Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016


Στην εκπομπή «Με το καλημέρα» της Χριστίνας Λαμπίρη, μίλησε ο πραγματογνώμονας της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, Αναστάσιος Δέδες.
Η έκθεση της τροχαίας αναφέρει ότι οδηγός ήταν ο τραγουδιστής, ενώ ο πραγματογνώμονας τόνισε ότι θα δει το αυτοκίνητο, περιμένει να του δοθεί έγκριση, ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας του Παντελίδη τόνισε χθες στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη ότι υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιος οδηγούσε.
Ο κύριος Δέδες είπε το έγγραφο που κυκλοφόρησε είναι το δελτίο οδικού τροχαίου ατυχήματος και απορεί πως κυκλοφόρησε αφού θεωρείται στοιχείο της προανάκρισης…
Τελικά ποιος ήταν ο οδηγός του μοιραίου τζιπ; To χειρόφρενο, σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα, τελικά θα δώσει την απάντηση!

Ένα αυτόνομο υλικό που κάνει...τα δικά του, καθώς διπλώνει-ξεδιπλώνει, λυγίζει, συρρικνώνεται και ξαναδιογκώνεται από μόνο του, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, δημιούργησαν ερευνητές στις ΗΠΑ. Και όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Μάλιστα όταν το τρισδιάστατο «μαγικό» υλικό τεντωθεί και γίνει επίπεδο, μπορεί να αντέξει το βάρος ενός ελέφαντα!

Οι επιστήμονες της Σχολής Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών «Τζον Πόλσον» του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature Communications".

Το προσαρμόσιμο υλικό -που θυμίζει το οριγκάμι (τα καλλιτεχνικά διπλωμένα χαρτιά των Ιαπώνων) - μπορεί να αξιοποιηθεί για να δημιουργηθούν αντικείμενα μεταβαλλόμενης αρχιτεκτονικής, των οποίων το σχήμα, το μέγεθος και ο όγκος μπορούν να αλλάζουν δραστικά. Επίσης μπορεί να μεταβάλλεται από εύκαμπτο σε άκαμπτο και αντίστροφα.

Το υλικό που αυτενεργεί, είναι αρχικά ένας κύβος, που αποτελείται από επιμέρους μικροσκοπικους κύβους, οι οποίοι -χάρη σε ενσωματωμένους μηχανισμούς ενεργοποίησης- είναι δυνατό να παραμορφωθούν και να αναδιαταχθούν, έτσι ώστε το υλικό να γίνει...αγνώριστο. Η αυτο-μεταμόρφωση κάθε φορά του υλικού μπορεί να προγραμματισθεί εκ των προτέρων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Επιπλέον, το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες κλίμακες, από την πολύ μικρή (π.χ. για να δημιουργηθεί ένα χειρουργικό «μπαλονάκι») έως την πολύ μεγάλη (για να κατασκευασθεί ένα φορητό καταφύγιο για περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή ανθρωπιστικών κρίσεων). Με αυτό τον τρόπο, ένα ολόκληρο σπίτι μπορεί να χωράει μέσα σε ένα σακίδιο πλάτης!

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βόρειας Κορέας καταδίκασε τον Αμερικανό σπουδαστή Ότο Βάρμπιερ σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα με την κατηγορία των εγκλημάτων κατά του κράτους, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Ο Βάρμπιερ, σπουδαστής πανεπιστημίου στην πολιτεία της Βιρτζίνιας των ΗΠΑ, συνελήφθη από τις αρχές ασφαλείας της Βόρειας Κορέας τον Ιανουάριο με την κατηγορία της κλοπής ενός αντικειμένου που περιείχε σλόγκαν προπαγάνδας για τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου, όπου και διέμενε στην Πιονγιάνγκ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Στη συνέχεια, ο Αμερικανός σπουδαστής “ομολόγησε” τα εγκλήματά του κατά του κράτους της Βόρειας Κορέας.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει και στο παρελθόν συλλάβει και καταδικάσει δυτικούς τουρίστες, ενώ συνήθως χρησιμοποιεί τις υποθέσεις αυτές, προκειμένου να προκαλέσει τις επισκέψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ, σε μια προσπάθεια να σπάσει το καθεστώς διπλωματικής απομόνωσης, στο οποίο διαχρονικά έχει περιέλθει.
real.gr

Μπορείτε να ανοίξτε τις ραφές στο τζάκετ σας έτσι ώστε να εφαρμόζει.

Να προσέχετε τα μαύρα ρούχα είναι τα πρώτα που χάνουν το χρώμα τους.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος BSc (Hons), Βασιλική Σκρέτα, εξηγεί πώς μπορεί η νηστεία να γίνει σωστά, έτσι ώστε να μην ενέχει κινδύνους και ελλείψεις.

Διανύοντας την περίοδο της Σαρακοστής, πολλοί από μας ακολουθούμε ένα διατροφικό πρόγραμμα νηστείας, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Άλλοι για να εκπληρώσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και άλλοι ως μια ευκαιρία αποτοξίνωσης του οργανισμού, μέσω του αποκλεισμού των τροφών ζωικής προέλευσης και της συνεπακόλουθης αύξησης των φυτικών τροφών, όπως λαχανικά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα.

Διαβάστε περισσότερα στο boro.gr

Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με τον καρκίνο. Το δημοσίευμα όμως του radaronline.com αυτή τη φορά δεν έχει και τόσο ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του.

Την πρώτη φορά βγήκε νικητής από όλο αυτό, τώρα όμως οι γιατροί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι.

Ο Michael Douglas «παλεύει» ξανά με τον καρκίνο και οι γιατροί του δίνουν περίπου έξι μήνες ζωής.

