Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Οι αστυνομικές αρχές του Μπουρούντι συνέλαβαν έναν 33χρονο με την κατηγορία ότι βίασε και αποκεφάλισε τρεις ηλικιωμένες Ιταλίδες μοναχές.

Οι μοναχές, ηλικίας 75, 79 και 82 ετών, δολοφονήθηκαν μέσα στο μοναστήρι όπου ζούσαν, στη Μπουζουμπούρα, σε δύο διαφορετικές επιθέσεις που σημειώθηκαν την Κυριακή το απόγευμα και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο ύποπτος συνελήφθη στο σπίτι του, σε μικρή απόσταση από τη μονή. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας Χερμενεγκίλντε Χαριμένσι ο 33χρονος Κρίστιαν Κλοντ Μπουτόγι ομολόγησε τις πράξεις του λέγοντας ότι ήθελε να εκδικηθεί τις μοναχές γιατί "είχαν καταλάβει παράνομα τη γη του".
"Τις βίασα και τις σκότωσα γιατί ήταν ξένες και ζούσαν στη γη μου" φέρεται να είπε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς.

Ο Μπουτόγι είπε ότι επιτέθηκε αρχικά στην 75χρονη και την 82χρονη και αφού τις σκότωσε άφησε το ματωμένο πουκάμισό του σε ένα δωμάτιο του μοναστηριού και έφυγε σκαρφαλώνοντας τον τοίχο της αυλής. Οι αστυνομικοί βρήκαν στις τσέπες του το κλειδί της πίσω πόρτας του κτιρίου, που πιστεύεται ότι το χρησιμοποίησε όταν επέστρεψε, λίγες ώρες αργότερα, για να σκοτώσει και την τρίτη γυναίκα.

Ένα από τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψή του ήταν ένα κινητό τηλέφωνο που περιείχε μηνύματα στα ιταλικά και ανήκε σε μία από τις μοναχές. Το τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή ενός πωλητή στην Μπουζουμπούρα ο οποίος είπε ότι το αγόρασε από τον Μπουτόγι.

http://www.newsbomb.gr 

Ολα ήταν έτοιμα στο κεντρικό κατάστημα προϊόντων της Γιουνάιτεντ για να υποδεχθούν τη νέα φανέλα του Φαλκάο. Ο κόσμος σχημάτισε ουρές και τα ταμεία ανοιχτά για να γεμίσουν λίρες.

Εξάλλου, οι ιθύνοντες του συλλόγου εξέφραζαν τη σιγουριά τους πως τα έσοδα θα ξεπερνούσαν τις προσδοκίες. Λάθος… Τα κιβώτια άνοιξαν, αλλά πριν τοποθετηθούν οι φανέλες στα ράφια, ξαναμπήκαν στα κουτιά. Ενα… μικρό λαθάκι ήταν η αιτία, αφού αντί για Φαλκάο έγραφε… Φλακάο! Ετσι, θα περιμένουν όλοι λίγες ημέρες για να διορθωθεί το λάθος και να ικανοποιήσουν την επιθυμία τους, αν και η Γιουνάιτεντ βγήκε με το… καλημέρα χαμένη.

http://www.4news.gr 
Η μαμά ρώτησε τον Γιαννάκη τι μάθανε στα θρησκευτικά σήμερα...

- Α, η δασκάλα μάς είπε για τον Μωυσή, είπε ο Γιαννάκης.

Για το πώς τον έστειλε ο Θεός σε μία μυστική αποστολή,

για να βοηθήσει τους Ισραηλίτες να ξεφύγουν από τους Αιγύπτιους.


Ο Μωυσής οδηγούσε τους Ισραηλίτες, όταν έφτασαν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Αμέσως έβαλε τους μηχανικούς του να κατασκευάσουν μία γέφυρα

και πέρασε όλος ο λαός.

Μετά ζήτησε ενισχύσεις με το walkie-talkie του και ήρθαν οι πυροτεχνουργοί.

Αυτοί ανατίναξαν την γέφυρα και έτσι οι εχθροί δεν μπόρεσαν να τους ακολουθήσουν.

Κι έτσι σώθηκαν οι Ισραηλίτες!!!

- Έλα τώρα, Γιαννάκη, λέει η μαμά. Παραδέξου ότι η δασκάλα δεν σας είπε τίποτε τέτοιο!

