Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015


Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα αποτελούν έναν από τους πλέον φιλόδοξους τομείς έρευνας- ωστόσο, με τον χώρο να βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του βήματα, δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι επιδίδονται σε έρευνα πάνω στην παραβίαση και το χακάρισμά τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο Τζόναθαν Πετίτ της εταιρείας ασφαλείας Security Innovation, που παρουσίασε μια μέθοδο παραβίασης των προηγμένων συστημάτων lidar (laser ranging- εντοπίζουν εμπόδια στον δρόμο) ενός οχήματος, με ένα σύστημα που κοστίζει μόλις 60 δολάρια.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του IEEE Spectrum, ένα τέτοιο σύστημα μπορεί να παραπλανήσει ένα αυτοοδηγούμενο έτσι ώστε να «νομίσει» ότι υπάρχει εμπόδιο μπροστά του, αναγκάζοντάς το να επιβραδύνει- σε σημείο που, με πολλαπλές εμφανίσεις φανταστικών εμποδίων, να το ακινητοποιήσει.

Το σχετικό paper γράφτηκε όσο ο ίδιος βρισκόταν στο University of Cork και είναι να παρουσιαστεί στη Black Hat Europe τον Νοέμβριο.

Το όλο «πακέτο» περιλαμβάνει ένα λέιζερ χαμηλής ισχύος και μια γεννήτρια παλμών. Όσον αφορά για τον υπολογιστικό εξοπλισμό, αρκεί ένας Raspberry Pi ή ένας Arduino.

H αχίλλειος πτέρνα των αυτοοδηγούμενων, όπως εξηγεί ο Πετίτ, είναι οι αισθητήρες, καθώς από εκεί αντλούνται τα δεδομένα.

Αν και τα περισσότερα από τα μικρής εμβέλειας ραντάρ που συναντώνται σε τέτοια οχήματα λειτουργούν σε μπάντα που θέλει ειδική άδεια, τα lidar χρησιμοποιούν παλμούς λέιζερ τους οποίους μπορεί να μιμηθεί κανείς εύκολα για να φτιάξει μια τρισδιάστατη εικόνα του περιβάλλοντος του αυτοκινήτου.

Αυτό ακριβώς έκανε και ο Πετίτ, δημιουργώντας την ψευδή «εικόνα» ενός αυτοκινήτου ή πεζού σε απόσταση 20-350 μέτρων από τη μονάδα lidar, έχοντας πρώτα καταγράψει παλμούς από μια μονάδα που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Το μόνο δύσκολο, τονίζει, ήταν ο συγχρονισμός, προκειμένου το σήμα να εκπεμφθεί τη σωστή στιγμή.

Η μέθοδος λειτουργεί σε αποστάσεις μέχρι και 100 μέτρων και δεν απαιτείται η άμεση στόχευση του αυτοκινήτου.

Ο Πετίτ με αυτόν τον τρόπο υπογραμμίζει το φλέγον ζήτημα της ασφαλείας στη συγκεκριμένη τεχνολογία. Σημειώνεται ότι αντίστοιχα χακαρίσματα έχουν γίνει και με άλλες μεθόδους, από GPS μέχρι αισθητήρες τροχών.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Ότι εδώ και περίπου ένα χρόνο είναι single γιατί… η πρώην σύντροφός του του ράγισε την καρδιά, εξομολογήθηκε γνωστός τραγουδιστής!

«Δεν είμαι σε σχέση εδώ και αρκετό καιρό. Χαλαρώνω και βγαίνω έξω, είμαι ο εαυτός μου», δήλωσε, σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αυστραλίας, ο Τζάστιν Μπίμπερ.

Μάλιστα, ο 21χρονος σταρ πήγε ακόμη ένα βήμα παρακάτω, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την πρώην του, Σελένα Γκόμεζ:

«Είμαι άνθρωπος της σχέσης. Μου αρέσει να είμαι ερωτευμένος και όλα αυτά. Αλλά η καρδιά μου ράγισε και τώρα προσπαθώ να την επουλώσω».

