Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015


Έχουν το σχήμα του αβγού και πωλούνται για 750.000 λίρες. Οι πλωτές ωοειδείς βίλες διαθέτουν τζακούζι, τζάκια και φεγγίτες ενώ αν κάποιος επιθυμεί ένα έξτρα υποβρύχιο δωμάτιο θα πρέπει να πληρώσει 98.000 λίρες επιπλέον.

Μοιάζουν με σπίτια βγαλμένα από ταινίες επιστημονικής φαντασίας της δεκαετίας του ’70, αλλά αυτές οι ασυνήθιστες «θαλάσσιες σουίτες» θα μπορούσαν να αποτελέσουν τις διακοπές του μέλλοντος.

Το «μίνι νησί» του σχεδιαστή Henry Ward προκρίθηκε στα Διεθνή Βραβεία Σχεδιασμού γιοτ και Αεροπορίας 2014 και τώρα τα σχέδια του θα μπορούσαν να γίνουν πραγματικότητα και να χρησιμοποιηθούν ως κατοικίες, ξενώνες και πλωτά σπίτια.

Το πλωτό οίκημα, μήκους 50 μέτρων, είναι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι μια και διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, σαλόνι και μπάνιο. Τα τεράστια παράθυρα προσφέρουν πανοραμική θέα στην θάλασσα ενώ διαθέτει βεράντα και κατάστρωμα.







Πηγή: iefimerida.gr

Νέες μελέτες αποδεικνύουν ότι τα μωρά και τα πολύ μικρά παιδιά είναι... μικροί Αϊνστάιν. Γνωρίζουν, παρατηρούν, εξερευνούν, φαντάζονται και μαθαίνουν περισσότερα απ΄ όσα θα πιστεύαμε ποτέ. Μάλιστα από μερικές πλευρές, είναι εξυπνότερα από τους ενηλίκους, γράφει στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» η δρ Άλισον Γκόπνικ, καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ και συγγραφέας του βιβλίου «Τhe Ρhilosophical Βaby». .

Διαφορετική ευφυΐα
Όμως η ευφυΐα των μωρών, δείχνουν οι έρευνες, είναι πολύ διαφορετική απ΄ αυτή των ενηλίκων και από το είδος της ευφυΐας που συνήθως καλλιεργούμε στο σχολείο.

Η σχολική εργασία θέλει τα παιδιά να επικεντρώνουν και να σχεδιάζουν. Οι δάσκαλοι θέτουν στόχους για τα παιδιά, με έμφαση στις δεξιότητες που θα πρέπει να αποκτήσουν ή τις πληροφορίες που θα πρέπει να ξέρουν. Τα παιδιά κάνουν τεστ για να αποδείξουν ότι έχουν απορροφήσει ένα συγκεκριμένο σύνολο δεξιοτήτων και γεγονότων, χωρίς περισπασμούς από άλλες δυνατότητες.

Αυτή η προσέγγιση μπορεί να λειτουργεί για παιδιά άνω των 5 ετών. Όταν κάποιος λέει ότι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας δεν προσέχουν, στην πραγματικότητα εννοεί ότι δεν μπορούν να μην προσέχουν: δυσκολεύονται να επικεντρώσουν σ΄ ένα μόνο συμβάν και να αποκλείσουν όλα τα υπόλοιπα.

Αυτό μας έκανε στο παρελθόν να υποτιμήσουμε τα μωρά. Όμως οι νέες έρευνες λένε ότι τα μωρά μπορούν να είναι ορθολογικά χωρίς να είναι προσανατολισμένα σ΄ έναν στόχο.

Υπέρ και κατά
Κάθε είδος ευφυΐας έχει τα υπέρ και τα κατά του. Το να επικεντρώνεις και να σχεδιάζεις σε οδηγούν ταχύτερα στον στόχο σου, σύμφωνα με τους ειδικούς, αλλά μπορεί επίσης να σε κλειδώσουν μέσα σ΄ αυτά που ήδη γνωρίζεις, αποκλείοντάς σε από εναλλακτικές δυνατότητες. Τα μωρά και τα μικρά παιδιά εκ φύσεως εξερευνούν και θα πρέπει να ενθαρρύνονται να το κάνουν.

Και αυτό που τα παιδιά παρατηρούν από πιο κοντά, εξερευνούν πιο επίμονα και φαντάζονται πιο ζωηρά, είναι οι άνθρωποι γύρω τους. Δεν υπάρχουν τέλεια παιχνίδια· δεν υπάρχει μαγική φόρμουλα. Οι γονείς και οι άλλοι που τα φροντίζουν, διδάσκουν τα μικρά παιδιά δίνοντάς τους την προσοχή τους και αλληλεπιδρώντας φυσικά μαζί τους και, το κυριότερο, επιτρέποντάς τους απλώς να παίζουν.

