Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Όλοι συμφωνούν ότι το σεξ είναι μια μορφή άσκησης. Έτσι η θεωρία, που βολεύει  τους περισσότερους ότι κατά τη σεξουαλική δραστηριότητα καίγονται από 100 έως 300 θερμίδες πλέον φαίνεται ότι  βρίσκει επιστημονικό έδαφος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές κατά την διάρκεια των ερωτικών επαφών οι άνδρες σε μικρές ηλικίες καίνε κατά μέσο όρο 4,2 θερμίδες ανά λεπτό και οι γυναίκες  3,1 θερμίδες για το ίδιο χρονικό διάστημα . 
 
Έτσι, το σεξ αναδεικνύεται καλύτερη άσκηση από ότι μια βόλτα με τα πόδια, αλλά όχι τόσο καλή όσο το τζόκινγκ.
 
Αναλυτικότερα οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, εξέτασαν 21 ετερόφυλα ζευγάρια, ηλικίας 18 έως 35 ετών. Κατά τη διάρκεια  των ερωτικών τους επαφών  φορούσαν ένα περιβραχιόνιο που παρακολουθούσε τις ενεργειακές τους δαπάνες, ενώ αργότερα τα ίδια τα άτομα, απαντούσαν σε ερωτήσεις σχετικά με το πόσο κουρασμένοι ήταν και κατά πόσο το απόλαυσαν.
 
Οι συμμετέχοντες είχαν υποβληθεί προηγουμένως σε δοκιμή μισής ώρας σε διάδρομο, ώστε οι μελετητές να μπορέσουν να μετρήσουν πόσες θερμίδες καίγονται κατά τη διάρκεια της άσκησης και στη συνέχεια, σε σύγκριση με τις ενδείξεις από το περιβραχιόνιο που φορούσαν, κατά τη διάρκεια του σεξ.
 
Όπως προέκυψε οι άντρες  έκαιγαν 9,2 θερμίδες ανά λεπτό στο διάδρομο, αλλά μόνο 4,2 στην κρεβατοκάμαρα, ενώ οι γυναίκες όταν έκαναν τζόκινγκ έκαιγαν 7,1 θερμίδες.
Αν και τα στοιχεία δεν είναι τόσο ενθαρρυντικά όσο θα ήθελε κανείς, είναι καλύτερα από εκείνα περασμένων ερευνών.
 
Μάλιστα ο David Allison, Βιοστατιστικολόγος στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπέρμιγχαμ, διαπίστωσε ότι, ο μέσος άνθρωπος καίει μόλις 21 θερμίδες κατά τη διάρκεια μιας μέσης συνεύρεσης, αφού το σεξ διαρκεί κατά μέσο όρο περίπου έξι λεπτά, με την παραγωγή ενέργειας να εξομοιώνεται με το προαναφερθέν ασήμαντο νούμερο, το οποίο είναι περίπου ίδιο με το περπάτημα.
 
Ωστόσο, αν γίνει με αρκετό κέφι, το σεξ μπορεί να μετρήσει ως «σημαντική άσκηση», κατέληξαν οι ερευνητές. 
 

Οι χρήστες προτρέπονταν να στέλνουν μηνύματα με σκοπό τη γνωριμία με ανύπαρκτα πρόσωπα
Απάτη από εταιρεία τηλεπικοινωνιών σε βάρος χρηστών κινητής τηλεφωνίας εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Όπως έγινε γνωστό, η απάτη γινόταν μέσω αποστολής σύντομων γραπτών μηνυμάτων (SMS) προς πενταψήφιο αριθμό υψηλής χρέωσης. Οι χρήστες προτρέπονταν, με απατηλό τρόπο, να στέλνουν μηνύματα με σκοπό τη συνομιλία και γνωριμία με ανύπαρκτα πρόσωπα.

Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, σε βάρος εταιρείας τηλεπικοινωνιών με έδρα την Αττική, για απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Προηγήθηκαν καταγγελίες πολιτών από τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με τις οποίες, οι καταγγέλλοντες, αναζητώντας σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, γυναικεία πρόσωπα για συνομιλία και γνωριμία, απέστειλαν πλήθος σύντομων γραπτών μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας (SMS) προς πενταψήφιο αριθμό, υψηλής χρέωσης.

Οι χρήστες ουδέποτε κατόρθωσαν να έρθουν σε επαφή με τα πρόσωπα με τα οποία υποτίθεται ότι συνομιλούσαν, παρά μόνο προτρέπονταν με απατηλό τρόπο, για συνεχή και επανειλημμένη αποστολή μηνυμάτων υψηλής χρέωσης.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, ως προς τον τρόπο δράσης (modus operandi) της εταιρείας, προέκυψε ότι οι αποστολείς των μηνυμάτων από τον πενταψήφιο αριθμό υψηλής χρέωσης, έστελναν στους ενδιαφερόμενους χρήστες φωτογραφίες «ανύπαρκτων» γυναικείων προσώπων, προτρέποντάς τους έτσι με απατηλό τρόπο για τη συνεχή αποστολή μηνυμάτων.

Τα μηνύματα αποστέλλονταν αυτοματοποιημένα από χειριστές ηλεκτρονικών υπολογιστών και παρεμφερούς εξοπλισμού, οι οποίοι υποδύονταν τα γυναικεία πρόσωπα και ρύθμιζαν τη ροή των μηνυμάτων, προκειμένου προκαλούν τους χρήστες κινητής τηλεφωνίας να αποστέλλουν χρεώσιμα μηνύματα με σκοπό τη δήθεν γνωριμία.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, μετά από σχετική παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, και σε συνεργασία με τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, καθώς και εταιρίες τηλεπικοινωνιών, διενεργήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα και ταυτοποιήθηκε ότι ο εν λόγω πενταψήφιος αριθμός, υψηλής χρέωσης, ανήκει σε εταιρία τηλεπικοινωνιών με έδρα την Αττική.

Ακολούθησε έρευνα, χθες το πρωί, στην έδρα της εταιρείας, όπου διαπιστώθηκε ότι ο επίμαχος αριθμός, υψηλής χρέωσης, τυγχάνει πρωτογενούς διαχείρισης από τη συγκεκριμένη εταιρία. Επίσης από τα στοιχεία που προέκυψαν, διερευνάται και η συμμετοχή έτερης εταιρείας στο εξωτερικό.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί και σχετική ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), ως αρμόδιας ανεξάρτητης Αρχής, για τις δικές της ενέργειες, αναφορικά με την πολυμεσική υπηρεσία, πενταψήφιου αριθμού, υψηλής χρέωσης. 
 