- Εντάξει, λέει ο Γιαννάκης,

αλλά αν στα έλεγα όπως μας τα είπε, αποκλείεται να τα πίστευες...
Μήπως έχετε «χρόνια καθυστέρηση» στο σχολείο και την εργασία;
Μήπως θέλετε να ξεφορτωθείτε την κακή συνήθεια του να χασομεράτε οικογενειακώς το πρωί;
Αν ναι, υιοθετήστε τις παρακάτω απλές στρατηγικές!
1. Χρησιμοποιήστε χρονόμετρο
Αν το παιδί σας χασομεράει για να βγάλει τις πυζάμες του ή να φορέσει τα παπούτσια του και τα κάνει όλα σε αργό ρυθμό, ένας καλός τρόπος για να το βοηθήσετε να κάνει γρήγορα είναι να το προκαλέσετε να κάνει πιο γρήγορα από το χρονόμετρο!  Στα παιδιά αρέσει να μετατρέπουν το κάθε τι σε παιχνίδι και προκλήσεις τύπου ‘ποιος είναι καλύτερος/γρηγορότερος’ κλπ τους αρέσουν ιδιαιτέρως.
2. Ακολουθήστε συγκεκριμένο πρωινό πρόγραμμα
Αποκτήστε πρόγραμμα και ρουτίνα πρωινής ετοιμασίας που μπορεί όλη η οικογένεια να την ακολουθήσει ‘με κλειστά μάτια’.  Ντους το πρωί ή το βράδυ; Βούρτσισμα των δοντιών πριν ή μετά το ντύσιμο; (αλλά πάντα μετά το φαγητό!)- δεν έχει σημασία, αρκεί να γίνεται καθημερινά με την ίδια σειρά.  Έτσι, το παιδί μαθαίνει σε ένα πρόγραμμα, δεν ξεχνάει κάποια σημεία του προγράμματος και κάνει πιο γρήγορα να ετοιμαστεί.
3. Ελέγξτε το δελτίο καιρού το προηγούμενο βράδυ
Έτσι, είστε έτοιμοι να βγάλετε ομπρέλες, γαλότσες, χοντρό πουλόβερ, ή ότι άλλο χρειάζεται αποβραδίς και δε χρειάζεται να τρέχετε και να ψάχνετε τελευταία στιγμή το πρωί.
4. Ετοιμάστε τα απαραίτητα από το προηγούμενο βράδυ
Διδάξτε στο παιδί σας οργάνωση- βοηθήστε το να ετοιμάσει την τσάντα του αποβραδίς και δείξτε του τη λογική του τσεκαρίσματος: «πήρα ότι χρειάζομαι για το σχολείο;  Βιβλία; τετράδια; Κασετίνα; Κλπ;».  Επίσης, ετοιμάστε τα ρούχα που θα φορέσει από το βράδυ.  Δημιουργήστε συγκεκριμένο σημείο κοντά στην πόρτα όπου θα μπαίνουν τα παπούτσια, το μπουφάν και η τσάντα.
5. Ετοιμάστε πρωινό και μεσημεριανό από το προηγούμενο βράδυ
Ετοιμάστε το τραπέζι του πρωινού αποβραδίς.  Αν ετοιμάζετε μεσημεριανό ή κολατσιό για εσάς ή τα παιδιά, ετοιμάστε ότι μπορείτε από το προηγούμενο βράδυ, συσκευάστε τα και βάλτε τα όλα μαζί στο ίδιο ράφι του ψυγείου.
6. Λειτουργήστε ως ομάδα
Αν παρουσιάσετε την ιδέα του «φεύγουμε από το σπίτι στην ώρα μας και λειτουργούμε σαν ομάδα για το πρωτάθλημα», το πιθανότερο είναι ότι θα ενθουσιαστεί το παιδί του δημοτικού σχολείου και θα συνεργαστεί. Όταν πετύχετε το στόχο, μπορείτε να το ενισχύσετε λέγοντας «Είμαστε καταπληκτική ομάδα».  Αν πάλι αργήσετε, μπορείτε να πείτε «χρειαζόμαστε και άλλη προπόνηση!  Ξέρω ότι αύριο θα τα καταφέρουμε!». 
boro.gr
Μετά την αυτόματη αναπαραγωγή των videos στο News Feed των χρηστών στο Facebook, ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθούν και τα πρώτα αποτελέσματα.

