Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Ιταλίας, η San Gimignano δεσπόζει  πάνω σε λόφο με υψόμετρο 324 μ. στην επαρχία της Siena. Έγινε διάσημη για την οχυρωματική της αρχιτεκτονική με τείχη, πύλες και πύργους που γίνονται ορατοί από μεγάλη απόσταση.
Η πόλη κατάφερε να διατηρήσει 14 ψηλούς πύργους από τους 74 πού είχε κάποτε, αλλά και ιστορικά κτίρια, όπως την εκκλησία του Sant`Agostinο με τις υπέροχες τοιχογραφίες που σώζεται από το 1280 και το Palazzo del Popolo που στεγάζει το μουσείο και την πινακοθήκη με πίνακες και καμβάδες μεγάλων ζωγράφων.
Ο επισκέπτης μπορεί να περιπλανηθεί στα πέτρινα δρομάκια, να επισκεφτεί τα όμορφα cafe και εστιατόρια, να δοκιμάσει φρέσκο παγωτό σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων αλλά και να ανέβει τον ψηλότερο πύργο, τον Torre Grossa για να «αγκαλιάσει» με το βλέμμα του ολόκληρη την πόλη και την γύρω περιοχή.
Οι πρώτες αναφορές βρίσκουν την πόλη να αποτελεί ένα μικρό χωριό των Ετρούσκων από τον 3ο αιώνα π.Χ. ενώ σύμφωνα με ιστορικά αρχεία το όνομα της το οφείλει στον επίσκοπο Gimignano που ανακηρύχτηκε άγιος όταν υπερασπιζόταν την περιοχή ενάντια στους Ούννους του Αττίλα.
Την εποχή της Αναγέννησης υπήρξε ενδιάμεσος σταθμός ξεκούρασης των προσκυνητών στην πορεία τους προς τη Ρώμη ενώ στην ανάπτυξη της πόλης βοήθησε και το εμπόριο των γεωργικών προϊόντων από τους εύφορους γειτονικούς λόφους. Η San Gimignano εξάλλου είναι γνωστή για το εξαιρετικό λευκό κρασί της, «Vernaccia di S.G» που παράγεται στην περιοχή.
Η πολιτιστική της ανάκαμψη σε έργα τέχνης και πλούσιας αρχιτεκτονικής κράτησε μέχρι το 1348, όταν η μάστιγα της πανώλης που χτύπησε το σύνολο της Ευρώπης την υποχρέωσε να υποταχθεί στην Φλωρεντία. Ανέκτησε την αρχική της αίγλη τον 19ο αιώνα όταν άρχισε πλέον να αναγνωρίζεται ως τουριστικό θέρετρο και καλλιτεχνικό κέντρο.
Οι πύργοι καθώς υψώνονται πάνω από την κοιλάδα Elsa της Τοσκάνης κάνουν την πόλη να φαντάζει σαν ένα μεσαιωνικό όνειρο. Το ιστορικό κέντρο της San Gimignano έχει ανακηρυχθεί από την Unesco μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
echoes.gr
Ποιος είδε τον παπά και δεν τον φοβήθηκε αφού η εξομολόγηση της νεαρής τον έκανε να βγει από τα ράσα του!...
Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο εβδομάδες σε ιερό ναό παλιού Καποδιστριακού Δήμου που πλέον ανήκει στην Πάτρα και στον οποίο απευθύνθηκε μία γυναίκα γύρω στα 35, προκειμένου να εξομολογηθεί και να προετοιμαστεί για την Μ. Εβδομάδα.
Η γυναίκα είναι διαζευγμένη, του εξιστόρησε την προσωπική ερωτική ιστορία της με επίσης διαζευγμένο Πατρινό, αναφέροντάς του τους τσακωμούς και τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επειδή ακόμα η σχέση τους δεν έχει καταλήξει σε γάμο. Ξεδιπλώνοντας την ιστορία της λοιπόν άρχισε να του αποκαλύπτει διάφορα τεχνάσματά της που έθεσε σε εφαρμογή για να κάνει τον σύντροφό της να ζηλέψει ή να πιστέψει ότι την χάνει, προκειμένου να το πάρει απόφαση και να της ζητήσει να παντρευτούν. Και στη συνέχεια, του αποκάλυψε την προσπάθειά της να τον πείσει να κάνουν έστω και… έναν πολιτικό γάμο! Τι ήταν να το πει κι αυτό το τελευταίο;
Ο ιερέας έγινε κυριολεκτικά έξω φρενών ειδικά με την αναφορά της σε πολιτικό γάμο. Και όσοι κάθονταν υπομονετικά λίγες σειρές καρεκλών πιο πίσω, περιμένοντας τη δική τους σειρά για εξομολόγηση και ακούγοντας άθελά τους τα όσα έλεγε η γυναίκα, είδαν τον παπά κυριολεκτικά να… πετάγεται όρθιος και να μιλά φανερά εκνευρισμένος στην πιστή! «Μα δε ντρέπεσαι κορίτσι μου; Μου λες ότι μιλάς με άλλους άντρες για να κάνεις τον σύντροφό σου να ζηλέψει και σαν να μην φθάνουν όλα αυτά θες και να τον παντρευτείς και με πολιτικό γάμο; Και μετά από όλα αυτά ήρθες εδώ για να εξομολογηθείς; Εσύ είσαι άπιστη και αμετανόητη…», έλεγε με δυνατή πλέον φωνή ο ιερέας τον οποίο δεν θα μπορούσε κανείς να συγκρατήσει από τα νεύρα του Σηκώθηκε κι έφυγε εκνευρισμένη
Η γυναίκα άρχισε να κάνει έντονο διάλογο με τον παπά. Και μετά από μερικά λεπτά συνομιλίας η οποία παρέπεμπε σε πραγματική λογομαχία, η γυναίκα σηκώθηκε τσαντισμένη από την καρέκλα της και άρπαξε την τσάντα της από το διπλανό κάθισμα αποφασισμένη να φύγει! Ο ιερέας άλλαξε τη στάση του και την κάλεσε να παραμείνει προκειμένου έστω να διαβάσει μια προσευχή για την ίδια. Εκείνη όμως αρνήθηκε λέγοντάς του: «Άστο παπά μου. Εδώ ήρθα για να εξομολογηθώ και όχι για να με κρίνεις…» και εισπράττοντας την απάντησή του: «Ναι, αλλά όχι να μου πεις να συγχωρήσω ότι θες να κάνεις πολιτικό γάμο». Τελικά η γυναίκα αποχώρησε χωρίς να ολοκληρώσει την εξομολόγηση και χωρίς προσευχή…

