Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016


Τα δεδομένα είναι συγκεχυμένα κι αν έχετε μπερδευτεί κι εσείς σχετικά με το πόσο ζεστό ή κρύο πρέπει να είναι το νερό σας, συνεχίστε να διαβάζετε.
Κάθε πρωί, το πρώην μοντέλο της Victoria Secret, Lindsay Ellingson, ζεσταίνει λίγο νερό για να ξεκινήσει τη μέρα της, καθώς κάποια ειδικός της Αγιουρβέδα της ανέλυσε τα οφέλη από αυτή τη συνήθεια, όπως καλύτερη απορρόφηση του ζεστού νερού από τον οργανισμό, καταπράυνση του στομάχου κ.λπ. Αυτό, όμως, προκάλεσε σύγχυση, καθώς πολλά άρθρα συχνά συστήνουν να πίνουμε κρύο νερό, λόγω του ότι βοηθάει στο να «καίμε» περισσότερες θερμίδες. Τι ισχύει τελικά;
Κάθε φορά που χωνεύουμε κάτι που έχει διαφορετική θερμοκρασία από τη θερμοκρασία του σώματός μας (36,6), τότε ο οργανισμός μας πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά, σύμφωνα με την Cassie Vanderwall, κλινική διατροφολόγο στο UW Health του Ουισκόνσιν.
Το κρύο νερό πράγματι πιέζει το σώμα να ρυθμίσει τον εαυτό του, αλλά το να πίνετε συνεχώς κρύο νερό δεν πρόκειται να σας κάνει να κάψετε όσες θερμίδες φαντάζεστε, σύμφωνα με τα άρθρα. Οι θερμίδες που καίμε με αυτό τον τρόπο είναι ελάχιστες, περίπου 8 έξτρα θερμίδες τη φορά. Κι αν υποθέσουμε ότι πίνετε 8 ποτήρια την ημέρα, αυτό ισοδυναμεί με 64 θερμίδες συνολικά, δηλαδή περίπου 1 φέτα ψωμιού.
Με το κρύο νερό καίτε 8 έξτρα θερμίδες τη φορά
Παλιότερη έρευνα του 2003 έδειξε ότι όσοι πίνουν παγωμένο νερό, σημειώνουν μέχρι και 30% αύξηση στο μεταβολισμό τους, που σημαίνει ότι με μισό λίτρο νερό, καίνε 100 έξτρα θερμίδες την ημέρα. Το ζεστό νερό, από την άλλη, φαίνεται πως καταπραΰνει τα συμπτώματα όσων υποφέρουν από γαστρεντερικούς πόνους, αν και δεν υπάρχει απόδειξη ότι διευκολύνει τον οργανισμό να το απορροφήσει, σύμφωνα με τους ειδικούς.
Το συμπέρασμα είναι πως όποια κι αν είναι η θερμοκρασία του νερού, έχει θετική επίδραση στην υγεία σας. Αν δεν είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, ο μεταβολισμός σας θα επιβραδύνει, αλλά και το να πίνετε νερό, δεν θα σας εξασφαλίσει ότι θα χάσετε τα κιλά που θέλετε. Απλώς σας κρατά ενυδατωμένους και αποτελεί την καλύτερη επιλογή που θα σας κρατήσει μακριά από αναψυκτικά, χυμούς και έξτρα θερμίδες.

Η Marion Cotillard αποφάσισε να σπάσει την σιωπή της και να απαντήσει στην θύελλα που έχει ξεσπάσει πως είναι το τρίτο πρόσωπο στη σχέση του Brad Pitt και της Angelina Jolie.

Το γαλλικό περιοδικό Closer αποκάλυψε πως η ηθοποιός είναι έγκυος και αυτό την ανάγκασε να αποκαλύψει μέσω Instagram ότι είναι η είδηση ισχύει, αλλά το παιδί είναι του συζύγου της Guillaume Canet.



Η Marion Cotillard έγραψε στο Instagram:

«Αυτή θα είναι η πρώτη και τελευταία αντίδραση στα νέα που κυκλοφόρησαν πριν από 24 ώρες. Δεν συνηθίζω να σχολιάζω πράγματα όπως αυτά ή να τα παίρνω στα σοβαρά αλλά καθώς η κατάσταση ξεφεύγει και επηρεάζει ανθρώπους που αγαπώ, πρέπει να τοποθετηθώ δημόσια.

