Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016


Την σοκαριστική εκτίμηση πως ο τεμαχισμός της 4χρονης Άννυ έγινε εν ζωή έκανε ο ιατροδικαστής Νικόλαος Καρακούκης καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της αποτρόπαιας δολοφονίας του παιδιού. «Όταν υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες αίματος στο χώρο σημαίνει πως ο άνθρωπος ήταν ζωντανός. Είναι κανόνας της ιατροδικαστικής αυτό. Το αίμα εκτινάσσεται υπό πίεση. Όταν δούμε διάσπαρτες κηλίδες αυτό συνεπάγεται πως ο άνθρωπος ήταν εν ζωή. Είναι το λογικό , αν ο τεμαχισμός γίνεται όταν είναι νεκρός το αίμα δεν έχει πίεση όταν κόψουμε έναν νεκρό το αίμα θα τρέξει στο πάτωμα και δεν θα τιναχτεί…» είπε ο ιατροδικαστής παγώνοντας το ακροατήριο που παρακολουθούσε.
Στο εδώλιο, ατάραχοι ο πατέρας της Άννυ και ο φίλος του, οι οποίοι κατηγορούνται για την δολοφονία στο σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα αλλά και η μητέρα της μικρής.
Πρόεδρος: Θα τρέξει, δηλαδή, στο πάτωμα και δεν δικαιολογείται αίμα στον τοίχο ;
Μάρτυρας: Με τίποτα… Όταν είναι νεκρός ο άνθρωπος και γροθιά να του δώσουμε δεν θα γίνει αιμάτωμα.
Πρόεδρος: Έχετε πει ότι δεν μπορεί να προσδιοριστεί ημερομηνία και αιτία θανάτου της Άννυ σε έγγραφο σας προς την ανακρίτρια. Αν σε ένα θύμα που είναι ζωντανό και επιχειρηθεί τεμαχισμός γίνει ένεση αναισθησίας θα εκτιναχθεί πάλι το αίμα;
Μάρτυρας: Ναι κύριε πρόεδρε, μπορεί να μην πέφτει η πίεση αλλά το αίμα εκτινάσσεται και κάνει διάσπαρτες κηλίδες όταν αυτός ο άνθρωπος είναι εν ζωή.
Πρόεδρος: Αν είχε γίνει αναισθητική ένεση… θα μπορούσε να φωνάξει να ουρλιάζει το παιδί;
Μάρτυρας: Αν είχε γίνει ένεση δεν θα μπορούσε. Θα μπορούσε να γίνει όλη η διαδικασία χωρίς κραυγή.
Πρόεδρος: Εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε από τα στοιχεία της υπόθεσης;
Μάρτυρας: Ότι έγινε τεμαχισμός εν ζωή, πέραν του 95% πιθανολογώ ότι ο τεμαχισμός έγινε εν ζωή.
Πρόεδρος: Αν τεμαχισμός έγινε λίγα λεπτά μετά το θάνατο, θα υπήρχε πάλι πίεση;
Μάρτυρας: Όχι. Κατά την διάρκεια του τεμαχισμού δε θα μπορούσε να φωνάξει το παιδί.
Εισαγγελέας: Ο τεμαχισμός σε πόσο χρόνο τελείται;
Μάρτυρας: Ο τεμαχισμός είναι πιο εύκολος απ’ όσο φαίνεται. Έχουμε περιστατικά αποκεφαλισμού που κάποιος αναρωτιέται αν ο άλλος ήταν ανατόμος. Για ένα μικρό παιδί είναι ακόμη πιο εύκολο γιατί σε μεγάλο άνθρωπο θα έχουμε και τραύματα άμυνας.
Εισαγγελέας: Αν έχετε το σώμα, αν δεν το έχετε ;
Μάρτυρας: Για παιδάκι μπορεί να πάρει 1 με 1,5 ώρα . Το παιδί είναι μικρό.
Πάρεδρος: Από τα ευρήματα δεν μπορείτε να πείτε αν έχει προηγηθεί αποκεφαλισμός;
Μάρτυρας: Όχι.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της πολιτικής αγωγής για τον βρασμό του πτώματος της 4χρόνης μετά τον τεμαχισμό ο κ. Καρακούσης ανέφερε: Στα 26 χρόνια που είμαι στην ιατροδικαστική βρασμό μετά από τεμαχισμό δεν έχω γνωρίσει…Πρέπει να βρεθεί μιας γεννησιουργός αιτία της ψυχικής δράσης του κατηγορουμένου…
Πάντως , οι συνήγοροι των δυο κατηγορουμένων για τη δολοφονία αμφισβήτησαν την αξιοπιστία του μάρτυρα χαρακτηρίζοντας πρόχειρη τη γνωμάτευση του.
Η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Χάκερς έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα 500 εκατομμυρίων λογαριασμών, επιβεβαιώνει η εταιρεία Yahoo.
Η τεράστια παραβίαση δεδομένων αφορά σε προσωπικές λεπτομέρειες οι οποίες περιλαμβάνουν κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείών, αριθμούς τηλεφώνων. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι δεν έχουν κλαπεί στοιχεία πιστωτικών καρτών ή τραπεζικά δεδομένα.
Το FBI, το οποίο και έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση, αναζητά έναν χάκερ με το όνομα «Peace», ο οποίος τον Αύγουστο φέρεται ότι προσπαθούσε να πουλήσει στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου τα στοιχεία 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo, αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC.
Σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι τρεις αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, υποστήριξαν πως η επίθεση φαίνεται πως συνδέεται με κάποια κυβέρνηση. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι η επίθεση φέρει μεγάλες ομοιότητες με προηγούμενες, στις οποίες εικάζεται ότι είχαν ανάμειξη οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας.
Εάν λοιπόν λάβετε αυτό mail, διαβάστε το, καθώς το yahoo σας ζητάει να κάνετε κάποιες ενέργειες.Τα πρώτα βασικά προτεινόμενα βήματα είναι η άμεση αλλαγή κωδικών πρόσβασης και η υιοθέτηση εναλλακτικού μέσου επαλήθευσης λογαριασμού. Παράλληλα, συνιστά όλοι οι χρήστες που δεν έχουν αλλάξει τους κωδικούς πρόσβασης από το 2014 να το πράξουν.
Παράλληλα, η εταιρεία προτείνει και την αλλαγή των απαντήσεων στις ερωτήσεις ασφαλείας και σε άλλα accounts στα οποία οι χρήστες χρησιμοποιούν παρόμοιες πληροφορίες.
Ο όμιλος πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για το θέμα αυτό.