«Ρωτήστε τα στη δική τους γλώσσα»
«Η σπουδαία ιδέα της Γνωστικής Επιστήμης είναι πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένας υπολογιστής- αν και βαθιά διαφορετικός και απέραντα ισχυρότερος απ΄ αυτούς που έχουμε τώρα. Ως εκ τούτου ο εγκέφαλος των μωρών είναι εξίσου ικανός για υπολογισμούς με τους ενήλικους εγκεφάλους, έστω κι αν τα μωρά μπορεί να μην μπορούν να πούνε συνειδητά τι κάνει ο εγκέφαλός τους».

«Αν ρωτήσεις ένα 3χρονο παιδί μια ευθεία ερώτηση όπως “πώς λειτουργεί αυτή η μηχανή;”, το πιθανότερο είναι να πάρεις για απάντηση ένα γλυκό βλέμμα ή ασυναρτησίες. Αν όμως το ρωτήσεις “παίρνει μπρος με τον κύβο ή με το κίτρινο κουμπί;”, θα σου δώσει τη σωστή απάντηση. Πρέπει να ρωτάς τα μωρά και τα παιδιά στη γλώσσα τους, όχι στη δική μας. Μας πήρε 30 χρόνια για να φανταστούμε πώς να το κάνουμε και ακόμη μαθαίνουμε».

«Στα μικρά παιδιά, η αναζήτηση εξηγήσεων είναι τόσο βαθιά ριζωμένη όσο η αναζήτηση τροφής ή νερού».

«Αυτό που κάνουμε ως επιστήμονες και φιλόσοφοι είναι να επεκτείνουμε αυτή την παρόρμηση της παιδικής ηλικίας- τα ερωτήματα αλλάζουν συνεχώς, όμως η παρόρμηση να τα θέτουμε, είναι που μας κάνει ανθρώπους».

«Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πώς η συμπεριφορά μας ως γονιών θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα τα παιδιά μας. Πολλοί μπορεί να επιτύχουν σπουδαία πράγματα ως ενήλικες παρά το γεγονός ότι - ή ακριβώς επειδή - ήταν δυστυχείς ως παιδιά. Όμως έχουμε τεράστια εξουσία πάνω στη ζωή των παιδιών μας όταν είναι παιδιά. Μπορούμε να καθορίσουμε αν θα ευτυχήσουν ως παιδιά και αν θα θυμούνται αυτή την ευτυχισμένη παιδική ηλικία ως ενήλικοι. Αυτό δεν είναι το σημαντικότερο;»

