Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

 Στη Σαουδική Αραβία γίνεται η κατασκευή ενός μοναδικού ουρανοξύστη, το ύψος του οποίων θα φτάνει τα 965 μέτρα! Έχει ξεκινήσει το Μάρτιο. Αν και ένα τέτοιο ψηλό οικοδόμημα  επρόκειτο να κατασκευαστεί στο Ντουμπάι, η κατασκευή διεκόπη λόγω της οικονομικής κρίσης το 2009.






http://smilepanic.com
Οι πρώτοι Ισπανοί τα χρησιμοποιούσαν για να λευκαίνουν τα δόντια τους, οι Ρωμαίοι για να ασπρίζουν την μπουγάδα τους, στη Σιβηρία τα έπιναν για να επικοινωνήσουν με τα πνεύματα και γενικά θεωρούνται από τα καλύτερα αντισηπτικά στην ιστορία...
Coqui Coqui…όχι δεν είναι ο ήχος μικρών βατράχων αλλά το όνομα που ενώνει τέσσερα από τα πιο όμορφα boutique hotel στη χερσόνησο του Yukatan, στο Μεξικό. Ναι, το savoirville.gr θέλει να μας τρελάνει.
Στη Τulum, την πόλη που ο πολιτισμός και οι μνήμες των Μάγια “αγγίζονται” ανά κάθε τετραγωνικό μέτρο, με τους μαριάτσι και τις original μαργαρίτες που σου προκαλούν μια διαρκή γλυκιά ζάλη, η  Francesca Bonato, συνιδιοκτήτρια της αλυσίδας Hacienda Montaecristo accessories, και ο σύζυγός της Nikolas Malleville, αρχιτέκτονας και αρωματοποιός βρήκανε την γη που θα φιλοξενούσε το πρώτο τους bohemian chic hotel!

  Η Tulum εξελίχθηκε σε ένα από τους ποιο in-fashion προορισμούς για πολύ μοδάτους και απαιτητικούς ταξιδευτές και έτσι η Francesca και ο Nikolas άρχισαν να συνεργάζονται με τοπικούς τεχνίτες για να προμηθεύουν στους πελάτες τους και όχι μόνο,  χειροποίητα αξεσουάρ από δέρμα,  λινό, λεπτά ζακάρντ φτιαγμένα στον αργαλειό,  αλλά και αρώματα , τα πάντα εμπνευσμένα από την παράδοση του Μεξικό.

  H επιτυχία των Coqui Coqui προφανώς έγκειται στον συγκερασμό του μοντέρνου design, της αγάπης και του σεβασμού των ιδιοκτητών για την παραδοσιακή μεξικάνικη αρχιτεκτονική, αλλά και της ευρωπαϊκής τους κουλτούρας!


  Ένα άριστα εκτελεσμένο global νομαδικό στυλ, όπου τίποτα δεν είναι κραυγαλέο , τίποτα δεν είναι υπερβολικό, τίποτα δεν είναι περιττό! Η αισθητική έρχεται αβίαστα! Δεν χρειάστηκαν αστερίες και κοχύλια στο interior design για να επιτευχθεί το beachy style , αρκούσε η αιώρα στο εσωτερικό των δωματίων και η θέα της θάλασσας της Καραϊβικής από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες! Το μικρό ξενοδοχείο των μόλις επτά δωματίων, παρέχει boutique, χαλαρωτικά spa, ένα εξαιρετικό εστιατόριο στην ταράτσα του κτιρίου και ένα cafe που σκιάζεται από λευκά λινά υφάσματα και έχει θέα. Mαντέψτε. Tο οινοπνευματί της Καραιβικής!

 http://cosmo.gr
Μερικά από αυτά είναι πραγματικά καταπληκτικά!
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή των νέων λεωφορειολωρίδων σε κεντρικές οδούς της Θεσσαλονίκης που αναμένεται να βελτιώσουν την κίνηση των μέσων μαζικής μετακίνησης και να ανακουφίσουν σημαντικά το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.

Συγκεκριμένα σύμφωνα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, ολοκληρώνεται η κατασκευή της λεωφορειολωρίδας στην οδό Αγγελάκη.