Μια κυρία ψάχνει να βρει Σε αναζήτηση δασκάλας με πτυχίο για να βοηθήσει την κόρη της με τα μαθήματα ήταν μια κυρία η οποία,  αφού περιγράφει στην αγγελία ότι χρειάζεται την δασκάλα για 3 ημέρες την εβδομάδα, φτάνει και στην… αμοιβή.
Πόσα λοιπόν προσφέρει;
Κρατηθείτε.
10 ευρώ.
Την εβδομάδα! 10 ευρώ την εβδομάδα! Ναι καλά διαβάσατε. 10 ολόκληρα ευρώ την εβδομάδα, δηλαδή περίπου 3,3 ευρώ το μάθημα!
Και η δικαιολογία;
Λόγω κρίσης! Πραγματικά εξωφρενικό. Δείτε την αγγελία.
aggelia-thessaloniki_aftodioikisi

Το GameSpace.gr και το Techmaniacs.gr, σε συνεργασία με το New York College, διοργανώνουν το 3ο Digital Universe, στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016, στο New York College της Καλλιθέας (Θεσσαλονίκης 286).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 10 το πρωί της κάθε μέρας, με την δράση να συνεχίζεται μέχρι το βράδυ.

Η είσοδος είναι δωρεάν ενώ θα πρέπει να κάνετε προ-εγγραφή από εδώ ή από το Digital Universe Android App.

Η εκδήλωση θα συνδυάσει την ψηφιακή διασκέδαση, τα eSports και τη τεχνολογία με την εκπαίδευση.

Σε αυτό θα συμβάλλουν οι παρουσιάσεις παιχνιδιών και νέων τεχνολογιών μέσω εκθέσεων από εταιρείες του χώρου, αλλά και ομιλιών-σεμιναρίων από Indie Developers, Ιστοσελίδες και Youtubers.

Παράλληλα, τα τουρνουά σε eSports, Console και Card Games, καθώς και οι διαγωνισμοί Cosplay και Fan Art θα εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία ψυχαγωγίας.