Τζάστιν και Σελένα ήταν ζευγάρι από το 2011, ωστόσο, η σχέση τους πέρασε από διακυμάνσεις, μέχρι που έληξε οριστικά, τον περασμένο Οκτώβριο.

ΠΗΓΗ: star.gr
Η Πέγκυ Ζήνα κάνει πολύ σπάνια δηλώσεις για την προσωπική της ζωή καθώς δεν θέλει να απασχολεί τα μέσα με τίποτα άλλο πέρα από την δουλειά της. Η τραγουδίστρια μίλησε στο εφημερίδα «Real» και έδωσε μια συνέντευξη που τα είχε όλα.

Εδώ και πολύ καιρό τα δημοσιεύματα ήθελαν την Πέγκυ Ζήνα για δεύτερη φορά έγκυο, ωστόσο από την τραγουδίστρια δεν υπήρξε ποτέ καμία επιβεβαίωση.

Η τραγουδίστρια μίλησε για πρώτη φορά για την φημολογούμενη εγκυμοσύνη και έβαλε τα πράγματα στην θέση τους. «Όχι δεν είμαι έγκυος. Με χαρά θα δεχόμουν ένα παιδάκι αν μου το έστελνε ο Θεός. Καλοδεχούμενο, αλλά δεν είμαι στη φάση να το προσπαθήσω. Δεν ανήκω σε εκείνους που λένε πως πρέπει οπωσδήποτε να κάνω δεύτερο παιδάκι για να έχει παρέα το πρώτο. Ίσως γιατί είμαι κι εγώ μοναχοπαίδι και έχω επιλέξει τα αδέλφια μου στη ζωή. Τους φίλους που επιλέγεις τους θεωρώ πολλές φορές πιο πολύτιμους από τα αδέλφια» και συμπλήρωσε «Είμαι απόλυτα καλυμμένη συναισθηματικά. Περίμενα να ζήσω το θαύμα της μητρότητας, έλεγα πάντα πως ήθελα να γίνω μητέρα. Πραγματικά, νιώθω ευλογημένη η Ηλέκτρα μου ήρθε την καλύτερη στιγμή. Το έζησα ολοκληρωτικά το θαύμα της μητρότητας και χάρηκα πολύ και το μωράκι μου τους πρώτους μήνες», ανέφερε.

http://www.thestival.gr

Έως τις 20 Οκτωβρίου (το πιθανότερο) αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς χιλιάδων δικαιούχων το οικογενειακό επίδομα μέσω του ΟΓΑ. Όπως είπε ο διοικητής του ΟΓΑ στον ANT1 για να πάρουν οι δικαιούχοι τη 2η και την 3η δόση θα πρέπει να έχουν κάνει φορολογική δήλωση και έντυπο Α21 έως 4 Σεπτεμβρίου. Ανάλογα με το εισόδημα και τον αριθμό των παιδιών οι δικαιούχοι λαμβάνουν από 40 ευρώ (για ένα παιδί) μέχρι και 1.225 ευρώ (για οικογένειες με πέντε παιδιά). Η καθυστέρηση στην καταβολή οφείλεται στην καθυστέρηση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων καθώς ο ΟΓΑ θα έπρεπε πρώτα να υπολογίσει το επίδομα με βάση το δηλωθέν εισόδημα όσων έχουν κάνει τη σχετική αίτηση. Την τρίτη δόση θα λάβουν 235 χιλιάδες οικογένειες. Τη δεύτερη και την τρίτη δόση θα λάβουν 400 χιλιάδες οικογένειες. Σύνολο δικαιούχων:  635 χιλιάδες οικογένειες.

