Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την κατανάλωση αλκοόλ, μπορούν να προκαλέσουν μπελάδες σε όλες τις ηλικίες. Ωστόσο, μία νέα έρευνα υποστηρίζει ότι αυτά είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνα στους άντρες και τις γυναίκες ηλικίας 50-60 ετών.
Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο AmericanJournalofGeriatricPsychiatry, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ στη μέση ηλικία, υπερδιπλασιάζει τον κίνδυνο απώλειας της μνήμης αργότερα στη ζωή του ατόμου.
«Το κόστος της κατάχρησης αλκοόλ εμφανίζεται πιο μετά και επηρεάζει τις γνωστικές λειτουργίες του ανθρώπου» ανέφερε στο AssociatedPress ο DrDougBrown, διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης στην οργάνωση Alzheimer’sSociety.
Η συγκεκριμένημελέτη έρχεται να προστεθεί στιςολοένα και αυξανόμενες αποδείξεις,ότι η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλμπορεί να έχει«κρυφό κόστος» αργότερα στη ζωή, επιδρώντας στη γνωστική λειτουργία του ατόμουκαι αυξάνοντας τον κίνδυνοδιαφόρων προβλημάτωνυγείας.
«Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχει κάποια σχέση ανάμεσα στον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας και τα επίπεδα κατανάλωσης αλκοόλ. Όμως αυτό είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ, καθώς δε γνωρίζουμε πολλά για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αλκοόλ που συντελούνται πιο νωρίς στη ζωή ενός ατόμου. Εμείς ερευνήσαμε τη σχετικά άγνωστη σχέση που υπάρχει ανάμεσα στην ύπαρξη κάποιου προβλήματος με το αλκοόλ –σε οποιαδήποτε φάση της ζωής- και την εμφάνιση προβλημάτων μνήμης σε κάποιο μεταγενέστερο στάδιο» εξήγησε ο επικεφαλής της έρευνας, DrIain, από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Έξετερ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, όσοι απαντήσουν θετικά στις παρακάτω ερωτήσεις, θα πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση αλκοόλ στις συνιστώμενες ημερήσιες ποσότητες.
  1. Έχετε αισθανθεί ποτέ ότι πρέπει να μειώσετε τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνετε;
  2. Ενοχλείστε όταν κάποιος τρίτος σχολιάζει τις συνήθειές σας γύρω από το αλκοόλ;
  3. Αισθάνεστε ποτέ «ένοχοι» για το γεγονός ότι πίνετε;
  4. Πίνετε το πρωί για να ηρεμήσετε τα νεύρα σας ή για να συνέλθετε από ένα ξενύχτι;
news.gr
Η Ελληνική μυθολογία και οι αρχαίοι Έλληνες θεοί, δεν έχουν σταματήσει μέσα στο πέρασμα των αιώνων να απασχολούν τον χώρο της τέχνης και να αποτελούν πολύτιμη πηγή έμπνευσης για δημιουργούς από όλο τον κόσμο.
Πρόσφατα δύο καλλιτέχνες από την Ισπανία, αντλώντας υλικό από την ελληνική μυθολογία δημιούργησαν ένα εντυπωσιακό art installation στο πλαίσιο του North West Street Art Festival στο Βέλγιο.
Η νέα πρόκληση για το καλλιτεχνικό δίδυμο Pichi & Avo που δεν χάνει ευκαιρία να αποτυπώνει τα έργα του με σπρέι εντυπωσιάζοντας τους περαστικούς, στάθηκε αφορμή για να αποκτήσει η πόλη Werchter τους δικούς της αρχαίους θεούς.
Ο εικαστικός υπεύθυνος του festival, Arne Quinze, σχεδίασε κινητές αρχιτεκτονικές κατασκευές από κοντέινερ για να αποτελέσουν τον καμβά για τους δημιουργούς που θα ήθελαν να τους ζωγραφίσουν.
