίτηση.
Ο οδηγός του προγράμματος αναλύει όλη την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι δικαιούχοι της δράσης «Ψηφιακή Αλληλεγγύη» Το κουπόνι θα αντιστοιχεί σε κάθε ωφελούμενο [δικαιούχο του κοινωνικού μερίσματος] και θα περιλαμβάνει έναν μοναδικό αριθμό. Το συνολικό κόστος του κουπονιού είναι το άθροισμα του κόστους και των 3 παροχών (πρόσβαση στο διαδίκτυο, εξοπλισμός , υποστήριξη) καθεμιά από τις οποίες θα είναι διακριτά προκοστολογημένη. Δεν θα επιτρέπεται η μεταφορά ποσού από τη μία κατηγορία δαπάνης στην άλλη.
Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί, μέσω της ιστοσελίδας της δράσης και με χρήση των συνθηματικών (username/password) του TAXISNET να δει αν είναι επιλέξιμος ωφελούμενος της δράσης ή όχι θα μπορεί να τυπώνει το μοναδικό κωδικό του κουπονιού που του αντιστοιχεί ή να το λάβει στο mail του ή στο κινητό του.
Στη συνέχεια θα μπορεί να επισκέπτεται το Web Site του προγράμματος (που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη) και να αναζητήσει Παρόχους που έχουν κατάστημα στην περιοχή του και να εντοπίζει τις Προσφορές - «Πακέτα» που τον ενδιαφέρουν.
* Στο κατάστημα ο Δικαιούχος πολίτης προσέρχεται με το προσωπικό του κουπόνι που θα έχει εκτυπώσει (ή θα το έχει στο κινητό του) και με την αστυνομική του ταυτότητα.
* Ο υπάλληλος του Παρόχου θα μπορεί μέσα από το ΠΣ του Κουπονιού να ελέγξει τα στοιχεία του ωφελούμενου καθώς και αν το ηλεκτρονικό κουπόνι είναι ενεργό ή έχει χρησιμοποιηθεί.
* Ο Δικαιούχος πολίτης επιλέγει Συσκευή, Σύνδεση και Υποστήριξη/Συμβουλευτική Ενημέρωση (προαιρετικά). Το κατάστημα καταχωρεί την προμήθεια του πελάτη μαζί με όλα τα απαραίτητα στοιχεία (π.χ. Serial Number συσκευής) στην εφαρμογή της Δράσης.
* Εν συνεχεία ο Πάροχος θα πρέπει από το μηχανογραφικό του σύστημα να κόψει το φορολογικό παραστατικό (Δελτίο Αποστολής – Τιμολόγιο) που θα συνοδεύει την προμήθεια του πακέτου (αφορά τον εξοπλισμό).
* Το παραστατικό, εκτός από τα προβλεπόμενα από το Νόμο στοιχεία της προμήθειας, θα πρέπει να περιλαμβάνει σε εμφανές σημείο και τον μοναδικό Κωδικό Κουπονιού του ωφελούμενου.
Ο Κωδικός Κουπονιού θα αναγράφεται στο παραστατικό μέσα από το μηχανογραφικό σύστημα του Παρόχου πριν την εκτύπωσή του ή μετά την εκτύπωση όπου θα αναγράφεται χειρόγραφα. Θα υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου με την εφαρμογή της δράσης (μέσω web service), ώστε να ελέγχεται η ορθότητα εισαγωγής του κωδικού από τον χειριστή του μηχανογραφικού συστήματος του Παρόχου.
* Πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Δικαιούχος πολίτης θα πρέπει να υπογράψει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που θα εκδοθούν και τυπωθούν από το πληροφοριακό σύστημα της Δράσης (π.χ. Φόρμα Επιλογής προϊόντων Δικαιούχου πολίτη, Υπεύθυνη Δήλωση Δικαιούχου πολίτη, κλπ) καθώς και από τους Παρόχους/Προμηθευτές (π.χ. Τηλεπικοινωνιακό Συμβόλαιο, Δελτίο Αποστολής-Τιμολόγιο Εξοπλισμού, κλπ).
* Οι Δικαιούχοι πολίτες μπορούν να ελέγξουν στο Web Site της δράσης, εάν ο Κωδικός Κουπονιού είναι υπαρκτός και ότι αντιστοιχεί στα προϊόντα (συσκευή, σύνδεση και υποστήριξη/συμβουλευτική ενημέρωση) που προμηθεύτηκε. Στόχοι του προγράμματος είναι η παροχή ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών στους πολίτες ενώ μέσω της δράσης επιτυγχάνεται: * Η πρόσβαση των πολιτών, «δικαιούχων» του κοινωνικού μερίσματος (όπως περιγράφονται στην κείμενη νομοθεσία), σε τεχνολογίες ΤΠΕ.
