Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019


Η Μέγκαν Μαρκλ δεν φημίζεται και πολύ για το ότι ακολουθεί το βασιλικό πρωτόκολλο… κατά γράμμα. Πρόσφατα, μάλιστα, δημοσιεύθηκε ντοκιμαντέρ από την Αφρική, στο οποίο μιλάει για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει με την αναγνωρισιμότητα. Λίγες μόλις μέρες μετά από το εν λόγω ντοκιμαντέρ που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, η Δούκισσα του Σάσεξ κατά την έναρξη του Φόρουμ One World Summit κλήθηκε στη σκηνή από την παρουσιάστρια της εκδήλωσης Κέιτ Ρόμπερτσον εν μέσω χειροκροτημάτων και έκανε κάτι που… δεν προβλέπεται.
Όταν λοιπόν, η Μέγκαν Μαρκλ ανέβηκε στη σκηνή, η παρουσιάστρια επιχείρησε να κάνει υπόκλιση, καθώς σύμφωνα με το πρωτόκολλο είναι ένδειξη σεβασμού και παράδοσης προς κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας.
Ωστόσο, η σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι προτίμησε να αγκαλιάσει την παρουσιάστρια, με την οποία γνωρίζονταν από παλιά. Παρόλη την αρχική αμηχανία, οι δύο γυναίκες αγκαλιάστηκαν πάνω στη σκηνή σφιχτά και έτσι για ακόμα μια φορά η Δούκισσα του Σάσεξ αγνόησε το βασιλικό πρωτόκολλο, σύμφωνα με το οποίο κάποιος μπορεί είτε να υποκλιθεί είτε να κάνει χειραψία με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας και όχι… αγκαλιά.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΟΣΜΟΣ, ΕΣΠΑΣΕ, VIDEO, ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ, ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ, DEPT



Σε θάνατο καταδικάστηκαν 16 άτομα στο Μπαγκλαντές για τον φρικτή δολοφονία της 19χρονης Νουσράτ Τζαχάν Ραφί την οποία έκαψαν ζωντανή επειδή κατήγγειλε πως υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από τον διευθυντή του σχολείου στο οποίο φοιτούσε.
Η δολοφονία της 19χρονης, τον περασμένο Απρίλιο, συγκλόνισε την κοινή γνώμη στη χώρα της νότιας Ασίας και πυροδότησε διαδηλώσεις. Οι 16 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ο εκπαιδευτικός και τρεις συμμαθήτριες της Νουσράτ, προσήχθησαν τον Ιούνιο ενώπιον ειδικού δικαστηρίου στην περιφέρεια Φένι (νοτιοανατολικά).
«Η ετυμηγορία αποδεικνύει ότι κανένας φόνος δεν μένει ατιμώρητος στο Μπαγκλαντές. Έχουμε κράτος δικαίου», είπε ο εισαγγελέας Χάφεζ Άχμεντ σε δημοσιογράφους, αφού απαγγέλθηκε η ποινή στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα όπου διεξήχθη η ακροαματική διαδικασία, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Κατά τις αρχές, η νεαρή παρασύρθηκε να πάει στη στέγη του σχολείου όπου φοιτούσε στο Σοναγκάζι, στο νοτιοανατολικό Μπαγκλαντές, όπου μεγάλωσε. Οι δράστες απαίτησαν να αποσύρει τη μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση που είχε υποβάλει στην αστυνομία εναντίον του διευθυντή του ιδρύματος. Όταν εκείνη αρνήθηκε να υπακούσει, την περιέλουσαν με βενζίνη και την έκαναν παρανάλωμα του πυρός με τη Νουσράτ να υποκύπτει στα τραύματά της πέντε ημέρες αργότερα, στις 10η Απριλίου.
Όλοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Οκτώ εξ αυτών κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι η αστυνομία τους εξανάγκασε να υπογράψουν ομολογίες· κάποιοι είπαν ότι ομολόγησαν επειδή υπέστησαν βασανιστήρια.
Εκπρόσωποι οργανισμών υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παρακολουθούσαν στενά τη δίκη, με φόντο τη ραγδαία αύξηση των υποθέσεων βιασμών και σεξουαλικής παρενόχλησης στο Μπαγκλαντές. Σύμφωνα με μια οργάνωση υπεράσπισης των γυναικών στο Μπαγκλαντές, τη Mahila Parishad, μόλις το 3% των υποθέσεων βιασμών καταλήγουν σε καταδίκες.

