Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Θυμάστε εκείνο το βιβλίο "γυναίκες από την Αφροδίτη, άνδρες από τον Άρη"; Ε λοιπόν ακόμη και αν τα δυο φύλα είναι από τον ίδιο πλανήτη, σίγουρα οι Αμερικανοί είναι από... άλλο πλανήτη.
Μια μεγάλη έρευνα που το αμερικανικό National Science Foundation κάνει κάθε δυο χρόνια και αφορά στην επιστημονική κατάρτιση των Αμερικανών αποκάλυψε τα εξής καταπληκτικά:

α. Ένας στους τέσσερις Αμερικανούς (ποσοστό 26%) πιστεύει ότι ο Ήλιος κινείται γύρω από τη Γη.

Σχόλιο: Tι κι αν πάλεψε με θεούς, δαίμονες και αντιλήψεις ο Κοπέρνικος πριν από μισή χιλιετία για να αποδείξει το ηλιοκεντρικόν του συστήματος μας...

β. Ένας στους δυο Αμερικανούς (ποσοστό 48% !) πιστεύει ότι οι άνθρωποι όπως είμαστε σήμερα (το είδος Homo Sapiens), δεν προκύψαμε από την εξέλιξη άλλων ειδών και πρώιμων ειδών ανθρώπου αλλά υπάρχει στη Γη ως έχει ανέκαθεν, από την αρχή της ιστορίας του πλανήτη μας!

Σχόλιο: Ματαιότης, ματαιοτήτων, τα πάντα που έκανες ματαιότητα αγαπητέ Δαρβίνο!
Ωστόσο, ένα εκπληκτικό ποσοστό που αγγίζει το 90% πιστεύουν ότι η επιστήμη είναι "για το καλό της ανθρωπότητας" και βοηθά τους ανθρώπους "να λύνουν σοβαρά και μεγάλα προβλήματα".
Τέσσερις στους πέντε (80%) ενδιαφέρεται για τις νέες επιστημονικές ανακαλύψεις (μάλλον δεν ενδιαφέρεται για τις παλιές και έτσι αγνοεί κάποιες βασικές ανακαλύψεις, δεν εξηγείται αλλιώς).
Όταν όμως μπαίνει και το χρήμα στη μέση... μόνον 1 στους 3 ερωτηθέντες πιστεύει ότι πρέπει να επενδυθούν περισσότερα κονδύλια στην επιστημονική έρευνα.
news.gr
Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν μια νέα «μαλακή» μορφή ύλης, τον ζωντανό υγρό κρύσταλλο. Πρόκειται για ζωντανά βακτήρια που κολυμπούν σε ένα μη τοξικό υγρό κρύσταλλο, που έχει ως βάση το νερό.
Αυτή η δυναμική αλληλεπίδραση μεταξύ μικροοργανισμών και κρυστάλλου είναι που προσδίδει στο εν λόγω υλικό νέες ιδιότητες.
Το καινοτομικό «υβριδικό» υλικό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί μελλοντικά σε διάφορες πρακτικές εφαρμογές, μεταξύ άλλων, ως βιοαισθητήρας για την έγκαιρη διάγνωση διαφόρων ασθενειών.
Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Κεντ του Οχάιοο και του Εθνικού Εργαστηρίου Argonne του Ιλινόις έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Βιοφυσικής Εταιρίας των ΗΠΑ, που έγινε στο Σαν Φρανσίσκο.
Ως βιολογικό-μηχανικό υβρίδιο που είναι, ο ζωντανός υγρός κρύσταλλος κινείται συνεχώς και παίρνει διάφορα σχήματα ανάλογα με τα εξωτερικά ερεθίσματα που δέχεται, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Επίσης αποθηκεύει ενέργεια, όπως κάνουν οι έμβιοι όργανισμοί, προκειμένου να κινείται. Ακόμα, διαθέτει σημαντικές οπτικές ιδιότητες, σε συνδυασμό με κάποιο μικροσκόπιο, πράγμα που διευκολύνει ιδιαίτερα την ανίχνευση βακτηρίων και άλλων μικροοργανισμών.
Ο ζωντανός υγρός κρύσταλλος αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο μέσο που θα βοηθήσει τους επιστήμονες να παρατηρούν καλύτερα τις αντιδράσεις μορίων και μικροοργανισμών και τις μεταξύ τους αλληλεπιδράσεις σε μικρο-κλίμακα και νανο-κλίμακα.
Ακριβώς γι” αυτόν τον λόγο, η νέα μορφή ύλης θα είναι χρήσιμη για τη δημιουργία νέου τύπου διαγνωστικών συσκευών και βιοαισθητήρων, οι οποίες θα «βλέπουν» καλύτερα τις βιολογικές διαδικασίες, όπως η ανάπτυξη του καρκίνου ή μια λοίμωξη στο σώμα.

http://peiraxtiri.gr
Το σύστημα Hands-Free Tailgate, έξτρα στο νέο Ford Kuga, που επιτρέπει στους οδηγούς να ανοίγουν τον χώρο αποσκευών...
με μία μικρή κίνηση του ποδιού τους -έχοντας τα χέρια τους ελεύθερα για ψώνια ή αποσκευές- είναι πολύ δημοφιλές.

Πέρυσι, οι μισοί πελάτες του νέου Kuga το επέλεξαν. Πιο φανατικοί οπαδοί αποδείχτηκαν οι Ολλανδοί, καθώς πάνω από το 90% επέλεξε Hands-Free Tailgate.

Η μάρκα με την έντονη οδηγοκεντρική προσέγγιση καινοτομεί συνεχώς και ανοίγει νέους δρόμους στην αναβάθμιση των χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η μεγαλύτερη εταιρία παραγωγής αχλαδιών στην Αυστραλία είναι ελληνική. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Νέου Κόσμου» πρόκειται για την εταιρία «KalafatisColdStores», που προμηθεύει με αχλάδια τις κεντρικές αγορές όλων των μεγαλουπόλεων της Αυστραλίας.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως πάνω από μισό εκατομμύριο δέντρα καλλιεργούνται στους αχλαδώνες των Καλαφαταίων, που η έκτασή τους υπολογίζεται στα 5.000 στρέμματα.

Την εταιρία ξεκίνησε ο Βαγγέλης Καλαφάτης από την Καστοριά που μετανάστευσε στην Αυστραλία στη δεκαετία του 1950 σε ηλικία 19 ετών και άρχισε να ασχολείται με την καλλιέργεια αχλαδιών.

http://www.thestival.gr 
Δεν είναι το προφιτερόλ, ούτε το μιλφέιγ.Το πιο παχυντικό γλυκό είναι...
μία μερίδα λουκουμάδες!
Κι αν πιστεύετε πως επειδή έχουν μέλι και καρύδια, θεωρούνται υγιεινοί, απατάστε!
Ό,τι θρεπτικό υπάρχει στον λουκουμά εξουδετερώνεται μια και καλή από το τηγανητό λάδι, και κατ' επέκταση από το λίπος του λαδιού, το οποίο απορροφά η ζύμη σαν να ήταν σφουγγάρι.
Μία κουταλιά λάδι δίνει 135 θερμίδες και αν προσθέσετε το ζυμάρι και το μέλι, μιλάμε για 600 θερμίδες. Επιπλέον, οι λουκουμάδες είναι πολύ πλούσιοι και σε τρανς λιπαρά οξέα.
Πόσο επιβλαβή είναι τελικά τα κινητά τηλέφωνα για την υγεία μας; Αυτό είναι το ερώτημα εδώ και τουλάχιστον δύο δεκαετίες,  εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο. Μια ακόμη απάντηση, έρχεται από μία έρευνα που έγινε στην Βρετανία. Το γεγονός ότι η έρευνα διήρκησε 11 χρόνια και στοίχισε 16,6 εκατομμύρια ευρώ, μας κάνει να δείξουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ευρήματα. Επηρεάζει τα παιδιά; Τις εγκύους; Επηρεάζει τον ύπνο ή τη λειτουργία του εγκεφάλου; Δείτε αναλυτικά. 

Η έρευνα η οποία διεξήχθη από τον Οργανισμό Κινητές Τηλεπικοινωνίες και Έρευνα Υγείας (MTHR) , χρηματοδοτήθηκε από πληθώρα κυβερνητικών και βιομηχανικών πηγών και για να βεβαιωθεί η ακεραιότητα της, ο επιστημονικός έλεγχος του προγράμματος δόθηκε σε μία ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου που αποτελούνταν από ανεξάρτητους ειδικούς, κυρίως έμπειρους ακαδημαϊκούς.
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας δεν διαπιστώθηκε " καμία ένδειξη " βιολογικών ή δυσμενών επιπτώσεων στην υγεία .
Το εν λόγω πολύχρονο ερευνητικό πρόγραμμα δεν βρήκε κανένα αποδεικτικό στοιχείο ότι η έκθεση στην ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων και στους σταθμούς βάσης τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στην πρώιμη παιδική ηλικία , όπως και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η χρήση των κινητών τηλεφώνων μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο λευχαιμίας.
Ο καθηγητής David Coggon , Πρόεδρος της MTHR , δήλωσε: "Όταν το πρόγραμμα MTHR συγκροτήθηκε για πρώτη φορά , υπήρχαν πολλές επιστημονικές αβεβαιότητες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία από τα κινητά τηλέφωνα και οι σχετικές τεχνολογίες . Αυτό το ανεξάρτητο πρόγραμμα έχει πλέον ολοκληρωθεί , και παρά την εξαντλητική έρευνα , δεν βρήκαμε αποδείξεις για τους κινδύνους για την υγεία από τα ραδιοκύματα που παράγονται από τα κινητά τηλέφωνα ή από τους σταθμούς βάσης τους.
Χάρη στην έρευνα που διεξάγεται στο πλαίσιο του προγράμματος , μπορούμε τώρα να είμαστε πολύ πιο σίγουροι για την ασφάλεια των σύγχρονων συστημάτων τηλεπικοινωνιών . Για να είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχουν καθυστερημένη δυσμενείς επιπτώσεις , τα οποία γίνονται εμφανή μόνο μετά από πολλά χρόνια , το πρόγραμμα παρείχε χρηματοδότηση για να δημιουργήσει μια επιδημιολογική έρευνα (μελέτη COSMOS ), η οποία θα παρακολουθήσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού των χρηστών κινητών τηλεφώνων μακροπρόθεσμα".
Πάντως η έρευνα καταλήγει προτείνοντας περαιτέρω μελέτες για να δούμε τις συμπεριφορές / νευρολογικά αποτελέσματα της χρήσης του κινητού τηλεφώνου στα παιδιά, καθώς και την εξέταση σε άλλους τομείς, όπως οι ενδεχόμενες επιπτώσεις τους κατά τον ύπνο και τη λειτουργία του εγκεφάλου .

http://www.fpress.gr
Όσοι από εσάς έχουν κάνει την θητεία τους στον Ελληνικό (και όχι μόνο) στρατό, έχετε να μοιραστείτε τραγικές ιστορίες με τους φίλους σας για τα περίφημα «Godzilla» κρεατικά και άλλα τέτοια χαριτωμένα, ε;

Οι Αμερικανοί στρατιώτες φαίνεται πως, αντιμετωπίζουν ένα παρόμοιο πρόβλημα και οι επιστήμονες του στρατού, βρήκαν τον τρόπο να το λύσουν. Βλέπετε, οι στρατιώτες, όταν είναι σε εμπόλεμες ζώνες και ταλαιπωρούνται (ούτε κουβέντα για τους ανθρώπους που σκοτώνουν χωρίς λόγο βέβαια) κάποιες φορές, θέλουν οικείες γεύσεις για να τους κρατούν χαρούμενους. Όπως ένα κομμάτι πίτσα. Οι επιστήμονες του Αμερικανικού στρατού, ανακάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να διατηρήσουν ένα κομμάτι πίτσα για χρόνια και ένας στρατιώτης να μπορεί να το καταναλώσει μαζί με την υπόλοιπη ξηρά τροφή που έχει στις αποσκευές του, όταν βρίσκεται στο πεδίο μάχης.

