Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Τρία tips για να μένουν πάντα λευκές και αφράτες οι πετσέτες
Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε με τα λευκά ρούχα και κυρίως με τις λευκές πετσέτες, είναι ότι μετά από λίγα πλυσίματα χάνουν τη λάμψη τους και κιτρινίζουν. 
 
Κι όμως, υπάρχει τρόπος να διατηρήσετε το λευκό στις πετσέτες σας ακόμη και μετά από πολλά πλυσίματα και επίσης να παραμείνουν αφράτες.
 
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr
Πολιτικός θήλασε το μωρό της μέσα στη Βουλή
Η γερουσιαστής Larissa Waters είναι η πρώτη πολιτικός που θήλασε το μωρό της στη βουλή της Αυστραλίας και η φωτογραφία της κάνει από νωρίς το πρωί το γύρο του διαδικτύου. Η πολιτικός από το κόμμα των Πρασίνων, έβαλε στο στήθος της τη δύο μηνών κόρη της, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ψηφοφορίας.
Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Αυστραλίας ακολούθησε το παράδειγμα της Γερουσίας επιτρέποντας το θηλασμό κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, αλλά καμία πολιτικός δεν το είχε κάνει μέχρι σήμερα.
«Χρειαζόμαστε γυναίκες και γονείς στη βουλή» έγραψε η Waters στο Facebook. «Και χρειαζόμαστε περισσότερους φιλικούς προς την οικογένεια και ευέλικτους χώρους εργασίας, και προσβάσιμη φροντίδα για τα παιδιά όλων».
Η γερουσιαστής Katy Gallagher τόνισε πως άξιζε να σταθεί κανείς στη στιγμή αυτή. «Οι γυναίκες το κάνουν εδώ και καιρό σε κοινοβούλια σε όλο τον κόσμο» δήλωσε στο Sky News Australia. «Οι γυναίκες θα συνεχίσουν να κάνουν παιδιά κι αν θέλουν να συνεχίζουν να εργάζονται και να φροντίζουν το παιδί τους, η πραγματικότητα είναι πως θα πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για αυτό».
Μέχρι πέρσι, στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι πολιτικοί επιτρεπόταν να πάρουν τα μωρά τους μόνο μέσα στα γραφεία του κοινοβουλίου ή τους κοινόχρηστους χώρους. Στη Γερουσία όμως ο θηλασμός επιτρέπεται από το 2003.

Ο γρηγορότερος άνθρωπος του κόσμου, Γιουσέιν Μπολτ, μπορεί να κέρδισε το πρώτο του χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 2008, όμως λέει ότι ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να καταλάβει ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μία θαυμάστρια και μία «σωστή γυναίκα».

Ο 30χρονος Τζαμαϊκανός αθλητής βρέθηκε στο πάρτι του Kentucky Derby και δήλωσε στο Page Six ότι «νομίζω πως έχω γίνει καλύτερος σε ό,τι αφορά τις γυναίκες, αλλά δεν υπάρχει τρόπος για να πεις ποια είναι η διαφορά μεταξύ μίας θαυμάστριας και μίας σωστής γυναίκας... Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ξεκινήσω μία συζήτηση και να μιλήσω με ανθρώπους. Όλα τα χρόνια περιτριγυρίζομαι από πολλούς ανθρώπους, έτσι με την πάροδο του χρόνου μπορώ να πω ότι αρχίζω να τους καταλαβαίνω».

Ο Μπολτ από τον περασμένο μήνα έχει σχέση με το 23χρονο μοντέλο από την Αυστραλία Χόλι Γιανγκ, ενώ παλαιότερα κοπέλα του ήταν το μοντέλο Κάσι Μπένετ από την Τζαμάικα.

Στο πάρτι βρέθηκαν επίσης ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο με τη φίλη του μοντέλο Νίνα Άγκνταλ, το μοντέλο Σανέλ Ιμάν και η ντι τζέι Τσέλσι Λέιλαντ, η οποία διασκέδασε με τις μουσικές της επιλογές, τους παρευρισκόμενους στο πάρτι.

Οι περισσότεροι γονείς θέλουν το καλύτερο για τα παιδάκια τους.

Καμιά φορά, όμως, δεν καταλαβαίνουν ότι βλάπτουν τα μικρά τους με διάφορους λάθος χειρισμούς.

Οι ψυχολόγοι έχουν καταλήξει στα πιο κοινά λάθη που κάνουν οι γονείς:

1. Τους δίνουν πολλές επιλογές

Δεν είναι απαραίτητο. Μην φορτώνετε τα παιδιά με χιλιάδες πληροφορίες. Καμιά φορά μπορείτε να αποφασίσετε εσείς τι θα φάνε ή τι θα κάνουν το απόγευμα. Τα παιδάκια δεν μπορούν πάντα να συλλογιστούν και να αποφασίσουν.

2. Τα επαινούν διαρκώς

Δεν αξίζουν όλα τα πράγματα μπράβο και συγχαρητήρια. Μερικά είναι απλώς φυσιολογικά. Θα καταλήξουν να μην κάνουν τίποτα αν δεν υπάρχει κίνητρο μετά... είτε συναισθηματικό είτε υλικό.

3.Τα κρατούν διαρκώς απασχολημένα

Αφήστε τα να βαρεθούν, να παίξουν, να χαζολογήσουν. Είναι παιδιά... χαλαρώστε με τις εκατοντάδες δραστηριότητες.

4.Κρατούν κρυφές σημαντικές πληροφορίες, όπως τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, για πολλά χρόνια

Οι γονείς δεν καταλαβαίνουν πότε τα παιδιά μεγαλώνουν. τρέμουν στην ιδέα του να μιλήσουν για το σεξ, την ανατομία τους, την αναπαραγωγή. Μετά αντιμετωπίζουν εγκυμοσύνες στα 13 και απορούν...

