Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017

Πρώην μέλος των Pussycat Dolls: Δεν ήμασταν γκρουπ, ήμασταν άνδρο ποpνείας
Δεκάδες είναι οι γυναικείες παρουσίες από το χώρο του θεάματος στην Αμερική που βγαίνουν να καταγγείλουν τη σeξουαλική βία και κακοποίηση που υφίστανται από τους υπευθύνους προκειμένου να έχουν μια θέση στο χώρο του θεάματος. Σε συνέχεια των αποκαλύψεων για τον Γουάινσταϊν, ακολούθησαν πολλές ακόμη εξομολογήσεις γυναικών. Μία από αυτές η Kaya Jones, πρώην μέλος των Pussycat Dollls, που σε ανάρτησή της στο twitter αναφέρει πως στην πραγματικότητα βρισκόταν σε άνδρο ποpνείας.
"Η δική μου αλήθεια. Δεν ήμουν σε γυναικείο γκρουπ. Ήμουν σε άνδρο ποpνείας. Α και παράλληλα τύχαινε να τραγουδώ και να είμαι διάσημη. Την ίδια ώρα, εκείνοι στους οποίους ανήκαμε έβγαζαν χρήματα" σχολίασε και πρόσθεσε: "Με ρωτά ο κόσμος πόσο άσχημο ήταν. Αρκετά για να παρατάω τα όνειρά μου, τις συναδέλφους μου και ένα συμβόλαιο 13 εκατομμυρίων. Ξέραμε ότι θα γίνουμε νούμερο ένα".
Στην αλυσίδα tweet που ανήρτησε ερωτηματικά προκάλεσε και η αναφορά στην επικεφαλής του γκρουπ, αλλά και μια αυτοκτονία μέλους του συγκροτήματος στο παραλελθόν. "Θα ήθελα η 'επικεφαλής' του γκρουπ να εξομολογηθεί γιατί ένα άλλο κορίτσι του συγκροτήματος αυτοκτόνησε; Να πει στο κοινό πως μα λύγισε νοητικά" σχολίασε. Ωστόσο, αν και η σκέψη όλων πήγε στην Simone Battle των GLR που έβαλε τέλος στη ζωή της το 2014, η Jones δεν έδωσε συνέχεια στο θέμα.
Συνεχίζοντας στο ζήτημα της κακοποίησης γυναικών στο χώρο του θεάματος, πρόσθεσε: "Για να είσαι μέρος μιας ομάδας πρέπει να παίζεις ομαδικά. Αυτό σημαίνει να κοιμάσαι με όποιον σου υποδεικνύουν. Αν δεν το κάνεις δεν έχουν τίποτα εναντίον σου. Εννοώ πως αφού σε "βγάλουν στο κλαρί" ή σε εθίσουν στα ναρκωτικά το χρησιμοποιούν εναντίον σου. Σωστό. Θυματοποιούν και πάλι το θύμα".
"Να σε δολοφονούν ή να δολοφονούν την ψυχή σου. Ποια η διαφορά; Ένας έφηβος μπαίνει φυλακή για πολύ λιγότερα. Θα γίνει το ίδιο και στο Χόλιγουντ" τόνισε και εξήγησε το λόγο που σπάνια μια γυναίκα βγαίνει να καταγγείλει αυτά τα περιστατικά. "Γιατί δεν το αναφέρουμε; Γιατί είμαστε κακοποιημένες. Εμένα με προειδοποίησαν προσωπικά πως αν μιλήσω... ξέρετε θα καταλήξω νεκρή ή χωρίς καριέρα" σχολίασε.
"Ελπίζω όλοι εσείς της ελίτ του Χόλιγουντ να είστε υπ ατμών. Ποιος ξέρει, ίσως αύριο η οικογένεια και οι φίλοι σας μάθουν ποιοι είστε πραγματικά" πρόσθεσε κλείνοντας η Kaya Jones που προκάλεσε με τις αναρτήσεις της ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις στα social media.

