Δευτέρα 1 Μαΐου 2017


Η 82χρονη Sumiko Iwamuro τρέχει ένα κινέζικο εστιατόριο στο Τόκιο, όπου ξοδεύει τις μέρες της δημιουργώντας ζυμαρικά “gyoza”, αλλά όταν ο ήλιος πέφτει μεταμορφώνεται στην DJ Sumirock, που κάνει θραύση στη νυχτερινή διασκέδαση του Τόκιο.

Η Sumiko ανακάλυψε το πάθος της για την techno μουσική πριν από 12 χρόνια, επιλέγοντας τη μουσική για το πάρτι γενεθλίων του γιου της.

Η ίδια αποφάσισε τότε να φοιτήσει σε μουσικό σχολείο, ενώ στη συνέχεια άρχισε να δημιουργεί δικά της κομμάτια, τα περισσότερα από τα οποία αποτελούνται από techno beats αναμεμιγμένα με τζαζ, γαλλικό chanson και κλασική μουσική.

Αυτός ο συνδυασμός έγινε ο αγαπημένος στην ιαπωνική νυχτερινή διασκέδαση και τώρα η 82χρονη είναι μία από τις δημοφιλέστερες στο είδος της στο Τόκιο. “Θέλω η μουσική μου να ξεσηκώνει τον κόσμο και πάντα αφουγκράζομαι τις απαιτήσεις του ακροατηρίου μου”, δήλωσε η Iwamuro στο Reuters.

Παρόλο που η συντριπτική πλειοψηφία του κοινού της είναι συνήθως 60 χρόνια μικρότεροί της, η μουσική της κάνει θραύση σε όλα τα μαγαζιά της πόλης.

“Ένα εστιατόριο δεν έχει διαφορά από ένα νυχτερινό μαγαζί. Αν το φαγητό είναι καλό αυτό φαίνεται στο πρόσωπο του πελάτη, εάν ο ακροατής χορεύει αυτό σημαίνει πως ο DJ είναι καλός”, λέει εκείνη.

ΠΗΓΗ: perierga.gr

Ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις την Τρίτη 2 Μαΐου και σύμφωνα με το νόμο, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοικτά την Κυριακή 7 Μαΐου, με προτεινόμενο ωράριο 11.00 - 20.00.

Με βάση το νέο πλαίσιο του νόμου 4446/2016, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Τρίτη 2 Μαΐου και θα λήξουν τη Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.

Οι οδηγίες της ΕΣΕΕ

Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, πέραν της αναγραφής της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές.

Οι περιοχές

Σύμφωνα με τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών, όπως έχει γνωστοποιήσει με εγκύκλιό της η ΕΣΕΕ, ορίστηκαν για τους συγκεκριμένους νομούς οι παρακάτω ημερομηνίες:

1 - 15 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου
- Νομός Ηλείας
- Νομός Καστοριάς

1 - 15 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 14 Μαΐου
- Δήμος Παιονίας (νομού Κιλκίς)

1 - 13 Μαΐου και 26 - 28 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου
- Νομός Δράμας

1 - 10 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου
- Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης
- Νομός Χαλκιδικής
- Νομός Λάρισας
- Νομός Τρικάλων
- Νομός Μαγνησίας
- Νομός ''Αρτας
- Δήμος Κιλκίς

2 - 11 Μαΐου με προαιρετική λειτουργία την Κυριακή 7 Μαΐου
- Νομός Καρδίτσας

Ενδιάμεσες εκπτώσεις εκτός Μαΐου και Νοεμβρίου

Παράλληλα, πρέπει να επισημανθούν και οι αποφάσεις που έχουν ορίσει για τους νομούς τους ενδιάμεσες εκπτώσεις εκτός Μαΐου και Νοεμβρίου (και άρα δεν έχουν δικαίωμα να τις κάνουν εντός του προσεχούς Μαΐου), ως ακολούθως:

1 - 15 Σεπτεμβρίου και 18 Σεπτεμβρίου - 2 Οκτωβρίου
- Νομός Αιτωλοακαρνανίας

4 - 18 Μαρτίου και 1 - 15 Σεπτεμβρίου
- Νομός Έβρου

17 - 31 Μαρτίου και 1 - 15 Σεπτεμβρίου
- Νομός Ξάνθης

14 - 28 Μαρτίου και 1 - 15 Σεπτεμβρίου
- Νομός Ροδόπης

1 - 15 Μαρτίου και 1 - 15 Σεπτεμβρίου
- Νομός Δωδεκανήσου

- Νομός Ηρακλείου Κρήτης εκτός τουριστικών Δήμων
18 - 28 Απριλίου και 11 - 31 Οκτωβρίου

- Τουριστικοί Δήμοι Νομού Ηρακλείου και συγκεκριμένα Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Φαιστού.

