Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ γίνεται ο πρώτος γαλαζοαίματος που παραδέχεται ότι είναι γκέι
Ενας 53χρονος ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος μάλιστα είναι παντρεμένος και έχει και τρία παιδιά, είναι ο πρώτος γαλαζοαίματος που παραδέχεται ότι είναι γκέι.
Ο λόγος για τον λόρδο Ιβάρ Μαουντμπάιτεν, που ήταν παντρεμένος με την Πενέλοπε Τόμσον με την οποία απέκτησαν, μάλιστα, μαζί τρία παιδιά.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πάλευε με τη σεξουαλικότητά του εδώ και χρόνια, όσπου συνάντησε τον Τζέιμς Κόλι, ενώ είχε πάει για σκι στο Βερμπίερ στην Ελβεταία.
Ο Τζέιμς είπε γεια στον λόρδο  Ιβάρ Μαουντμπάιτεν πιστεύοντας ότι ήταν ο άντρας που έκαναν σκι μαζί νωρίτερα. Η έλξη ήταν αμοιβαία και έτσι ξεκίνησαν όλα.

Σήμερα ο λόρδος υποστηρίζει ότι η σύζυγός του Πέννυ ήξερε για τη σεξουαλικότητά του πριν παντρευτούν. «Της είπα ότι ήμουν bisexual, ότι μου άρεσαν και οι γυναίκες και οι άντρες. Έδειξε κατανόηση και θα της είμαι πάντα ευγνώμων», είπε μιλώντας στη Daily Mail.
«Πάλεψα πολύ με τη σεξουαλικότητά μου και εξακολουθώ να το κάνω. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι μέχρι να φτάσω εδώ. Το ότι ήμουν ένας Μαουντμπάιτεν δεν ήταν ποτέ πρόβλημα. Ήταν η γενιά στην οποία γεννήθηκα. Τώρα είναι εκπληκτικό το πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα ως προς την αποδοχή», συμπλήρωσε.


Πηγή:iefimerida.gr
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Προβληματισμό προκαλούν τα αποτελέσματα έρευνας της ΔιαΝΕΟσις για τον πληθυσμό της Ελλάδας.
Ενδεικτικό είναι πως υπολογίζεται ότι έως το 2050 ο πληθυσμός της χώρας θα είναι από 8,3 έως 10 εκατομμύρια, δηλαδή μειωμένος κατά 800.000 έως 2.500.000 εκατομμύρια σε σχέση με σήμερα.
Σύμφωνα με την έρευνα της ΔιαΝΕΟσις που δημοσιεύει η «Καθημερινή» η Ελλάδα απειλείται πλέον να μετατραπεί σε μία χώρα μεσηλίκων και γερόντων έως το 2050.
Οι αριθμοί είναι ενδεικτική της κατάστασης που υπάρχει:
  • Οι άνω των 65 ετών κάτοικοί της θα είναι σχεδόν ο ένας στους τρεις
  • Οι κάτω των 14 ετών θα είναι μόλις 12% - 14,8%, από 15% που είναι φέτος και 28% το 1951.
  • Η διάμεσος ηλικία -δηλαδή η ηλικία όπου οι μεγαλύτεροι αυτής είναι ίσοι σε αριθμό με τους μικρότερους- θα φτάσει το 2050 τα 49-50 έτη, από 44 που είναι σήμερα και 26 το 1951.
  • Τα παιδιά σχολικής ηλικίας (από 3 μέχρι 17 ετών) θα μειωθούν από 1,6 εκατομμύρια σήμερα σε 1,4 εκατ. (αισιόδοξο σενάριο) έως 1 εκατ. (απαισιόδοξο σενάριο) το 2050.
Ο πληθυσμός της Ελλάδας, συμπεραίνει η έρευνα, την 1η Ιανουαρίου ήταν 10,8 εκατομμύρια, λιγότερος από κατά 300.000 από τα 11,1 εκατ. το 2011. Για πρώτη φορά μετά από το 1951 οι κάτοικοι της χώρας μειώνονται και αυτό είναι ενδεικτικό της μελλοντικής τάσης.


