Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Τα αξεσουάρ που αλλάζουν χρώμα για να ταιριάζουν με τα ρούχα σου
Μέχρι πρότινος τέτοια αντικείμενα ανήκαν μόνο στη... σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, όμως το MIT τα έκανε πραγματικότητα.
Ερευνητές του Εργαστηρίου Επιστήμης των Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης (CSAIL) του ΜΙΤ δημιούργησαν ένα δαχτυλίδι που μπορεί να αλλάζει χρώματα (μπλε, κόκκινο, πράσινο κ.α.) γρήγορα και εύκολα.
Το υλικό που χρησιμοποίησαν ήταν πλαστικό, φτιαγμένο με 3D printing, όμως, πιστεύουν ότι η διαδικασία μπορεί να γίνει και με άλλου είδους αντικείμενα και υλικά, π.χ. με ρούχα.
Η διαδικασία ονομάζεται ColorFab και λειτουργεί με φωτοχρωμικό μελάνι το οποίο μπορεί να γίνει από διάφανο μέχρι πολύχρωμο, ανάλογα με τις ακτίνες UV στις οποίες εκτίθεται. Χρησιμοποιώντας αυτό το μελάνι, οι ερευνητές του εργαστηρίου δημιούργησαν ένα πυκνό, πολύχρωμο πλέγμα πάνω στο υλικό. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν ακτίνες UV για να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν τα χρώματα που ήθελαν.
Τα χρώματα παρέμειναν ορατά και χωρίς να αλλάζουν στην έκθεση του ηλίου, ωστόσο, ξεθώριαζαν μερικές εβδομάδες αργότερα.
3dpr.png

Στο στόχαστρο των σκοπιανών μέσων ενημέρωσης μπήκε ο πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, αποκαλύπτοντας την βίλα που έχει αγοράσει στη Χαλκιδική.
Ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας είναι κάτοχος τριώροφου σπιτιού στα Νέα Μουδανιά κι επισκέπτεται συχνά την Ελλάδα αλλά δέχεται και πολλούς επισκέπτες στη βίλα του.
Πολιτικά πρόσωπα του Κοσσυφοπεδίου, σκοπιανοί πολιτικοί αλλά και επιχειρηματίες είναι μεταξύ των εκλεκτών προσκεκλημένων του Ζόραν Ζάεφ. Κανείς όμως δεν ξεφεύγει από τους άγρυπνους κατασκόπους των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, αναφέρουν ιστοσελίδες της ΠΓΔΜ.

«Κάθε καλοκαίρι, ο Ζάεφ, απολαμβάνει τις ανέσεις και τη θέα ενός τριώροφου σπιτιού στην Ελλάδα» σύμφωνα με την ιστοσελίδα Press24 των Σκοπίων, που επισημαίνει ότι η επίμαχη αγορά, έγινε στο τέλος του 2012. «Πρόκειται για μια βίλα με εκπληκτική θέα στη θάλασσα και με μια μεγάλη αυλή περίπου 300 τετραγωνικών μέτρων» αναφέρεται.


Το Press24 έχει αυτή τη στιγμή μόνο μία από τις τρεις συμβάσεις μέσω των οποίων έγινε η πληρωμή. «Η συμφωνία αυτή ολοκληρώθηκε στα 20.000 ευρώ και η πηγή μας λέει ότι πωλήθηκε μέσω άλλων δύο συμβάσεων, οι οποίες ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 110.000 ευρώ» υπογραμμίζεται.
Το σπίτι του Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται στην παραλία των Νέων Μουδανιών της Χαλκιδικής. Σε έγγραφα που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας φαίνεται ότι τα πρώτα ξαδέρφια του Ζόραν Ζάεφ αγόρασαν το σπίτι στο τέλος του 2012.
Οι αναζητήσεις μέσω των ελληνικών πρακτορείων ακινήτων δείχνουν ότι η πραγματική αξία του ακινήτου αυτού είναι πολύ υψηλότερη από το ποσό που φέρεται να κατέβαλε ο Ζάεφ γι’ αυτό το σπίτι.