Καταρχήν πριν από πολλά χρόνια συνάντησα τον άνδρα της ζωής μου, τον πατέρα του γιου μας και του παιδιού που περιμένουμε.



Δεύτερον σε όσους λένε ότι είμαι συγκλονισμένη, είμαι πολύ καλά ευχαριστώ. Αυτή η κατασκευασμένη συζήτηση δεν μου προκαλεί άγχος.

Και σε όλα τα ΜΜΕ και τους κακεντρεχείς που βγάζουν γρήγορα συμπεράσματα, ειλικρινά σας εύχομαι ταχεία ανάρρωση.

Τέλος εύχομαι η Jolie και ο Pitt, τους οποίους σέβομαι βαθύτατα, να βρουν ειρήνη σε αυτή την ταραγμένη στιγμή που βιώνουν».


Συρρίκνωση της περιουσίας των Ελλήνων καταγράφεται σε έκθεση της γερμανικής εταιρείας Allianz (Allianz Global Wealth Report).
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αναφέρει η έκθεση, ότι η συνολική χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων στο τέλος του 2015 ήταν σχεδόν 30% χαμηλότερη σε σχέση με το υψηλότερο επίπεδο πριν από την κρίση, ενώ στις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης η θέση των νοικοκυριών ήταν καλύτερη το 2015 σε σχέση με το 2007.
«Η κρίση άφησε μεγάλα σημάδια στην Ελλάδα, όπου ενώ σχεδόν ο μισός πληθυσμός της ανήκε στη μεσαία περιουσιακή τάξη του ευρώ, όταν καθιερώθηκε το νόμισμα, σήμερα ανήκει μόνο το 20%», σημειώνει η έκθεση.
Η μέση καθαρή χρηματοπιστωτική περιουσία των Ελλήνων – που αντιστοιχεί στη διαφορά της περιουσίας (τραπεζικών καταθέσεων, αξιόγραφων και συμμετοχών σε ασφαλιστικά προγράμματα) από το χρέος τους – ανήλθε σε 11.231 ευρώ το 2015 και ήταν πολύ χαμηλότερη από τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης που περιλαμβάνονται στην έκθεση, με εξαίρεση τις χώρες της Βαλτικής (Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία) και τη Σλοβακία.

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση κλοπής από επιχείρηση εμπορίας ποτών στην Ελεούσα Ιωαννίνων.
Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στα ίχνη τριών ημεδαπών, ηλικίας 21, 24 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις δράστες, κατά το χρονικό διάστημα από 02 έως 18-09-2016 στην Ελεούσα Ιωαννίνων, διέρρηξαν δύο φορές αποθηκευτικό χώρο επιχείρησης εμπορίας ποτών και αναψυκτικών, απ’ όπου αφαίρεσαν 203 κιβώτια με 8932 γυάλινες φιάλες ζύθου.
Στο πλαίσιο των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Ένα περίεργο περιστατικό διερευνούν οι αστυνομικές αρχές στο Κλίβελαντ των Ηνωμένων Πολιτειών Το περιστατικό συνέβη σε μεγάλο σουπερμάρκετ γνωστής αλυσίδας, όταν αρκετοί πελάτες είδαν έναν πατέρα να σέρνει κυριολεκτικά τη μικρή του κόρη από τα μαλλία στους διαδρόμους του σούπερμαρκετ.
pateras_ipa
Ένα ζευγάρι που είδε το περιστατικό ειδοποίησε την αστυνομία όταν άκουσε το κοριτσάκι να λέει κλαίγοντας «σε παρακαλώ, σταμάτα. Υπόσχομαι να μην το ξανακάνω. Σε παρακαλώ, σταμάτα!».
Η γυναίκα είδε τον άντρα να σέρνει το κορίτσι από τα μαλλιά, τα οποία ήταν τυλιγμένα πάνω στη χειρολαβή του καροτσιού του σουπερμάρκετ. Μάλιστα, όταν του έκαναν παρατήρηση για αυτή του τη συμπεριφορά, εκείνος τους είπε να «κοιτάνε τη δουλειά τους».
Οι φωτογραφίες που τράβηξε η γυναίκα έκαναν πολύ γρήγορα τον γύρο του διαδικτύου, έχοντας πάνω από 100.000 «shares». Σε αυτό το post η γυναίκα που ανέφερε το περιστατικό εξήγησε το τι συνέβη, και μάλιστα τόνισε ότι ο αστυνομικός που κατέφθασε στο σουπερμάρκετ απλά της είπε ότι «ο πατέρας έχει το δικαίωμα να πειθαρχεί τα παιδιά του».
pateras_ipa2
«Ο κόσμος μού λέει ότι έκανα λάθος που θέλησα να προστατεύσω το μικρό κορίτσι, αλλά μπορείς να πειθαρχείς ένα παιδί χωρίς να τα σέρνεις από τα μαλλιά τους, ειδικά μέσα στο σουπερμάρκετ» έγραφε σε ανάρτησή της.
Τώρα, σύμφωνα με πληροφορίες από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι Αρχές ερευνούν το περιστατικό επειδή ο πατέρας έθεσε σε κίνδυνο το παιδί του.

