Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Το πρώτο SUV της Aston Martin
Η Aston Martin, ακολουθεί τον δρόμο που χάραξαν οι διάσημες αυτοκινητοβιομηχανίες Rolls-Royce, Lamborghini, Bentley και Ferrari. Ένας δρόμος που οδηγεί στη δημιουργία πανάκριβων SUV, ειδικών προδιαγραφών.

Η πολυτελής βρετανική μάρκα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, λανσάρει το πρώτο της SUV. Το ονόμασε DBX, και το εξόπλισε με ότι καλύτερο διαθέτει στα εργαστήρια της.

Ανταγωνίζεται τα ζηλευτά SUV με την υπερβολική δόση πολυτέλειας, την Bentley Bentayga που κυκλοφόρησε το 2016, την Lamborghini Urus και την Rolls-Royce Cullinan που κυκλοφόρησαν το 2018. Στο δρόμο της θα βρει και το νέο SUV της Ferrari, το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2022.

Ο σχεδιασμός της DBX έχει λεπτομέρειες που την συνδέουν με την υπόλοιπη γκάμα της μάρκας.

Η DBX, στηρίχθηκε σε ένα πρωτότυπο που εμφάνισε η μάρκα το 2015 στο Σαλόνι της Γενεύης. Βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα. Κατασκευαστεί στο νέο εργοστάσιο της Aston Martin στο St Athan της Νότιας Ουαλίας.

Η εντυπωσιακή DBX, παίρνει ενέργεια από έναν  υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 4.0, που αποδίδει 542 ίππους. Αυτό το μοτέρ προέρχεται από την Mercedes AMG και κινεί τα  σπορ μοντέλα της φίρμας, Vantage και DB11. Συνδυάζεται με  αυτόματο κιβώτιο εννέα ταχυτήτων και σύστημα τετρακίνησης.


Επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 4,5΄΄ και η τελική ταχύτητα φθάνει τα 295 χλμ./ώρα.

Ο εξοπλισμός ασφάλειας περιλαμβάνει προειδοποίηση σύγκρουσης, προειδοποίηση αναχώρησης από τη λωρίδα,  σύστημα ελέγχου ταχύτητας κ.α.

Η Aston Martin DBX, κοστίζει 158.000 λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο, 193.500 ευρώ στη Γερμανία και 189.900 δολάρια στις ΗΠΑ.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αποσκοπεί στην άνοδο της ετήσιας παγκόσμιας παραγωγής σε 14.000 οχήματα το 2023 με τη βοήθεια της DBX. Οι συνολικές πωλήσεις της μάρκας για το 2018 ανήλθαν σε 6.441 και η εταιρεία στοχεύει φέτος σε 6.300 έως 6.500 παραδόσεις.

Η DBX έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για την Aston Martin. Η αυτοκινητοβιομηχανία πουλήθηκε από την Ford Motor το 2007 και τώρα ανήκει σε μεγάλο βαθμό στις εταιρείες του Κουβέιτ και  ιταλικών ιδιωτικών επενδυτικών εταιρειών.

Τον περασμένο Οκτώβριο η μετοχή της ήταν στις 19 λίρες, αλλά από τότε έχει πέσει κατά περίπου 75%, λόγω της πτώσης της ζήτησης στην Ευρώπη για τα υπερπολυτελή αυτοκίνητα και της μείωσης των πωλήσεων του μοντέλου Vantage.