Στο νησί Gouqi, το οποίο ανήκει σε μία συστάδα 394 νησιών με το όνομα Shengsi στο αρχιπέλαγος Zhoushan της Κίνας, υπάρχει ένα μικρό χωριό το Houtou Wan Village όπου  η φύση φαίνεται πως έχει πάρει τα ινία, δημιουργώντας εικόνες που δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος!
Το εγκαταλελειμμένο ψαροχώρι είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στο πράσινο μιας και έχει σκεπαστεί σχεδόν ολόκληρο από μία πυκνή στρώση κισσών.
Πρόκειται για ένα από τα πολλά χωριά της Κίνας που έχουν καταλήξει “φαντάσματα” εξαιτίας της αστικοποίησης. Παράλληλα, η δύσκολη πρόσβαση σε αυτό, η εξάντληση των πόρων όπως και άλλοι παράγοντες, οδήγησαν στην ερήμωσή του.
Σχεδόν πριν από μισό αιώνα το χωριό σταδιακά εγκαταλείφθηκε, όταν ο μικρός κόλπος δεν μπορούσε πλέον να καλύψει τις ανάγκες του αυξανόμενου αριθμού των αλιευτικών σκαφών. Στο Houtou Wan Village σήμερα κατοικούν ελάχιστοι ηλικιωμένοι οι οποίοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τον τόπο όπου γεννήθηκαν και κυκλοφορούν ορισμένοι τουρίστες λάτρεις της φύσης που απολαμβάνουν το πράσινο σε όλο του το μεγαλείο!
echoes.gr

Leonardo di ser Piero da Vinci ή απλά Leonardo da Vinci.
Εφευρέτης, καλλιτέχνης, επιστήμονας, μηχανικός, γλύπτης, βιολόγος, μουσικός, αρχιτέκτονας, φιλόσοφος. Αναμφίβολα μια ιδιοφυία!
Στα μέσα της δεκαετίας του 1480, καταπιάστηκε με όλα σχεδόν τα επιστημονικά πεδία. Τα σχέδια και οι εφευρέσεις του ξεπερνούσαν συχνά κατά πολύ τις τεχνικές δυνατότητες της εποχής. Μπορεί λοιπόν να έζησε στην Αναγέννηση, αλλά ο Leonardo da Vinci ήταν χρόνια μπροστά από την εποχή του.
Το 1501 σχεδίασε μία γέφυρα που είχε μήκος 240 μέτρα, η οποία θα κατασκευαζόταν πάνω από το Golden Horn, τη φυσική είσοδο των Στενών του Βοσπόρου. Το πρόβλημα ήταν ότι για την κατασκευή μιας τέτοιας γέφυρας απαιτούνταν μέθοδοι οι οποίοι εμφανίστηκαν 300 χρόνια μετά! Το αποτέλεσμα ήταν η γέφυρα να μην δημιουργηθεί ποτέ.
Πέρασαν 500 χρόνια μέχρι να ανακαλυφθεί το σχέδιο του Leonardo da Vinci μέσα σε ένα σημειωματάριό του. Το 1996 το ανακάλυψε ο Νορβηγός  καλλιτέχνης  Vebjorn Sand και εντυπωσιασμένος από αυτό, πρότεινε στους Νορβηγικούς Αυτοκινητόδρομους να αναλάβουν την κατασκευή του έργου.
Μετά από 5 χρόνια το σχέδιο του da Vinci έγινε πραγματικότητα! Το 2001, μία μικρή γέφυρα για πεζούς βασισμένη στο αρχικό σχέδιο του ιταλού καλλιτέχνη και εφευρέτη, χτίστηκε κοντά στην πόλη As της Νορβηγίας.