 
Αλλαγές στον ΚΟΚ: Πρόστιμα με βάση το εισόδημα
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε σήμερα πρόστιμα για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.
Όπως είπε, μιλώντας στην ΕΡΤ, το νομοσχέδιο για τον νέο ΚΟΚ που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή, θα προβλέπει την επιβολή ενός προστίμου βάσης, το οποίο θα αυξάνεται στη συνέχεια με βάση τα οικονομικά στοιχεία του παραβάτη που θα αντλούνται μέσω του συστήματος ΤΑΧΙS, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. «Θέλουμε να χτυπήσουμε τη λογική τού έχω χρήματα πληρώνω και παρανομώ» εξήγησε ο κ. Σπίρτζης.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι στον νέο ΚΟΚ θα υπάρχουν παραβάσεις αντικοινωνικής συμπεριφοράς που θα αντιμετωπίζονται μόνο με διοικητικές κυρώσεις, όπως είναι η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος. Μεταξύ των παραβάσεων αυτών προσδιόρισε την ομιλία των οδηγών στο κινητό τηλέφωνο, τη ρίψη του τσιγάρου από το παράθυρο του αυτοκινήτου, αλλά και τη στάθμευση οχήματος σε διάβαση αναπήρων.
Μετά τις δύο αφαιρέσεις της άδειας και του διπλώματος, που θα διαρκεί έναν με δύο μήνες, ο οδηγός θα πρέπει να ξαναδίνει εξετάσεις. Όπως ανέφερε, θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των προστίμων σε μικρής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας.
Ανακοίνωσε, επίσης, ότι με τον νέο ΚΟΚ θα αυξηθούν τα όρια ταχύτητας, ενώ θα καθιερωθούν ρυθμίσεις ΚΟΚ και σήματα για τα ποδήλατα. Ακόμα, θα προβλέπονται ηλεκτρονικά συστήματα για την έκδοση πινακίδων και διπλωμάτων, για να «σπάσουν» τα κυκλώματα που λειτουργούν σε αυτόν τον τομέα με τα φορτηγά κ.α.
Αναφερόμενος στη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο, για το θέμα των ταξί και των ηλεκτρονικών πλατφορμών, διερωτήθηκε αν η έδρα της Beat και των άλλων πλατφορμών βρίσκονται στην Ελλάδα. Κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη και τα στελέχη της ΝΔ που έσπευσαν να τις υποστηρίξουν, όπως είπε, να δώσουν σχετικά στοιχεία. «Εγώ» τόνισε ο κ. Σπίρτζης «από τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κυρανάκη, που συναντήθηκε μαζί τους, έμαθα ποιοι εκπροσωπούν την UBER στην Ελλάδα. Αυτή η εταιρεία, καταστρατηγεί το επάγγελμα του ταξί».
Ο κ. Σπίρτζης υπογράμμισε ότι η πολιτεία δεν θέλει να καταργήσει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες. Θέλει, όμως, να βάλει τάξη, ώστε να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες.
Αν δεν είναι η έδρα τους στην Ελλάδα, δεν μπορεί το ελληνικό κράτος, ούτε να τους ελέγχει ούτε να τους φορολογήσει επισήμανε ο υπουργός Υποδομών και διερωτήθηκε αν αυτές οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες εκδίδουν αποδείξεις για τις υπηρεσίες τους.

 

Σε συνθήκες φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού ζουν πάνω από ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην ΕΕ, σύμφωνα με τα στοιχεία του 2016, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Eurostat.
Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το 2016 βρίσκονταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού το 35,6% του πληθυσμού (3,8 εκατ. άνθρωποι), έναντι 28,1% το 2008.
Στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό έπεσε το 2016 στο 23,4% (117,5 εκατ. άνθρωποι), κάτω από τα επίπεδα του 2008 (23,7%).
Σύμφωνα με τη Eurostat, ένας άνθρωπος βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού όταν αντιμετωπίζει μία ή περισσότερες από τις παρακάτω προβληματικές καταστάσεις: Είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις), είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).
Ως προς την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 21,2% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 22,4%, ενώ ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας το 17,2% του πληθυσμού. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά στην ΕΕ είναι 17,3%, 7,5% και 10,4%.
Γενικότερα, σε χειρότερη κατάσταση από την Ελλάδα, αναφορικά με το ποσοστό του πληθυσμού που θεωρείται ότι βρίσκεται σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, είναι η Βουλγαρία (40,4%) και η Ρουμανία (38,8%). Στον αντίποδα (με ποσοστά μικρότερα του 20%) βρίσκονται η Τσεχία (13,3%), η Φινλανδία (16,6%), η Δανία (16,7%) και η Ολλανδία (16,8%), η Αυστρία (18%), η Σλοβακία (18,1%), η Γαλλία (18,2%), η Σουηδία (18,3%), η Σλοβενία (18,4%), η Γερμανία και το Λουξεμβούργο(19,7%),
Η μείωση του αριθμού των ατόμων που κινδυνεύουν από τη φτώχεια ή τον κοινωνικό αποκλεισμό στην ΕΕ αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της στρατηγικής «Ευρώπη 2020».
Το ρωσικό αυτοκίνητο με το οποίο μπορείς να παίξεις Tetris
Μπορεί η σύγχρονη τεχνολογία να έχει φέρει την επανάσταση στα αυτοκίνητα, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εκτελούν διάφορες εξεζητημένες εντολές, όμως λίγα είναι τα οχήματα στα οποία μπορείς να παίξεις Tetris!
Αυτός οδηγός από τη Ρωσία ανακάλυψε ότι, με έναν περίπλοκο συνδυασμό κουμπιών και λειτουργιών, μπόρεσε να παίξει Tetris στο καντράν του αυτοκινήτου του.
Συγκεκριμένα πρόκειται για ένα μοντέλο φορτηγού, το GAZelle NEXT, το οποίο κατασκευάζεται στη Ρωσία και την Τουρκία, κι απ' ότι φαίνεται εκτός από μεταφορές είναι ιδανικό και για... Tetris!
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!