Στις λοιπές περιοχές της χώρας, στις οποίες περιλαμβάνονται και οι νομοί Αττικής και Αχαΐας, οι εαρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν από την 1η έως την 15η Μαΐου με προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 7 Μαΐου.
Οι 10 ασφαλέστερες τράπεζες του κόσμου
Και ποιος δεν ανησυχεί για την τύχη των αποταμιεύσεων του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς;
Κόποι μιας ζωής κινδυνεύουν από χρηματοκοινομικά γεγονότα που μπορεί να τινάξουν στον αέρα ολόκληρες τράπεζες.
Ωστόσο υπάρχουν κάποια τραπεζικά ιδρύματα που θεωρούνται κάτι παραπάνω από ασφαλή και ας μην είναι κολοσσοί στο τραπεζικό σύστημα. Με λίγους και εκλεκτούς πελάτες, καταφέρνουν να λαμβάνουν τις κορυφαίες βαθμολογίες από τους οίκους αξιολόγησης.
10. SOCIÉTÉ DE FINANCEMENT LOCAL (SFIL)
Χώρα: Γαλλία
Ενεργητικό: $115,195,000
Fitch: AA
Moody’s: Aa2
Standard and Poor’s: AA
Global Finance ranking score: 24
9. BANQUE ET CAISSE D’EPARGNE DE L’ETAT
Χώρα: Λουξεμβούργο
Assets: $56,102,000
Fitch: N/R
Moody’s: Aa1
Standard and Poor’s: AA+
Global Finance ranking score: 26
8. CAISSE DES DÉPÔTS ET CONSIGNATIONS
Χώρα: Γαλλία
Ενεργητικό: $197,337,000
Fitch: AA+
Moody’s: Aa1
Standard and Poor’s: AA
Global Finance ranking score: 26
7. NRW.BANK
Χώρα: Γερμανία
Ενεργητικό: $197,425,000
Fitch: AAA
Moody’s: Aa1
Standard and Poor’s: AA-
Global Finance ranking score: 26
6. NEDERLANDSE WATERSCHAPSBANK
Χώρα: Oλλανδία
Ενεργητικό: $100,500,000
Fitch: N/R
Moody’s: Aaa
Standard and Poor’s: AA+
Global Finance ranking score: 27.5
5. BANK NEDERLANDSE GEMEENTEN
Xώρα: Oλλανδία
Ενεργητικό: $180,917,000
Fitch: AAA
Moody’s: Aaa
Standard and Poor’s: AA+
Global Finance ranking score: 29
4. L-BANK
Χώρα: Γερμανία
Ενεργητικό: $96,733,000
Fitch: AAA
Moody’s: Aaa
Standard and Poor’s: AAA
Global Finance ranking score: 30
3. LANDWIRTSCHAFTLICHE RENTENBANK
Χώρα: Γερμανία
Ενεργητικό: $112,995,000
Fitch: AAA
Moody’s: Aaa
Standard and Poor’s: AAA
Global Finance ranking score: 30
2. ZÜRCHER KANTONALBANK
Χώρα: Ελβετία
Ενεργητικό: $167,927,000
Fitch: AAA
Moody’s: Aaa
Standard and Poor’s: AAA
Global Finance ranking score: 30
1. KFW
Χώρα: Γερμανία
Ενεργητικό: $640,953,000
Fitch: AAA
Moody’s: Aaa
Standard and Poor’s: AAA
Global Finance ranking score: 30

 
Έρευνα σε 2.000 άντρες και γυναίκες: Aυτή η στάση στο σeξ αρέσει σε όλους
Υπάρχει άραγε μια στάση που αρέσει και στους άντρες και στις γυναίκες εξίσου πολύ;
Eρευνα σeξ που πραγματοποιήθηκε από τον Dr Ed, περιελάμβανε ερωτηματολόγια σε 2.000 άτομα από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τις συμπεριφορές και τις ορέξεις στην κρεβατοκάμαρά τους, και διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ερωτηθέντων ανδρών και γυναικών, αποφάσισαν πως το Doggy Style ήταν η αγαπημένη τους στάση!
Η στάση αυτή δίνει στον άντρα τον απόλυτο έλεγχο και ικανοποιεί και την γυναίκα! Δεύτερη στην λίστα η ιεραποστολική στάση, ενώ τρίτη στη λίστα η στάση "γυναίκα από πάνω" ή αλλιώς...Cowgirl!

