Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Ο σύμβουλος του Ερντογάν ξαναχτυπά:
Πριν από λίγες μέρες, ο Γιγίτ Μπουλούτ, σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, είχε αναφερθεί με πρωτοφανείς εκφράσεις στις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό, διαμηνύοντας μεταξύ άλλων πως “εκείνοι που ονειρεύονται με επιτραπέζια παιχνίδια να χωρίσουν από την πατρίδα Τουρκία την Κύπρο, την οποία πήραμε με το αίμα των ηρώων μας, τότε ας έρθουν αν είναι έτοιμοι να πληρώσουν το ίδιο τίμημα”.

Ο ίδιος σύμβουλος του Τούρκου προέδρου “ξαναχτύπησε” σήμερα με μία άνευ προηγουμένου παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για “ξεπούλημα της Ελλάδας” και υποστηρίζοντας πως “Έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν, είναι όλοι σκλάβοι”!

Ο Μπουλούτ, όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, μιλώντας σε εκπομπή του TRT Haber, είπε: “Όλα τα λιμάνια έχουν περάσει στα χέρια του γερμανικού κεφαλαίου, όλα τα χρηματιστήρια, όλες οι τράπεζες, σήμερα δεν υπάρχει Ελλάδα”.

Ανέφερε επίσης: “Μακάρι να σηκώνονταν οι 300 του Λεωνίδα να πάνε να δουν τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας. Ένας πρωθυπουργός που δεν φοράει γραβάτα έκανε όλα όσα του είπαν το ΔΝΤ και η ΕΕ. Πούλησε την Ελλάδα. Να σας το πω καθαρά: Σήμερα οι Έλληνες πολίτες δεν υπάρχουν, είναι όλοι σκλάβοι. Τι περιμένουν; Περιμένουν το χρέος εκεί”.

Ο Γιγίτ Μπουλούτ ανέφερε μάλιστα: «Οι Έλληνες δεν είναι εχθροί μας. Τον παππού μου τον σκότωσαν Ρωμιοί, αλλά ο πατέρας μου με πήρε και μου είπε: Τον παππού σου τον σκότωσαν οι Έλληνες, αλλά ο Γιώργος που είναι στην ηλικία σου δεν φταίει, δεν θα είσαι εχθρός του».

Ο Μπουλούτ τόνισε ότι οι Τούρκοι με τους Έλληνες δεν έχουν οποιαδήποτε διαφορά. «Έχουμε πρόβλημα με τις ιμπεριαλιστικές χώρες που βρίσκονται πίσω από την Ελλάδα. Έχουμε πρόβλημα με τους Βρετανούς που έβαλαν τον ελληνικό στρατό στις αρχές του 1900 σε αυτή την περιοχή. Έχουμε πρόβλημα με εκείνους που παίζουν τα ίδια παιχνίδια. Με τους Ορθόδοξους δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Σε αυτή τη γεωγραφική περιοχή υπήρξαμε μαζί και θα συνεχίσουμε να υπάρχουμε. Πρόβλημα έχουμε με το Βατικανό», ξεκαθάρισε.
Μοίρασαν 8.500 τσιγάρα με κάνναβη πριν την ορκωμοσία του Τραμπ!
Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Ουάσινγκτον, στο περιθώριο της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ, για να μοιράσουν δωρεάν χιλιάδες τσιγάρα με ινδική κάνναβη, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους καταναλωτές, καθώς η μαριχουάνα νομιμοποιήθηκε το 2015 στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα.

Οι οργανωτές της εκδήλωσης (DCMJ) ανέμεναν μεγάλη συμμετοχή και είχαν προετοιμαστεί καταλλήλως: έφτιαξαν 8.500 τσιγάρα με κάνναβη. "Εδώ και τρεις εβδομάδες στρίβουμε τσιγάρα", εξήγησε χαμογελώντας ένας από αυτούς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Άλαν Άμστερνταμ ζητά πάνω απ' όλα να παραμείνει νόμιμη η χρήση μαριχουάνας στην Ουάσινγκτον. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ, ο Τζεφ Σέσιονς, αντιτίθεται στη νομιμοποίηση της κάνναβης.