Τοσκάνη! Η πιο γοητευτική γωνιά της ιταλικής γης που αποδεικνύεται ανώτερη των προσδοκιών.  Γεμάτη ελαιώνες και αμπελώνες, καταπράσινους λόφους και ψηλά κυπαρίσσια, μεσαιωνικά χωριά σκαρφαλωμένα σε πλαγιές και βραχώδη υψώματα, δεν είναι τυχαίο που για πολλούς αποτελεί “ταξίδι ζωής”.
Η περιοχή Saturnia της Τοσκάνης είναι διάσημη από την αρχαιότητα για τις θερμές πηγές της. Στην πόλη αυτή βρίσκονται και οι ιαματικές πηγές με την ονομασία Terme di Saturnia (γνωστές και ως Mill Falls) οι οποίες συγκεντρώνουν πλήθος επισκεπτών από την άνοιξη μέχρι και το φθινόπωρο. Το νερό των πηγών με θερμοκρασία που παραμένει σταθερή στους 37 βαθμούς Κελσίου, είναι πλούσιο σε θειώδη ορυκτά και διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες.
Οι συγκεκριμένες πηγές αποτελούσαν ένα διάλειμμα απόλαυσης και χαλάρωσης για τους Ρωμαίους (κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους) ενώ υπάρχει και ένας θρύλος που αφορά στην δημιουργία τους. Όταν ο Δίας και ο Κρόνος βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση, ο αρχηγός των θεών έριξε έναν κεραυνό που έπεσε στο έδαφος και στο σημείο εκείνο δημιουργήθηκαν αυτές οι πανέμορφες ιαματικές πηγές.

