Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015



Η  συνταγή της μακροζωίας δεν είναι κάποιο μυστικό καλά κρυμμένο σε ένα σεντούκι θαμμένο στα βαθύτερα βάθη του ωκεανού.
Η μακροζωία είναι μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας σήμερα, όπως είναι το ένα ποτήρι κρασί, η μαύρη σοκολάτα, τα Ωμέγα-3 λιπαρά και η καλή διάθεση.
Ποιες είναι, λοιπόν, αυτές οι 8 συνήθειες που θα σας δώσουν το συγκριτικό προβάδισμα στην παραμονή σας στο μάταιο τούτο κόσμο;
Φάτε σούσι
Οι γυναίκες της Ιαπωνίας έχουν το μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής στον κόσμο και οι ειδικοί αποδίδουν αυτό το πλεονέκτημα στις διατροφικές τους συνήθειες. Συγκεκριμένα, η κατανάλωση υψηλών επιπέδων Ω-3 λιπαρών οξέων συνδέεται με χαμηλότερο ρίσκο οιωνδήποτε προβλημάτων υγείας και θανάτου από αυτά.
Παραδοθείτε σε (λίγη) σοκολάτα
Η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας, δυο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, μειώνει το ρίσκο καρδιαγγειακών θεμάτων.
Χαρείτε
Οι άνθρωποι που χαίρονται τη ζωή και διατηρούν τη διάθεσή τους σε υψηλά επίπεδα έχουν τρεις φορές περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν περισσότερο από άτομα με χειρότερη και κακή, γενικά, διάθεση. Αν δεν πιστεύετε στις θεωρίες περί θετικής σκέψης, θα πειστείτε από τα χαμηλά επίπεδα κορτιζόλης (ορμόνης τους άγχους) και τη χαμηλή πίεση (χαμηλότερο ρίσκο προβλημάτων στην καρδιά) που καταγράφονται στα άτομα με θετική προδιάθεση απέναντι στη ζωή.
Επενδύστε στους ξηρούς καρπούς
Όσοι τρώνε πολλούς ξηρούς καρπούς, ρίχνουν το ρίσκο εμφάνισης προβλημάτων στην καρδιά, διαβήτη, νοσημάτων των πνευμόνων, καρκίνου και γενικά κάνουν πολύ καλό στον οργανισμό και τον εαυτό τους. Αν θέλετε αριθμούς, όσοι τρώνε ξηρούς καρπούς έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.

Κόψτε το κάπνισμα
Είναι αναμενόμενο κομμάτι της λίστας, αλλά δεδομένου ότι πολλοί είναι εκείνοι που επιμένουν να το κάνουν, αξίζει την επανάληψη. Ένα νούμερο, ακόμα, που ίσως δεν γνωρίζετε και θα σας δώσει την αφορμή για να το κόψετε, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια εθισμού, είναι ότι οι γυναίκες που το κόβουν πριν τα 40, κερδίζουν μια δεκαετία ζωής, συγκριτικά με εκείνες που το κόβουν πολύ αργότερα.
Σηκωθείτε όρθιοι
Το να κάθεστε όλη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, κάνει καλό στην επαγγελματική σας επιτυχία, αλλά δεν κάνει καλό στο σώμα σας. Οι έρευνες δείχνουν πως οι γυναίκες που περνούν καθισμένες, περισσότερες από 6 ώρες την ημέρα, έχουν 40% αυξημένες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία, από εκείνες που φροντίζουν να σηκώνονται τακτικά, ασχέτως της γενικής φυσικής τους κατάστασης.

Πιείτε ένα ποτηράκι
Πιείτε ΕΝΑ ποτηράκι κρασί και θα αυξήσετε το χρόνο ζωής σας σε αυτή τη γη. Διατηρείστε, ωστόσο, το μέτρο και την ποσότητα στο ένα ποτηράκι την ημέρα, γιατί τα πολλά ποτηράκια έχουν αντίθετα αποτελέσματα.
Κινηθείτε
Η καθημερινή άσκηση, διατηρεί τη φυσική σας κατάσταση σε καλά επίπεδα, απελευθερώνει ενδορφίνες που κάνουν καλό σε πολλά επίπεδα και, σύμφωνα, με σχετική έρευνα συμβάλει και στη μακροβιότητα.
clickatlife.gr