Πηγή: tanea.gr

Αν πιστεύετε στην αστρολογία και διαβάζετε κάθε εβδομάδα τις προβλέψεις της επόμενης ή κάθε φορά που γνωρίζετε ένα νέο πρόσωπο το πρώτο πράγμα που ζητάτε να μάθετε είναι η μέρα και η ώρα γέννησής του, τότε θα σας φανεί εξίσου ενδιαφέρουσα η διατροφική προσέγγιση του κάθε ζωδίου.
Είτε τα πιστεύετε, λοιπόν, είτε όχι, ρίξτε μια ματιά στο τι μπορεί να σας κάνει καλό ή κακό ανάλογα με τον αστρολογικό σας χάρτη και κρίνετε εσείς κατά πόσο αξίζει να τα ακολουθήσετε.
Κριός
Τρώτε άφοβα: Καστανό ρύζι, μπανάνες, χυμούς φρούτων, ελιές, ντομάτες, κρεμμύδια, κουνουπίδι, αγγούρι, σπανάκι, μπρόκολο, φασόλια και φακές, καρύδια, σύκα, αποξηραμένα βερίκοκα, σκόρδο και μουστάρδα.
Αποφεύγετε: Τα πικάντικα φαγητά, το αλάτι και το αλκοόλ.
Ταύρος
Τρώτε άφοβα: Κράνμπερι, σπαράγγια, παντζάρια, κουνουπίδι, αγγούρι, σπανάκι, κρεμμύδια, κολοκύθα, καρύδια, φασόλια και χρένο.
Αποφεύγετε: Τα βαριά φαγητά και τις μεγάλες ποσότητες υδατανθράκων.
Δίδυμοι
Τρώτε άφοβα: Δαμάσκηνα, πορτοκάλια, σταφίδες, μήλα, μαρούλι, κουνουπίδι, σπανάκι, καρότα, ντομάτες, αμύγδαλα, πιπέρι καγιέν σκόρδο και τζίντζερ.
Αποφεύγετε: Τον καφέ, τις ρίζες όπως είναι οι πατάτες, τη ζάχαρη και τις τροφές με προζύμι.
Καρκίνος
Τρώτε άφοβα: Σιτάρι, το ρύζι, βρώμη, φρούτα, μπανάνες, λαχανικά στον ατμό, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, ντομάτες, παντζάρια, αγγούρι, φυτικό γιαούρτι, φασόλια και φυσικά ζάχαρα.
Αποφεύγετε: Τις λιπαρές τροφές, το αλάτι, τα γλυκά και την επεξεργασμένη ζάχαρη.
Λέων
Τρώτε άφοβα: Ολική άλεση, ρύζι, εσπεριδοειδή, μήλα, ροδάκινα, ρίζες όπως είναι οι πατάτες και τα καρότα, σπανάκι μπρόκολο, καρύδια, αμύγδαλα, ηλιόσπορο και σύκα.
Αποφεύγετε: Τα πικάντικα φαγητά και τα γαλακτοκομικά.
Παρθένος
Τρώτε άφοβα: Δημητριακά ολικής άλεσης, βρώμη, φρουτοσαλάτες και φρουτοχυμούς, χυμό λεμονιού, μπανάνες, πορτοκάλια, φυλλώδη λαχανικά, μπαχαρικά, σούπες, τσάγια και αμύγδαλα.
Αποφεύγετε: Τα βαριά φαγητά και τη σοκολάτα.
Ζυγός
Τρώτε άφοβα: Ολική άλεση, βρώμη, μήλα, σταφύλια, φράουλες, σταφίδες, λαχανικά στον ατμό, σπανάκι, ντομάτες, αρακά, καρότα, καλαμπόκι, φυτικό τυρί, καρύδια και αμύγδαλα.
Αποφεύγετε: Το αλκοόλ, τα ανθρακούχα ποτά, τις τροφές με προζύμι και τη ζάχαρη.
Σκορπιός
Τρώτε άφοβα: Φρούτα, μπανάνες, μαύρα κεράσια, καρύδα, λαχανικά στον ατμό, πράσο, κουνουπίδι, κρεμμύδια, ντομάτα, σπαράγγια, αγγούρι, παντζάρια φακές και αμύγδαλα.
Αποφεύγετε: Τις λιπαρές τροφές, τις τροφές με προζύμι, το αλάτι, τα γλυκά και την επεξεργασμένη ζάχαρη.
Τοξότης
Τρώτε άφοβα: ολική άλεση, αχλάδια, μήλα, πορτοκάλια, φράουλες, ρίζες, κρεμμύδια, ελιές, σύκα και σκόρδο.
Αποφεύγετε: Τα πικάντικα φαγητά, τα γλυκά, τη ζάχαρη και το αλκοόλ.
Αιγόκερως:
Τρώτε άφοβα: μπανάνες, χόρτα, σπαράγγια, κουνουπίδι, κάστανα, σολομό, σταφίδες, ντομάτες και εσπεριδοειδή.  Αποφεύγετε: γλυκά, ζάχαρη, καφέ, μπίρες και ψωμί.
Υδροχόος
Τρώτε άφοβα: Μήλα, πορτοκάλια, αχλάδια, λαχανικά στον ατμό, λάχανο, καλαμπόκι, καρότα, ντομάτες, μπρόκολο, γιαούρτι σόγιας, καρύδια, χουρμάδες, σύκα, πιπέρι καγιέν, σκόρδο και τζίντζερ.
Αποφεύγετε: Τον καφέ, τις τροφές με προζύμι και τη ζάχαρη.
Ιχθύες
Τρώτε άφοβα: Σιτάρι, δημητριακά ολικής άλεσης, ρύζι, βρώμη, μήλα, σταφύλια, πορτοκάλια, λεμόνια, ροδάκινα, δαμάσκηνα, λαχανικά στον ατμό, σπανάκι, κρεμμύδια, φύκια, φασόλια χουρμάδες και φυτικά ζάχαρα.
Αποφεύγετε: Τον καφέ, τα λιπαρά, τα σπαράγγια, το αλάτι, τα γλυκά και την επεξεργασμένη ζάχαρη.
clickatlife.gr

Δεν πρόκειται για επανένωση, ούτε τα κορίτσια μπήκαν ξανά στο στούντιο για να ηχογραφήσουν νέα κομμάτια.

Πρόκειται για 4 demo από τον τελευταίο τους και προ δεκαπενταετίας δίσκο Forever τα οποίο όμως δεν πέρασαν ποτέ τα σύνορα του στούντιο, αλλά έμειναν σφραγισμένα εκεί μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ: cosmopolitan.gr