Yπό την πίεση της κοινής γνώμης, ο Ιατρικός Σύλλογος της Πορτογαλίας έθεσε σε διαθεσιμότητα έναν μαιευτήρα που βαρύνεται με υποψίες για αμέλεια, καθώς δεν αντιλήφθηκε τις δυσμορφίες ενός μωρού, που γεννήθηκε χωρίς πρόσωπο, σε μια υπόθεση που συνταράσσει τη χώρα.
Ο γιατρός, ο οποίος τέθηκε σε εξάμηνη διαθεσιμότητα χθες το βράδυ, έπειτα από την ομόφωνη απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με άλλες έξι μηνύσεις, η παλαιότερη εκ των οποίων χρονολογείται από το 2013. Το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα, μετά τη γέννηση, που πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα του πορτογαλικού Τύπου.
Η πορτογαλική δικαιοσύνη εξετάζει την υπόθεση μετά τη μήνυση που κατέθεσαν σε βάρος του γιατρού οι γονείς του παιδιού.

«Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις» αμέλειας εκ μέρους του γιατρού Αρτούρ Καρβάλχο, οι οποίες «μπορούν να οδηγήσουν σε πειθαρχικές κυρώσεις» δήλωσε σήμερα ο Αλεχάντρε Βαλεντίμ Λουρένσο, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου στη νότια Πορτογαλία.
Στη φωτό εικονιζεται γραφική αναπαράσταση του μωρού χωρίς πρόσωπο, σε μια υπόθεση που συνταράσσει την πορτογαλική κοινωνία
Μπροστά στον αντίκτυπο αυτής της υπόθεσης που «έχει επιπτώσεις στη φήμη των γιατρών» και για να «καθησυχάσουμε τις έγκυες γυναίκες», το να τεθεί ο γιατρός σε διαθεσιμότητα ήταν απαραίτητο προκειμένου να εξεταστούν οι μηνύσεις σε βάρος του εκ των οποίων ορισμένες είναι «μακροχρόνιες καθώς και πολύ περίπλοκες», εξήγησε ο ίδιος στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTP.
Στις 7 Οκτωβρίου, οι γονείς του Ροντρίγκο, ενός μωρού που γεννήθηκε χωρίς μύτη, χωρίς μάτια και χωρίς ένα τμήμα του κρανίου του, ανακάλυψαν τις δυσμορφίες του παιδιού τους κατά τη διάρκεια του τοκετού στο νοσοκομείο Σαν Μπερνάρντο στο Σετούμπαλ, σε απόσταση 40 χλμ νότια της Λισαβόνας.
Ο γιατρός Αρτούρ Καραβάλχο παρακολουθούσε την εγκυμοσύνη της μαμάς του μικρού Ροντρίγκο σε μια ιδιωτική κλινική στο Σετούμπαλ, όπου και υποβλήθηκε στα τρία υποχρεωτικά υπερηχογραφήματα χωρίς να εντοπιστεί το παραμικρό πρόβλημα.
Ο μαιευτήρας μάλιστα τους καθησύχασε, όταν εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο ανωμαλιών στο έμβρυο, ενώ η μητέρα διένυε τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, έπειτα από ένα υπερηχογράφημα που είχε γίνει με πρωτοβουλία των γονέων.
«Εξήγησε ότι ορισμένες φορές κάποια τμήματα του προσώπου δεν είναι ορατά» στα υπερηχογραφήματα «όταν το μωρό έχει κολλήσει το πρόσωπό του στην κοιλιά της μητέρας» αφηγήθηκε η Γιοάνα Σιμάο, η αδελφή της μητέρας, στο τηλεοπτικό δίκτυο TVI 24.
Ο μικρός Ροντρίγκο παραμένει υπό νοσηλεία στο Σετούμπαλ, στην παιδιατρική μονάδα του νοσοκομείου όπου γεννήθηκε.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!