Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

To να επισκέπτονται διάσημοι τα ελληνικά νησιά δεν είναι ακριβώς και σπουδαία είδηση - κάθε καλοκαίρι αμέτρητες διασημότητες στριμώχνονται στα σοκάκια της Μυκόνου, κάνουν τα μπάνια τους στο Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, ή χαζεύουν τη θέα από τη Σαντορίνη.

Αλλά ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο σούπερσταρ του αμερικανικού μπάσκετ, δύο φορές πρωταθλητής του ΝΒΑ και άλλες τόσες χρυσός ολυμπιονίκης, αποδεικνύεται εφέτος ως ζωντανή διαφήμιση για τις Κυκλάδες και για την Ελλάδα γενικότερα.

Τις τελευταίες ημέρες ο 30χρονος αθλητής έκανε τις διακοπές του στα νησιά του ελληνικού αρχιπελάγους μαζί με την έγκυο στο τρίτο τους παιδί σύζυγό του, τη Σαβάνα Μπρίνσον-Τζέιμς και συνέχεια αναρτά φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την περασμένη Παρασκευή φωτογραφήθηκε στη Μύκονο, γράφοντας: «Η Μύκονος, στην Ελλάδα είναι θαυμάσια!» Στο ίδιο μήνυμα αποκάλυψε ότι η κόρη του που θα γεννηθεί σύντομα θα ονομαστεί Ζούρι. Ο Λεμπρόν έχει άλλους δύο γιους από τον γάμο του με τη Σαβάνα, με την οποία αγαπιούνται από το λύκειο.



Ακολούθησε το Σαββατοκύριακο η αποθέωση για τη Σαντορίνη: Ο Λεμπρόν Τζέιμς ανήρτησε στο facebook μια φωτογραφία με τη γυναίκα του, με θέα το εμβληματικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης, γράφοντας:

«Καλύτερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο! Στη Σαντορίνη στην Ελλάδα με την κυρία - "ξυπνήστε με όταν είμαι ξανά λεπτή" Τζέιμς».

Η Σαβάνα φορούσε ένα μπλουζάκι που έγραφε «Wake Me Up When I'm Skinny».



Μετά τη Σαντορίνη, σειρά πήρε η Αθήνα, στην οποία ο «Βασιλιάς» Τζέιμς έκανε τις βόλτες του την Τρίτη. Πρώτος σταθμός οι Στήλες Ολυμπίου Διός... «Amazing» έγραψε ο Λεμπρόν και ανέβασε ένα δίπτυχο στον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram.


tanea.gr
Το πρώτο smartphone στον κόσμο γιόρτασε τα 20ά του γενέθλια. Ο λόγος για το IBM Simon, την πρώτη συσκευή κινητής τηλεφωνίας που ενσωμάτωσε χαρακτηριστικά ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Η συσκευή κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 16 Αυγούστου 1994. «Εκείνη την εποχή το Simon δεν αποκαλείτο “έξυπνο” τηλέφωνο. Ωστόσο, διέθετε μια σειρά από χαρακτηριστικά που συναντάμε στα σύγχρονα έξυπνα κινητά τηλέφωνα», αναφέρει μιλώντας στο BBC, η Σάρλοτ Κόνελι, ερευνήτρια του Μουσείου Επιστήμης του Λονδίνου.

«Το Simon είχε ημερολόγιο, “μπλοκ” σημειώσεων και υπηρεσία αποστολής μηνυμάτων», προσθέτει η ίδια. «Το βάρος του έφτανε τα 500 γραμμάρια, ενώ το μέγεθός του δεν επέτρεπε το χαρακτηρισμό συσκευής τσέπης».

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του δεν ξεπερνούσε σε χρήση τη μια ώρα και η συσκευή κυκλοφόρησε μονάχα στις ΗΠΑ. Πουλήθηκαν περίπου 50.000 μοντέλα έναντι 899 δολαρίων έκαστο.

Πηγή: newsbeast.gr
Στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα νησιά του πλανήτη για το 2014 βρέθηκε η Σαντορίνη, μετά την ψηφοφορία των αναγνωστών του έγκυρου αμερικανικού περιοδικού Τravel & Leisure.