Καταρχάς, το Facebook ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το 1 δισ. video views την ημέρα, με το 65% της κίνησης να προέρχεται από mobile συσκευές.

Επίσης το Facebook έχει σκοπό να προσθέσε ένα μετρητή των views κάθε video, όπως γίνεται και στο YouTube, ώστε να ξέρουν οι χρήστες και οι διαχειριστές σελίδων πόσο δημοφιλές ήταν το video τους.

Είναι ωστόσο πιθανό, αυτή τη μεγάλη βάση του 1 δισ. προβολών video να την εκμεταλλευτεί το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο και να ξεκινήσει τις διαφημίσεις, πιθανώς όπως το Youtube, πριν από κάθε video.



ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Η νέα προσθήκη της Google στην υπηρεσία Street View είναι η κάλυψη των σημαντικότερων μνημείων της Αρχαίας Αιγύπτου με την περίφημη κάμερα 360°, δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα να εξερευνήσουμε τις Πυραμίδες, τη νεκρόπολη της Σακκάρα κ.ά. με τη άνεση μας από τον υπολογιστή.

Βλέπουμε ότι η Google συνεχίζει να εμπλουτίζει την υπηρεσία με υλικό από τα σημαντικότερα μνημεία του κόσμου, κάτι που σίγουρα θα ενδιαφέρει όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα επισκεφθούν από κοντά.

ΠΗΓΗ: techgear.gr
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, δια του Τμήματος Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης και με την ευγενική δωρεά-χορηγία των διδασκάλων της Γερμανικής Γλώσσας, κ.κ. Κωστόπουλο Γεώργιο, Lupini Peter και Μπιλιώνη Ιωάννη, προσφέρει δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της Γερμανικής Γλώσσας, διάρκειας 50 ωρών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άνεργους νέους και νέες, καθώς και σε φοιτητές που διαμένουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης και επιθυμούν, αφού μάθουν τα απαραίτητα Γερμανικά, να αναζητήσουν μια θέση εργασίας ή να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία.

Θα δημιουργηθούν δύο τμήματα αρχαρίων 25 ατόμων το καθένα, όπου θα διδαχθεί και τεχνική ορολογία, σύμφωνα με τις ανάγκες των σπουδαστών. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 6 Οκτωβρίου 2014 και τα μαθήματα θα διεξάγονται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από 18:00 έως 20:30 στο 41ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Ικτίνου 5.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά από Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014 έως και Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, από τις 09:00 μέχρι τις 14:00 στο e-mail: p.bernardi@thessaloniki.gr ή θα κατατίθονται αυτοπροσώπως στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης, Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57. Ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων θα είναι ο εξής: Μοναδικό κριτήριο επιλογής των μαθητών, αποτελεί η σειρά προτεραιότητας των εισερχομένων e-mail και αιτήσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν άνεργοι (με ενημερωμένη κάρτα ανεργίας) και φοιτητές (με έγκυρο φοιτητικού πάσο ή βεβαίωση της Σχολής), που είναι δημότες ή διαμένουν στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Κάθε ενδιαφερόμενος, πριν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, πρέπει να λάβει υπόψη του ότι η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και έχει δικαίωμα να απουσιάσει το μέγιστο σε δύο μαθήματα. Σε κάθε σπουδαστή που θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα, θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

http://www.thestival.gr
Τα κιλά επηρεάζουν την απόδοση των υπέρβαρων κοριτσιών

Τα κορίτσια που βρίσκονται στην εφηβεία και έχουν βάρος μεγαλύτερο από το φυσιολογικό, αποδίδουν λιγότερο στο σχολείο.

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από τέσσερα πανεπιστήμια, τα κορίτσια που είναι ήδη υπέρβαρα στην ηλικία των 11 ετών, εμφανίζουν χαμηλότερες επιδόσεις στο σχολείο από τα 11 μέχρι τα 16 τους χρόνια συγκριτικά με όσα έχουν φυσιολογικό βάρος.

Η σχέση ανάμεσα στην παχυσαρκία και τις σχολικές επιδόσεις στα αγόρια της ίδιας ηλικίας ήταν λιγότερο ξεκάθαρη, αναφέρει η Emma Innes σε άρθρο της στη Daily Mail.

Η έρευνα διεξήχθη από τα πανεπιστήμια του Strathclyde, του Dundee, του Bristol και της Georgia.