Οι περισσότεροι στρατιώτες που βρίσκονται σε αποστολές, εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους με ατομικές μερίδες φαγητού που είναι έτοιμες, σε σακουλάκια, προς κατανάλωση. Όπως φαντάζεστε, οι μερίδες αυτές θα πρέπει να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής για να αποθηκεύονται και να χρησιμοποιούνται ως προμήθειες. Οι επιστήμονες του Στρατιωτικού Κέντρου Ανάπτυξης, Έρευνας και Μηχανικής Natrick, έφτιαξαν αυτή τη συνταγή που θα επιτρέπει σε ένα ατομικό κομμάτι πίτσας, να μπορεί να καταναλωθεί μέχρι και μετά από 3 χρόνια από την παρασκευή του.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να αυξήσουν την διάρκεια ζωής της πίτσας για τους εξής λόγους: η υγρασία από την σάλτσα τομάτας, μαζί με το τυρί και τα άλλα πρόσθετα, αναμειγνύονται με τη ζύμη όσο περνούν οι μέρες, δημιουργώντας έτσι ένα ιδανικό περιβάλλον για να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα.

Με το πέρασμα του χρόνου όμως και μέσα από διαρκή έρευνα, οι επιστήμονες βρήκαν τον τρόπο ώστε να εμποδίσουν την υγρασία να μεταφέρεται στη ζύμη, με την χρήση συστατικών όπως η ζάχαρη, το αλάτι, ή διάφορα σιρόπια που φυλακίζουν το νερό.

Αυτό από μόνο του όμως, δεν είναι αρκετό. Οι επιστήμονες χρειάστηκε να παρέμβουν και στην οξύτητα της σάλτσας του τυριού και της ζύμης ώστε να μην επιτρέπουν σε βακτήρια να αναπτύσσονται εκεί. Προσθέτοντας και δόσεις σιδήρου στη συσκευασία, δημιουργήθηκε η πίτσα που διαρκεί 3 χρόνια και αντέχει σε εξωτερικές θερμοκρασίες έως και 50 βαθμούς.

Κι αν κι εσείς, όπως εμείς, σκέφτεστε όλα εκείνα τα παιδιά που πηγαίνουν να πολεμήσουν χωρίς να υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος, αλλά κι εκείνα τα άλλα παιδιά που, σκοτώνονται από τους Αμερικανούς στρατιώτες ενώ δεν τους το ζήτησε κανείς, θα γελάσετε στη σκέψη αυτής της ανακάλυψης. Μία τραγική αλήθεια για την ανθρωπότητα όμως, αγαπητοί, είναι πως οι τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις, καθ’ όλη την διάρκεια της παγκόσμιας ιστορίας, πραγματοποιήθηκαν με αφορμή τον πόλεμο. Κι απ’ ότι φαίνεται, η μακράς διάρκειας βιονική πίτσα των Αμερικανών, είναι αυτό ακριβώς.

Αυτή είναι η ευκαιρία σας. Το διεθνές συνέδριο «Developer Days» φέρνει στην Ελλάδα τα Google Quiz που απευθύνονται σε προγραμματιστές (Software Engineers) και όσοι τα λύσουν κερδίζουν μία θέση στο δυναμικό του Αμερικάνικου κολοσσού.

Το συνέδριο «Developer Days» θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 20 και 21 Φεβρουαρίου με διοργανωτές την Κοινότητα Προγραμματιστών της Google (GDG Thessaloniki) και τη ΔΕΘ-HELEXPO.

Ο ιδρυτής του GDG Thessaloniki, Παναγιώτης Τζίνης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ εξηγεί: «τα Google Quizzes είναι μια δοκιμασία που τη διαχειρίζεται η ίδια η εταιρεία. Εμείς, ως επίσημη κοινότητα προγραμματιστών της Google προωθούμε αυτή τη διαδικασία έτσι ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε προγραμματιστές από την Ελλάδα να συμμετάσχουν και να μάθουν για τα κουίζ»,

Υπεύθυνος για τη διαδικασία που θα υλοποιηθεί την πρώτη μέρα του συνεδρίου, (Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου) θα είναι ο Fillip Hráček (Developer Relations Program Manager) από την Google Global.

http://www.thestival.gr
Ο μέσος Κινέζος στρατιώτης έχει μεγαλώσει τόσο σε ύψος όσο και σε βάρος τις τελευταίες δύο δεκαετίες, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα χώρου στα τανκς, αλλά και σε άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με Κινεζικές στρατιωτικές πηγές που επικαλείται ο Guardian, μια έρευνα που ξεκίνησε το 2009 βρήκε ότι ο μέσος στρατιώτης στην Κίνα είναι δύο εκατοστά ψηλότερος και πέντε εκατοστά πιο "πλατύς" απ' ότι 20 χρόνια πριν. Υπάρχουν αναφορές ότι οι στρατιώτες που στριμώχνονται να μπουν σε τανκς που έχουν σχεδιαστεί 30 χρόνια πριν για πληρώματα μικρότερου μεγέθους, αισθάνονται δυσφορία. Επίσης τα κοντάκια από τα τυφέκια είναι πολύ μικρά για τους ψηλούς στρατιώτες, προκαλώντας προβλήματα στην σκόπευση.

Ο Τάσος Κολλίντζας γράφει για το Σίτι – Μπαρτσελόνα και για το αθεράπευτο βίτσιο του Έλληνα να βλέπει το ποδόσφαιρο, πάνω απ' όλα, ως ένα παιχνίδι διαιτητικών λαθών.

Το παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπαρτσελόνα το περίμενα με ανυπομονησία. Είμαι φαν του αγωνιστικού στυλ και των δύο ομάδων και παρά το γεγονός ότι δεν περίμενα βροχή από γκολ (βρισκόμαστε άλλωστε στη φάση νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ) ήλπιζα ότι τουλάχιστον θα βλέπαμε ένα καλό ματς. Χρειάστηκαν δέκα – δεκαπέντε λεπτά για να καταλάβω ότι αυτό δεν θα γινόταν. Όταν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ κατεβαίνει στο γήπεδο της για να παίξει την Μπαρτσελόνα όπως θα το έκανε η Οσασούνα μέσα στο “Καμπ Νόου”, τι απαιτήσεις μπορεί να έχει κανείς να δει ένα πραγματικά μεγάλο ματς.

Η σημερινή Μπαρσελόνα δεν είναι η Μπαρτσελόνα του Πεπ Γκουαρδιόλα. Όπως εύστοχα είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Τάτα Μαρτίνο νωρίτερα μέσα στη σεζόν, δεν είναι δυνατό να έχεις κάθε χρόνο την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών. Και όμως, οι αντίπαλοί της συνεχίζουν να την αντιμετωπίζουν με το ίδιο δέος και φόβο όπως την ασταμάτητη Μπαρτσελόνα των προηγούμενων χρόνων. Δεν έχω βαρεθεί να βλέπω την Μπαρτσελόνα. Έχω βαρεθεί να βλέπω όλους τους υπόλοιπους να μην αντέχουν να την κοιτάξουν στα μάτια. Με εξαίρεση την Μπάγερν πέρσι και τη Ρεάλ Μαδρίτης τα δύο τελευταία χρόνια, δεν έχει υπάρξει άλλη ομάδα που να κατέβει στο γήπεδο για να παίξει τους “μπλαουγκράνα” στα ίσια.

Ο πολύς κόσμος κάθεται να δει ένα παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, ειδικά τα μεγάλα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ, περιμένοντας να απολαύσει θέαμα. Και συχνά μένει να γκρινιάζει στο τέλος για την ανούσια κατοχή της μπάλας, για το βαρετό “τίκι – τάκα”, για το Μέσι που δεν περνάει όλη την αντίπαλη άμυνα και δεν πετυχαίνει χατ τρικ σε κάθε παιχνίδι. Από που και ως που όμως είναι υποχρεωμένη η Μπαρτσελόνα σε κάθε αγώνα της να παίζει για δύο; Όχι μόνο για τη Λεβάντε και την Βικτόρια Πλζεν αλλά και για τη Γιουνάιτεντ, τη Σίτι, τη Μίλαν. Για ομάδες δηλαδή που βάσει ιστορίας, ονόματος ή μπάτζετ θα έπρεπε να αισθάνονται αρκετά δυνατές ώστε να την παίξουν ως ίσο προς ίσο. Τουλάχιστον μέσα στο γήπεδό τους.

Αλλά....τι κάθομαι και γράφω; Ποιος ενδιαφέρεται πραγματικά γι' αυτά. Αν κρίνω από τις αντιδράσεις στα social media αλλά και από τα σχόλια κάτω από το ρεπορτάζ του αγώνα, κανείς δεν θέλει να μιλήσει για το ματς. Αν κάνετε τον κόπο να μπείτε στο σχετικό άρθρο στη πρώτη σελίδα του gazzetta θα δείτε ότι το 90% των σχολίων από κάτω έχουν να κάνουν με τη διαιτησία. Το θέμα μας δεν είναι η Μπαρτσελόνα ούτε η Σίτι. Ούτε ο Μέσι, ο Τουρέ, ο Μαρτίνο ή ο Πελεγκρίνι. Είναι ο Γιόνας Έρικσον και οι αποφάσεις του. Η “Ουεφαλόνα” και η σφαγή της Σίτι.

Όπου σφαγή, η απόφαση του διαιτητή να σφυρίξει πέναλτι στην ανατροπή του Μέσι από τον Ντεμικέλις. Σε μια φάση που εγώ προσωπικά, βλέποντάς τη live, φώναξα πέναλτι και αποβολή (και συνεχίζω να τη βλέπω έτσι και μετά από 15 ριπλέι). Σφαγή γιατί λες και αν δεν έδινε το πέναλτι ο Έρικσον, η Σίτι παίζοντας με δέκα από το 54' δεν θα έχανε από την Μπαρτσελόνα. Μια σφαγή που συν τοις άλλοις συμπεριλαμβάνει κι ένα γκολ της Μπαρτσελόνα που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ...

