Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει τριμελής οικογένεια από την Καλαμάτα που κινδυνεύει να βρεθεί στο δρόμο, λόγω ανεργίας κάνοντας παράλληλα αγώνα για την επιβίωση. Ο 32χρονος Γιώργος ζει με τη σύζυγο και την 4χρονη κόρη τους σε μισθωμένο διαμέρισμα, αφού δεν έχουν δικό τους σπίτι.

Μέχρι πριν από λίγους μήνες, προσπαθούσαν και τα κατάφερναν να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. «Δούλευα κατά καιρούς στον δήμο Μεσσηνίας με προγράμματα και τα φέρναμε βόλτα, έκανα και κάποια μεροκάματα και τα βγάζαμε πέρα. Τώρα όμως, έχω πολύ καιρό να δουλέψω», λέει ο ίδιος μιλώντας στο patrisnews

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τους τελευταίους μήνες να μην μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. «Τα ενοίκια έχουν συσσωρευτεί, χρωστάω το φως και το νερό και η ιδιοκτήτρια του σπιτιού που έχει δώσει περιθώριο λίγες ημέρες να πληρώσω τουλάχιστον ένα μέρος. Διαφορετικά, πρέπει να φύγω», λέει ο 32χρονος που έχει περιέλθει σε απελπισία, αφού τα προβλήματα δε σταματούν εκεί.

Η απελπισία τον έχει οδηγήσει σε τέτοιο σημείο που όπως δήλωσε «...έχω σκεφτεί μέχρι και να δώσω το νεφρό μου για να ζήσω την οικογένειά μου και να μη βρεθούμε στο δρόμο» Μέσα από την εφημερίδα «Πατρίς», ο 32χρονος κάνει έκκληση για βοήθεια σε κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη.

http://www.thestival.gr 
Η κλειτοριδεκτομή είναι ο ακρωτηριασμός των εξωτερικών γεννητικών οργάνων της γυναίκας. Είναι μορφή «σεξουαλικού ευνουχισμού» για να υποδηλώσει την απόλυτη υποταγή στον μελλοντικό της σύζυγο.

Πρόκειται για έθιμο που απαντάται κυρίως στις μουσουλμανικές χώρες της Αφρικής, χωρίς να υπάρχει καμία αναφορά στο Κοράνι. Αναφορές για την κλειτοριδεκτομή υπάρχουν στους αρχαίους έλληνες συγγραφείς. Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι τον 5ο αιώνα π.Χ. οι Φοίνικες, οι Χετταίοι και οι Αιθίοπες πραγματοποιούσαν κλειτοριδεκτομή στα κορίτσια τους, ενώ ο Στράβων στους ελληνιστικούς χρόνους την αποκαλεί «γυναικεία περιτομή».

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, 150 εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη έχουν υποστεί κλειτοριδεκτομή, ενώ κάθε χρόνο προστίθεται 2 εκατομμύρια.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών κήρυξε την 6η Φεβρουαρίου «Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κλειτοριδεκτομής», για να ευαισθητοποιήσει το διεθνές κοινό και ιδιαίτερα της Αφρικανούς για τη βάρβαρη αυτή πρακτική, που προσβάλλει τα ανθρώπινα δικαιώματα και εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία της γυναίκας.

Ήδη, σχεδόν όλες οι χώρες της Αφρικής έχουν ποινικοποιήσει την κλειτοριδεκτομή.

http://www.pinnokio.gr
Μετέφερε ζωντανό πρόβατο ανάμεσα σε νεκρά από καταρροϊκό πυρετό

Πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ για «κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου» επιβλήθηκε σε 43χρονο Λαρισαίο, οδηγό φορτηγού αυτοκινήτου. Ο 43χρονος, ύστερα από έλεγχο της αστυνομίας, βρέθηκε να μεταφέρει κι ένα ζωντανό πρόβατο, μεταξύ άλλων προβάτων και βοοειδών, που ήταν νεκρά λόγω καταρροϊκού πυρετού.

Ο 43χρονος είχε παραλάβει από κτηνοτροφική μονάδα νεκρά ζώα από καταρροϊκό πυρετό, προκειμένου να τα οδηγήσει σε αποτεφρωτήρα, αλλά όπως διαπιστώθηκε κατά τον έλεγχο, ανάμεσα στα νεκρά ζώα βρισκόταν κι ένα ζωντανό, το οποίο έπασχε μεν από καταρροϊκό πυρετό, αλλά δεν είχε πεθάνει.