Πηγές αναφέρουν ότι η βίλα πωλήθηκε μέσω τριών συμβάσεων, οι οποίες ανήλθαν στο συνολικό ποσό των 110.000 ευρώ.
Οι αναζητήσεις μέσω των ελληνικών πρακτορείων ακινήτων δείχνουν ότι η πραγματική αξία του ακινήτου αυτού είναι πολύ υψηλότερη από το ποσό που φέρεται να κατέβαλε ο Ζάεφ.
Ειδικότερα, σπίτι στην ίδια περιοχή στην πρώτη γραμμή προς τη θάλασσα, όπως το τριώροφο σπίτι του Zάεφ δεν μπορεί να βρεθεί σε τιμή χαμηλότερη από 300.000 ευρώ.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα θα ξεπεράσει σε αριθμό αυτόν της Θεσσαλονίκης θωρούν οι διοργανωτές ενώ μάλιστα εκτιμούν ότι οι άνθρωποι θα είναι πάνω από ένα εκατομμύριο.
Ο δημοσιογράφος του Βεργίνα TV, Στέργιος Καλογήρου, εκ των διοργανωτών στην τηλεόραση μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως κάθε πέντε λεπτά θα φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα. Ερωτηθείς πόσα λεωφορεία έχουν ναυλωθεί από διάφορες περιοχές της χώρας, απάντησε χαρακτηριστικά πως «δεν θα μείνει διαθέσιμο λεωφορείο στην Ελλάδα».
Παράλληλα θέλοντας να δώσει ένα ακόμα στίγμα για το πόσο κόσμο αναμένουν την Κυριακή στην Αθήνα στις 14:00 μίλησε για τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις. Συγκεκριμένα ανέφερε πως από το Σάββατο το βράδυ θα στηθούν οι εξέδρες και οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις για το συλλαλητήριο της Κυριακής. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλογήρου, εκ των διοργανωτών, οι μικροφωνικές εγκαταστάσεις θα στηθούν στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Ακαδημίας, Πανεπιστημίου και Σταδίου έως το ύψος της πλατείας Κλαυθμώνος. Επιπλέον στη Βασιλίσσης Σοφίας έως το ύψος του Πολεμικού Μουσείου και από την άλλη πλευρά έως τις αρχές της λεωφόρου Συγγρού.

Αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για το σπανιότατο σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι, το οποίο θα κάνει αύριο, Τετάρτη, την εμφάνισή του. Είναι τόσο σπάνιο που έχει να εμφανιστεί στον ουρανό εδώ και 15ο χρόνια, ενώ σούπερ μπλε φεγγάρι έχουμε ουσιαστικά όταν συνδυάζονται  τρία διαφορετικά σεληνιακά φαινόμενα.
Πρόκειται πρώτον για τον συνδυασμό του μπλε φεγγαριού (blue moon) δηλαδή της 2ης πανσελήνου μέσα στον ίδιο μήνα, δεύτερον μίας έκλειψης που θα φέρει τη Γη ανάμεσα στον Ήλιο και Σελήνη και τρίτον του γεγονότος πως το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο κοντινό της σημείο με τον πλανήτη, με αποτέλεσμα να φαίνεται κατά 10-15% πιο μεγάλο και πιο φωτεινό (supermoon).
Το φαινόμενο θα γίνει ορατό κυρίως στο δυτικό ημισφαίριο και συγκεκριμένα στην Ανατολική Ασία, σε περιοχές του Ατλαντικού, στις δυτικές ακτές της Βορείου Αμερικής. Στις ανατολικές περιοχές της Βόρειας Αμερικής και στην Ευρώπη, θα είναι μεν ορατό, αλλά όχι τόσο έντονα όσο στις προηγούμενες.
Οι τυχεροί φαίνεται να είναι όσοι μένουν στην Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, και την Ινδονησία, όπου θα δημιουργήσει ένα απόλυτο υπερθέαμα.
Θα γίνει ορατή στην Ελλάδα;
Όσο για την Αθήνα, το φαινόμενο δεν θα είναι τόσο ορατό όσο στις άλλες χώρες κι αυτό γιατί η έκλειψη θα φθάσει στο μέγιστο σημείο της (δηλαδή η Σελήνη θα βρίσκεται στο σημείο εγγύτερα στο κέντρο της σκιάς της Γης) περίπου στις 15:30,όταν το φεγγάρι -που θα ανατείλει λίγο πριν τις 18:00- θα είναι ακόμη κάτω από τη γραμμή του ορίζοντα. Αυτό σημαίνει ότι ένα μέρος του φαινομένου ίσως είναι ορατό μεταξύ 17.00 και 17.30.
Η έκλειψη θα διαρκέσει μία ώρα και ένα τέταρτο. Η NASA θα τη μεταδώσει σε live streaming για όσους δεν μπορέσουν να την παρακολουθήσουν από κοντά.
Live μετάδοση από την NASA
Η NASA, που ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για την κάλυψη και μελέτη αναλόγων φαινομένων, θα καλύψει ζωντανά μέσω διαδικτύου το σούπερ μπλε ματωμένο φεγγάρι, καθώς, όπως δήλωσε ένας επιστήμονας: «Όσοι δεν θα είναι σε θέση να το δουν, δεν μπορούν να περιμένουν άλλα 150 χρόνια για να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία».

Πούλησε το νεογέννητο μωρό της έναντι του ποσού των 166 ευρώ και σχεδόν αμέσως ξόδεψε τα χρήματα για να αγοράσει ένα αεροπορικό εισιτήριο: μια Ουζμπέκα καταδικάστηκε σήμερα σε κάθειρξη 4 ετών από δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις δικαστικές αρχές.
Η 28χρονη από το Ουζμπεκιστάν ήλθε σε συμφωνία με ένα ζευγάρι ομοεθνών της το καλοκαίρι του 2016, προκειμένου να τους πουλήσει το παιδί που επρόκειτο να φέρει στον κόσμο, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Τον Οκτώβριο του 2016, όταν γέννησε τον γιο της, τον πούλησε για 11.500 ρούβλια (περίπου 166 ευρώ) και πολύ σύντομα ξόδεψε τα χρήματα αγοράζοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο προς την Κεντρική Ασία, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος Τύπου του δικαστηρίου Φρουνζένσκι της Αγίας Πετρούπολης (βορειοδυτική Ρωσία).
Το ζευγάρι που αγόρασε το παιδί καταδικάστηκε σε κάθειρξη 3 ετών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε μοναδικές προσφορές μας έχει συνηθίσει η Ryanair ο… master στις low cost αερομεταφορές και ξεκίνησε και τη νέα χρονιά με super προσφορές! Έτσι η εταιρεία προσφέρει θέσεις από μόλις 14,99 για απίστευτους και πολλούς προορισμούς!
Tα φθηνότερα αεροπορικά ΕΔΩ