http://peiraxtiri.gr 
Βρετανοί ερευνητές για πρώτη φορά δοκιμάζουν τα γυαλιά - υπολογιστές της Google σε ασθενείς με νόσο Πάρκινσον, διερευνώντας αν και σε ποιο βαθμό αυτά είναι δυνατό να τους βοηθήσουν. Αν τα συμπεράσματα είναι θετικά, τότε τα Google Glass θα δοκιμαστούν και σε ασθενείς με άνοια και άλλες νευροεκφυλιστικές παθήσεις.
Οι ερευνητές της Σχολής Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου του Νιούκασλ, με επικεφαλής τον δρα Τζον Βάινς, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο (CHI 2014 - Human Factors in Computing Systems) στον Καναδά, συνεργάζονται με μια ομάδα παρκισονικών ασθενών ηλικίας 46 έως 70 ετών.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, βασικό ζητούμενο είναι κατά πόσο τέτοια γυαλιά - υπολογιστές μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να αυτοεξυπηρετούνται και να διατηρήσουν την αυτονομία τους, χωρίς να χρειάζεται να καταφεύγουν με το παραμικρό στη βοήθεια των άλλων. Τα Google Glass (που ακόμη δεν υπάρχουν εκτός ΗΠΑ και πέντε ζεύγη τους δωρήθηκαν από την αμερικανική εταιρία στους Βρετανούς επιστήμονες ειδικά για την έρευνά τους) δείχνουν ποικίλες πληροφορίες στους φακούς τους, "ακούνε" τη φωνή του κατόχου τους και μπορούν να συνδέονται στο διαδίκτυο.
Η νέα τεχνολογία των φορητών συσκευών, όπως τα γυαλιά - υπολογιστές, είναι το επόμενο βήμα μετά τις φορητές συσκευές - υπολογιστές, έχοντας μεγαλύτερες δυνατότητες για να βοηθήσουν την καθημερινή ζωή πολλών ασθενών. Όμως μόλις τώρα ξεκινούν οι σχετικές δοκιμές.
Μεταξύ άλλων, τα "έξυπνα" γυαλιά της Google θυμίζουν στους ασθενείς να παίρνουν έγκαιρα τα φάρμακά τους, να καταπίνουν τακτικά το σάλιο τους (οι μύες που ελέγχουν την κατάποση μπορεί να "παγώσουν") ή να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις. Αν ο ασθενής είναι μόνος και πέσει (κάτι συχνό στην περίπτωση του Πάρκινσον), χάρη στα συνδεδεμένα στο διαδίκτυο γυαλιά, μπορεί να συνδεθεί με άλλους υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Αρκεί να κοιτάξει στα γυαλιά και κάποιος θα δει την κατάστασή του. Εναλλακτικά, ο ασθενής μπορεί να ζητήσει με τη φωνή του από τα γυαλιά να καλέσουν κάποιον άλλο.
Η νόσος Πάρκινσον είναι μια νευρολογική πάθηση που επιδεινώνεται προοδευτικά και για την οποία δεν υπάρχει ακόμη θεραπεία. Συνήθως εμφανίζεται μετά το 50ό έτος της ηλικίας και από αυτήν πάσχουν περίπου δέκα εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Τα χαρακτηριστικά συμπτώματά της (που δεν συνυπάρχουν πάντα) είναι το τρέμουλο, η δυσκαμψία και η βραδυκινησία, που πιθανώς συνοδεύονται από άνοια και κατάθλιψη.
news.gr
Το μυθικό ποσό των 300.000.000 ευρώ προτίθεται να προσφέρει «Κροίσος» από την Σιγκαπούρη προκειμένου να αγοράσει το 51% των μετοχών της Μίλαν σύμφωνα με ισπανικά δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με ισπανικό δημοσίευμα και πιο συγκεκριμένα της «ΑS», «Κροίσος» από τη Σιγκαπούρη προτίθεται να προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 300.000.000 ευρώ προκειμένου να κάνει δικό του το 51% των μετοχών της Μίλαν.