Την περασμένη χρονιά η Σαντορίνη βρισκόταν στην τέταρτη θέση παγκοσμίως. Φέτος απέσπασε βαθμολογία 89,98, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το Μάουι - το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Χαβάης - με 89,51 βαθμούς.

Διαβάστε τις αναλυτικές λίστες

Η Σαντορίνη είναι το μοναδικό νησί της Ευρώπης που κατάφερε να μπει στην πρώτη δεκάδα, καθώς στις υπόλοιπες θέσεις βρίσκονται προορισμοί εκτός της Γηραιάς Ηπείρου.

Συγκεκριμένα, τα νησιά της Χαβάης βρίσκονται στην δεύτερη, τρίτη, τέταρτη και έκτη θέση. Το Μπαλί βρίσκεται στην πέμπτη θέση, τα νησιά Γκαλαπάγκος στην έβδομη, οι Βρετανικές Παρθένες Νήσοι στην όγδοη, το Βανκούβερ του Καναδά στην ένατη και τα Νησιά Σαν Χουάν της Ουάσιγκτον στη δέκατη θέση.

Στην κατάταξη των ευρωπαϊκών νησιών η Ελλάδα έχει και πάλι τα πρωτεία: καταλαμβάνει τρεις θέσεις στην πρώτη πεντάδα. Πέραν της πρώτης Σαντορίνης, στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κρήτη και στην πέμπτη θέση η Μύκονος.

Τις άλλες δύο θέσεις στην ευρωπαϊκή πεντάδα κατέχει η Ιταλία, με το Κάπρι να είναι δεύτερο και τη Σικελία να έρχεται τέταρτη.


tanea.gr

«Καλύτερη πόλη του κόσμου» ανακηρύχθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, η Μελβούρνη, σύμφωνα με έρευνα της The Economist Intelligence Unit.
Στην πρώτη δεκάδα των κορυφαίων πόλεων του κόσμου συμπεριλαμβάνονται άλλες τρεις αυστραλιανές πόλεις (Αδελαΐδα - 5η θέση, Σίδνεϊ - 7η και Πέρθη - 9η). Η ετήσια έκθεση του Economist αξιολογεί στοιχεία όπως η σταθερότητα, οι παροχές υγείας, η κουλτούρα και το περιβάλλον, η εκπαίδευση, η ασφάλεια και οι υποδομές.
Υπενθυμίζεται πως η Μελβούρνη θεωρείται και η πόλη με τον μεγαλύτερο ελληνόφωνο πληθυσμό εκτός Ελλάδας.
Η πρώτη δεκάδα των καλύτερων πόλεων του κόσμου, σύμφωνα με την έρευνα της The Economist Intelligence Unit έχει ως εξής: Μελβούρνη, Βιέννη, Βανκούβερ, Τορόντο, Αδελαΐδα, Καλγκάρι, Σίδνεϊ, Ελσίνκι, Πέρθη και Όκλαντ.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Ο διάσημος Βέλγος συνθέτης Βιμ Μέρτενς έρχεται στη χώρα μας στις 24 Αυγούστου για να ερμηνεύσει έργα του στον ιδιαίτερο χώρο του «Μνημείου του Αυγούστου» στην Αρχαία Νικόπολη.
Η εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώνεται από τους τοπικούς φορείς, τη μη κερδοσκοπική εταιρεία Preveza Jazz Festival και την Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, αφιερώνεται στη συμπλήρωση 2.000 χρόνων από το θάνατο του Οκταβιανού Αυγούστου. Ο Μέρτενς - εκπρόσωπος της μινιμαλιστικής σύνθεσης αλλά και σπεσιαλίστας στην μουσική επένδυση ταινιών,  για την οποία έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο -, θα κάνει μια αναδρομή στην 30άχρονη πορεία του και στις περισσότερες από 50 ηχογραφήσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος χώρος διατίθεται για εκδηλώσεις, ενώ για τους κατόχους εισιτηρίων θα προηγηθεί ξενάγηση από αρχαιολόγους της Εφορείας.