Οι εργασίες για τις υπόλοιπες τρεις λεωφορειολωρίδες (στις οδούς Παπαναστασίου, Λεωφόρο Στρατού και Γ. Παπανδρέου) ξεκινούν τις επόμενες μέρες και προβλέπεται να ολοκληρωθούν εντός του Νοεμβρίου

http://www.seleo.gr

Αν ζηλεύετε τους προνομιούχους που χρησιμοποιούν δίκτυο οπτικών ινών και απολαμβάνουν μεγάλες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, η παρακάτω είδηση από τo Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλσρούης αναπτερώνει τις ελπίδες.

Ερευνητές πέτυχαν την μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 100 Gbps, χρησιμοποιώντας ασύρματο δίκτυο στη συχνότητα των 237,5 GHz.

Οι πληροφορίες μεταδόθηκαν σε απόσταση μεγαλύτερη των είκοσι μέτρων και υπάρχουν βάσιμες προοπτικές για την κάλυψη μεγαλύτερων αποστάσεων.

Η ίδια ερευνητική ομάδα πριν μερικούς μήνες είχε πετύχει την μετάδοση δεδομένων με ταχύτητα 40 Gbps σε απόσταση μεγαλύτερη του ενός χιλιομέτρου.

Το επίτευγμα αυτό αναμένεται να δώσει μελλοντικά την δυνατότητα για internet υψηλών ταχυτήτων σε απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές της Γερμανίας όπου η εγκατάσταση οπτικών ινών είναι πολυδάπανη.

Aν και δεν είναι σαφές πότε η συγκεκριμένη τεχνολογία θα περάσει σε φάση υλοποίησης πέραν του εργαστηρίου, οι επιστήμονες προβλέπουν ότι αυτές οι ταχύτητες θα είναι διαθέσιμες στους χρήστες από το 2015.

http://www.seleo.gr

 Είναι κάτι που είναι δύκολο να το δούμε από κοντά. Το εσωτερικό του είναι πραγματικά πολύ ιδαίτερο!

20+1 μοναδικοί τρόποι προστασίας της νέας «ναυαρχίδας» της Apple!

Προσιτές, πανάκριβες, στιλάτες, «τρελιάρες», κομψές, μοναδικές από κάθε άποψη, οι θήκες αυτές θα κρατήσουν το πολυαναμενόμενο iPhone 5S απόλυτα ασφαλές.

Κι ενώ κυκλοφορεί ήδη εδώ και έναν μήνα στον κόσμο, στην Ελλάδα έρχεται τώρα (25 Οκτωβρίου), τι καλύτερος τρόπος λοιπόν να γιορτάσουμε τον ερχομό του με τις απολύτως καλύτερες θήκες που έχουν ήδη προλάβει να ρίξουν στην αγορά ανεξάρτητοι κατασκευαστές!

Και αφού η Apple έκανε τα πάντα για να κάνει το νέο smartphone της ακόμα πιο στιλάτο, είναι στο χέρι μας να του παρέχουμε την απαραίτητη προστασία χωρίς να θυσιαστεί ο αχτύπητος σχεδιασμός του.

Θήκες που προσφέρουν λοιπόν ολοκληρωμένη κάλυψη, λειτουργικότητα και στιλ σε ένα πακέτο, με τιμές μάλιστα που ποικίλουν από το προσιτό ως το πανάκριβο...

Incipio Kicksnap



Η θήκη παρέχει απόλυτη προστασία στον θησαυρό που φιλοξενείται στο εσωτερικό της, την ίδια στιγμή που προσφέρει μέγιστη εργονομία μέσω του ενσωματωμένου σταντ της. Η Ιncipio είναι μάλιστα η μόνη φίρμα που προσφέρει ισόβια εγγύηση σε όλα τα προϊόντα της! Μπορείτε επίσης να τσεκάρετε και τις άλλες θήκες της εταιρίας, καθώς είναι όλες τους μοναδικές. Τιμή: 25 ευρώ.

Element Case Black Ops Elite




Εδώ η ανώτερη ποιοτικά κατασκευή συναντά την εργονομία, καθώς η πανάλαφρη αλλά ιδιαίτερα ανθεκτική θήκη (καμωμένη από κράμα αλουμινίου) προσαρμόζεται πάνω μας για ελαχιστοποίηση των κινδύνων. Τιμή: 165 ευρώ.