Θα έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε τουρνουά League of Legends 1vs1, CS:GO 1vs1, Hearthstone, PES 2017, Mortal Kombat X, Dirt Rally, Street
Fighter, Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 4, Rocket League καθώς και Super Smash Bros
. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η τελική φάση του ESL Digital Universe σε League of Legends 5vs5, CS:GO 5vs5 και Hearthstone.

Τέλος θα διέξαχθούν τουρνουά στα Card Games, X-Wing, Game of Thrones και Conquest.

Δείτε το πρόγραμμα καθώς και ότι χρειάζεται να ξέρετε για τα λάβετε μέρος στα τουρνουά και τους διαγωνισμούς. Μπορείτε να δείτε όλα τα δώρα εδώ.

Έκθεση από κορυφαίες εταιρείες του χώρου, Virtual Reality, RetroComputers.gr, AMIGAlive, Indie Developers, Cosplayers, και λάτρεις του Fan Art.
18/9/2016 Digiu.eu

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σε 2 Κτίρια. Ο χώρος της εκδήλωσης είναι προσβάσιμος από τον ηλεκτρικό, στις στάσεις Ταύρος και Καλλιθέα, σε απόσταση 300 μέτρων από τον κάθε σταθμό.

Σας περιμένουμε όλους για να ζήσουμε για ακόμα μια φορά την απόλυτη Gaming και Τεχνολογική εμπειρία!
real.gr

Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι της Walmart, συγκεκριμένα το 99%, στα καταστήματα των ΗΠΑ έλαβαν τριμηνιαίο μπόνους για την επίτευξη των στόχων της εταιρείας, που αφορούν τις πωλήσεις, τα κέρδη και την εξυπηρέτηση πελατών, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, Kory Lundberg.
Υπενθυμίζεται, ότι οι πληρωμές αυτές είναι ένα μέρος του 2,7 δισ. δολαρίων «πλάνο κινήτρου» που αποφάσισε να υλοποιήσει η αλυσίδα σούπερ μαρκετ το περασμένο έτος, όταν επίσης προχώρησε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα εννέα δολάρια την ώρα. «Το επιχειρηματικό σχέδιο έχει ξεκινήσει να λειτουργεί», σημείωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, προσθέτοντας ότι «οι πελάτες έχουν ήδη παρατηρήσει τη διαφορά, όταν έρχονται να ψωνίσουν στα καταστήματα».
Συνολικά, η Walmart χορήγησε περίπου 200 εκατ. δολάρια σε μπόνους, το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε 932,000 εργαζόμενούς της, ενώ ανακοίνωσε την απόφαση αυτή λίγο καιρό αφότου προχώρησε στις 7.000 απολύσεις υπαλλήλων της.
Σημειώνεται, τέλος, ότι ο αριθμός των υπαλλήλων της Walmart που έλαβε μπόνους αυξήθηκε σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, ενώ το τελευταίο τρίμηνο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 3% και τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 12%. «Πριν δυο χρόνια, μόνο το 76% των καταστημάτων παρείχε μπόνους στους υπαλλήλους για την επίτευξη των στόχων, ενώ σήμερα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 99%», δήλωσε ο Lundberg.

Η μουσουλμάνα από τη Βηρυτό, έχει εξοργίσει μες την καριέρα της τη μουσουλμανική κοινότητα. Μάλιστα είναι η No1 «καταζητούμενη» του ISIS . H Mia Khalifa κάνει καριέρα στις ταινίες πορνό, με το όνομά της μάλιστα να φιγουράρει στο No2 του δημοφιλούς rank του πιο δημοφιλούς πορνοsite στον κόσμο του pornhub. Μάλιστα η ίδια δείχνει να αδιαφορεί για τις απειλές, γυρίζοντας ταινίες πορνό ακόμα και με τσιχάμπ και μπούργκα. Απολαμβάνει τα πλούτη της και βέβαια κυκλοφορεί με ασφάλεια…
mia-khalifa

