Κυριακή 4 Αυγούστου 2019


Μία Αμερικανίδα, που μελετούσε ‘ευλαβικά’ το τμήμα με τις νεκρολογίες των εφημερίδων, παραπέμπεται σε δίκη για μία σειρά ληστείες που πραγματοποιούσε κατά τη διάρκεια που εκτελούνταν οι εξόδιες τελετές.
Το επίσημο κατηγορητήριο για την 28χρονη Λατόνια Στιούαρτ σχηματίσθηκε για τις έξι ληστείες που τις προσάπτεται ότι πραγματοποίησε το διάστημα 2017-18, σε ακριβά προάστια της Νέας Υόρκης, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της κομητείας Ουέστσεστερ, στα βόρεια της αμερικανικής μεγαλούπολης, η νεαρή γυναίκα ενημερωνόταν από τις αναγγελίες των κηδειών και τις νεκρολογίες, εντόπιζε που ζούσαν οι τεθνεώντες και οι συγγενείς τους και έμπαινε στα σπίτια τους ενώ εκείνοι παρακολουθούσαν την κηδεία, σπάζοντας το παράθυρο.
Την 1η Μαΐου 2018, όμως, η αστυνομία που είχε κάνει τη σύνδεση των συγκυριών κατά την τέλεση των ληστειών, είχε θέσει υπό παρακολούθηση μία κατοικία, της οποίας οι ένοικοι βρίσκονταν στο κοιμητήριο για να ενταφιάσουν συγγενή τους.
Οι αστυνομικοί ακολούθησαν και συνέλαβαν την Λατόνια Στιούαρτ ενώ μετέβαινε στη δική της κατοικία. Στο αυτοκίνητό της εντόπισαν κοσμήματα και ένα σφυρί. Μάλιστα στο καθισματάκι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου βρισκόταν και το μωρό της.
Λίγους μήνες νωρίτερα, η αστυνομία του Κέιπ Κοντ της Μασαχουσέτης είχε συλλάβει τον περιβόητο «ληστή των κηδειών», ο οποίος έκλεβε τα σπίτια των χήρων την ημέρα του ενταφιασμού των συζύγων τους.

Μόνο που και η τιμή του ρεύματος βρίσκεται σε ανάλογα ύψη για το μέσο Έλληνα, ο οποίος δεν μπορεί να έχει συνεχώς το air condition αναμμένο.
Δείτε λοιπόν δύο εύκολα τρικς που μπορούν να «βοηθήσουν» τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει πολύ αποτελεσματικά ώστε να κλείσετε για λίγες ώρες το κλιματιστικό που καίει περισσότερο ρεύμα.
1) Βάλτε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο
Για να δροσιστεί το δωμάτιό σας δεν αρκεί να πατήσετε απλά το κουμπί του ανεμιστήρα ώστε αυτός να ξεκινήσει να λειτουργεί. Έχει μεγάλη σημασία σε ποιο σημείο του δωματίου θα τοποθετήσετε τον ανεμιστήρα σας, μια πληροφορία που ο περισσότερος κόσμος αγνοεί.
Βάλτε τον ανεμιστήρα να «κοιτάει» προς το παράθυρο. Ιδανικά καλό θα ήταν πίσω από τον ανεμιστήρα να υπάρχει ανοιχτή πόρτα ή κάποιο άλλο παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα.
Με αυτό το τρικ ο ανεμιστήρας σπρώχνει το ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό αέρα στο δωμάτιο και βοηθώντας το ρεύμα που δημιουργείται να μπει σε όλο τον χώρο.
Αφήστε τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει με αυτόν τον τρόπο και σε αυτήν τη θέση για 5 λεπτά τουλάχιστον, ώστε να μπορέσετε να δείτε κάποια σημαντική διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου.
Tip: Αν η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή μπορεί αυτό το τρικ να μην δημιουργήσει τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου σας. Γι’ αυτό δοκιμάστε το καλύτερα τις ώρες που ο ήλιος έχει πέσει ή πριν το μεσημέρι.
Προσοχή: Μην βάζετε τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια προς το εσωτερικό του δωματίου γιατί έτσι το δωμάτιο δεν δροσίζεται αρκετά και ο ανεμιστήρας χάνει μεγάλο μέρος της αποδοτικότητάς του.
2) Προσθέστε παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα
Αν η διάταξη του δωματίου σας δεν βοηθάει ώστε να εφαρμόσετε το προηγούμενο τρικ, τότε απλά πάρτε ένα μεταλλικό μπολ (το μέταλλο διατηρεί πιο πολλή ώρα τη χαμηλή θερμοκρασία του πάγου) και γεμίστε το με παγάκια.
Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε αυτός να «φυσάει» τον αέρα πάνω στα παγάκια.
Αν χρειαστεί τοποθετήστε κάποια πετσέτα ή ένα περιοδικό κάτω από το μπολ ώστε να του δώσετε κλίση και να είναι πιο άμεση η επαφή με τον ανεμιστήρα. Με αυτόν τον τρόπο όλο το δωμάτιο θα δροσιστεί πολύ καλύτερα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!