5. Δεν περιορίζουν τον χρόνο στις οθόνες

Για να κάνουν δουλειές, ή να ησυχάσουν, βάζουν οι γονείς τα παιδιά μπροστά από μία οθόνη και τα ξεχνάνε... Μέγα λάθος.

6. Δεν τα αφήνουν να αποτύχουν

Δεν υπάρχει χειρότερο από τα μην ξέρουν τα παιδιά να διαχειριστούν μία κρίση. Πρέπει να πέσουν για να σηκωθούν, να αποτύχουν για να εκτιμήσουν την νίκη, να μάθουν από τα λάθη τους, να σέβονται, να γεμίσουν εμπειρίες, σοφία και γνώση.

7. Δεν αφήνουν τα παιδιά να παίξουν επικίνδυνα

Αν δε ματώσουν τα γόνατά τους, πώς θα μάθουν να μη φοβούνται;

8. Δεν τους διαβάζουν από νωρίς

Μπορεί να μην καταλαβαίνουν, αλλά πιστέψτε μας, μπορείτε να τους διαβάσετε από πολύ πολύ νωρίς. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχουν τα βιβλία για τα μωράκια.

Μαθαίνουν να ακούν, εντυπωσιάζονται από τα σχήματα, πιάνουν τα μαλακά τους βιβλιαράκια, χαλαρώνουν και αποκτούν επαφή με την αξία της ανάγνωσης.

9. Δεν συζητάνε πριν κοιμηθούν

Πριν πάνε για ύπνο, ρωτήστε τα πώς πέρασαν τη μέρα τους. Πάντα θα μάθετε κάτι πολύτιμο.

10. Ουρλιάζουν και χτυπούν τα παιδιά

Όσο και να σας έχουν νευριάσει, όσο και να σας έχουν σπάσει τα νεύρα, να θυμάστε πάντα ότι δεν λειτουργεί τίποτα με τον φόβο, παρά μόνο με την αγάπη.

ΠΗΓΗ: mothersblog.gr



- Οι αλλαγές που φέρνουν μειώσεις έρχονται από τον Ιούνιο του 2017
- Στο στόχαστρο τουλάχιστον 300.000 υπάλληλοι του Δημοσίου
- “Κουρεύονται” τα επιδόματα για τους περισσότερους μισθωτούς
- Στο κρεβάτι του Προκρούστη ακόμη και το επίδομα θέρμανσης
- Τιμωρούνται όσοι έχουν παιδιά

Τσεκούρι μπαίνει στις αποδοχές με τα επιδόματα να μπαίνουν στο στόχαστρο. Μάλιστα αυτοί που κυρίως μπαίνουν στο στόχαστρο είναι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο. 300.000 άτομα που εργάζονται σε υπηρεσίες του Δημοσίου και των ΟΤΑ θα είναι χαμένοι και μάλιστα μέσω περικοπών που θα έρθουν σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα απ' ό,τι αρχικά υπολογιζόταν.

Αυτό καθώς με το νέο μνημόνιο οι περικοπές των επιδομάτων, όπως αυτό για την ανθυγιεινή εργασία έρχονται από τον Ιούνιο του 2017.
Βαρέα και ανθυγιεινά στο Δημόσιο θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση για όλους, είτε για εκείνους που λαμβάνουν σχετικό επίδομα είτε για όσους περιλαμβάνεται επιπλέον αμοιβή στον μισθό τους.
Ουσιαστικά μπαίνουν στο στόχαστρο ποσά 35, 70 και 150 ευρώ το μήνα που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι.
Οι πληροφορίες λένε ότι εξετάζεται στο ανώτατο επίδομα των 150 ευρώ να θεσπιστεί ένα νέο, φυσικά μικρότερο ποσό και να το λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε απολύμανση, καθαριότητα και τον χειρισμό βαρέων οχημάτων.
Τα επιδόματα των 35 και 70 ευρώ θα παραμείνουν τα ίδια αλλά θα μειωθούν οι δικαιούχοι.


Επιδόματα ενστόλων

Ούτε τα επιδόματα των ένστολων θα μείνουν αλώβητα. Την ώρα που το μνημόνιο προβλέπει πάγωμα μισθών για 160.000 άτομα και ταυτόχρονα μείωση του μισθού ως και 20% για τους νεοεισερχόμενους έρχεται και μείωση στα ειδικά επιδόματα που λαμβάνει το 25% των ένστολων. Αν και όλα δείχνουν ότι το πτητικό επίδομα δεν θα πειραχθεί οι περικοπές που προβλέπει το νέο μνημόνιο είναι της τάξης των 7 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.


Επιδόματα ΟΓΑ

Σε ό,τι αφορά στα οικογενειακά επιδόματα μέσω του ΟΓΑ όλα δείχνουν ότι θα επιχειρηθεί να αυξηθεί το ποσό που λαμβάνουν οι οικογένειες για το πρώτο και το δεύτερο παιδί, αλλά να μειωθεί το ποσό για τους τρίτεκνους και για τους πολύτεκνους.
Η εξίσωση είναι δύσκολη. Θα πρέπει να ενισχυθούν οι οικογένειες με εισοδήματα ως 15.000 ευρώ, αλλά ταυτόχρονα να πέσει και το ποσό που δαπανά το κράτος.
Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι πάμε σε μείωση των δικαιούχων των οικογενειακών επιδομάτων που είναι σήμερα 700.000. Η μείωση των δικαιούχων φαίνεται πως θα γίνει με την αλλαγή των κριτηρίων.

newsit.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!