Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Ποιες κυρώσεις; Οι Ρώσοι μεγιστάνες είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές στην αύξηση των περιουσιών τους
Η διάθεση του μέσου Ρώσου πολίτη μπορεί να είναι ο θυμός του με τον πληθωρισμό που κατατρώει την αγοραστική του δύναμη, αλλά οι πλουσιότεροι άνθρωποι αυτής της χώρας είναι αυτοί που τα καταφέρνουν σε παγκόσμια κλίμακα, όταν πρόκειται να κερδίσουν χρήματα.
Οι 10 πιο πλούσιοι άνθρωποι στη Ρωσία έχουν προσθέσει περισσότερα στις περιουσίες τους σε σχέση με τους ομολόγους τους παγκοσμίως, με αύξηση κατά 10,8%, σύμφωνα με τον Δείκτη Bloomberg Billionaires. Ακολουθούν οι μεγιστάνες των Η.Π.Α. στο 7,5%. Οι ελίτ δισεκατομμυριούχοι της Βρετανίας σημείωσαν άνοδο 3,4%, παρά τις αμφισβητούμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit και την επιδείνωση των σχέσεων του Ηνωμένου Βασιλείου με τη Μόσχα.
Οι χειρότεροι σε αυτές τις επιδόσεις είναι οι Κινέζοι. Οι πλουσιότεροι 10 αυτής της χώρας έχουν χάσει πάνω από 27% φέτος, κυρίως λόγω του sell off στους κλάδους τεχνολογίας και ακινήτων.
Οι μεγιστάνες στον τομέα ενέργειας Leonid Mikhelson, Gennady Timchenko και Vagit Alekperov είδαν τις μεγαλύτερες αυξήσεις μεταξύ των κορυφαίων 10 πλουσιότερων της Ρωσίας, λόγω των αυξανόμενων τιμών του πετρελαίου.
Ο Alekperov, 68 ετών σήμερα, είναι ο πρόεδρος και ο μεγαλύτερος μέτοχος της Lukoil, η οποία παράγει περίπου το 2% του παγκόσμιου πετρελαίου. Ο Mikhelson, 63 ετών, και ο Timchenko, 65 ετών, ελέγχουν τον μεγαλύτερο μη κρατικό παραγωγό φυσικού αερίου της Ρωσίας, τον Novatek.

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους πέντε στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2017 που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2017 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 34,8% του πληθυσμού (3,7 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008. Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2017 στο 20,3% (113 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, επίσης, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 20,2% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 21,1%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 15,6% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 16,9%, 6,9% και 9,3%.
Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (38,9%) και η Ρουμανία (35,7%). Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία (12,2%), η Φιλανδία (15,7%), η Σλοβακία (16,3%), η Ολλανδία (17%), η Σλοβενία και η Γαλλία (17,1%) και η Δανία (17,2%), η Σουηδία (17,7%) η Αυστρία (18,1%)και η Γερμανία (19%).
Η μείωση του αριθμού των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό στην ΕΕ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».

Οι αστέρες στο κόκκινο χαλί το κάνουν να δείχνει αβίαστο, αλλά ώρες και ώρες εργασίας απαιτούνται για να δημιουργηθούν οι εντυπωσιακές βραδινές τουαλέτες και τα αξεσουάρ. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Christian Dior haute couture φόρεμα που επέλεξε η πρωταγωνίστρια του «Game of Thrones», Εμίλια Κλαρκ για το κόκκινο χαλί στις Κάννες φέτος στην πρεμιέρα της ταινίας «Solo: A Star Wars Story».
Το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο οίκος μόδας τράβηξε την κουρτίνα και παρουσίασε τη διαδικασία παραγωγής αυτής της εξαιρετικής δημιουργίας και άλλων, σύμφωνα με δημοσίευμα του HR.