Το χιονοδρομικό κέντρο Courchevel βρίσκεται σε ένα σύμπλεγμα τριών κοιλάδων στις Γαλλικές Άλπεις όπου ενώνονται 5 χωριά και αποτελεί το στολίδι της περιοχής. Η φήμη του χιονοδρομικού κέντρου το έχει αναδείξει σε επίκεντρο ενδιαφέροντος όλων των διασήμων και οι πολυτελείς εγκαταστάσεις του το κάνουν να συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών που επιθυμούν να απολαύσουν πολυτελείς χειμερινές διακοπές.
Στο Courchevel υπάρχει και κάτι που διαφέρει από τα εντυπωσιακά ξενοδοχεία του.
Πρόκειται για ένα τελεφερίκ το οποίο έχει μετατραπεί σε δωμάτιο ξενοδοχείου από την ιστοσελίδα Airbnb. Το εν λόγω δωμάτιο κρέμεται στον αέρα σε ύψος 2.700 μέτρων πάνω από το χιονοδρομικό κέντρο και όπως είναι φυσικό προσφέρει μία ανεπανάληπτη θέα στην περιοχή.
Το δωμάτιο-τελεφερίκ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τέσσερα άτομα σε έναν χώρο όμορφο και ιδιαίτερα προσεγμένο με όλες τις ανέσεις.
Η ιστοσελίδα Airnb η οποία ειδικεύεται στην ενοικίαση ξεχωριστών καταλυμάτων σε όλο τον κόσμο, προσφέρει μέσα από έναν διαγωνισμό τη δυνατότητα σε τέσσερις τυχερούς να απολαύσουν την διαμονή τους στο ξεχωριστό αυτό δωμάτιο, επιβραβεύοντας τις 24ωρες αποδράσεις.
Μετά την διαμονή των επισκεπτών, το βαγόνι θα επανέλθει στην αρχική του κατάσταση και θα μεταφέρει απλώς τους επίδοξους σκιέρ στις πλαγιές του βουνού. Εξετάζεται όμως και το ενδεχόμενο να παραταθεί η λειτουργία του από τη στιγμή που θα υπάρξει ζήτηση και εφόσον θα κριθεί ικανό ώστε να αντεπεξέλθει με επιτυχία στις δύσκολες συνθήκες διαμονής στο κενό!
echoes.gr
Δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση που λάβαμε από εργαζόμενους στα call centers της εταιρείας OTEplus:


''Με βάση την αντεργατική σύμβαση που επιδόθηκε στους συναδέλφους της ΟΤΕplus ζητώντας τους να παραιτηθούν και να υπογράψουν νέα σύμβαση, καλούμε όλους τους συναδέλφους να αποτρέψουν αυτήν την διαδικασία. Διεκδικούμε την υπογραφή συλλογικής σύμβασης του ΟΤΕ όπως ακριβώς υπέγραψαν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι της ΟΤΕplus. Απαιτούμε από την ΟΜΕ ΟΤΕ να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες 24 ώρες απεργίες με ημερομηνία έναρξης 24\02\2015 μέχρι την απόσυρση της συγκεκριμένης σύμβασης και την έναρξη συνομιλιών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας''

 
Για "αντιεργατική πολιτική, που θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους εργαζόμενους", καταγγέλλουν τον όμιλο OTE - Cosmote τόσο το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και οι εργαζόμενοι της ΟΤΕplus στα τηλεφωνικά κέντρα του 13888.
 
"Φοιτητές και εργαζόμενοι σε δεύτερη εργασία αναγκάζονται σε κυλιόμενο ωράριο, ενώ η ίδια η εταιρεία αποφασίζει αλλαγή βαρδιών όποτε θελήσει και την εξυπηρετεί". Μάλιστα, τα επιχειρήματα της εταιρείας περί "μη δυνατότητας αλλαγής του ωραρίου" χαρακτηρίζονται "σαθρά από τη στιγμή που η E Value μπορεί να προσαρμόζει το πρόγραμμα εργασίας κατά το δοκούν".

Από την πλευρά τους οι τηλεφωνητές της ΟΤΕplus καταγγέλλουν ότι χίλιοι εργαζόμενοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη "κλήθηκαν αιφνιδιαστικά και εκβιαστικά να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με την E Value". "Με πρόσχημα ότι αυξάνουν τον μισθό των χαμηλόμισθων 100 με 150 ευρώ, ουσιαστικά μας καθιστούν δούλους" λένε οι εργαζόμενοι υπογραμμίζοντας:

"Η υπογραφή των ατομικών συμβάσεων σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να μεταφερθούν ανά πάσα στιγμή σε οποιοδήποτε έργο της E Value, παραιτούνται κάθε δικαιώματος νόμιμων επιδομάτων, ενώ δεσμεύονται επίσης ότι παραιτούνται από οποιοδήποτε δικαίωμα προκύψει σε μελλοντική αύξηση κατώτατων μισθών".