Οι εργοδότες ζητούν από τις Αγγλίδες υπαλλήλους τους να φορούν ψηλοτάκουνα, κοντές φούστες και να βάφονται στην δουλειά, γιατί έτσι είναι… καλύτερα αποκαλύπτει έρευνα της νομικής εταιρείας Slater and Gordon σε δείγμα 2.000 υπαλλήλων.
Μία στις πέντε γυναίκες υπαλλήλους αναγκάζεται να προσέχει περισσότερο από όσο η ίδια θα ήθελε την εμφάνισή της επειδή τους το ζητούν οι εργοδότες τους.
Μία στις 10 γυναίκες δήλωσε ότι οι προϊστάμενοί τους τις αναγκάζουν να φορούν ψηλοτάκουνα και κοντές φούστες όταν έρχονται σε επαφή με πελάτες, γιατί όπως υποστηρίζουν είναι πιο ευχάριστες. Μάλιστα το 8% των γυναικών αναγκάζεται να μακιγιάρεται για να δείχνει ομορφότερη.
Το 1/3 των γυναικών τονίζουν ότι οι εργοδότες τους του πρότειναν να αλλάξουν την εμφάνισή τους για το… καλό της δουλειάς.
Την ίδια ώρα πάνω από τους μισούς άνδρες που ρωτήθηκαν απάντησαν ότι ποτέ δεν τους έγινε κάποια παρατήρηση ή υπόδειξη για την εμφάνισή τους στο χώρο εργασίας.
Ο κώδικας εμφάνισης στη Μεγάλη Βρετανία αφορά μόνο σε θέματα ασφαλείας και υγιεινής.
Αιτία της έρευνας ήταν η αύξηση των παραπόνων στην νομική εταιρεία από γυναίκες υπαλλήλους οι οποίες τόνιζαν ότι δέχονται όλο και περισσότερες υποδείξεις από τους εργοδότες τους για την εμφάνισή τους.

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το χωρισμό της Αντζελίνας Τζολί και του Μπρατ Πιτ έρχονται στο φως της δημοσιότητας λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του διαζυγίου που ταρακούνησε για τα καλά το Χόλιγουντ. Και ενώ πολλοί βιάστηκαν να θεωρήσουν υπεύθυνη τη Τζολί, λόγω του “ιστορικού” της, απ’ ότι φαίνεται ο Πιτ όμως έχει και αυτός μερίδιο ευθύνης, τέτοιο μάλιστα που προκάλεσε και την εμπλοκή των Αστυνομικών Αρχών του Λος Άντζελες.
Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ του TMZ, ο Πιτ ερευνάται από τις αστυνομικές αρχές για ενδοοικογενειακή βία, καθώς την περασμένη Παρασκευή μετά από πτήση με ιδιωτικό αεροπλάνο εθεάθη εκτός εαυτού να φωνάζει, να βρίζει και να χτυπά τα παιδιά του, μπροστά στα έντρομα μάτια της Τζολί.
tzoli-pit_aftodioikisi
Μάλιστα, ήταν σε τέτοια κατάσταση που προσπάθησε να φύγει μόνος του από την πίστα προσγείωσης με ένα από τα οχήματα ανεφοδιασμού καυσίμων. Αυτόπτες μάρτυρες κατήγγειλαν το περιστατικό στο αρμόδιο τμήμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, η οποία και ξεκίνησε σχετική έρευνα, ενώ αναμένεται όλοι (ακόμη και τα παιδιά) να κληθούν σε κατάθεση.
tzoli-pit1_aftodioikisi
Η αστυνομία το μόνο που αρκέστηκε να σχολιάσει είναι πως η έρευνα είναι σε εξέλιξη και πως αντιμετωπίζεται σαν κάθε άλλο ανάλογο περιστατικό ρουτίνας. Ωστόσο, το χρονικό της κατάθεσης του διαζυγίου κάνουν πλέον πλέον να πιστεύουν πως το συγκεκριμένο περιστατικό είναι αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις του ζευγαριού.
Το ΤΜΖ επικαλούμενο ανθρώπους κοντά στον Μπρατ Πιτ, τονίζει πως ο ηθοποιός λαμβάνει πολύ σοβαρά όσα λέγονται για εκείνον και αρνείται πως άσκησε βία στα παιδιά του.
Πηγή: news247.gr

