Τετάρτη 27 Απριλίου 2016


H Amazon λανσάρει ως αυτόνομη τη δική της υπηρεσία μετάδοσης ταινιών με τεχνολογία ροής μέσω Διαδικτύου, ανταγωνιζόμενη τη δημοφιλή Netflix. Το Amazon Prime Video θα «στριμάρει» ταινίες στις ΗΠΑ σε υψηλή ανάλυση με μηνιαία συνδρομή σε ανταγωνιστική τιμή έναντι της Neflix, την ώρα που ο Τζεφ Μπέζος επιχειρεί να συγκεντρώσει πολύτιμο περιεχόμενο.

Ως τώρα, η υπηρεσία Prime Video απευθυνόταν ως προνόμιο μόνο στους πελάτες του διαδικτυακού πολυκαταστήματός της ως μέρος της υπηρεσίας γρήγορης διεκπεραίωσης/παράδοσης παραγγελιών Amazon Prime.

Η μηνιαία συνδρομή για το Amazon Prime Video ορίστηκε στα 8,99 δολάρια και αφορά σε μετάδοση υψηλής ανάλυσης, όταν το αντίστοιχο πρόγραμμα στη Netflix διατίθεται αντί 9,99 δολαρίων αν και σε αυτό περιλαμβάνεται η μετάδοση διαφορετικών ταινιών την ίδια στιγμή σε περισσότερες από μια οθόνες.

Στην τιμή περιλαμβάνεται η δυνατότητα μεταφοράς ταινιών στο δίσκο του χρήστη για προβολή εκτός σύνδεσης.

Η Amazon έχει δεσμεύσει τα δικαιώματα αποκλειστικής μετάδοσης για τα σόου Transparent, Mozart in the Jungle και The Man in the High Castle και έχει αποκλειστική συνεργασία με τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν για την παραγωγή μιας τηλεοπτικής σειράς. Η Netflix έχει δεσμεύσει τους δημοφιλείς τίτλους House of Cards, Orange Is the New Black, Unbreakable Kimmy Schmidt.

H Amazon παρέχει υπηρεσίες video streaming ως επιπλέον παροχή στην συνδρομητική υπηρεσία Amazon Prime για την παράδοση παραγγελιών εντός δύο ημερών, με ετήσια συνδρομή 100 περίπου δολαρίων.

