Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019


Κόκκινο βάφτηκε το χρώμα ενός ποταμού στη Νότια Κορέα, από το αίμα εκατοντάδων σφαγμένων γουρουνιών, ενισχύοντας τις ανησυχίες γύρω από την ασιατική γρίπη των χοίρων (ASF) που ταλαιπωρεί την ευρύτερη περιοχή.
Μια τοπική περιβαλλοντική ομάδα κοινοποίησε φωτογραφίες από έναν παραπόταμο του ποταμού Imjin, κοντά στα σύνορα με τη Βόρειο Κορέα, έπειτα από την ολοκλήρωση μιας επιχείρησης σφαγής και απόρριψης των σφάγιων χοίρων.
Σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, αξιωματούχοι στο νομό Yeoncheon είχαν σκοτώσει 47.000 χοίρους σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση της γρίπης και προετοιμαζόταν να θάψουν τις σορούς την Κυριακή και τη Δευτέρα.
Μια καθυστέρηση στην παραγωγή πλαστικών δοχείων που θα χρησιμοποιούνταν για τις ταφές, όμως, σήμαινε ότι τα σώματα των ζώων είχαν παραμείνει εκτεθειμένα στο πίσω μέρος των φορτηγών που τα μετέφεραν, εντός του χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σε συνοριακή στρατιωτική εγκατάσταση.
Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι έντονες βροχοπτώσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα να διαρρεύσει το αίμα από τα σφάγια σε ρέματα της γύρω περιοχής και να προκύψουν, έτσι, οι εικόνες με το «κόκκινο» ποτάμι που κυκλοφόρησαν.
Το υπουργείο Γεωργίας της Νότιας Κορέας έσπευσε να κατευνάσει τις ανησυχίες για πιθανή μετάδοση της μόλυνσης από το αίμα των χοίρων, καθώς ο νομός Yeoncheon συγκαταλέγεται στις περιοχές που έχουν επιβεβαιώσει περιπτώσεις ASF, μετά την έναρξη της επιδημίας, στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Την ίδια στιγμή, επικεφαλής ΜΚΟ σημείωσε ότι το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία σε «πολλούς ανθρώπους που ζουν στην περιοχή», ενώ πρόσθεσε ότι οι ντόπιοι αγρότες δεν ήταν σε θέση να εργαστούν λόγω της «αφόρητης οσμής».
Η Νότια Κορέα έχει προχωρήσει στη σφαγή περισσότερων των 380.000 χοίρων από τότε που ανέφερε τα πρώτα κρούσματα γρίπης.
Στις περιφέρειες θα μεταφερθούν αρμοδιότητες του κράτους που σήμερα έχουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, όπως είπε κατά την ομιλία του στην ΓΣ της ΕΝΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. «Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις έχουν δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που έχουν λύσει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και, υπό τα χειροκροτήματα των αιρετών, προανήγγειλε την μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στις περιφέρειες.

Στη διάθεση του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη έχει θέσει την παραίτησή της η Κατερίνα Γκαγκάκη και συγκεκριμένα από τη θέση της προέδρου του οργανισμού “Τεχνόπολις” Δήμου Αθηναίων.
Η παρουσιάστρια και μέλος του πάνελ στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΙ, μετά τον θόρυβο που ξέσπασε για τη στάση που κράτησαν στην υπόθεση της σεξουαλικής παρενόχλησης της φοιτήτριας στο ΑΠΘ, φέρεται να επικοινώνησε με τον δήμαρχο Αθηναίων, προκειμένου να του υποβάλει την παραίτηση της. Εκείνος όμως είχε διαφορετική γνώμη!
Δεν αποκλείεται – σύμφωνα με άλλες πηγές, να μην έκανε δεκτή την παραίτησή της για να μη φανεί ότι λειτουργεί υπό την πίεση των εξελίξεων και των δημοσιευμάτων που ζητούν την καρατόμηση της!
Είναι, πάντως, γεγονός ότι αν η Γκαγκάκη επιμείνει στην παραίτησή της (από την Τεχνόπολη), θα εκτονωνόταν η κατάσταση τόσο για την ίδια, οσο και για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα!
aftodioikisi.gr

Η Βενετία επλήγη χθες από την δεύτερη μεγαλύτερη πλημμυρίδα που έχει καταγραφεί ποτέ, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η ιστορική βασιλική του Αγίου Μάρκου και να βυθιστούν στο νερό πολλές από τις πλατείες και τα σοκάκια της.