Belkin LEGO Builder Case

Οι δημιουργικοί τύποι που θέλουν την εκζήτηση στο κινητό τους μόλις βρήκαν την απόλυτη δικαίωση της φαντασίας τους: η θήκη LEGO λειτουργεί ως πλατφόρμα για να φτιάξετε το απολύτως δικό σας σχέδιο! Τιμή: 30 ευρώ.

TYLT Energi Sliding Power Case



Η πολυλειτουργική θήκη της TYLT ξεχωρίζει για την ευέλικτη φύση της, καθώς ένας προστατευτικός μανδύας γλιστρά μέσα στη δευτερεύουσα θήκη, η οποία φιλοξενεί και επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Διπλή προστασία λοιπόν και έξτρα ενέργεια! Τιμή: 75 ευρώ.

Tavik 66/33 Case


Η Tavik αναβάθμισε μόλις τις υπέροχες θήκες της για να φιλοξενήσουν το iPhone 5S και αυτά είναι καλά νέα. Κι ενώ όλα της τα προϊόντα είναι ιδιαίτερα, η δική μας επιλογή είναι η 66/33 με το ανθεκτικό πολυανθρακικό πλαίσιο, την ωραία διχρωμία αλλά και τον sliding σχεδιασμό. Τιμή: 25 ευρώ.

PureGear DualTek Extreme Shock Case



Η extreme προστασία στα καλύτερά της, με τη σκληροτράχηλη θήκη DualTek Extreme να προσφέρει πολυεπίπεδη κάλυψη 360 μοιρών, χωρίς να θυσιάζει την εργονομία. Κάθε φορά που πέφτει το κινητό στο πάτωμα, η πατενταρισμένη τεχνολογία της PureGear κλειδώνει τη συσκευή στη θέση της απενεργοποιώντας τη δόνηση. Τιμή: 25 ευρώ.

Adopted Leather Folio



Η στιλάτη δερμάτινη θήκη της Adopted φιλοξενεί στο εσωτερικό της θήκη για τις πιστωτικές κάρτες, την ίδια στιγμή που το μεταλλικό πλαίσιό της είναι κομμένο και ραμμένο στα στιλάτα πρότυπα του νέου iPhone. Τιμή: 45 ευρώ.

Apple Case


Η Apple καλωσόρισε πρόσφατα μια νέα σειρά θηκών ειδικά σχεδιασμένων για να φιλοξενήσουν το λεπτό και πανέμορφο design του νέου 5S. Καμωμένες από δέρμα ανώτερης ποιότητας, διατίθεται σε 6 διαφορετικά χρώματα. Τιμή: 30 ευρώ.

X-Doria Rapt



Η προστατευτική ασπίδα της X-Doria δεν καταλαβαίνει από πτώσεις, ενώ ο χαρακτηριστικός σχεδιασμός της δεν περνά απαρατήρητος. Και μιλώντας για εργονομία, προσφέρει στον χρήστη τη δυνατότητα να προσαρμόσει διάφορα αντικείμενα στην πλάτη της, χωρίς να διακινδυνεύει την ασφάλεια της συσκευής. Τιμή: 18 ευρώ.

OtterBox Defender Series



Τα γνωστά σκληροτράχηλα «κελύφη» της Otter φόρεσαν τα καλά τους για να υποδεχτούν το νέο iPhone 5S, μη θυσιάζοντας φυσικά την πολυεπίπεδη και στιβαρή κατασκευή τους. Η ενσωματωμένη προστασία της οθόνης κρατά την πολύτιμη Retina Display ασφαλή από σκόνες και κηλίδες, ενώ το ίδιο επίπεδο προστασίας παρέχει και σε όλα τα τμήματα του τηλεφώνου. Τιμή: 45 ευρώ.

Brenthaven Protector

Εφοδιασμένες με το πατενταρισμένο σύστημα προστασίας με αφρό BX3, οι θήκες της Brenthaven κρατούν τα iPhone υπερασφαλή, αυξάνοντας ταυτοχρόνως το σοφιστικέ look τους. Όσο για το εργονομικό σταντ, βελτιώνει τη λειτουργικότητα της θήκης κάνοντας την κινητή ψυχαγωγία το απόλυτο ζητούμενο. Τιμή: 30 ευρώ.

