Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019


Η διάσημη ηθοποιός, Πάμελα Άντερσον κάλεσε τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό να αφαιρέσει το γάλα και το κρέας από το μενού των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας για να βοηθήσει τον πλανήτη, αλλά και την υγεία των ομοσπονδιακών κρατουμένων και να εξοικονομήσει χρήματα για τους φορολογούμενους.
Συγκεκριμένα η Πάμελα Άντερσον υπέβαλε την συγκεκριμένη πρόταση σε επιστολή προς τον Τζάστιν Τριντό στο πλαίσιο της ενασχόλησής της με την οργάνωση PETA – Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων.
Στην επιστολή υπογραμμίζει ότι ο Καναδάς ασπάζεται αυτό που χαρακτηρίζει «απλό, αλλά αποτελεσματικό τρόπο μείωσης του κόστους και βελτίωσης της ζωής».
Συγκεκριμένα, η Πάμελα Άντερσον προτείνει τα ομοσπονδιακά σωφρονιστικά καταστήματα του Καναδά να σερβίρουν vegan φαγητά, φασόλια, ρύζι, φακές, ζυμαρικά, λαχανικά και φρούτα, τα οποία, όπως τονίζει είναι πηγή όλων των θρεπτικών συστατικών που είναι αναγκαία με πολύ μικρότερο κόστος από των κρεάτων και των τυριών, καθώς τα vegan προϊόντα δεν χρειάζεται να ψύχονται.
Η Πάμελα Άντερσον αναφέρει ότι ο πρόσφατα ανανεωμένος διατροφικός οδηγός δίνει λιγότερη έμφαση στην κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά προτείνει περισσότερες φυτικές πρωτεΐνες στη διατροφή των Καναδών.
Στην επιστολή της η Καναδή ηθοποιός, υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων και ακτιβίστρια για την προστασία του περιβάλλοντος, επισημαίνει ότι σε έκθεση της Διακυβερνητικής Επιτροπής του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή ζητείται διατροφική μεταστροφή για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
Η Πάμελα Άντερσον στις πρόσφατες εκλογές στον Καναδά υποστήριξε τους Πράσινους και την επικεφαλής τους Ελίζαμπεθ Μέι.

Ο άνθρωπος έχει κατακτήσει το διάστημα εδώ και δεκαετίες ωστόσο δεν σταματά την εξερεύνησή του. Πίσω όμως από όλα αυτά υπάρχει και μια φρικτή αποκάλυψη που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Ένα βιβλίο του πρώην αστροναύτη, Chris Hadfield, φέρνει στην δημοσιότητα ένα μακάβριο πρωτόκολλο, το οποίο αναφέρει τι συμβαίνει σε περίπτωση θανάτου ενός αστροναύτη.
Σύμφωνα με το «An Astronaut’s Guide to Life on Earth», η NASA πραγματοποιεί μια άσκηση πριν σταλεί μια αποστολή στο διάστημα και ονομάζεται ως «death sim».
O Hadfield αναφέρει πως στην άσκηση, οι αστροναύτες συζητούσαν τι θα γίνει αν κάποιος πεθάνει.
Στον Διαστημικό Σταθμό δεν υπάρχουν σακούλες για πτώματα, ούτε θάλαμος για να διατηρηθεί η σορός. Επίσης δεν υπάρχει η δυνατότητα να επιστραφεί ο νεκρός στην Γη.
Τότε, η λύση είναι το πτώμα να αφεθεί στο διάστημα!
Ευτυχώς δεν έχει συμβεί ακόμη τέτοιο περιστατικό ωστόσο με το ταξίδι στον Άρη να πλησιάζει, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί η ενεργοποίηση του μακάβριου πρωτοκόλλου.

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα αναρτηθούν στο Taxisnet μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν θα δουν διαφορά στα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν σε σχέση με πέρυσι.
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έχει δηλώσει ότι το σύστημα χρήζει βελτιώσεων και κάθε αλλαγή θα κινείται προς τη δικαιότερη κατανομή της επιβάρυνσης για τους κατόχους αυτοκινήτων αλλά και προς τον στόχο της ανανέωσης του στόλου αυτοκινήτων στη χώρα. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, πρέπει να ενσωματωθούν οι προβλέψεις της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τις εκπομπές ρύπων.
Παρόλα αυτά, οι όποιες αλλαγές θα γίνουν από την επόμενη χρονιά κι ως εκ τούτου τα τέλη κυκλοφορίας 2020 θα υπολογίζονται όπως και το 2019.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Τι θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες

Καθώς δεν αλλάζει φέτος ο τρόπος υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφορίας, οι ιδιοκτήτες θα πληρώσουν από 22 ευρώ έως 1.380 ευρώ. Το ποσό υπολογίζεται είτε με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είτε με βάση τα κυβικά του κινητήρα και το έτος ταξινόμησης.
  • Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί από 1 Νοέμβριου 2010 και μετά, πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2.
  • Αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί μέχρι 31 Οκτωβρίου 2010, καθώς και μοτοσυκλέτες (ανεξάρτητα από ημερομηνίας ταξινόμησης) πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος ταξινόμησης.