Την καταγγελία έκαναν πολίτες, οι οποίες εντόπισαν το ζωντανό πρόβατο μέσα στο σταθμευμένο φορτηγό, οπότε επενέβη η ΕΛΑΣ και το αποτέλεσμα ήταν ότι επιβλήθηκε στον οδηγό του φορτηγού το τσουχτερό αυτό πρόστιμο, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία. 
 
Σοκ προκαλούν οι καταγγελίες εκπαιδευτικών για περιστατικά υποσιτισμού παιδιών...
σε σχολεία της Αθήνας που έγιναν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων.

Συγκεκριμένα,  δύο εκπαιδευτικοί, η Ανδριανή Προκόπη από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Παρθενώνας» και ο Μαριόλης Δημήτρης από τον Α΄ Σύλλογο Εκπαιδευτικών «Αμπελόκηποι», αναφέρθηκαν σε περιστατικά υποσιτισμού παιδιών στα σχολεία.

Οι δυο εκπαιδευτικοί χαρακτήρισαν την κατάσταση «δραματική», σημείωσαν, ότι καλούνται «να διδάξουν σε παιδιά που πεινάνε», ενώ ο κ. Μαριόλης αναφέρθηκε ειδικά στην περίπτωση «παιδιού που είχε να φάει δυο ημέρες».

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν σημειωθεί σοβαρές καθυστερήσεις στον διεθνή διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων -ύψους σχεδόν 1 εκατ. ευρώ-, με αποτέλεσμα το το Δημοτικό Βρεφοκομείο να αδυνατεί να προετοιμάσει καθημερινά 10.500 μερίδες φαγητού που διανέμονται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα σχολεία και στα συσσίτια του δήμου.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η τροφοδοσία του Δημοτικού Βρεφοκομείου γίνεται από χορηγίες, με αποτέλεσμα να προετοιμάζονται μόνο οι 4.500 μερίδες φαγητού για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στα σχολεία δεν μοιράζονται μερίδες, ενώ τα συσσίτια του δήμου Αθηναίων έχει αναλάβει κέτερινγκ που έχει και στο παρελθόν διανείμει μερίδες στα συσσίτια.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης διαβεβαίωσε, ότι το πρόβλημα θα λυθεί έως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Παρόλα αυτά, ο διαγωνισμός -όπως είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κωνσταντίνου- έχει μπλοκάρει εδώ και ένα χρόνο και ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Ευθύνες για την κατάσταση αποδόθηκαν από τον κ. Καμίνη σε γραφειοκρατικά προσκόμματα, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Μπρούλιας σημείωσε ότι «ευθύνες υπάρχουν και σε εμάς και στην κυβέρνηση».

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Ο τρόπος που εισβάλλει στο ανθρώπινο σώμα είναι μοναδικός. Κινείται πανέξυπνα, εκμεταλλεύεται με μαεστρία το ανοσοποιητικό μας σύστημα για να επιβιώσει και μπορεί πανεύκολα να ξεφύγει από τον ξενιστή του, μολύνοντας όποιον βρίσκεται τριγύρω.

Είναι, σύμφωνα με το onmed, ο πιο μεταδοτικός ιός και κατατάσσεται στην ευρύτερη κατηγορία των ιών που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα. Η επιδημία που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, η οποία ξεκίνησε από τις εγκαταστάσεις της Ντίσνεϊλαντ τον περασμένο Δεκέμβριο, αποδεικνύει στην πράξη πόσο μεταδοτικός είναι ο ιός της ιλαράς. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, τα καταγεγραμμένα περιστατικά λοίμωξης έχουν ήδη ξεπεράσει τα 100.

Πώς γίνεται να εξαπλώνεται η ιλαρά με τέτοια ιλιγγιώδη ταχύτητα και γιατί ο ιός είναι τόσο μεταδοτικός;