Ο ίδιος ήταν ιδιαίτερα στεναχωρημένος στο πρόσφατο ταξίδι του στις Βερμούδες, καθώς δε γνώριζε αν θα καταφέρει να ξαναβρεθεί στον αγαπημένο του αυτό προορισμό ξανά.

ΠΗΓΗ: queen.gr

Σάλο έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ (και όχι μόνο) το βίντεο που κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή και δείχνει έναν εργαζόμενο της Kellogg να ουρεί πάνω σε έναν ιμάντα μεταφοράς των δημητριακών της εταιρείας, στο εσωτερικό ενός εργοστασίου που βρίσκεται στην πόλη Τενεσί.
Σήμερα η Kellogg, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες δημητριακών παγκοσμίως, επιβεβαίωσε ότι το βίντεο τραβήχτηκε όντως στο εργοστάσιό της το 2014 και εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την αγανάκτησή της για την απαράδεκτη αυτή πράξη του εργαζομένου της, μέσω μιας επίσημης ανακοίνωσης.
Όπως υπογράμμισε η εταιρεία, έχει ξεκινήσει έρευνα των αρχών για τον εντοπισμό του μυστηριώδη «δράστη», ο οποίος παραμένει άγνωστος. «Είμαστε εξοργισμένοι με αυτήν την απαράδεκτη εικόνα και θα συνεργαστούμε στενά με τις αρχές ώστε ο ένοχος να υποστεί τις πλήρεις συνέπειες του νόμου», επισήμανε η Kellogg στο σημερινό της δελτίο τύπου.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τα προϊόντα που επηρεάστηκαν από την παραβίαση των κανόνων υγιεινής του εργοστασίου είναι τα Rice Krispies Treats, τα δημητριακά Rice Krispies Treats και άλλα προϊόντα της εταιρείας που περιέχουν κόκκους ρυζιού.




Όλοι μας έχουμε έστω και μια φορά είτε ζήσει είτε ακούσει πως κάποιος ανεπιθύμητος χρήστης έχει εισβάλλει σε Wi-Fi. Αν φυσικά αυτή η εισβολή έχει γίνει χωρίς την άδειά μας τότε μπορούμε να το αποκαλέσουμε και κλοπή, χρησιμοποιείται ο όρος  «wifi stealing». Οποιαδήποτε κι αν είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζετε σίγουρα θα πρέπει να γνωρίζετε, για την καλύτερη ασφάλειά σας, ποιός χρησιμοποιεί το Wi-Fi σας χωρίς την άδειά σας και πως φυσικά θα μπορέσετε να τον σταματήσετε.
Σας παρουσιάζουμε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε για να το πετύχετε:
Κάντε Login  στο router σας.
Διαφορετικά routers έχουν διαφορετικά login styles. Έτσι έχουμε μια φτιάξει μια μικρή λίστα, και σίγουρα κάποιο από αυτό θα ταιριάζει και στην περίπτωσή σας.
Πλητρολογήστε στο IP address του router στο browser address bar κατευθείαν 192.168.0.1 ή 192.168.1.1
Εάν τα παραπάνω δεν δουλεύουν, μπορείτε να δοκιμάσετε routerlogin.com και θα ανακατευθυνθείτε στο router admin panel σας.
Εισάγετε τα administrator username και password.
Όταν μπείτε στο Αdmin panel, ψάξτε για menu options όπως είναι τα ‘Connected devices’ ή ‘Attached devices’.
Εάν βρείτε αυτό το menu, θα μπορέσετε να δείτε την MAC Address, την IP Address και το Device name όλων των συσκευών που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυό σας. Στην εικόνα παρακάτω μπορείτε να δείτε πως φαίνεται το «Attached devices».
Εάν παρατηρήσετε το όνομα κάποιου extra χρήστη ή extra συσκευής, τότε αυτοί είναι οι εισβολείς που χρησιμοποιούν το wifi σας χωρίς την άδειά σας.
Attahched-devices-1
Tους βρήκατε! Πως θα τους σταματήσετε;
Μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα για να διασφαλίσετε το κατά δύναμιν το δίκτυό σας:
-αλλάζετε αμέσως τον κωδικό, και θέτετε κάποιον πιο ισχυρό.
-μπορείτε να απενεργοποιήσετε το SSID broadcast.
-για αποτελεσματικότερη λύση σας προτείνουμε να θέσετε ένα φίλτρο filter που να βασίζεται στην MAC address των συσκευών.
Πηγή: secnews.gr

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί αναφορά του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ  κατά την οποία αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, Μακεδονία. «Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας.
Πάντως, σε δηλώσεις του στον Αθήνα 9.84 απολογήθηκε λέγοντας: «Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», πρόσθεσε.
Ωστόσο ακόμη και μετά τη νέα δήλωση του αναπληρωτή υπουργού η ΝΔ σε ανακοίνωσή του γραφείου Τύπου «τονίζει πως την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό -μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα καθώς αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία», ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων. Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτηση» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Απαντώντας μέσω non paper το Μέγαρο Μαξίμου καλύπτει τον κ. Μουζάλα χαρακτηρίζοντας υπερβολικές τις αντιδράσεις: «Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία “ΠΓΔΜ”. Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως “Μακεδονία” είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει» καταλήγει το σημείωμα.
Όμως ούτε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι ικανοποιήθηκε από το non paper Μαξίμου και τις εξηγήσεις του κ. Μουζάλς και μέσω twitter ζήτησε την παραίτησή του: «Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα ζητώ την παραίτηση του», έγραψε χαρακτηριστικά.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!