Βαριά ποινή σε βάρος μιας 50χρονης γυναίκας η οποία προκειμένου να διοριστεί σε θέση του Δημοσίου, πλαστογράφησε το αποδεικτικό φοίτησής της στο Δημοτικό σχολείο, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.
Συγκεκριμένα επέβαλε στη γυναίκα ποινή κάθειρξης 15 ετών με ανασταλτικό χαρακτήρα! Η πλαστογράφηση του εγγράφου είχε γίνει τη δεκαετία του ΄90 και συγκεκριμένα το 1996, προκειμένου η γυναίκα να λάβει μέρος σε διαγωνισμό για την πρόσληψη καθαριστριών από το Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών ασφαλίσεων, σε κρατικό παιδικό σταθμό.
Το αποδεικτικό που έλαβε από το Δημοτικό σχολείο ανέγραφε πως είχε τελειώσει την Ε΄Δημοτικού. Εκείνη, σύμφωνα και με την απόφαση του δικαστηρίου, το άλλαξε γράφοντας πως είχε τελειώσει την ΣΤ’ δημοτικού, προκειμένου να τηρεί τις προϋποθέσεις για να πάρει μέρος στον διαγωνισμό, στον οποίο χρειαζόταν απολυτήριο.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η 51χρονη καταδικάστηκε για τις πράξεις που  θεωρούνται κακούργημα:
— Της πλαστογραφίας με χρήση, με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημιά άνω των 120 και άνω των 150 χιλιάδων ευρώ, σε βάρους του Ελληνικού Δημοσίου.
— Της απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με ιδιαίτερα μεγάλο όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω 30, 120 και 150 χιλιάδων ευρώ εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας, η γυναίκα απέδωσε την πράξη της στην άσχημη οικονομική κατάσταση της οικογένειάς της και σε δυσκολίες επιβίωσης λόγω οικογενειακών προβλημάτων με παράνομες ουσίες.
Μπορεί ο Μπραντ Πιτ και η Αντζελίνα Τζολί να χωρίζουν, ένα άλλο διάσημο ζευγάρι του Χόλιγουντ, ωστόσο, παντρεύτηκε.

Σύμφωνα με το Us Weekly, η Εύα Μέντες και ο Ράιαν Γκόσλινγκ παντρεύτηκαν κάτω από άκρα μυστικότητα και σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Οι δύο ηθοποιοί είναι ζευγάρι από το 2012 και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τη 2χρονη Εσμεράλντα και την 4 μηνών Αμάντα.

http://www.thestival.gr


Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, θα αποσύρει την υποψηφιότητα της πόλης από τη διεκδίκηση της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όπως ανακοίνωσε αξιωματούχος του δήμου.
Η Ράτζι, μέλος του Κινήματος Πέντε Αστέρων, η οποία ανέλαβε τη δημαρχία της Ρώμης τον Ιούνιο, πάντοτε εξέφραζε αμφιβολίες για την δυνατότητα διοργάνωσης αυτού του μεγάλου αθλητικού γεγονότος, λέγοντας ότι η ήδη υπερχρεωμένη πόλη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις δαπάνες που επιβάλλεται να γίνουν για τη διοργάνωση.
Η δήμαρχος της Ρώμης αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου αργότερα μέσα στην ημέρα όπου και θα ανακοινώσει την απόφασή της αυτή.
Λέει η δασκάλα στον πατέρα του Μάκη :
- Έχω να σας πω ένα καλό και ένα κακό νέο για τον γιο σας.
- Πείτε μου το κακό πρώτα.