SwitchEasy Bonds



Το στιλάτο κάλυμμα είναι καμωμένο από το υπερπροστατευτικό υλικό TPU, το οποίο τονώνεται από το μεταλλικό πλαίσιο και τις απολήξεις από λάστιχο στις γωνίες, που απορροφούν τους κραδασμούς της πτώσης. Στην τιμή του μάλιστα, δύσκολα θα βρεθεί πιο ολοκληρωμένη προστασία για το iPhone 5S. Τιμή: 20 ευρώ.

Sena Serach Flip

Η απλή και κλασική θήκη της Sena από δέρμα ανώτερης ποιότητας δίνει στο iPhone το ρετρό στιλ που είναι απαραίτητο για σικ καταστάσεις. Τέσσερα χρώματα διαθέσιμα, όλα τους υπέροχα. Τιμή: 50 ευρώ.

Incase Stussy Slider Case



Αν οι προσιτές μεν αλλά σε περιορισμένη διάθεση θήκες είναι το μεγάλο ζητούμενο, η δίχρωμη στιλάτη ματ θήκη με το υπέροχο φινίρισμα και την εσωτερική επένδυση για απορρόφηση των κραδασμών της πτώσης είναι η Νο 1 επιλογή. Τιμή: 30 ευρώ.

Incase x Mara Hoffman Snap Case




Το iPhone 5 είναι μια πραγματικά στιλάτη συσκευή, στερείται ωστόσο χρώματος. Βάλτε λοιπόν άφθονο χρώμα στη συσκευή σας με τις θήκες της Incase, φιλοτεχνημένες από την περίφημη νεοϋρκέζα καλλιτέχνιδα Mara Hoffman. Τιμή: 30 ευρώ.

iFoolish 2 Case



Πολυανθρακικές θήκες θα βρείτε πολλές στην αγορά, μόνο μία διαθέτει ωστόσο σχεδιαστικό πίνακα 4 ιντσών στην πίσω της όψη! Και βέβαια το ειδικό πενάκι προσαρμόζεται στη θήκη, για να γράφετε και να σχεδιάζετε όλη την ώρα. Τιμή: 17 ευρώ.

Tavik Pentry



Η θήκη από το καινοτόμο υλικό Plexitonium (που μοιάζει με σιλικόνη) προσφέρει ασύλληπτη προστασία από πτώσεις και γρατσουνιές, την ίδια στιγμή που η θήκη έρχεται πακέτο με όλα τα γράμματα της αλφαβήτου, για να σχηματίζετε στην πλάτη της τις πενταγράμματες λέξεις της επιλογής σας! Τιμή: 27 ευρώ.

Case-Mate Artistry Wood



Απλή και κομψότατη, η ξύλινη θήκη έρχεται σε μεγάλη επιλογή ξύλων, διαθέτοντας ταυτοχρόνως εσωτερικό στρώμα προστασίας για κάλυψη από πτώσεις. Τιμή: 40 ευρώ.

Pantone Universe Bookcase




Εμπνευσμένη ξεκάθαρα από το iPad Bookcase, η θήκη της Pantone ανοίγει σαν βιβλίο επιτρέποντας να απολαύσετε το iPhone σε όποια θέση επιθυμείτε. Και βγαίνει και σε πολλά χρώματα. Τιμή: 40 ευρώ.

HitcasePRO




Η περίφημη Hitcase καλύπτει ολοκληρωτικά το iPhone, προστατεύοντάς το κυριολεκτικά από κάθε κατάσταση, αφού είναι και αδιάβροχη στα 10 μέτρα. Και για τους λάτρεις της κάμερας GoPro, διαθέτει ειδική υποδοχή για εύκολη τοποθέτηση. Τιμή: 155 ευρώ.