Αεροφωτογραφία του «Μνημείου του Αυγούστου» στην Αρχαία Νικόπολη.
Ο Μέρτενς γεννήθηκε στο Νέερπελτ του Βελγίου. Το 1975 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Λέβεν, όπου σπούδασε κοινωνικές και πολιτικές επιστήμες. Επίσης, σπούδασε μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, καθώς και ανώτερα θεωρητικά και πιάνο στο Ωδείο της Γάνδης και στο Βασιλικό Ωδείο των Βρυξελλών. Τη φήμη του ως συνθέτης απέκτησε τη δεκαετία του 1980, κυρίως με το έργο «Struggle for Pleasure». Είναι, επίσης, γνωστός και για το κομμάτι «Maximizing the Audience», που έγραψε για το θεατρικό «The Power of Theatrical Madness» του Γιαν Φαμπρ (Βενετία, 1984).

Το 1987 έγραψε μουσική για την κινηματογραφική ταινία «The Belly of an Architect» του Πήτερ Γκρίναγουεϊ (προβλήθηκε στην Ελλάδα με τίτλο «Η κοιλιά του αρχιτέκτονα»). Τον επόμενο χρόνο η μουσική του ακούγεται στην ολλανδο-βρετανικής παραγωγής ταινία «Shadow Man», σε σκηνοθεσία του Πιοτρ Αντρέγιεβ, ενώ τη μουσική συνυπογράφει ο Γκλεν Μπράνκα.

ALEX VANHEE
Το συνθετικό ύφος του Μέρτενς δείχνει μια διαρκή εξέλιξη, που έχει σαν αφετηρία τον πειραματισμό και την αβάν - γκαρντ σκηνή, πάντα με το κέντρο βάρους να ρέπει προς τον μινιμαλισμό. Η μουσική του συχνά δεν εντάσσεται σε κάποια κατηγορία, ενώ απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, περιλαμβάνοντας ακούσματα κλασικής, ποπ, τζαζ και κυρίως άμπιεντ μουσικής.