e-radio.gr
Έξι σενάρια για να πιάσετε τον Μάη εντός Αττικής
Το φετινό τριήμερο της Πρωτομαγιάς αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για μια απόδραση από την καθημερινότητα λίγο πριν την έναρξη του καλοκαιριού. Η διάθεση σηκώνει εύκολη εκδρομή με μυρωδιές από λουλούδια αλλά και με θαλασσινή αύρα. Δεν χρειάζεται να απομακρυνθούμε πολύ από την Αθήνα για να απολαύσουμε την αναζωογονητική εμπειρία μιας απόδρασης και το μεγαλείο της φύσης.
Γράφει ο Μίλτος Μιχαλάς
Υπέροχα μέρη μια ανάσα από την πόλη και κρυμμένοι θησαυροί της αττικής φύσης προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για να γιορτάσουμε την άνοιξη και να περάσουμε όμορφα και χαλαρά με την παρέα ή την οικογένεια. Εμείς σας δίνουμε έξι σενάρια για Πρωτομαγιά εντός των τειχών για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Χαλάρωση στη Λίμνη Βουλιαγμένης

vltta-vouliagmenis
Ένας κρυμμένος θησαυρός της αττικής φύσης μάς περιμένει στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, λίγα μόνο χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, για να γιορτάσουμε την άνοιξη. Η Λίμνη Βουλιαγμένης, δεν είναι απλώς μια λίμνη, αλλά μια μοναδική εμπειρία ευζωίας και αναψυχής. Ο επιβλητικός βράχος, τα ιαματικά νερά, οι δαιδαλώδεις υποβρύχιες σήραγγες και η καταπράσινη βλάστηση συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό αξιοθέατο.
vltta-venue2
Οι επιλογές που έχουμε είναι αρκετές και πολύ δελεαστικές: γεύμα στο εστιατόριο της λίμνης, δροσερά cocktails δίπλα στις μαγευτικές όχθες της, πεζοπορία, ποδήλατο, ασκήσεις ευεξίας αλλά και βουτιές στα πεντακάθαρα νερά της. Σημειώστε ότι ο χώρος περιμετρικά της Λίμνης είναι κατάλληλα διαμορφωμένος με ξαπλώστρες και ομπρέλες για στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας (Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8962237, www.limnivouliagmenis.gr)

Μια μέρα στο Μαραθώνα

vltta-marathonas1
Σε απόσταση περίπου 45 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, ο ιστορικός δήμος του Μαραθώνα αποτελεί μια καλή ιδέα για γρήγορη και εύκολη εκδρομή. Το φράγμα της ομώνυμης τεχνητής λίμνης, η οποία καταλαμβάνει μια έκταση 2.450 στρεμμάτων, αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της περιοχής. Εκτεταμένο δίκτυο μονοπατιών και χωματόδρομων γύρω από τη λίμνη προσφέρεται για ποδηλατάδες και περιπάτους που θα σας κάνουν να νιώσετε ότι βρίσκεστε πολύ μακριά από την Αθήνα.
Για καφέ, φαγητό ή ποτό με υπέροχη θέα στη λίμνη, μπορείτε να ξαποστάσετε στο Fragma (τηλ. 210 8143415, www.fragma.gr), στο σημείο όπου το δάσος της περιοχής συναντά τα νερά της λίμνης. Η πιο ειδυλλιακή ώρα για να το επισκεφθείτε είναι εκείνη του ηλιοβασιλέματος.
vltta-psaras
Όταν ανοίξει η όρεξη, κατευθυνθείτε προς το ανατολικό τμήμα της παραλίας του Μαραθώνα, για ολόφρεσκο ψάρι και ουζομεζέδες στην παραδοσιακή ψαροταβέρνα του Ψαρά (Ποσειδώνος 3, Παραλία Μαραθώνα, τηλ. 22940 55237). Άλλη εναλλακτική, αν αποφασίσετε να κάνετε τις πρώτες βουτιές της σεζόν, είναι και η κοντινή παραλία του Σχινιά.
Εκεί θα συναντήσετε το Moraitis Beach, όπου μπορείτε να χαρείτε τον ανοιξιάτικο ήλιο πίνοντας έναν παγωμένο καφέ ή ένα super δροσιστικό ρόφημα (τηλ. 22940 55965, www.moraitisbeach.com).