Το πράσινο σαπούνι, για όσους δε γνωρίζουν, είναι πράσινο, λόγω του χρώματος της ελιάς καθώς το ελαιόλαδο, του οποίου οι εξαιρετικά θεραπευτικές ιδιότητες είναι γνωστές και αξιοποιήσιμες από τα αρχαία χρόνια, είναι το βασικό και κύριο συστατικό του.
Ωστόσο, πράσινο σαπούνι παράγεται και από άλλα φυτά, πέρα της ελιάς, διατηρώντας έτσι το μεγαλύτερο ποσοστό των πλεονεκτημάτων ενός φυσικά παρασκευασμένου προϊόντος.
Η ποικιλία των χρήσεων του ελαιόλαδου και οι μαλακτικές και απολυμαντικές του ιδιότητες, το καθιστούν κάτι πολύ παραπάνω από συστατικό καλής διατροφής, καθώς η χρήση του στη μορφή του σαπουνιού, αν και μοιάζει παλιομοδίτικη, σε πολλούς, παραμένει υπολογίσιμη δύναμη.
Πέρα λοιπόν από μυστικό ομορφιάς πολλών γυναικών, που δεν θα σας το αποκαλύψουν ποτέ, έχει θεραπευτική δράση ενάντια σε δερματικές παθήσεις, όπως είναι η ψωρίαση και η δερματίτιδα, ενώ το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα παραμένει η προστασία του δέρματος από την αφυδάτωση και την ξηρότητα, χωρίς βέβαια να είναι το μοναδικό.
Ακολουθούν, λοιπόν, οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να γίνετε, τουλάχιστον όσον αφορά στην καθαριότητα...οικολόγοι.
Άκρως ενυδατικό
Το πράσινο σαπούνι καθαρίζει το δέρμα, χωρίς να το στερεί από τα φυσικά του λιπαρά στοιχεία, που -κατά γενική ομολογία- καταφέρνουν άλλα σαπούνια καταλήγοντας έτσι σε ξηρό και στεγνό δέρμα. Η φυσική του σύσταση αφήνει ελεύθερους τους πόρους του δέρματος επιτρέποντας την εφίδρωση, προστατεύοντας, όμως ταυτόχρονα και με φυσικό τρόπο τα κύτταρα της επιδερμίδας.
Στο πράσινο σαπούνι ακόμη, παρατηρείται η ουσία γλυκερίνη, η οποία συντηρεί την ενυδάτωση του δέρματος, αντλώντας νερό, ακόμα και από τον αέρα, ενώ σε άλλα σαπούνια του εμπορίου έχει αφαιρεθεί, για να χρησιμοποιηθεί για άλλους σκοπούς. Λίγες παρενέργειες
Το πράσινο σαπούνι είναι υποαλλεργικό, δεδομένης προφανώς της φυσικής του προέλευσης, με αποτέλεσμα να είναι η ασφαλέστερη επιλογή για ευαίσθητες επιδερμίδες. Το ελαιόλαδο δε, σα συστατικό είναι ασφαλές ακόμα και για νεογέννητα βρέφη, λόγω της μαλακτικής του φύσης.
Τα περισσότερα είδη πράσινων σαπουνιών περιέχουν αποκλειστικά φυσικά συστατικά, φιλικά προς τον άνθρωπο, εν αντιθέσει με τα άλλα σαπούνια που περιέχουν ουσίες συχνά βαριές και ενδεχομένως τοξικές για την επιδερμίδα.
Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά
Το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία που καταπολεμούν τη δράση των ελεύθερων ριζών, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος καθημερινά και διαρκώς ο ανθρώπινος οργανισμός. Οι βιταμίνες Ε και Α, που περιέχονται στο λάδι, και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες με όποιο τρόπο και αν χρησιμοποιήσετε ή καταναλώσετε το λάδι, είτε μέσω του φαγητού, είτε μέσω του σαπουνιού γίνονται εκμεταλλεύσιμες από τον οργανισμό και άκρως ωφέλιμες.
Επιπλέον, το ελαιόλαδο έχει αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει το δέρμα από παθήσεις και τον οργανισμό από προβλήματα στην καρδιά και την πεπτική λειτουργία, και όχι μόνο.
Διαρκεί και έχει διακριτικό άρωμα
Το πράσινο σαπούνι έχει ένα απαλό και φρουτώδες άρωμα, εν αντιθέσει με τα έντονα αρώματα που έχουν άλλα σαπούνια και συχνά προκαλούν ενοχλήσεις σε ευαίσθητες, και μη, επιδερμίδες. Η μπάρα του πράσινου σαπουνιού είναι σκληρή και δεν κάνει πολύ σαπουνάδα, με συνέπεια να κρατάει πολύ περισσότερο από αντίστοιχα προϊόντα.
Τέλος, τα περισσότερα σαπούνια του εμπορίου είναι φτιαγμένα από ζωικό λίπος, γι’ αυτό και το πράσινο σαπούνι, που είναι φτιαγμένο, αν όχι από ελαιόλαδο, από άλλα φυτικά προϊόντα είναι καλή επιλογή για όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση και δεν επιθυμούν να χρησιμοποιούν ζωικά προϊόντα. Λοιπές χρήσεις
Η αξία του πράσινου σαπουνιού δεν τελειώνει στην προσωπική υγιεινή, αλλά συνεχίζει και αφορά και την καθαριότητα ακόμα και του σπιτιού. Το πράσινο σαπούνι, αρχικά, είναι ιδανικό για την καθαριότητα των βρεφικών και παιδικών ρούχων, λόγω της απόλυτα φυσικής του σύστασης, ενώ έχει αποτελεσματική δράση και στην απολύμανση του σπιτιού, καθώς αν το διαλύσετε σε νερό, είναι ιδανικό για σφουγγάρισμα. Έχει ακόμα λευκαντικές ιδιότητες και ο συνδυασμός του με λίγο λευκό ξύδι, το κάνει ιδανικό καθαριστικό για μπάνιο και κουζίνα.
Τέλος, χρησιμοποιείται ακόμα και σαν φυτοφάρμακο, με το διάλυμα του οποίου μπορείτε να ψεκάσετε τα φυτά για να τα προστατεύσετε ήπια από έντομα και ασθένειες, πριν έστω καταφύγετε σε πιο δραστικές λύσεις.
clickatlife.gr