Case-Mate Creatures




Διαθέσιμες σε έκδοση πιγκουίνου, παγονιού, πάντα και πολλών ακόμα ζώων, οι χαριτωμένες πολύχρωμες θήκες κάνουν τη διαφορά στην υπερβολή! Παρέχουν βέβαια όλη την απαιτούμενη προστασία, αν και το στιλ τους είναι το κερασάκι στην τούρτα. Τιμή: 30 ευρώ. 

Από τη μικρή ηλικία την ώρα του γεύματος ή του δείπνου οι γονείς απαιτούσαν από τα παιδιά απόλυτη ησυχία. Γιατί ποιος θα ήθελε αλήθεια φασαρία και οχλαγωγία τη στιγμή του φαγητού; Κανείς! Πράγμα πολύ δύσκολο να τοπετύχει κάποιος γύρω από το τραπέζι του, ειδικά εάν έχει οικογένεια. Κάτι τέτοιο, όμως, γίνεται πράξη σε ένα νεόκοπο εστιατόριο στο Μπρούκλιν, στο περίφημο The Eat, όπου το φαγητό σερβίρεται κια πολαμβάνεται εν μέσω απόλυτης ησυχίας. Ο Nicholas Newman, επικεφαλής σεφ και «εφευρέτης» της… σιωπηλής εμπειρίας ενός δείπνου πήρε την ιδέα κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στην Ινδία όπου θαύμαζε τους βουδιστές μοναχούς να απολαμβάνουν το πρωινό τους χωρίς να λένε ούτε μία λέξη.
 Σε μια ανταγωνιστική αγορά, όπου ιδιοκτήτες εστιατορίων παρουσιάζουν τις πιο ασυνήθιστες ιδέες για να προσελκύσουν πελάτες, ο 28χρονος σκέφτηκε ότι η ιδέα του θα έχει απήχηση. Και δεν έκανε λάθος. «Είναι απλά μια ευκαιρία να απολαύσετε το φαγητό σας με έναν τρόπο διαφορετικό, εστιάζοντας μόνο στη γεύση και σε τίποτα άλλο», λέει ο ίδιος. Αν και στην αρχή οι επισκέπτες παραξενεύτηκαν με την επιβολή της σιωπής, εν τέλει αποδέχτηκαν αυτή τη διαφορετική γευστική εμπειρία και τηρούν κατά γράμμα τις εντολές. «Ούτε κουβέντες, ούτε γέλια, ούτε καν… φταρνίσματα ή βήχας δεν ακούγεται εδώ. Μόνο η αναπνοή των πελατών, και αυτή όσο πιο διακριτικά γίνεται! Κάτι σαν γεύμα… σε βωβό κινηματογράφο», λένε οι πελάτες.
Αναδημοσίευση από perierga.gr

Το κινητό πολυϊατρείο του Χαμόγελου του Παιδιού, «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», ταξίδεψε αυτή την φορά στο νομό Θεσσαλονίκης από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 11 Οκτωβρίου πραγματοποιώντας προληπτικές ιατρικές εξετάσεις σε 558 παιδιά.

Σε συνεργασία με τον Ιατρικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε το δήμο Παύλου Μελά το διάστημα από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και τις 4 Οκτωβρίου εξετάζοντας συνολικά 314 παιδιά. Στη συνέχεια, προσέφερε την βοήθεια του στο δήμο Θεσσαλονίκης από τις 5 έως και τις 11 Οκτωβρίου, όπου και εξέτασε 244 παιδιά.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί προγράμματα Προληπτικής Ιατρικής από το 2002, όπου έως και το 2012 έχουν συνολικά εξεταστεί 23.852 παιδιά σε όλη τη χώρα. Από τις αρχές του 2013 μέχρι και σήμερα, 12.455 παιδιά εξετάστηκαν στην Κρήτη, την Εύβοια, τα Κύθηρα, το Μαρούσι, τη Δράμα, την Κέρκυρα, τον καταυλισμό ΚΙΑΦΑ, το Ίλιον, την Αμοργό, τη Φλώρινα, τα Άγραφα, την Κεφαλονιά και τη Θεσσαλονίκη. Στόχος του για το 2013 είναι να εξεταστούν πανελλαδικά 18.000 παιδιά.