Για τους αστρονόμους και τους τους λάτρεις του ουρανού, η φετινή χρονιά ήταν γεμάτη θέαμα και χάρισε μοναδικά στιγμιότυπα χάρη σε φαινόμενα όπως οι εκλείψεις και η βροχή των Περσίδων. Το επόμενο μεγάλο ραντεβού για τους μυημένους, έχει κλειστεί σε λίγες μέρες και για ακόμη μια φορά θα έχει πρωταγωνιστή το φεγγάρι.
Η πρώτη ολική έκλειψη υπερπανσελήνου από το 1982 είναι ίσως το φαινόμενο που θα καλύψει όλα όσα έχουν προηγηθεί την περασμένη χρονιά και είναι εξαιρετικά σπάνιο μια και αναμένεται να μην ξανασυμβεί πριν το 2033.
Η NASA κυκλοφόρησε ένα βίντεο που μας συστήνει το σπάνιο αυτό φαινόμενο ενώ παράλληλα εξηγεί τη σημασία του και τη διαδικασία που το προκαλεί.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ΝΑSA τη βραδιά εκείνη, η Σελήνη θα φαίνεται έντονα κόκκινη και 14% μεγαλύτερη σε μέγεθος από το σύνηθες στην παρατήρησή της από τη Γη.
Όπως εξηγεί και το physicsgg.me, η «υπερπανσέληνος» συμβαίνει διότι η τροχιά της Σελήνης γύρω από τη Γη δεν είναι κυκλική αλλά ελλειπτική. Ενώ η μέση απόσταση Γης – Σελήνης είναι περίπου 384.600 χιλιόμετρα, η πιο μακρινή απόσταση είναι 405.600 χιλιόμετρα (απόγειο) και η πιο κοντινή 363.700 χιλιόμετρα (περίγειο). Υπερπανσέληνο έχουμε όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειό της και τότε φαίνεται 14% μεγαλύτερη και 30% λαμπρότερη σε σχέση με την εμφάνισή της όταν βρίσκεται στο απόγειό της.

Απολύθηκε τελικά από το κανάλι N1TV η Ουγγαρέζα οπερατέρ που απαθανατίστηκε να βάζει τρικλοποδιά σε πρόσφυγα την ώρα που αυτός, προσπαθεί μαζί με τους υπόλοιπους να περάσουν τρέχοντας τα σύνορα, κρατώντας παράλληλα στην αγκαλιά του το παιδί του.
Τη στιγμή που εκατοντάδες πρόσφυγες επιχειρούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Γερμανία και τρέχουν για να γλιτώσουν από τους αστυνομικούς η Πέτρα Λάζλο ήθελε πλάνα με μετανάστες να πέφτουν και… αποφάσισε να τους ρίξει η ίδια!
Η πράξη της προκάλεσε παγκόσμια οργή κάτι που ανάγκασε το διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι N1TV, το οποίο πρόσκειται στο ακροδεξιό κόμμα της Ουγγαρίας, να την απολύσει.
«Μια συνάδελφος του N1TV συμπεριφέρθηκε σήμερα με τρόπο απαράδεκτο» έλεγε ο σταθμός σε δήλωση, μέσω του αρχισυντάκτη Ζάμπολς Κίσμπερκ, ο οποίος τη δημοσίευσε στην επίσημη σελίδα του καναλιού.
«Η σύμβαση εργασίας της οπερατέρ τερματίστηκε με άμεση ισχύ και θεωρούμε το συμβάν λήξαν».
Δείτε τις φωτογραφίες ντροπής που κατέγραψε το Reuters και το βίντεο με το συμβάν:
880306_REUTERS44

880308_REUTERS8

880309_REUTERS3

880310_REUTERS1

880312_migrant_3

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

 


