Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Εννέα μυστικά για έναν τέλειο ύπνο μέσα στο αεροπλάνο
Όσοι επιβάτες μπορούν να κοιμηθούν εν ώρα πτήσης σε ένα αεροπλάνο είναι τυχεροί. Οι περισσότεροι από εμάς δεν είναι σε θέση να ξεκουραστούν σε μια τέτοια άβολη θέση μεταξύ αγνώστων.
Μάθαμε όμως μερικά κόλπα από έμπειρους ταξιδιώτες και θα σας προτείνουμε πως να φτάσετε στον προορισμό σας ξεκούραστα.
Η νύχτα είναι η καλύτερη στιγμή για μια πτήση
1
Αν μπορείτε να διαλέξτε μια πτήση την ώρα που συνήθως κοιμάστε. Ξυπνήστε 2-3 ώρες νωρίτερα τη νύχτα πριν από την πτήση για να κοιμηθείτε πιο γρήγορα εν ώρα πτήσης.
Οι καλύτερες μέρες είναι Τρίτη και Τετάρτη
2
Aν θέλετε λιγότερους επιβάτες και περισσότερο χώρο, διαλέξτε μη δημοφιλείς ημέρες: Τρίτη και Τετάρτη, κατά κανόνα. Η Παρασκευή και οποιαδήποτε ημέρες πριν από διακοπές είναι οι πιο φορτωμένες.
Το τέλειο κάθισμα βρίσκεται δίπλα στο παράθυρο
3
Προσπαθήστε να επιλέξετε πάντα μια θέση δίπλα στο παράθυρο για να ξεκουράσετε το κεφάλι σας στον τοίχο και να μην ενοχλείστε από το γείτονά σας που θέλει να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.
Αποφύγετε θέσεις κοντά στον διαχωριστικό τοίχο. Υπάρχει άφθονος χώρος για τα πόδια εκεί, αλλά οι εν λόγω θέσεις συνήθως καταλαμβάνονται από οικογένειες με βρέφη. Μία θέση κοντά στο μπάνιο δεν είναι επίσης μια καλή επιλογή.
Γείρετε το κάθισμά σας στο μέγιστο