Ο καθηγητής John Reilly, ειδικός σε θέματα σωματικής δραστηριότητας και επιστήμης της δημόσιας υγείας στο πανεπιστήμιο Strathclyde δήλωσε σχετικά: «Χρειάζεται να γίνουν περαιτέρω μελέτες για να κατανοήσουμε πλήρως γιατί η παχυσαρκία έχει αρνητική σχέση με τις ακαδημαϊκές επιτεύξεις. Είναι σαφές ότι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, εκείνοι που χαράσσουν πολιτικές σε θέματα δημόσιας υγείας, αλλά και οι ίδιοι οι έφηβοι πρέπει να γνωρίζουν τις μακροχρόνιες επιπτώσεις (εκπαιδευτικές και οικονομικές) που έχει η παχυσαρκία».

«Υπάρχει μια σαφής τάση, που δείχνει ότι τα υπέρβαρα κορίτσια τα πηγαίνουν χειρότερα από όσα διατηρούν υγιές βάρος καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας τους» πρόσθεσε από την πλευρά της η Dr Josie Booth, από το Τμήμα Ψυχολογίας του πανεπιστημίου του Dundee.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί μελέτησαν τα δεδομένα από 6.000 παιδιά που είχαν συμπεριληφθεί στην έρευνα Avon Longitudinal Study of Parents and Children (ALSPAC), στην οποία περιλαμβάνονταν οι ακαδημαϊκές επιδόσεις παιδιών στα 11, 13 και 16 τους χρόνια σε εθνικές εξετάσεις, καθώς και το βάρος τους.

http://www.4news.gr 
Από τους περισσότερους αποκαλείται ως το “Ομορφότερο χωριό στην Αγγλία” και η αλήθεια είναι πως σε άρθρο των Times για τα 30 ομορφότερα χωριά της Βρετανίας, έχει κερδίσει επάξια την 2η θέση!
Πρόκειται για το Castle Combe με πληθυσμό περίπου 350 κατοίκου και βρίσκεται σε μία προστατευόμενη περιοχή, στο νοτιότερο άκρο της κοιλάδας Cotswolds. Η ιστορία του χωριού μεγάλη, ξεπερνάει τα 800 χρόνια και η ομορφιά του είναι μοναδική!
Μεσαιωνικά κτίρια εποχής, πλακόστρωτα δρομάκια, μπαλκόνια ανθοστόλιστα, γραφικές γέφυρες και καταπράσινη φύση, έχουν κάνει το Castle Combe το ιδανικό “κρησφύγετο” για κάθε ταξιδιώτη-εξερευνητή.
Αυτό το μικρό κομμάτι της αγγλικής επαρχίας, το λάτρεψαν και διάφοροι σκηνοθέτες του Hollywood οι οποίοι το επέλεξαν για να πραγματοποιήσουν γυρίσματα.
Μάλιστα ο Steven Spielberg χρησιμοποίησε το φυσικό κινηματογραφικό σκηνικό του χωριού για τα γυρίσματα της ταινίας “Το άλογο του πολέμου”. Στο ειδυλλιακό Castle Combe έγιναν γυρίσματα και για τις ταινίες Doctor Dolittle και Stardust.
Το “διαμάντι” της Γηραιάς Αλβιώνας (όπως αλλιώς το αποκαλούν) είναι παραμυθένιο, ατμοσφαιρικό και γνωστό για την ηρεμία και την αυθεντικότητά του.
echoes.gr
Με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση βιοαποβλήτων

Η ώρα για ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων στο σπίτι έφτασε. Η διεύθυνση Καθαριότητας - Ανακύκλωσης & Συντήρησης Μηχανολογικού Εξοπλισμού του δήμου Αθηναίων διαθέτει δωρεάν κάδους οικιακής κομποστοποίησης, με στόχο τη δημιουργία ολοκληρωμένης διαχείρισης βιοαποβλήτων στην πηγή και την επέκταση της ανακύκλωσης στα νοικοκυριά.

Οι κάδοι  χωρητικότητας 310 λίτρων είναι κατάλληλοι για την ανακύκλωση οργανικών απορριμμάτων, όπως φλούδες από φρούτα και λαχανικά, κομμένα κλαδιά, φυτά, χόρτα, κουρεμένο γρασίδι, φύλλα, κλπ, τα οποία ακολούθως  μετατρέπονται σε ένα είδος εδαφοβελτιωτικού (κόμποστ) που χρησιμεύει ως λίπασμα.