Δεν αποτελεί έκπληξη που το Instagram έχει στον ίδιο του τον λογαριασμό τους περισσότερους followers, αφού από την ίδρυσή του το 2010 μέχρι σήμερα έχει εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά μέσα.
Το Instagram account έχει 317 εκατ. ακόλουθους και βρίσκεται στην πρώτη θέση των λογαριασμών με τους περισσότερους followers.
Στη δεύτερη θέση – και πρώτος από τους λογαριασμούς προσωπικοτήτων και όχι εταιρειών – βρίσκεται ο αστέρας της Γιουβέντους, Christiano Ronaldo, με 190 εκατ. ακόλουθους.
Το Instagram έχει αναρτήσει μέχρι στιγμής περίπου 6.124 ποστ, πολλά από τα οποία αφορούν τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους στην πλατφόρμα του.
Ο Ronaldo έχει αναρτήσει περίπου 2.695 ποστ, που αφορούν επαγγελματικά επιτεύγματα και στιγμές με την οικογένειά του.
Πολύ κοντά στον αστέρα του ποδοσφαίρου, στην τρίτη θέση, βρίσκεται η τραγουδίστρια Ariana Grande με 167 εκατ. ακόλουθους.
Στην τέταρτη και πέμπτη θέση της λίστας με τους λογαριασμούς με τους περισσότερους followers βρίσκεται ο ηθοποιός Dwayne Johnson και η ηθοποιός και τραγουδίστρια Selena Gomez αντίστοιχα.
Η Selena είχε μέχρι πρότινος τους περισσότερους ακόλουθους, ωστόσο έχασε τα σκήπτρα από τον Ronaldo τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και από την Ariana και τον «The Rock» νωρίτερα φέτος.

Top 30 most-followed Instagram accounts
Instagram – 317 million
Cristiano Ronaldo – 190 million
Ariana Grande – 167 million
Dwayne ‘The Rock’ Johnson – 162 million
Selena Gomez – 161 million
Kim Kardashian West – 152 million
Kylie Jenner – 151 million
Leo Messi – 136 million
Beyonce – 135 million
Neymar Jr. – 128 million
National Geographic – 126 million
Taylor Swift – 122 million
Justin Bieber – 121 million
Kendall Jenner – 118 million
Nicki Minaj – 108 million
Jennifer Lopez – 105 million
Miley Cyrus – 101 million
Khloe Kardashian – 100 million
Nike – 95.4 million
Katy Perry – 86.9 million
Kourtney Kardashian – 83.3 million
Kevin Hart – 81.3 million
Real Madrid CF – 80.5 million
FC Barcelona – 79.7 million
Ellen DeGeneres – 79.6 million
Rihanna – 76.9 million
Demi Lovato – 75.3 million
Victoria’s Secret – 68.5 million
Zendaya – 63.5 million
Drake – 61.7 million
10 Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας που πρέπει να δειςΔείτε δέκα ταινίες οι οποίες παρ’ ότι βραβεύτηκαν με Όσκαρ είναι πολύ πιο ιδιαίτερες αλλά και κατά τη γνώμη μας μοναδικές από τον σωρό των λουσάτων υπερπαραγωγών του Χόλιγουντ.

Amarcord (1973)

Ο μεγάλος κινηματογραφικός ποιητής Φελίνι δημιουργεί μια λυρική αυτοβιογραφία και ταυτόχρονα έναν σχολιασμό της ιταλικής κοινωνία καθώς ανδρώνεται κατά τις δεκαετίες του φασισμού. Συνοδοιπόροι σε αυτό το υπέροχο ταξίδι του ο Ρουτζέρο Μαστρογιάνι στο μοντάζ, ο Τζουζέπε Ροτούνο στην φωτογραφία και ο Νίνο Ρότα στη μουσική.

Mephisto (1981)

Η αριστουργηματική η ταινία του Ίστβαν Ζάμπο (το πρώτο ξενόγλωσσο Όσκαρ για την Ουγγαρία), βασίζεται στο έργο του Κλάους Μαν του ’36 με πρωταγωνιστή έναν παθιασμένο Κλάους Μαρία Μπραντάουερ είναι ένα συγκλονιστικό σχόλιο γύρω από το θέμα της τέχνης και της πολιτικής.