Το Αμερικάνικο Γραφείο για το Φαγητό και τα Φάρμακα με απόφασή του αυτό τον μήνα απαγορεύει τη χρήση τρικλοσάνης (triclosan), τρικλοκαρβάνης (triclocarban) και 17 άλλων αντισηπτικών σε οικιακά σαπούνια γιατί είτε αποδείχτηκε ότι δεν είναι ασφαλή είτε ότι δεν έχουν κανένα όφελος!
Περίπου το 40% των σαπουνιών περιέχουν τουλάχιστον μία από αυτές τις χημικές ουσίες που τις συναντάμε επίσης στις οδοντόκρεμες, στις πιπίλες για μωρά, τα απορρυπαντικά πλυντηρίου, σε μερικά λιπ γκλος, αποσμητικά και σαμπουάν για κατικίδια.
Η συγκεκριμένη οδηγία απαγορεύει τα αντιβακτηριακά όπως η τρικλοσάνη στα οικιακά σαπούνια μόνο. Δεν επεκτείνεται και σε άλλα προϊόντα όπως τα αντισηπτικά τζελ που χρησιμοποιούνται χωρίς σαπούνι, τις αντιβακτηριακές οδοντόκρεμες ή τα πολλά υφάσματα και τα οικιακά σκεύη στα οποία είναι ενσωματωμένα τα αντιβακτηριακά.
Στοιχεία συνηγορούν στο ότι οι οδοντόκρεμες είναι πολύ αποτελεσματικές σε ανθρώπους που υποφέρουν από ουλίτιδα παρόλο που δεν είναι ξεκάθαρο αν συνεπάγονται ουσιαστικά οφέλη και για όσους δεν έχουν.
Το ίδιο Γραφείο τώρα αξιολογεί τη χρήση αντιβακτηριακών στα τζελ και θα αποφανθεί για το πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται τα συγκεκριμένα προϊόντα μόλις συγκεντρώσει τα σχετικά δεδομένα.
Παρόλο που τα αντιβακτηριακά απαντώνται σε προϊόντα γύρω μας, η τωρινή απαγόρευση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση του περιορισμού της χρήσης τους.
Δύο μικροβιολόγοι που ερευνούν μια σειρά χημικών ουσιών και μικροβίων εξηγούν στην Guardian γιατί δε χρειάζεται να εξοντώσουμε όλα τα βακτήρια και περιγράφουν πώς τα αντιβιοτικά σαπούνια ενδέχεται να είναι επιβλαβή συμβάλλοντας σε ανθεκτικά στα αντιβιοτικά είδη βακτηρίων.
Τα βακτήρια είναι παντού στο περιβάλλον και σχεδόν παντού στο σώμα μας και αυτό είναι κατά κύριο λόγο καλό.
Βασιζόμαστε σε βακτήρια στα εντόσθια μας για να παρέχουν θρεπτικές ουσίες και να στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο μας ενώ ορισμένα βακτήρια στο δέρμα μας, μας προστατεύουν από βλαβερά παθογόνα.
Κάποια άλλα, παρόντα στο χώμα και τα ζωικά απόβλητα μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις με την πρόσληψη.
Το κατάλληλο πλύσιμο με σαπούνι και νερό απομακρύνει αυτά τα πιθανά παθογόνα.
Όμως εάν το σαπούνι και το νερό είναι επαρκή γιατί τα αντιβακτηριακά όπως η τρικλοσάνη και τρικλοκαρβάνη προστίθενται;
Η τρικλοσάνη λανσαρίστηκε το 1972.
Οι συγκεκριμένες χημικές ουσίες αρχικά χρησιμοποιήθηκαν ως λύσεις καθαρισμού, όπως πριν και κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων όπου η απομάκρυνση βακτηρίων είναι κρίσιμη και η έκθεση σε αυτά για τους περισσότερους ανθρώπους είναι μικρή. Η τρικλοσάνη και η τρικλοκαρβάνη μπορεί να είναι ευεργετικές στο συγκεκριμένο περιβάλλον και η οδηγία του Αμερικάνικου Γραφείου δεν επηρεάζει τις χρήσεις ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ή πρώτων βοηθειών.
Τη δεκαετία του 1990 οι παρασκευαστές ξεκίνησαν να ενσωματώνουν την τρικλοσάνη και τρικλοκαρβάνη σε προϊόντα για τον μέσο καταναλωτή και σε πολλούς ανθρώπους ασκούσαν έλξη οι ισχυρισμοί ότι εξόντωναν περισσότερα βακτήρια.
Τώρα αντιβακτηριακές χημικές ουσίες συναντώνται σε πολλά προϊόντα οικιακής χρήσης, από παιχνίδια για μωρά, υφάσματα και σαπούνια. Εργαστηριακά τεστ καταδεικνύουν ότι η προσθήκη των συγκεκριμένων χημικών ουσιών είναι ικανή να ελαττώσει τον αριθμό των βακτηρίων σε κάποιες περιστάσεις. Παρόλα αυτά έρευνες σε διάφορα περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων αστικών περιοχών στις ΗΠΑ και οικισμών υπό κατάληψη στο Πακιστάν, συνιστούν ότι η ενσωμάτωση αντιβακτηριακών στο σαπούνι δεν μειώνει την εξάπλωση λοιμώδους ασθένειας. Μιας που ο σκοπός του πλυσίματος είναι η ανθρώπινη υγεία αυτά τα στοιχεία δηλώνουν ότι τα αντισηπτικά στα σαπούνια του εμπορίου δεν παρέχουν κανένα όφελος.