- Τον γιο σας στο σχολείο τον φωνάζουν Μαίρη.
- Και το καλό;
- Βγήκε Μις Απρίλιος.











http://xsefoto.blogspot.gr 

Ιδιαίτερα σκληρή φαίνεται ότι θα είναι η μάχη που θα δώσουν στις αίθουσες των δικαστηρίων ο Μπραντ Πιτ και η Αντελίνα Τζολί για την επιμέλεια των έξι παιδιών τους. Όπως είναι γνωστό η ηθοποιός, στην αίτηση του διαζυγίου που κατέθεσε ζητά την αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών, ωστόσο, μετά την αρχική σιωπή, ο Μπραντ Πιτ φαίνεται ότι θα δώσει τον νυν υπέρ πάντων αγώνα ώστε η επιμέλεια να είναι από κοινού.
«Αν η Αντζελίνα νομίζει ότι τα πράγματα με την επιμέλεια των παιδιών θα είναι απλά τότε ονειρεύεται. Ο Μπραντ θα δώσει σκληρή μάχη για κοινή φυσική επιμέλεια και των έξι τους παιδιών. Αν επίσης νομίζει ότι θα του τα στερήσει κάνει μεγάλο λάθος. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί να τα βλέπει μόνο με δικαστική απόφαση. Θέλει και θα επιδιώξει κοινή επιμέλεια», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του ηθοποιού, σύμφωνα με το TMZ.
Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του στο περιοδικό People, ο Μπραντ Πιτ επιβεβαίωσε πως αυτός και η Αντζελίνα Τζολί χωρίζουν μετά από δύο χρόνια γάμου και 12 χρόνια σχέσης.
«Είμαι πολύ ξαφνιασμένος από όλο αυτό, αλλά αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι η ποιότητα ζωής των παιδιών. Ευγενικά ζητάω από τα μέσα να τους δώσουν το χώρο που αξίζουν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η Huawei γνωστοποιεί ότι το νέο της κινητό P9 lite βγήκε το πρώτο κινητό σε πωλήσεις για τον Ιούλιο στην Ελλάδα. Με βάση τα στοιχεία της GFK, η Huawei αποτελεί την δεύτερη πιο επιτυχημένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016. 
Πιο συγκεκριμένα, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα πάνω από 10.000 άνθρωποι μόνο κατά την περίοδο του Ιουλίου επέλεξαν τη συγκεκριμένη συσκευή, με αποτέλεσμα να χρίσουν το Huawei P9 lite ως την best seller συσκευή της αγοράς!
 Το smartphone P9 lite της Huawei είναι μια συσκευή υψηλών προδιαγραφών με εντυπωσιακό και μοντέρνο στυλ. Διαθέτει οθόνη 5.2 ιντσών Full HD και ασύγκριτης ποιότητας ήχο μέσω των ενσωματωμένων ηχείων HiSilicon Hi6402 audio DSP. Επιπρόσθετα, δίνει τη δυνατότητα για εντυπωσιακές φωτογραφικές λήψεις με την πίσω κάμερα των 13MP, αλλά και τις καλύτερες selfies με την εμπρόσθια κάμερα των 8MP.

Με δεδομένη την υψηλή ζήτηση της συσκευής, η Huawei ανταποκρίνεται σε αυτή με μια προσφορά. Από τις 7 Σεπτέμβρη και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, προσφέρει με κάθε αγορά του Huawei P9 lite, ως δώρο το νέο smartband Color Βand A1.