Ο Roberto Cattaneo είναι ο επιστήμονες που κατάφερε να δώσει απάντηση στα ερωτήματα αυτά. Ο καθηγητής Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας της Mayo Clinic μελετά τον ιό της ιλαράς εδώ και 30 χρόνια. «Είναι ο πιο μεταδοτικός ιός που υπάρχει», δηλώνει.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, ο ιός της ιλαράς ανήκει στην κατηγορία των ιών που προσβάλλουν το αναπνευστικό σύστημα, όπως και ο ιός της γρίπης. Τέτοιου είδους ιοί εισβάλλουν στους πνεύμονες και αντιγράφονται στα τοιχώματά τους (επιθήλια). Όταν ο ιός της ιλαράς φτάσει στους πνεύμονες δεν παραμένει αδρανής, αλλά «κάνει αεροπειρατεία» σε ένα κύτταρο του ανοσοποιητικού κι έτσι εισβάλλει στο ανοσοποιητικό σύστημα. Εκεί, αντιγράφεται και εξέρχεται από τον οργανισμό κατά τρόπο... διαβολικό! Αντί να ξεκινά την ανοδική πορεία του από κάποιο σημείο βαθιά στους πνεύμονες, όπως αρκετοί άλλοι ιοί, ο ιός της ιλαράς απελευθερώνεται ορμητικά από το ανώτερο τμήμα του αναπνευστικού, την τραχεία. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το σχετικό δημοσίευμα του ΤΙΜΕ, ο ιός της ιλαράς χρησιμοποιεί την τραχεία ως τραμπολίνο για να εξέλθει με ευκολία από την αναπνευστική οδό.
Όπως καταλαβαίνει κανείς, ο ιός εγκαθίσταται στο κατάλληλο σημείο ώστε να απελευθερωθεί και να εξαπλωθεί με ευκολία με τα σταγονίδια όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε. Με το βήχα και το φτάρνισμα απελευθερώνονται στον αέρα τεράστιες ποσότητες ιικού φορτίου. Όταν εξέρχεται από τον ξενιστή του, ο ιός της ιλαράς μπορεί να επιβιώσει επάνω σε μια επιφάνεια για δύο ώρες. Έαν κάποιος έχει μολυνθεί από τον ιό, θα μολύνει το 90% των ανθρώπων που υπάρχουν γύρω του, εάν αυτοί δεν έχουν κάνει το απαραίτητο εμβόλιο.
Τα παραπάνω εξηγούν γιατί η επιδημία ιλαράς στις ΗΠΑ εξαπλώνεται τόσο γρήγορα και γιατί έχει συνδεθεί τόσο άμεσα με το επικίνδυνο αντι-εμβολιαστικό κίνημα.

http://www.thestival.gr
Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων στο Δημόσιο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον Real Fm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ερωτηθείς τι θα κάνει σε σχέση με τις επαναπροσλήψεις απολυμένων του προηγουμένου, μνημονιακού διαστήματος, ανέφερε:

«Είναι ένα θέμα που το θεωρούμε ζήτημα δικαιοσύνης και σε ό,τι με αφορά την αποκατάσταση μιας αντισυνταγματικότητας. Η δαπάνη δεν θα είναι μεγάλη και ούτως ή άλλως θα συμψηφιστεί με ήδη προβλεπόμενες δαπάνες προσωπικού – προσλήψεων».

«Ξέρετε», συνέχισε, «πόσοι έχουν απολυθεί και δεν μισθοδοτούνται; 1065. Παραμένουν στη θέση τους, για παράδειγμα, πάρα πολλοί με δικαστικές αποφάσεις».

Στο ερώτημα αν θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν δικαιωθεί δικαστικά, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε:

«Όχι, όλοι θα επιστρέψουν, όλοι οι απολυμένοι. Το κόστος μισθοδοσίας των περισσότερων από αυτών ήδη καταβάλλεται γιατί έχουν παραμείνει στη θέση τους λόγω δικαστικών αποφάσεων ή επειδή εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και τους καταβάλλεται ένα τμήμα των αποδοχών τους».

Όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, «η επιβάρυνση είναι μόλις 33 εκατ. ευρώ, είναι μεγάλο ποσό, αλλά εξασφαλίζεται».

http://www.enikos.gr 
Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής. Τη θέση κατέλαβε με 235 ψήφους (ρεκόρ ψήφων) η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ορκωμοσία των βουλευτών του Γιάννη Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι οποίοι ορκίστηκαν με πολιτικό όρκο.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συγκέντρωσε 235 ψήφους επί 298 βουλευτών, ενώ στην κάλπη βρέθηκαν ακόμη 61 λευκά και δύο άκυρα ψηφοδέλτια. Είναι η νεαρότερη σε ηλικία, και η δεύτερη γυναίκα Πρόεδρος της Βουλής.

Η εκλογή των αντιπροέδρων, των κοσμητόρων και των γραμματέων θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα.

Οι ημερομηνίες λήξεις είναι παντού: από άψυχα υλικά όπως τρόφιμα και αναψυκτικά, μέχρι και… έμψυχα όπως οι διαπροσωπικές σχέσεις.