Εφαρμογή Facebook Groups παρουσίασε το Facebook, η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του «βασιλιά» της κοινωνικής δικτύωσης, βοηθά τους χρήστες του Facebook Groups – οι οποίοι το χρησιμοποιούν καθημερινά για να παραμένουν σε επαφή με την οικογένειά τους, να συνεργάζονται σε projects, να σχεδιάζουν ταξίδια κ.α.- να διαμοιράζονται υλικό γρηγορότερα και ευκολότερα.
«Δημιουργήσαμε αυτή την εφαρμογή έχοντας κατά νου τους ανθρώπους που χρησιμοποιούν περισσότερο το Groups, όπως: φοιτητές από το Donda’s House, μια καλλιτεχνική μη κερδοσκοπική στο Σικάγο, που χρησιμοποιεί groups για να παραμείνει σε επαφή κατά τη διάρκεια και μετά από ένα μουσικό πρόγραμμα 12 εβδομάδων, μία τάξη φοιτητών οδοντιατρικής στη Βραζιλία που χρησιμοποιούν ένα γκρουπ για να δημοσιεύουν σημειώσεις και υπενθυμίσεις για επερχόμενα τεστ και προθεσμίες και εννέα φίλους οι οποίοι βρίσκονται στην Ιαπωνία, τη Μαλαισία, τη Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και την Αγγλία, που χρησιμοποιούν ένα γκρουπ για να παραμείνουν συνδεδεμένοι» αναφέρεται σχετικά.
Όταν ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή, βλέπει όλα τα Facebook Groups του σε ένα μέρος. Αυτά που χρησιμοποιεί περισσότερο είναι στην κορυφή, και μπορεί να μεταβεί γρήγορα από γκρουπ σε γκρουπ. Επίσης, είναι εύκολη η δημιουργία ενός νέου, πατώντας το Create, ενώ διευκολύνεται η παρακολούθηση ενημερώσεων και η επιλογή αυτών που θέλει να δει κανείς.
Στο Discover tab εμφανίζονται γκρουπ τα οποία προτείνονται στον χρήστη βάσει των σελίδων στις οποίες έχει κάνει like, στα γκρουπ όπου βρίσκονται οι φίλοι του και το πού διαμένει. Όπως υπογραμμίζεται, είναι ακόμα δυνατή η χρήση του Facebook Groups μέσω της κύριας εφαρμογής Facebook και στο desktop, και «με το πέρασμα του χρόνου θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις εμπειρίες καλύτερες και γρηγορότερες, επίσης».
Το Facebook Groups είναι διαθέσιμο από την προηγούμενη εβδομάδα σε όλες τις χώρες, σε Android και iOS.

naftemporiki.gr

Ζεστό κρασί, παραμυθένια σκηνικά, τοπικές λιχουδιές και η ευκαιρία για ψώνια μέχρι τελικής πτώσης σε μερικές από τις πιο ρομαντικές πόλεις στην Ευρώπη! Τα Χριστούγεννα απέχουν μόλις 30 μέρες μακριά και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τα γιορτάσετε από τις παραδοσιακές Χριστουγεννιάτικες ευρωπαϊκές αγορές!

Ανακαλύψτε το πνεύμα των Χριστουγέννων σε κάθε μια από τις 15 κορυφαίες χριστουγεννιάτικες αγορές, που συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε.

Βερολίνο, Γερμανία


Πότε: από 24 Νοεμβρίου έως 1η Ιανουαρίου
Στο Βερολίνο θα βρείτε περίπου 50 χριστουγεννιάτικες αγορές, οι οποίες γεμίζουν την πόλη κάθε χρόνο. Η μεγαλύτερη και πιο γνωστή είναι στο Kaiser Wilhelm Gedächtniskir. Εκεί μπορείτε να αγοράσετε έργα τέχνης, κοσμήματα και διακοσμητικά. Δοκιμάστε παραδοσιακό ζεστό κρασί και κάστανα ψητά στα κάρβουνα.

Βρυξέλλες, Βέλγιο


Πότε: από 28 Νοεμβρίου έως 4 Ιανουαρίου
Η χριστουγεννιάτικη αγορά των Βρυξελλών είναι αναμφισβήτητα αφιερωμένη στους καλοφαγάδες. Εδώ θα βρείτε υπέροχες σοκολάτες, τυριά, γλυκίσματα κάθε είδους, αλλά και κρεατικά με τη συνοδεία κρασιού και μπύρας. Η αγορά γίνεται μεγαλύτερη κάθε χρόνο, διαθέτοντας 240 πάγκους, που πωλούν τρόφιμα, ποτά, καλλιτεχνικές δημιουργίες και στολίδια. Αφού τελειώσετε με τα ψώνια σας μπορείτε να απολαύσετε πατινάζ στον πάγο στο τεράστιο παγοδρόμιο, που στήνεται κάθε χρόνο, αλλά και το φαντασμαγορικό show με τα φώτα στην πλατεία Grand Place.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία


Πότε: από 18 Νοεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου
Πριν από το άνοιγμα της αγοράς, τα προϊόντα έχουν ελεγχθεί από επαγγελματικές επιτροπές, που απαρτίζονται από μέλη διαφορετικών οργανισμών. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι τα όλα προϊόντα είναι χειροποίητα, σύμφωνα με την παράδοση. Διασκεδάστε με την οικογένεια σας με υπαίθριο θέατρο, παραδοσιακούς χορούς, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά εδέσματα.

Κοπεγχάγη, Δανία


Πότε: από 15 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου
Στην όμορφη πόλη της Κοπεγχάγης, η ατμόσφαιρα είναι αυθεντική και λιγότερο εμπορική από ότι σε άλλες πόλεις. Χριστουγεννιάτικα ξωτικά κατακλύζουν την πόλη και το περίφημο πάρκο Tivoli έχει μετατραπεί σε ένα παραμυθένιο σκηνικό με χριστουγεννιάτικη αγορά. Τα περίπτερα της αγοράς είναι διακοσμημένα σύμφωνα με τη δανέζικη και σκανδινανική παράδοση, με το ξύλο να κυριαρχεί δημιουργώντας μια φιλόξενη ατμόσφαιρα. Τα παιδιά θα συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη σε ένα θέατρο του 19ου αιώνα και θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, όπως παιχνίδια στο θεματικό πάρκο, πατινάζ στον πάγο και rollercoasters.

Δουβλίνο, Ιρλανδία


Πότε: από 11 Νοεμβρίου έως 22 Δεκέμβρίου
Η εορταστική ατμόσφαιρα, που πλανιέται αυτές τις μέρες στο Δουβλίνο έχει μετατρέψει την πόλη σε μια τεράστια παραμυθούπολη. Οι ντόπιοι λατρεύουν τα Χριστούγεννα και στολίζουν την πόλη τους για να καλωσορίσουν με τον καλύτερο τρόπο τους επισκέπτες. Η φετινή χριστουγεννιάτικη αγορά θα στηθεί σε ένα υπέροχο σκηνικό γύρω από το ναό του Αγίου Στεφάνου με την δημιουργία πάνω από 60 ξύλινων σαλέ. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν πανέμορφα ιρλανδικά χειροποίητα δώρα, όπως ξύλινες χειροτεχνίες και να δοκιμάσουν νόστιμα εδέσματα. Γευτείτε ποκ κορν, κρέπες, παραδοσιακά γλυκά και σιντριβάνι σοκολάτας, ενώ θα ζεσταίνεστε με ένα ποτήρι ζεστό κρασί.