Δεν θέλω να παίξω το δικηγόρο της Μπαρτσελόνα – και της κάθε Μπαρτσελόνα. Ούτε είμαι τόσο ρομαντικός ή αφελής για να πιστεύω ότι τα πάντα κρίνονται μέσα στις τέσσερις γραμμές. Ακόμα και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ. Αρνούμε όμως να δω το ποδόσφαιρο ως ένα παιχνίδι διαιτητικών αποφάσεων γύρω από το οποίο κινούνται – σε ρόλο κομπάρσου - μια μπάλα με 22 ποδοσφαιριστές.

Διαιτητολαγνεία. Εκεί μας έχει οδηγήσει η σαπίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε συνδυασμό με την αιώνια κουτοπονηριά μας βεβαίως. Εμείς δεν τρώμε κουτόχορτο όπως ο υπόλοιπος κόσμος. Ξέρουμε να διαβάζουμε πίσω από τις γραμμές και να αναγάγουμε τα πάντα σε θεωρίες συνομωσίας και διεργασίες παρασκηνίου. Ειδικά τις αποτυχίες μας. Αφού κατά βάθος μας “χαλάει” το ποδόσφαιρο. Γιατί ασχολούμαστε;

http://www.gazzetta.gr
Η ιδέα ότι τα ζώα μπορούν να προβλέψουν τους σεισμούς δεν είναι νέα, η έννοια εμφανίστηκε στους Ρωμαίους...


Για περισσότερα από 2000 χρόνια, οι άνθρωποι έχουν αναφέρει ασυνήθιστη συμπεριφορά των ζώων, μόλις λίγα λεπτά ή ώρες πριν από ισχυρά σεισμικά γεγονότα. Αλλά τώρα, ένα νέο διαστημικό πρόγραμμα θα μπορούσε να παρέχει τα πραγματικά περιστατικά για να εξηγήσει αυτές τις ιστορίες.

Τον Δεκέμβριο του 2013, ο Γερμανικός Οργανισμός Αεροδιαστημικής ανακοίνωσε το σχέδιό του να επενδύσει περίπου 19εκατ. ευρώ στην πρωτοβουλία ICARUS (International Cooperation for Animal Research Using Space) - μια κοινοπραξία με τη Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος, η οποία έχει ως στόχο να αποκαλύψει νέες πτυχές της ζωής πάνω στη Γη: τις μεταναστευτικές οδούς των πτηνών.

Όταν το ICARUS θα ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους, περίπου 1000 πουλιά και νυχτερίδες θα είναι εφοδιασμένα με υπερ-ελαφρές συσκευές παρακολούθησης.

Αυτές θα καταγράψουν τις θέσεις των πλασμάτων σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας την επικοινωνία ραδιοσυχνότητας που θα συνδέεται με όργανα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Όμως, μαζί με την παρακολούθηση της μετανάστευσης, το ICARUS θα χρησιμοποιηθεί επίσης για να αναζητήσει ασυνήθιστες κινήσεις των ζώων.

Ο Martin Wikelski, καθηγητής ορνιθολογίας που ασχολείται με το έργο, εξηγεί ότι το ICARUS θα δοκιμάσει για πρώτη φορά αν τα πτηνά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως «ευφυείς αισθητήρες» για επικείμενους σεισμούς.

Πτηνά και νυχτερίδες μπορεί να ανταποκριθούν σε αυτόν τον σκοπό, λόγω της ικανότητάς τους να ανιχνεύουν μαγνητικά πεδία. Αυτή η δυνατότητα βοηθά πιθανώς τα πλάσματα να πλοηγούνται, αλλά θα μπορούσε επίσης να τους επιτρέψει να αισθανθούν σεισμούς πριν γίνουν.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, έχει γίνει γνωστό ότι συμβαίνουν διακυμάνσεις στο μαγνητικό πεδίο της Γης πριν από μερικούς σεισμούς. Η αιτία, όμως, διέφευγε από τους σεισμολόγους, μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν ανακαλύφθηκε μια νέα, παράξενη ιδιότητα των βράχων.

Η υποκείμενη αιτία όλων των σεισμών είναι η συσσώρευση πίεσης στους βράχους στο υπέδαφος, που είναι αόρατη στην επιφάνεια της Γης. Αλλά εργαστηριακές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν το 2002, από τον επιστήμονα της NASA Friedemann Freund, αποκάλυψαν ότι οι τάσεις που οδηγούν σε σεισμούς μπορεί να ανιχνευθούν ηλεκτρομαγνητικά.

Ο Freund διαπίστωσε ότι, λόγω των ατομικών ατελειών που υπάρχουν στους ορυκτούς κρυσταλλικούς σχηματισμούς, οι βράχοι δημιουργούν «σύννεφα» θετικού ηλεκτρικού φορτίο, όταν υποβάλλονται σε πίεση.

(Αυτά τα σύννεφα πιστεύεται επίσης ότι είναι υπεύθυνα για το εντυπωσιακό φαινόμενο των «σεισμικών φώτων», ένα είδος φωτεινού ουράνιου φαινομένου που παρατηρείται μερικές φορές στον αέρα λίγο πριν από σεισμικά γεγονότα).

Ακριβώς πριν από ένα σεισμό, αυτό το θετικό φορτίο προκαλεί μαγνητικά πεδία στην επιφάνεια της Γης (τα οποία το ICARUS ελπίζει να εντοπίσει παρατηρώντας τις αλλαγές στη συμπεριφορά των πουλιών και νυχτερίδων που θα ακολουθήσει).

Επί του παρόντος, οι μόνες ενδείξεις ότι τα πτηνά μπορούν να αισθανθούν τη μαγνητική διαταραχή που εμφανίζεται πριν από τους σεισμούς είναι ανεπίσημες.

Κατά την τελευταία δεκαετία, φύλακες του ζωολογικού κήπου στην Κίνα και την Αμερική έχουν αναφέρει ότι παγώνια και φλαμίνγκο έχουν παράξενη συμπεριφορά πριν από σεισμούς. Οι υπολογισμοί αυτοί ήταν απομονωμένοι και αβάσιμοι.

Το ICARUS, όμως, σύντομα θα είναι σε θέση να παρακολουθεί εκατοντάδες ομάδες πουλιών σε όλη την υδρόγειο, συνεχώς και με ακρίβεια.

Κατά μέσο όρο, πάνω από 100 μεγάλοι σεισμοί (μεγέθους 6 ή υψηλότερου) πλήττουν περιοχές κάθε χρόνο, που σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες ορισμένα τουλάχιστον πτηνά από όσα θα παρακολουθούνται να πετάξουν πάνω από ένα μελλοντικό επίκεντρο.

Αν και όταν το κάνουν, οι πληροφορίες που θα συλλέξει το ICARUS θα μπορούσαν να λύσουν το μυστήριο του κατά πόσο ένα ζώο μπορεί να προβλέψει σεισμούς.

Αλλά οι επιστήμονες που συμμετέχουν θα πρέπει να μην έχουν υψηλές προσδοκίες.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Πώς να γίνω σωστός άνθρωπος όταν από μικρή ηλικία οι ήρωες μου, μου έδιναν λάθος παραδείγματα...

Ο Ταρζάν τριγυρνούσε γυμνός.
Η Σταχτοπούτα γυρνούσε τα μεσάνυχτα.
Ο Πινόκιο έλεγε ψέματα.
Ο Αλλαντίν ήταν κλέφτης.
Ο Μπάτμαν οδηγούσε με 320 km/h.
H Χιονάτη έμενε σε ένα σπίτι με 7 άντρες.
Ο Ποπάυ κάπνιζε και είχε τατουάζ.
Ο Μπάγκς Μπάνυ ήταν τσόγλανος
Ο Σούπερμαν έκρυβε την ταυτότητά του
και το Πάκμαν έτρεχε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο με ηλεκτρονική μουσική, τρώγοντας χαπάκια που τον έκαναν να σπιντάρει..!


http://simantra.blogspot.gr 
Μια γυναίκα συνοδεύει τον άρρωστο σύζυγο της στον γιατρό. Ο γιατρός εξετάζει τον άντρα για πολλή ώρα και με πολύ μεγάλη προσοχή.

Στη συνέχεια φωνάζει τη γυναίκα μόνη της για να της ανακοινώσει τα αποτελέσματα της εξέτασης.

"Η κατάσταση του συζύγου σας είναι πολύ σοβαρή. Έχει πάθει βαριά κατάθλιψη η οποία πηγάζει από επαγγελματικό και οικογενειακό στρες. Εάν δεν κάνετε ότι είναι απαραίτητο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει. Εγώ σας συμβουλεύω να κάνετε τα εξής: Το πρωί, να του ετοιμάζετε ένα ωραίο και υγιεινό πρωινό. Να τον αφήνετε να κοιμάται όσο θέλει. Να είστε ευγενική μαζί του, να μην του φέρνετε αντιρρήσεις και να προσπαθείτε συνεχώς να του φτιάχνετε τη διάθεση. Να του μαγειρεύετε καθημερινά ωραία ζεστά φαγητά και το βράδυ, όταν θα επιστρέφει, να του έχετε έτοιμο κάποιο εξαιρετικό βραδινό γεύμα. Πάνω απ' όλα, μην τον ζαλίζετε με οικιακές δουλειές και εκκρεμότητες, και μην τις συζητάτε μαζί του διότι θα αυξηθεί το άγχος του. Πρέπει να τον χαλαρώνετε. Σας συμβουλεύω να φοράτε σέξι εσώρουχα και κάθε βράδυ να του κάνετε μασάζ με αρωματικά έλαια. Να τον αφήνετε να βλέπει αθλητικά στη τηλεόραση και το πιο σημαντικό, να του κάνετε έρωτα πολλές φορές την εβδομάδα, ίσως και κάθε μέρα, και να δέχεστε ότι σας ζητήσει. Αν τα κάνετε όλα αυτά για τουλάχιστον 10 με 12 μήνες, σας υπόσχομαι ότι ο άνδρας σας θα γίνει περδίκι.