Οι δύο καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν έντονα χρώματα που θυμίζουν τη ζεστασιά της Μεσογείου και με εξαιρετική λεπτομέρεια απεικόνισαν πάνω στα κοντέινερ τον Δία, την Αθηνά και τον Ποσειδώνα.
Οι έλληνες θεοί δεσπόζουν ρωμαλέοι, μεγαλόσωμοι, γεμάτοι πυγμή και κίνηση, τραβώντας τα βλέμματα και εγκλωβίζοντας την προσοχή των θεατών.
Οι Ισπανοί graffiters διακρίνονται από μία έντονη νότα σουρεαλισμού και συχνά επιδιώκουν να περάσουν μηνύματα που έχουν να κάνουν με κοινωνικά ζητήματα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις.
Παρά το γεγονός το γεγονός ότι το festival τελείωσε, οι έλληνες θεοί θα συνεχίσουν να στέκονται και να κοιτάζουν από ψηλά τους δρόμους του Βελγίου κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και προκαλώντας τον θαυμασμό.
echoes.gr
Μπορείτε να φανταστείτε ένα υλικό τόσο ελαφρύ που ακόμα και ένα μεγάλο κομμάτι του, μπορεί να σταθεί απαλά στα πέταλα ενός λουλουδιού χωρίς κάν να το λυγίσει; Αυτό ακριβώς κάνει η αερογέλη, το επονομαζόμενο «υλικό του 21ου αιώνα»
Η αερογέλη ανακαλύφθηκε «κατά λάθος» το 1931 από τον Αμερικανό χημικό Στίβεν Κίσλερ. Λέγεται πώς η αφορμή ήταν ένα στοίχημα του Κίσλερ με τον συνάδελφό του Τσαρλς Λερντ σχετικά με το ποιος θα μπορούσε να αντικαταστήσει με αέρα τη μαρμελάδα μέσα σε ένα βάζο χωρίς να συρρικνώσει τον όγκο της. Στην προσπάθεια του να κερδίσει το στοίχημα, ο Κίσλερ δημιούργησε αυτό το υλικό.
Οι πρώτες εκδοχές της αερογέλης θρυμματίζονταν εύκολα και η παρασκευή τους ήταν εξαιρετικά δαπανηρή, γι' αυτό παρέμεναν στο εργαστήριο, μέχρι το 1999 που το υλικό τράβηξε την προσοχή της NASA και αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει για να συλλέξει τη σκόνη από την ουρά του κομήτη Wild 2.
Ετσι ίδρυσε την εταιρεία Aspen Aerogel, η οποία δημιούργησε μια ισχυρότερη μορφή αερογέλης που θα χρησιμοποιηθεί ως μονωτικό στις στολές των αστροναυτών της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στον Αρη, η οποία έχει προγραμματιστεί για το 2018.
Η πιο διαδεδομένη μορφή αερογέλης είναι η silica aerogel, που φτιάχνεται από διοξείδιο του πυριτίου το οποίο μετατρέπεται σε ζελέ με την προσθήκη νερού και στη συνέχεια θερμαίνεται σε ειδικό αντιδραστήρα στους 241 βαθμούς Κελσίου, υπό πίεση 63 φορές μεγαλύτερη από την πίεση της ατμόσφαιρας, με αποτέλεσμα τα υγρά συστατικά του να αντικαθίστανται άμεσα από αέρα, δημιουργώντας την παράξενη χαρακτηριστική δομή.
Η αερογέλη έχει τη μικρότερη πυκνότητα στον πλανήτη, μικρότερη και από του αέρα και ουσιαστικά είναι ένας νανοαφρός αερογέλης διοξειδίου του πυριτίου με πυκνότητα 1 μικρογραμμάριο ανά κυβικό εκατοστό, ενώ παρά την εύθραυστη όψη τους, στην πραγματικότητα αντέχουν σε πιέσεις χιλιάδες φορές μεγαλύτερες από τη μάζα τους, σε θερμοκρασίες ανώτερες των 1.300 βαθμών Κελσίου και σε εκρήξεις ως και ενός κιλού δυναμίτη, ενώ απορροφούν και την υπεριώδη ακτινοβολία.
Το γιαούρτι μπορεί να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος αντιμετώπισης των εγκαυμάτων, δεν είναι όμως και ο πιο αποτελεσματικός.