Η Νορβηγία είναι παγκοσμίως γνωστή για τα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικά τοπία και όχι τόσο για το γαστρονομικό της πλούτο. Αυτό έρχεται να αλλάξει ένας μικρός Νορβηγός παραγωγός που κατάφερε να εντάξει την χώρα των φιόρδ και στον χάρτη των εκλεκτότερων τυριών αφού το τυρί που παράγει ανακηρύχθηκε καλύτερο του κόσμου για τα έτη 2016-2017.
Στα 29α Παγκόσμια Βραβεία Τυριού για το 2016 που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες στο Σαν Σεμπαστιάν, το μπλε τυρί Tingvollost’s Kraftkar ανακηρύχθηκε ως «ο πρωταθλητής των πρωταθλητών», κάτι που εννοιολογικά ισχύει δεδομένου ότι άφησε πίσω του τυριά από χώρες με μακρόχρονη παράδοση στην τυροκομία όπως η Ελβετία, η Γαλλία και η Ισπανία.

Η φάρμα του παραγωγού εδρεύει στο Tingvollost, που βρίσκεται κοντά στη δυτική ακτή της Νορβηγίας και το συγκεκριμένο τυρί, όπως αναφέρουν οι ιρλανδικοί Times, χαρακτηρίστηκε από τους κριτές ως «το καλύτερο τυρί που φτιάχτηκε ποτέ». Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε επιτροπή από 266 κριτές από 26 χώρες οι οποίοι δοκίμασαν 3.021 τυριά από 31 χώρες.

Η πρώτη φορολοταρία του 2018, η δωδέκατη συνολικά από τότε που ξεκίνησε το υπ. Οικονομικών την εν λόγω πρακτική, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το απόγευμα.
Πιο συγκεκριμένα, αύριο στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί η επόμενη φορολοταρία από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων που αφορά στις δαπάνες των φορολογουμένων που έγιναν τον περασμένο Δεκέμβριο (2017).
Και από αυτήν την κλήρωση θα προκύψουν 1.000 τυχεροί οι οποίοι κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής, τα εν λόγω χρηματικά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.
Αξιοπερίεργο ωστόσο είναι ότι από τις προηγούμενες κληρώσεις, ένα ποσοστό περίπου 30% δεν έχει ακόμη δηλώσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) με αποτέλεσμα να παραμένει αδιάθετο ένα ποσό που αγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ περίπου. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία είναι τρεις μήνες από την κλήρωση.
Ο αριθμός των λαχνών τους οποίους δικαιούται μηνιαίως κάθε φορολογούμενος, καθορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των μηνιαίων συναλλαγών του.
Αναλυτικότερα:
  • Για συνολικό άθροισμα μέχρι 100 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε ένα ευρώ.
  • Από 101 ευρώ μέχρι 500 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε δύο ευρώ.
  • Από 501 ευρώ μέχρι 1.000 ευρώ, ένας λαχνός για κάθε τρία ευρώ.
  • Από 1.001 ευρώ και πάνω, ένας λαχνός για κάθε τέσσερα ευρώ.
Πώς συμμετέχει κάποιος, πώς μαθαίνει αν κέρδισε
Στις κληρώσεις της ΑΑΔΕ συμμετέχουν ενήλικοι άνω των 18 ετών που έχουν ΑΦΜ και υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης. Χρησιμοποιώντας κάποιος τους κωδικούς του Taxisnet μπορεί να μπει στην εφαρμογή και να δει με πόσους λαχνούς θα μπει κλήρωση εξασφαλίζοντας την συμμετοχή του.
Κάθε φορολογούμενος θα μπορεί να ενημερωθεί για τους λαχνούς που κατέχει μέσω της ιστοσελίδας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στο aade.gr. Οι φορολογούμενοι που θα κερδίζουν, θα λαμβάνουν ειδοποιητήριο μήνυμα, προσωποποιημένο στον λογαριασμό τους στο Taxisnet.
Αν ο δικαιούχος κερδίσει τα 1.000 ευρώ θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει ο ενδιαφερόμενος στο Taxisnet. Αν οι φορολογούμενοι δεν διαθέτουν τραπεζικό λογαριασμό, θα έχουν ένα περιθώριο 3 μηνών μετά την αποστολή του μηνύματος, ώστε να δηλώσουν κάποιον λογαριασμό, στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης στο Taxisnet.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!