Μια νέα δυνατότητα στη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της έθεσε σε λειτουργία η Google, έτσι ώστε, όταν οι χρήστες ψάχνουν ιατρικές συμβουλές για κάποιο θέμα υγείας που τους απασχολεί, να εμφανίζονται στην κορυφή των απαντήσεων μια σειρά από σχετικές πληροφορίες και συστάσεις που είναι ελεγμένες από γιατρούς και έχουν μεγαλύτερη αξιοπιστία.
Στόχος της Google, σύμφωνα με το BBC, είναι να περιορίσει τη σωρεία αμφιλεγόμενων και αναξιόπιστων ιατρικών πληροφοριών που κυκλοφορούν στο Ίντερνετ και οι οποίες συχνά παραπληροφορούν -ή και τρομοκρατούν- τους ανθρώπους. Οι αναζητήσεις για θέματα υγείας αποτελούν έναν από τους πιο «καυτούς» τομείς στο διαδίκτυο. Μία στις 20 αναζητήσεις στην μηχανή αναζήτησης της Google αφορά ιατρικά ζητήματα.
Όπως δήλωσε στέλεχος της Google, μια ομάδα γιατρών της γνωστής αμερικανικής Κλινικής Mayo βοήθησε την εταιρεία να συγκεντρώσει και να ταξινομήσει τις κατάλληλες πληροφορίες για τις αιτίες, τα συμπτώματα και τις θεραπείες διαφόρων συχνών παθήσεων.
Η εταιρεία φρόντισε πάντως να διευκρινίσει ότι τα αποτελέσματα των αναζητήσεων «δεν πρέπει να θεωρούνται ιατρική συμβουλή», με δεδομένο ότι τα ιατρικά περιστατικά διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο και ότι υπάρχουν αρκετές εξαιρέσεις σε κάθε ασθένεια. Εν ολίγοις, η δρ Google δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντικαταστήσει έναν κανονικό γιατρό. Μπορεί, όμως, να προετοιμάσει καλύτερα κάποιον ασθενή για το τι να ρωτήσει τον γιατρό του ή τι να περιμένει από αυτόν.
Αρχικά, η νέα δυνατότητα θα είναι διαθέσιμη στην αγγλική γλώσσα στους χρήστες της Google στις ΗΠΑ, όμως σταδιακά θα καλυφθούν περισσότερες γλώσσες, περισσότερες χώρες και περισσότερες (πιο σπάνιες) παθήσεις.
Η Google τελευταία δείχνει όλο και πιο διατεθειμένη να εμπλακεί στο πεδίο της υγείας. Πέρυσι, αποκάλυψε ότι χρηματοδοτεί την ανάπτυξη ενός καινοτομικού ανιχνευτή καρκίνου και πιθανού εμφράγματος μέσω νανοσωματιδίων στο αίμα. Επίσης, έχει εξαγοράσει τον κατασκευαστή ενός «έξυπνου» κουταλιού για ασθενείς, που τρέμει το χέρι τους λόγω της νόσου Πάρκινσον. Ακόμη, εργάζεται για τη δημιουργία «έξυπνων» φακών επαφής για διαβητικούς, ενώ έχει επενδύσει και στη νεοσύστατη εταιρεία 23andMe, που πουλά γενετικά τεστ στο ευρύ κοινό.

Έχει πλάτος 100 μέτρα, ύψος 44 μέτρα και ο μέσος όρος ροής των νερών του είναι 193 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο, ενώ σε περιόδους πλημμυρών φτάνει και τα 600 κυβικά μέτρα το δευτερόλεπτο!
Πρόκειται για τον καταρράκτη Dettifoss τον ισχυρότερο σε ολόκληρη την Ευρώπη ο οποίος βρίσκεται στην Ισλανδία, τη χώρα που είναι διάσημη για την πληθώρα από Geysir, δηλαδή από θερμοπίδακες.
Είναι επίσης γνωστή για τον μεγάλο αριθμό ηφαιστείων της αλλά και για τον παγετώνα Vatnajökull, τον μεγαλύτερο στην γηραιά ήπειρο. 
Ο συγκεκριμένος παγετώνας ο οποίος καλύπτει κάτι περισσότερο από το 8% της χώρας, έχει συνολική έκταση 8.100 τετραγωνικά χιλιόμετρα και με τα νερά από τους πάγους που λιώνουν, τροφοδοτεί τον ποταμό Jökulsá á Fjöllum που με τη σειρά του δίνει “ζωή” στον καταρράκτη  Dettifoss.
Τα νερά του πέφτουν με δύναμη από ύψος 44 μέτρων σε ένα βαθύ φαράγγι και ο ήχος τους είναι τόσο δυνατός που συγκλονίζει όποιον έχει την τύχη να βρεθεί κοντά του. Όσοι τον αντίκρισαν μιλούν για δέος και για μία εμπειρία που θα τους ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Το ενδιαφέρον με τον Dettifoss είναι ότι δεν βρισκόταν πάντα στην ίδια θέση. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην ανοιχτή επιθεώρηση PNAS, ο καταρράκτης μετατοπίστηκε ψηλότερα στη ροή του ποταμού μετά από ισχυρά πλημμυρικά επεισόδια που έπληξαν την περιοχή τα τελευταία 9.000 χρόνια.
echoes.gr