Πηγή: in.gr
Μεγάλη Τετάρτη: Το ακριβό μύρο της πόρνης και το Ευχέλαιο
Η Μεγάλη Τετάρτη είναι αφιερωμένη στην αμαρτωλή γυναίκα (Λουκ. 7,47), που μετανιωμένη άλειψε τα πόδια του Κυρίου με πολύτιμο μύρο και συγχωρήθηκε για τα αμαρτήματα της, καθώς μετανόησε ειλικρινά.  Η τιμή του μύρου ήταν γύρω στα τριακόσια
δηνάρια και γι’ αυτό οι μαθητές την επέκριναν και περισσότερο απ’ όλους ο Ιούδας. Γνώριζαν οι μαθητές καλά πόσο μεγάλο ζήλο έδειχνε πάντοτε ο Χριστός για την ελεημοσύνη προς τους φτωχούς. Ο Χριστός όμως την υπερασπίσθηκε, επισημαίνοντας ότι τον προετοιμάζει για την ταφή του. Άλλωστε, είπε στους μαθητές, “εμένα θα με έχετε για λίγο ακόμα κοντά σας, τους φτωχούς θα τους βοηθάτε καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής σας”.Ο Ιούδας αποχώρησε δυσαρεστημένος και πήγε στους Αρχιερείς, όπου και διαπραγματεύτηκε την παράδοση του Διδασκάλου του έναντι 30 αργυρίων.
Η υμνογραφική παράδοση συγκρίνει την μετάνοια της πόρνης με το φοβερό ολίσθημα του Ιούδα και παραλληλίζει τις δύο ψυχικές καταστάσεις.
Η πόρνη ελευθερώνεται από την αμαρτία και μετανοεί, ενώ ο Ιούδας αιχμαλωτίζεται από τη φιλαργυρία και αποχωρίζεται απ’ το Θεό.
Ο Χρυσόστομος υποστηρίζει ότι δύο ήταν οι γυναίκες που άλειψαν με μύρο τον Κύριο. Οι τρεις πρώτοι Ευαγγελιστές αναφέρουν μια και την ίδια γυναίκα, που πήρε την ονομασία πόρνη. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης όμως κάνει λόγο για άλλη γυναίκα, αξιοθαύμαστη και σεμνή, τη Μαρία την αδελφή του Λαζάρου, που άλειψε τα άχραντα πόδια Του σκουπίζοντας τα με τις τρίχες των μαλλιών της.
ΤΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Την Μεγάλη Τετάρτη το πρωί γίνεται η Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ή το βράδυ γίνεται το Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου, όπου ο παπάς διαβάζει επτά Ευαγγέλια και επτά ευχές για να ευλογήσει λάδι που το χρησιμοποιούμε για τη θεραπεία ψυχικών και σωματικών ασθενειών. Μετά την ακολουθία του Ευχελαίου ο ιερέας σταυρώνει τους πιστούς με λάδι στο μέτωπο, τα μάγουλα, το πρόσωπο και τα χέρια.
Το ευχέλαιο, που γίνεται στις εκκλησίες, σε μερικούς τόπους, όπως στον Πόντο, γινόταν και στο σπίτι. Στα αντικείμενα που ευλογούνται στη διάρκεια αυτής της τελετής, αποδίδεται ξεχωριστή θεία ιδιότητα και δύναμη.
Στα Κοτύωρα, ο παπάς τη Μεγάλη Τετάρτη, γύριζε στα σπίτια για ευχέλαιο. Είχαν σε κάθε σπίτι, έτοιμα αυγά ωμά, αλεύρι και αλάτι. Ο παπάς τους έκανε ευχέλαιο και τη Μεγάλη Πέμπτη αφού έβαφαν τα αυγά, τα πήγαιναν μαζί με το “ευχελιασμένο” αλεύρι και το αλάτι, στην Εκκλησία στον Εσπερινό, μέσα σε καλαθάκια σκεπασμένα καλά με πανί.
Στη Σπάρτη, τρώνε κάθε πρωί, ένα κομμάτι από αυτό το αλεύρι. Τότε παρασκευάζεται και η νέα ζύμη, το προζύμι της χρονιάς.
Η ζύμη του ψωμιού, μπορεί λόγω πολυκαιρίας και μακρόχρονης χρήσης να χάσει την αρχική της δύναμη και καθαρότητα. Για αυτό πρέπει να ανανεωθεί και να αποκτήσει νέα πλήρη δύναμη.
Στην Αθήνα, τη Μεγάλη Τετάρτη, η εκκλησάρισσα, πήγαινε από σπίτι σε σπίτι και μάζωνε αλεύρι και το ζύμωνε χωρίς προζύμι. Ο παπάς, ακουμπούσε απάνω το Σταυρό με το Τίμιο Ξύλο και το ζυμάρι ανέβαινε. Αυτό θα ήταν το προζύμι της χρονιάς. Η εκκλησάρισσα το μοίραζε κατόπιν στα σπίτια. Με αυτό, ζυμώνουν και τις κουλούρες της Λαμπρής.
astrosnews.gr

Το μοναδικό και πανάκριβο Ford GT δεν μπορούμε να το αγοράσουμε, γιατί οι οικονομικές συνθήκες επιβάλλουν πολλούς περιορισμούς.

Μπορούμε, όμως, να το ονειρευτούμε και να εξετάσουμε σοβαρά την περίπτωση της αγοράς ενός καινούργιου Ford Fiesta είτε Focus, μετά τη γενναιόδωρη προσφορά της ελληνικής αντιπροσωπείας. Ας ξεκινήσουμε με το όνειρο και μετά προσγειωνόμαστε στην ελληνική πραγματικότητα.