Η πατάτα και το αγγούρι περιέχουν ενώσεις που έχουν την ιδιότητα να δροσίζουν την καμένη περιοχή και να ανακουφίζουν από τον πόνο του εγκαύματος.

Την επόμενη φορά που θα καείς από τον ήλιο ή στην κουζίνα, κάνε απαλό μασάζ στην πάσχουσα περιοχή με μια φέτα πατάτας ή αγγουριού και θα δεις ότι ο πόνος θα υποχωρήσει αμέσως. Άσε που θα προλάβεις και την εμφάνιση πρηξίματος.

ΠΗΓΗ: faysbook.gr

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο δίνει μια αίσθηση ελευθερίας και ξεγνοιασιάς. Πόσα και πόσα ταξίδια της τελευταίας στιγμής δεν έχουν γίνει πραγματικότητα με τη βοήθεια του αυτοκινήτου, αφού μια τέτοια απόδραση ταξίδι δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη προετοιμασία, όσο θα χρειαζόταν ένα με αεροπλάνο ή με πλοίο.

Πέρα από την ευκολία όμως που προσφέρει αυτό το μέσο μεταφοράς, είναι πάντα χρήσιμη η οργάνωση ενός ταξιδιού με αυτοκίνητο.
Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μικρές συμβουλές, που θα κάνουν την απόδραση σας πιο εύκολη!
Κρατήστε το αυτοκίνητο σας καθαρό πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Καλό είναι πριν ταξιδέψετε να έχετε πετάξει από μέσα παλαιότερα σκουπίδια και πράγματα που δεν χρειάζεστε, ούτως ώστε να νιώθετε άνετα κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Αν το ταξίδι διαρκέσει περισσότερες μέρες φροντίστε να απομακρύνετε τα απορρίμματα συχνά και για λόγους υγιεινής, αλλά και αισθητικής.
Να έχετε ένα χαλαρό πρόγραμμα. Ένα ταξίδι στο δρόμο μπορεί να έχει πάντα απρόοπτες εξελίξεις. Η κίνηση, ο κακός δρόμος, ακόμα και ένα τρακάρισμα μπορούν να σας βγάλουν εύκολα εκτός χρόνου. Καλό είναι λοιπόν να διατηρείτε ένα χαλαρό πρόγραμμα για να μην υπάρχουν εκνευρισμοί μεταξύ των συνταξιδιωτών σας.
Μην χρησιμοποιείτε πάντα τις εθνικές οδούς. Είναι πολλές φορές πολύ ενδιαφέρον να επιλέξετε μια διαδρομή μέσα από επαρχιακούς δρόμους. Μπορεί να κάντε περισσότερη ώρα να φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά η μαγική διαδρομή θα σας αποζημιώσει, αφού η πλούσια βλάστηση και τα γραφικά χωριά έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις βαρετές διαδρομές στην εθνική οδό.
Αποφύγετε σημεία που μπορεί να έχουν κίνηση. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι πάντοτε εύκολο να προβλέψεις ποιος δρόμος θα έχει κίνηση, αλλά είναι κοινώς αποδεκτό ότι οι δρόμοι που περνούν μέσα από μεγάλες πόλεις έχουν συνήθως μεγάλο μποτιλιάρισμα. Εναλλακτικά ακολουθήστε περιφερειακές οδούς.
Να έχετε πάντα μαζί σας όλα τα απαραίτητα έγγραφα οδήγησης. Το να ξεκινήσετε για ταξίδε χωρίς το δίπλωμα, την ασφάλεια αυτοκινήτου και την άδεια κυκλοφορίας είναι μάλλον μια κακή ιδέα. Οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να σας σταματήσει κάποιος αστυνομικός για έλεγχο και θα πρέπει όλα να είναι σωστά για να συνεχίσετε απερίσπαστοι την διαδρομή σας.
news.gr
«Το "Άβατον" του Αγίου Όρους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί».
Τη διαβεβαίωση αυτή δίνει, απαντώντας σε ερώτηση του Αθηναϊκού Πρακτορείου, σχετική με χθεσινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Ορθόδοξος Τύπος» -σύμφωνα με το οποίο κατά την τελευταία του συνεδρίαση στο Πουσάν της Νότιας Κορέας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αποφάσισε την κατάργηση των αβάτων των Χριστιανικών Εκκλησιών σε διάφορα μέρη του πλανήτη συμπερλαμβανομένου και του Αγίου Όρους- ο πολιτικός διοικητής της Αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου.
«Το Άγιον Όρος ανήκει στους οικιστές του και ουδείς μπορεί να εισέλθει σε αυτό χωρίς την άδειά τους, πόσο μάλλον να αλλάξει τους κανόνες του» τονίζει ο κ. Κασμίρογλου προσθέτοντας: «Ακόμη και για τις επισκέψεις προσκυνητών απαιτείται η προηγούμενη έκδοση ειδικού "Διαμονητηρίου"».
«Το "Άβατον" ισχύει αιώνες και είναι κατοχυρωμένο με διεθνείς συμβάσεις. Στο σύμφωνο προσχώρησης της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατοχυρώνονται όλοι οι ιεροί κανόνες του Αγίου Όρους, ακόμη και οι "εθιμικώς ισχύοντες"» καταλήγει ο διοικητής της αθωνικής Πολιτείας.
  news.gr
Από αρχαίες γλώσσες μέχρι τις σύγχρονες κρυπτογραφικές προκλήσεις της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας, δείτε παρακάτω μερικούς από τους πιο διάσημους, άλυτους κώδικες όλων των εποχών, όπως παρουσιάστηκαν σε ένα σχετικό αφιέρωμα της ιστοσελίδας list25.com.