Ποιός θα το φανταζόταν, πριν από μερικά χρόνια, ότι το γκρι, το πιο αποφορτισμένο ερωτικά χρώμα, θα συνδεόταν συνειρμικά με το πάθος; Κάπως έτσι έγινε, όμως, μέσα από μια σύγχρονη εκδοχή «Άρλεκιν», βουτηγμένη στο καυτερό ταμπάσκο που επιβάλλει η ηδονοβλεπτική εποχή μας. Μια εκδοχή που δανείστηκε τον τίτλο της από το όνομα του ήρωα (Grey) και παρέπεμψε συνειρμικά στις (50;) αποχρώσεις της μετέωρης συναισθηματικά ψυχής του. Μετά τον θρίαμβο του βιβλίου της Ε.Λ.Τζέιμς, που τελικώς έγινε τριλογία, ο δρόμος προς τη μεγάλη οθόνη ήταν μονόδρομος.
Η ταινία, λοιπόν, είναι εδώ, σκηνοθετημένη αξιοπρεπώς από την Σαμ Τέιλορ-Τζόνσον, και- εννοείται- η έξοδός της παραμονές της γιορτής των απανταχού ρομαντικών δεν είναι τυχαία. Δεν ξέρω πόσο θεληματικό θα βρείτε το πηγούνι του μυστηριώδους κυρίου Κρίστιαν Γκρέι (δηλαδή του μοντέλου και ηθοποιού Τζέιμι Ντόρναν) αλλά η ιστορία που παίζεται ανάμεσα στο θηλυκό και το αρσενικό της ταινίας «50 αποχρώσεις του γκρι» είναι απολύτως οικεία σε όλους μας-και όχι μόνο στις πάλαι ποτέ αναγνώστριες των παραδοσιακών paperback ρομάντσων της δεκαετίας του ΄80.
Είναι η ιστορία του αρσενικού και του θηλυκού. Η ίδια που μας αφηγούνται αιώνες τώρα σαν παραμύθι κι αυτή που, ενδόμυχα, υποσυνείδητα και εννίοτε ενοχικά, περιμένουμε να επαληθευτεί ακόμα και τον 21ο αιώνα, όταν όλα μας φωνάζουν ότι γυναίκες και άντρες έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια όσον αφορά τους περίφημους ρόλους τους. Είναι η ιστορία του αρσενικού που κατακτά και του θηλυκού που κατακτιέται. Και που, στο σύμπαν των «προχωρημένων» σεξουαλικών φαντασιώσεων, έχει τη δερμάτινη μυρωδιά των S/M μαστιγίων και των περίπλοκων κόμπων που μαρτυρούν ξεκάθαρα ποιός κυριαρχεί και ποιός υποτάσσεται.
Εκείνος, που λέτε, είναι ισχυρός: εκατομμυριούχος στα 27 (!) του, απρόσιτος συναισθηματικά (καθότι πληγωμένος παιδιόθεν, όπως μαθαίνουμε εμείς την ώρα που η ηρωίδα κοιμάται), αρχιτέκτονας ενός αυστηρά προσωπικού μικρόκοσμου αλλά κι ενός πολλά υποσχόμενου μυστικού δωματίου, το οποίο περιέργως τον απορροφά πολύ περισσότερο από τις επιχειρήσεις του. Για το γεγονός αυτό μάλλον ευθύνεται Εκείνη: η Αναστέιζια Στιλ (Ντακότα Τζόνσον), που γίνεται μία από τις λίγες εκλεκτές με δικαίωμα πρόσβασης στο εν λόγω κρυσφύγετο- το οποίο προορίζεται αποκλειστικά για την ευχαρίστηση της σάρκας και ουχί της καρδιάς, όπως ακριβώς και ο ιδιοκτήτης του.
Της το δηλώνει εξαρχής, για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις. Διότι, δεν γίνεται ποτέ σαφές αν η Αναστέιζια είναι κατά βάθος ρομαντική, αλλά είναι σίγουρα αθώα και άβγαλτη ερωτικώς. Φοιτήτρια μεν, παρθένα δε. Τουτέστιν, σπάνια περίπτωση και για τον κύριο Γκρέι και για τον 21ο αιώνα (ο οποίος αιώνας βέβαια, αν το καλοσκεφτούμε, βρίθει φόβων και προφυλάξεων, τόσο στο σεξ όσο και στο συναίσθημα, άρα η απρόσμενη παρθενία της Αναστέιζια μπορεί να είναι και βαθιά συμβολική, τελικώς).
Τέλος πάντων, για να μη μακρηγορούμε, τα αντίθετα έλκονται αυτομάτως και ο Κρίστιαν αναλαμβάνει να την εισάγει στο πορφυρό σύμπαν της καθαρής ηδονής, όπου τα χάδια εναλλάσσονται με τον πόνο. Όμως η ηδονή δεν αργεί να «λεκιαστεί» από συναισθήματα- και από τις δύο πλευρές. Και σε αυτό ακριβώς το σημείο, η σεξουαλική φαντασίωση μεταμορφώνεται σε συναισθηματική, για μεγάλο μέρος του γυναικείου κοινού: το οχυρό του κυρίαρχου αρσενικού γκρεμίζεται, οι ρόλοι αντιστρέφονται και το βαθύ κόκκινο γίνεται ροζ. Το πάθος γίνεται έρωτας και υπόσχεται αληθινή αγάπη.
Ακριβώς επειδή το στόρι του Κρίστιαν και της Αναστέιζια (και κάθε παρόμοιο στόρι) καταχωρίζεται ως «γυναικείου ενδιαφέροντος», οι «50 αποχρώσεις του γκρι» είναι ανοχύρωτες απέναντι στον αναγκαστικό , σχεδόν, σνομπισμό του ανδρικού κοινού απέναντι σε «κάτι τέτοια», που μάλλον θα βιαστεί να τις απορρίψει φωναχτά, είτε δει την ταινία είτε όχι.
Κατά τα άλλα, η ταινία βλέπεται ευχάριστα (και ακούγεται ευχάριστα, αφού το soundtrack είναι γεμάτο διαμαντάκια), αν παραβλέψει κανείς ότι, ενώ η λαχταριστή σαν φρέσκο κεράσι Ντακότα Τζόνσον γλιστράει σα γάντι στο ρόλο της, ο Τζέιμι Ντόρναν παραμένει μοντέλο γκλάμορους φωτογράφισης: μια ωραία δισδιάστατη εικόνα που δυσκολεύεται να θυμίσει τρισδιάστατο αρσενικό. Η χημεία τους είναι λιγότερο έντονη από όσο αναμενόταν και θα κάνει τις ωριμότερες σινεφίλ να αναπολήσουν το πυρ που εξέπεμπε το θρυλικό κινηματογραφικό ζευγάρι Μίκι Ρουρκ-Κιμ Μπέσιντζερ των «9 ½ Εβδομάδων».
Και, βεβαίως, θα το χαρείτε περισσότερο αν δεν παραδοθείτε άνευ όρων στις γαργαλιστικές υποσχέσεις που αναδύονται από τα υπονοούμενα εκείνου, από το (σεξουαλικά αναλυτικότατο) συμβόλαιο υποταγής που καλείται να υπογράψει εκείνη (κορυφαία σκηνή) και από τα kinky βοηθήματα που «συμπρωταγωνιστούν». Σεξ υπάρχει αλλά τίποτα σκοτεινά λάγνο δεν συμβαίνει. Το γυμνό είναι πολύ αλλά καλλιτεχνικά ιλουστρασιόν και το μαστίγιο βελούδινο. Έχει κι αυτό τη γοητεία του, αν θέλει κανείς κάτι ρομαντικό και μάλλον ανώδυνο.
Αν, πάλι, προτιμάτε βαθύτερες καταδύσεις στο ψυχολογικό δίπολο κυριαρχίας και παράδοσης, δείτε τη «Γραμματέα» του 2002.
‘Η περιμένετε το κινηματογραφικό sequel των «50 αποχρώσεων», που ίσως αποφασίσει να τολμήσει (και να πονέσει) περισσότερο.