Παρότι ο πρόεδρος της Βουλής της Νικαράγουα, Ρενέ Νούνιες, πέθανε θα διατηρήσει τη θέση του και θα παραμείνει πρόεδρος της Βουλής. Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Ντανιέλ Ορτέγκα, η προσφορά του Νούνιες ήταν μεγάλη κι έτσι θα διατηρήσει τον τίτλο του ακόμη και μετά θάνατον, τιμής ένεκεν…
Ο Νούνιες ανέλαβε πρόεδρος της Βουλής της Νικαράγουα το 2007. Επί των ημερών του πέρασε από τη Βουλή το εξαιρετικά δαπανηρό σχέδιο της διάνοιξης της διώρυγας της Νικαράγουα με σκοπό να λειτουργήσει ανταγωνιστικά προς τη διώρυγα του Παναμά. Επιπλέον, επί της προεδρίας του πέρασαν από τη Βουλή οι συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που ενίσχυσαν τις εξουσίες του Ορτέγκα και του έδωσαν τη δυνατότητα να επανεκλέγεται επ΄αόριστον στην προεδρία της χώρας.
Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της ισπανικής εφημερίδας, El Pais, τα σαρκαστικά και χλευαστικά σχόλια για την απόφαση αυτή του Ορτέγκα δίνουν και παίρνουν.
Ο πρόεδρος της Νικαράγουα, πάντως, δεν δείχνει να πτοείται. Το Νοέμβριο διεξάγονται στη χώρα εκλογές και οι δημοσκοπήσεις του δίνουν νίκη με συντριπτική πλειοψηφία.