Ινδοκίνα (1992)

Μπορεί ο έρωτας να βρίσκεται το επίκεντρο αυτής της υπέροχης ταινίας εποχής στην Ινδοκίνα του ’30, όμως ο Ρεζίς Βαρνιέ βλέπει πέρα από αυτόν και δημιουργεί ένα εξαιρετικό σχόλιο πάνω στον γαλλικό αποικιοκρατισμό, με μπόλικο ρετρό νοσταλγία για τη μαγεία μιας χαμένης εποχής, με πρωταγωνίστρια την εκτυφλωτική Κατρίν Ντενέβ.

Ο Μικρός Κόλια (1996)

Στην Πράγα του 1988, ένας πενηντάρης μουσικός, θύμα του καθεστώτος αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία του έναν πεντάχρονο Ρώσο σε αυτό το πανέμορφο κινηματογραφικό διαμαντάκι, γεμάτο τρυφερότητα και ανθρωπιά, με την ιδιοφυή σφραγίδα του Γιαν Σβεράκ.

Όλα για τη μητέρα μου (1999)

Το αριστούργημα του Αλμοδόβαρ «αφιερώνεται στην Bette Davis, τη Romy Schneider, την Gena Rowlands. Σε όλες τις ηθοποιούς που έπαιξαν το ρόλο της ηθοποιού. Σε όλες τις γυναίκες που παίζουν το ρόλο της γυναίκας κάθε μέρα και όλους τους άντρες που παίζουν το ρόλο της γυναίκας κάθε νύχτα. Σε όλες τις γυναίκες που θέλουν να γίνουν μητέρες. Σε όλες τις μητέρες. Στη μητέρα μου».

No Man`s Land (2001)

Στη Βοσνία του ’92, δύο βόσνιοι και ένας σέρβος στρατιώτης βρίσκονται παγιδευμένοι σε ένα χαντάκι, στο μέτωπο των δύο πλευρών σε μια πικρή αλλά και χιουμοριστική ταινία, με συναισθηματικές αυξομειώσεις, η οποία διεκδικεί επάξια τη θέση της ανάμεσα στα κορυφαία αντιπολεμικά αριστουργήματα.

Tsotsi (2005)

Ο Τσότσι, ανήλικος αρχηγός μιας αδίστακτης συμμορίας στις παραγκουπόλεις του Γιοχάνεσμπουργκ, απάγει κατά λάθος ένα βρέφος και αποφασίζει να το κρατήσει. Χωρίς στυλιζάρισμα, με ρεαλισμό και κινηματογραφική δύναμη, η ταινία του Γκάβιν Χουντ μιλά απλά και κατανοητά (στη γλώσσα των Ζουλού) για τη δύναμη της αγάπης.

Αναχωρήσεις (2008)

Από την Ιαπωνία και τον Γιοτζίρο Τακίτα με πολύ αγάπη για τη μουσική, έρχεται μια ταινία εξαιρετικά γραμμένη και υπέροχα σκηνοθετημένη που προκαλεί συγκίνηση και θίγει μοναδικά το ζήτημα του θανάτου ως τέχνη, με τη ματιά ενός άλλου πολιτισμού.

Ένας Χωρισμός (2011)

Ο Ασγκάρ Φαραντί καταφέρνει να χωρέσει μέσα σε μια μόνο ταινία την επίδραση της θρησκείας στην ελευθερία, τον ταξικό διαχωρισμό, την επίδραση του εγωισμού στις σχέσεις, τα σύνορα φασισμού και αυστηρής διαπαιδαγώγησης και ένα σωρό ακόμα έννοιες που καθιστούν αυτή τη ταινία μοναδική.

Ida (2013)

Ο Πολωνός Πάβελ Παβλικόφσκι στήνει ένα ασπρόμαυρο αριστούργημα μοντέρνου στιλιζαρίσματος, μια ταινία εποχής και συνάμα ένα συγκινητικό οδοιπορικό με επίκεντρο μια δόκιμη μοναχή η οποία ανακαλύπτει πως είναι εβραϊκής καταγωγής και ξεκινά ένα ταξίδια ανεύρεσης του τάφου αλλά και του τρόπου θανάτου των γονιών της.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!