real.gr

Δεισιδαιμονία που απαντάται στις αγγλόφωνες χώρες. Η σχετική φοβία ονομάζεται στα αγγλικά Paraskavedekatriaphobia, από τις ελληνικές λέξεις «Παρασκευή», «δεκατρία» και «φοβία». Οι Έλληνες και οι Ισπανόφωνοι λαοί έχουν ως γρουσούζικη ημέρα την Τρίτη και 13.
Η πρόληψη αυτή διαδόθηκε στις αγγλόφωνες χώρες τον 19ο αιώνα και πέρασε και στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, μέσω της ταινίας τρόμου του 1980 «Παρασκευή και 13».
Για την προέλευσή της έχουν εκφρασθεί ποικίλες θεωρίες, όπως:
Παρασκευή και 13 (13 Οκτωβρίου 1307) συντελέστηκε η εξολόθρευση του Τάγματος των Ναϊτών από τον στρατό του βασιλιά Φιλίππου της Γαλλίας.
Ήταν Παρασκευή όταν η Εύα έδωσε στον Αδάμ τον απαγορευμένο καρπό, με αποτέλεσμα να εκδιωχθούν και οι δύο από τον Παράδεισο.
Παρασκευή έγινε η μεγάλη πλημμύρα της Βίβλου.
Παρασκευή σταυρώθηκε ο Χριστός.
Επίσης, το 13 είναι ο κατεξοχήν “κακότυχος” αριθμός, που σπάει την αρμονία του 12 (12 Θεοί του Ολύμπου, 12 άθλοι του Ηρακλή, 12 φυλές του Ισραήλ, 12 μαθητές του Χριστού, 12 Ιμάμηδες κλπ).
Με την προσθήκη του αριθμού «ένα» σχηματίζεται η αρχή ενός νέου κύκλου. Το άγνωστο, που αντιπροσωπεύει ο αριθμός 13, προκαλεί ανησυχία στους ανθρώπους κι έτσι άρχισαν να το συνδέουν με ατυχή γεγονότα.
Στην πληροφορική υπάρχει ένας ιός με το όνομα «Παρασκευή και 13» (Friday 13th), που δημιουργήθηκε στο Ισραήλ το 1988. Ενεργοποιείται όταν το ημερολόγιο του υπολογιστή δείξει Παρασκευή και 13, με αποτέλεσμα την επιβράδυνση της λειτουργίας του.
Πηγή: sansimera.gr
Την πρώτη του δήλωση ως προπονητής της Εθνικής μας ομάδας έκανε ο Σέρχιο Μαρκαριάν στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

«Η ανάθεση της ευθύνης να είμαι προπονητής της Εθνικής Ομάδας, για μένα είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία, που με επέλεξε για αυτή τη θέση. Έχουμε έναν δύσκολο στόχο μπροστά μας, αλλά πιστεύω στη δουλειά μου, όπως επίσης στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, με πρώτο τον αμέσως επόμενο αγώνα μας στην Ουγγαρία».

http://www.enikos.gr 
Στην 24η θέση της βαθμολογία της FIFA παρέμεινε η Εθνική μας ομάδα, η οποία εδώ και αρκετό καιρό δεν έχει κάποια αγωνιστική δραστηριότητα και ως εκ τούτου δεν υπήρξε κάποια διαφοροποίηση στην θέση της, μετρώντας 871.17 βαθμούς.