Ο δήμαρχος της Λουίτζι Μπρουνιάρο ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει τη Βενετία σε κατάσταση καταστροφής και προειδοποίησε για σοβαρές καταστροφές.

Αξιωματούχοι της πόλης ανακοίνωσαν ότι χθες στις 10.50 μμ η πλημμυρίδα έφθασε τα 187 εκατοστά, λίγο λιγότερα από το ρεκόρ των 194 εκατοστών που είχε καταγραφεί το 1966.
«Η κατάσταση είναι δραματική. Ζητάμε από την κυβέρνηση να μας βοηθήσει. Το κόστος θα είναι υψηλό. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής», έγραψε ο Μπρουνιάρο στο Twitter.
Η πλατεία του Αγίου Μάρκου βυθίστηκε κάτω από το νερό που ξεπερνούσε το ένα μέτρο, ενώ η παρακείμενη βασιλική του Αγίου Μάρκου πλημμύρισε για έκτη φορά μέσα σε 1.200 χρόνια.

Τέσσερις από τις μεγαλύτερες πλημμύρες έχουν σημειωθεί την τελευταία 20ετία, η πιο πρόσφατη τον Οκτώβριο του 2018. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για καταστροφές εντός του ναού. Το 2018, οι διαχειριστές της είχαν ανακοινώσει ότι η βασιλική είχε υποστεί φθορά 20 ετών μέσα σε μόλις μια ημέρα.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν νερό με ροή ποταμού να πλημμυρίζει μια από τις βασικές διελεύσεις της Βενετίας, ενώ ένα άλλο δείχνει μεγάλα κύματα να χτυπούν τα πλοιάρια που είναι δεμένα κατά μήκος του Παλατιού των Δόγηδων και να σκάνε στα πεζοδρόμια.
«Μια υψηλή πλημμυρίδα 187 εκατοστών θα αφήσει μια ανεξίτηλη πληγή», είπε ο Μπρουνιάρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν στο Λευκό Οίκο, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ υποστήριξε πώς οι κινήσεις Τραμπ στα θέματα της Τουρκίας γίνονται με γνώμονα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα της οικογένειάς του και πώς κανείς σύμβουλος του δεν είναι σύμφωνος.
Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Μπόλτον κατηγόρησε την κόρη και τον γαμπρό του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ κατά τη διάρκεια ιδιωτικής ομιλίας την περασμένη εβδομάδα, στο Μαϊάμι.
Υποστήριξε ότι η προσέγγιση του πρώην αφεντικού του και της αμερικανικής πολιτικής για την Τουρκία γίνεται με προσωπικά ή οικονομικά συμφέροντα, σύμφωνα με πολλούς ανθρώπους που ήταν παρόντες σε αυτή την ιδιωτική ομιλία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
Σύμφωνα με έξι άτομα που ήταν εκεί, ο Μπόλτον αμφισβήτησε επίσης τα πλεονεκτήματα του κ. Τραμπ, εφαρμόζοντας την επιχειρησιακή του διάθεση στην εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι τέτοια ζητήματα δεν μπορούν να προσεγγιστούν, όπως η εντολή win-or-lose που οδηγεί τις διαπραγματεύσεις για τα ακίνητα, και μετά πας σε κάτι άλλο.
Η περιγραφή ήταν μέρος ενός ευρύτερου πορτρέτου που έκανε ο Μπόλτον για έναν πρόεδρο ο οποίος δεν έχει κατανοήσει τη διασυνδεδεμένη φύση των σχέσεων στην εξωτερική πολιτική και την ανάγκη για συνέπεια.
Ο Μπόλτον δήλωσε σε μία συγκέντρωση των μεγαλύτερων πελατών της Morgan Stanley ότι ήταν πιο απογοητευμένος με τον Τραμπ για το χειρισμό του στα θέματα που αφορούν την Τουρκία. Σημειώνοντας την ευρεία δικομματική υποστήριξη στο Κογκρέσο για τις κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας μετά την αγορά από τον Ερντογάν του ρωσικού συστήματος S-400,ο Μπόλτον δήλωσε ότι η αντίσταση του Τράμπ προς την κίνηση ήταν παράλογη.
Ο Μπόλτον δήλωσε ότι πιστεύει ότι υπάρχει μια προσωπική ή επιχειρηματική σχέση που υπαγορεύει τη θέση του κ. Τραμπ για την Τουρκία, επειδή κανένας από τους συμβούλους του δεν είναι ευθυγραμμισμένος μαζί του για το θέμα.
Πηγή: hellasjournal
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!