Τονίζοντας τις "ήδη απαράδεκτες συνθήκες εργασίας", οι εργαζόμενοι ενημερώνουν για την παραδοχή της διοίκησης ότι "οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με διαφορετικούς ρυθμούς".

Προσπάθεια της εταιρείας να εφαρμόσει "τη λογική του διαίρει και βασίλευε προκειμένου να μειώσει το εργασιακό κόστος" καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία ΟΤΕ καλώντας "τους εργαζόμενους στα call centers να ιδρύσουν το δικό τους επιχειρησιακό σωματείο και διεκδικήσουν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας".

http://www.avgi.gr

Μία ακόμη νίκη των μηχανικών και της τεχνολογίας είναι η δημιουργία της ισχυρότερης έκδοσης παραγωγής του νέου Opel Corsa.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, αφού μέτρησε πάνω από 85.000 πωλήσεις της νέας γενιάς του Corsa (πριν καν λανσαριστεί σε όλες τις αγορές), κεντρίζει το ενδιαφέρον όσων αναζητούν την ταχύτητα και τις επιδόσεις με μια νέα πρόταση.

Ανακοίνωσε τα πρώτα στοιχεία του νέου Opel Corsa OPC, του αυτοκινήτου που, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δεν φοβάται τις προκλήσεις στην πίστα και αντιμετωπίζει με στωικότητα τις κυκλοφοριακές συνθήκες στην πόλη.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του οδηγοκεντρικού μοντέλου ειδικών προδιαγραφών θα γίνει στο 85ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (5-15 Μαρτίου). Δίπλα του θα βρίσκεται το πιο μικρό αδελφάκι του, το Opel Karl, το πρώτο μίνι της μάρκας.

Το γνωστό μοτέρ βενζίνης 1.600 κ.εκ. Turbo Ecotec ρυθμίστηκε κατάλληλα για να αποδίδει 207 καθαρόαιμους ίππους και -το σημαντικότερο- να τους συνδυάζει με 28,6 χλγμ. ροπής.

Μάλιστα, υπάρχουν δύο στάδια παροχής της ροπής: το ένα φθάνει τα 24,8 χλγμ. μεταξύ 1.900 και 5.800 σ.α.λ. και το υπόλοιπο μέχρι την κορύφωση διατίθεται -όταν είναι απαραίτητο- μέσω της λειτουργίας στιγμιαίας υπερπλήρωσης (overboost).

Η ισχύς μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς μέσω εξατάχυτου κιβωτίου με κοντές και ακριβείς διαδρομές του επιλογέα.

Τα χρονόμετρα έδειξαν μόλις 6,9’’ για τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ αν το λέει η καρδιά σου και έχεις χέρια, το κοντέρ θα πιάσει τα 230 χλμ./ώρα. Η μέση κατανάλωση είναι μόλις 7,5 λίτρα/100 χλμ. Οι εκπομπές CO2 περιορίστηκαν στα 174 γρ./χλμ.

Οι μηχανικοί της Opel συνεργάστηκαν με τους ειδικούς της Koni στην εξέλιξη ενός πλαισίου με καινοτόμα απόσβεση. Η νέα τεχνολογία Frequency Selective Damping επιτρέπει την προσαρμογή των δυνάμεων απόσβεσης στη συχνότητα του αυτοκινήτου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επιλογής διαφορετικών προγραμμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας (ESP) και το σύστημα πρόσφυσης.

Στο Competition Mode ο έλεγχος πρόσφυσης είναι ανενεργός, ενώ το ESP δίνει ελαφρώς μεγαλύτερες δυνατότητες ολίσθησης.

Οι έμπειροι οδηγοί μπορούν να απενεργοποιήσουν εντελώς το ESP όταν πιέζουν το όχημα στα όριά του στην αγωνιστική πίστα. Υπάρχει και OPC Performance Package με πολυδίσκο μπλοκέ διαφορικό, 18άρες ζάντες και πιο σπορ σετάρισμα πλαισίου.
real.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!