Βάσει των ίδιων πηγών ωστόσο, οι ιθύνοντες των «ροσονέρι» δεν επιθυμούν να δώσουν αυτό το νούμερο των μετοχών και έκαναν την αντιπρότασή τους που αφορά το 20%-30%.

Κάποια επιβεβαίωση ή επίσημη τοποθέτηση δεν υπάρχει για την ώρα, ούτε από τη μία, αλλά ούτε και από την άλλη πλευρά και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξουν ενημερώσεις σχετικά με το θέμα.

http://www.4news.gr 
Ίσως το πιο αγαπημένο αλκοολούχο ποτό των ανδρών ανά την υφήλιο, η μπύρα ( ζύθος στα ελληνικά), έχει ιστορία χιλιετιών.  Κύρια συστατικά της είναι το νερό, η βύνη και ο λυκίσκος, ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης.
Αναφορές για την παρασκευή μπύρας ξεκινούν από την αρχαία Αίγυπτο και την Μεσοποταμία, περίπου το 4000 π.Χ, αποδεικνύοντας ότι έχει τις ρίζες της στους λαούς της Μέσης Ανατολής.
H  αρχαιότερη γραπτή συνταγή για την παρασκευή μπύρας απαντάται σε ποίημα των Σουμέριων, περίπου πριν από 4000 χρόνια, ενώ αναφορές στο ποτό γίνονται και στο έπος του Γκιλγκαμές- ένα επικό ποίημα από την περιοχή της Βαβυλωνίας κι το αρχαιότερο γνωστό λογοτεχνικό έργο.
Οι Αρχαίοι Έλληνες φαίνεται πως ήρθαν σε επαφή με τη μπύρα χάρη στους Αιγύπτιους και πρέπει να τη θεωρούσαν ποτό κατώτερης ποιότητας από το κρασί. 
Αντίθετα, η μπύρα ήταν περισσότερο ευπρόσδεκτη στους βορειότερους λαούς, όπως ήταν οι Θράκες, οι Σκύθες, οι Αρμένιοι και οι Ίβηρες.
Οι Κέλτες και τα αρχαία γερμανικά φύλα γνώριζαν την μπύρα από τον 1ο π.Χ. αιώνα, αν και μάλλον αγνοούσαν το λυκίσκο και τον αντικαθιστούσαν με μείγματα διαφόρων χορταρικών. 
Η χρήση του λυκίσκου αναβίωσε στη Γερμανία το μεσαίωνα, το 768 μ.Χ,  στη μονή Φράιζινγκ της Βαυαρίας. Η στενή σχέση μοναστηριών και ζυθοποιίας πρέπει να οφείλεται στο γεγονός πως η μπύρα βοηθούσε τους μοναχούς να αντέξουν τις μακροχρόνιες νηστείες.
Με την πάροδο των χρόνων, η μπύρα σταδιακά έπαψε να παράγεται οικιακά και μετατράπηκε σε εμπορεύσιμο είδος, αποτελώντας παράλληλα και σημαντική πηγή εσόδων για τους άρχοντες.
news.gr
Μια 53χρονη γυναίκα στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας είναι νεκρή αφού... κόλλησε στην πόρτα του μπάνιου της. Η άτυχη γυναίκα η οποία ζύγισε πάνω από 280 κιλά, ήταν τον περισσότερο καιρό ξαπλωμένη στο κρεβάτι αφού αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα υγείας με σημαντικότερο αυτό της καρδιάς.

Το Σάββατο σηκώθηκε προκειμένου να πάει στο μπάνιο αλλά κόλλησε στην πόρτα. Τηλεφώνησε σε ένα φίλο της για να τη βοηθήσει αλλά όπως την έσπρωξε έπεσε και το πόδι της κόλλησε σε κάποιο σημείο.