Fira de Santa Llúcia, Βαρκελώνη, Ισπανία


Πότε: από 25 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου
Στην πολύβουη πόλη της Βαρκελώνης, αυτή η χριστουγεννιάτικη έκθεση, η οποία χρονολογείται από το 1786, έχει αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια διαθέτοντας πάνω από 300 πάγκους. Μπορείτε να αγοράσετε κάθε είδους χειροποίητα δώρα και στολίδια, καθώς και να επισκεφθείτε την μεγαλειώδη φάτνη με τα ομοιώματα σε ανθρώπινο μέγεθος, που δεσπόζει στην πλατεία Sant Jaume.
Αξίζει να αγοράσετε το πιο περίεργο έκθεμα της αγοράς, τον Καταλανό caganer, που κλέβει κάθε χρόνο τις εντυπώσεις. Πρόκειται για μια παραδοσιακή μικροσκοπική φιγούρα, που απεικονίζει έναν άνθρωπο με κατεβασμένο το παντελόνι να κάνει την “ανάγκη του”. Κατά τη διάρκεια των εορτών διοργανώνονται πολλές εκθέσεις, μουσικές παρελάσεις και διαγωνισμοί.

Γκέτεμποργκ, Σουηδία


Πότε: από 15 Νοεμβρίου έως 29 Δεκεμβρίου
Ελάτε σε μια χειμερινή χώρα των θαυμάτων στολισμένη με 5 εκατομμύρια χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, στην μεγαλύτερη αγορά των Χριστουγέννων στη Σουηδία. Ανάμεσα στα κυριότερα αξιοθέατα της περιλαμβάνεται μια περιοχή, που θα σας ταξιδέψει στη Λαπωνία, με το Βόρειο Σέλας, τους ταράνδους και φυσικά τον Άγιο Βασίλη να εντυπωσιάζουν. Η αγορά περιλαμβάνει και ένα ειδικά διαμορφωμένο κομμάτι με καλλιτεχνικές δημιουργίες, το Designtornet, όπου μπορείτε να αγοράσετε ξεχωριστά δώρα από περίπου 80 παραδοσιακούς πάγκους. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε σουηδικές σπεσιαλιτέ, όπως το καπνιστό ψάρι και το polkagrisar, ένα παραδοσιακό γλύκισμα.

Αμβούργο, Γερμανία


Πότε: από 25 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου
Σε μια χώρα, διάσημη για τις χριστουγεννιάτικες αγορές της, ένα όμορφο σκηνικό και ένα ενδιαφέρον motto σας προσκαλούν στην αγορά του Αμβούργου. Το φετινό σύνθημα είναι "Η Τέχνη αντί του Εμπορίου” και η γοητεία αυτής της αγοράς είναι ότι το ζεστό κρασί σερβίρεται από καλλιτέχνες τσίρκου και κλόουν. Τα προϊόντα προέρχονται από όλη τη Γερμανία και παρουσιάζονται σε θεματικές σειρές από πάγκους, μπροστά από το εντυπωσιακό Δημαρχείο. Μερικοί από τους πιο γνωστούς πειρασμούς είναι τα κεραμικά είδη, φτιαγμένα από καλλιτέχνες της περιοχής Lausitz και φυσικά η περίφημη μελόπιτα της Νυρεμβέργης. Εκτός από την παραδοσιακή αγορά θα βρείτε 15 ακόμα διαφορετικές, σε όλη την πόλη.

Νυρεμβέργη, Γερμανία


Πότε: από 29 Νοεμβρίου έως 24 Δεκεμβρίου
Μια κλασική χριστουγεννιάτικη αγορά, που λειτουργεί από τον 16ο αιώνα, η αγορά της Νυρεμβέργης Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις τέχνες, τα αντικείμενα τέχνης και τα γλυκίσματα, που προσφέρει. Οι 180 περίπου πάγκοι, οι οποίοι διακοσμούνται με κόκκινα και λευκά υφάσματα στήνονται στην πλατεία Hauptmarkt. Μάλιστα, οι πιο όμορφα στολισμένοι βραβεύονται, όπως επίσης και όσοι προσφέρουν τα καλύτερα εδέσματα και το καλύτερο κρασί. Εδώ θα δοκιμάσετε ψητά λουκάνικα, φρέσκο μελόψωμο, ζεστό κρασί και επίσης Zwetschgenmännle, ένα μείγμα από καρύδια, σταφίδες και αποξηραμένα δαμάσκηνα, στο σχήμα μικρής κούκλας.

Πράγα, Τσεχία


Πότε: από 1η Δεκεμβρίου έως 1η Ιανουαρίου
Η αγορά των Χριστουγέννων στην Πράγα επικεντρώνεται περισσότερο στα ασυνήθιστα τρόφιμα και ποτά, παρά στα δώρα. Μην χάσετε το μεθυστικό λικέρ από μέλι, το παραδοσιακό ποτό της Τσεχίας. Στους δρόμους θα δείτε μεγάλες δεξαμενές νερού, γεμάτες κυπρίνους, οι οποίοι είναι το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο έδεσμα της περιοχής. Η αρχιτεκτονική στην Πράγα είναι απλά εκπληκτική και φυσικά αυτή την εποχή του έτους, τα γεμάτα φώτα κτίρια συνθέτουν ένα μαγευτικό σκηνικό.

Σάλτσμπουργκ, Αυστρία


Πότε: από 21 Νοεμβρίου έως 26 Δεκεμβρίου
Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στην κεντρική πλατεία Residence, η γραφική αγορά του Σάλτσμπουργκ θυμίζει κάτι από τη “Μελωδία της ευτυχίας” με παραστάσεις από παιδικές χορωδίες, αλλά και τη χορωδία της πόλης να μαγεύουν τους επισκέπτες. Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα δώρων για να αγοράσετε, που περιλαμβάνει παραδοσιακά χειροτεχνήματα, χειροποίητα πλεκτά και αντικείμενα τέχνης. Χαρίστε στον εαυτό σας ψημένα κάστανα και νόστιμα γλυκά του Σάλτσμπουργκ, τα οποία θα συνοδεύσετε με ζεστό κρασί ή punch.

Στοκχόλμη, Σουηδία


Πότε: από 28 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου
Απολαύστε τη βόλτα σας γύρω από τους πάγκους στην Στοκχόλμη σε ένα αριστοκρατικό περιβάλλον δίπλα στο νερό. Στην πόλη λειτουργούν τέσσερις Χριστουγεννιάτικες αγορές, αλλά η πιο διάσημη είναι εκείνη της παλιάς πόλης. Παραδοσιακά δώρα, που πωλούνται σε ξύλινες καλύβες, σε ένα όμορφο σκηνικό με λιθόστρωτα δρομάκια και άφθονα ζεστά μέρη για να χαλαρώσετε με ένα ποτό.

