Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Θέση πάρκινγκ στο Χονγκ Κονγκ πουλήθηκε έναντι $765.000!Η αγορά πάρκινγκ είναι πιο «καυτή» από ποτέ. Μια θέση πάρκινγκ σε πολυτελές συγκρότημα στην περιοχή Kowloon’s Ho Man Tin πωλήθηκε στο ποσό-ρεκόρ των 6 εκατομμυρίων δολαρίων Χονγκ Κονγκ, δηλαδή 765.000 δολ. ΗΠΑ.

"Είναι τρελό"" δήλωσε ο Darrin Woo, συλλέκτης κλασικών αυτοκινήτων, που έστειλε δύο οχήματά του στην Καλιφόρνια, για να γλιτώσει χρήματα από τη στάθμευσή τους. "Να αγοράσω χώρο στάθμευσης; Με τίποτα. Θα μπορούσα να αγοράσω πέντε αυτοκίνητα με αυτά τα λεφτά”.

Ένας μέσος χώρος στάθμευσης αυτή τη στιγμή κοστίζει περίπου 2,25 εκατ. δολάρια Χονγκ Κονγκ, έχοντας αυξηθεί πάνω από έξι φορές από το 2006. Αυτό το γεγονός κάνει την αγορά κατοικίας της πόλης, που είναι η πιο ακριβή στον κόσμο, να φαίνεται, συγκριτικά, ότι είναι υπό έλεγχο. Οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν μόνο 3,4 φορές κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι κάτοχοι αυτοκινήτων στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Στο Μανχάταν, χώροι σε πολυτελές διαμέρισμα στη Crosby St. στο Σόχο διαφημίζεται ότι πωλούνται προς 1 εκατ. δολ., σύμφωνα με τους New York Times.