Το Color Band A1 είναι wearable gadget της Huawei που μπορεί να αναγνωρίζει τα διαφορετικά είδη άθλησης, αλλά και να υποστηρίζει έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής παρέχοντας λειτουργία αναγνώρισης δεδομένων ύπνου αλλά και διακριτική πρωινή αφύπνιση με δόνηση, ακόμη δε και προστασία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου με την ενεργοποίηση της λειτουργίας παρακολούθησης των ακτινών UV.

http://www.fpress.gr


Ένα βήμα πιο πέρα πηγαίνει τη συνεργασία του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Βαγγέλη Μαρινάκη ο δημοσιογράφος του sport24.gr Νίκος Μποζιονέλος ο οποίος στο ρεπορτάζ του υποστηρίζει ότι δεν θα είναι μόνο με τη συμμετοχή του δημοσιογράφου στο κανάλι του προέδρου του Ολυμπιακού. Διαβάστε το ρεπορτάζ:
«Ένας νέος εκδοτικός, αλλά τηλεοπτικός «γάμος» βρίσκεται στα… σκαριά. Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται οι Βαγγέλης Μαρινάκης και Νίκος Χατζηνικολάου ενώνουν τις δυνάμεις τους δημιουργώντας έναν μιντιακό όμιλο που θα έχει ένα κανάλι (από την άδεια της Alter Ego), πέντε εφημερίδες («Real News», «Αγορά», «Παραπολιτικά», «Επένδυση» και «Freddο») καθώς και δύο ραδιοφωνικούς σταθμούς (Real FM και Παραπολιτικά FM). Στόχος είναι μέχρι το τέλος της χρονιάς να ολοκληρωθεί επιτυχώς το νέο σχήμα αλλά και να εκπέμψει και ο νέος τηλεοπτικός σταθμός με την άδεια του καναλάρχη πλέον Μαρινάκη.
Ωστόσο κάθε τέτοια εκτενής συνεργασία ή συγχώνευση έχει και «απώλειες»: απορίας άξιον αν κρατηθούν και οι πέντε εφημερίδες, καθώς «Αγορά» και «Επένδυση» είναι σαββατιάτικες οικονομικές… Ο δε Χατζηνικολάου προορίζεται για κεντρικός σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων του νέου καναλιού ενώ ακούγεται και ο Νίκος Στραβελάκης για τον ρόλο του διευθυντή ειδήσεων.»
Από την πρώτη στιγμή ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά το project της τηλεόρασης και είναι αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα της τηλεθέασης, επενδύοντας και χτίζοντας από μηδενική βάση το νέο κανάλι. Πηγές από τον Πειραιά, που είναι η έδρα του στρατηγείου των επιχειρήσεων του εφοπλιστή, υποστηρίζουν ότι στις προθέσεις του είναι να «χτυπήσει» όλα τα μεγάλα ονόματα της τηλεοπτικής αγοράς…”
Η υπερβολική επεξεργασία που υφίστανται πλέον τα περισσότερα τρόφιμα μέσω της προσθήκης συντηρητικών, ζάχαρης και αλατιού, καθιστά επιτακτική την ανάγκη ελέγχου των τροφών που προσλαμβάνουμε, ειδικά όταν πρόκειται για τη διατροφή των παιδιών.

Η σωστή διατροφή δεν συμβάλλει μόνο στη σωματική αλλά και την πνευματική υγεία των παιδιών, καθορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις επιδόσεις τους στο σχολείο.

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που τρώνε συστηματικά ζάχαρη και λίπος έχουν χειρότερους βαθμούς από ό,τι τα παιδιά που καταναλώνουν φρούτα, λαχανικά, ψάρια και φυτικές ίνες.

Νέα φινλανδική έρευνα έδειξε ότι το μυστικό για έξυπνα παιδιά με καλές σχολικές επιδόσεις βρίσκεται στα προϊόντα ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, στα φρούτα, τα λαχανικά και τα ψάρια όταν αυτά περιλαμβάνονται στην διατροφή των παιδιών κυρίως στα 3 πρώτα χρόνια της σχολικής εκπαίδευσης.

Στην έρευνα πήραν μέρος 161 παιδιά από 6 ως 8 ετών και οι επιστήμονες τα παρακολούθησαν από την πρώτη ως την τρίτη δημοτικού.

Τα παιδιά που ακολουθούσαν την παραπάνω διατροφή και δεν έτρωγαν πολλή ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά είχαν καλύτερους βαθμούς και απόδοση στο σχολείο. Επίσης είχαν καλύτερη απόδοση και στα τεστ που έκαναν προκειμένου οι ειδικοί να ελέγξουν τις ικανότητές τους, κυρίως στην ανάγνωση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα μάλιστα, οι καλύτερες επιδόσεις των παιδιών ήταν ανεξάρτητες από την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση.

http://www.onmed.gr


Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!