Στρασβούργο, Γαλλία


Πότε: από 29 Νοεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου
Η αγορά αυτή εκτείνεται σε μια σειρά από πλατείες και σε διάφορους δρόμους της πόλης, ειδικά γύρω από τις πλατείες Münsterplatz και Broglieplatz. Η χριστουγεννιάτικη αγορά του Στρασβούργου λειτουργεί από το 1570 και είναι η παλαιότερη της Γαλλίας. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία είναι το31 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολισμένο με πολλά φώτα, στην πλατεία Kleber. Στους πάγκους θα βρείτε μια ποικιλία από στολίδια και είδη δώρων. Επίσης, μπορείτε να αγοράσετε σοκολάτες και Bredele, τα οποία προέρχονται από την Αλσατία και είναι παραδοσιακά μπισκότα Χριστουγέννων.

Στουτγάρδη, Γερμανία


Πότε: από 26 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου
Σε μία από τις παλαιότερες αγορές, η οποία χρονολογείται από το 1692, θα βρείτε 300 πάγκους γύρω από την παλιά πόλη της Στουτγάρδης. Σε αυτή την περιοχή απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων, ενώ τα κτίρια και οι δρόμοι είναι όμορφα διακοσμημένοι, με τις μυρωδιές του πεύκου και του πικάντικου κρασιού να πλανώνται στον αέρα. Η εορταστική ατμόσφαιρα ενισχύεται από υπέροχες συναυλίες, που πραγματοποιούνται στα σκαλία του Δημαρχείου και στην αναγεννησιακή αυλή του Παλιού Παλατιού. Η χριστουγεννιάτικη αγορά της Στουτγάρδης είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις χειροποίητες δημιουργίες από το Μέλανα Δρυμό. Δοκιμάστε αποστάγματα φρούτων και αγοράστε κομψές παντόφλες και πλεκτά καπέλα.

Βιέννη, Αυστρία


Πότε: από 16 Νοεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου
Σε ένα λαμπρό σκηνικό στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο, μουσικοί συνοδεύουν ρυθμικά τους επισκέπτες. Αυτή η αγορά, η οποία χρονολογείται από το 1294, έχει περίπου 150 πάγκους που πωλούν τα δώρα των Χριστουγέννων. Το άρωμα του ζεστού κρασιού, του μαλλιού της γριάς και των ζαχαρωμένων φρούτων γεμίζουν τον αέρα. Για τα παιδιά υπάρχουν εργαστήρια χειροτεχνίας στο δημαρχείο και πόνυ για ιππασία στο πάρκο.
news.gr
Μέχρι τέλος του έτους θα έχει κυκλοφορήσει το νέο γάλα της κόκα κόλα και η τιμή του αναμένεται να είναι σχεδόν διπλάσια από το κανονικό γάλα και η ονομασία του είναι “Fairlife”.
Σύμφωνα με την επικεφαλής  της Coca-Cola, Βόρειας Αμερικής Sandy Douglas, πρόκειται για γάλα πολυτελείας. Δεν θα περιέχει λακτόζη, θα έχει 50% περισσότερη πρωτεΐνη και ασβέστιο από το κανονικό γάλα, ενώ θα έχει και 30% λιγότερη ζάχαρη.
aftodioikisi.gr

fairlife.png
Το Jukebox είναι ένα ημιαυτόματο μηχάνημα αναπαραγωγής μουσικής. Πήρε τ' όνομά του από την λέξη jook ή juke, που στην...
αφροαμερικάνικη αργκό σημαίνει χορός, πανδαιμόνιο, και τη λέξη box, που σημαίνει κουτί.

Δημιουργός του ήταν ο Λούις Γκλας, ένα τοπικό στέλεχος της General Electric. Μέσα σε ξύλινο κουτί τοποθέτησε ένα φωνογράφο Έντισον με 4 ακουστικούς σωλήνες και μία υποδοχή για νομίσματα. Ο καθένας με 5 σεντς μπορούσε να ακούσει το αγαπημένο του τραγούδι.

Το πρώτο τζουκ-μποξ τοποθετήθηκε στις 23 Νοεμβρίου 1889 σ' ένα σαλούν του Σαν Φρανσίσκο, εντυπωσιάζοντας τους θαμώνες του. Στις αρχές του 20ου αιώνα οι κύλινδροι αντικαθίστανται από πλάκες γραμμοφώνου και αργότερα με δίσκους 45 στροφών. Το 1927 γίνεται ηλεκτρικό.

Το τζουκ-μποξ γνώρισε μεγάλη άνθηση στις ΗΠΑ την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης και της Μεγάλης Ύφεσης τη δεκαετία του '30. Το συναντάμε σε εστιατόρια, μπαρ (νόμιμα και παράνομα) και κλαμπ, όπου ο κόσμος μπορούσε να ακούσει τις αγαπημένες του επιτυχίες, να χορέψει και να ξοδέψει.

Στις μέρες μας, το τζουκ-μποξ είναι συλλεκτικό αντικείμενο, ιδιαίτερα τα Βούρλιτζερ, που είναι αληθινά έργα τέχνης. Στην αγορά κυκλοφορούν τζουκ μποξ, που παίζουν CD, ακόμη και MP3.

Το τζούκμποξ είναι ταυτισμένο στο λαϊκό υποσυνείδητο με την έκρηξη του Rock 'n' Roll και στη χώρα μας με τους λαϊκούς καημούς της δεκαετίας του '50 και του '60.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Ένα τεραστίων διαστάσεων burger καλούνται να καταβροχθίσουν οι... μπιφτεκόφιλοι Θεσσαλονικείς προκειμένου να κερδίσουν έπαθλο 50 ευρώ!

Η ομάδα του δημοφιλούς μπεργκεράδικου Brothers in Law διοργανώνει τον διαγωνισμό "Challenge Burger" για όσους τολμηρούς θέλουν να δοκιμάσουν τα γευστικά τους όρια. Η πρόκληση είναι απλή: όποιος καταφέρει να φάει ένα burger τριών κιλών (!) μέσα σε μία ώρα, χωρίς να απομακρυνθεί από το τραπέζι και χωρίς να πιει κανενός είδους ποτό (το νερό επιτρέπεται) κερδίζει το χρηματικό έπαθλο των 50 ευρώ.

Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 19.00 έως τις 22.00 και ανά μία ώρα, το Brothers in Law μετατρέπεται σε γαστριμαργικό ρινγκ, με τους διαγωνιζόμενους να έρχονται αντιμέτωποι με το γιγαντιαίο burger. Παρόλα αυτά, να διευκρινίσουμε ότι οι πατάτες, που αποτελούν το απόλυτο συνοδευτικό ενός burger, δεν περιλαμβάνονται στο διαγωνιστικό μενού, ενώ για όποιον δεν καταφέρει να ανταπεξέλθει στη δοκιμασία, το τρίκιλο burger κοστίζει 10 ευρώ. Όσοι όμως καταφέρουν να φάνε το burger σε διάστημα μίας ώρα παραλαμβάνουν αυτόματα μία δωροεπιταγή των 50 ευρώ, αλλά και ένα t-shirt που τους ανακηρύσσει "Survivor" της πρόκλησης.

Ο διαγωνισμός για το Challenge Burger ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει για έναν μήνα, αλλά είχε τόσο μεγάλη ανταπόκριση που έχουν κλείσει όλες οι διαθέσιμες συμμετοχές μέχρι και την τελευταία μέρα. Όποιος, όμως, επιθυμεί μπορεί να μπει στη λίστα αναμονής, καθώς κατά πάσα πιθανότητα ο διαγωνισμός θα επανέλθει με το νέο έτος.

Info: Brothers in Law, Παύλου Μελά 30

http://www.thestival.gr
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο διάσημος αστρονομικός υπολογιστής που ανακαλύφθηκε το 1900 σε ένα αρχαίο ναυάγιο, είναι πιθανώς ακόμη πιο αρχαίος από τις έως τώρα εκτιμήσεις, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, ενός Αργεντινού και ενός Αμερικανού ερευνητή.

Το ναυάγιο πιστεύεται ότι συνέβη τον πρώτο αιώνα π.Χ. (μεταξύ 85 και 60 π.Χ.), ενώ ο μηχανισμός εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 100 και 150 π.Χ. Όμως η νέα εκτίμηση τοποθετεί την έναρξη του ημερολογίου του μηχανισμού στο 205 π.Χ., μόλις επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Αρχιμήδη.

Ο ιστορικός της επιστήμης Κρίστιαν Κάρμαν του Εθνικού Πανεπιστημίου του Κίλμες στην Αργεντινή και ο φυσικός Τζέημς Έβανς του Πανεπιστημίου του Πάτζετ Σάουντ της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ιστορίας της επιστήμης «Archive for History of Exact Sciences", σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η εναρκτήρια χρονολόγηση των εποχών από το ημερολόγιο του Μηχανισμού γίνεται 50 έως 100 χρόνια νωρίτερα από τις έως τώρα εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Ο αινιγματικός μηχανισμός που βρέθηκε στα νερά του Αιγαίου θεωρείται ένα τεχνολογικό θαύμα για την εποχή του και πολλοί επιστήμονες τον χαρακτηρίζουν τον αρχαιότερο αναλογικό υπολογιστή στον κόσμο. Μηχανήματα ανάλογης τεχνολογίας δεν εμφανίστηκαν παρά τουλάχιστον 1.000 χρόνια αργότερα. Ο μηχανισμός, μεταξύ άλλων, προβλέπει με ακρίβεια τις σεληνιακές και ηλιακές εκλείψεις, καθώς και τις ημερομηνίες των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι δύο ερευνητές εκτιμούν ότι η πρόβλεψη των εκλείψεων από τον μηχανισμό βασίζεται σε βαβυλωνιακές αριθμητικές μεθόδους, που είχαν δανειστεί οι αρχαίοι Έλληνες.

Αλλοι επιστήμονες έχουν συσχετίσει τον μηχανισμό με τον διάσημο μαθηματικό και εφευρέτη Αρχιμήδη, ο οποίος πέθανε το 212 π.Χ. Το 2008 μια ερευνητική ομάδα, αναλύοντας τις επιγραφές που βρίσκονται πάνω στον μηχανισμό, έκανε την εκτίμηση ότι αυτός κατασκευάστηκε στην Κόρινθο ή στις Συρακούσες, όπου ο Αρχιμήδης ζούσε.

Ο ειδικός στην ιστορία των αρχαίων μαθηματικών Αλεξάντερ Τζόουνς του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης δήλωσε πάντως ότι η πιθανότερη περιοχή κατασκευής του μηχανισμού είναι η Ρόδος.

Ο ένας από τους δύο ερευνητές, ο δρ Έβανς, εμφανίστηκε επιφυλακτικός για την ταυτότητα του κατασκευαστή του αξιοθαύμαστου μηχανήματος. «Γνωρίζουμε τόσο λίγα πράγματα για την αρχαία ελληνική αστρονομία. Μόνο μικρά αποσπάσματα έργων έχουν διασωθεί. Θα ήταν μάλλον ασφαλέστερο να μην προσπαθήσουμε να αποδώσουμε τον μηχανισμό σε κάποιο συγκεκριμένο διάσημο πρόσωπο», όπως είπε.

Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί το διεθνές ενδιαφέρον για την εξήγηση του μυστηρίου του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, με νέα βιβλία να προστίθενται στα υπάρχοντα, καθώς επίσης όλο και καλύτερες υπολογιστικές προσομοιώσεις, ακόμη και ένα μοντέλο του από «λέγκο». Ένας μεγάλος αριθμός αρχαιολόγων, ιστορικών, αστρονόμων, μαθηματικών και άλλων ερευνητών πασχίζει να φωτίσει το αίνιγμα.

Παράλληλα, πρόσφατα έγινε στη θάλασσα των Αντικυθήρων, στην τοποθεσία του ναυαγίου, μια νέα ελληνο-αμερικανική επιστημονική αποστολή κατάδυσης με υπερσύγχρονο εξοπλισμό, με την ελπίδα ανακάλυψης και άλλων ευρημάτων. Η αποστολή, που διακόπηκε πρόωρα λόγω κακοκαιρίας, θα συνεχιστεί του χρόνου.

http://www.enikos.gr 
Η φθηνή πρόσβαση στο διαδίκτυο πρέπει να συνιστά ένα από τα αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς συνδέεται με τις πολιτικές ελευθερίες και την οικονομική ευημερία, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα της κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε σε 24 χώρες και σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 23.376 ανθρώπων.

Επιπλέον, οι περισσότεροι άνθρωποι δηλώνουν αρνητικοί στο ενδεχόμενο κάποιο κράτος ή οργανισμός να ελέγχει το Ίντερνετ, καθώς κάτι τέτοιο θα εγκυμονούσε κινδύνους για τον ελεύθερο λόγο.

Η έρευνα της εταιρείας CIGI - Ipsos, που διενεργήθηκε στο διάστημα 7 Οκτωβρίου έως 12 Νοεμβρίου και παρουσιάστηκε κατά την έναρξη διήμερου συνεδρίου στην πρωτεύουσα του Καναδά Οτάβα σχετικά με τη διοίκηση του Ίντερνετ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, εκτιμά, μεταξύ άλλων, ότι το ένα τρίτο περίπου του πληθυσμού της Γης, γύρω στα 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, βρίσκονται πλέον online.