Επειδή όπως το θέμα είναι το νερό, έχετε αναρωτηθεί πότε αυτό λήγει; Αν και το νερό δεν χαλάει, εντούτοις το πρόβλημα εστιάζεται στα πλαστικά μπουκάλια:

Το εμφιαλωμένο νερό έχει ημερομηνία λήξης κι αυτό γιατί μπορεί να αλλοιωθεί από τη συσκευασία ή ακόμα και το περιβάλλον αποθήκευσής.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων αναφέρει πάντως ότι το πλαστικό δεν είναι επικίνδυνο ή τοξικό, αλλά ούτε είναι απόλυτα υγιές.

Το πλαστικό που χρησιμοποιείται ευρέως είναι το τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο (ΡΕΤ), το οποίο είναι ελαφρώς πορώδες και μπορεί να «προσελκύσει» μυρωδιές και γεύσεις από τον έξω κόσμο. Έτσι, το νερό μπορεί να αλλάξει τη γεύση και τη μυρωδιά του αν το φυλάσσετε, για παράδειγμα, σε ένα σκονισμένο ντουλάπι.

Από τη στιγμή του ανοίγματος καλό είναι να το καταναλώνουμε ή να το επιστρέφουμε πίσω στο περιβάλλον μέσα σε 2 εβδομάδες.

http://www.seleo.gr 
Στο Δημόσιο, αναμένεται να επιστρέψουν το επόμενο διάστημα 3.600 Δημόσιοι υπάλληλοι, που είτε το προηγούμενο διάστημα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, είτε απολύθηκαν από τις κεντρικές υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού για τις οποίες έχει την ευθύνη το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Το σχέδιο του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου για την.... επάνοδο των απολυθέντων και διαθεσίμων στο Δημόσιο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Εθνος», περιλαμβάνει αρχικά την άμεση καταγραφή των κενών στις υπηρεσίες του Δημοσίου, εν συνεχεία την προκήρυξη νέας κλειστής κινητικότητας που θα αφορά μονάχα υπαλλήλους που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή έχουν απολυθεί και εν τέλει η επιλογή βάσει των προτιμήσεων που έχουν δηλώσει οι υπάλληλοι και φυσικά βάσει της προϋπηρεσίας τους και των μορίων που θα έχουν.
Παράλληλα για τους υπαλλήλους που δεν επιθυμούν να μπουν σε αυτό το καθεστώς κινητικότητας αναμένεται να επιλεγεί η λύση της επαναπρόσληψής τους αρχικά στην παλιά θέση τους και εν συνεχεία να τεθούν σε νέο κύμα κινητικότητας με βάση το οποίο θα επιχειρηθεί να καλυφθούν τα κενά.
Στόχος είναι όλη αυτή η διαδικασία να κινηθεί άμεσα έτσι ώστε να μην περάσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του ενός μήνα.

http://simantra.blogspot.gr 
Ο Τζόνι Ντεπ παντρεύτηκε την - κατά 23 χρόνια νεότερή του - ηθοποιό Άμπερ Χερντ, σε τελετή που έγινε στη βίλα του στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το περιοδικό People, το ζευγάρι ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου χωρίς πολύ κόσμο και με μια απλή πολιτική τελετή. Το δημοσίευμα αναφέρει πως πρόκειται να κάνουν ακόμη έναν γάμο, μέσα στο επόμενο σαββατοκύριακο, στο ιδιωτικό νησί του Ντεπ, κοντά στις Μπαχάμες.

Οι δυο τους ήταν αρραβωνιασμένοι εδώ και αρκετό καιρό, ενώ είναι μαζί από το 2012. Γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της ταινίας «Μεθυσμένο Ημερολόγιο» (2011), όπου πρωταγωνιστούσαν.


Ο Τζόνι Ντεπ έχει δύο παιδιά, τη 15χρονη Λίλι - Ρόουζ και τον 12χρονο Τζακ, από την δεκατετράχρονη σχέση του με τη Γαλλίδα τραγουδίστρια Βανέσα Παραντί, την οποία όμως δεν παντρεύτηκε ποτέ. Δεν πρόκειται για τον πρώτο γάμο του 51χρονου ηθοποιού, καθώς από το 1983 μέχρι το 1985 ήταν παντρεμένος με την μακιγιέζ Λόρι Αν Άλισον.

http://www.naftemporiki.gr 
Έρχονται 800 με 1.000 προσλήψεις από τους 4.500 αδιόριστους επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γ. Κατρούγκαλος.