Ποια είναι τα μειονεκτήματα από την προσθήκη αντιβακτηριακών σε σαπούνια; Ενδεχομένως τεράστια, τόσο για όσους τα χρησιμοποιούν όσο και για την κοινωνία στο σύνολο της. Μια ανησυχία αφορά το εάν τα αντιβακτηριακά μπορούν απευθείας να βλάψουν τους ανθρώπους.
Η τρικλοσάνη ήταν τόσο διαδεδομένη σε προϊόντα οικιακής χρήσης που το 2003, σε μια έρευνα σε εθνικό επίπεδο υγιών ατόμων, εντοπίστηκε στα ούρα του 75% από τους 2,517 που εξετάστηκαν. Η τρικλοσάνη βρέθηκε ακόμη σε ανθρώπινο πλάσμα (plasma) και μητρικό γάλα.
Οι περισσότερες μελέτες δεν έχουν προτείνει καμμία απευθείας τοξικότητα προερχόμενη από την τρικλοσάνη αλλά κάποιες έρευνες σε ζώα συνιστούν ότι η τρικλοσάνη μπορεί να διαταράξει το ορμονικό σύστημα. Δεν γνωρίζουμε μέχρι στιγμής εάν η τρικλοσάνη επηρεάζει τις ορμόνες στους ανθρώπους.
Ένας επιπλέον σημαντικός προβληματισμός είναι η επίδραση της τρικλοσάνης στην ανθεκτικότητα των βακτηρίων στα αντιβιοτικά. Τα βακτήρια αναπτύσσουν αντίσταση σχεδόν σε κάθε απειλή που αντιμετωπίζουν και η τρικλοσάνη δεν αποτελεί εξαίρεση.
Όμως η τρικλοσάνη δε χρησιμεύει στη θεραπεία από ασθένειες, οπότε γιατί έχει σημασία αν κάποια βακτήρια είναι ανθεκτικά; Κάποιοι από τους συχνούς μηχανισμούς που αναπτύσσουν τα βακτήρια για να διαφύγουν από την τρικλοσάνη, τους επιτρέπουν να γλιτώνουν και από τα αντιβιοτικά που χρειάζονται για τη θεραπεία ασθένειας. Όταν η τρικλοσάνη είναι παρούσα στο περιβάλλον, τα βακτήρια που έχουν αυτούς τους μηχανισμούς αντίστασης αναπτύσσονται καλύτερα από τα βακτήρια που είναι επιδεκτικά, οπότε ο αριθμός των βακτηρίων που αντέχουν μεγαλώνει.
Τα βακτήρια δεν είναι μόνο ευέλικτα, είναι και ετερόκλητα. Τα γονίδια που τους επιτρέπουν να επιβιώνουν της αντιβιοτικής χορήγησης συναντώνται συχνά σε τμήματα του DNA που περνούν από το ένα βακτήριο στο άλλο, εξαπλώνοντας την ανθεκτικότητα.
Αυτά τα ευέλικτα τμήματα του DNA συχνά έχουν κάμποσα διαφορετικά ανθεκτικά γονίδια κάνοντας τα βακτήρια που τα περιέχουν να αντιστέκονται σε πολλά φάρμακα. Τα βακτήρια που δεν είναι επιρρεπή στην τρικλοσάνη έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιβιώνουν και των αντιβιοτικών, προτείνοντας ότι η πληθώρα τρικλοσάνης μπορεί να διαδώσει την ανθεκτικότητα σε πολλά φάρμακα. Καθώς η ανθεκτικότητα επεκτείνεται δεν θα είμαστε σε θέση να εξοντώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παθογόνα με τα υπάρχοντα φάρμακα.
Τα αντιβιοτικά εισήχθησαν τη δεκαετία του 1940 και επέφεραν επανάσταση στον τρόπο ζωής μας. Οι συνήθεις μολύνσεις και οι ελάσσονες εκδορές που θα μπορούσαν να αποβούν μοιραίες έγιναν εύκολα αντιμετωπίσιμες. Τα χειρουργεία που ήταν κάποτε αδιανόητα εξαιτίας της πιθανότητας μολύνσεων είναι τώρα ρουτίνα.
Παρόλα αυτά τα βακτήρια γίνονται δυνατότερα λόγω δεκαετιών αντιβιοτικής χρήσης και κατάχρησης. Νέα φάρμακα θα βοηθήσουν αλλά εάν δεν προστατέψουμε τα αντιβιοτικά που έχουμε ήδη, περισσότεροι άνθρωποι θα πεθαίνουν από μολύνσεις που παλιά θεραπεύονταν εύκολα.
Η απομάκρυνση της τρικλοσάνης από τα καταναλωτικά προϊόντα θα συμβάλει στην περιφρούρηση των αντιβιοτικών και θα περιορίσει τον κίνδυνο τοξικότητας από τη διευρυμένη έκθεση χωρίς ανεπιθύμητες παρενέργειες στην ανθρώπινη υγεία.
Σύμφωνα με τους δυο μικροβιολόγους, η απόφαση του Αμερικάνικου Γραφείου είναι ένα ευπρόσδεκτο πρώτο βήμα στην κατεύθυνση του καθαρισμού του περιβάλλοντος από χημικές ουσίες που έχουν λίγη αξία για την υγεία της πλειοψηφίας των ανθρώπων και αποτελούν σημαντικό ρίσκο για τα άτομα και τη δημόσια υγεία. Σε ένα μεγάλο βαθμό, πρόκειται για νίκη της επιστήμης επί της διαφήμισης.
Πηγή: boro.gr