Ο συγκεκριμένος κάδος πρέπει να τοποθετηθεί σε κήπο, σε μέρος με πρωινό ή απογευματινό ήλιο πάνω στο χώμα όχι πάνω σε μπετόν, άσφαλτο ή πέτρα.

Όσοι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάδο οικιακής κομποστοποίησης, μπορούν να συμπληρώσουν την σχετική φόρμα -βρίσκεται στο site του δήμου Αθηναίων -και να την αποστείλουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις: gr.anakyklwsis@cityofathens.gr & ath.anakyklwsi@cityofathens.gr

Η παράδοση του κάδου θα γίνεται από υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων, στην οικία των ενδιαφερομένων.
Στην Κοπεγχάγη η ποδηλατική κουλτούρα των Δανών είναι τόσο παλιά όσο και η ιστορία του ποδήλατου.
Οι κάτοικοι της πόλης χρησιμοποιούν συστηματικά το ποδήλατο για τις καθημερινές μετακινήσεις τους από το 1880, με τον αριθμό των ποδηλάτων πλέον να είναι μεγαλύτερος από αυτόν των κατοίκων. Η μετακίνηση με το ποδήλατο εξακολουθεί μέχρι σήμερα να είναι ο ταχύτερος, ο πιο εύκολος και ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να κινηθείς στην Κοπεγχάγη.
Η κατασκευή δρόμων ταχείας κυκλοφορίας ποδηλάτων, οι λωρίδες ασφαλείας και οι πολλοί χώροι στάθμευσης, πρόσεφεραν περισσότερο δημόσιο χώρο για το ποδήλατο και τους πεζούς ενώ τα αυτοκίνητα κινούνται πλέον με άνεση καθώς το 50% των κατοίκων επιλέγει το ποδήλατο για την μετακίνησή του.
Σύμφωνα με τον MiKael Colville Andersen, τον άνθρωπο πίσω από τη λέξη «Copenhagenize», δηλαδή την αναγωγή του δανικού τρόπου ζωής με το ποδήλατο σε στυλ ζωής, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η πετρελαϊκή κρίση την δεκαετία του ’70 σε συνδυασμό με τους αυτοκινητόδρομους έφερε την μόλυνση, το θόρυβο, την αποξένωση και τα ατυχήματα στην πόλη, με την ζωή των πολιτών να γίνεται δύσκολη και αφόρητη.
Στις δεκαετίες που ακολούθησαν, η απαίτηση των πολιτών να υπερασπιστούν το δικαίωμα τους για μια πόλη καθαρή σε συνδυασμό με τις διορθωτικές κινήσεις του δήμου, έφεραν την αλλαγή στην πόλη.
Το θαύμα της Κοπεγχάγης ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση των Ι.Χ από το κέντρο της πόλης και με την δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμου που ξεπερνάει τα 400 χιλιόμετρα!
Στους δρόμους τη πόλης θα παρατηρήσεις πολίτες από όλες τις κοινωνικές τάξεις να μετακινούνται καθημερινά με ποδήλατο, ανάμεσα σε αυτούς και τα περισσότερα μέλη της Βουλής να δίνουν το καλό παράδειγμα!
Σήμερα η δημιουργία της καινούργιας γέφυρας πάνω από το πολυσύχναστο λιμάνι της Κοπεγχάγης, ήρθε για να ομορφύνει και να κάνει την ζωή πιο εύκολη για τους ποδηλάτες και τους πεζούς. Το έργο Cykelslangen είναι μια υπερυψωμένη, πορτοκαλί γέφυρα μήκους 235 μέτρων και πλάτους 4 μέτρων σε σχήμα φιδιού, που αυξάνει την απόσταση κάνοντας την κλίση πιο γλυκιά.
Ας ευχηθούμε οι επιθυμίες μας για πιο όμορφη ζωή χωρίς μόλυνση και θόρυβο να πραγματοποιηθούν με κάτι αντίστοιχο, κάποια στιγμή και στις δικές μας πόλεις.
echoes.gr
Θα ξεπεράσουν τους 5.000 οι τραπεζοϋπάλληλοι που ως το 2017 αναμένεται να δουν την έξοδο. Αυτό θα γίνει κατά κύριο λόγο με προγράμματα εθελούσιας εξόδου που θα υλοποιήσουν οι 4 μεγάλες συστημικές τράπεζες, καθώς και με συνταξιοδότηση.