Από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι νόμιμο να καλλιεργεί κανείς στο σπίτι του μέχρι και έξι φυτά ινδικής κάνναβης και να έχει στην κατοχή του έως και 56 γραμμάρια και να την χαρίζει, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι άνω των 21 ετών. Απαγορεύεται όμως η χρήση σε δημόσιους χώρους και κυρίως η αγορά και η πώληση της κάνναβης.

"Δεν πρόκειται για πολιτική εκδήλωση. Έχουμε στις τάξεις μας υποστηρικτές του Τραμπ, της Κλίντον ή ακόμη και του Μπέρνι (Σάντερς). Όλοι όσοι στηρίζουν τη χρήση κάνναβης είναι καλοδεχούμενοι. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε γνωστό στον κόσμο ότι η κάνναβη είναι νόμιμη εδώ και περιμένουμε να παραμείνει νόμιμη. Το μήνυμά μας στον Ντόναλντ Τραμπ είναι: μην αγγίζετε", συνέχισε ο Άμστερνταμ.

Η Νάταλι ντε Λεόν, μέλος της οργάνωσης, μοίραζε τα τσιγάρα ένα προς ένα και, φυσικά, η ουρά που είχε σχηματιστεί δεν τελείωνε γρήγορα. Η νεαρή ακτιβίστρια αγωνίζεται για τη νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. "Υπάρχουν πολλοί ασθενείς που υποφέρουν και η κάνναβη θα μπορούσε να απαλύνει τον πόνο τους", σημείωσε, χαρακτηρίζοντας "γελοίο" να επιτρέπεται η κατανάλωση αλκοόλ δημοσίως, όχι όμως και η χρήση μαριχουάνας.

Η Ντον Λι-Κάρτι συμμετείχε στην εκδήλωση για να προβάλει τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης. Ισχυρίζεται ότι η 9χρονη κόρη της θεραπεύτηκε χάρη σε μια θεραπεία βασισμένη στη χρήση κάνναβης.
Πώς νιώθουν άνδρες και γυναίκες για το σεξ της μιας νύχτας
Άνδρες και γυναίκες φαίνεται να μετανιώνουν για τις περιστασιακές σεξουαλικές εμπειρίες της μας νύχτας, αλλά για διαφορετικούς λόγους, σύμφωνα με νορβηγική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Evolutionary Psychology.

Οι γυναίκες τείνουν να μετανιώνουν που για την επιλογή, ενώ οι άνδρες μετανιώνουν που δεν το κάνουν πιο συχνά.

Οι ερευνητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας, με επικεφαλής τον καθηγητή Λέιφ Έντβαρντ Ότεσεν Κενέιρ, μελέτησαν 263 άτομα, 19-37 ετών σχετικά με τις πρόσφατες ερωτικές «περιπέτειες» της μιας νύχτας.

Μόνο μία στις τρεις γυναίκες δήλωσε ευχαριστημένη για τη σεξουαλική εμπειρία της, ενώ στους άνδρες το αντίστοιχο ποσοστό ξεπερνούσε το 50%.

Από την άλλη, οκτώ στις δέκα γυναίκες δήλωσαν χαρούμενες που είχαν αρνηθεί μια τέτοια περιπέτεια περιστασιακού σεξ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόνο 43%. Με άλλα λόγια, οι περισσότεροι είχαν μετανιώσει που είχαν πει «όχι» στην ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε.

«Δεν ισχυριζόμαστε ότι δεν υπάρχουν άνδρες που μετανιώνουν για το περιστασιακό σεξ. Αλλά είναι πολύ συχνότερο να το μετανώσει μια γυναίκα που είπε “ναι”», εξηγεί ο Δρ Κενέιρ.

Οι γυναίκες είναι πιο διστακτικές να πάρουν μια αυθόρμητη απόφαση, ενώ αποφεύγουν πρωτοβουλίες που μπορεί να τις θέσουν σε κινδύνους. Φοβούνται επίσης να μη μείνουν έγκυες, να μη κολλήσουν κάποιο αφροδίσιο νόσημα και να μην αποκτήσουν κακή φήμη.

Από την άλλη, σύμφωνα με τη μελέτη, οι άνδρες φαίνεται να ευχαριστιούνται περισσότερο το περιστασιακό σεξ από ό,τι οι γυναίκες.