Την απόλυση του 35% των δημοσίων υπαλλήλων που, όπως είπε, είναι αργόμισθοι προανήγγειλε μιλώντας στο star ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Λονδίνου από το 1,5 εκατ. των δημοσίων υπαλλήλων (σ.σ. σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι 640 χιλ και όχι 1,5 εκατ.) το 35 είναι αργόμισθοι και θα απολυθούν. Μάλιστα, ο κ. Λεβέντης τους εντόπισε, κυρίως, στους δήμους και στις ΔΕΚΟ.
Τι προβλέπει το πρόγραμμα της Ένωσης Κεντρώων για το Δημόσιο
Μείωση κόστους λειτουργίας του κράτους.
Μείωση των απολαβών και κατάργηση συντάξεων αιρετών αρχόντων δηλαδή βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών, Προέδρου και όσους κατείχαν στο παρελθόν αυτές τις θέσεις, αντίστοιχα.
Κατάργηση συντάξεων στον Δημόσιο Τομέα για ηλικίες κάτω των 65, εξαιρουμένων των συντάξεων για λόγους υγείας.
Μείωση των συμβούλων των υπουργών και επιστροφή αποσπασμένων και μετακλητών υπαλλήλων σε υπουργεία, κόμματα και βουλευτές, στις υπηρεσίες όπου οργανικά ανήκουν. Σήμερα αυτοί υπολογίζονται βάσει στοιχείων περίπου στα 12.000 άτομα.
Μείωση κόστους λειτουργίας του δημόσιου τομέα μέσω της ενσωμάτωσης και χρήσης Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα στα πληροφοριακά συστήματα του κράτους.
Στον τραγικό θάνατο του 11 μηνών Jaxon Taylor οδήγησε η αμέλεια των παππούδων του.
Επέστρεφαν σπίτι μετά τη λειτουργία σε εκκλησία στην ιστορική πόλη Chickamauga. Όταν γύρισαν σπίτι κανείς δεν έβγαλε από το αυτοκίνητο τον μικρό Jaxon. Η θερμοκρασία άγγιζε τους 32 βαθμούς κελσίου.
Μόνο 2,5 ώρες αργότερα η μητέρα του ξύπνησε και ζήτησε τον γιο της. Προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή αλλά οι προσπάθειές της απέβησαν άκαρπες.
"Η είδηση θανάτου του γιου μου στις 6 Σεπτεμβρίου στην ηλικία των 11 μηνών και 8 ημερών κάνει τον γύρο του κόσμου. Υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα και διάφορες ιστορίες. Δεν ήμουν εκεί και ήταν στη φροντίδα των παππούδων του, των γονιών μου.
Ο θάνατός του ήταν ένα τρομακτικό και τραγικό συμβάν. Ο γιος μου είχε τους δύο καλύτερους παππούδες του κόσμου στη σύντομη ζωή του. Ήταν σε όλη τη διάρκεια της γέννας του. Τον έπαιρναν κάποια Σαββατοκύριακα και τον έκαναν βόλτα για ώρες όταν είχε κολικό και ήταν απαρηγόρητος.
Είναι οι παππούδες που τον παρακολούθησαν να μπουσουλάει και να σηκώνεται για πρώτη φορά. Αυτοί οι άνθρωποι τον κράτησαν και τον αγάπησαν όταν ήταν άρρωστος, όταν είχε πυρετό, όταν γκρίνιαζε.
Αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να τον κάνουν να γελάσει όταν κανένας άλλος δεν τα κατάφερνε. Ήταν στο πλευρό του κάθε μέρα της ζωής του και ο γιος μου τους αγαπούσε άνευ όρων.
Αυτό που συνέβη ήταν φοβερό. Αλλά ποιος από εμάς δεν έχει κάνει λάθος, ένα τόσο φριχτό λάθος που πιστεύαμε ότι κανένας δεν θα μπορούσε να του το συγχωρήσει; Ποιος δεν έχει κριθεί από άλλους;
Από τη στιγμή που κάθε ένας από εμάς έχει κάνει φοβερά πράγματα και προκάλεσε απέραντο πόνο στους άλλους, ποιον θα μπορούσε να καταδικάσει ο Θεός;
Πονάω περισσότερο από όσο έχει πονέσει ποτέ άνθρωπος αλλά επέλεξα να αφήσω το μίσος και τις κατηγορίες. Θυμάμαι το γλυκό μου αγόρι με αγάπη και θλίψη και θα τον αγαπώ για πάντα", ήταν το συγκλονιστικό μήνυμα που έγραψε η συντετριμμένη μητέρα.
"Φαίνεται ότι υπήρχαν άλλα πράγματα στο μυαλό τους. Υπήρχε έλλειψη επικοινωνίας. Υπέθεσαν ότι κάποιος τον πήρε από το αυτοκίνητο και τον έφερε σπίτι", σημείωσε ο σερίφης Steve Wilson.

http://www.seleo.gr 
Εξακόσιες θέσεις πρακτικής άσκησης διάρκειας πέντε μηνών προσφέρει για το έτος 2016 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο πλαίσιο του προγράμματος υποτροφιών Robert Schuman.