Ριζικά αναμένεται να αλλάξουν τα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων το 2017 με ευχάριστες εκπλήξεις για όσους έχουν αυτοκίνητα 10ετίας και δυσάρεστα νέα για τους ιδιοκτήτες οχημάτων με μικρότερη ηλικία.
Ο στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι διπλός καθώς με τα νέα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 θα επιχειρήσουν να «δελεάσουν» τους περίπου 1 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να τα επαναφέρουν στην κυκλοφορία από την «ακινησία» ενώ από την άλλη μεριά να πληρώνουν περισσότερα χρήματα οι ιδιοκτήτες ακριβών αυτοκινήτων που ξεφεύγουν από την «τσιμπίδα» της εφορίας…
Σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την μείωση σε ποσοστό από 5% έως και 40% στα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων με 1η Άδεια Κυκλοφορίας πριν τις 31/12/2006.
Την επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 στα αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από την 1η/1/2007 αλλά και αναπροσαρμογές στα ποσά που αναλογούν ανά κατηγορία εκπομπών ρύπων.
Ειδικότερα τα Τέλη Κυκλοφορίας των αυτοκινήτων που υπολογίζονται με βάση τον κυβισμό του κινητήρα για το 2016 ήταν τριών ταχυτήτων καθώς υπήρχαν διαφορετικές χρεώσεις ανάλογα με την 1η Άδεια Κυκλοφορίας του οχήματος.
Τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 για οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας έως 31/12/2000 κυμαίνονταν από 25 έως και 1.230 ευρώ.
Στα αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από 1/1/2001 έως και 31/12/2005 τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 αυξάνονται λίγο στις κατηγορίες αυτοκινήτων με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω και ανέρχονταν από 630 έως και 1.260 ευρώ.
Στα οχήματα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από 1/1/2006 έως 31/10/2010 τα Τέλη Κυκλοφορίας ήταν ακριβότερα στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 1.358 κ.εκ. και άνω και ανέρχονταν από 255 έως και 1.380 ευρώ.
Στα υπόλοιπα αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από 1/11/2010 τα Τέλη Κυκλοφορίας υπολογίζονταν με τους ρύπους και το κόστος ανά γραμμάριο ανέρχονταν από 0,90 έως και 3,72 ευρώ.
Σύμφωνα με το σχέδιο που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 με βάσει τον κυβισμό του κινητήρα θα μειωθούν σε ποσοστό από 5% έως και 50% με στόχο την επανακυκλοφορία των αυτοκινήτων που βρίσκονται σε φορολογική «ακινησία» ή κινούνται παράνομα χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να καταβάλουν Τέλη Κυκλοφορίας.
Σε σύνολο περίπου 1 εκατ. οχημάτων που βρίσκονται σε φορολογική «ακινησία» μόλις τα 50.000 οχήματα έχουν ηλικία από 0 έως και 5 έτη ενώ όλα τα υπόλοιπα έχουν ηλικία από 6 έως και πάνω από 20 χρόνια. Μάλιστα τα αυτοκίνητα που έχουν κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας με ηλικία άνω των 20 ετών υπερβαίνουν τις 400.000 μονάδες.
Οι εκπτώσεις που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο στα Τέλη Κυκλοφορίας με βάσει τον κυβισμό θα είναι μικρές στα οχήματα με κινητήρες έως και 1.800 κ.εκ. και θα αγγίζουν το 50% στα αυτοκίνητα με κινητήρες μεγάλου κυβισμού.
Ειδικότερα στα αυτοκίνητα με κινητήρες έως 1.357 κ.εκ. το οικονομικό επιτελείο δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι στο ύψος των Τελών Κυκλοφορίας 2017 τα οποία ανέρχονται από 22 έως και 135 ευρώ. Ο λόγος που το οικονομικό επιτελείο δεν θέλει να αλλάξει κάτι στα συγκεκριμένα Τέλη Κυκλοφορίας έχει να κάνει με το αριθμό των οχημάτων που κυκλοφορούν και καταβάλουν Τέλη ο οποίος ξεπερνά τα 2,2 εκατ. αυτοκίνητα!
Στην αμέσως επόμενη κατηγορία των οχημάτων με κινητήρες από 1.358 έως και 1.548 κ.εκ. το κόστος των Τελών ανέρχονταν από 225 έως 255 ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται να υπάρχει έκπτωση 5% οπότε το τελικό ποσό να κυμανθεί μεταξύ 213 έως 242 ευρώ. Ο αριθμός των αυτοκινήτων που ανήκουν στην συγκεκριμένη κατηγορία και οι ιδιοκτήτες τους καταβάλουν Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονται σε περίπου 900.000 οχήματα.
Στην αμέσως επόμενη κατηγορία οχημάτων με κινητήρες από 1.549 έως και 1.928 κ.εκ. τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 ανέρχονταν από 250 έως και 320 ευρώ. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει τη μείωση των Τελών Κυκλοφορίας 2017 σε ποσοστό έως και 10% με αποτέλεσμα το ύψος το Τελών για την επόμενη χρονιά να ανέρχεται από 225 έως και 288 ευρώ.
Οι μεγάλες εκπτώσεις σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών έρχονται στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω.
Ειδικότερα στα οχήματα με κινητήρες από 1.929 έως και 2.357 κ.εκ. τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 κυμάνθηκαν από 615 έως και 690 ευρώ. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο τα Τέλη Κυκλοφορίας για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αναμένεται να κυμανθεί από 492 έως και 552 ευρώ.
Στα αυτοκίνητα με κινητήρες από 2.358 έως και 3.000 κ.εκ. τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 ανήλθαν μεταξύ 820 έως και 920 ευρώ. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 στα συγκεκριμένα ΙΧ θα κυμανθούν από 580 έως και 644 ευρώ.