4
Αν θέλετε να ξεκουραστείτε καλά, γείρετε την πλάτη του καθίσματός σας όσο μπορείτε – απλά βεβαιωθείτε ότι ο επιβάτης πίσω από σας, δεν ενοχλείται. Οι πολλές καθιστικές ώρες σε ορθή γωνία μπορεί να προκαλέσουν πόνους στη μέση, ενώ ο ύπνος με το κεφάλι σας να ακουμπά πάνω στο τραπέζι ή στο μπροστινό κάθισμα είναι κακό για το λαιμό και τη σπονδυλική σας στήλη.
Τα ρούχα πρέπει να είναι ζεστά και άνετα
5
Για να έχετε κοιμηθείτε καλά, θα πρέπει να φοράτε φαρδιά ρούχα που δεν εμποδίζουν τις κινήσεις σας. Αν αεροπορική εταιρεία σας δεν διαθέτει κουβέρτες, πάρτε ένα μπουφάν και ζεστές κάλτσες μαζί σας. Κάνει λίγο κρύο κατά τη διάρκεια της πτήσης, και αυτό σας δυσκολεύει να κοιμηθείτε.
Δέστε τις ζώνες σας πάνω από τα ρούχα σας
6
Μια ζώνη ασφαλείας δεμένη πάνω από τα ρούχα σας ή μια κουβέρτα σας δεν θα κάνει τον ύπνο σας πιο άνεταο, αλλά θα αποτρέψει τις αεροσυνοδούς να σας ξυπνήσουν, αν το αεροπλάνο αντιμετωπίζει αναταράξεις.
Αξεσουάρ ύπνου
7
Το φως και ο θόρυβος είναι οι βασικοί παράγοντες που εμποδίζουν από το να κοιμηθείτε. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιήστε μια μάσκα ύπνου και ωτοασπίδες.
Για να ξεκουράσετε το κεφάλι και το λαιμό σας με άνεση, έχετε μαζί σας ένα ειδικό μαξιλάρι. Αν δεν έχετε ένα, χρησιμοποιήστε ένα τυλιγμένο κασκόλ ή μια μπλούζα.
Απομακρύνετε τα gadget σας
8
Μην παρακολουθείτε ταινίες στο τηλέφωνό σας, στο tablet ή το laptop γιατί το μπλε φως από τις οθόνες τους ξυπνά το μυαλό σας. Πάρτε ένα βιβλίο που θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα. Ακούστε χαλαρωτικούς ήχους όπως το κελάηδισμα των πουλιών ή να πέφτει η βροχή.
Φαγητό και ποτά
9
Αν θέλετε να κοιμηθείτε γρήγορα, μη φάτε πολύ εν ώρα πτήσης. Το φαγητό πρέπει να είναι ελαφρύ και υγιεινό, ενώ η καλύτερη επιλογή για ρόφημα είναι το τσάι (από βότανα είναι ιδανικό) ή σκέτο νερό. Ξεχάστε τον καφέ ή το αλκοόλ: το τελευταίο θα μπορούσε να σας ηρεμήσει, αλλά καταστρέφει την ποιότητα του ύπνου.
Η απίστευτη ιστορία του αγοριού που αναγκάστηκε να μεγαλώσει σαν κορίτσι
Το 1965, η Τζάνετ Ρέιμερ γέννησε τον Μπρους και τον Μπράιαν, δύο δίδυμα αγοράκια.
Όταν τα δίδυμα έγιναν 6 μηνών παρουσίασαν δυσκολίες στην ούρηση, που απεδείχθη ότι οφείλονταν σε φίμωση του πέους. Η μόνη λύση ήταν να χειρουργηθούν, αλλά ο ουρολόγος που τα ανέλαβε, αντί να ακολουθήσει κάποια συμβατική για την εποχή μέθοδο, τα υπέβαλε σε καυτηριασμό.
Ο καυτηριασμός πετυχαίνει στον μικρό Μπράιαν, αλλά στον Μπρους ήταν καταστροφικός: προκαλούνται βαθιά εγκαύματα σε όλο το πέος του και ο γιατρός ανακοινώνει στους τρομοκρατημένους γονείς ότι η κατάσταση είναι αδύνατον να επιδιορθωθεί χειρουργικά.
Αποτέλεσμα εικόνας για the Boy Who Was Raised as a Girl Brenda Reimer
Τους μήνες που ακολουθούν, το νεαρό ζευγάρι των αγροτών από τον Καναδά τρέχει από γιατρό σε γιατρό για να δουν αν μπορεί κάτι να γίνει με το παιδί τους. Κανένας δεν τους δίνει ελπίδες: ο Μπρους θα πρέπει να περάσει την υπόλοιπη ζωή του με το ελάχιστο που έχει απομείνει από το πέος του.
Τότε, η Τζάνετ και ο σύζυγός της συμφώνησαν, μετά από πιέσεις των γιατρών να αλλάξουν εντελώς τη ζωή του παιδιού τους. Αποφάσισαν να υποβληθεί ο Μπρους σε μια ριζοσπαστική θεραπεία ορμονών για να μετατραπεί σε... κορίτσι.
Έλεγαν ότι ήταν ο μόνος τρόπος να ζήσει φυσιολογικά από το να είναι αγόρι χωρίς το όργανό του. «Αν το μεγαλώσετε σαν κορίτσι, θα είναι κορίτσι», έλεγαν οι γιατροί που πίστευαν ακράδαντα πως όλα ήταν θέμα ανατροφής και όχι φύσης.
Μάλιστα, ο επικεφαλής γιατρός, ονόματι Τζον Μόνεϊ, πίστευε στην ουδετερότητα των φύλων και έδωσε τη λύση να μετατρέψει το όργανο του μικρού Μπρους σε γυναικείο και να περάσει ένα μεγάλο διάστημα μελετώντας την συμπεριφορά του μικρού παιδιού.
Όμως δεν έγιναν έτσι τα πράγματα. Ο Μπρους που πλέον ονομαζόταν Μπρέντα, δεν ήθελε να φορέσει φουστάνια και δεν αισθανόταν άνετα με τα μακριά του μαλλιά.
Η κατάσταση έγινε ακόμη πιο τραγική όταν ο Μόνεϊ, θέλησε να πειραματιστεί επάνω στα δίδυμα, δοκιμάζοντας ως παιχνίδι σεξουαλικές στάσεις για να εντάξει υποτίθεται την Μπρέντα στην ζωή ως κορίτσι. Τραβούσε φωτογραφίες, τους έδινε οδηγίες για να δοκιμάζουν στάσεις και τους ανάγκαζε να μένουν σε αυτές για να «τεστάρει» την Μπρέντα. O Μπράιαν αργότερα έγινε σχιζοφρενής, ενώ η Μπρέντα άρχισε να έχει τα πρώτα σημάδια βαθιάς κατάθλιψης.
Η Μπρέντα ήξερε πως δεν είναι αγόρι, αλλά ένιωθε σαν αγόρι! Οι συνεχείς επισκέψεις στους γιατρούς επιδείνωναν την κατάσταση.
Αποτέλεσμα εικόνας για the Boy Who Was Raised as a Girl Brenda Reimer
Ένας τοπικός ψυχίατρος έπεισε τους γονείς της να της πουν την αλήθεια – και η «Μπρέντα» απελευθερώθηκε. «Ξαφνικά όλα απέκτησαν νόημα, ήξερα γιατί ένιωθα όπως ένιωθα, δεν ήμουν φρικιό, δεν ήμουν τρελός. Ήμουν άντρας», δήλωνε χρόνια αργότερα, όταν πια μιλούσε επωνύμως για όσα πέρασε.
Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την αποκάλυψη, η «Μπρέντα» αποφάσισε να μπει σε μια πολυετή μάχη για να ανακτήσει την χαμένη της ταυτότητα. Άλλαξε το όνομά της σε Ντέιβιντ, υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή για να απαλλαγεί από το στήθος που της είχε δημιουργήσει η ορμονοθεραπεία, και έκανε πολλαπλές εγχειρήσεις, με τοποθέτηση μοσχευμάτων και προθέσεων, για να αποκτήσει τεχνητό πέος και όρχεις. Έκανε επίσης ενέσεις τεστοστερόνης για να αποκαταστήσει τα ανδρικά χαρακτηριστικά του.
Παρ' όλα αυτά, ο Ντέιβιντ παρέμενε καταθλιπτικός, τόσο εξαιτίας των τραυμάτων της παιδικής του ηλικίας, όσο και εξαιτίας της προοπτικής – όπως πίστευε - να μην μπορέσει ποτέ να παντρευτεί και να έχει δική του οικογένεια. Μέχρι να φτάσει στα 25 του χρόνια, είχε ήδη κάνει τρεις απόπειρες αυτοκτονίας.
Ο Ντέιβιντ τελικά παντρεύτηκε μια νεαρή μητέρα τριών παιδιών, την Τζέιν και ένιωθε χαρούμενος για την θετή του οικογένεια. Όμως η καταθλιπτική διάθεσή του επέμενε, τις νύχτες βασανιζόταν από εφιάλτες και οι ψυχικές διακυμάνσεις του ήταν μαρτύριο για τη γυναίκα του.
Όταν το 2002 αυτοκτόνησε ο δίδυμος αδελφός του, ο Μπρους, ο Ντέιβιντ βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στην κατάθλιψη – και όταν στις 2 Μαΐου 2004 η σύζυγός του, η Τζέιν, του ζήτησε να μείνουν για λίγο χώρια, κατέρρευσε.
Τρεις μέρες αργότερα, πήρε μια καραμπίνα από το σπίτι του, έκοψε την κάνη, πήγε στο πάρκινγκ ενός παρακείμενου σούπερ μάρκετ, σήκωσε το όπλο και έδωσε τέλος στο μαρτύριό του. Ήταν 39 ετών...
12 από τα πιο ακριβά λάθη που έγιναν στην ιστορία
Όλοι έχουμε δικαίωμα στο λάθος άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος.
Ωστόσο, μερικές φορές κάποιοι συνδυασμοί λαθών μπορεί να έχουν σοβαρές συνέπειες και κυρίως οικονομικές!
Δείτε παρακάτω τα 12 πιο ακριβά λάθη στον κόσμο.
12. Κατάρρευση πολυκατοικίας