Η γυναίκα παίρνει τον άνδρα της και φεύγουν. Μόλις βγαίνουν από το ιατρείο αυτός τη ρωτάει: Λοιπόν; Τι είπε ο γιατρός;"
"Ότι θα πεθάνεις....."

http://www.pinnokio.gr 
Στη νέα τεχνολογική εποχή το Facebook συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,ωστόσο, πόσο καλά γνωρίζουν να το χρησιμοποιούν οι χρήστες;

Η ιστοσελίδα Buzzfeed έφτιαξε ένα βίντεο με τα καλά κρυμμένα μυστικά του Facebook τα οποία μπορούν να σας προσφέρουν μερικές στιγμές χαράς και διασκέδασης


http://www.thestival.gr 
Μέχρι τα τέλη Μαρτίου θα τεθούν σε διαθεσιμότητα ακόμα 3.000 υπάλληλοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο αποκαλύπτει η εφημερίδα «Εθνος».
Η διεύθυνση προϋπολογισμού του υπουργείου Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε στο υπουργείο Εσωτερικών με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2014, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για την περικοπή περίπου 100 εκατ. ευρώ από την επιχορήγηση των ΟΤΑ, επικαλείται τη μείωση της μισθοδοσίας λόγω των υπαλλήλων που θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Ετσι, προκύπτει ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει προεξοφλήσει 3.000 διαθεσιμότητες μέχρι το τέλος Μαρτίου, πέρα αυτές που έχουν γίνει ήδη, και αν δεν γίνουν οι ΟΤΑ θα βρεθούν σε οικονομικό αδιέξοδο.
aftodioikisi.gr
Το κύμα της εποχικής γρίπης βρίσκεται, τον τελευταίο καιρό, στην κορύφωση του στην Ελλάδα και τα αποτελέσματα είναι ήδη ανησυχητικά, καθώς 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Μάλιστα, οι οκτώ από αυτούς, τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Από την πλευρά τους οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις ευπαθείς ομάδες και κάνουν έκκληση για εμβολιασμούς, ωστόσο προσπαθούν να ενημερώσουν και τον κόσμο προκειμένου να αποτρέψουν τον πανικό, καθώς πολλοί μπερδεύουν ένα απλό κρυολόγημα με τη γρίπη με αποτέλεσμα να πανικοβάλονται.
Σύμφωνα λοιπόν με το ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Λοιμώξεων), οι πολίτες θα πρέπει να πρώτα από όλα να παίρνουν κάποια απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αυτά είναι:
  • Εμβολιασμένος
  • Αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα
  • Συχνό πλύσιμο των χεριών
  • Αποφυγή συγχρωτισμού
Πώς θα ξεχωρίσουμε τη γρίπη
  • Υψηλός πυρετός
  • Απότομη έναρξη έντονου πονοκεφάλου
  • Εντονοι μυικοί πόνοι
  • Εντονη εξάντληση
  • Εντονος και επίμονος βήχας
  • Καταρροή, φτάρνισμα
Τα σημάδια του κρυολογήματος
  • Καταρροή
  • Φτάρνισμα
  • Πανόλαιμος
  • Μέτριας βαρύτητας μυϊκοί πόνοι
  • Πυρετός στα βρέφη και τα μικρά παιδιά (σπάνια στους ενήλικους)
Ανοίγουν από μέρα σε μέρα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που αφορά ανέργους από 30 έως 66 ετών σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας, ενώ άμεσα θα εκδοθεί η προκήρυξη του προγράμματος από τον Οργανισμό.
Το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών μέσω του οποίου θα δίνεται επιδότηση σε επιχειρήσεις για την πρόσληψη (με πλήρη μισθό και ασφάλιση) ανέργων, ηλικίας 30-66 ετών θα παρέχει την επιδότηση του μισθολογικού κόστους των προσλαμβανόμενων ενώ θα έχει διάρκεια ένα χρόνο .
Η επιδότηση θα ανέρχεται στα 18 ευρώ ημερησίως και μέχρι 25 ημέρες το μήνα. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), ενώ η συνολική δαπάνη του προγράμματος ανέρχεται στα 54.000.000 ευρώ.
Οι άνεργοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ με κάρτα ανεργίας σε ισχύ, να έχουν συμπληρώσει το ατομικό δελτίο στα ΚΠΑ του Οργανισμού για τα προσόντα τους και τις δεξιότητες τους , και να μην έχουν απασχοληθεί το τελευταίο έτος στην ίδια επιχείρηση , με επιδότηση, που μπορεί να τους ξαναπροσλάβει, έστω και με αλλαγή νομικής μορφής.
Επισημαίνεται ότι, η επιδότηση καλύπτει μέρος του μισθολογικού κόστους και δεν είναι η τελική αμοιβή για τον εργαζόμενο. Αντίθετα, η τελική αμοιβή διαμορφώνεται, με βάση τα όσα προβλέπει η Εργασιακή και Ασφαλιστική Νομοθεσία.
Προϋποθέσεις
Οι επιχειρήσεις – εργοδότες δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό τους τρεις μήνες πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
Στο Πρόγραμμα δεν μπορούν να ενταχθούν επιχειρήσεις, που κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την επιβολή της αίτησης, έχουν προχωρήσει σε αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος για το προσωπικό που απασχολούν, με μετατροπή σύμβασης από πλήρη σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.
Η επιλογή των ωφελουμένων δεν θα γίνει με μοριοδότηση του ΟΑΕΔ, αλλά με ευθύνη των ίδιων των επιχειρήσεων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Αν μία επιχείρηση προσλάβει άνεργο και μειώσει το προσωπικό της θα πρέπει να το αντικαταστήσει μέσα σε 30 ημέρες, διαφορετικά θα χάσει το τμήμα της επιδότησης, που αντιστοιχεί στις θέσεις εργασίας που μείωσε.
Ποιες επιχειρήσεις δεν εντάσσονται στο Πρόγραμμα
- Δημόσιες επιχειρήσεις.
- Νυχτερινά κέντρα.
- Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών Καθαριότητας και Φύλαξης (Security).
- Επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων (Telemarketing).
- Εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους.
- Επιχειρήσεις για τα Υποκαταστήματα ή τα Γραφεία τους στο Εξωτερικό.
- Εξωχώριες εταιρίες (Off – shore).
- ΚΤΕΛ.
- Σύλλογοι και Σωματεία, που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
- Επιχειρήσεις, που δεν διαθέτουν αυτοτελή επαγγελματική έδρα ή όταν η έδρα είναι η οικία του εργοδότη (λογιστές, ασφαλιστές, πολιτικοί μηχανικοί κ.τ.λ.) εκτός από τις επιχειρήσεις, που απασχολούν προσωπικό εκτός της έδρας τους.
- Επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον Τομέα της Αλιείας και της παραγωγής γεωργικών προϊόντων, καθώς και επιχειρήσεις, που ασχολούνται με τη μεταπώληση προϊόντων σε εμπόρους.
- Επιχειρήσεις, που εκκρεμεί σε βάρος τους ανάκτηση ποσών από Κρατικές ενισχύσεις.
- Επιχειρήσεις, που δημιουργήθηκαν από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία, υπό τον όρο ότι, θα προσλάβουν το ίδιο προσωπικό που είχαν πριν από τη μεταβίβαση ή την αλλαγή της νομικής μορφής τους.
- Επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται «προβληματικές».
Τέλος, δεν είναι δυνατή η πρόσληψη ανέργων σε επιχείρηση, που είχε απασχοληθεί τον προηγούμενο χρόνο, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει αλλάξει νομική μορφή όταν υποβάλλει το αίτημα.
Επίσης, δεν είναι δυνατή η πρόσληψη με επιδότηση για άτομα, που θα απασχοληθούν σε νυχτερινές βάρδιες (22.00 – 06.00).
Όλη η απόφαση για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
  • Αρθρο 1
Αντικείμενο προγράμματος- Στόχος του προγράμματος
Σκοπός του προγράμματος είναι η επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-66 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
  • Αρθρο 2
Πλαίσιο ένταξης – χρηματοδότηση – επιλέξιμες περιοχές
1. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα 3, Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8 : «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007 – 2013.
Η αναλογούσα Εθνική Συμμετοχή, καθώς και η αντίστοιχη κοινοτική συνδρομή της πράξης, θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα βαρύνει τον ΚΑΕ 24 9 3.Οι σχετικές εισροές των πόρων του Ε.Κ.Τ. θα αποτελέσουν έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκταμιεύονται σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Ως επιλέξιμες γεωγραφικές περιοχές ορίζονται έντεκα (11) περιφέρειες της χώρας (δηλαδή το σύνολο εκτός του Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας). Η κατανομή του έργου σε περιφερειακό επίπεδο ορίζεται ως εξής:
-Άξονας Προτεραιότητας 7 στις οκτώ (8) Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Β. Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος,
-Άξονας Προτεραιότητας 8 στις τρεις (3) Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: Αττική, Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
Η μέγιστη συνολική δαπάνη θα ανέλθει συνολικά στο ποσό των 54.000.000 ευρώ (ΚΑΕ 2493). Με βάση τους Άξονες Προτεραιότητας τα ποσά, το ποσοστό της κοινοτικής συνδρομής και της εθνικής συμμετοχής, καθώς και οι θέσεις για τις προβλεπόμενες πράξεις του προγράμματος εξειδικεύονται ως εξής:
• Άξονας Προτεραιότητας 7 για τις οκτώ ως άνω Περιφέρειες Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης: ποσό 30.672.000€ και 5.680 θέσεις
• Άξονας Προτεραιότητας 8 για τις τρεις ως άνω Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου: ποσό 23.328.000 και 4.320 θέσεις
Η μέγιστη συνολική δαπάνη των 54.000.000 ευρώ κατανέμεται σε ετήσια βάση ως εξής:
ο Για το έτος 2014: 20.000.000 ευρώ
ο Για το έτος 2015: 20.000.000 ευρώ
ο Για το έτος 2016:14.000.000 ευρώ Η εκτιμώμενη δαπάνη από τη διενέργεια των ελέγχων, η οποία δεν αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη του προγράμματος και θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ, ανέρχεται στο ποσό των 800.000 ευρώ και κατανέμεται ως εξής: Για το έτος 2014: 400.000 ευρώ
Για το έτος 2015: 400.000 ευρώ
2. Το πρόγραμμα εντάσσεται στον Θεματικό Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση τηςπρόσβασης στην απασχόληση», Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8 με κωδικό θέματοςπροτεραιότητας 66 της με αριθμό 53672/4775/17.7.2008 Υ.Α. του Υπουργείου Εργασίας καιΚοινωνικής Ασφάλισης, με θέμα «Εκχώρηση αρμοδιοτήτων διαχείρισης για πράξεις τουΕπιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ» στον«ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
3. Οι ενισχύσεις που προβλέπονται χορηγούνται βάσει του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1998/2006 τηςΕπιτροπής για τις ενισχύσεις ήσσονος σημασίας (de minimis). Η ενίσχυση που θα λάβει μιαεπιχείρηση βάσει της παρούσας ΚΥΑ, αθροιζόμενη με οποιαδήποτε άλλη de minimis ενίσχυση έχειλάβει ή θα λάβει η επιχείρηση, δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ σε
οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών. Το συνολικό ποσό ενισχύσεων ήσσονος σημασίαςπου χορηγείται σε μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των οδικών μεταφορών δενπρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ σε οποιαδήποτε περίοδο τριών οικονομικών ετών.
Ως ημερομηνία λήψης της συνολικής ενίσχυσης νοείται η ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.Επισημαίνεται ότι στον ως άνω έλεγχο της σώρευσης αθροίζονται και οι ενισχύσεις ήσσονος σημασίας που έχουν λάβει οι συνδεδεμένες με την αιτούσα επιχειρήσεις.
  • Αρθρο 3
Ρόλος του ΟΑΕΔ