Στα ΙΧ με κινητήρες από 3.001 έως και 4.000 κ.εκ. τα Τέλη κυκλοφορίας 2016 ανήλθαν μεταξύ 1.025 έως και 1.150 ευρώ. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 θα κυμανθούν μεταξύ 666 έως και 750 ευρώ.
Στην τελευταία κατηγορία που αφορά αυτοκίνητα με κινητήρες από 4.001 κ.εκ. και άνω τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 ανήλθαν από 1.230 έως και 1.380 ευρώ. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 θα κυμανθούν μεταξύ 740 έως και 830 ευρώ.
Να υπενθυμίσουμε πως οι τα οχήματα με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω που κυκλοφορούν και οι ιδιοκτήτες του καταβάλουν Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονται σε περίπου 82.000.
Τέλη Κυκλοφορίας με βάση τους ρύπους στα ΙΧ με 1η άδεια από 1/1/2007
Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 με βάση τις εκπομπές CO2 τα οποία όπως είχε αποκαλύψει το Enikonomia στις 2 Ιουλίου 2016 θα αλλάξουν ριζικά.
Ειδικότερα τo αρχικό το αρχικό σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 της Ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών και ασχολείται με την φορολογία στα αυτοκίνητα καθώς η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 σε οχήματα με 1η Άδεια από την 1η/1/2003 βρήκε αντίθετους τόσο τους εισαγωγείς και εμπόρους όσο και στελέχη του οικονομικού επιτελείου καθώς εκτιμούν πως θα έχει τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr, το οικονομικό επιτελείο έδωσε σαφείς εντολές στην Ειδική Επιτροπή για περιορισμό της επέκτασης των Τελών Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 σε αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά από την 1η/1/2007 αντί της 1ης/1/2003 περιορίζοντας τον αριθμό των ιδιοκτητών αυτοκινήτων που θα επηρεαστούν σε πάνω από 1 εκατ. από 3 εκατ. που περιελάμβανε το αρχικό σχέδιο.
Μάλιστα στο στόχαστρο αρκετών μελών του οικονομικού επιτελείου έχει εισέλθει η Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί από το υπουργείο Οικονομικών καθώς το απέτυχε παταγωδώς το πρώτο επίτευγμά της που αφορά στο νέο τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης που είχε ως αποτέλεσμα το «πάγωμα» των εκτελωνισμών καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά και των δημοσίων εσόδων!
Ωστόσο η επέκταση των Τελών Κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα με 1η Άδεια Κυκλοφορίας από την 1η/1/2007 εγκυμονεί κινδύνους καθώς τότε τα αυτοκίνητα που παράγονταν σε ήταν και τόσο «καθαρά» σε σχέση με τα τωρινά με αποτέλεσμα κάποιοι να δουν τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 να ανέρχονται σε απίστευτα υψηλά επίπεδα ακόμη και αν πλήρωναν χαμηλά ποσά λόγω του κυβισμού του κινητήρα.
Ειδικότερα σε αυτοκίνητο με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2007 και κυβισμό 1,3 λίτρου τα Τέλη Κυκλοφορίας 2016 ανέρχονταν σε μόλις 135 ευρώ ενώ με βάση τις εκπομπές ρύπων τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 ανέρχονται σε 426.3 ευρώ! Η αύξηση υπολογίζεται σε 215,7%!
Πιέστε για να δείτε τους αναλυτικούς πίνακες του Enikonomia.gr με τις αλλαγές στα Τέλη Κυκλοφορίας που προκύπτουν από τις εκπομπές ρύπων και όχι από τον κυβισμό του κινητήρα.
Όσον αφορά στα ποσά που απορρέουν τα Τέλη Κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές CO2 ανέρχονται από 0,90 ευρώ έως και 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο ανάλογα με τις συνολικές εκπομπές ρύπων. Ωστόσο στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου έχουν εισέλθει τα αυτοκίνητα με εκπομπές κάτω των 90 γρ. CO2 των οποίων τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2016 ήταν «μηδενικά» και εξετάζεται το όριο των «μηδενικών» Τελών να μειωθεί στα 85 ή 80 γραμμάρια CO2. Παράλληλα αυξήσεις εξετάζονται στους συντελεστές των ποσών για εκπομπές CO2 από 161 γρ. CO2 και άνω…
Τεκμήρια – Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης
Ένα ακόμη πεδίο που το οικονομικό επιτελείο θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα αφορά στα Τεκμήρια Διαβίωσης και κατ’ επέκταση στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.
Ειδικότερα το ΥΠΟΙΚ εξετάζει να αποσυνδέσει τα τεκμήρια διαβίωσης από τον κυβισμό του οχήματος και να τον συνδέσει με την Αξία Λιανικής των οχημάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεκμήρια διαβίωσης είναι «τσουχτερά» για αυτοκίνητα με Αξία Λιανικής προ Φόρων πάνω από 17.000 ευρώ όπως επίσης και το Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης ο οποίος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3-5% ενώ στα αυτοκίνητα με Αξίες Λιανικής προ Φόρων πάνω από 20.001 ευρώ το ποσοστό εξετάζεται να ανέλθει μεταξύ 8-10%.
Επίσης στο «στόχαστρο» του ΥΠΟΙΚ έχουν εισέλθει και τα εταιρικά αυτοκίνητα, όσον αφορά στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης τα οποία μέχρι σήμερα σε ένα στόλο οχημάτων που διαθέτει μια εταιρεία επιβάλλεται ο συγκεκριμένος φόρος μόνο σε ένα από οχήματα που διαθέτει τον μεγαλύτερο κυβισμό και όχι στο σύνολο των οχημάτων που κανονικά θα έπρεπε να επιβάλλεται Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης.
Οσον αφορά στις μειώσεις των ποσών τόσο για τα Τεκμήρια Διαβίωσης όσο και για το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να μειώνεται κάθε χρόνο σε ποσοστό από 10% έως και 20% ανάλογα με την Αξία Λιανικής και σε βάθος 5ετίας ή 8ετίας να μην επιβάλλεται.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!