* Η μείωση του ψηφιακού χάσματος στις 8 Περιφέρειες Αμιγούς Σύγκλισης, μέσω της πρόσβασης των πολιτών στο Διαδίκτυο και την χρήση υπολογιστή τύπου tablet, netbook ή laptop.
* Η αύξηση της χρήσης του διαδικτύου, του ηλεκτρονικού εμπορίου και των προσφερόμενων ψηφιακών υπηρεσιών του Δημοσίου από πολίτες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.
* Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των πολιτών μέσω σχετικής τεχνικής υποστήριξης/συμβουλευτικής ενημέρωσης στο χώρο τους.
Δικαιούχοι
Οι πολίτες του κοινωνικού μερίσματος που κατοικούν στις Περιφέρειες Σύγκλισης όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη. Οι Δικαιούχοι πολίτες της δράσης, μέχρι σήμερα, ανέρχονται σε περίπου 289.000 πολίτες.
Πιο συγκεκριμένα, οι Δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:
* να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν διαδικτυακή σύνδεση για ένα χρόνο με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο (σταθερή ή κινητή (mobile))
* Να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ένα (1) ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop
* Να υποστηριχθούν και ενημερωθούν –προαιρετικά- σε βασικά στοιχεία χρήσης του εξοπλισμού και του διαδικτύου Εδω να αναφέρουμε ότι το μέτρο δεν θα εφαρμοστεί σε όλη την χώρα. Και αυτό γιατί στο πρόγραμμα δεν συμμετέχουν οι Περιφέρειες Αττικής, Κ. Μακεδονίας, Δ. Μακεδονίας, Στ. Ελλάδος και Ν. Αιγαίου αφού οι περιφερειάρχες των συγκεκριμένων περιφερειών της χώρας επέλεξαν να μη συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, προτιμώντας να διαθέσουν τα συγκεκριμένα κονδύλια σε άλλους σκοπούς.
Ετσι, η δράση της «ψηφιακής αλληλεγγύης» σύμφωνα με το dikaiologitika.gr θα υλοποιηθεί χωρίς τις δύο μεγαλύτερες Περιφέρειες που σίγουρα θα απογοητεύσει τους δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος κατοίκους των παραπάνω Περιφερειών αφού δεν θα τους χορηγηθεί ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός
Το σύνολο της ενέργειας θα υλοποιηθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) όπου θα έκδοσει την προκήρυξη προς τους παρόχους για την συγκρότηση Μητρώου Παρόχων αλλά και γενικότερα θα αναλάβει και τους ελέγχους υλοποίησης. Επίσης την ειδική ιστοσελίδα για την εφαρμογή του προγράμματος έχει αναλάβει η ΕΔΕΤ. Ποιες είναι οι προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτει ο εξοπλισμός και οι υπηρεσίες που θα χορηγηθούν στους δικαιούχους.
Προδιαγραφές
Πακέτο MobileBroadband (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα)
Δυνατότητα πρόσβασης σε δίκτυο 3G στην περιοχή της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη
Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη τουλάχιστον 5GB το μήνα σε όγκο δεδομένων
Δωρεάν παροχή σε Δικαιούχο πολίτη του USB modem stick για την πρόσβαση στο Mobile Broadband (όπου απαιτείται)
Δυνατότητα ενημέρωσης σε συνδρομητή για χρήση όγκου δεδομένων και ποσοστού της κατανάλωσης του προϋπολογισμένου όγκου δεδομένων
Μη δυνατότητα συνδυασμού του πακέτου Mobile Broadband με πακέτο κινητής τηλεφωνίας
Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.
Πακέτο σταθερής ευρυζωνικής σύνδεσης στο Internet (μέχρι 10 Ευρώ το Μήνα) Δυνατότητα σύνδεσης της κατοικίας του Δικαιούχου πολίτη σε ευρυζωνικό δίκτυο adsl.
Παροχή σε Δικαιούχο πολίτη γρήγορου Internet με ταχύτητα τουλάχιστον 4Mbps. Η συνδρομή της επιδότησης μπορεί να καλύψει μέχρι 12 μήνες και το αργότερο μέχρι 31/10/2015.