Αντιμέτωπες με τη ραγδαία αστικοποίηση, την υψηλή ανεργία, τον κίνδυνο φυσικής καταστροφής και τη βία,  είναι 66 πόλεις στον κόσμο που είναι σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Igarape Institute, σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και την Παγκόσμια Τράπεζα.
«Όλες οι πόλεις είναι εύθραυστες σε κάποιο βαθμό», ανέφερε στο Business Insider ο Ρόμπερτ Μούγκαχ, ειδικός στην παγκόσμια ασφάλεια και επικεφαλής αναλυτής στο Igarape Institute. Στην έρευνα που έγινε- και τα αποτελέσματά της αποτυπώθηκαν σε διαδραστικό χάρτη- οι πόλεις αξιολογήθηκαν σε μία κλίμακα από το 0 έως το 4, με το 4 να σηματοδοτεί το ποιες είναι πιο «εύθραυστες».
Οι ερευνητές επικεντρώθηκαν σε 2.100 πόλεις του πλανήτη, με πληθυσμό από 250.000 άτομα και πάνω. Αυτές αξιολογήθηκαν σε 11 τομείς, ανάμεσά τους τον ρυθμό αύξησης πληθυσμού, την ανεργία, την ανισότητα εισοδήματος, την πρόσβαση στον ηλεκτρισμό, το επίπεδο μόλυνσης, το ποσοστό εγκληματικότητας, τους θανάτους από τρομοκρατία, τις συγκρούσεις και τους κινδύνους φυσικών καταστροφών.
Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η Αθήνα αξιολογήθηκε με 1,5 και εκτιμάται ότι βρίσκεται στο μεσαίο επίπεδο σε ό,τι αφορά το πόσο «εύθραυστη» είναι. Καλύτερα τα πήγε η Θεσσαλονίκη, με βαθμό 1,4, ενώ βρίσκεται στο χαμηλό επίπεδο.
Από τις 66 πόλεις οι 20 πιο εύθραυστες είναι:
Μογκαντίσου, Σομαλία -4
Κισμάγιο, Σομαλία -3
Μέρκα, Σομαλία- 3,9
Καμπούλ, Αφγανιστάν -3,7
Μοσούλη, Ιράκ -3,7
Αντεν, Υεμένη -3,6
Κιρκούκ, Ιράκ -3,5
Τζούμπα, Νότιο Σουδάν -3,5
Ιμπ, Υεμένη -3,5
Κουντούζ, Αφγανιστάν -3,4
Μπούνια, Δημοκρατία του Κονγκό -3,4
Μπασρά, Ιράκ -3,4
Μπαακουμπάχ, Ιράκ -3,4
Χαργκέισα, Σομαλία -3,4
Αλ Ράκκα, Συρία -3,4
Σανά, Υεμένη -3,4
Αλ- Μουκάλα, Υεμένη -3,4
Τα’Ιζ, Υεμένη -3,4
Χεράτ, Αφγανιστάν -3,3
Κανταχάρ, Αφγανιστάν -3,3
Δείτε το χάρτη ΕΔΩ
H γραφειοκρατία και μια σειρά από άλλα απρόβλεπτα γεγονότα οδήγησαν τον δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου στην απόφαση να πάρουν σκούπα και φαράσι και να βγουν στους δρόμους! Συνέβη στο Ζερφάλιου των 1.100 κατοίκων, στα δυτικά της Σαρδηνίας. Όπως έγραψε η La Stampa, ο δήμαρχος Πινούτσιο Τσέλο, ο πατέρας του αντιδημάρχου και ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου βγήκαν να καθαρίσουν το δρόμο μπροστά από την Εκκλησία, όπου θα στηνόταν η υπαίθρια αγορά. «Μας έχει μπλοκάρει η γραφειοκρατία» είπε ο ίδιος, την ώρα που έχει εγκριθεί κονδύλι 150 χιλιάδων ευρώ για επιδοτήσεις ανέργων. Στο δήμο είχαν μείνει δύο υπάλληλοι στην καθαριότητα. Ο ένας πήρε σύνταξη και ο άλλος αρρώστησε. «Ο κόσμος περιμένει λύσεις, όχι γραφειοκρατία» δήλωσε ένας δημοτικός σύμβουλος, ανεβάζοντας και το σχετικό κείμενο στο Facebook. Υπήρξαν, πάντως, αρκετά θετικά σχόλια, αλλά και παροτρύνσεις σε άλλους δημοτικούς άρχοντες να μιμηθούν το παράδειγμά τους.