Σύμφωνα με τον Denis Ma, της εταιρείας συμβούλων Jones Lang LaSalle Inc. στο Χονγκ Κονγκ, οι κατασκευαστές ευθύνονται εν μέρει για αυτήν την κατάσταση. Βγάζουν περισσότερα χρήματα φτιάχνοντας διαμερίσματα αντί γκαράζ και έτσι τα σημεία στάθμευσης είναι λιγότερα από τα διαμερίσματα.
Ο Ζούκερμπεργκ ξεπέρασε τον Μπάφετ κι έγινε ο 3ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο
Ο ιδρυτής του Facebook έγινε ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, ξεπερνώντας τον Γουόρεν Μπάφετ και αναδεικνύοντας την τεχνολογία ως τον πιο ισχυρό δημιουργό πλούτου.
Ο Ζούκερμπεργκ, ξεπέρασε τον Μπάφετ, και πλέον ακολουθεί τους Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς, τον πρώτο και τον δεύτερο αντίστοιχα στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, καθώς η μετοχή του Facebook σημείωσε αύξηση 2,4%.
Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις πλουσιότεροι επιχειρηματίες στον κόσμο έχουν δημιουργήσει περιουσίες από την τεχνολογία. Ο Ζούκερμπεργκ, 34 ετών, έχει περιουσία 81,6 δισ. δολ., δηλαδή περίπου 373 εκατ. περισσότερα από τον Μπάφετ, τον 87χρονο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Berkshire Hathaway Inc.
Η άνοδος του Ζούκερμπεργκ έχει να κάνει με τη συνεχιζόμενη αποδοχή από πλευράς επενδυτών του Facebook, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα ταλανίστηκε από την υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων με αποτέλεσμα την υποχώρηση της σε χαμηλό 8μήνου στις 27 Μαρτίου οπότε κι έφτασε τα 152,22 δολ. Την Παρασκευή, η τιμή της μετοχής του Facebook άγγιξε το επίπεδο-ρεκόρ των 203,23 δολ.
Οι περιουσίες που προέρχονται από την τεχνολογία αποτελούν περίπου το ένα πέμπτο των περιουσιακών στοιχείων που αποτυπώνονται στον δείκτη του Bloomberg. Η κατάταξη, η οποία παρακολουθεί τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ενημερώνεται κάθε μέρα μετά το κλείσιμο των αγορών στη Νέα Υόρκη.
620x-1.png
Ο Μπάφετ, κάποτε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, κινείται πτωτικά στην κατάταξη λόγω της  φιλανθρωπικής του προσφοράς. Έχει δωρίσει περίπου 290 εκατομμύρια μετοχές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων στο ίδρυμα Γκέιτς. Οι μετοχές αυτές ξεπερνούν τα 50 δισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Ο Ζούκερμπεργκ από την πλευρά του έχει δεσμευτεί να δώσει σε φιλανθρωπίες το 99% των μετοχών του Facebook κατά τη διάρκεια της ζωής του.
Δείτε το εσωτερικό ενός δενδρόσπιτου, για να καταλάβετε γιατί κοστίζει 7,5 εκατομμύρια δολάρια!
Απ' έξω φαίνεται ένα ωραίο, συμπαθητικό σπίτι, κτισμένο πάνω σε βράχο. Όταν ακούει κάποιος ότι η τιμή αγοράς του είναι περί τα 7,5 εκατομμύρια δολάρια, αιφνιδιάζεται.
Αν, όμως, δει το εσωτερικό του σπιτιού, τότε καταλαβαίνει ότι η τιμή είναι πολύ λογική.
Δείτε τους χώρους του δενδρόσπιτου, που βρίσκεται στο Όρεγκον των ΗΠΑ.
mini-01
mini-02
mini-03
mini-04
mini-05
mini-07
mini-08
mini-09
mini-10
mini-11
mini-12
mini-13
mini-14
mini-15
mini-16
mini-17
mini-18
mini-19
mini-20
mini-21
mini-22
mini-23
mini-24
mini-25
Daniel Rojo: Από επικίνδυνος κακοποιός, bodyguard του Μέσι
Ήθελε πάντα τη μεγάλη ζωή. Δεν μπορούσε να φανταστεί τον εαυτό του να εργάζεται και να αμείβεται με ένα μισθό. Αυτός ήταν και ο λόγος για τους καυγάδες με τον πατέρα του, που ήταν εργάτης, και προσπαθούσε να τον πείσει, να δουλέψει μαζί του.
Ο Daniel Rojo γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βαρκελώνη.
Μόλις στα 14 τσακώνεται με τον πατέρα του, και την ίδια μέρα ληστεύει ένα σούπερ μάρκετ. Η πρώτη φορά που είχε λεφτά στα χέρια του. Και ήταν πολλά, για ένα παιδί που δεν μπορούσε να αγοράσει ούτε τα βασικά.
Εκεί ξεκίνησε η δράση του ως κακοποιός. Μικροκλοπές, δούλευε ανεξάρτητος, αλλά πολύ γρήγορα η σωματική του διάπλαση άλλαξε και μαζί και το μέγεθος των ποινικών αδικημάτων.
Πριν καν κλείσει τα 18, είχε εθιστεί στη κοκαίνη, μπλέχτηκε με τη τοπική μαφία, κυρίως αναλαμβάνοντας ξυλοδαρμούς και εισπράξεις χρηματικών ποσών. Το παρουσιαστικό του, τον κάνει γνωστό στο κόσμο των κακοποιών, σύντομα όλοι τον φοβούνται και εισπράττει ποσά απλά για να μην τους ενοχλεί.
Οι καταχρήσεις συνεχίζονται. Τα ναρκωτικά αυξάνονται, εθίζεται στον αγοραίο έρωτα, χωρίς προφυλάξεις. Ο ίδιος λέει πως ζούσε σαν ροκ σταρ. Ακριβά ρούχα, σπορ αυτοκίνητα, σπίτια με πισίνες. Όταν τα λεφτά από τη προστασία σε μαγαζιά δεν έφταναν πλέον, στρέφεται σε ληστείες τραπεζών. Τα πηγαίνει περίφημα. Γίνεται ο νούμερο 1 καταζητούμενος. Συλλαμβάνεται όμως στα 35.
Σε όλη του τη παράνομη καριέρα, είχε βγάλει 65 εκατ. ευρώ, που όπως λέει ο ίδιος πάνω από τα μισά, κυλούσαν στο αίμα του. Η κόκα που είχε σνιφάρει ξεπερνούσε κάθε φαντασία.
Στο νοσοκομείο που οδηγήθηκε για τυπικό προληπτικό έλεγχο, διαπιστώνεται ότι πλέον ο εγκέφαλος του, υπολειτουργεί, από τις καταχρήσεις. Έπινε 20 γραμμάρια κοκαίνης την ημέρα.
Όμως δεν ήταν το μόνο του πρόβλημα. Ήταν φορέας του AIDS. Όταν αποφυλακίστηκε αποφάσισε να αλλάξει ζωή. Άλλωστε δεν είχε και πολλά περιθώρια. Κάνει οικογένεια, εργάζεται ως bodyguard, και προσλαμβάνεται από πλούσιους επιχειρηματίες, που ξέρουν ότι κανείς δεν θα τα βάλει με τον "Γίγαντα", έτσι ήταν το παρατσούκλι του.
Και το 2006 μπαίνει στη ζωή του η Μπαρτσελόνα. Τον προσλαμβάνει η ομάδα ποδοσφαίρου για να σώζει τα "κακά παιδιά" της ομάδας, όταν αυτά παρεκτρέπονταν. «Η Μπαρτσελόνα με προσέλαβε για να μαζεύω τους μεθυσμένους αστέρες της από τα διάφορα clubs έτσι ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί από τα media. Μια φορά βρήκα έναν παίκτη να δέχεται στοματικό σeξ ταυτόχρονα από 2 αδερφές στην αίθουσα VIP ενός νυχτερινού κέντρου. Μου είπε ότι τον έχουν φωτογραφήσει και ότι έπρεπε να βρω και τις φωτογραφίες από τα κινητά τηλέφωνα εκείνων που τις τράβηξαν και να βεβαιωθώ πως θα διαγραφούν», θυμάται.
Όμως η Μπαρτσελόνα έχει καταλάβει ότι διαθέτει έναν παίκτη χρυσάφι. Δεν είναι άλλος από τον Λιονέλ Μέσι. Γίνεται η σκιά του. Τον περιγράφει σαν ένα πολύ ήρεμο παιδί. Το μόνο που τον ένοιαζε είναι το ποδόσφαιρι και οι προπονήσεις.
Σήμερα, στα 55 του χρόνια, όλα έχουν αλλάξει ξανά. Δεν εργάζεται πια στην Μπαρτσελόνα, μα έχει στο ενεργητικό του αρκετές ταινίες (Loquillo leyenda urbana, La huída, Secuestro, Anacleto: Agente secreto) και πολλά βιβλία. Η ζωή του μοιάζει με σενάριο ταινίας και πολύ σύντομα θα την δούμε να βγαίνει και στους κινηματογράφους.