Λίγο αργότερα λιποθύμησε. Το ασθενοφόρο που έφτασε απλά διαπίστωσε το θάνατο της ο οποίος οφειλόταν σε ασφυξία λόγω της παχυσαρκίας.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr 
Η Toyota Motor ανακαλεί περίπου 6,39 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως εξαιτίας προβλημάτων στο τιμόνι, στα καθίσματα, στο μοτέρ των υαλοκαθαριστήρων του παρμπρίζ και στο σύστημα διεύθυνσης του αυτοκινήτου, ανακοίνωσε σήμερα η αυτοκινητοβιομηχανία.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, η ανάκληση περιλαμβάνει 27 μοντέλα της.
"Η Toyota δεν είναι ενήμερη για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θύματα που να προκλήθηκαν από αυτές τις συνθήκες", αναφέρει σε ανακοίνωσή της.
Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι έχει δεχτεί δύο καταγγελίες για πρόκληση πυρκαγιάς εξαιτίας προβλήματος στη μίζα του αυτοκινήτου.
Περίπου 3,5 εκατομμύρια οχήματα ανακαλούνται για να αντικατασταθεί ένα καλώδιο που είναι συνδεδεμένο με τον αερόσακο οδηγού.
Το καλώδιο αυτό, σύμφωνα με το BBC και το ΑΠΕ, μπορεί να καταστραφεί όταν κινείται το τιμόνι με αποτέλεσμα να μην ανοίξει ο αερόσακος σε περίπτωση ατυχήματος.
Συγκεκριμένα, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο ανακαλεί ορισμένα μοντέλα όπως Yaris, Urban Cruiser, RAV4, Hilux, Matrix και Highlander.
Εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας τόνισε ότι 825 χιλιάδες οχήματα θα ανακληθούν στην Ευρώπη, αλλά επανέλαβε ότι τυχόν ατυχήματα που έχουν συμβεί έως σήμερα δεν σχετίζονται με αυτές τις αστοχίες.
news.gr
Πενήντα χιλιάδες προσλήψεις με την Κοινωφελή Εργασία θα γίνουν το 2014 ενώ για φέτος θα καταρτιστούν ειδικά προγράμματα για μακροχρόνια ανέργους που εντοπίζεται το μεγαλύτερο πρόβλημα με σημαντικό αριθμό ανέργων (72%), να παραμένουν χωρίς δουλειά και εισόδημα για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 12 μηνών.
Το υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ αποκλειστικά για μακροχρόνια ανέργους ενώ ξεκινούν λίγο μετά το Πάσχα οι νέες προσλήψεις με πεντάμηνα σε δήμους ,περιφέρειες και δημόσιους φορείς.
Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr πρόκειται για το νέο γύρο του προγράμματος του ΟΑΕΔ, το οποίο θα δώσει ευκαιρία σε ανέργους διαφόρων κατηγοριών και ειδικοτήτων να συνάψουν πεντάμηνες συμβάσεις εργασίας.
Το υπουργείο Εργασίας έχει προβλέψει την ανάθεση στον ΟΑΕΔ νέων προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας αποκλειστικά για εγγεγραμμένους ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας και είναι πάνω από 12 μήνες εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ ενώ τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν οι νέες προσλήψεις με το εν λόγω πρόγραμμα που παρέχει πεντάμηνη εργασία σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του Οργανισμού.
Ειδική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα είχε περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες.
Ειδικότερα η διάταξη αναφέρει ότι με στόχο τη στήριξη των μακροχρονίων ανέργων, ο ΟΑΕΔ καταρτίζει και εκπονεί προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για τα έτη 2014 - 2015 και για ανέργους με διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας μεγαλύτερη των 12 μηνών.
Όσο αφορά τις νέες προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας για το 2014 θα ξεκινήσουν λίγο μετά το Πάσχα αφού ήδη οι πρώτες πεντάμηνες συμβάσεις του προγράμματος που υλοποιήθηκε το 2013 έχουν λήξει.
Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα αφορά περίπου 50.000 προσλήψεις σε Δήμους ,Περιφέρειες, και φορείς του ευρύτερου δημοσίου τομέα.
Οι προϋποθέσεις για την κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ για την προώθηση της απασχόλησης έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού άνεργοι, οι οποίοι ανήκουν σε
μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
- Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
- Εγγεγραμμένοι νέοι άνεργοι (18 έως 29 ετών) στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
- Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ - Ανεργοι πτυχιούχοι Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.
Τα πέντε κριτήρια κατάταξης
Οι ωφελούμενοι θα επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης, τα οποία είναι τα εξής:
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,
Χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες,
Ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό,
Ηλικία και
Αριθμός ανήλικων τέκνων.
Το σύστημα επιλογής θα βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.
Η αμοιβή των απασχολουμένων θα είναι η αντίστοιχη με τα προγράμματα του 2013 δηλαδή 490 ευρώ (καθαρά) για όσους ξεπερνούν το 25ο έτος της ηλικίας τους και 427 (καθαρά) ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 ετών.