Tο πρόγραμμα χωρίζεται σε δύο κατευθύνσεις, τον γενικό τομέα και τον τομέα δημοσιογραφίας και αφορά πτυχιούχους πανεπιστημίου, με σκοπό την επέκταση των γνώσεών τους και την εξοικείωση με τις δραστηριότητες του ΕΚ. Οι υποψήφιοι για πρακτική άσκηση για πτυχιούχους πανεπιστημίου οφείλουν να έχουν την ιθαγένεια ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μιας υποψήφιας προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρας, υπό την επιφύλαξη του άρθρου 5, παραγράφου 2, των Εσωτερικών Διατάξεων; να είναι ηλικίας 18 ετών κατά την ημερομηνία έναρξης της πρακτικής άσκησης; να γνωρίζουν άριστα μία από τις επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; να μην έχουν μετάσχει σε άλλη περίοδο πρακτικής άσκησης και να μην έχουν απασχοληθεί επ” αμοιβή για διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων συνεχών εβδομάδων επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αιτήσεις υποβάλλονται έως τις 15 Οκτωβρίου 2015 για την περίοδο πρακτικής άσκησης από την 1η Μαρτίου 2016 έως τις 31 Ιουλίου 2016, και από τις 15 Μαρτίου 2016 έως τις 15 Μαΐου 2016 για την περίοδο άσκησης από την 1η Οκτωβρίου 2016 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2017.

http://www.fpress.gr
Διαγωνιζόμενη στο τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» έχει φτάσει στην τελευταία ερώτηση. Αν απαντήσει σωστά, κερδίζει €1.000.000. Αν απαντήσει λάθος, κερδίζει μόνο €32.000.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δεν ήταν εύκολη υπόθεση. ¨Ηταν, «Ποιο από τα παρακάτω είδη πουλιών δε χτίζει μόνο του τη φωλιά του, αλλά χρησιμοποιεί τις φωλιές άλλων πουλιών; Είναι:
Α) ο κόνδορας;
Β) το χελιδόνι;
Γ) ο κούκος; Ή
Δ) το σπουργίτι;»
Η γυναίκα βρισκόταν σε δύσκολη θέση. Δε γνώριζε την απάντηση.
Και ήταν σε ακόμα πιο δύσκολη θέση γιατί είχε εξαντλήσει 2 από τις 3 βοήθειες, του κοινού και το 50/50. Το μόνο που της απέμενε ήταν να τηλεφωνήσει μια φίλη, και η γυναίκα απευχόταν τη χρήση αυτής της βοήθειας, γνωρίζοντας πως η μοναδική φίλη της που θα βρισκόταν σπίτι εκείνη την ώρα ήταν ξανθιά.
Αλλά η διαγωνιζόμενη δεν είχε εναλλακτική. Τηλεφώνησε στη φίλη της και της διάβασε την ερώτηση και τις τέσσερις πιθανές απαντήσεις.
Χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό, η ξανθιά απαντάει: «Είναι πανεύκολο. Η σωστή απάντηση είναι το Γ: Ο κούκος.»
Η διαγωνιζόμενη έπρεπε να αποφασίσει γρήγορα. Εξέτασε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει μια «αντίστροφη στρατηγική» δηλ. να επιλέξει μία από τις άλλες τρεις απαντήσεις αποκλείοντας την απάντηση που της έδωσε η φίλη της..
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η φίλη της ήταν ξανθιά, φαινόταν σα μια λογική επιλογή..
Από την άλλη όμως, η ξανθιά είχε απαντήσει με τόση αυτοπεποίθηση, που η διαγωνιζόμενη δε μπορούσε παρά να την εμπιστευτεί.
«Χρειαζόμαστε μία απάντηση,» λέει ο Αθερίδης.
Σταυρώνοντας τα δάχτυλά της, η διαγωνιζόμενη λέει, "Γ: Ο κούκος."
«Αυτή είναι και η τελική απάντηση;» λέει ο Αθερίδης.
«Ναι, η τελική.»
Μετά από δύο λεπτά της λέει ο Αθερίδης, «Με μεγάλη μου λύπη σας πληροφορώ ότι η απάντησή σας είναι... απόλυτα σωστή. Είστε εκατομμυριούχος!!!"
Τρεις μέρες αργότερα, η νικήτρια του διαγωνισμού διοργανώνει ένα πάρτι για οικογένεια και φίλους – συμπεριλαμβανομένου της ξανθιάς που τη βοήθησε να κερδίσει.
«Τζένη, δεν ξέρω πώς να σε ευχαριστήσω,» είπε η νικήτρια.
«Χάρη σ’εσένα, είμαι εκατομμυριούχος. Και ξέρεις κάτι; Ήταν η ταχύτητα και σιγουριά με την οποία απάντησες την ερώτηση που με έπεισε να επιλέξω το Γ. Παρεμπιπτόντως... πως και γνώριζες τη σωστή απάντηση;»
«Έλα τώρα» της λέει η ξανθιά. «Όλοι γνωρίζουν πως οι κούκοι δε χτίζουν φωλιές. Ζουν σε ρολόγια.»
Δωρεάν διανομή ροδάκινων θα πραγματοποιήσει για δεύτερη φορά ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015, από τις 10.00 το πρωί, μέσω των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας.