Πρόκειται για επιτυχόντες διαγωνισμών που είχαν προκηρύξει υπουργεία και φορείς και θα προσληφθούν είτε από επαναπρογραμματισμό των θέσεων όπως είπε ο υπουργός είτε από επανατοποθέτηση.

Με τους υπόλοιπους που συμμετείχαν σε διαγωνισμούς για δήμους και περιφέρειες, ο κ. Κατρούγκαλος τους παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, κ. Βούτση λέγοντας ότι είναι δική του αρμοδιότητα να αποφασίσει το τι θα γίνει.

«Με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αδιόριστων Επιτυχόντων ΑΣΕΠ συμφωνήσαμε ότι θα αποκατασταθεί η νομιμότητα, επισημαίνοντας ότι θα χρειαστεί να γίνει μια επανατοποθέτηση επαναπρογραμματισμός ανά υπουργείο ανάλογα με τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστων

http://www.fpress.gr 

Μικρότερα ποσά για τις μηνιαίες δόσεις τους αλλά και «κούρεμα» χρεών που φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και τις 150.000 ευρώ φέρνει από σήμερα η εφαρμογή των εκπτώσεων για 11.750 οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι παρέμειναν συνεπείς στην παλιά ρύθμιση των 12 έως 48 δόσεων και δεν μεταπήδησαν στη νέα με τις περισσότερες δόσεις. Μάλιστα για 750 από αυτούς τους εν λόγω συνεπείς οφειλέτες τα βάσανα τελείωσαν καθώς η οφειλή τους μηδενίστηκε επειδή μετά την εφαρμογή των εκπτώσεων η τελική οφειλή «κουρεύτηκε» αισθητά σε σημείο που να μην χρειάζεται να πληρώσουν καμία άλλη δόση.
Δείτε τα παραδείγματα στο δημοσίευμα του ελεύθερου Τύπου:
koyrema
Χρυσάφι τάζουν στον κάτοχο του σχοινιού που κρεμάστηκε ο Σαντάμ Χουσεΐν
Το σχοινί που χρησιμοποιήθηκε για τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν θέλουν να αποκτήσουν πολλοί «συλλέκτες», όπως τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις του ανθρώπου που τώρα το έχει στην κατοχή του. Πρόκειται για Μαουάφακ αλ Ρουμπάι, ο οποίος υπήρξε σύμβολος επί θεμάτων ασφαλείας του Ιράκ.

Ο ίδιος είχε φωτογραφηθεί με το σχοινί γύρω από ένα μπρούτζινο άγαλμα του άλλοτε ηγέτη του Ιράκ με αποτέλεσμα να προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Όπως αναφέρεται στον δικτυακό τόπο al araby (με έδρα το Λονδίνο) ενδιαφέρον έχουν δείξει επιχειρηματίες από το Κουβέιτ, στο οποίο είχε εισβάλει ο Χουσεΐν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μια θρησκευτική οργάνωση από το Ιράν και μια εύπορη οικογένεια από το Ισραήλ.

Όσο για την προσφορά, φαίνεται να αγγίζει τα 7 εκατομμύρια δολάρια.

O νυν κάτοχος του σχοινιού δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Independent ότι το κρατά, έως ότου δημιουργηθεί μουσείο για τα προσωπικά είδη του πρώην προέδρου του Ιράκ, αλλά και άλλα αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την εποχή του.

O Σαντάμ Χουσεΐν απαγχονίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2006.
in.gr
Γιατί οι γυναίκες είναι πιο πιστές και μονογαμικές από τους άνδρες
Οι γυναίκες στην πλειονότητά τους και σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους άνδρες «ψηφίζουν» τη μονογαμικότητα, ενώ οι άνδρες είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία. Αυτό επιβεβαιώνει μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα - και μάλλον δεν λέει κάτι καινούριο.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον διακεκριμένο καθηγητή ανθρωπολογίας Ρόμπιν Ντένμπαρ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας The Royal Society - Biology Letters, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 2.000 άτομα.

Αφενός, 585 άνθρωποι ηλικίας 18 έως 63 ετών κλήθηκαν να απαντήσουν αναλυτικά για τις σεξουαλικές συνήθειές τους. Αφετέρου, οι επιστήμονες ανέλυσαν δεδομένα από 1.314 άνδρες και γυναίκες, τα οποία αφορούσαν το μήκος του παράμεσου (το μήκος αυτού του δάχτυλου δείχνει το επίπεδο της τεστοστερόνης και όσο μεγαλύτερο είναι σε σχέση με τον δείκτη, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα απιστίας).