Beale Ciphers

Το 1885 στη Βιρτζίνια δημοσιεύθηκε ανώνυμα ένα μικρό φυλλάδιο, που περιείχε μια ιστορία και τρία κρυπτογραφημένα μηνύματα. Σύμφωνα με την ιστορία, τα μηνύματα οδηγούσαν σε ένα θησαυρό, που είχε θάψει κάποιος που τον έλεγαν Beale. Μόνον ένα από τα μηνύματα έχει αποκρυπτογραφηθεί.

Το χειρόγραφο Βόινιτς (Voynich Manuscript)

Εκτιμάται ότι είναι τουλάχιστον 600 ετών και το περιεχόμενο των 232 σελίδων του παραμένει ακόμη ένα μυστήριο. Το χειρόγραφο Βόινιτς (Voynich) είναι ένα εικονογραφημένο βιβλίο με ακατανόητο περιεχόμενο. Θεωρείται ότι γράφτηκε πριν από αρκετούς αιώνες από κάποιον άγνωστο συγγραφέα, που χρησιμοποίησε ένα άγνωστο σύστημα γραφής και ακατανόητη γλώσσα.

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας του το χειρόγραφο αποτέλεσε αντικείμενο εντατικής μελέτης από πολλούς επαγγελματίες και ερασιτέχνες κρυπταναλυτές, μεταξύ των οποίων μερικοί από τους κορυφαίους Αμερικανούς και Βρετανούς αποκρυπτογράφους του Β΄ Παγκόσμιου Πόλεμου. Κανείς τους όμως δεν κατάφερε να αποκρυπτογραφήσει έστω και μια λέξη.

Zodiac Killer Ciphers

Ανάμεσα στο 1966 και το 1974 ένας κατά συρροήν δολοφόνος έστειλε πάνω από 20 κρυπτογραφημένα μηνύματα στην αμερικανική αστυνομία. Οι Αρχές κατάφεραν να λύσουν τα περισσότερα από αυτά, ωστόσο ορισμένα παραμένουν ακόμη… “μυστήρια”.

Kryptos

Το 1990 στα κεντρικά γραφεία της CIA στις ΗΠΑ τοποθετήθηκε ένα γλυπτό με 4 τμήματα με κρυπτογραφημένους χαρακτήρες, ως πρόκληση για τους υπαλλήλους της μυστικής υπηρεσίας. Οι τρεις τομείς αποκρυπτογραφήθηκαν, αλλά ο 4 παραμένει άλυτος.

Dorabella Cipher

Το 1897 ο διάσημος συνθέτης Edward Elgar έστειλεένακρυπτογραφημένομήνυμαστην 23χρονη φίλη του Dora Penny. Μέχρι σήμερα δεν έχει “διαβαστεί”.

D’Agapeyeff Cipher

Το 1939 ο Alexander d’Agapeyeff έγραψεέναβιβλίογιατηνκρυπτογραφίαμετίτλο “Codes and Ciphers”. Στην πρώτη έκδοση περιέλαβε και ένα κρυπτογράφημα-πρόκληση. Δεν αποκρυπτογραφήθηκε ποτέ και ακόμη και ο ίδιος ο συγγραφέας παραδέχτηκε αργότερα ότι… δε θυμόταν πώς το είχε κρυπτογραφήσει.

Chinese “Gold Bar” ciphers

Επτά ράβδοι χρυσού που περιέχουν εικόνες και αρχαία κινέζικη γραφή συνθέτουν κάποια μορφήσεναρίουκαικρυπτογραφημάτωνμε λατινικά γράμματα.

Proto-Elamite

Μια επιγραφή που χρονολογείται από το 2900 π.Χ. στην περιοχή της νοτιοδυτικής Περσίας (σημερινό Ιράν) δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί από τους ειδικούς και η γλώσσα που αναπαριστά παραμένει άγνωστη στους επιστήμονες.

Shugborough

Τα γράμματα που έχουν σκαλιστεί σε ένα πέτρινο μνημείο στην περιοχή Shugborough στο Staffordshire της Αγγλίας -παρά τις θεωρίες συνωμοσίας που τα συνοδεύουν- δεν έχει καταφέρει κανείς να τα αποκρυπτογραφήσει.