Μια μέρα αυτή η πολυκατοικία στην Σανγκάη που ήταν μέρος ενός συγκροτήματος 11 πολυκατοικιών απλά έπεσε. Είναι θαύμα που δεν έπεσε πάνω σε κάποια άλλη πολυκατοικία και δεν δημιουργήθηκε το φαινόμενο ντόμινο. Οι λόγοι της κατάρρευσης ήταν τα χαμηλής ποιότητας θεμέλια και η μη συμμόρφωση με τα πρότυπα κατασκευής.
11. Η κατά λάθος καταστροφή μιας κιθάρας 150 ετών

Η κιθάρα με την οποία έπαιξε μουσική η Τζένιφερ Τζέισον Λέιχ στην ταινία του Ταραντίνο "The Hateful Eight" ήταν μια πραγματική κιθάρα ηλικίας 150 ετών, που είχαν νοικιάσει από το μουσείο κιθάρας Μάρτιν. Υπέθεσαν ότι για την συγκεκριμένη σκηνή θα έπαιρναν ένα αντίγραφο της κιθάρας, αλλά ο Κερτ Ράσελ δεν ήταν ενήμερος και έσπασε την κιθάρα.
10. Ένα πολύ βαρύ υποβρύχιο που δεν ερχόταν στην επιφάνεια

Η κυβέρνηση της Ισπανίας ξόδεψε 1,75 δισεκατομμύρια ευρώ για αυτό το καινούργιο υποβρύχιο, αλλά κατά την διάρκεια της κατασκευής κατάλαβαν ότι ήταν πολύ βαρύ και δεν θα μπορούσε να ξαναβγεί στην επιφάνεια μόλις βυθιζόταν. Από ότι φαίνεται κάποιος έκανε λάθος στους υπολογισμούς από την αρχή.
9. Μιλένιουμ, η γέφυρα που χορεύει