Σύμφωνα α) με το άρθρο 25 του Ν.4144″2013 (ΦΕΚ Α” 88) που αντικατέστησε το άρθρο 2 του Ν.2956/2001 (ΦΕΚ Α” 258) Ό Ο.Α.Ε.Δ. έχει σκοπό την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής για την απασχόληση και την καταπολέμηση της ανεργίας, την ενίσχυση και διευκόλυνση της ένταξης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας στην αγορά εργασίας και μεριμνά ιδίως για τη δημιουργία και διατήρηση θέσεων εργασίας με την παροχή οικονομικών ενισχύσεων προς τους εργοδότες», και β) με το άρθρο 29 του Ν. 1262/82 (ΦΕΚ Α” 70) για τον σκοπό της καταπολέμησης της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας είναι δυνατό να επιχορηγούνται από τον ΟΑΕΔ επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που καταρτίζονται με αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας μετά από γνώμη του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ. Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 3614/2007,όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), στο πλαίσιο του προγράμματος, ασκεί καθήκοντα Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης (ΕΦΔ).
Με τη με αριθμό 53672/4775/17-07-2008 ΥΑ, όπως τροποποιήθηκε με τη με αριθμό 9.12276/οικ.6.1615/15-07-2009 ΥΑ και τη με αριθμό 0.6403/οικ. 6.733/30-3-2010 ΥΑ, όπως εκάστοτε ισχύει, εκχωρήθηκαν αρμοδιότητες διαχείρισης για πράξεις του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» στον ΟΑΕΔ. Για την πράξη αυτή δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στο πρόγραμμα.
  • Αρθρο 4
Δικαιούχοι, ωφελούμενοι και προϋποθέσεις συμμετοχής
1. Δικαιούχοι – Επιχειρήσεις
Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.
Επισημαίνεται ότι ως μείωση προσωπικού θεωρείται η καταγγελία της σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου.
Επίσης δεν είναι δυνατή η υπαγωγή των επιχειρήσεων που έχουν προβεί κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης του προσωπικού της, από πλήρη σε μερική απασχόλησης ή σε εκ περιτροπής απασχόληση κλπ.
Δεν θεωρείται μείωση η οικειοθελής αποχώρηση, η λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, η καταγγελία σύμβασης εργασίας λόγω συνταξιοδότησης και η καταγγελία σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου πριν τη λήξη της που οφείλεται σε σπουδαίο λόγο που αφορά στον εργαζόμενο, εφόσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Οι ανωτέρω προϋποθέσεις ισχύουν και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για υπαγωγή μέχρι και την ημερομηνία έκδοσης της εγκριτικής απόφασης και αφορούν και στις επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν μετά από μεταβίβαση ή εκμίσθωση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία ή δημιουργία νέας επιχείρησης από τους ιδίους εταίρους στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας.
Δεν υπάγονται:
> Όλες οι επιχειρήσεις που διέπονται, όσον αφορά την πρόσληψη του προσωπικού τους, από τις διατάξεις του ν. 2190/94 (ΦΕΚ 28/Α/03.03.1994) και του ν. 3812 (ΦΕΚ 234/Α/28.12.2009).
> Τα νυχτερινά κέντρα
> Οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών καθαριότητας και φύλαξης.
> Οι επιχειρήσεις προώθησης προϊόντων και παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεφώνου (telemarketing).
> Οι εποχικές επιχειρήσεις για το εποχικό προσωπικό τους.
> Οι συστεγαζόμενες επιχειρήσεις
> Τα υποκαταστήματα ή τα γραφεία που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό
> Εξωχώριες εταιρείες όπως και επιχειρήσεις που στην εταιρική τους σύνθεση συμμετέχουν εξωχώριες εταιρείες
> Τα ΚΤΕΛ, ΚΤΕΛ ΑΕ και οι ιδιοκτήτες ή και οι συνιδιοκτήτες ενταγμένων σε αυτά,
> Σύλλογοι και σωματεία που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα
> Οι επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν αυτοτελή επαγγελματική έδρα ή όταν η έδρα είναι η οικία του εργοδότη (π.χ. ασφαλιστές, λογιστές, πολιτικοί μηχανικοί, κλπ) εκτός των επιχειρήσεων που λόγω της φύσης της δραστηριότητάς τους απασχολούν το προσωπικό εκτός του χώρου της έδρας τους (π.χ. υπηρεσίες εκμετάλλευσης φορτηγών, υπηρεσίες εκμετάλλευσης ταξί κλπ),
> Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλιείας (από την πρωτογενή αλιεία και την υδατοκαλλιέργεια έως την τελική διάθεση και εμπορία των προϊόντων της στην αγορά π.χ. ιχθυοπωλεία), στον τομέα του άνθρακα (π.χ. εταιρείες εξόρυξης, ορυχεία), στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων (φυτικών και ζωικών) (όπως ορίζεται στο άρθρο 2 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1857/ 2006), οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την μεταπώληση σε μεταπράτες ή εμπόρους και η επιχορήγηση μετακυλύει στους παραγωγούς, άμεσα ή έμμεσα [οι δραστηριότητες στην γεωργική εκμετάλλευση (φυτικό και ζωικό κεφάλαιο), οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να προετοιμασθεί το προϊόν για την πρώτη πώληση (π.χ. συγκομιδή, κοπή και αλώνισμα των σιτηρών, συσκευασία των αυγών)].
> Όταν το αντικείμενο εργασιών μίας επιχείρησης είναι σύνθετο και το ένα από τα αντικείμενα εξαιρείται του προγράμματος.
> Επιχειρήσεις εις βάρος των οποίων εκκρεμεί ανάκτηση προηγούμενων κρατικών ενισχύσεων.
> Οι επιχειρήσεις που δημιουργηθήκαν μετά από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση ή/και επαναλειτουργία ή δημιουργία νέας επιχείρησης ή εκμίσθωση από τους ίδιους εταίρους στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας. Οι επιχειρήσεις που δημιουργηθήκαν μετά από μεταβίβαση ή αλλαγή νομικής μορφής ή διάλυση και επαναλειτουργία ή δημιουργία νέας επιχειρήσεις ή εκμίσθωση από άλλους εταίρους ή εργοδότες στον ίδιο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι επιχειρήσεις εντάσσονται για τον επιπλέον αριθμό θέσεων που είχε η προηγούμενη επιχείρηση.
> Οι επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται ως προβληματικές.
> Δεν μπορούν να επανενταχθούν επιχειρήσεις, οι οποίες δεν ολοκλήρωσαν το παρόν πρόγραμμα λόγω οικειοθελούς αποχώρησης του επιχορηγούμενου ατόμου, για ίσο αριθμό θέσεων με αυτόν που δεν ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα. Αντιθέτως εντάσσονται όσες επιχειρήσεις κατέθεσαν εντολή κενής θέσης και η αρμόδια Υπηρεσία δεν υπέδειξε άτομο λόγω έλλειψης ειδικότητας.
2. Ωφελούμενοι- Ανεργοι
Τα ωφελούμενα άτομα είναι άνεργοι που:
> Διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ κατά την υπόδειξη τους από το αρμόδιο ΚΠΑ 2.
> Έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
> Είναι ηλικίας 30 έως 66 ετών, δηλαδή να έχουν συμπληρώσει το 30° έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το 31° έτος και το 67° έτος αντίστοιχα κατά την ημερομηνία υπόδειξης τους από την αρμόδια Υπηρεσία.
Δεν είναι δυνατή η υπαγωγή:
> Για άτομα που κατά το τελευταίο 12μηνο, πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα από την επιχείρηση:
-είχαν απασχοληθεί καθ” οιονδήποτε τρόπο στην ίδια επιχείρηση ή σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις ή σε επιχειρήσεις που μεταβιβάστηκαν ή αλλάζουν νομική μορφή ή διαλύονται και επαναλειτουργούν στον ίδιο ή σε άλλο χώρο με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας
- είχαν απασχοληθεί με την ίδια ή άλλη ειδικότητα στον ίδιο χώρο σε άλλο εργοδότη με όμοια δραστηριότητα (κύρια ή /και δευτερεύουσα)
-είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση όπου ο εταίρος ή ο εργοδότης έχει ή είχε κατά το προηγούμενο 12μηνο οποιαδήποτε μετοχική ή εταιρική σχέση με την ενταχθείσα επιχείρηση.
-είχαν απασχοληθεί σε επιχείρηση συζύγου ή σε συγγενή α” βαθμού εξ αίματος ή εξ” αγχιστείας με τον εργοδότη.
> για εργαζόμενους που θα απασχοληθούν αποκλειστικά, από την 22η ώρα βραδινή (έναρξη ωραρίου) έως και την 6η πρωινή (λήξη ωραρίου).
> για άτομα που:
- είναι εταίροι σε Ο.Ε., Ε.Ε, Ε.Π.Ε και στις Ι.Κ.Ε
- είναι μέλη των Δ.Σ. στις Α.Ε.
- είναι οι νόμιμοι εκπρόσωποι ή οι διαχειριστές των επιχειρήσεων
- είναι μέλη σε συνεταιρισμούς (πλην των μελών των ΚοινΣεπ)
- τοποθετούνται αναγκαστικά με τις διατάξεις του Ν.2643/98.
- θα προσληφθούν στο πλαίσιο ένταξης της επιχείρησης σε οποιοδήποτε άλλο καθεστώς ενίσχυσης για την κάλυψη σχετικών συμβατικών της υποχρεώσεων, π.χ. επενδυτικό σχέδιο, το οποίο επίσης επιχορηγεί το μισθολογικό ή/και το μη μισθολογικό κόστος για τα άτομα αυτά,
- θα προσληφθούν από τους δικαιούχους εργοδότες, προκειμένου να διαθέσουν τις υπηρεσίες τους σε άλλον εργοδότη (δευτερογενής ή έμμεσος εργοδότης).
- θα απασχοληθούν με μίσθωση – σύμβαση έργου ή έμμισθη εντολή.
  • Αρθρο 5
Διαδικασία υπαγωγής δικαιούχων
Μετά την δημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr) και την αποστέλλουν μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών αιτήσεων (http://ait.oaed.gr/) στο ΚΠΑ2, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η έδρα της επιχείρησης επιλέγοντας από τη σχετική στήλη. Επιπλέον οι δικαιούχοι οφείλουν να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση βάσει του προτύπου που είναι αναρτημένο στην ως άνω ιστοσελίδα.
Εντός τριάντα (30) ημερών από την έκδοση της εγκριτικής απόφασης υπαγωγής στο πρόγραμμα, η επιχείρηση προβαίνει σε πρόσληψη του ατόμου.
  • Άρθρο 6
Ποσό και συνολική διάρκεια επιχορήγησης
1. Ποσό επιχορήγησης.
Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του.
Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους. 2. Διάρκεια επιχορήγησης.
Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους δώδεκα (12) μήνες.
  • Άρθρο 7
Διαδικασία και όροι επιχορήγησης- Υποβολή αίτησης και καταβολή της επιχορήγησης
α) Αξιώσεις των δικαιούχων για είσπραξη της επιχορήγησης για άτομα που θα υπαχθούν στο πρόγραμμα ασκούνται εντός δύο (2) μηνών από τη λήξη κάθε τριμήνου απασχόλησης.
Για τη λήψη της επιχορήγησης η επιχείρηση οφείλει να υποβάλλει αίτηση με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπως αυτά θα προσδιοριστούν στη Δημόσια Πρόσκληση του προγράμματος.
β) Η αρμόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), ύστερα από το σχετικό έλεγχο των δικαιολογητικών (διοικητικός έλεγχος) και αφού διαπιστώσει ότι πληρούνται οι όροι και προϋποθέσεις του προγράμματος, προβαίνει στην έκδοση σχετικής εγκριτικής απόφασης για την καταβολή της ενίσχυσης.
γ)Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παραγραφή της αξίωσης για συγκεκριμένο ποσό επιχορήγησης λόγω εκπρόθεσμης υποβολής των δικαιολογητικών πέραν της προθεσμίας των δύο μηνών από τη λήξη κάθε διμήνου απασχόλησης, τότε ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας του Οργανισμού με απόφασή του θα προβαίνει στη μη καταβολή του συγκεκριμένου ποσού.
δ) Είναι δυνατή η επιμήκυνση της ως άνω προθεσμίας κατά εξήντα (60) ημέρες, ύστερα από απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας.
Όροι
Η επιχορήγηση θα υπολογίζεται για κάθε μήνα πλήρους απασχόλησης για τους μισθωτούς και για τους ημερομισθίους το ανώτερο μέχρι είκοσι πέντε (25) ημέρες ασφάλισης.
Είναι δυνατόν επιχορηγούμενος και μη να πραγματοποιήσει κάτω των 25 ημερομισθίων στην περίπτωση που ο λόγος απουσίας αφορά στο πρόσωπο του εργαζόμενου, επιχορηγούμενου και μη.