ΠΗΓΗ: techit.gr
Τα γάντια που φορούσε ο θρύλος της πυγμαχίας Μοχάμεντ Άλι στις 8 Μαρτίου 1971, στον μεγαλύτερο αγώνα πυγμαχίας όλων των εποχών--που έγινε γνωστός ως "Αγώνας του Αιώνα"-- με αντίπαλό τον Τζο Φρέιζερ, πουλήθηκαν χθες Πέμπτη σε δημοπρασία έναντι σχεδόν 400.000 δολαρίων.

Ένας πλειοδότης που διατήρησε την ανωνυμία του αγόρασε τα γάντια έναντι 388.375 δολαρίων στη δημοπρασία που οργανώθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions, ο οποίος εδρεύει στο Τέξας, σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Κλίβελαντ.

Ο ίδιος οίκος είχε προηγουμένως δημοπρατήσει, έναντι 836.500 δολαρίων τα γάντια, τα οποία φορούσε ο Άλι όταν κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή βαρέων βαρών, το 1964, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ο "Αγώνας του Αιώνα", που διεξήχθη στο διασημότερο κλειστό γήπεδο στον κόσμο, το Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν της Νέας Υόρκης, ήταν ο πρώτος από τρεις αγώνες ανάμεσα στον Άλι και στον Φρέιζερ τη δεκαετία του 70.
real.gr
Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι επιστήμονες αναζητούσαν την αιτία για το ολίγον επίμηκες σχήμα της Σελήνης που όπως λένε πολλοί θυμίζει… λεμόνι. Ομάδα ερευνητών με επικεφαλής επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια Σάντα Κρουζ υποστηρίζουν ότι βρήκαν την απάντηση στο μυστήριο.

Ο συνδυασμός
Η Σελήνη σύμφωνα με τη κρατούσα θεωρία δημιουργήθηκε όταν ένα διαστημικό σώμα μεγέθους περίπου όσο ο πλανήτης Αρης έπεσε πάνω στη Γη πριν από περίπου τέσσερα δισ. έτη. Η κολοσσιαία σύγκρουση εκτόξευσε τεράστιες ποσότητες υλικών στο Διάστημα μέρος των οποίων τέθηκαν σε τροχιά γύρω από τη Γη και προοδευτικά συγκολλήθηκαν δημιουργώντας τον φυσικό μας δορυφόρο.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη όταν σχηματίστηκε η Σελήνη βρισκόταν πιο κοντά στη Γη από ότι σήμερα και έτσι ήταν πολύ πιο ευάλωτη στις βαρυτικές και παλιρροϊκές δυνάμεις του πλανήτη μας. Επιπλέον σύμφωνα με τη νέα μελέτη η Σελήνη αρχικά περιστρεφόταν γύρω από τον άξονα της ταχύτερα από ότι σήμερα. Ο συνδυασμός της ταχύτερης περιστροφής της και των ισχυρών παλιρροϊκών δυνάμεων που δεχόταν από τη Γη μετέβαλε το σχήμα της Σελήνης. Η νέα μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Nature».

tovima.gr
Πριν από καιρό σας είχαμε πει τι να τρώτε για να μην παίρνετε θερμίδες, όταν έχετε καταναλώσει πίτσα ή σουβλάκια.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία άκρως ενδιαφέρουσα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Erciyes στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία μία μικρή προσθήκη στο παγωτό σας όχι μόνο θα το κάνει υγιεινό, αλλά θα σας προστατέψει από τα επιπλέον κιλά.

Ποιο είναι το super συστατικό

Πρόκειται για το ρόδι. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η φλούδα του είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ενώ οι σπόροι του περιέχουν ένα λιπαρό οξύ που συνδέεται με την καύση του λίπους.

Παράλληλα, σύμφωνα με προγενέστερη έρευνα αποδεικνύεται ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες, ενώ βελτιώνει και την αντίδραση του οργανισμού στην ινσουλίνη, μειώνοντας έσι την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη.

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές προσέθεσαν φλούδα ροδιού και το λάδι από τους σπόρους του, στο κανονικό παγωτό σε πολύ χαμηλά επίπεδα - λιγότερο από το 1% του συνολικού βάρους του.

Σύμφωνα με όσα προέκυψαν, αυτό ήταν αρκετό για να βελτιώσει σημαντικά την περιεκτικότητα του παγωτού σε αντιοξειδωτικές ουσίες και να επιταχύνει την καύση του λίπους, χωρίς όμως να επηρεαστεί η γεύση και η υφή του.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!