Η μείωση του προσωπικού των τραπεζών υπάρχει στα προγράμματα αναδιάρθρωσης που ήδη οι τράπεζες έχουν υποβάλλει στην αρμόδια επιτροπή (DGCom) της Κομισιόν.

Η αρχή αναμένεται να γίνει από την Alpha Bank και μάλιστα σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 2.000 υπαλλήλων αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του Σεπτεμβρίου.

Αλλοι 3.000 υπάλληλοι αναμένεται να αποχωρήσουν ως το 2017 από την Εθνική, την Πειραιώς και τη Eurobank.

Οι αποχωρήσεις αυτές θα είναι συνδυασμός εθελουσίας, άλλων κινήτρων και συνταξιοδότησης

http://www.thestival.gr 
Βενετία, η πιο ρομαντική πόλη της Ιταλίας, ίσως και του κόσμου!
Αν σκεφτείτε ότι είναι μια πόλη χτισμένη πάνω σε μία ομάδα 118 μικρών νησιών που χωρίζονται σε κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες, τότε θα καταλάβετε την ξεχωριστή ατμόσφαιρα που μπορεί να σας περιβάλλει όταν θα περπατάτε ή μάλλον θα πλέετε ανάμεσα της.
Γνωστή ως «Πόλη του Νερού», «Πόλη των Μασκών», «Βασίλισσα της Αδριατικής», «Γαληνότατη», «Πόλη των Γεφυρών», «Επιπλέουσα Πόλη» και «Πόλη των Καναλιών».Τα ονόματα που της έχουν δοθεί δεν είναι τυχαία, καθώς, είναι μια πόλη χωρίς στεριά, φημισμένη για την ομορφιά της τοποθεσίας της, την αρχιτεκτονική της και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η Βενετία είναι καταγεγραμμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και όχι άδικα.
Τόση ομορφιά σίγουρα έχει κάποιο αντίκτυπο. Και μάλιστα μεγάλο…
Καθημερινό πρόβλημα για την Γαληνότατη αποτελεί η υψηλή στάθμη του νερού.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η διάσημη ιταλική πόλη και μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς θα «βυθιστεί» ακόμη περισσότερο. Με το αποτέλεσμα ειρωνικό καθώς το ίδιο στοιχείο που κάνει την πόλη αυτή τόσο ρομαντική θα είναι και εκείνο που θα ευθύνεται για τον αφανισμό της.
Τρόμος και μόνο στην ιδέα, αυτό το θαύμα της φύσης να εξαφανιστεί. Πάντως, η ιταλική κυβέρνηση έχει επενδύσει στο μεταξύ 9,6 δις. ευρώ σε ένα έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, το οποίο αναμένεται να αποπερατωθεί το 2016. Ιταλοί ή μη, όλοι ελπίζουν για το καλύτερο.
Είτε εξαφανιστεί η Βασίλισσα της Αδριατικής είτε όχι, αξίζει να την επισκεφτείτε. Να περιπλανηθείτε στα σοκάκια της, έχοντας την ανάμνησή της να σας στοιχειώνει για χρόνια με τις πιο μοναδικά όμορφες εικόνες.
echoes.gr
Πολλές χώρες θεωρούνται πλούσιες με εκτεταμένα συναλλαγματικά διαθέσιμα, όπως η Κίνα και η Ιαπωνία με 4 τρισ. δολάρια και 1,2 τρισ. δολάρια αντίστοιχα. Είναι οι δύο κορυφαίες στην κατάταξη.