Από 'κει και πέρα, ανέβηκαν οι ομάδες από Ασία και Αφρική λόγω του Asian Cup στην Αυστραλία και του Copa Africa στη Γουινέα Ισημερινού.

Η Ακτή Ελεφαντοστού είχε άνοδο οκτώ θέσεων και είναι πλέον 20η, η Γκάνα βρίσκεται στην 25η θέση, έχοντας άνοδο 12 θέσεων, ενώ ανέβηκαν ακόμα το Κονγκό (46η θέση) και η Γουινέα Ισημερινού (49η θέση).

Η Αυστραλία βρίσκεται στην 63η θέση, έχοντας άνοδο 37 θέσεων, η Νότια Κορέα είναι πλέον 54η και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην 66η θέση με άνοδο 14 θέσεων.

Στην κορυφή βρίσκεται η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γερμανία, έπεται η φιναλίστ του Μουντιάλ, Αργεντινή, την πεντάδα συμπληρώνουν Κολομβία, Βέλγιο και Ολλανδία, με την Βραζιλία να βρίσκεται στην έκτη θέση

http://www.thestival.gr

Μίνι κινητικότητα και για τους 6.000 αδιόριστους που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ σχεδιάζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προκειμένου να απορροφηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε θέσεις που έχει ανάγκη το ελληνικό Δημόσιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το σχέδιο μίνι κινητικότητας του αναπληρωτή υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου θα είναι ανάλογο με αυτό που θα εφαρμοσθεί για την επαναπρόσληψη των 3.900 απολυμένων και «διαθέσιμων» που επρόκειτο να απολυθούν.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες ο αναπληρωτής υπουργός θα αποστείλει εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου προκειμένου να καταγράψουν τα κενά τους. Τα κενά αυτά θα συγκεντρωθούν και θα προσαρμοστούν στο εργασιακό προφίλ τόσο των απολυμένων και «διαθέσιμων» όσο και των αδιόριστων του ΑΣΕΠ, προκειμένου να κληθούν αρχικά οι πρώτοι και στη συνέχεια οι δεύτεροι να επιλέξουν θέσεις που τους ταιριάζουν.
Με αυτό τον τρόπο θα επιστρέψουν οι 3.900 απολυμένοι και «διαθέσιμοι», οι οποίοι αν δεν επιλέξουν θέση στα πλαίσια της κινητικότητας θα επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις που θα επανασυσταθούν όχι όμως και όλοι (τουλάχιστον σε πρώτη φάση) οι αδιόριστοι του ΑΣΕΠ.