naftemporiki.gr
Ίσως πριν κάποια χρόνια το clubbing μέχρι το πρωί και οι βόλτες στα γραφικά στενάκια κάποιας Χώρας νησιού, όπου το πόδι σας χωρούσε ίσα-ίσα να πατήσει κάτω από τον πολύ κόσμο, να αποτελούσαν το νόημα των διακοπών. Όχι φέτος. Φέτος θέλετε να χαλαρώσετε, να αφήσετε πίσω στην πόλη τα προβλήματά σας, τα οποία αρκετά κουβαλήσατε μαζί σας όλη τη χρονιά, και να κάνετε μπάνιο, χωρίς να ακουμπάει η ψάθα σας την ψάθα του διπλανού. Εμείς σας προτείνουμε 5 μέρη για να απλώσετε την ψάθα σας με την ησυχία σας.
Μεγανήσι: μια ανάσα από τη Λευκάδα
Αν και η τουριστική κίνηση στο νησί ολοένα και αυξάνεται τα τελευταία χρόνια, ωστόσο έχετε ακόμη χρόνο να απολαύσετε τις ομορφιές του και να μπείτε στους αργούς ρυθμούς του. Στο Βαθύ, όπου και σας αφήνει το φέρι μποτ από το Νυδρί, θα βρείτε τη ζωή του νησιού, με τις ψαροταβέρνες, τα εστιατόρια και τα καφέ, ενώ στο Σπαρτοχώρι θα έχετε θέα τη θάλασσα από ψηλά, μιας και είναι χτισμένο στην κορυφή του νησιού. Υπάρχει και ένας τρίτος οικισμός, το Κατωμέρι, ένα γραφικό χωριουδάκι για να κάνετε τη βόλτα σας, ενώ από παραλίες δεν θα ξέρετε ποια να διαλέξετε ανάμεσα στο Φανάρι, την Πόρτο Ελιά, τα Αμπελάκια, το Λιμονάρι, τον Άγιο Ιωάννη και διάφορες μικροσκοπικές ακρογιαλιές που θα ανακαλύψετε στο δρόμο σας, με μεγάλη πιθανότητα να είστε μόνοι σας.
Αλόννησος: σε χρώματα Σποράδων
Μικρή, ήσυχη και ατμοσφαιρική, η Αλόννησος αποτελεί ίσως την πιο ατμοσφαιρική από τις Σποράδες. Με όμορφη χώρα με θέα και πλακόστρωτα δρομάκια, σας καλεί να την περπατήσετε, ενώ το λιμάνι σας αφήνει μια πολύ «ζεστή» πρώτη εντύπωση με το που πατήσετε το πόδι σας στο νησί. Απολαύστε τους περιπάτους σας, επισκεφτείτε το θαλάσσιο πάρκο του νησιού, που είναι το πρώτο της Ελλάδας και η μεγαλύτερη προστατευμένη θαλάσσια περιοχή στην Ευρώπη, και νιώστε επιτέλους το νόημα των πραγματικών διακοπών που είναι η χαλάρωση και η ηρεμία. Το μπάνιο στην Αλόννησο είναι μοναδική εμπειρία με τις πολλές και διαφορετικές παραλίες της: Άγιος Δημήτριος με καταγάλανα νερά, Τζώρτζη Γιαλός με ειδυλλιακή θέα, Σπαρτίνες για γυμνισμό, Βύθισμα για απομόνωση…
Ηρακλειά: μακριά από τον πολιτισμό
Αν η Ηρακλειά αποτελέσει τον καλοκαιρινό προορισμό σας, φροντίστε να πάρετε μαζί σας ό,τι χρήματα χρειαστείτε, καθώς το νησί δεν διαθέτει τράπεζες. Μακριά από κάθε ίχνος αστικού περιβάλλοντος, στο δυτικότερο νησί των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων θα ζήσετε ονειρεμένες διακοπές με το μπάνιο και το φαγητό στο φουλ. Χωρίς ιδιαίτερη νυχτερινή ζωή, οι περίπατοι στους δύο οικισμούς (Παναγία ή Χώρα και Άγιος Γεώργιος) αποτελούν την κύρια ασχολία όλων των τουριστών και οι καταδύσεις των υπόλοιπων, που θέλουν να γνωρίσουν τον πλούσιο βυθό της Ηρακλειάς. Οι παραλίες του νησιού βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και ικανοποιούν όλα τα γούστα: Λιβάδι για εύκολη πρόσβαση, Καρβουνόλακος για βότσαλο και γαλάζιο χρώμα, Βουρκαριά για πράσινα και καθαρά νερά, Αλιμιά για κατάδυση κ.ο.κ.
Ανάφη: χύμα στο… κύμα
Με αμφιθεατρική Χώρα και πανέμορφες παραλίες στη σειρά, η Ανάφη αποτελεί ονειρικό προορισμό γι’ αυτούς που θέλουν να γεμίσουν με εικόνες από τις διακοπές τους. Με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, ολόλευκα σπίτια και πέτρινα δρομάκια, το νησί ενδείκνυται για εξερεύνηση και πεζοπορία. Αν, μάλιστα, η πεζοπορία ανήκει στα ενδιαφέροντά σας, υπάρχουν διάφορα μονοπάτια για διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε, με πιο χαρακτηριστικό το μονοπάτι που οδηγεί στην Άνω Μονή της Παναγίας στην κορυφή του Καλάμου με θέα το πέλαγος. Η δημοφιλέστερη παραλία του νησιού  είναι ο Μεγάλος Ρούκουνας όπου οι περισσότεροι κατασκηνώνουν. Το Κλεισίδι αποτελεί για πολλούς μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ανάφης, ενώ αξίζει τον κόπο να κάνετε τη βουτιά σας και στους Αγίους Αναργύρους, παρ’ όλο που έχουν δύσκολη κατάβαση, στο Κατσούνι, στο Μέγα Ποταμό, τον Άγιο Νικόλαο κ.ά.
Γαύδος: στο νοτιότερο άκρο Ευρώπης