 
Οι τρεις ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν παντρευτείς
Η σχέση του Μπαράκ Ομπάμα με την σύζυγό του Μισέλ έχει μείνει πλέον στην ιστορία. Κανένα άλλο ζευγάρι που πέρασε από τον Λευκό Οίκο, δεν είχε τόσο τρυφερή σχέση, την οποία μοιράζονταν και με τον κόσμο.
Ύστερα από 26 χρόνια γάμου, κάτι τέτοιο είναι σπάνιο. Ο Ομπάμα πλέον έχει μετατραπεί σε μια πολύ αξιόπιστη πηγή για συμβουλές γάμου. Στο βιβλίο του «Yes We (Still) Can», ο πρώην σύμβουλος του, Dan Pfeiffer, μοιράστηκε την σοφία του Ομπάμα πάνω στο θέμα.
Του είπε λοιπόν να κάνει στον εαυτό του τρεις ερωτήσεις, οι οποίες έχουν την ρίζα τους στις βασικές αρχές του. Οι τρείς ερωτήσεις είναι πάρα πολύ απλές:
1. Είναι κάποιος που βρίσκεις ότι έχει ενδιαφέρον; Θα περάσεις περισσότερο χρόνο μαζί με αυτόν τον άνθρωπο, απ’ ότι με οποιονδήποτε άλλον, οπότε πρέπει πάντα να θέλεις να ακούσεις τι έχει να πει.
2. Σε κάνει να γελάς;
3. Θα γίνει καλός γονιός (αν θέλεις φυσικά παιδιά);
«Η ζωή είναι μεγάλη. Αυτά είναι τα πράγματα που έχουν σημασία μακροπρόθεσμα», συμπλήρωσε. Οι χρήστες του διαδικτύου για μια ακόμα φορά τον αποθέωσαν...