Η δράση του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής δεν σταματά εδώ, έτσι το προσεχές διάστημα το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα βρίσκεται:

- έως και τις 18 Οκτωβρίου στο δήμο Σερρών, στον κεντρικό πεζόδρομο
- 19 έως και 25 Οκτωβρίου, στο δήμος Δράμας, στην πλατεία Ελευθερίας
- 29 Οκτωβρίου έως και την 1η Νοεμβρίου στο δήμο Καστοριάς

Παράλληλα η κινητή οδοντιατρική μονάδα βρίσκεται ήδη στα Δωδεκάνησα για την παροχή οδοντιατρικής φροντίδας στους κατοίκους των ακριτικών νησιών του νομού και σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της Ρόδου.

Κινητήριος δύναμη της φετινής διαδρομής του «Ιπποκράτη» είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust. Χάρη στην οικονομική ενίσχυση του οργανισμού διασφαλίσθηκαν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του προγράμματος του 2013 για τον «Ιπποκράτη» και την παροχή των πολύτιμων υπηρεσιών του στα παιδιά.

http://www.4news.gr 
Kρατήστε τα παθογόνα μικρόβια μακριά από τα τρόφιμά σας, τηρώντας τους κανόνες των επαγγελματιών.
  • Γενικά
- Αν δεν αισθανόμαστε καλά είναι προτιμότερο να ετοιμάσει κάποιος άλλος το φαγητό.
- Δεν φτερνιζόμαστε και δεν μιλάμε την ώρα που ετοιμάζουμε το φαγητό για τυχών απώλεια σάλιου.
- Δεν καπνίζουμε κατά το μαγείρεμα ή την προετοιμασία του φαγητού.
- Τα κατοικίδια ζώα πρέπει να μένουν έξω από την κουζίνα.
- Τα μαγειρικά σκευή, τα πιάτα, τα ποτήρια, τα μαχιαροπίρουνα πρέπει να φυλάσσονται σε ντουλάπια, για να μην έρχονται σε επαφή με έντομα.
  • Αγορά & μεταφορά
- Αρχικά ελέγχουμε αν το κατάστημα είναι καθαρό και τακτοποιημένο.
- Ελέγχουμε αν τα προϊόντα κρέατος και τα πουλερικά είναι σωστά παγωμένα.
- Καλό είναι τα κοτόπουλα να μην είναι συσκευασμένα, γιατί π.χ. δεν θα καταλάβουμε αν μυρίζουν.
- Ελέγχουμε το χρώμα τους να είναι ζωηρό και η υφή τους να μην είναι κολλώδης.
- Τα νωπά τρόφιμα πρέπει να είναι σε υαλοπίνακες και όχι εκτεθειμένα, γιατί μπορεί να μολυνθούν π.χ. από μύγες ή ανθρώπινο χέρι.
- Καλό είναι ο υπάλληλος που έρχεται σε επαφή με νωπό προϊόν να φοράει γάντια.
- Αγοράζουμε τα «ευαίσθητα» τρόφιμα τελευταία και τα διατηρούμε στις συσκευασίες τους.
- Τα τοποθετούμε σε πλαστικές σακούλες για να μην υπάρξουν διαρροές.
- Μεταφέρουμε τα τρόφιμα το συντομότερο δυνατόν στο σπίτι, χρησιμοποιώντας ισοθερμικό δοχείο ή παγοκύστες.
- Το «βιολογικό» δεν σημαίνει και «καθαρό».
  • Φύλαξη
- Ψύχουμε τα τρόφιμα μέσα σε 2 ώρες από τη στιγμή που θα τα βγάλουμε από το ψυγείο του καταστήματος. Αν κάνει ζέστη, τα ψύχουμε μέσα σε 1 ώρα.
- Δεν πλένουμε το κρέας πριν το βάλουμε στο ψυγείο και δεν το τοποθετούμε σε συσκευασίες, που κλείνουν αεροστεγώς.
- Αποθηκεύουμε τα τρόφιμα σε δοχεία ή τα σκεπάζουμε με μεμβράνη, για να αποφύγουμε τυχόν διαρροή υγρών.
- Βάζουμε τα νωπά κρέατα πάνω σε σήτα για να μην έρχονται σε επαφή με τα υγρά τους και να στραγγίζουν ή τα τοποθετούμε σε πετσέτα.
- Τοποθετούμε τα ωμά προϊόντα στα κάτω ράφια του ψυγείου και τα μαγειρεμένα στα πάνω.
- Καλό είναι να φυλάσσουμε σε χωριστά ράφια τα λαχανικά, τα αλλαντικά, τα γαλακτοκομικά κτλ.
- Δεν φορτώνουμε με πολλά τρόφιμα την κατάψυξη και το ψυγείο, γιατί μειώνεται η θερμοκρασία τους, επιτρέποντας έτσι τον πολλαπλασιασμό μικροβίων.
- Δεν τοποθετούμε τα προϊόντα με της συσκευασίες τους μέσα στο ψυγείο, γιατί οι συσκευασίες περιέχουν μικρόβια.
- Δεν τοποθετούμε πράγματα στα σημεία από όπου βγαίνει κρύος αέρας.
- Δεν ανοίγουμε άσκοπα το ψυγείο.
- Διατηρούμε τα ζεστά τρόφιμα σε θερμοκρασία άνω των 60°С και τα κρύα τρόφιμα σε θερμοκρασία κάτω των 4°С.
- Δεν ξαναπαγώνουμε τρόφιμα που έχουν ξεπαγώσει, παρά μόνο αν έχουν μαγειρευτεί.