Η πραγματικότητα των αριθμών αποδεικνύει ότι εντυπωσιακά πάμπλουτες μπορεί να είναι και πολυεθνικές εταιρείες και ενίοτε πλουσιότερες από τα πιο πλούσια κράτη! Τουλάχιστον, με κριτήριο τα ταμειακά διαθέσιμα.
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, στην περίπτωση της Apple και των Ηνωμένων Πολιτειών, η σύγκριση είναι προς όφελος της πρώτης. Κι αυτή δεν είναι μοναδική περίπτωση. Συγκεκριμένα, ο κολοσσός υψηλής τεχνολογίας που ίδρυσε ο Στιβ Τζομπς έχει υπερτριπλάσια ταμειακά διαθέσιμα (158,8 δισ. δολάρια) από τα κρατικά διαθέσιμα (47,6 δισ. δολάρια) των Ηνωμένων Πολιτειών (εξαιρουμένων των επενδύσεών τους σε χρυσό). Η Apple οφείλει πολλά στις υψηλότατες πωλήσεις των συνδεδεμένων με το Διαδίκτυο συσκευών της (iPod, iPad, iPhone), οι οποίες, όντας περίτεχνες και πρωτοποριακές, έχουν πιστούς καταναλωτές σε όλο τον κόσμο.
Πάντως, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ισοδύναμες με την Cisco Systems, τον όμιλο που σχεδιάζει και εμπορεύεται εξοπλισμό δικτύωσης. Τα δικά του ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 47,1 δισ. δολάρια. Στην περίπτωση της Microsoft, της εταιρείας που ίδρυσαν οι δισεκατομμυριούχοι Μπιλ Γκέιτς και Πολ Άλεν, αυτή εμφανίζεται με υψηλότερη ρευστότητα από την Αυστραλία. Τα δικά της ταμειακά διαθέσιμα (83,9 δισ. δολάρια) είναι σχεδόν διπλάσια από τα συναλλαγματικά διαθέσιμα ολόκληρης της Αυστραλίας (42,5 δισ. δολάρια), μίας χώρας με αξιοσημείωτα έσοδα. Ως επί το πλείστον, τα κρατικά ταμεία της Αυστραλίας γεμίζουν από την παραγωγή και τις εξαγωγές πρώτων υλών (μετάλλων, μεταλλευμάτων κ.λπ.), των οποίων οι τιμές τα τελευταία χρόνια γνώρισαν μεγάλη άνοδο. Οι πλούσιες εταιρείες συνήθως, όπως η Μicrosoft, έχουν υψηλή κερδοφορία, δεν παράσχουν γενναιόδωρο μέρισμα, είναι προσεκτικές στις εξαγορές και διατηρούν διαχειρίσιμο χρέος. Συν τοις άλλοις, επιλέγουν χώρες για να αναπτύξουν τις δραστηριότητές τους οι οποίες έχουν ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς και δεν επαναπατρίζουν κέρδη στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο όγκος του ρευστού που σωρεύουν οι κολοσσοί τούς βοηθούν να διατηρήσουν την υψηλή τους κατάταξη από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και να διασφαλίσουν ότι το βραχυπρόθεσμο χρέος τους μπορεί να αποπληρωθεί σε περίπτωση αναταραχής στις αγορές. Τα σχετικά αναφέρει σε έκθεσή της η Moody's. Eνδέχεται, όμως, η αφθονία ρευστού να παρακινήσει τις εταιρείες να λάβουν ριψοκίνδυνες αποφάσεις. Τέλος, στην περίπτωση της Ιορδανίας και της Ολλανδίας, με τα σχεδόν ισοδύναμα συναλλαγματικά διαθέσιμα των 13 δισ. δολαρίων και των 11,7 δισ. δολαρίων, μπορούν να αντιπαρατεθούν τόσο η Facebook με τα 11,4 δισ. δολάρια αλλά και η Ford με τις διπλάσιες ταμειακές ροές των 25,1 δισ. δολαρίων.