Η Παγκόσμια Επιτροπή για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου, που προεδρεύεται από τον πρώην σουηδό πρωθυπουργό Καρλ Μπιλντ και η οποία διοργανώνει τη διεθνή συνάντηση, πρόκειται να παρουσιάσει το 2016 τις προτάσεις της για το ποιός και πώς θα «τρέχει» το παγκόσμιο διαδίκτυο, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πάνω από το 80% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο αποτελεί «κλειδί» για το οικονομικό μέλλον τους και για την επιβίωσή τους, ότι είναι πολύ σημαντική για την ελεύθερη πολιτική έκφραση και γενικά για την ελευθερία του λόγου και ότι, συνεπώς, θα πρέπει να αποτελεί βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Οι χρήστες στην Αφρική και στη Μέση Ανατολή κατ’ εξοχήν έχουν αυτήν την άποψη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όμως το κοινό εμφανίζεται αβέβαιο και μοιρασμένο για το πώς θα έπρεπε να γίνεται η διακυβέρνηση του διαδικτύου σε διεθνές επίπεδο. Το 57% εμπιστεύονται περισσότερο ένα συνδυασμό τεχνικών ειδικών, μηχανικών και μη κυβερνητικών οργανισμών, που θα θέτουν τους κανόνες και τις προδιαγραφές του Ίντερνετ παγκοσμίως. Το 36%, από την άλλη, θα προτιμούσαν τον ηγετικό ρόλο να αναλάβει ο ΟΗΕ.

Τα δύο τρίτα των χρηστών παγκοσμίως (64%) δηλώνουν ολοένα πιο ανήσυχοι για την προστασία των προσωπικών δεδομένων τους, φοβούμενοι ιδιαίτερα την κλοπή τραπεζικών στοιχείων, φωτογραφιών, μηνυμάτων κ.α. Ανησυχούν επίσης για την κυβερνοκατασκοπεία και την κυβερνητική λογοκρισία στο διαδίκτυο.

Συγκριτικά, οι λιγότερο ανήσυχοι για τα παραπάνω είναι οι Βορειοαμερικανοί (35%) και οι Ευρωπαίοι (36%), είναι όμως και οι πιο επιφυλακτικοί από όλους στο να δημοσιοποιήσουν και να μοιραστούν προσωπικά δεδομένα τους στο διαδίκτυο.
real.gr
Τη λίστα με τους πλουσιότερους celebritities κάτω των 30 ετών έδωσε στη δημοσιότητα το Forbes, με τον Τζάστιν Μπίμπερ να βρίσκεται στην κορυφή. Μπορεί κατά καιρούς να έχει απασχολήσει τον Τύπο η προσωπική του ζωή , ωστόσο το κασέ του 20χρονου τραγουδιστή, δεν λέει να πέσει, αφού από τον Ιούλιο του 2013 έως και τον Ιούλιο του 2014, ο τραγουδιστής έβγαλε 64,3 εκατομμύρια ευρώ!
Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι One Direction, με μέσο όρο ηλικίας τα 21 χρόνια, που έβγαλαν 60,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ακολουθεί η Τέιλορ Σουίφτ, με 60 εκατομμύρια ευρώ στα 24 της χρόνια.
Ο 29χρονος Μπρούνο Μαρς με 48,2 εκατομμύρια ευρώ και η 26χρονη Ριάνα με 38,6 εκατομμύρια συμπληρώνουν το top5, ενώ στη δεκάδα βρίσκονται οι: Μάιλι Σάιρους 22 ετών με περιουσία 28,9 εκατομμύρια, Τζένιφερ Λόρενς 24 ετών με 27,5 εκατομμύρια, Λέιντι Γκάγκα 28 ετών, 26,5 εκατομμύρια και δύο DJS, ο Αβίτσι 25 ετών με 22,5 εκατομμύρια και ο Σκρίλεξ 26 ετών με 14,4 εκατομμύρια.
Οι προσλήψεις που θα γίνουν ως τα τέλη του έτους θα αγγίξουν τις 10.000 και αφορούν σε μόνιμο και εποχικό προσωπικό.
Ήδη σε εξέλιξη είναι οι διαγωνισμοί για την πρόσληψη 1.232 γυμναστών στο πλαίσιο του προγράμματος “Άθληση για όλους”
Παράλληλα, δόθηκε το πράσινο φως για την πρόσληψη 75 συμβασιούχων στο Ταμείο Αρχαιολογικών πόρων, ενώ σε υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων θα προσληφθούν μαζί με τεχνικό προσωπικό 145 άτομα. Στη ΔΕΗ ανοίγουν 184 θέσεις τεχνικών.
Αρχές Δεκεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για την πρόσληψη μέσω εξάμηνων συμβάσεων 5.396 ατόμων στον χώρο της Παιδείας, ενώ την ίδια εποχή ξεκινούν και οι αιτήσεις για 2.536 θέσεις με συμβάσεις πέντε στον χώρο της Υγείας.
Οι διαγωνισμοί αφορούν σε διοικητικό προσωπικό, τεχνίτες, βοηθητικό προσωπικό, τραπεζοκόμους, υγειονομικό προσωπικό, προσωπικό γενικών καθηκόντων κλπ
Άνοιξε η εφαρμογή στο TAXISnet για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων σε ως 100 δόσεις...

Οι φορολογούμενοι πρέπει να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων στη διεύθυνση (www.gsis.gr).

Στη συνέχεια στην ενότητα «εφαρμογές taxisnet» , θα πρέπει να επιλέξουν το σημείο «αίτηση ρύθμισης οφειλών με απαλλαγή προσαυξήσεων 2014». Όταν θα εμφανισθεί στην οθόνη το σημείο «Υποβολή Αίτησης» κάνοντας κλικ στην επιλογή «Υποβολή νέας» θα εμφανισθεί η καρτέλα με τις βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές που μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση.

Στη συνέχεια ο φορολογούμενος θα κάνει την επιλογή των δόσεων της ρύθμισης. Τέλος θα υποβάλει υπεύθυνη δήλωση ότι έχει υποβάλει όλες τις προβλεπόμενες φορολογικές δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι η ένταξη των φορολογουμένων στη ρύθμιση αναμένεται να είναι μαζική. Χαρακτηριστικό είναι ότι την πρώτη ώρα από το άνοιγμα της εφαρμογής είχαν υποβληθεί 150 αιτήσεις οφειλετών για ένταξή τους στη ρύθμιση.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στην Ουαλία η είδηση ότι ένα 13χρονο αγόρι βίασε μια συμμαθήτριά του, λίγη μόνο ώρα αφότου παρακολούθησε μαζί της το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής στο σχολείο του, στην επαρχία Γκουίνεντ!