 Ο φημισμένος οίκος στην 30 Avenue Montaigne στο Παρίσι άνοιξε τις πύλες του για τρεις μέρες όπως και άλλα brand ιδιοκτησίας του ομίλου LVMH στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Les Journées Particulières» που διοργανώθηκαν πρώτη φορά το 2011 από τον Αντουάν Αρνό, διευθύνοντα σύμβουλο του Berluti, πρόεδρο του Loro Piano και νεοδιορισθέντα επικεφαλής της LVMH Communications, ο οποίος είναι γιος του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του LVMH Μπερνάρ Αρνό.
 Για την τέταρτη χρονιά της παγκόσμιας πρωτοβουλίας ανοιχτών θυρών σε τέσσερις ηπείρους, ο Αντουάν Αρνό είπε ότι η εκδήλωση «Les Journées Particulières» σχεδιάστηκε για να προβάλλει τη φιλοξενία και την ενέργεια των οίκων μόδας του ομίλου. Στόχος μας είναι να μοιραστούμε την διαφορετική κληρονομιά μας, πρόσθεσε.
 Ένα πριβέ κοκτέιλ για τους επισκέπτες VIP και επιλεγμένους εκπροσώπους του Τύπου φιλοξενήθηκε στο ατελιέ του Dior την Παρασκευή το βράδυ, στη διάρκεια του οποίου οι τεχνίτες έδειχναν την τέχνη τους. Οι καλεσμένοι έμαθαν τις μυστικές τεχνικές της κάθε πτυχής και των κεντημάτων στα ενδύματα και επίσης είχαν τη δυνατότητα να δουν κοσμήματα και ρολόγια, παπούτσια, τσάντες και ακόμη και παιδικά ρούχα και αρώματα.
Μια σειρά από μουσελίνες έδειχναν τα πρώτα στάδια δημιουργίας ενδυμάτων που απαιτούν πολύωρη εργασία.
 Το φόρεμα της Κλαρκ, το οποίο σχεδιάστηκε από τη σχεδιάστρια του Dior, Μαρία Γκράτσια Κιουρί χρειάστηκε 250 ώρες εργασίας. Δεν είναι ασυνήθιστο για τα ρούχα υψηλής ραπτικής να χρειάζονται περίπου 1000 ώρες εργασίας και 8 τεχνίτες.
Επίσης παρουσιάστηκαν μια σειρά από μικροσκοπικά φορέματα που δημιούργησαν ο ιδρυτής του οίκου, καθώς και οι πρώην και νυν διευθυντές δημιουργικού, Τζον Γκαλιάνο, Ραφ Σίμονς και Μαρία Γκράτσια Κιούρι, που είναι η πρώτη γυναίκα σε αυτόν τον ρόλο.
Στη διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης οι καλεσμένοι περίμεναν μέχρι και τέσσερις ώρες για να βιώσουν την προετοιμασία των δημιουργιών υψηλής ραπτικής. Ο LVMH υποδέχθηκε συνολικά 180.000 επισκέπτες στους διάφορους οίκους σε όλο τον κόσμο.

Στην πραγματικότητα, μια φωτογραφία που ο Άνταμς δημοσίευσε στο Instagram παρουσιάζει τη μορφή του μέσα σε ένα παχύ νέφος στον συναυλιακό χώρο, στο Leisure Valley Park στη Γκουργκάον, κοντά στο Δελχί.
«Σε αυτή τη φωτογραφία, αν κοιτάξετε προσεκτικά, μπορείτε να δείτε τη σκιά της μορφής μου μέσα σε σκόνη και νέφος που αιωρείται πάνω από το κοινό» έγραψε ο Άνταμς στη λεζάντα. «Ποτέ δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο».
Σύμφωνα με την Ινδική ιστοσελίδα ειδήσεων NDTV, η ατμοσφαιρική ρύπανση σε ολόκληρη την περιοχή του Νέου Δελχί έχει φτάσει σε ανησυχητικά επίπεδα, έξι φορές πάνω από το επίπεδο που θεωρείται ασφαλές.
Οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν ότι έθεσαν σε ισχύ σχέδιο δράσης έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η απόφαση αυτή επηρεάζει το Άγιο Όρος και τους ναούς στην Ελλάδα. Όπως επιβεβαίωσαν ο π. Ίγκορ Γιακιμτσιούκ, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Kυρίλλου και ο π. Αλέξανδρος Βολκόφ, γραμματέας του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Ρωσικού Πατριαρχείου, όσοι Ρώσοι χριστιανοί προσευχηθούν, στο μέλλον, σε οποιαδήποτε εκκλησία δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης θα πρέπει να εξομολογηθούν και να μετανοήσουν για την «αμαρτία» τους. Advertisement: 0:00 Ο Γιακιμτσιούκ επεσήμανε ότι αυτή η απαγόρευση ισχύει και για όλους τους ναούς στην Κωνσταντινούπολη, τους ναούς που λειτουργούν στη Μικρά Ασία, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. «Μέχρι να αλλάξει η στάση της Κωνσταντινούπολης, οι Ρώσοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη λατρεία, στην θεία Κοινωνία ή στην προσευχή σε εκκλησίες υπό τον Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης. Ούτε θα τους επιτραπεί να συμμετέχουν σε άλλα μυστήρια», είπε ο π. Αλέξανδρος Βολκόφ, Μετά από τη συγκεκριμένη «θρησκευτική οδηγία» είναι πιθανό να μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων που επισκέπτονται την Ελλάδα για προσκύνημα, συμμετέχοντας στα ορθόδοξα μυστήρια στις εκκλησίες της Χαλκιδικής και των ελληνικών νησιών. «Eάν αρνούνται να συμμορφωθούν προς αυτές τις απαγορεύσεις, οι κληρικοί της Ρωσικής Εκκλησίας θα υποστούν τις κανονικές συνέπειες, ενώ οι λαϊκοί θα χρειαστούν μετάνοια και εξομολόγηση, λόγω της ανυπακοής τους στην Εκκλησία», σχολίασε ο π. Ίγκορ Γιακιμτσιούκ στο πρακτορείο Interfax. Πηγή: www.lifo.gr

«Στημένη» είναι σύμφωνα με την Ryanair, η φωτογραφία που κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες και δείχνει μέλη του πληρώματος της συγκεκριμένης εταιρείας να κοιμούνται στο πάτωμα αεροδρομίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση εκπρόσωπου της Ryanair «αυτή η φωτογραφία είναι εμφανές πως είναι στημένη και κανένα μέλος του πληρώματος δεν “κοιμήθηκε στο πάτωμα”. Εξαιτίας της καταιγίδας στην Πορτογαλία έγινε εκτροπή ορισμένων πτήσεων και προσγειώθηκαν στη Μάλαγα. Επειδή όμως ήταν ημέρα εθνικής εορτής στην Ισπανία, τα ξενοδοχεία ήταν γεμάτα».
Σύμφωνα με την εκδοχή της Ryanair, τα μέλη πληρώματος των επίμαχων πτήσεων πέρασαν ένα μικρό χρονικό διάστημα στο δωμάτιο πληρώματος και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο VIP σαλόνι. Ακολούθως επέστρεψαν στο Πορτό της Πορτογαλίας.
Πάντως εκπρόσωπος του πορτογαλικού συνδικάτου που έχει εργαστεί ως μέλος πληρώματος καμπίνας για την Ryanair, επιμένει πως η εταιρεία δεν απαντά στο βασικό ζήτημα που είναι ο τρόπος αντιμετώπισης του προσωπικού της, στο οποίο, όπως καταγγέλλει, δεν φρόντισε να παράσχει ούτε τα στοιχειώδη όπως φαγητό και νερό.
«Δεν πρόκειται να σχολιάσω καν, εάν η φωτογραφία είναι στημένη ή όχι. Μόνο οι άνθρωποι που ήταν εκεί μπορούν αν το πουν αυτό», είπε στους Irish Times. Και επιβεβαιώνει πως «το μόνο που ήταν διαθέσιμο σε αυτούς ήταν το πάτωμα…Το θέμα είναι πως η Ryanair δεν διέθεσε στα πληρώματά της ένα μέρος για να ξεκουραστούν» καταλήγει ο Φερνάντο Γκάντρα.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!