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, όσον αφορά στο δεσμευόμενο (επιχορηγούμενο και προϋπάρχον) προσωπικό, δεν είναι δυνατή η μετατροπή του καθεστώτος απασχόλησης από πλήρη σε μερική ή σε εκ περιτροπής κλπ. Οι ανωτέρω δεσμεύσεις ισχύουν και για το χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης μέχρι και την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.
Οι αποδοχές των εργαζομένων (επιχορηγούμενου και μη προσωπικού) καθορίζονται από την κείμενη εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.
Οι επιχορηγούμενοι κατά τη διάρκεια του προγράμματος δεν ασκούν άλλο ελευθέριο ή άλλο επάγγελμα. Σε διαφορετική περίπτωση απεντάσσονται από το πρόγραμμα.
  • Αρθρο 8
Διενέργεια ελέγχων/ Υποχρεώσεις τήρησης αρχείων
ί. Ύστερα από την υποβολή της αίτησης για καταβολή της επιχορήγησης πραγματοποιείται επιτόπιος έλεγχος (επιτόπια επαλήθευση), μετά την απόφαση ανάθεσης από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού, σε ελεγκτές προκειμένου να ελεγχθεί αν ο δικαιούχος τηρεί τους όρους του προγράμματος (λειτουργία της επιχείρησης, απασχόληση του επιχορηγούμενου και μη προσωπικού κλπ).
ii. Ο ΟΑΕΔ ασκεί τους προβλεπόμενους από το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου των ΕΠ του ΕΣΠΑ, ελέγχους στους δικαιούχους της πράξης του συνολικού προγράμματος οποιαδήποτε χρονική στιγμή, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των όρων του συνολικού προγράμματος, σύμφωνα με τους κοινοτικούς κανόνες οι οποίοι βασίζονται στο εγκεκριμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, εφαρμόζοντας τις διατάξεις της ΥΠΑΣΥΔ με αριθμ. 14053/ΕΥΣ 1749/27-3-2008, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά.
Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιεί επαληθεύσεις στον ΟΑΕΔ, ως προς την τήρηση των καθηκόντων του, ως Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης. Έλεγχοι σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στους σχετικούς κανονισμούς και το Ν. 3614/07 διενεργούνται από την Αρχή Πιστοποίησης, την Αρχή Ελέγχου (ΕΔΕΛ), καθώς και τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.
Οι επαληθεύσεις του προγράμματος (επιτόπιοι έλεγχοι) θα διενεργούνται από υπαλλήλους του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τα οριζόμενα α) στην Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ” αριθμ. 2/82850/0022/2013 (ΦΕΚ487/9-10-2013) β) τις διατάξεις της ΥΠΑΣΥΔ με αριθμ. 14053/ΕΥΣ 1749/27-3-2008, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά.
Επισημαίνεται ότι το άρθρο 29 Διοικητική συνδρομή Ο.Α.Ε.Δ. – Προστασία ελεγκτών Ο.Α.Ε.Δ. του Ν.4144/2013, ορίζει ότι : «1. Οι πάσης φύσεως διοικητικές αρχές, οι δικαστικές υπηρεσίες, οι δημόσιες υπηρεσίες, καθώς και οι υπηρεσίες της τοπικής αυτοδιοίκησης υποχρεούνται να παρέχουν κάθε αιτούμενη συνδρομή ιδιαίτερα με την παροχή στον Ο.Α.Ε.Δ. μηχανογραφικών στοιχείων και πληροφοριών για τη διευκόλυνση της άσκησης των αρμοδιοτήτων του. 2. Κατά τη διάρκεια των επιτόπιων ελέγχων που διενεργούν υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. η ελεγκτική διαδικασία δεν παρακωλύεται από τους ελεγχόμενους. Ενδεχόμενη παρακώληση δύναται να αποτελέσει λόγο απένταξής τους από το πρόγραμμα ή διακοπής της παροχής προς αυτούς. Οι ελεγκτές του Ο.Α.Ε.Δ. δεν διώκονται και δεν ενάγονται για γνώμη που διατύπωσαν ή πράξη που διενήργησαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.»
  • Αρθρο 9
Χρόνος υποχρεωτικής απασχόλησης – Δεσμεύσεις
Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να διατηρήσουν τις επιχορηγούμενες και μη θέσεις εργασίας καθ” όλη τη διάρκεια του προγράμματος (12 μήνες).
Σε περίπτωση που η επιχείρηση μειώσει το προσωπικό της και εφόσον δεν το αντικαταστήσει μέσα σε τριάντα (30) ημέρες, το πρόγραμμα θα διακόπτεται κατά τόσες θέσεις εργασίας όσες μειώθηκε το προσωπικό. Στην περίπτωση που η επιχείρηση έχει επιχορηγηθεί, τότε θα επιστρέφει στον Οργανισμό εντόκως το αναλογούν ποσό επιχορήγησης σύμφωνα με τις διατάξεις της ΥΠΑΣΥΔ με αριθμ. 14053/ΕΥΣ 1749/27-3-2008, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά.
Είναι δυνατή η επιμήκυνση της ως άνω προθεσμίας, κατά τριάντα (30) ημέρες, μετά από απόφαση του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας (ΚΠΑ ή ΚΠΑ2).
Στην περίπτωση που αποχωρήσει δεσμευόμενο (επιχορηγούμενο ή μη) άτομο εντός του μήνα που προηγείται της ημερομηνίας ολοκλήρωσης του προγράμματος, η επιχείρηση υποχρεούται μέχρι τη λήξη του να προβεί σε αντικατάσταση.
Σε περίπτωση μη αντικατάστασης λόγω έλλειψης ειδικότητας (που θα διαπιστώνεται από την Υπηρεσία) σε επιχορηγούμενη ή μη θέση θα διακόπτεται η επιχορήγηση μόνο για τη θέση αυτή, χωρίς άλλες επιπτώσεις για τον εργοδότη.
Οι επιχειρήσεις δεν δεσμεύονται για τα άτομα που τυχόν προσλάβουν στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης μέχρι την έκδοση εγκριτικής απόφασης.
Ως μείωση προσωπικού όσον αφορά στο επιχορηγούμενο και μη προσωπικό θεωρείται η καταγγελία σύμβασης εργασίας, όπως επίσης και η εθελουσία έξοδος που γίνεται με πρωτοβουλία του εργοδότη, μέσω προγραμμάτων παροχής οικονομικών κυρίως κινήτρων εθελούσιας εξόδου. Δεν θεωρείται μείωση προσωπικού προσωπικό η κενή θέση που οφείλεται σε λήξη σύμβασης ορισμένου χρόνου, οικειοθελή αποχώρηση, συνταξιοδότηση μισθωτού επιχείρησης.
Η επιχείρηση μπορεί να προβεί σε αντικατάσταση του δεσμευόμενου μη επιχορηγούμενου προσωπικού που μείωσε και με άλλο εργαζόμενο που προσέλαβε η επιχείρηση μετά την αίτηση για υπαγωγή στο πρόγραμμα (και ανήκει στο μη δεσμευόμενο προσωπικό της), έχοντας σε κάθε περίπτωση το ίδιο καθεστώς απασχόλησης.
  • Αρθρο 10
Επιμήκυνση Προγράμματος
Είναι δυνατή η επιμήκυνση του χρόνου επιχορήγησης κατά τριάντα (30) το πολύ ημέρες με
ισόχρονη δέσμευση της επιχείρησης, για μη απόλυση προσωπικού, σε περίπτωση: α) δικαιολογημένης ασθένειας εργαζομένου, β) άδειας άνευ αποδοχών που χορηγείται μετά από αίτηση του εργαζομένου και γ) μη λειτουργίας της επιχείρησης λόγω θερινών διακοπών. Η επιμήκυνση γίνεται μετά από αίτηση της επιχείρησης και απόφαση του Προϊσταμένου της κατά τόπον αρμόδιας Υπηρεσίας του ΟΑΕΔ.
Επίσης σε περίπτωση αντικατάστασης μισθωτού μέσα στην προθεσμία των τριάντα (30) ημερών είναι δυνατή η επιμήκυνση του χρόνου επιχορήγησης του εργοδότη κατά τριάντα (30) ημέρες για κάθε άτομο που αντικαταστάθηκε, μετά από αίτηση του εργοδότη και απόφαση του αρμόδιου Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Απασχόλησης.
  • Αρθρο 11
Διακοπή επιχορήγησης – Δημοσιονομική διόρθωση
Σε περίπτωση που το ποσό της ενίσχυσης έχει καταβληθεί από τον ΟΑΕΔ αχρεωστήτως απευθείας στην δικαιούχο επιχείρηση και διαπιστωθεί παράβαση όρου ή όρων ή προϋποθέσεων του προγράμματος, θα εφαρμόζονται αντίστοιχα οι διατάξεις του άρθρου 29 του ν.1262/1982 (ΦΕΚ 70/Α’/16.6.1982), όπως ισχύει για την απόδοση στον ΟΑΕΔ, για την διακοπή της επιχορήγησης καθώς και οι διατάξεις της με αριθμό 1016784/1299-25/0016/26-02-1997 (ΦΕΚ Β” 120) Απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, η οποία εκδόθηκε κατ” εξουσιοδότηση της παραγράφου 4 του άρθρου 106 του Κώδικα Δημοσίου Λογιστικού (Ν. 2362 / 1995) και δυνάμει της οποίας η είσπραξη των εσόδων του Ο.Α.Ε.Δ. ανατέθηκε στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.
Όσον αφορά στη δημοσιονομική διόρθωση θα εφαρμόζονται οι διατάξεις της ΥΠΑΣΥΔ με αριθμ. 14053/ΕΥΣ 1749/27-3-2008, όπως αυτή ισχύει κάθε φορά.
  • Αρθρο 12
Επίλυση διαφορών
Οποιαδήποτε διαφορά προκύψει μεταξύ των επιχειρήσεων και των Υπηρεσιών Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, πλην των περιπτώσεων δημοσιονομικής διόρθωσης του άρθρου 11 της παρούσας, θα επιλύεται με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής Ενστάσεων.
Οι ενστάσεις θα υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία εντός δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση της απορριπτικής απόφασης.
  • Αρθρο 13
Τήρηση όρων πληροφόρησης και δημοσιότητας
1. Για λόγους διαφάνειας, βάσει του άρθρου 7 του Κανονισμού (ΕΚ) 1828/2006της Επιτροπής, ο κατάλογος των δικαιούχων του παρόντος προγράμματος (με αναφορά στην ονομασία της πράξης και στο ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που χορηγείται στην πράξη) δημοσιοποιείται στην ιστοσελίδα www.espa.gr.
2. Σε κάθε περίπτωση δημοσιοποίησης/ δημοσίευσης των πράξεων, εκ μέρους του ΟΑΕΔ, γίνεται μνεία για την συμμετοχή στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013.
3. Όλοι οι φορείς της πράξης αποτελούν ουσιαστικούς συντελεστές διάχυσης της πληροφορίας στους/στις ωφελούμενους/ες και, υπό την έννοια αυτή, χρησιμοποιούν, ορθολογικά, κάθε πρόσφορο μέσο που θα συμβάλλει στη διαφάνεια και στην απόκτηση χρηστικής πληροφορίας από τον πληθυσμό στόχο.
Προκειμένου για την ενημέρωση των δικαιούχων και των ωφελούμενων ανέργων για τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ΝΘΕ, οι Υπηρεσίες (ΚΠΑ 2), θα προβαίνουν στις παρακάτω ενέργειες:
i. Γνωστοποίηση προς τους δικαιούχους για την αναγραφή των στοιχείων συγχρηματοδότησης του
προγράμματος, στα παραστατικά πληρωμών και στα παραστατικά μισθοδοσίας των
ωφελουμένων.
ii. Γραπτή ενημέρωση των ωφελουμένων ανέργων από τους Δικαιούχους, για την ένταξη τους στο
ανωτέρω συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.
  • Αρθρο 14
Τελικές διατάξεις
1.Με δημόσια πρόσκληση που εκδίδεται με απόφαση του Διοικητή του Οργανισμού προσδιορίζεται η ημερομηνία έναρξης της υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα και εξειδικεύεται ή/και ορίζεται οτιδήποτε δεν αναφέρεται στους όρους της παρούσας, στη βάση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.
2. Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα, λήγει αυτόματα μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος αιτήσεων, ύστερα από την κάλυψη των κατανεμηθεισών θέσεων, όπως ορίζονται στο άρθρο 2 της παρούσας. Μετά την αυτόματη λήξη της αναφερόμενης προθεσμίας, συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων για αριθμό θέσεων που αντιστοιχεί μέχρι το 10% των αρχικά κατανεμηθεισών θέσεων. Στην περίπτωση αυτή οι θέσεις παραμένουν σε στάδιο αναμονής και ικανοποιούνται με βάση την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, εφόσον δημιουργηθούν κενές θέσεις.
3. Το Δ.Σ. του Οργανισμού δύναται με απόφαση του να αναστείλει, να συνεχίσει και να λήξει την προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων για υπαγωγή στο πρόγραμμα.
4. Περαιτέρω λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος, εξειδικεύονται με αποφάσεις του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ, μετά από σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής.
5. Η ισχύς της παρούσας απόφασης αρχίζει από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
aftodioikisi.gr
Το τσιγάρο βλάπτει την υγεία του ανθρώπου.

