Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019


Όσα χρόνια τον θυμόμαστε ο Μοχάμεντ Σαλάχ πάντα είχε πλούσια γενειάδα. Κάποιες φορές τα έπαιρνε λίγο παραπάνω, αλλά ποτέ δεν τον είχαμε δει ξυρισμένο. Τώρα, ο Αιγύπτιος είπε να κάνει μία αλλαγή στην εμφάνιση του και αποφάσισε να αποχωριστεί τα μούσια του.
Μάλιστα, αφότου το έκανε ανέβασε τη σχετική φωτογραφία στον λογαριασμό του στο instagram και μέσα σε λίγη ώρα ο μεσοεπιθετικός της Λίβερπουλ έγινε viral.

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr η σύνταξη ρύθμισης από την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, με την οποία θα ανακαλείται η τροπολογία Γεροβασίλη, με την οποία αποκλείονταν από τις κρίσεις όσοι προϊστάμενοι απείχαν από τις διαδικασίες αξιολόγησης. Το θέμα είχε αποτελέσει ένα από τα αιτήματα που κατέθεσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην υπουργό στην πρόσφατη συνάντησή τους και, όπως μαθαίνουμε, η δέσμευση της κ. Ξενογιαννακοπούλου πρόκειται να τηρηθεί σύντομα.
Υπενθυμίζεται ότι η ανάκληση της τροπολογίας Γεροβασίλη αποτελεί συνδικαλιστικό αίτημα και της ΑΔΕΔΥ. Πρακτικός λόγος διατήρησης της τροπολογίας δεν υφίσταται, θεωρούν αμφότερες οι πλευρές (υπουργείο και συνδικαλιστές), καθώς στην τελευταία χρονικά διαδικασία αξιολόγησης η συμμετοχή των υπαλλήλων ήταν πλειοψηφική, παρότι η ΑΔΕΔΥ έχει διατηρήσει σε ισχύ την απόφασή της για απεργία -αποχή.
Με την τροπολογία Γεροβασίλη, συνοπτικά, όσοι αξιολογητές δεν αξιολογούν τους υφισταμένους τους, αποκλείονται από τις διαδικασίες επιλογή προϊσταμένων – οι οποίες να σημειωθεί εκκρεμούν σε μεγάλο βαθμό στους ΟΤΑ.
Δώρα – Δημόσιο: Επαναφορά με κούρεμα – Ποσά 250 και 300 ευρώ | Newsit.gr
Η καυτή πατάτα με τα δώρα στο Δημόσιο είναι στα χέρια της κυβέρνησης. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων αποτελούν μονόδρομο και είτε η παρούσα είτε η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.
Μια δημοσιονομική διέξοδο ωστόσο δίνει απόφαση της Ολομέλειας του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου που έκριναν πως ορθά καταργήθηκαν τα δώρα ύψους 800 ευρώ στις συντάξεις άνω των 2.500 ευρώ, κρίνοντας παράλληλα πως ούτε από την εγχώρια, ούτε και από τη διεθνή νομοθεσία προβλέπεται συγκεκριμένο ύψος δώρων…
Με την απόφαση αυτή μένει ανοιχτό παράθυρο για την κυβέρνηση, στην περίπτωση που υποχρεωθεί να επαναφέρει τα δώρα, να καθορίσει ποσά πολύ κάτω ακόμη και από τα “κομμένα” της τάξης των 500 + 250+250 ευρώ.
Η κυβέρνηση δηλαδή, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” μπορεί να νομοθετήσει τα δώρα στο Δημόσιο σε μισθωτούς και συνταξιούχους ως έκτακτα βοηθήματα τα οποία μπορεί να είναι της τάξης των 250 και 300 ευρώ το χρόνο, πολύ κάτω δηλαδή σε σχέση με τα προηγούμενα ποσά.
Την ίδια ώρα και το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνοντας ότι οι μειώσεις των νόμων 4051 και 4093 θα πρέπει να σταματήσουν δεν καθόρισε με τις αποφάσεις του που μιλούν για επαναφορά των δώρων το ύψος που θα πρέπει αυτά να έχουν.
Κάπως έτσι η κυβέρνηση εάν υποχρεωθεί να επαναφέρει τα δώρα δεν φαίνεται υποχρεωμένη να επαναφέρει ποσά 800 και 1.000 ευρώ τον χρόνο, αλλά με την επίκληση του κινδύνου εκτροχιασμού των δημόσιων οικονομικών να δώσει πολύ πιο μικρά ποσά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!