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το 57% των ανδρών τείνουν στην απιστία, ενώ το 43% προτιμούν να μείνουν πιστοί. Η τάση είναι αντίστροφη στις γυναίκες, μεταξύ των οποίων το 53% θέλουν να είναι πιστές και το 47% τείνουν στην απιστία. Λαμβάνοντας υπόψη μόνο τα στοιχεία σχετικά με το μεγάλο μήκος του παράμεσου, αυξάνονται τα ποσοστά απιστίας τόσο για τους άνδρες (62%), όσο και για τις γυναίκες (50%).

Η έρευνα, σύμφωνα με τους επιστήμονες, επιβεβαιώνει ότι και τα δύο φύλα εμφανίζουν στο εσωτερικό τους ένα βασικό διαχωρισμό ανάμεσα στους «πιστούς - μονογαμικούς» και στους «άπιστους - πολυγαμικούς». Αυτό διακρίνει τους ανθρώπους από τα άλλα ζώα, τα οποία είναι είτε μονογαμικά, είτε πολυγαμικά, αλλά δεν εμφανίζουν τέτοιο διχασμό.

Από δαρβινική άποψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, φαίνεται πως εξ αρχής οι άνθρωποι είχαν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα», που ακολουθούσαν δύο διακριτές εξελικτικές στρατηγικές στο θέμα του σεξ και των σχέσεων.

Η μια ανθρώπινη ομάδα - τάση προτιμά τους πολλαπλούς και σύντομης διάρκειας σεξουαλικούς συντρόφους, επειδή έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να έχει κάποιος περισσότερους απογόνους και να περάσει σε αυτούς τα γονίδιά του.

Η δεύτερη ομάδα - τάση προτιμά να επενδύει προσωπικά σε μια μακρόχρονη σεξουαλική σχέση, θεωρώντας ότι έτσι έχει μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης ο απόγονος που θα προκύψει.


tanea.gr


Από 30 – 64 φορές το χρόνο κλαίει μια γυναίκα σύμφωνα με έρευνα που έκανε ο Δρ Ad Vingerhoets, κλινικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο του Τιλμποργκ. Ο καθηγητής Vingerhoets έθεσε ένα ερωτηματολόγιο σε πάνω από 5.000 ανθρώπους από 37 χώρες, αναφορικά με το πώς εκδηλώνουν τα συναισθήματα τους.
Οι απαντήσεις εξέπληξαν τον καθηγητή καθώς οι γυναίκες φαίνεται ότι κλαίνε πολύ περισσότερο από τους άνδρες με μεγάλη διαφορά κλαίνε από 30 έως 64 φορές το χρόνο, ενώ οι άντρες μόλις 6-17 φορές το χρόνο. Το 66% των ανδρών που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσε ότι κλαίει για λιγότερο από 5 λεπτά, ενώ ένα 24% ανέβασε τη χρονική διάρκεια στα 6-15 λεπτά. Στις γυναίκες, ένα 43% ανέφερε ότι κλαίει για κάτω από 5 λεπτά, με την πλειοψηφία να παραδέχεται ότι κλαίει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο καθηγητής επισημαίνει ότι αυτό έχει επιστημονική εξήγηση σύμφωνα με την οποία σημαντικό ρόλο παίζουν οι ορμόνες των γυναικών. Παραδέχθηκε όμως ότι και οι κοινωνικές συνθήκες είναι μέρος αυτής της συναισθηματικής έκφρασης.
Να σημειωθεί ότι άλλη έρευνα έδειξε ότι οι άνδρες, όσο σκληροί και να φαίνονται στην πραγματικότητα είναι πιο συναισθηματικοί και πιο ευαίσθητοι από τις γυναίκες, απλά τα στερεότυπα τύπου «οι άνδρες δεν κλαίνε» τους θέλουν πιο σκληρούς ή πιο αδιάφορους.
naftemporiki.gr

Γίνεται μια παραλία να εξαφανιστεί ως δια μαγείας μέσα σε ένα βράδυ; Κι όμως αυτό συνέβη στο Porthleven της Κορνουάλης στη νοτιοδυτική Αγγλία, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής ξύπνησαν μια μέρα και διαπίστωσαν πως όλη η άμμος της παραλίας έλειπε από την θέση της. Το ακόμη πιο παράξενο όμως είναι πως η άμμος επέστρεψε στην θέση της μέσα σε δυο μέρες! Το συγκεκριμένο φαινόμενο οφείλεται στην παλίρροια που πλήττει συχνά τις ακτές της Αγγλίας, με τους ντόπιους ωστόσο να δηλώνουν ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.
4
7