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Android OS είναι ο ανοικτός κώδικας που δίνει στους developers τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τις δικές τους custom ROMs, αλλά μέχρι στιγμής οι συσκευές που κυκλοφορούν μπορούν να έχουν εγκατεστημένη μόνο μία έκδοση (και να λειτουργούν ομαλά).

Αυτό ενδέχεται να αλλάξει με τον ερχομό των Pixel smartphones σύμφωνα με τη θεωρία του Dees_Troy, επικεφαλής δημιουργός του δημοφιλούς λογισμικού TWRP.


Ψάχνοντας τα “σωθικά” του κώδικα της έκδοσης Android 7.0 Nougat με σκοπό να καταστήσει το TWRP συμβατό στη νέα έκδοση, ο Dees_Troy ανακάλυψε ότι τα νέα smartphones θα έχουν εγκατεστημένα δύο partitions του λειτουργικού συστήματος έτσι ώστε να υποστηρίζουν τη νέα λειτουργία αναβάθμισης (seamless update) κατά την οποία θα γίνεται download και εγκατάσταση των νέων αρχείων χωρίς να χρειάζεται το κλείσιμο της συσκευής αφού θα “τρέχει” η δεύτερη ROM.

Στη συνέχεια ο χρήστης θα καλείται να πραγματοποίησει reboot και το σύστημα θα μεταπηδά αυτόματα από τη μία ROM στη νέα.

Αυτό το γεγονός αφήνει θεωρητικά ένα παράθυρο για τη δυνατότητα εγκατάστασης δύο διαφορετικών ROMs στην ίδια συσκευή, προφανώς όχι επίσημα από τη Google.

Για την ώρα θα κάνουμε υπομονή μέχρι τα αποκαλυπτήρια των Pixel και Pixel XL στις 4 Οκτωβρίου και θα αφήσουμε τα υπόλοιπα για τους developers.

Πηγή: techgear.gr
Πόσο καιρό μπορούμε να αντέξουμε χωρίς νερό;
Το κάθε κύτταρό μας έχει ανάγκη από νερό ενώ τουλάχιστον το 60% του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από αυτό.
Παράλληλα, το νερό ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και βοηθά στον καθαρισμό του οργανισμού από τα απόβλητα, ενώ λειτουργεί σαν λιπαντικό για τις αρθρώσεις.
Και ενώ ένας άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς φαγητό για περισσότερο από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τους επιστήμονες το να επιβιώσεις χωρίς καθόλου νερό (οποιοδήποτε υγρό και φαγητό) είναι πολύ διαφορετικό και το διάστημα πολύ μικρότερο.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr
Βρέθηκε ανθρώπινος σκελετός στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων
Σκελετικά κατάλοιπα (κρανίο, μακρά και μικρότερα οστά) ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων κατά τη βύθισή του, εντοπίστηκαν και ανελκύστηκαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το αμερικάνικο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole, από 28 Αυγούστου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη ανασκαφική αποστολή εντός του ιδίου έτους.
Οστά από τουλάχιστον τέσσερα διαφορετικά άτομα είχαν ήδη εντοπιστεί στο ναυάγιο κατά τις έρευνες των ετών 1900 – 1901 και 1976. Η θέση των οστών και η σχέση τους με τα άλλα ευρήματα πλησίον τους, φανερώνουν τη βίαιη ναυάγηση του πλοίου. Επιπροσθέτως οι προγραμματιζόμενες ανθρωπολογικές και γενετικές (DNA) αναλύσεις αναμένεται να δώσουν στοιχεία για τον ίδιο τον νεκρό, δηλαδή το φύλο, την ηλικία θανάτου και γενικά την ανασύνθεση του τρόπου ζωής του.

Ανεύρεση σκελετού κατά τη διάρκεια της έρευνας
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού, σημαντικό εύρημα θεωρείται και η ανεύρεση μιας μολύβδινης καταπειρατηρίας, βάρους 50 κιλών. Βάσει των χαρακτηριστικών του, το αντικείμενο ταυτίζεται με βολίδα για τη μέτρηση του βάθους του θαλάσσιου βυθού και τον έλεγχο της φύσης του. Το εργαλείο αυτό θεωρείται ζωτικής σημασίας για την ασφαλή ναυσιπλοΐα κατά την αρχαιότητα.
Οι παλαιότερες καταπειρατηρίες χρονολογούνται τουλάχιστον από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Στο ναυάγιο έχει βρεθεί μία ακόμα καταπειρατηρία κατά τις έρευνες των ετών 1900 – 1901. 
Η έρευνα των Αντικυθήρων τελεί υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Ελληνικής Δημοκρατίας και η χρηματοδότηση της έγινε από πόρους που εξασφάλισε το Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο του Woods Hole.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!