Οι επιστήμονες αποδίδουν τις διαφορές μεταξύ των δύο φύλων στην εξελικτική πορεία του ανθρώπινου είδους.

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, άνδρες και γυναίκες έχουν ακολουθήσει διαφορετικές σεξουαλικές στρατηγικές, κυρίως επειδή οι γυναίκες είναι υποχρεωμένες να γεννήσουν και να αναθρέψουν παιδιά. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι μια γυναίκα έχει «προγραμματιστεί» να προσέχει περισσότερο μήπως μείνει έγκυος από τον λάθος σύντροφο.

Αντίθετα με τις γυναίκες που εκ φύσεως κάνουν λίγα παιδιά, οι άνδρες μπορούν να γίνουν πατέρες χιλιάδων παιδιών, αρκεί να βρουν γόνιμες -και πρόθυμες- γυναίκες. Συνεπώς, για έναν άνδρα δεν έχει την ίδια σημασία -από εξελικτική σκοπιά- η ποιότητα της συντρόφου.

Ένας άνδρας που αλλάζει συντρόφους και κάνει πολλά παιδιά, ήταν ανέκαθεν επιτυχημένος στην εξελικτική «κούρσα». Αντίθετα, μια γυναίκα που αλλάζει συχνά συντρόφους, δεν έχει κάτι να κερδίσει σε αναπαραγωγική επιτυχία, καθώς το «κλειδί» γι' αυτήν είναι η σωστή επιλογή συντρόφου, ο οποίος είναι πρόθυμος να «επενδύσει» στα παιδιά από κοινού με αυτήν.

Συνδέσεις με ορισμένους σέρβερς του δημοφιλούς διαδικτυακού παιχνιδιού Minecraft φαίνεται ότι είχε το κακόβουλο λογισμικό Mirai, το οποίο χρησιμοποιήθηκε πέρυσι σε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνο-επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο blogger ασφαλείας Μπράιαν Κερμπς δαπάνησε μήνες ολόκληρους για τη διερεύνηση της υπόθεσης, αφού η επίθεση είχε θέσει το blog του εκτός λειτουργίας. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η προέλευση του botnet πιθανόν έχει σχέση με αντιπαλότητες στην κοινότητα του Minecraft.

Τους ισχυρισμούς του στηρίζει και ο εμπειρογνώμονας σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας, Ρόμπερτ Κοέλο, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες ασφαλείας για πολλούς από τους σέρβερς του Minecraft.

Ο Κοέλο, αντιπρόεδρος της εταιρείας ασφαλείας ProxyPipe, δήλωσε στο BBC ότι έχει συντάξει έκθεση με τις υποψίες του σχετικά με το ποιος βρισκόταν πίσω από την επίθεση με το Mirai, την οποία έχει αποστείλει στο FBI που «διερευνά ενεργά» την υπόθεση.

Το botnet Mirai χρησιμοποίησε τουλάχιστον 500.000 συσκευές με σύνδεση στο Ίντερνετ, όπως web κάμερες και routers.

Οι επιθέσεις DDos (Denial of Service) έπληξαν τεράστιο αριθμό ιστοσελίδων υπερφορτώνοντάς τες με μεγάλο όγκο δεδομένων, με αποτέλεσμα αυτές να τεθούν εκτός λειτουργίας για ορισμένο χρονικό διάστημα. Ανάμεσα στα websites που επλήγησαν από την επίθεση ήταν το Twitter, το Spotify και το Reddit.

Λίγο μετά την επίθεση, το άτομο που ανέλαβε την ευθύνη -με την κωδική ονομασία Anna Senpai- διέθεσε στο Διαδίκτυο τον πηγαίο κώδικα, παρέχοντας τη δυνατότητα σε άλλους χάκερς να τον αντιγράψουν.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, μια τροποποιημένη έκδοση του malware χρησιμοποιήθηκε αργότερα σε επιθέσεις που έλαβαν χώρα στη Μεγάλη Βρετανία, όπως στον πάροχο υπηρεσιών Ίντερνετ TalkTald και το βρετανικό ταχυδρομείο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2016, οπότε και έλαβε χώρα η επίθεση, ο Κέρμπς έχει αφιερώσει «εκατοντάδες ώρες» προκειμένου να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από αυτή, δήλωσε ο ίδιος στο BBC.