Δείτε το βίντεο με την πίσσα του τσιγάρου και θα το κόψετε μαχαίρι...










http://peiraxtiri.gr


Αν το iPhone στην Ελλάδα σας φαίνεται ακριβό, τότε μάλλον θα πρέπει να είστε χαρούμενοι που δε ζείτε στη Βραζιλία!

Το Bloomberg συγκέντρωσε σε μία λίστα την τιμή που έχει το iPhone 5S (στην έκδοση των 16GB) σε 37 χώρες του κόσμου, και τα συμπεράσματα που προκύπτουν είναι ενδιαφέροντα.

Μακράν η ακριβότερη χώρα στη λίστα είναι η Βραζιλία, όπου το iPhone 5S κοστίζει 2.799 ρεάλ, ή 1.160,98 δολάρια (με βάση την ισοτιμία που ίσχυε στις 12 Φεβρουαρίου), πολύ περισσότερα από τη δεύτερη της λίστας Ιταλία, όπου κοστίζει 729 ευρώ, ή 996,32 δολάρια. Λίγο λιγότερο κοστίζει το iPhone στη Δανία (988,92 δολάρια), και ακολουθούν από κοντά η Τουρκία, η Σουηδία και η Ουγγαρία.

Αντίθετα, το φθηνότερο iPhone το απολαμβάνουν οι Καναδοί (719 καναδικά δολάρια ή 604,44 αμερικανικά δολάρια) και οι Αμερικανοί (649 δολάρια), και ακολουθούν η Ιαπωνία (71.800 γεν ή 702,34 δολάρια) και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (2.599 dirham ή 707,60 δολάρια).

Από τη λίστα του Bloomberg, βέβαια, λείπει η Ελλάδα. Κι αν αναρωτιέστε πού θα έμπαινε η Ελλάδα στη λίστα αυτή, η απάντηση είναι: Αμέσως κάτω από τη Βραζιλία, ως η δεύτερη πιο ακριβή χώρα ως προς την τιμή του iPhone! Στη χώρα μας, το iPhone 5S στην έκδοση των 16GB κοστίζει 739 ευρώ, 10 ευρώ περισσότερα σε σχέση με την Ιταλία και 40 ευρώ περισσότερα σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης...
Πηγή: News.gr

Σαν σήμερα, το 1956, διεξάγονται βουλευτικές εκλογές στη χώρα και για πρώτη φορά συμμετέχουν και οι Ελληνίδες.

197 – Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Σεπτίμιος Σεβήρος νικά στο Λούγδουνουμ (σημερινή Λυών) τον σφετεριστή Κλαύδιο Αλβίνο, στην πιο αιματηρή μάχη μεταξύ ρωμαϊκών στρατευμάτων.

1674 – Αγγλία και Ολλανδία υπογράφουν τη Συνθήκη του Ουέστμινστερ τερματίζοντας τον τρίτο αγγλο-ολλανδικό πόλεμο. Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παράδοση της ολλανδικής αποικίας του Νέου Άμστερνταμ στους Άγγλους και τη μετονομασία της σε Νέα Υόρκη.

1846 - Εγκαθίσταται επίσημα στο Όστιν η κυβέρνηση της νεοσύστατης πολιτείας του Τέξας.

1878 – Υπογράφεται η μεταξύ Ρώσων και Τούρκων η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου με την οποία προσαρτούνται εδάφη της Μακεδονίας και Θράκης στη Βουλγαρία. Η συνθήκη αυτή ανετράπη από του Βερολίνου στις 13 Ιουλίου του ίδιου έτους.

1910 – Εγκαινιάζεται το «Ολντ Τράφορντ» με τον αγώνα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εναντίον της Λίβερπουλ (3-4).

1952 – Η Ελλάδα επικυρώνει το Σύμφωνο του ΝΑΤΟ.

1956 - Οι Ελληνίδες συμμετέχουν για πρώτη φορά στην εκλογική διαδικασία. Η Ε.Ρ.Ε. του Κωνσταντίνου Καραμανλή λαμβάνει 26.000 λιγότερες ψήφους από το συνασπισμό κομμάτων Δημοκρατική Ένωση, ωστόσο εκμεταλλευόμενη το εκλογικό σύστημα, σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

1959 – Υπογράφεται στο Λονδίνο η τελική συνθήκη ιδρύσεως ανεξαρτήτου κυπριακού κράτους, μεταξύ Ελλάδας, Μεγάλης Βρετανίας και Τουρκίας.

http://www.enikos.gr 
Η ζωή μετά το θάνατο! Μία συγκλονιστική περιγραφή

Νευροχειρούργος του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, και ένας από τους εγκυρότερους πρώην σκεπτικιστές για τη ζωή μετά τον θάνατο, ξύπνησε από κώμα 7 ημερών και μίλησε για την εμπειρία του. Σε μια πολύκροτη εκπομπή του ABC channel που έσπασε σε θεαματικότητα κάθε ρεκόρ, ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Εμπεν Αλεξάντερ περιέγραψε το «ταξίδι» του.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στα «κεντρικά» της Βοστόνης, με τους πιο έγκυρους του κόσμου νευροχειρούργους και νευροψυχίατρους για ομάδα θεραπόντων, οι νοσοκόμες εξέταζαν το σώμα του νευροχειρούργου Αlexander που είχε υποστεί βαριά βακτηριακή μηνιγγίτιδα, επανειλημμένως, ανοίγοντας τα βλέφαρα και φωτίζοντας τα μάτια του Alexander με τoν πιο εκτυφλωτικό φακό. 'Βut nobody was there', ανέφεραν διαρκώς κάθε μέρα επί μία εβδομάδα στο επίσημο ιστορικό.

Και ο ίδιος όμως ο κορυφαίος καθηγητής, από την ώρα που ξύπνησε, όπως και στην συνέντευξή του στο ABC, δηλώνει ότι «Δεν ήταν εκεί». Το Ταξίδι που πήγε στον Παράδεισο, επιμένει ότι ήταν Αληθινό.

Ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Χάρβαρντ, που ήδη εξέδωσε το βιβλίο του «Απόδειξη Παραδείσου», ("Proof of Heaven"), απέδειξε, όταν επανήλθε στις αισθήσεις του- και τον πραγματικό χρόνο αυτής της ζωής-, ότι ο εγκέφαλος του δεν είχε καμία δυνατότητα ούτε να σκεφτεί, ούτε να ονειρευτεί, ούτε να θυμηθεί ή να σχηματίσει πλάνα και εικόνες, όπως αυτά που έφερε μαζί του ο Alexander γυρνώντας απ το κώμα!

Υποστηρίζει τώρα, ότι υπάρχουμε πέρα από το σώμα μας και γνωρίζουμε πέρα απ τον εγκέφαλο μας. Προτρέπει την σύγχρονη Επιστήμη να αλλάξει αντίληψη για την Αντίληψή μας, και περιγράφει τον παράδεισο...

«Δεν είχα γλώσσα, ούτε καμιά από τις γήινες αναμνήσεις μου. Δεν είχα αίσθηση του σώματος μου καθόλου, αλλά βρέθηκα σε μια κατάφυτη κοιλάδα από μια άλλη διάσταση, αλλά υπερ-πραγματική. Από έναν κόσμο, rich ultra-real world, όπως λέει, μιας Ασύλληπτα Σοφής Σύλληψης».