http://www.seleo.gr 
Η ανακάλυψή του έγινε το 1997 και το όνομα αυτού Χαρικλώ.
Όνομα εμπνευσμένο από την Ελληνική Μυθολογία αφού το συναντάμε σε τρία διαφορετικά πρόσωπα. Την νύμφη της Βοιωτίας, την Ναϊάδα, κόρη του θεού Απόλλωνα ή κατ΄ άλλους μύθους του Περσέα ή κατ΄ άλλους του Ωκεανού και την Χαρικλώ, που ήταν κόρη του Κυχρέα από τη Σαλαμίνα.
Ο συγκεκριμένος αστεροειδής είναι σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο μεταξύ του Κρόνου και του Ουρανού. Έχει διάμετρο 250 χλμ ενώ ανήκει στην κατηγορία εκείνη των διαστημικών σωμάτων με την ονομασία «κένταυροι». Οι «κένταυροι» πιστεύεται πως προέρχονται από την ζώνη Kuiper. Οι δακτύλιοι του σύμφωνα με τους ειδικούς, σχηματίστηκαν πιθανότατα μετά από τη σύγκρουση του αστεροειδή με κάποιο άλλο σώμα και αποτελούνται από παγωμένα σωματίδια και μικρές πέτρες.
Διεθνής ομάδα ερευνητών διαπιστώνει τώρα ότι ο αστεροειδής Χαρικλώ διαθέτει δακτυλίους. Είναι σαν να μιλάμε για έναν Κρόνο σε μικρογραφία. Φυσικά η ανακάλυψη αυτή καθιστά αμέσως τον αστεροειδή ως το μικρότερο σώμα στο Ηλιακό Σύστημα που φέρει δακτυλίους. Παράλληλα παρέχει νέα στοιχεία για το εντυπωσιακό αυτό φαινόμενο.
Οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας επτά τηλεσκόπια που βρίσκονται στη Νότιο Αφρική εντόπισαν την ύπαρξη δύο δακτυλίων. Ο πρώτος έχει διάμετρο 7 χλμ και ο δεύτερος διάμετρο τριών χλμ ενώ ανάμεσά τους υπάρχει ένα κενό 9 χλμ. Η προέλευση των δακτυλίων δεν είναι γνωστή, αλλά οι επιστήμονες θεωρούν ότι μάλλον σχηματίστηκαν όταν κάποιο άλλο ουράνιο σώμα έπεσε πάνω στη Χαρικλώ, σχηματίζοντας δύο περιστρεφόμενους δίσκους παγωμένων σωματιδίων.
Να θυμίσουμε ότι ο Γαλιλαίος ήταν ο πρώτος που το 1610 παρατήρησε τους εντυπωσιακούς δακτυλίους του Κρόνου. Ακολούθησε η ανακάλυψη των δακτυλίων του Ουρανού το 1977, του Δία το 1979 και του Ποσειδώνα το 1984. Η Χαρικλώ είναι το πέμπτο -και μικρότερο- σώμα του ηλιακού συστήματος που γίνεται γνωστό ότι έχει δακτυλίους.
Η ανακάλυψη παρουσιάστηκε στο περιοδικό "Nature" και όπως δήλωσε ο επικεφαλής των επιστημόνων Felipe Braga-Ribas του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Βραζιλίας: «Η ανακάλυψη αποτέλεσε μια απόλυτη έκπληξη».
echoes.gr
Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, που απευθύνονται σε όλους τους πολίτες, πρόκειται να πραγματοποιήσει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στη Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Κυριακή (13 Απριλίου). Πρόκειται για αυτοτελές σεμινάριο κι όχι για σειρά προγραμμάτων. Τα εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχει εξάωρη διάρκεια (9.00 – 15.00), ενώ θα δημιουργηθούν γκρουπ λίγων ατόμων. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης (ERC), η οποία έχει τετραετή ισχύ. Περισσότερες λεπτομέρειες:

Το περιεχόμενο της εκπαίδευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
- Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ – BLS)
- Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (AED)
- Αντιμετώπιση Πνιγμονής
- Πλάγια Θέση Ασφαλείας

Ο χώρος στον οποίο θα πραγματοποιηθεί το σεμινάριο, και ο οποίος θα παραχωρηθεί για τις ανάγκες της εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

http://www.thestival.gr
Πλήρη αποσύνδεση της κινητικότητας από τις απολύσεις υποσχέθηκε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM», στους δημοσιογράφους Άρη Ραβανό και Μπάμπη Παπαπαναγιώτου ανέφρερε ότι η Τρόικα ζήτησε 16.000 επιπλέον διαθεσιμότητες, αλλά αυτός ο στόχος απορρίφθηκε από την ελληνική πλευρά.
Ακολουθούν τα βασικά σημεία της παρέμβασης του κ. Μητσοτάκη:

-Η υπόθεση Μπαλτάκου έχει κλείσει. Η συμπεριφορά του ήταν απαράδεκτη. Πολύ καλά έκανε ο πρωθυπουργός και τον απέπεμψε άμεσα.
-Πιστεύω ότι υπάρχει μια ομάδα πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται στο κέντρο του πολιτικού φάσματος. Μετριοπαθείς, που αποστρέφονται τον ακραίο πολιτικό λόγο, που δίνουν μεγαλύτερη σημασία στην πρακτική πολιτική και που αισθάνονται ότι δεν εκφράζονται από κανένα κόμμα. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να τους εκφράσει καλύτερα από κάθε άλλο κόμμα.
-Υπάρχουν ζητήματα στο δημόσιο διάλογο που ακουμπούν το ακανθώδες ζήτημα της έλλειψης εμπιστοσύνης των πολιτών στην πολιτική τάξη. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον εκλογικό νόμο, με το πολιτικό χρήμα, κ.ά. Πρέπει να τα επαναφέρουμε στην ατζέντα. Θα είναι η καλύτερη απάντηση στην αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος. Η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση πρέπει να ανοίξει σύντομα.
-Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό, φιλελεύθερο κόμμα. Η ιδεολογική της ταυτότητα είναι δεδομένη.
-Η έξοδος στις αγορές είναι μια κίνηση αποκατάστασης της κανονικής λειτουργίας της οικονομίας. Αν γυρίζαμε το ρολόι του χρόνου πίσω έξι μήνες και υποστηρίζαμε ότι σήμερα θα ήταν έτοιμη η Ελλάδα να δανειστεί από τις αγορές με ένα λογικό επιτόκιο, θα λέγατε ότι είμαστε τρελοί.
-Θα περίμενα από την αντιπολίτευση λιγότερη μικρότητα σε τέτοια ζητήματα. Είναι μια επιτυχία της χώρας, όχι μόνο της κυβέρνησης.
-Οι αγορές, σε ένα διεθνοποιημένο χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι και οι κριτές κάθε οικονομίας. Το γεγονός ότι η Ελλάδα μπορεί να δανείζεται με ένα αξιοπρεπές επιτόκιο δανεισμού αποδεικνύει ότι το ρίσκο χρεωκοπίας της χώρας ανήκει στο παρελθόν.
-Πρώτα θα πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα, μετά θα βγούμε στις αγορές κι έπειτα θα ανοίξει συζήτηση για τη διευθέτηση του ζητήματος του ελληνικού χρέους: Αυτά είπε η κυβέρνηση εξαρχής με απλά λόγια και αυτά υλοποιεί.
-Θέτουμε πια εθνικούς στόχους, ποιοτικούς στόχους για το Δημόσιο – δεν είναι οι ποσοτικοί στόχοι του παρελθόντος. Η τρόικα προσήλθε στη διαπραγμάτευση ζητώντας επιπλέον 16.000 δημοσίους υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα. Αυτός ο στόχος δεν υπάρχει. Αποσυνδέουμε πλήρως την κινητικότητα από ενδεχόμενες απολύσεις.
aftodioikisi.gr
Στις όχθες της Βαλτικής, στο προάστιο Kastrup στην Κοπεγχάγη, βρίσκεται το νέο εθνικό ενυδρείο της Δανίας.
Ονομάζεται Den Blå Planet που σημαίνει «Μπλε πλανήτης» και χωρίς αμφιβολία πρόκειται για το πιο εντυπωσιακό ενυδρείο της Ευρώπης. Το κτήριο από ψηλά θυμίζει υδάτινη δίνη και οι επισκέπτες του μπαίνοντας από την είσοδο κατηφορίζουν προς το κέντρο της δίνης περνώντας ανάμεσα από σπειροειδείς διαδρόμους.
Στο εσωτερικό του, οι κυματιστοί τοίχοι δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε υποθαλάσσιο περιβάλλον ενώ γύρω από το ενυδρείο έχει κατασκευαστεί μία τεράστια κυκλική πισίνα περικυκλώνοντας  το κτήριο με νερό από όλες τις πλευρές του.
Το Den Blå Planet καταλαμβάνει 10.000 τ.μ., είναι χωρισμένο σε οκτώ τμήματα, διαθέτει συνολικά 53 ενυδρεία, φιλοξενεί 20.000 ζώα και οι δεξαμενές του περιέχουν 7.000.000 λίτρα νερό. Μέσα από τα εκπληκτικά διάφανα τούνελ μπορείς να θαυμάσεις καρχαρίες και σαλάχια, γιγάντια καλαμάρια, θαλάσσιες χελώνες, τροπικά ψάρια, το μεγαλύτερο κοπάδι με πιράνχας στην Ευρώπη, χέλια, θαλάσσιους ελέφαντες, πανέμορφα κοράλλια και άλλα.
Στους υπόλοιπους χώρους του ενυδρείου και σε ειδικές κατασκευές φιλοξενούνται διάφορα πτηνά και ερπετά ενώ λίμνες, πλούσια βλάστηση και καταρράκτες κοσμούν τις διάφορες δεξαμενές.
Αναμφίβολα η πιο εντυπωσιακή δεξαμενή που… «κόβει» την ανάσα των επισκεπτών είναι αυτή με τους καρχαρίες. Τα πλάσματα του ενυδρείου προέρχονται σχεδόν από όλο τον κόσμο. Από τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό, από  τα αφρικανικά λασπώδη ποτάμια, τον Αμαζόνιο αλλά και από λίμνες και ποτάμια της Δανίας.
Το Den Blå Planet άνοιξε τις πύλες του τον Μάρτιο του 2013, είναι το μεγαλύτερο ενυδρείο της Βόρειας Ευρώπης και σίγουρα προσφέρει μία μοναδική, αξέχαστη εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους.
echoes.gr
Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη πρέπει να έχει καταβληθεί στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα το Δώρο Πάσχα. Την ίδια μέρα θα λάβουν το επίδομα και οι άνεργοι που επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ.
Επίδομα για το Πάσχα, ίσο με το μισό μηνιαίο μισθό (ολόκληρο το δώρο) δικαιούνται οι εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν στην ίδια επιχείρηση από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Απριλίου κάθε έτους.
Δώρο Πάσχα λαμβάνουν όλοι οι μισθωτοί, είτε είναι αμειβόμενοι με μισθό ή ημερομίσθιο, είτε με ποσοστά, με αμοιβή κατ' αποκοπή, με ωρομίσθιο κ.λπ. και ανεξάρτητα με το αν παρέχουν τις υπηρεσίες τους, με πλήρη ή μειωμένη ή εκ περιτροπής σχέση εργασίας. Το ύψος του επιδόματος εορτών Πάσχα είναι συνάρτηση του χρόνου διάρκειας της εργασιακής σχέσης, και του ύψους του ημερομισθίου.
Για τους αμειβόμενους με μισθό, ως ημερομίσθιο, λογίζεται το 1/25ο του μηνιαίου μισθού ή το 1/6 των εβδομαδιαίων αποδοχών με βάση υπολογισμού τις αποδοχές που καταβάλλονται κατά την 15η ημέρα πριν από το Πάσχα. Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας.
Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, δικαιούται δώρο ανάλογο με το χρόνο που έχει εργασθεί.
Για τον υπολογισμό του χρόνου εργασίας, συνυπολογίζονται, ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις και ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.
Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, αφαιρούνται οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ τον ασφαλιστικό φορέα. Συνυπολογίζεται, επίσης, η απασχόληση τις Κυριακές ή τις αργίες, καθώς και η νυκτερινή εργασία.
Δεν υπολογίζονται, οι μέρες κατά τις οποίες ο μισθωτός απείχε από την εργασία του αδικαιολόγητα καθώς και οι ημέρες που έλαβε άδεια χωρίς αποδοχές ή συνδικαλιστική άδεια.
Το δώρο Πάσχα, δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα, ενώ για το επίδομα παρακρατούνται εισφορές υπέρ του ΙΚΑ και Φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών.

