Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018


Tην απόφασή του να δωρίσει και τα περίπου 630 εκατ. ευρώ της περιουσίας του σε ιδρύματα αφού πεθάνει ανακοίνωσε ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Τίγρης και Δράκος», Τσόου Γιαν Φατ.
Ο Φατ που έχει πρωταγωνιστήσει και σε ταινίες όπως «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» και «A Better Tomorrow» είναι ο 24ος καλύτερα πιο πλούσιος ηθοποίος σύμφωνα με την λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το περιοδικό Forbes.
Η κίνησή του πάντως δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς συχνά-πυκνά έχει θεαθεί στο Χονγκ Κονγκ να παίρνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς για να κινηθεί ή ακόμα και να πληρώνει εισιτήριο για να δει τις ταινίες του.
«Τα χρήματα δεν είναι κάτι που θα έχεις για πάντα. Όταν φύγεις από αυτόν τον κόσμο μια ημέρα, θα πρέπει να τα αφήσεις σε άλλους για να τα χρησιμοποιήσουν» εξήγησε ο Φατ στο νοτιοκορεάτικο κανάλι Munhwa Broadcasting Corporation.
«Δεν μπορείς να πάρεις μαζί σου τα χρήματα που έχεις στον τραπεζικό σου λογαριασμό αφού πεθάνεις» πρόσθεσε.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι την απόφασή του αυτή στηρίζει «σθεναρά» και η σύζυγός του.
Η ίδια εξάλλου έχει περιγράψει στο παρελθόν πώς ο σύζυγός της συχνά τρώει από υπαίθρια εστιατόρια ή ότι άλλαξε το παλιό του κινητό μάρκας Nokia μόνο αφού αυτό σταμάτησε να λειτουργεί μετά από χρονία χρήσης.

Το lovot είναι ένα μικρό ρομπότ που επιτρέπει στους κατοίκους των σύγχρονων πόλεων να διασκεδάζουν τη μοναξιά τους. Πολλοί διοχετεύουν την αγάπη τους, φροντίζοντας κατοικίδιο. Τον 21ο αιώνα, τη θέση του κατοικίδιου παίρνει ένα ρομπότ.

Είναι η τελευταία προσθήκη στη σειρά οικιακών ρομπότ της ιαπωνικής εταιρείας Groove X. Το εξέλισσαν επί τρία χρόνια, στη βάση της ιδέας «λίγη ΑΓΑΠΗ μπορεί να σώσει τον κόσμο».

Το lovot χρησιμοποιεί πολλούς αισθητήρες και μια κάμερα – βρίσκονται σε μια κάψουλα που τη φέρει στο κεφάλι -, που του επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να διακρίνει τους ανθρώπους από τα αντικείμενα. Μπορεί να σκανάρει με ακρίβεια το δωμάτιο και να βρει αμέσως τον ιδιοκτήτη του. Τα μάτια του lovot δίνουν την αίσθηση βάθους – άρα, είναι εκφραστικά τα ματάκια του κατοικίδιου μας – και το αγαπησιάρικο ρομποτάκι έχει χνουδωτό κάλυμμα (το οποίο μπορεί να αφαιρεθεί και να μπει στο πλυντήριο). Το κάλυμμα είναι touch sensitive (ευαίσθητο στην αφή), πράγμα που σημαίνει ότι αν το ακουμπήσεις, το lovot θα δείξει έκπληξη – ευχάριστη – ή θα στραφεί για παραπάνω χάδια.

Κινείται πάνω σε τρία ροδάκια, βγάζει ηχάκια για να επικοινωνεί. Δυο μικρά πτερύγια δείχνουν σάστισμα, τρυφερότητα ή ότι το lovot θέλει αγκαλιά. «Το lovot δεν είναι ένα χρήσιμο ρομπότ που θα κάνει δουλειές για τους ανθρώπους» αναφέρεται στην ανακοίνωση Τύπου της Groove X. «Αυτό που επεδίωξε η Groove X με την τεχνολογία δεν είναι αποτελεσματικότητα ή χρησιμότητα, αλλά ένα ρομπότ που κάνει τους ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους με τον αθώο χαρακτήρα του και τις γοητευτικές χειρονομίες του, που σε κάνουν να αισθάνεσαι ικανοποίηση με το να το αγκαλιάζεις».

Ένα 9χρονο αγόρι από το Τσέτελ, κοντά στη Βόρεια Θάλασσα, σχημάτισε χθες τον αριθμό έκτακτης ανάγκης της αστυνομίας. Εκτός εαυτού, εξήγησε στους αστυνομικούς ότι δεν είχε πάρει κανένα από τα δώρα που είχε παραγγείλει για τα Χριστούγεννα.
«Οι αστυνομικοί έφθασαν και βρήκαν ένα μικρό αγόρι πολύ οργισμένο», εξήγησε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Nordwest Zeitung.
Εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι η χθεσινή ήταν μια πολύ ήρεμη μέρα, οι αστυνομικοί αποφάσισαν τότε να παίξουν το παιχνίδι: εξέταση του αρχικού καταλόγου, σύγκριση με τα δώρα που έλαβε τελικά ο μικρός και διαμεσολάβηση της οικογένειας.
Κατάφεραν έτσι να διευθετήσουν τη διαμάχη εξηγώντας στο παιδί πως ο Άγιος Βασίλης είχε πιθανότατα μπερδέψει την παραγγελία του με αυτήν ενός άλλου παιδιού…
Το αστυνομικό τμήμα του Όλντενμπουργκ, με το οποίο επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο του καταλόγου των δώρων που είχε ζητήσει το παιδί από την Άγιο Βασίλη
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!