Τέλη κυκλοφορίας 2021: Πίνακες για τον υπολογισμό

Στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2/χλμ), ο υπολογισμός γίνεται ως εξής:

Στην περίπτωση των τελών κυκλοφορίας με βάση τον κυβισμό και το έτος κυκλοφορίας, ο υπολογισμός γίνεται ως εξής:

Οι προθεσμίες πληρωμές για τα τέλη κυκλοφορίας και τα πρόστιμα

Τα τέλη κυκλοφορίας 2020 μπορούν να καταβληθούν εμπρόθεσμα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019, σύμφωνα με τις τυπικές προβλέψεις.
Επισήμως, τα τέλη πληρώνονται το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (δηλαδή 1 Νοεμβρίου μέχρι 31 Δεκεμβρίου).
Ωστόσο, συνηθίζεται να δίνεται παράταση κάποιων ημερών για την καταβολή της οφειλής μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους. Ωστόσο, η σχετική ανακοίνωση γίνεται συνήθως τις τελευταίες ημέρες του χρόνου ή ακόμη και ανήμερα της 31ης Δεκεμβρίου και τυπικά δεν μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι θα συμβεί ή για πόσες μέρες θα δοθεί παράταση.
Όσοι δεν πληρώσουν εντός προθεσμίας τα τέλη κυκλοφορίας, θα επιβαρυνθούν (εκτός του ποσού για τα τέλη) και με τα εξής πρόστιμα:
  • Με το 100% των τελών εάν το όχημα είναι δίκυκλο, τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • Με το 50% των τελών εάν το όχημα είναι επιβατικό ΔΧ, φορτηγό ή λεωφορείο
  • Με 30 ευρώ εάν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ


Ο Ζου Σενγκάι είναι αγρότης, ζει στην επαρχία Χουμπέι στην Κίνα και ισχυρίζεται ότι το σώμα του σταμάτησε να αναπτύσσεται όταν ήταν έξι ετών. Τότε, είχε χτυπήσει το κεφάλι του σε μία πέτρα.
Ο Ζου, ο οποίος εργάζεται παράλληλα και ως κομμωτής, δηλώνει πως «είμαι ακόμα σαν παιδί, γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορώ να έχω γυναίκα ή παιδί και δεν μπορώ να γεράσω».
«Παρόλο που είμαι 34 χρονών, το σώμα μου είναι ακόμα σαν ενός ανήλικου παιδιού» υποστηρίζει, σημειώνοντας πως λόγω της εμφάνισης του και του τόνου της φωνής του πολλές φορές τον μπερδεύουν με παιδί.

Χτύπησε σε ένα βράχο

Οπως μεταδίδει η DailyMail, χτύπησε σ’ έναν βράχο ενώ έπαιζε ένα παιχνίδι και οι γιατροί του είπαν πώς το μέρος του εγκεφάλου που απελευθερώνει ορμόνες που σχετίζονται με την ανάπτυξη έπαθε ζημιά. Γι΄αυτό το λόγο επομένως δεν μπορεί να μεγαλώσει.
Ωστόσο, εξαιτίας της κατάστασης του συστήματος Υγείας στην Κίνα τότε, το πρόβλημά του δεν αντιμετωπίστηκε με σωστό τρόπο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αιμορραγούσε μετά το χτύπημα γι’ αυτό και δεν ανησύχησε. Το ίδιο βράδυ, όμως, ανέβασε πυρετό και η κατάσταση του δεν βελτιώθηκε τις επόμενες τρεις μέρες με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί του αφαίρεσαν το πηγμένο αίμα στον εγκέφαλο του.
Οι γονείς του θεώρησαν ότι έγινε καλά και για τα επόμενα τρία χρόνια ζούσε σαν φυσιολογικό παιδί, όμως όταν έγινε εννιά διαπίστωσε ότι δεν είχε ψηλώσει καθόλου και ότι το σώμα του ήταν όπως όταν ήταν έξι.
Επισκέφθηκε ένα μεγαλύτερο νοσοκομείο όπου του είπαν για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και ακολούθησε φαρμακευτική αγωγή για πέντε χρόνια, όμως τίποτα δεν άλλαξε.
Πηγή: in.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!