5

Είναι η μεγάλη έκπληξη της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές της Πολωνίας: μια πρώην τηλεοπτική παρουσιάστρια με πολύ καλή εμφάνιση, ελάχιστη πολιτική εμπειρία και ένα επώνυμο που σημαίνει… «αγγούρι». Η επιλογή της 35χρονης Μαγκνταλένα Όγκορεκ για να εκπροσωπήσει τους σοσιαλδημοκράτες στις εκλογές του Μαΐου έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον του Τύπου, ενώ πορτρέτο της υποψήφιας δημοσίευσε το Playboy.
magkdalena

Ένα απλό τεστ από το BBC απαντά στην απορία που έχουμε όλοι: «Πόσα χρόνια πρέπει να δουλεύω για να κερδίσω όσα βγάζουν οι ”χρυσοί” ποδοσφαιριστές σε ένα χρόνο;» Τα αποτελέσματα θα απογοητεύσουν τους περισσότερους…
Στη φόρμα συμπληρώνεις το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημα και οι απαντήσεις έρχονται αυτόματα: Οι περισσότεροι ελληνικοί μισθοί αντιστοιχούν σε πάνω από 1000 χρόνια δουλειάς, ωσότου συμπληρωθεί το εισόδημα ενός μόλις έτους για αστέρες όπως ο Ρονάλντο, ο Μέσι και άλλοι.
Αντίστοιχα, το τεστ υπολογίζει και πόσο δουλεύει ο εκάστοτε ποδοσφαιριστής για να βγάλει τα δικά σου χρήματα – συνήθως είναι ελάχιστα λεπτά της ώρας…
Αλλά μη σταθείτε μόνο στην πρώτη οθόνη. Παρακάτω θα δείτε κι άλλα ενδιαφέρονται στοιχεία από τη σύγκριση του δικού σας εισοδήματος με αυτό των διάσημων ποδοσφαιριστών.

Μέσα στον Φεβρουάριο θα προσληφθούν 1.685 μόνιμοι και συμβαιούχοι σε διάφορους φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Οι φορείς που θα ενισχυθούν με προσωπικό είναι δήμοι, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, Ελληνική Στατιστική Αρχή, ΕΚΑΒ, ΟΑΕΔ, υπ. Δικαιοσύνης κ.α. Η πλειοψηφία των θέσεων αφορά ειδικότητες όπως διοικητικοί οδηγοί, εργάτες, πληρώματα ασθενοφόρων, στατιστικοί, καλλιτεχνικό προσωπικό, χειριστές μηχανημάτων κ.α.
Η επιλογή των υποψηφίων, όπως γράφει ο Ε. Τύπος, θα γίνει σύμφωνα με τα εξής κριτήρια: χρόνος ανεργίας, πολυτεκνία η τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, τριτεκνία ή τέκνο μονογονείκής οικογένειας, βαθμός βασικού τίτλου σπουδών και εμπειρία.
ΕΛΣΤΑΤ30
ΕΛΤΑ84
ΕΚΑΒ186
ΟΑΕΔ918
Δήμοι262
ΕΒΕΘ2
ΕΛΓΟ2
ΔΕΗ132
Υπ. Δικαιοσύνης54
ΚΑΠΕ15

Μάζεψαν 1,2 εκατ. δολάρια για σχολείο χάρη σε μία φωτογραφία!
Όλα ξεκίνησαν με τη φωτογραφία ενός πιτσιρικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Ο μικρός Αφροαμερικανός, από μια φτωχογειτονιά της αμερικανικής μεγαλούπολης, συναντήθηκε κατά τύχη με έναν διάσημο φωτογράφο και το πορτρέτο του, που έκανε τον γύρο των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, επέτρεψε μέσα σε λίγες ημέρες να συγκεντρωθεί το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για το σχολείο του.

Ο φωτογράφος Μπράντον Στάντον, γνωστός από το μπλογκ "Άνθρωποι της Νέας Υόρκης", έπεσε πάνω στον 13χρονο Βιντάλ Τσάστανετ στην υποβαθμισμένη συνοικία Μπράουνσβιλ του Μπρούκλιν, τον περασμένο μήνα. Φωτογράφισε το παιδί με το φούτερ και το αφοπλιστικό χαμόγελο και ανάρτησε τη φωτογραφία στο μπλογκ του με ένα σύντομο σχόλιο. Σ' αυτό, ο Βιντάλ έπλεκε το εγκώμιο της διευθύντριας του σχολείου του, λέγοντας πόσο πολύ τον έχει επηρεάσει στη ζωή του.