Η έρευνά του τον οδήγησε κατευθείαν στην κοινότητα του Minecraft, ένα video που ανήκει πλέον στη Microsoft και στο οποίο οι χρήστες χτίζουν διάφορα πράγματα από μικρά κυβάκια. Το παιχνίδι είναι εξαιρετικά δημοφιλές ιδιαίτερα σε παιδιά και εκτιμάται ότι κάθε φορά τουλάχιστον ένα εκατομμύριο χρήστες συνδέονται ταυτόχρονα προκειμένου να παίξουν.

Ο Κοέλο δήλωσε στο BBC ότι είχε υποψίες σχετικά με το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Το Minecraft αποτελεί μια πολύ δεμένη κοινότητα. Γνωρίζουμε ποιος μιλάει με ποιον», δήλωσε ο ίδιος.

Ο Κοέλο ισχυρίζεται ότι η επίθεση προήλθε από μια ανταγωνιστική εταιρεία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών ασφαλείας, η οποία παρείχε επίσης προστασία για ορισμένους σέρβερς του Minecraft.
Υποστηρίζει ότι ο ιδρυτής της εταιρείας ασφαλείας είχε προηγουμένως τρέξει έναν web server του Minecraft και ήταν ένας από τους πελάτες του.

Ο ίδιος υποστηρίζει επίσης ότι το άτομο Anna Senpai επικοινώνησε μαζί του μέσω του Skype στα τέλη Σεπτεμβρίου, εν μέρει για να εξηγήσει ότι η επίθεση στην εταιρεία του δεν ήταν κάτι «προσωπικό» αλλά ταυτόχρονα για να καυχηθεί ότι είχε πληρωθεί αδρά από τους ιδιοκτήτες ενός μεγάλου σέρβερ του Minecraft προκειμένου να πραγματοποιήσει την επίθεση εναντίον ενός αντίπαλου διακομιστή.

Επιστολή στο Facebook απέστειλε πρόσφατα ένας συνασπισμός τουλάχιστον 70 κοινωνικών ομάδων για τα ατομικά δικαιώματα, ζητώντας από την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης να θέσει πιο σαφείς όρους σχετικά με το περιεχόμενο που αφαιρεί από την πλατφόρμα του.

Στην επιστολή, που απέστειλε προσωπικά στον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο συνασπισμός κατηγορεί την ιστοσελίδα για «δυσανάλογη φυλετική λογοκρισία χρηστών του Facebook».

Αίτημα των ομάδων είναι η υπηρεσία να καθορίζει με σαφή τρόπο ποιους όρους έχει παραβιάσει μια διαγεγραμμένη ανάρτηση και να παράσχει μια διαδικασία έφεσης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το Facebook έχει απαντήσει σε παλαιότερη επιστολή που είχε αποσταλεί από τον ίδιο συνασπισμό, ωστόσο δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στην πιο πρόσφατη.

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει προχωρήσει πολλές φορές στην απομάκρυνση περιεχομένου που έχει αναφερθεί ή επισημανθεί από τους χρήστες της, εάν κριθεί ότι έχει παραβιάσει κάποιους από τους όρους χρήσης της υπηρεσίας. Ωστόσο, ο συνασπισμός υποστηρίζει ότι σε αυτή τη διαδικασία υπάρχει «φυλετική προκατάληψη».

«Οι ακτιβιστές του κινήματος Black Lives έχουν επανειλημμένως αναφέρει την κατάργηση εικόνων οι οποίες συζητούνται και έχουν θέμα τον ρατσισμό ή διάφορες διαδηλώσεις, με την αιτιολογία ότι παραβιάζονται τα πρότυπα της κοινότητας του Facebook», αναφέρει ο συνασπισμός στην επιστολή του.

«Την ίδια στιγμή, παρενοχλήσεις και απειλές που έχουν ως στόχο ακτιβιστές βάσει της φυλής, της θρησκείας ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, ευδοκιμούν στο Facebook. Η πρόσφατη απάντησή σας δείχνει ότι αντιμετωπίζετε το θέμα με τον κατάλληλο τρόπο. Εμείς διαφωνούμε».

Το τελευταίο διάστημα η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχει έρθει αντιμέτωπη με πληθώρα καταγγελιών σχετικά με θέματα λογοκρισίας περιεχομένου, όπως πολιτικές απόψεις, γύμνια και ιστορικές φωτογραφίες.