Ο καθηγητής νευροχειρουργικής του πιο έγκυρου στο κόσμο Κέντρου Γνώσης της Ιατρικής, του Χάρβαρντ, που λόγω ειδικότητας είναι ο καθ'ύλην αρμόδιος να γνωρίζει τις λειτουργίες, τα όρια και τους μηχανισμούς κάθε νευρώνα του ανθρώπινου εγκεφάλου, έχει ήδη αποδείξει με το παράδειγμα του, σε επιστημονικούς όρους ότι, η Εμπειρία κ η Ανάμνηση, με τις Εικόνες Ζωντανές αφότου ξύπνησε απ το κώμα, είναι απολύτως αδύνατον να συνέβησαν σε ανθρώπινο εγκέφαλο με τόσο μολυσματική βακτηριακή μηνιγγίτιδα η οποία είχε εξαφανίσει, από τον δικό του εγκέφαλο, κάθε επίπεδο γλυκόζης!

Ο Δρ. Αλεξάντερ εξήγησε στην εκπομπή του ABC το «περιστατικό του εαυτού του», λέγοντας ότι τα εγκεφαλογραφήματα έδειχναν απολύτως νεκρές τις περιοχές του εγκεφάλου που προσδίδουν συνείδηση, σκέψη, μνήμη και κατανόηση: «Γνωρίζω ότι πολλοί θα το αποδώσουν σε παραίσθηση, αλλά εγώ επιστημονικά αποδεικνύω ότι δεν ήταν ούτε όνειρο ούτε παραίσθηση, ούτε μυθοπλασίες, και προσωπικά γνωρίζω ότι Έχει συμβεί, αλλά Έξω από το Μυαλό μου».

«...Οι παραισθήσεις, στις οποίες αποδίδαμε ως σκεπτικιστές την εξήγηση από τις περιγραφές ασθενών με Επιθανάτιες Εμπειρίες, απαιτούν τη λειτουργία κάποιου ελάχιστου, βασικού να μη τι άλλο, συγχρονισμού στο φλοιό του εγκεφάλου. Στη δική μου περίπτωση, τα επίπεδα της γλυκόζης που με μια βακτηριακή μηνιγγίτιδα πέφτουν από 100 στο 80 - 60, και με μια επιθετική μηνιγγιτίδα φτάνουν στο 20, σε μένα είχαν φτάσει στο 1. Κανένας ασθενής δε θα θυμόταν τίποτα σ αυτά τα επίπεδα, ούτε ο εγκέφαλος θα ήταν ικανός να τα παράξει».

Στο πιο επιστημονικό Ταξίδι στο Παράδεισο που άκουσαν οι άνθρωποι ποτέ, ο δρ Αλεξάντερ περιγράφει: «Ήμουν μια κουκίδα Επίγνωσης χωρίς να κουβαλάω καμία από τις γήινες εμπειρίες μου, ούτε το σώμα μου. Στην αρχή, (πριν φτάσω στον Παράδεισο) βρέθηκα σε ένα κατασκότεινο περιβάλλον με κάποιου τύπου 'καλωδίωση'. Σαν να θυμάμαι ρίζες, και διακλαδώσεις, και εκεί νομίζω ότι έμεινα για πολύ καιρό, θα έλεγα, για χρόνια».

«Ελευθερώθηκα από εκείνο το πανέμορφο σπειροειδές λευκό φως που εξέπεμπε μια απίστευτα συγκλονιστική μελώδια που με εισήγαγε στη Φωτεινή Κοιλάδα...»

Σαν σκηνή από παιδικό παραμύθι ο Dr.Alexander θυμάται μια νεαρή γυναίκα να εμφανίζεται διάσπαρτα στον Χωροχρόνο («να τσουλάει μπροστά του στο χώρο και το χρόνο...») και χωρίς λόγια να του μιλά: «Με κοίταζε, και χωρίς καμία λέξη καταλάβαινα αμέσως ό,τι μου έλεγε, έπαιρνα το μήνυμα μόνο από το κοίταγμά της: «Είσαι αγάπη, είσαι εκλεκτός, δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι...».

Κι όμως ναι, ο τόσο αυστηρός ακαδημαϊκά καθηγητής του Χάρβαρντ, θυμάται, και περιγράφει επιστημονικά στην μαρτυρία της δικής του Επιθανάτιας Εμπειρίας, Near-Death Experience, τη νεαρή γυναίκα να ίπταται πάνω σ’ ένα φτερό πεταλούδας!

Ενδιαφέρον έχει η περιγραφή του Αλεξάντερ για τον Θεό. Τον αντιλήφθηκε μέσα από μια σφαίρα κρυστάλλινου φωτός.

«Ο Θεός...», λέει χαρακτηριστικά, «ήταν μια απέραντη παρουσία αγάπης, ήταν το όλον της αιωνιότητας και της υπαρκτής συνείδησης. Αλλά ήταν αυτή η σφαίρα κρυστάλλινου φωτός ο απαραίτητος μετασχηματιστής, σαν ένας μεταφραστής που ήταν απαραίτητος για να υπάρξει το Άπλετο Φως του Θείου και Απίστευτου...»

Το ενδιαφέρον είναι ότι στα εξονυχιστικά τεστ αντιληπτότητας, μνήμης και κάθε άλλης εγκεφαλικής λειτουργίας που περίμεναν τον Δόκτορα όταν γύρισε από... το κώμα,- για τα γήινα-, του έδειξαν, αμέσως μόλις ξύπνησε στην ΜΕΘ (και αυτό χαρακτηρίζεται επιστημονικά απρόβλεπτο, ή και θαύμα, γιατί δεν υπήρχαν πιθανότητες ο εγκέφαλός του να επανέλθει) , και μια σειρά από φωτογραφίες γνωστών και άγνωστων στην ζωή του μέχρι πριν από το ατύχημα. Αναγνώρισε την βιολογική του αδελφή,- που ποτέ όσο ζούσε πριν το νοσοκομείο δεν είχε συναντήσει γιατί ήταν υιοθετημένος-, στο πρόσωπο της νεράιδας του απ τον Χωροχρόνο.

Τώρα, με πλήρως αποκατεστημένη την λειτουργία του εγκέφαλου του,- τόσο θεαματικά που σκίζουν πτυχία στο Χάρβαρντ!-, o Alexander προκαλεί, από το THINK-TANK της Γνώσης για τον Άνθρωπο όπου βρίσκεται, την επιστήμη, να αλλάξει κι αυτή με τη σειρά της, μυαλά!

«Είναι πια ξεκάθαρο για την Σύγχρονη Γνώση ότι πρέπει να αναποδογυρίσουμε το πλάνο και να το δούμε από την άλλη πλευρά» λέει. «Η συνειδητότητα υπάρχει σε μια πολύ πιο πλούσια μορφή, ελεύθερη και ανεξάρτητη από τον εγκέφαλο, γιατί πηγάζει από την συνείδηση των ψυχών μας οι οποίες είναι αιώνιες, και το γεγονός ότι η Επίγνωση, η Συνείδηση, η Ψυχή, το Πνεύμα μας, δεν εξαρτώνται από την ύπαρξη του εγκεφάλου στο φυσικό σύμπαν.

Στην πραγματικότητα η συνειδητότητα απελευθερώνεται σε πολύ πιο πλούσια επίγνωση όταν είμαστε εκτός...»

http://www.pontos-news.gr 
Ακολουθείτε πιστά το πρόγραμμα της δίαιτας ή περνάτε πολλές ώρες στο γυμναστήριο για να κάψετε λίπος, αλλά δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα; Σίγουρα κάτι κάνετε λάθος!

Δείτε ποιες είναι, σύμφωνα με αντίστοιχες έρευνες, οι πέντε αιτίες που σαμποτάρουν την προσπάθειά σας να κάψετε λίπος:

«Ρουφάτε» τις θερμίδες!

Αν πίνετε συχνά ζαχαρούχα ροφήματα, τότε υπονομεύετε την προσπάθεια σας να χάσετε το περιττό λίπος και τα κιλά. Ένας καφές με σαντιγί μπορεί, για παράδειγμα, να σας φορτώσει με πάνω από 300 θερμίδες, χωρίς να το καταλάβετε.

Νομίζετε ότι οι υγιεινές τροφές δεν έχουν θερμίδες!

Όταν κάνουμε δίαιτα, δεν έχει σημασία πόσο υγιεινή είναι μία τροφή, αλλά πόσες θερμίδες έχει. Οι ξηροί καρποί, για παράδειγμα, που συγκαταλέγονται ανάμεσα στα πιο υγιεινά τρόφιμα, έχουν πάρα πολλές θερμίδες. Τα ω-3 λιπαρά και τα ιχνοστοιχεία που περιέχουν, είναι σίγουρα απαραίτητα για τον οργανισμό, οι αυξημένες θερμίδες, ωστόσο, θα καταστρέψουν τη δίαιτα σας.

Δεν ιδρώνετε!

Δεν καίτε λίπος, αν δεν ιδρώνετε. Αν, λοιπόν, ο στόχος σας είναι η καύση λίπους, καλό είναι να αυξάνετε σταδιακά τα επίπεδα ενέργειας, που πρέπει ο οργανισμός σας να δαπανήσει κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Είστε αγχωμένοι συνέχεια!

Όταν έχουμε άγχος, το σώμα μας παράγει υπερβολικές ποσότητες της ορμόνης κορτιζόλης. Σύμφωνα με έρευνες, η κορτιζόλη θεωρείται υπεύθυνη –μακροχρόνια- για αυξημένη αποθήκευση σωματικού λίπους.

Δεν έχετε συγκεκριμένο στόχο!

Ένας λιπομετρητής είναι απαραίτητος για να υπολογίσετε τα ποσοστά λίπους στο σώμα σας και να θέσετε έτσι τον κατάλληλο στόχο.

http://www.onmed.gr

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοχοι smartphones, tablets και notebooks, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.
 
Ετσι παρά τις άπειρες δυνατότητες που έχουν πλέον τα κινητά μας εργαλεία, η αυτονομία τους δεν διαρκεί πάνω από 24 ώρες, ενώ ο χρόνος που απαιτείται για να φορτίσουν πλήρως, συνήθως ξεπερνά τις 2 ώρες.
Ποια είναι η λύση λοιπόν; Την απάντηση δίνει η Qualcomm, η εταιρεία πίσω από τους επεξεργαστές Snapdragon, η οποία υπόσχεται ταχύτερη φόρτιση.
Η εταιρία, έχει από το 2013 εισάγει το σύστημα QuickCharge στα κινητά που εξοπλίζονται με τον επεξεργαστή Snapdragon, αλλά φέτος εισάγει το πρωτόκολλο QuickCharge 2.0 με το  οποίο ένα smartphone θα μπορεί να φορτιστεί πλήρως μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
Στόχος της εταιρίας μέσα στο 2014 το QuickCharge2.0 να αποτελέσει μία νέα κοινή πλατφόρμα για όλους, ή τους περισσότερους κατασκευαστές, έτσι ώστε όλα τα κινητά και τα tablets  να φορτίζουν σε ελάχιστο χρόνο και να μπορούμε έτσι απρόσκοπτα να συνεχίσουμε την δουλειά μας.

http://www.fpress.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!