Στη Γαύδο σίγουρα θα συναντήσετε κι άλλους σαν κι εσάς που θέλουν την ησυχία τους και αναζητούν πιο πολύ απ’ όλα την επαφή με τη θάλασσα. Και τι θάλασσα! Ο Άη Γιάννης έχει βρεθεί στη δεύτερη θέση της λίστας του Discovery Channel με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως, ενώ η παραλία της Τρυπητής είναι η νοτιότερη της Ευρώπης. Ξεχάστε τις ξαπλώστρες, τη μουσική και τη φασαρία και κάντε το μπάνιο σας στην παραλία του Πύργου, απομονωμένοι. Οι 4 γραφικοί οικισμοί του νησιού (Άμπελος, Καστρί, Ξενάκι, Βατσιανά) θα σας γεμίσουν εικόνες και το κλίμα της Γαύδου ενδεχομένως να σας απελευθερώσει πιο πολύ από ποτέ. Οι μόνοι που μάλλον θα… ταραχτούν όσο εσείς χαλαρώνετε είναι οι περίπου 100 μόνιμοι κάτοικοι του νησιού που θα έρθουν αντιμέτωποι με ορδές τουριστών.
clickatlife.gr
Πήγε στον Πλαταμώνα για μπάνιο με την οικογένειά του και γύρισε στη Λάρισα πλουσιότερος κατά 78.000 ευρώ! Ο Λαρισαίος, από τους γνωστούς παραθεριστές της περιοχής, περνώντας το πρωί από πρακτορείο του κέντρου του Πλαταμώνα, έπαιξε Τζόκερ με 7,5 ευρώ και κέρδισε ένα 5άρι που του απέφερε συνολικό κέρδος 78.801 ευρώ. Όταν ξαναγύρισε το βράδυ για να ελέγξει το δελτίο, έμεινε εμβρόνητος… Η βόλτα στον Πλαταμώνα αποδείχτηκε χρυσοφόρα.
Έπαιξε ένα σύστημα τυχαίας επιλογής που αποδείχτηκε αρκετό για να του εξασφαλίσει ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό. Πρόκειται για ένα από τα 4 τυχερά «πεντάρια» της προχθεσινής κλήρωσης, στην οποία δεν βρέθηκε και πάλι κανένα 6άρι. Τα άλλα τρία 5άρια παίχτηκαν στη Θεσσαλονίκη, στην Πάρο και στη Λάρνακα. Πάντως το συγκεκριμένο πρακτορείο, της Μαρίας Αγοραστού, στην οδό Κ. Καραμανλή 20, φαίνεται πως έχει παράδοση σε τέτοια περιστατικά, καθώς πριν από λίγα χρόνια, ένας ομογενής της Γερμανίας, που έκανε τις διακοπές του στον Πλαταμώνα, κέρδισε στο τζόκερ, περίπου 130.000 ευρώ!
Πηγή: eleftheria
Μετά από δέκα χρόνια, μια οικογένεια από την Ινδονησία που είχε χάσει τα παιδιά της στο τσουνάμι του 2004 επανενώθηκε ως εκ θαύματος, αφού μετά την 14χρονη κόρη βρέθηκε ζωντανός και ο μεγαλύτερος αδελφός της.
Η Τζαμίλια και ο Σέπτι Ρανγκούτι ξαναβρήκαν τον γιο τους, ηλικίας 17 ετών πλέον, σε μια κωμόπολη στη Σουμάτρα. «Ναι, είναι αλήθεια, είναι ο γιος μας και ετοιμαζόμαστε να τον πάρουμε στο σπίτι», είπε πανευτυχής η μητέρα.
Κλαίγοντας με λυγμούς, η Τζαμίλια έσφιξε στην αγκαλιά της τον Αρίφ Πρατάμα Ρανγκούτι που τον εντόπισε στο Παγιακούμπου, στη δυτική Σουμάτρα. Το παιδί ζούσε για χρόνια στους δρόμους και κοιμόταν σε εγκαταλειμμένα καταστήματα.
«Προσευχόμουν κάθε βράδυ γιατί μέσα μου πάντοτε πίστευα ότι ο γιος μου είναι ζωντανός. Ο σύζυγός μου δεν μπορούσε να ησυχάσει. Ήθελε να πιστεύει ότι το παιδί μας ζούσε» είπε στους δημοσιογράφους η μητέρα.
Η οικογένεια ζούσε στην επαρχία Άτσεχ, στο δυτικό άκρο της Σουμάτρας που επλήγη περισσότερο από το τσουνάμι, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 220.000 άνθρωποι.
Δέκα χρόνια μετά, οι Ρανγκούτι ξαναβρέθηκαν όλοι μαζί, στο σπίτι ενός ζευγαριού που μια νύχτα ανακάλυψε τον μικρό Αρίφ να κοιμάται έξω από το Ίντερνετ καφέ που διατηρούσε στην περιοχή. Η Λάνα Μπεστάρι και ο Βίντου Φάτζρι του επέτρεψαν να κοιμάται στο καφέ για πολλούς μήνες. Ο Αρίφ τους επισκεπτόταν τακτικά κι εκείνοι του έδιναν τρόφιμα και ρούχα.
Μόνο όταν είδε στην τηλεόραση μια φωτογραφία του Αρίφ, με τη διεύθυνση της οικογένειάς του, η Λάνα Μπεστάρι κατάλαβε ότι επρόκειτο για θύμα του τσουνάμι και επικοινώνησε με τους γονείς. «Σοκαρίστηκα, ήταν η φωτογραφία ενός αγοριού που γνώριζα πολύ καλά», είπε απλά η γυναίκα.
Το παιδί της είχε πει μόνο ότι έφτασε εκεί από το Μεντάν που βρίσκεται στη βόρεια Σουμάτρα. Ποτέ όμως δεν της διευκρίνισε πώς έφτασε μέχρι εκεί.
Ο 17χρονος Αρίφ μίλησε πρώτα τηλεφωνικά με τους γονείς του οι οποίοι πήγαν την Δευτέρα στην περιοχή μαζί με την 14χρονη Ραουντατούλ Τζάνα, την κόρη τους που την ξαναβρήκαν στις αρχές Αυγούστου χάρη στην παρατηρητικότητα ενός θείου της.
aftodioikisi.gr
Τα stickers (τα "μεγάλα emoticons") που συναντώνται στις εφαρμογές για chat και ξεκίνησαν από την Ιαπωνία, σταδιακά θα επεκταθούν και σε άλλες εφαρμογές και κοινωνικά δίκτυα.