http://www.seleo.gr 
Ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας παρουσίασε μια υπερ-μπαταρία ικανή να φορτίσει ένα «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο σε λιγότερο από μισό λεπτό, σύμφωνα με το BBC.
Ο λόγος για την εταιρεία StoreDot, η οποία παρουσίασε την υπερ-μπαταρία, κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, σε συνέδριο της Microsoft στο Τελ Αβίβ.
Κατά την επίδειξη, ένα πλήρως αποφορτισμένο «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο Samsung S4 ανέκτησε στο 100% την ενέργειά του σε μόλις 26 δευτερόλεπτα. Η υπερ-μπαταρία έχει περίπου το μέγεθος ενός πακέτου τσιγάρων.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προς το παρόν, το προϊόν είναι υπό δοκιμή αλλά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εντός της επόμενης τριετίας θα είναι διαθέσιμο στην αγορά. «Εκτιμούμε ότι είναι εφικτό να εξελίξουμε τη μπαταρία σε τέτοιο μέγεθος ώστε να μπορεί να αποτελεί μέρος μιας έξυπνης συσκευής κινητής τηλεφωνίας» υποστήριξε ο δρ. Ντορν Μάιερσντορφ, ιδρυτής της StoreDot.
Ο ίδιος τόνισε ότι το κόστος κατασκευής για τις υπερ-μπαταρίες θα είναι αυξημένο κατά περίπου 30% με 40% σε σχέση με τις κοινές μπαταρίες κινητών τηλεφώνων. Όπως είπε, εκτιμά ότι η τελική τιμή τους θα είναι διπλάσια από εκείνη των κοινών μπαταριών.
aftodioikisi.gr
Αγαπημένη μου Σόφη,