Βασικός εξοπλισμός
Tablet (μέχρι 230 Ευρώ) Δυνατότητα υποστήριξης 3G & WiFi Οθόνη >= 7.9" Διπύρηνος Επεξεργαστής Εσωτερική μνήμη >=16GB Μνήμη RAM >1024MB 2ετής Εγγύηση Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση Laptop/Notebook/Netbook (μέχρι230 Ευρώ) Οθόνη >=11.6" Διπύρηνος Επεξεργαστής ΜνήμηRAM >=2048MB Σκληρός Δίσκος >=320GB ή 128GB για SSD Δυνατότητα υποστήριξης θυρών USB Δυνατότητα υποστήριξηςWiFi Ενσωματωμένο Λειτουργικό Σύστημα 2ετής Εγγύηση Η συσκευή να διαθέτει CE πιστοποίηση.

http://simantra.blogspot.gr 
Από την 1η Νοεμβρίου (2014) ξεκινούν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως τις 10 του μηνός. 
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, στο διάστημα των εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 με προτεινόμενο ωράριο 11:00-18:00.

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στο μεταξύ, η Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, θα είναι η μία από τις επτά συνολικά Κυριακές το χρόνο που θα έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν πλέον τα εμπορικά καταστήματα σε όλες τις περιοχές της χώρας. Η λειτουργία των καταστημάτων είναι προαιρετική.

http://www.newsbomb.gr
Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην ανάπτυξη του σώματος όσο και όλων των οργάνων. Και ο εγκέφαλος είναι το πιο σημαντικό από αυτά.

Είναι, επομένως, εξίσου σημαντικό να τον τροφοδοτείτε μέσω της διατροφής σας με τα κατάλληλα συστατικά για να λειτουργεί καλύτερα.

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν ορισμένες τροφές που βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία; Δείτε ποιες είναι αυτές:

Σύνθετοι υδατάνθρακες

Αυτοί οι τύποι των υδατανθράκων παρέχουν μια αργή απελευθέρωση της γλυκόζης στον εγκέφαλο -το μόνο είδος ζάχαρης που μπορεί να απορροφήσει ο εγκέφαλος. Η γλυκόζη απαιτείται για να τροφοδοτήσει τα κύτταρα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνα για τη συγκέντρωση, τη μνήμη και την εκμάθηση. Καλές πηγές σύνθετων υδατανθράκων είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης, η βρώμη, το καφέ ρύζι, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αντιοξειδωτικά

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση της γήρανσης του εγκεφάλου, δεδομένου ότι βοηθούν στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Οι ελεύθερες ρίζες είναι ακανόνιστα μόρια, τα οποία εμφανίζονται φυσικά στο σώμα, ή εξωτερικά από περιβαλλοντικούς παράγοντες (όπως η ρύπανση, ο καπνός του τσιγάρου, τα παρασιτοκτόνα κ.α.), επιτίθενται στα κύτταρα, προκαλώντας την διάλυση των ιστών και παίζουν ρόλο σε διάφορες ασθένειες από τον καρκίνο μέχρι την άνοια. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στα έντονα χρωματιστά φρούτα και λαχανικά, (όπως τα βατόμουρα, τα καρότα και το αβοκάντο) μπορεί να βοηθήσουν να διατηρήσετε το μυαλό σας εγρήγορση, προστατεύοντάς το από την οξειδωτική βλάβη. Άλλες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες είναι τα κόκκινα φασόλια, τα μήλα, τα φιστίκια πεκάν και τα δαμάσκηνα.

Κρόκος αυγού

Τα αυγά δεν είναι μόνο μια καλή πηγή πρωτεϊνών, καθώς ο κρόκος περιέχει, επίσης, την χολίνη, η οποία είναι μια θρεπτική ουσία που ευνοεί τη μνήμη. Η χολίνη είναι ένα βασικό συστατικό δύο μορίων στον εγκέφαλο: της φωσφατιδυλοχολίνης και της σφιγγομυελίνης. Αυτά τα δύο μόρια αντιπροσωπεύουν ένα υψηλό ποσοστό της συνολικής μάζας του εγκεφάλου, καθιστώντας τη χολίνη ζωτικής σημασίας για την καλή του λειτουργία.

Καφές

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές βελτιώνει τη μνήμη και επιταχύνει τους χρόνους αντίδρασης, ενεργοποιώντας τον προμετωπιαίο φλοιό του εγκεφάλου, την περιοχή που είναι υπεύθυνη για τη βραχυπρόθεσμη μνήμη. Η μακροχρόνια κατανάλωση καφέ έχει ακόμα συσχετιστεί με τον μειωμένο κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ, μιας νόσου του εγκεφάλου που επηρεάζει τη μνήμη, τη σκέψη και την γλωσσική επικοινωνία.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!