Στο Viber γίνεται μεγάλη χρήση των stickers, εμφανίστηκαν στη συνέχεια στο Facebook Messenger, και όπως φαίνεται το Facebook θα τα ενσωματώσει και στα σχόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, το Facebook ξεκίνησε τις δοκιμές των stickers στα σχόλια των δημοσιεύσεων, προσθέτοντας το γνωστό εικονίδιο τους δίπλα από το εικονίδιο της κάμερας.

Πηγή: e-pcmag.gr
Το μέγεθος της Κίνας είναι δυσθεώρητο και υπό αυτό το πρίσμα, αυτό που φαίνεται σε εμάς περίεργο, για τους Κινέζους μπορεί να είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Μέσα σε 52 ώρες από τη στιγμή που λανσαρίστηκε στην κινέζικη αγορά, το επταθέσιο Baojun 730 της σύμπραξης μεταξύ SAIC-GM και Wuling, σημείωσε 10.000 παραγγελίες!

Μάλιστα οι δημοσιογραφικές αναφορές κάνουν λόγο για υπέρβαση του αριθμού αυτού. Από το χρονικό της εμπορικής αυτής επιτυχίας, ξεχωρίζει και το στατιστικό στοιχείο της μιας παραγγελίας ανά 43 δευτερόλεπτα μέσα στις πρώτες δύο μέρες που το μοντέλο έκανε την εμφάνισή του (με τη σχετική φόρμα παραγγελίας) μέσω δύο site.

Το επταθέσιο που φαίνεται στις φωτογραφίες διατίθεται σε 4 εκδόσεις εξοπλισμού και με δύο κινητήρες, 1,5 και 1,8 λίτρων, ενώ οι πληροφορίες το θέλουν να είναι ένα από τα φθηνότερα του είδους.

Πηγή: gocar.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!