Η γέφυρα βρίσκεται στο Λονδίνο. Εγκαινιάστηκε το 2000 και παρά λίγο να κλείσει αμέσως. Από ότι φάνηκε όταν βρίσκονταν πάνω της πολλοί άνθρωποι, άρχιζε να κουνιέται. Για την ανακατασκευή και την προσθήκη σταθεροποιητικών στοιχείων χρειάστηκαν άλλα 5 δισεκατομμύρια.
8. Η απώλεια ενός διαστημόπλοιου

Το Mars Climate Orbiter αναπτύχθηκε από τη NASA για να μελετήσει το κλίμα στον Άρη. Ωστόσο, λόγω ενός απίστευτου λάθους, η επαφή με το διαστημόπλοιο χάθηκε όταν βρισκόταν στην ατμόσφαιρα.
7. Ένας ουρανοξύστης που λιώνει αυτοκίνητα

Χάρη στο κοίλο σχήμα του και την επιφάνεια του γυαλιού, ο ουρανοξύστης Walkie-Talkie στο Λονδίνο δεν είναι παρά ένας τεράστιος καθρέπτης. Το φως της αντανάκλασης ήταν τόσο έντονο που έλιωσε μερικά από τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα σε κοντινή απόσταση. Για να αποφύγουν περαιτέρω ζημιές, εγκατέστησαν ηλιακή προστασία στο κτίριο.
6. Πεταμένα bitcoin

Το 2009 εμφανίστηκαν bitcoin και τότε ήταν εύκολο να τα αποκτήσει κάποιος. Ο Άγγλος James Howell είχε συγκεντρώσει 7.500 σε ψηφιακά νομίσματα, αλλά τότε δεν είχαν σχεδόν καμία αξία. Ωστόσο, μέχρι το 2013 η αξία των bitcoin είχε φτάσει τα 7.5 εκατομμύρια. Όταν ο άντρας έμαθε πόσο τυχερός ήταν, συνειδητοποίησε ότι είχε πετάξει τον σκληρό δίσκο στα σκουπίδια.
5. Βάσα, το βυθισμένο πλοίο

Το πλοίο Βάσα θα γινόταν η ναυαρχίδα του ναυτικού της Σουηδίας τον 17ο αιώνα. Ωστόσο, δεν πρόλαβε καν να φύγει από το ναυπηγείo και να πάει στον κόλπο της Στοκχόλμης.
Εξαιτίας ενός λανθασμένου σχεδιασμού, το πλοίο ήταν πολύ ασταθές. Με λίγο αέρα αναποδογύρισε μπροστά στα μάτια πολλών κατοίκων.
4. Το ένα μέρος της γέφυρας κατέρρευσε

Η γέφυρα πάνω από τον ποταμό Χαν στην Σεούλ έγινε διάσημη, όταν ένα κομμάτι της κατέρρευσε σε ώρα αιχμής το 1994. Το κεντρικό κομμάτι της κατασκευής έπεσε στο ποτάμι, εξαιτίας κακής κατασκευής.
3. Λίμνη με διαρροή

Το 1989 σε μια αναζήτηση πετρελαίου δημιουργήθηκε μια διαρροή στην λίμνη Peigneur στις ΗΠΑ. Εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών, το τρυπάνι κατέστρεψε τον θόλο ενός ορυχείου αλατιού. Όσο περνούσε ο καιρός, τόσο περισσότερο μεγάλωνε η τρύπα. Η δίνη που σχηματίστηκε την εξέδρα, φορτηγά και ένα νησάκι. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκε κανένας.
2. Πλατιά βαγόνια και στενές πλατφόρμες

Το 2014, η σιδηροδρομική εταιρεία SNCF αποφάσισε να εκσυγχρονίσει το δίκτυο μεταφορών της και παρήγγειλε 2.000 καινούργια τρένα με κόστος 15 δισεκατομμύρια δολάρια.
Δυστυχώς, εξαιτίας λανθασμένων υπολογισμών τα τρένα φτιάχτηκαν πιο πλατιά από τις πλατφόρμες. Το πρόβλημα έπρεπε να λυθεί άμεσα και κόστισε άλλα 50 δισεκατομμύρια.
1. Η πώληση της Αλάσκα

Τον Μάρτιο του 1867, η Ρωσία πούλησε την Αλάσκα στην Αμερική για 7.2 εκατομμύρια δολάρια. Εκείνη την εποχή η Ρωσία κέρδισε πολλά χρήματα, αλλά έχασε τους φυσικούς πόρους της Αλάσκα που κοστίζουν δισεκατομμύρια.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!