Δείτε Περισσότερα: http://www.e-diet.gr

   Την περασμένη Τρίτη στην αυλαία των ομίλων των προκριματικών για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, η Σερβία υποδέχθηκε τα Σκόπια στη Γιαγκοντίνα (βρίσκεται 136 χλμ νότια του Βελιγραδίου) και κέρδισε με 5-1, μένοντας πάντως 3η στον όμιλο και εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου.
   Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε σκοπιανά ΜΜΕ οι Σέρβοι οπαδοί σήκωσαν πολλές ελληνικές σημαίες στις κερκίδες αλλά και ένα πανό το οποίο έγραφε: «Η Μακεδονία είναι ελληνική»!
   Μάλιστα τα σκοπιανά ΜΜΕ θεωρούν το γεγονός ως μεγάλη πρόκληση σημειώνοντας:
«Οι Σέρβοι οπαδοί προκάλεσαν τους σκοπιανούς παίκτες, παρουσιάζοντας μια σειρά από ελληνικές σημαίες, αλλά και με πανό που έγραφε ένα σύνθημα: «Η Μακεδονία είναι Ελληνική.
Δεν ήταν μόνο η προβοκάτσια των Σέρβων οπαδών. Κατόπιν στην κρατική τηλεόραση της Σερβίας αναγράφονταν η χώρα ως FYROM και ο παρουσιαστής αποκάλεσε τη χώρα μας ως «πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία», σημειώθηκε.

Τόσος πλούτος αλλά καμία δεν το μοιράζεται μαζί του

Ένας άνδρας από την Σερβία κατέχει ένα πραγματικό παλάτι αλλά δεν έχει την κατάλληλη γυναίκα για να το μοιραστεί και να το απολαύσουν παρέα.

Δωμάτια επιπλωμένα με πανάκριβα έπιπλα, χρυσά κρεβάτια, κεραμικά και πορσελάνες, υφάσματα πρώτης διαλογής. Όλα αυτά βρίσκονται στο σπίτι του Don Milisav Juan Gonzales Brzi, αλλά κάτι... λείπει!

Μια σύζυγος. Αυτός είναι ο λόγος που αυτός ο άνδρας δημοσίευσε τις φωτογραφίες της βίλας του και ελπίζει να βρει τη γυναίκα των ονείρων του για να ζήσουν μαζί.

Όπως αναφέρει το μήνυμα που συνοδεύει τις φωτογραφίες και που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα γνωριμιών: «Όσες ανύπανδρες γυναίκες θα ήθελαν να περάσουν τη ζωή τους στο πλάι μου και μέσα σε όλες αυτές τις ανέσεις που προσφέρει το σπίτι μου, παρακαλούνται να ρίξουν μια ματιά στη μαγεία του σπιτικού μου που το στόλισα με γούστο... ποιος ξέρει, ίσως ακριβώς για ΕΣΕNA».




















http://www.newsbeast.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!