 
Ο απίστευτος λόγος που έσφαξε τον σύζυγό της τέσσερις μέρες μετά τον γάμο
Ήταν παντρεμένοι μόλις τέσσερις ημέρες αυτό όμως δεν την εμπόδισε να βάλει τέλος στη ζωή του νέου της συζύγου.
Ο λόγος για μία 23χρονη γυναίκα από την Ινδία η οποία πήρε ένα δρεπάνι και έκοψε τον λαιμό του 30χρονου συζύγου της ξημερώματα της Τετάρτης.
Η ίδια είπε στους αστυνομικούς που την συνέλαβαν ότι το έκανε γιατί υπέφερε από «σοβαρό πονοκέφαλο», σύμφωνα με την DailyMail. Το φονικό αντιλήφθηκε η μητέρα του 30χρονου που άκουσε τα ουρλιαχτά του την ώρα που δεχόταν τα φονικά χτυπήματα με το δρεπάνι.
Όπως είπε στους αστυνομικούς χτυπούσε την πόρτα για δέκα λεπτά μέχρις ότου τελικά η 23χρονη νύφη της να την ανοίξει. Αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος για την 23χρονη Ινδή που κατά τους αστυνομικούς ήταν απόλυτα ήρεμη όταν της πέρασαν χειροπέδες.

 
’ ένα παιχνίδι θρίλερ η Κροατία κέρδισε 4-3 στα πέναλτι της Ρωσία (1-1 ο κανονικός αγώνας και 2-2 η παράταση), συμπληρώνοντας την τετράδα του Μουντιάλ της Ρωσίας.
Την Τρίτη στις 9 μμ θα αναμετρηθούν η Γαλλία με το Βέλγιο και την Τετάρτη την ίδια ώρα η Κροατία με την Αγγλία, που νίκησε νωρίτερα 2-0 την Σουηδία, για μια θέση στον τελικό της Κυριακής.

Σκληρή ελληνική απάντηση στο απαράδεκτο αίτημα της Άγκυρας να παραδοθούν οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί με αντάλλαγμα τη… δίκαιη δίκη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, έχει σταλεί στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο της RealNews.
Συγκεκριμένα η χώρα μας, σύμφωνα με την εφημερίδα, προέβη σε αυστηρό διάβημα στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Στο μεταξύ, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, θέση για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατιούνται στην Τουρκία πήρε η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία συνεδρίασε στην Κοζάνη και η οποία αναφέρει ότι η υπόθεση των δύο Ελλήνων «δεν μπορεί να συνδεθεί, ιδίως σε νομικό επίπεδο, με την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών. Είναι προφανές ότι με ευθύνη της Τουρκικής πλευράς η υπόθεση εκφεύγει του νομικού της χαρακτήρα και αποκτά πολιτική διάσταση».
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!