Όταν ένας οδηγός αναγκάζεται να σταματήσει το αυτοκίνητό του επειδή τα φανάρια άναψαν κόκκινο, τότε εκτίθεται σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, με επικεφαλής τον δρα Πρασάντ Κουμάρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό περιβαλλοντικών ερευνών «Atmospheric Environment», υπολόγισαν ότι ενώ ένας μέσος οδηγός περνάει μόνο το 2% του χρόνου του σταματημένος σε φανάρια, αυτός ο σύντομος χρόνος συμβάλλει κατά περίπου 25% στην έκθεση του οδηγού σε επιβλαβή σωματίδια του αέρα.
Τα ίδια τα οχήματα είναι κατ” εξοχήν υπεύθυνα για την εκπομπή νανοσωματιδίων – ρυπαντών που επιβαρύνουν το αναπνευστικό και καρδιαγγειακό σύστημα των ανθρώπων, τόσο των οδηγών, όσο και όσων μένουν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους.
Οι ερευνητές κατέγραψαν την έκθεση των οδηγών στη ρύπανση της ατμόσφαιρας σε διάφορες φάσεις και σημεία των διαδρομών με το αυτοκίνητο. Τα πιο «καυτά» σημεία για ρύπανση βρέθηκαν ότι είναι οι διασταυρώσεις με φωτεινούς σηματοδότες, όπου οι οδηγοί αναγκαστικά σταματούν και ξεκινούν ξανά.
Σε αυτές τις διασταυρώσεις διαπιστώθηκε ότι η συγκέντρωση των αερολυμάτων είναι έως 29 φορές υψηλότερη από ό,τι στη διάρκεια της υπόλοιπης διαδρομής, όπου ο οδηγός δεν αναγκάζεται να σταματήσει στα φανάρια. Επιπλέον, καθώς τα οχήματα είναι σταματημένα το ένα κοντά στο άλλο στους σηματοδότες, οι εκπομπές από τις εξατμίσεις αυξάνουν σημαντικά τη ρύπανση του αέρα, επιβαρύνοντας την υγεία των οδηγών.
«Η ρύπανση της ατμόσφαιρας τοποθετήθηκε πρόσφατα στην πρώτη δεκάδα των κυριότερων παραγόντων κινδύνου για τους ανθρώπους παγκοσμίως, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να συνδέει τη ρύπανση του αέρα με επτά εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο», δήλωσε ο Πρασάντ Κουμάρ και πρόσθεσε ότι καθώς ολοένα περισσότερα αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους, η κατάσταση επιδεινώνεται.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, εφ” όσον κάποιος πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιεί το αυτοκίνητό του, καλά θα κάνει να έχει τα παράθυρα κλειστά (ιδίως στις διασταυρώσεις με σηματοδότες) και να διατηρεί όσο γίνεται μεγαλύτερη απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα και τις εξατμίσεις τους. Επίσης, οι επιστήμονες συστήνουν στις αρμόδιες Αρχές να κάνουν τον καλύτερο δυνατό συγχρονισμό των σηματοδοτών, ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο ο χρόνος αναμονής των οδηγών στα φανάρια και η έκθεσή τους στη ρύπανση.
Νέα Υπηρεσία: Το Facebook φροντίζει τη... μεταθανάτια ζωή του προφίλ σας
Στην ψηφιακή εποχή, όταν ένας άνθρωπος πεθαίνει, δεν είναι μόνο τα υλικά του υπάρχοντα που διαμοιράζονται στους συγγενείς του (ή όπου τέλος πάντων έχει αποφασίσει να τα κληροδοτήσει), αλλά και πράγματα όπως ο λογαριασμός του στο Facebook. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί στο λογαριασμό σας στο Facebook όταν (χτύπα ξύλο) φύγετε από τον μάταιο τούτο κόσμο;

Το Facebook, λαμβάνοντας υπ' όψιν προτάσεις από πολλούς χρήστες, αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να επιλέξει τι θα συμβεί στο προφίλ του στο Facebook μετά το θάνατό του. Οι επιλογές που θα έχει ο κάθε χρήστης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Slate, θα είναι είτε να απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του όταν συμβεί το μοιραίο, είτε να αναλάβει τον έλεγχο του λογαριασμού κάποιος φίλος ή συγγενικό πρόσωπο.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο φίλος ή ο συγγενής του τεθνεώτος θα μπορεί να αλλάξει την εικόνα προφίλ και την εικόνα εξωφύλλου, να γράψει μία ειδική ανάρτηση που θα παραμένει στο πάνω μέρος (π.χ. Την ανακοίνωση για το πού θα γίνει η κηδεία), καθώς και να αποδέχεται αιτήματα φιλίας από φίλους και συγγενείς που δεν ήταν “φίλοι” του στο Facebook.

Θα μπορεί ακόμα να “κατεβάζει” σε ένα αρχείο τις φωτογραφίες, τις αναρτήσεις και τις πληροφορίες του προφίλ, αλλά όχι και τα προσωπικά μηνύματα, που θεωρούνται προσωπικά δεδομένα, ακόμα και μετά το θάνατο του χρήστη.

Παράλληλα, για να ξεχωρίζουν οι σελίδες που αναφέρονται σε ανθρώπους που έχουν φύγει από τη ζωή, θα υπάρχει η ένδειξη “εις ανάμνηση” (remembering) πάνω από το όνομα του χρήστη.

Αν και η δυνατότητα αυτή δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα, δείτε παρακάτω πώς θα μπορέσετε, όταν υλοποιηθούν οι αλλαγές στο Facebook, να καθορίζετε την τύχη του λογαριασμού σας μετά θάνατον:

1. Από τις Ρυθμίσεις και το μενού Ασφάλεια, επιλέγετε το Legacy Content, στο κάτω μέρος της σελίδας.

2. Αφού επιλέξετε το πρόσωπο που θα θέλατε να αναλάβει τη διαχείριση του λογαριασμού σας, έχετε τη δυνατότητα να του στείλετε ένα σχετικό μήνυμα.

3. Μπορείτε να επιλέξετε αν το πρόσωπο αυτό θα έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει το αρχείο των αναρτήσεων, των εικόνων και των στοιχείων σας.
news.gr
Σταθερά αυξάνονται τα θύματα της εποχικής γρίπης. Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), ο αριθμός των νεκρών λόγω της γρίπης ανέρχεται σε 43.

Άλλοι 36 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας έχοντας εμφανίσει βαριές επιπλοκές μετά τη νόσησή τους με γρίπη.

Συνολικά, από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα 111 ασθενείς έχουν χρειαστεί να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ για να αντιμετωπίσουν τη γρίπη και τις επιπλοκές της, ενώ εκτιμάται ότι αρκετοί ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ.

http://www.seleo.gr 
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!