Το Ford GT είναι το πιο προηγμένο μοντέλο της μάρκας όλων των εποχών, βασισμένο στις πρόσφατες τεχνολογίες για ελαφριά δομή αμαξώματος, με εξελιγμένη αεροδυναμική και κινητήρες EcoBoost, και αποτελεί τη βιτρίνα για τη φίρμα.

Οσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το Ford GT, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση.

Οι αιτούντες θα έχουν την ευκαιρία να προσδιορίσουν το κατάστημα Ford Store από το οποίο επιθυμούν να παραλάβουν το αυτοκίνητό τους και, εάν το αίτημά τους εγκριθεί, θα ολοκληρώσουν την αγορά με τη βοήθεια της νέας υπηρεσίας Ford GT Concierge.

Οι εγκεκριμένοι υποψήφιοι από όλο τον κόσμο θα έρχονται σε επαφή με την υπηρεσία και θα βιώνουν μια εξατομικευμένη εμπειρία - όχι μόνο κατά την παραγγελία και παράδοση του αυτοκινήτου, αλλά και για όσο διάστημα βρίσκεται στην ιδιοκτησία τους.

Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει έναν διαμορφωτή, που προσφέρει στους πελάτες μια πρώτη ευκαιρία να δημιουργήσουν το GT των ονείρων τους και να μοιραστούν την επιλογή τους με τους φίλους τους στα social media.

Ο διαμορφωτής περιλαμβάνει μια γκάμα εξωτερικών χρωματικών συνδυασμών, ζαντών και υλικών κατασκευής, καθώς και λεπτομέρειες για τις διαθέσιμες επιλογές του εσωτερικού.

Διατίθεται σε οκτώ εξωτερικά χρώματα -ανάμεσά τους το πολυπόθητο Liquid Blue- και τέσσερις επιλογές για το εσωτερικό. Τα οκτώ εξωτερικά χρώματα συνδυάζονται με επτά διαφορετικές επιλογές λωρίδων αμαξώματος, προσφέροντας στους πελάτες τη δυνατότητα να κάνουν το αυτοκίνητό τους μοναδικό.

Περιορισμένη παραγωγή

Το GT θα είναι ένα από τα πιο μοναδικά προϊόντα στην ιστορία της Ford. Η παραγωγή περιορίζεται στα 250 αυτοκίνητα τον χρόνο και η πρώτη περίοδος παραγγελιών θα καλύψει τα δύο πρώτα χρόνια παραγωγής - συνολικά 500 οχήματα.

Στην Ελλάδα, η νέα προσπάθεια της μάρκας βασίστηκε στην απόσυρση, η οποία συνεχίζεται μέχρι το τέλος Μαΐου.

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα, με την ονομασία Ecoincentive, προσφέρεται για όλες τις εκδόσεις των οδηγοκεντρικών μοντέλων Fiesta και Focus, μεγιστοποιώντας το όφελος του πελάτη. Πώς γίνεται αυτό; Προσφέρει συνολικό κέρδος ίσο με το διπλάσιο του οφέλους απόσυρσης.

Δηλαδή, στην περίπτωση του Fiesta ο πελάτης επωφελείται με 768 ευρώ επιπλέον του οφέλους της απόσυρσης.

Κερδίζει 768 ευρώ από την απόσυρση και 768 ευρώ από τη Ford. Σύνολο 1.536 ευρώ καθαρό κέρδος! Επίσης, προνομιακή χρηματοδότηση με σταθερό επιτόκιο 5,4% και διάρκεια αποπληρωμής έως 48 δόσεις.

Στην περίπτωση του Focus, ο πελάτης επωφελείται με 768 επιπλέον του οφέλους της απόσυρσης. Προνομιακή χρηματοδότηση Ford Credit με σταθερό επιτόκιο 6,4% και διάρκεια αποπληρωμής έως 48 δόσεις.

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο δίκτυο της Ford σε όλη την Ελλάδα.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!