Στον συνασπισμό που απέστειλε την επιστολή περιλαμβάνονται μεγάλες κοινωνικές ομάδες όπως η American Civil Liberties Union, Color of Change και το Center for Media Justice.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γιαγιά γλίτωσε λόγω… Skype από τα σχέδια των ληστών
Οι ληστές προσπάθησαν να την σκοτώσουν μαζί με τον άνδρα της, αφού έφυγαν και τους άφησαν δεμένους με το γκάζι ανοιχτό! Αν και δεμένη, η σούπερ – γιαγιά κατάφερε να καλέσει σε βοήθεια μέσω… Skype!
Οι δύο Αλβανοί, ηλικίας 32 και 36 ετών συνελήφθησαν χθες για τη ληστεία, μετά την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά σε συνέντευξη Τύπου ο διευθυντής Ασφαλείας, Παρασκευάς Χηνόπουλος, το βράδυ της Δευτέρας δύο δράστες με κουκούλες μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα στο σπίτι των δύο ηλικιωμένων.
Αφού τους έδεσαν τα χέρια με σύρμα και τους φίμωσαν με ύφασμα που είχαν μαζί τους, τους κακοποίησαν έψαξαν το σπίτι, βρήκαν χρηματικό ποσό, τιμαλφή και χρυσαφικά και φεύγοντας άνοιξαν την παροχή του υγραερίου με σκοπό να τους σκοτώσουν. Στη συνέχεια, πήραν τα κινητά τους τηλέφωνα, ξήλωσαν το σταθερό, κλείδωσαν την πόρτα και διέφυγαν!
Ωστόσο, τους διέφυγε το τάμπλετ της 81χρονης…
Η σούπερ – γιαγιά, με τα χέρια δεμένα κατάφερε και πλησίασε το τάμπλετ, το οποίο άνοιξε και ήρθε σε επικοινωνία μέσω skype με την αδελφή της στην Αυστραλία, η οποία ήρθε σε επικοινωνία με έναν από τους γιους της που ειδοποίησε την Αστυνομία στα Χανιά!
Η αστυνομία κινήθηκε άμεσα και ακολούθησαν προσαγωγές υπόπτων. Σύντομα, οδηγήθηκαν στους δύο Αλβανούς, οι οποίοι έπεσαν σε αντιφάσεις. Έπειτα σε κατ’ οίκον έρευνα σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι τους ένα μικρό κομμάτι ύφασμα που μοιάζει με το ύφασμα που είχαν φιμώσει την 81χρονη. Στη συνέχεια ομολόγησαν τις πράξεις τους, υπό το βάρος των συνεπειών του νόμου.
Ο ληστής είχε δουλέψει για τον ηλικιωμένο
Οι δύο Αλβανοί ηλικίας 32 και 36 ετών διαμένουν στην περιοχή. Ο ένας από τους δύο στο παρελθόν είχε κάνει αγροτικές εργασίες για λογαριασμό του ηλικιωμένου. Μάλιστα, γνωρίζουν τόσο καλά την περιοχή που απέφυγαν τους κεντρικούς δρόμους και τα σημεία όπου υπήρχαν κάμερες ασφαλείας.
Οι καθ’ ομολογία δράστες, πιάστηκαν έτοιμοι για αναχώρηση με τα χρυσαφικά και τα τιμαλφή μέσα σε τενεκέ λαδιού, τον οποίο θα έπαιρναν μαζί τους.
Από τις Αρχές, εξετάζεται πιθανή εμπλοκή τους σε μία παλαιότερη υπόθεση με παρόμοιο τρόπο δράσης, κάτι που μέχρι στιγμής δεν προκύπτει.
«Η Αστυνομία δείχνει μεγάλη ευαισθησία σε τέτοια εγκλήματα, ειδικά σε βάρος ηλικιωμένων και γι’ αυτό το λόγο έχει εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την καταστολή τους» τόνισε o αστυνομικός διευθυντής Χανίων, κ. Γιώργος Λυμπινάκης και συνεχάρη την διεύθυνση Ασφαλείας για την ταχύτατη εξιχνίαση της υπόθεσης και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες.
Πηγή: zarpanews
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!