"Μας λέει ότι κάθε φορά που κάποιος εγκαταλείπει το σχολείο, χτίζουν ένα καινούριο κελί στις φυλακές. Και μια φορά είπε σε όλους τους μαθητές να σηκωθούν όρθιοι και μας είπε, στον καθέναν από εμάς, ότι είμαστε σημαντικοί", είπε ο 13χρονος.

Ο Μπράντον Στάντον εντυπωσιάστηκε τόσο πολύ που επεδίωξε να γνωρίσει τη διευθύντρια Νάντια Λόπεζ και το σχολείο, το Μοτ Χιλ Μπρίτζις Ακάντεμι.

Η Νάντια Λόπεζ του εμπιστεύτηκε ότι το όνειρό της είναι να επισκεφθούν οι μαθητές της μεγαλύτερης τάξης το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, κοντά στη Βοστόνη, για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους και να αποκτήσουν φιλοδοξίες. Τα περισσότερα από τα παιδιά δεν έχουν βγει ποτέ πέρα από τη φτωχή και επικίνδυνη γειτονιά τους.

Μαζί, ο φωτογράφος και η διευθύντρια, έκαναν έκκληση μέσω του ιστοτόπου Indiegogo για δωρεές προς το σχολείο, με την ελπίδα να συγκεντρώσουν 100.000 δολάρια. Σήμερα, το ποσό είχε φτάσει το 1,2 εκατ. δολάρια, χάρη στους 40.158 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους δώρισαν μικροποσά, από 1 έως 40 δολάρια.

Με τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν πολλά ταξίδια στο Χάρβαρντ, δέκα χρόνια θερινών δραστηριοτήτων για τα παιδιά και υποτροφίες για τους καλύτερους μαθητές, μεταξύ των οποίων είναι και ο Βιντάλ.

Ο 13χρονος έγινε σταρ εν μία νυκτί και προσκλήθηκε, μαζί με την Λόπεζ, ακόμη και στο σόου της Έλεν Ντετζένερις ενώ πολλά τηλεοπτικά κανάλια έκαναν ρεπορτάζ για το υποβαθμισμένο σχολείο του. Η Λόπεζ ομολόγησε ότι μέχρι που ο Βιντάλ μίλησε στον Μπράντον Στάντον, η ίδια είχε απελπιστεί και σκεφτόταν σοβαρά να παραιτηθεί. "Δεν ήξερα ότι μέτραγα, δεν ήξερα ότι κάποιος ενδιαφερόταν για αυτά που έκανα", εξήγησε στο κανάλι NBC.

Σύμφωνα με την Ντετζένερις, μια μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ προσφέρθηκε να εξοπλίσει όλες τις τάξεις του σχολείου με υπερσύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
news.gr
Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι άνθρωποι βιώνουν κάποια στιγμή έναν ενοχλητικό πονόδοντο.

Ο πόνος του δοντιού είναι από τους πιο έντονους και ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσετε είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που είτε από άγνοια είτε από φόβο, αντί να απευθυνθούν στον οδοντίατρο, καταφεύγουν σε διάφορα γιατροσόφια, θεωρώντας ότι ο πονόδοντος θα υποχωρήσει.

Οι ανορθόδοξες λύσεις όμως, που το πιθανότερο είναι να ακούσατε από κάποιον γνωστό ή τη γιαγιά σας, όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα το επιδεινώσει.

Το πιο διαδεδομένο γιατροσόφι είναι το ούζο, το οποίο προκαλεί πρόσκαιρο μούδιασμα, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι ο πόνος υποχωρεί.

Τα λεγόμενα και μπουκώματα με ούζο όμως, αλλά και οποιοδήποτε άλλο αλκοολούχο ποτό, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά επιδεινώνουν την κατάσταση.

Αυτό συμβαίνει γιατί το ούζο ερεθίζει τα ούλα, ενώ είναι πιθανό να προκαλέσει ελαφρύ έγκαυμα στο στόμα.

Αν δεν βρίσκετε κάποιον οδοντίατρο, προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε τον πόνο με κάποιο παυσίπονο και αποφύγετε να πάρετε φάρμακα που σας σύστησε κάποιος γνωστός.

http://www.onmed.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!