Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Κενά που έχουν προκύψει στα υπουργεία Εσωτερικών και Υγείας θα καλύψουν οι σχολικοί φύλακες. Αυτό τόνισε μιλώντας στο mega ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης: «Οι ανάγκες έχουν μπει στην κινητικότητα και από εκεί και πέρα ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν από άλλα υπουργεία, παράδειγμα, εμείς έχουμε ανθρώπους που χρειαζόμαστε για να στελεχώσουμε τα καταστήματα μετανάστευσης. Κάποιοι άνθρωποι θα προσληφθούν από εκεί. Υπάρχει κάποια εξαγγελία και από το υπουργείο Υγείας για τραυματιοφορείς για παράδειγμα, εκεί θα δούμε τις ανάγκες και θα δούμε πόσοι θα προωθηθούν», επισήμανε.
Να σημειωθεί ότι προ σχεδόν δύο εβδομάδων  ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης  είχε παρουσιάσει λύση για τους μισούς ή και περισσότερους σχολικούς φύλακες. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε τον ακριβή αριθμό (300) που θα προσληφθούν ως τραυματιοφορείς, ενώ τους τόνισε ότι  όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες (δεν προσδιόρισε ούτε τα κριτήρια ούτε τον αριθμό) μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Μιχελάκης: Σημαντική η εθελοντική κινητικότητα
Παράλληλα ο κ. Μιχελάκης μίλησε για τη σημασία της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, κάνοντας λόγο για «εργαλείο» το οποίο θα ρυθμίζει την κινητικότητα ανάμεσα στους δήμους καλύπτοντας κενά σε προσωπικό εκεί που δημιουργούνται ανάγκες: «Έχουμε το θέμα το μεγάλο της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας, συμφωνήσαμε με τους δημάρχους να προχωρήσουμε στην εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα δηλαδή να μπορέσουμε να δούμε τα κενά που υπάρχουν σε δήμους που θα ενισχυθούν από δήμους που έχουν πλεονάζον προσωπικό η οποία θα μπορέσει έτσι να λύσει και το θέμα των μετατάξεων. Αυτός ο τρόπος φιλοδοξούμε να είναι ένα μόνιμο εργαλείο το οποίο να ρυθμίζει την κινητικότητα ανάμεσα στους δήμους ή στις περιφέρειες που θα καλύπτει τις ανάγκες που θα δημιουργούνται γιατί μην ξεγελιέστε, αυτή η κινητικότητα θα λύσει το πρόβλημα τώρα, στο μέλλον μπορεί να υπάρχουν αντίστοιχα προβλήματα, λόγω συνταξιοδοτήσεων, λόγω αποχωρήσεων, άρα να είναι ένα εργαλείο που να λειτουργεί μόνιμα»,  σημείωσε.
Ειδικότητα με ζήτηση οι δημοτικοί αστυνομικοί
Αναφορικά με τους δημοτικούς αστυνομικούς, η πλειοψηφία των οποίων φαίνεται ότι απορροφάται από άλλες υπηρεσίες, υποστήριξε ότι πρόκειται για ειδικότητα με ζήτηση.
«Υπάρχει ζήτηση για την συγκεκριμένη ειδικότητα διότι η Ελληνική Αστυνομία έχει ανάγκη από έναν συγκεκριμένο αριθμό μεγάλο. Το υπουργείο Δικαιοσύνης για εξωτερικούς φρουρούς στα σωφρονιστικά καταστήματα, όπως επίσης και στα δικά μας καταστήματα μετανάστευσης. Ήδη, νομίζω ότι κάποιοι από τους δημοτικούς αστυνομικούς που έχουν οικονομικά προσόντα, έχουν πτυχία οικονομικά κλπ έχουν πάει ή θα πάνε τώρα στο υπουργείο Οικονομικών που υπάρχει ζήτηση στους ελεγκτές κλπ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
aftodioikisi.gr
Categories:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!