Στο πλαίσιο της δράσης θα διανεμηθούν ροδάκινα μέχρις εξαντλήσεως των αποθεμάτων στους κατόχους της Κάρτας Σίτισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης και σε δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Οι παραπάνω ομάδες θα μπορούν με την επίδειξη της κάρτας σίτισης ή της κάρτας δικαιούχου Κοινωνικού Παντοπωλείου καθώς και του δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και ενός πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης, που βεβαιώνει για τον αριθμό των μελών της οικογένειάς τους, να παραλαμβάνουν ανάλογη ποσότητα ροδάκινων. 

Η διανομή θα γίνει από τα παρακάτω σημεία:

•             1η  Δημοτική Κοινότητα: Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο - Λύκειο (Εθνικής Αμύνης 8-τηλέφωνα Επικοινωνίας 2313318503/2310251622)
•             2η Δημοτική Κοινότητα: Αποθήκη 15 ΟΛΘ - (τηλ. 2313318542)
•             3η  Δημοτική Κοινότητα: Αύλειος χώρος του κτιρίου επί της οδού Θεοφίλου 15 - (Τηλ. Επικοινωνίας 231318273)
•             4η Δημοτική Κοινότητα: Αίθουσα εκδηλώσεων παραπλεύρως των γραφείων της Κοινότητας στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους 57 - τηλ. 2313318545)
•             5η Δημοτική Κοινότητα: Β. Όλγας 162 και Μαρτίου- τηλ. 2313318247
•             Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας: Πρώην Δημαρχείο Τριανδρίας (Ελευθερίας 24- τηλ. 2313305405)

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη διανομή που πραγματοποιήθηκε στις 25 Αυγούστου 2015, διατέθηκαν από την Κοινωνική Σύμπραξη/ΠΕ Θεσσαλονίκης -  Ανατολικό Τμήμα, με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Θεσσαλονίκης, συνολικά 22 τόνοι ροδάκινων.

Οι σχετικές δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο  της εφαρμογής του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1031/2014 για συμπληρωματικά προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων οπωροκηπευτικών και της ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μέσω των Κοινωνικών Συμπράξεων που έχουν συσταθεί για τις ανάγκες του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

http://www.thestival.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!