Σύμφωνα με το protothema.gr το περιστατικό σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια, ωστόσο, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου με αφορμή την δίκη του νεαρού, ο οποίος είχε επιτεθεί στην κοπέλα -επίσης 13 ετών- σε απομονωμένο σημείο, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Όπως έγινε γνωστό, ο έφηβος ρώτησε αρχικά την κοπέλα αν ήθελε να κάνει σεξ μαζί του. Ωστόσο, όταν αυτή του ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο, εκείνος της επιτέθηκε, τη βίασε και την χτύπησε, αφού η 13χρονη έφερε και μώλωπες.

Ο νεαρός έλαβε τη μέγιστη των ποινών για την επίθεση -και με βάση τις περιστάσεις- ενώ πλέον ζει με ανάδοχη οικογένεια, σε άλλη χώρα.

Σύμφωνα με την την βρετανική «Independent», εκτός από παρακολούθηση ειδικών προγραμμάτων, πρέπει να ενημερώνει την αστυνομία για τις κινήσεις του και να παρουσιάζεται σε αστυνομικά τμήματα για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

http://www.thestival.gr
Το πρωτάθλημα ξαναρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως αποφασίστηκε στο χθεσινό συμβούλιο της Σούπερ Λίγκας.

Όπως λοιπόν αποφασίστηκε η 12η αγωνιστική θα διεξαχθεί, με τον ΠΑΟΚ λοιπόν σύμφωνα με τα δεδομένα που προέκυψαν να υποδέχεται την Κυριακή στην Τούμπα τον Πανθρακικό.





Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΑΕΛ Καλλονής – Πλατανιάς (29/11, 15:00)
Λεβαδειακός – Παναιτωλικός (29/11, 17:15)
Ατρόμητος – SKODA Ξάνθη (29/11, 19:30)
Κέρκυρα – Ολυμπιακός (30/11, 15:00)
Εργοτέλης – Αστέρας Τρίπολης (30/11, 17:15)
ΠΑΟΚ – Πανθρακικός (30/11, 17:15)
Πανιώνιος – Νίκη Βόλου (30/11, 17:15)
ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ (30/11, 17:15)
Παναθηναϊκός – Βέροια (30/11, 19:30)

http://www.seleo.gr 
Η έλλειψη σιδήρου είναι μία από τις πιο κοινές μορφές διατροφικής ανεπάρκειας και ειδικά οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Ο σίδηρος είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, μιας πρωτεΐνης που βοηθάει τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο σε όλο το σώμα. Έτσι, χωρίς σίδηρο, σχεδόν κάθε λειτουργία του οργανισμού έχει προβλήματα και μπορεί αυτή η κατάσταση να οδηγήσει σε αναιμία.

Αν έχετε ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω συμπτώματα, τότε μπορεί να έχετε έλλειψη σιδήρου και πρέπει να ενημερώσετε το γιατρό σας και να ακολουθήσετε τις συμβουλές του:

Κόπωση/εξάντληση
Είναι το πιο κοινό σύμπτωμα της έλλειψης σιδήρου και ταυτόχρονα το πιο δύσκολο να αναγνωριστεί. Η έλλειψη σιδήρου κάνει λιγότερο οξυγόνο να φτάνει στους ιστούς, με αποτέλεσμα το σώμα σας να στερείται της ενέργειας που χρειάζεται. Αν, εκτός από "κανονική" κόπωση, νιώθετε και αδυναμία, είστε περισσότερο οξύθυμοι, ή έχετε δυσκολία συγκέντρωσης, τότε μπορεί να έχετε έλλειψη σιδήρου.

Είστε χλωμοί στο πρόσωπο
Η αιμοσφαιρίνη δίνει στο αίμα σας το κόκκινο χρώμα του και, έτσι, το δέρμα σας παίρνει τη γνωστή του ρόδινη απόχρωση. Αυτό σημαίνει ότι τα χαμηλά επίπεδα της συγκεκριμένης πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσουν αποχρωματισμό στο δέρμα (ειδικά του προσώπου) και να μοιάζετε πιο χλωμοί στην όψη. Και ανεξάρτητα από τον τόνο του δέρματός σας, εάν το εσωτερικό των χειλιών σας, τα ούλα σας, και το εσωτερικό των κάτω βλεφάρων σας είναι λιγότερο κόκκινο από το συνηθισμένο, τότε μπορεί να έχετε έλλειψη σιδήρου.

Σύνδρομο "ανήσυχου ποδιού"
Αν ανήκετε σε εκείνους που, όταν κάθονται, δεν σταματούν να κουνούν το πόδι τους, τότε ίσως έχετε πρόβλημα. Έρευνες έχουν δείξει ότι το 15% των ατόμων με σύνδρομο "ανήσυχου ποδιού" έχει έλλειψη σιδήρου και μάλιστα όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα σιδήρου, τόσο πιο έντονο είναι το σύμπτωμα του συνδρόμου.

Συχνοί πονοκέφαλοι
Όταν το σώμα έχει έλλειψη σιδήρου, τότε βάζει ορισμένες προτεραιότητες, όπως το να στείλει όσο το δυνατόν περισσότερο οξυγόνο (μέσω του αίματος) στον εγκέφαλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται η πίεση στις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία του εγκεφάλου και να προκαλούνται πονοκέφαλοι.

Αισθάνεστε άγχος χωρίς κανέναν προφανή λόγο
Η έλλειψη οξυγόνου, η οποία είναι αποτέλεσμα του μειωμένου σιδήρου, επηρεάζει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα του οργανισμού, το οποίο αυξάνει το στρες και θέτει το σώμα σε εγρήγορση.

Απώλεια μαλλιών
Η έλλειψη σιδήρου, ειδικά όταν εξελίσσεται σε αναιμία, μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών. Θέτει όλο το σώμα σε "κατάσταση επιβίωσης", με αποτέλεσμα να διοχετεύεται όσο το δυνατόν περισσότερο οξυγόνο για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών σε αντίθεση με δευτερεύουσες λειτουργίες, όπως η συντήρηση και ανάπτυξη των μαλλιών.

Υποθυρεοειδισμός
Η έλλειψη σιδήρου επιβραδύνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα και εμποδίζει τη θετική του συμβολή στον μεταβολισμό. Ο υποθυρεοειδισμός συχνά δεν διαγιγνώσκεται εγκαίρως (6 στους 10 ανθρώπους με υποθυρεοειδισμό δεν έχουν γνώση της κατάστασής τους). Αν παρατηρήσετε ότι έχετε χαμηλά επίπεδα ενέργειας, έχετε πάρει κιλά ή έχετε θερμοκρασία σώματος χαμηλότερη από τους 36,6°C τότε είναι σώφρον να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!