Πικ νικ στο Τατόι

vltta-139497257_1490360796
Στους πρόποδες της Πάρνηθας, 15 χλμ. βόρεια της Αθήνας, το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου είναι ένα μεγάλο δάσος αναψυχής και γαλήνης, ιδανικό για ανοιξιάτικες μονοήμερες. Καταπράσινα τοπία, σπάνια δέντρα, όμορφες διαδρομές μες στη φύση... Μια εκδρομή εδώ θα σας ανταμείψει με υπέροχες εικόνες.
Στο κτήμα υπάρχουν πολλοί ανοιχτοί χώροι όπου μπορείτε να απολαύσετε το πικ νικ σας. Πάρτε ψάθινο καλάθι και καλή παρέα, στρώστε τραπεζομάντηλο και απολαύστε το υπαίθριο γεύμα σας κάτω από τις σκιές των αιωνόβιων δέντρων. Επίσης, μπορείτε να περπατήσετε στα μονοπάτια του κτήματος, να κάνετε βόλτα με τα σκυλιά σας ή να απολαύσετε μια βόλτα με ποδήλατο. Πολύ όμορφη διαδρομή είναι αυτή προς την τεχνητή λίμνη Κιθάρα η οποία έχει εξαιρετική θέα στο Λεκανοπέδιο και είναι σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο

vltta-sounio3
Σε απόσταση περίπου 70 χλμ. από την Αθήνα, το Σούνιο αποτελεί αγαπημένο προορισμό των Αθηναίων για μίνι εκδρομές. Η απαράμιλλη ομορφιά και η εξαίσια τοποθεσία του ναού, στο νοτιοανατολικό άκρο του ακρωτηρίου Σουνίου, εντυπωσιάζουν όποιον τον επισκέπτεται. Από αυτό το προνομιακό σημείο θα έχετε πανοραμική θέα της ακτογραμμής και των γειτονικών νησιών ή ακόμη και των βουνών της Πελοποννήσου (καιρού επιτρέποντος) και φυσικά θα απολαύσετε ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα της ζωής σας.
vltta-akrogialli3e
Μετά την επίσκεψή σας στον αρχαιολογικό χώρο, πιάστε τραπέζι μπροστά στη θάλασσα, στη λιτή και περιποιημένη προσεγμένη ψαροταβέρνα Ακρογιάλι που προσφέρει εκπληκτική θέα στο Ναό του Ποσειδώνα (Παραλία Σουνίου, τηλ. 22920 39107).
Τα 10 φαγητά που μπορείς να φας σε όση ποσότητα θες



  • Τα 10 φαγητά που μπορείς να φας σε όση ποσότητα θες
    Δίαιτα; Διατροφή;
    Τελοσπάντων...περιορισμός στις θερμίδες; Για όλα υπάρχει λύση!
    Η παρακάτω λίστα θα σας δώσει 10 φαγητά που τρώτε όσο αντέχετε, και άλλα 5 που έχουν μέχρι 100- 200 θερμίδες και χωρίς λιπαρά για τις μεγάλες σας πείνες.
    • Μπρόκολο
    • Πεπόνι
    • Μαρούλι
    • Πορτοκάλι
    • Φράουλα
    • Κουνουπίδι
    • Αγγούρι
    • Ντομάτα 
    • Βατόμουρα
    • Σέλινο
    Μεγάλη πείνα; Δεν σας έφτασε το μεσημεριανό;

    Δοκιμάστε να ψήσετε μια πατάτα και να βάλετε στη μέση γιαούρτι, κρεμμυδάκι και λίγο ζαμπόν!

    Φάτε ένα παξιμάδι με ντομάτα, ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι, ένα κομματάκι φέτα και μυρωδικά!
    Τι θα λέγατε για ένα μανταρίνι παρέα με δέκα αμύγδαλα ανάλατα ή ένα πιάτο ντοματοσαλάτα με λίγη φέτα, βασιλικό και βαλσάμικο; Ή μήπως καρότα με χούμους;
    AddThis Sharing Buttons
    Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!