http://www.fpress.gr
“Συναισθηματική νοημοσύνη” είναι ένας όρος που περιγράφει ένα σύνολο δεξιοτήτων που μπορεί να διαθέτει κανείς. Είναι ουσιαστικά η ικανότητα που έχει ένας άνθρωπος να διαχειρίζεται τα δικά του συναισθήματα, αλλά και των άλλων.
Τα χαρακτηριστικά όσων έχουν μεγάλο EQ παρουσίασε ο συγγραφέας Daniel Goleman σε  άρθρο του στην Huffington Post, καθώς και τα οφέλη που έχουν όσοι μπορούν να ελέγχουν και να ρυθμίζουν τα συναισθήματα με πείσμα, υπομονή και αισιοδοξία.
- Η μεγάλη αυτοπεποίθηση τους οφείλεται στο προσόν που έχουν να γνωρίζουν τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους, ώστε να γίνονται πιο αποτελεσματικοί και να επικεντρώνονται στο έργο τους αποφεύγοντας περιττές κινήσεις.
- Οι απαιτήσεις για επιτυχία, η φιλοδοξία και το μοναδικό ταλέντο που διαθέτουν, θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν σε εξαιρετικούς ηγέτες διαδραματίζοντας σπουδαίο ρόλο στα κοινά.
- Η περιέργεια για τους ξένους και το πραγματικό ενδιαφέρον να γνωρίσουν και να μάθουν περισσότερα για τους άλλους, τους βρίσκει ιδιαίτερα ευαίσθητους και προσιτούς με όλους.
- Φροντίζουν να έχουν σχέσεις που βασίζονται στην ειλικρίνεια και στην  εμπιστοσύνη, με αυτές να τους επιβραβεύουν με όμορφα και θετικά συναισθήματα.
Εξάλλου σύμφωνα με τον Goleman, βοηθούν και νοιάζονται για τους άλλους, καθώς τους ενδιαφέρει να είναι ηθικοί και να κάνουν το καλό με κάθε ευκαιρία.
- Αν κοιτάζοντας το πρόσωπο του άλλου μπορείτε να καταλάβετε τα συναισθήματα του, τότε πολύ πιθανόν να διαθέτετε υψηλό EQ. Ο συναισθηματικά έξυπνος άνθρωπος εμπιστεύεται το ένστικτο του, με αποτέλεσμα  η διαίσθηση του για τους άλλους πολύ σπάνια να πέφτει έξω.
- Συνεχίζουν να είναι εργατικοί και όταν δεν ανταμείβονται αρκετά για την δουλειά που κάνουν, καθώς εστιάζουν την προσοχή και όλη την ενέργεια στους στόχους που έχουν επιλέξει.
- Τίποτα από τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να φέρει αποτέλεσμα χωρίς το χάρισμα της αυτοσυγκράτησης.
Οι συναισθηματικά ευφυείς άνθρωποι μπορούν να διαχειριστούν σωστά το άγχος, να πειθαρχούν τον εαυτό τους και να αποφεύγουν τις ανθυγιεινές συνήθειες.
Ας μην ξεχνάμε ότι την “Συναισθηματική νοημοσύνη” δεν μπορούμε να την αναπτύξουμε μέσα από το διάβασμα ή την απομνημόνευση. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιστρατεύσουμε τις αισθήσεις και τα συναισθήματά μας, να έρθουμε σε επαφή με τους ανθρώπους γύρω μας και να βιώσουμε την αλλαγή.
echoes.gr
Με βάρος περίπου 1,3 κιλά, το ήπαρ (συκώτι) είναι το 2ο μεγαλύτερο όργανο του σώματος μετά το δέρμα.

Το συκώτι εκτελεί πολλές βασικές λειτουργίες που σχετίζονται με την πέψη, τον μεταβολισμό, την ανοσία σε βλαβερές ουσίες και την αποθήκευση των θρεπτικών ουσιών μέσα στο σώμα.

Προκειμένου να έχουμε ένα υγιές ήπαρ, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι εκείνες οι καθημερινές δραστηριότητες τις οποίες πρέπει να αποφύγουμε.

Δείτε στην παρακάτω λίστα τι μπορεί να κάνετε και καταστρέφετε καθημερινά στο συκώτι σας:

-Κοιμάστε πάρα πολύ αργά και ξυπνάτε πολύ αργά. Αυτή είναι μια από τις βασικότερες κακές συνήθειες που οδηγούν σε ηπατική νόσο.
-Δεν έχετε καλή ούρηση το πρωί.
-Καταναλώνετε πάρα πολύ φαγητό.
-Παραλείπετε να φάτε σωστό πρωινό.
-Παίρνετε φάρμακα "με το παραμικρό". Το σωστό είναι να ακολουθείτε πάντα τις συμβουλές του γιατρού σας τόσο ως προς τη συχνότητα όσο και τη δοσολογία των φαρμάκων.
-Στην διατροφή σας καταναλώνετε πάρα πολλές τροφές με συντηρητικά, πρόσθετα και χρωστικές ουσίες.
-Καταναλώνετε ανθυγιεινό μαγειρικό λάδι. Μειώστε όσο το δυνατόν περισσότερο το μαγείρεμα με λάδι που έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για τηγάνισμα. Επίσης, μην καταναλώνετε τηγανητά φαγητά όταν είστε κουρασμένοι, εκτός αν το σώμα σας είναι σε πολύ καλή φόρμα.
-Τα τηγανητά λαχανικά πρέπει να καταναλώνονται "εκείνη τη στιγμή" και να μην αποθηκεύονται για να καταναλωθούν αργότερα.
-Καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!