 "Πυρετούλης, πυρετούλης. Προεκλογικός πυρετούλης¨ έλεγε η Φρίντα στο "Παρά πέντε". Δημοτικές εκλογές σε 42 μέρες και χθες είδα ένα όνειρο. Ήμουν λέει σε προεκλογική συγκέντρωση υποψηφίου Δημάρχου. Ανεβαίνει στο pontium ο υποψήφιος, βήχει, ξαναβήχει ανοίγει το στόμα και ξεκινά.
"Αγαπητοί συμπολίτες. Σήμερα ξεκινά ο αγώνας που θα δώσουμε όλοι μαζί για να ξημερώσει μια καινούρια μέρα για τον Δήμο μας. Η προηγούμενη διοίκηση έκανε πολλά λάθη. Αυτά τα λάθη θέλουμε να διορθώσουμε. Αυτά, που... "
Ξαφνικά, σταματάει και κολλάει το βλέμμα του κάπου στο ταβάνι. Όλοι τότε σηκώσαμε τα κεφάλια να δούμε τι ήταν αυτό που τόσο τον αναστάτωσε. Τίποτε δεν είχε. Μία ροζ τσίχλα ήταν μόνο κολλημένη εκεί που κοιτούσε.
"Ρε, λες να τον ενόχλησε η τσίχλα;" είπε κάποιος δίπλα μου σιγά. Ο υποψήφιος έστεκε μαρμαρωμένος και μόνο ο δείκτης του δεξιού του χεριού χτυπούσε επίμονα τα χαρτιά που είχε απλωμένα μπροστά του.
    Κι έτσι ξαφνικά όπως σταμάτησε, ξανάνοιξε το στόμα του κι άρχισε να μιλάει.
"Συμπολίτες. Θέλω να σας πω κάτι για 'μένα σήμερα. Είμαι ψώνιο. Μου αρέσει να με φωνάζουν Δήμαρχο, όπως άρεσε στη Βουγιουκλάκη να τη λένε σταρ. Θέλω να βγω Δήμαρχος και να κάνω έργο γιατί το έχω βάλει σκοπό να μείνω στη ιστορία. Ζητώ να με βοηθήσετε και σας δίνω μία υπόσχεση: δεν θα κάνω τίποτε για' σένα. Μην τολμήσει να έρθει κανείς να μου ζητήσει να του βολέψω παιδί στο Δήμο, να βάλω το εγγόνι του στον παιδικό σταθμό, να του στρώσω το δρόμο, ενώ είναι άλλοι δρόμοι στο πρόγραμμα. Τίποτε από αυτά δεν θα κάνω "για εσένα". Όποιος θέλει να μπει στο "για εσάς" καλώς, αν όχι πάλι καλώς.
Κονδύλια δεν ξέρω πόσα θα έχω και μην περιμένετε θαύματα. Τα πράγματα είναι στριμόκωλα. Ούτε λαγούς τάζω, ούτε πετραχήλια. Το πιο πιθανό είναι ότι από αυτά που γράφει το πρόγραμμα που κρατάτε, δεν θα γίνουν ούτε τα μισά. Εκεί έχει μόνο προθέσεις. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι πως, θα τα παλέψουμε όλα. Με τους συμβούλους μαζί.
Κλέφτης δεν είμαι. Το ότι δεν θα κλέψω σας το λέω από τώρα και όποιος θέλει ας με πιστέψει. Σας είπα, ψώνιο είμαι. Όσον αφορά τους υποψήφιους συμβούλους μου, δεν θα βάλω για όλους το χέρι στη φωτιά. Μερικούς δεν τους ξέρω καλά. Και μια και λέμε αλήθειες να ξέρετε ότι έναν, δύο τους έχω στο συνδυασμό μόνο γιατί φέρνουν πολλές ψήφους.
Στο τι έκαναν οι προηγούμενοι δεν θα σταθώ. Είναι προτιμότερο που σας είπα γιατί να ψηφίσετε εμένα, παρά να σας αραδιάσω λόγους για να μην ψηφίσετε εκείνους. Έτσι σας δίνω και μία καθαρή επιλογή.
Οπότε και για να τελειώνω, γιατί είστε και πολλοί όρθιοι, έχω να το συνοψίσω στα εξής:
δεν είμαι κλέφτης, δεν είμαι τεμπέλης είμαι δημοκράτης και δεν σας έπρηξα με περιττά κι άχρηστα σήμερα. Κάνω καλό σύνολο νομίζω. Ψηφίστε με αν γουστάρετε. Ευχαριστώ".
    Κι εκεί πάνω που τελείωσε και πριν προλάβω να δω την αντίδραση του ακροατηρίου, ξύπνησα. Ξανάκλεισα τα μάτια αλλά τίποτα. Το πλήθος είχε ήδη διαλυθεί. Καλά μας τα είπε. Μπράβο του. Αληθινά, καθαρά, λιγόλογα. Τι κρίμα που δεν θα γίνει ποτέ Δήμαρχος. Και ξέρεις το γιατί Σοφάκη; Επειδή οι μισοί θα τον περάσουν για τρελό και ψεύτη, οι μισοί από τους άλλους μισούς για λαϊκιστή και οι υπόλοιποι που θα τον πιστέψουν, δεν θα φτάνουν για να τον εκλέξουν. Κι εμείς, σαν εκλογικό σώμα, δεν ξέρουμε τι θέλουμε. Ή μάλλον τι θέλουμε ξέρουμε, στο να το αναγνωρίσουμε δυσκολευόμαστε. Την τραβάει ο οργανισμός μας την φανφάρα. Είναι και που τις δημοτικές εκλογές τις νιώθουμε πιο "του σπιτιού μας". Όλο και κάποιος συγγενής ή φίλος θα πολιτεύεται. Οι ίντριγκες είναι έξω στο δρόμο μας κι όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα. Όπως και να 'χει το τοπικό ξεκατίνιασμα δεν βοηθάει πολύ στην αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων.
    Πάντως εγώ βρε Σοφάκη, θα ήθελα να δω έναν υποψήφιο να κάνει το λόγο του λιγότερο πολιτικό και περισσότερο αληθινό. Ίσως και να κάνει την έκπληξη. Άξιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, το να εμπιστευτούμε την αλήθεια τους είναι το πρόβλημα. Σαν το ναρκωτικό είναι και το ψέμα. Αν εθιστείς στο να το ακούς, δύσκολα το κόβεις.
    Τελικά τι να μου πεις για να σε ψηφίσω για Δήμαρχο; Να μη μου πεις ψέματα. Και αν νομίζεις ότι δεν θα καταλάβω αν μου λες αλήθεια ή όχι, ένα έχω να πω: Το παίρνεις το ρίσκο;

     Καλό βράδυ να έχουμε.

     Σε φιλώ Σοφάκη.

http://www.dears0fi.blogspot.gr 
Με γκολ του Ντεμπά Μπα λίγο πριν το τέλος του αγώνα (87'), η Τσέλσι του Ζοζέ Μουρίνιο κέρδισε 2-0 την Παρί Σαιν Ζερμαίν του Λοράν Μπλαν και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αφού είχε χάσει με 3-1 στον πρώτο αγώνα.
Το σκορ είχε ανοίξει για τους μπλε ο Αντρέ Σούρλε στο 32'.
Στον άλλο προημιτελικό της βραδιάς, τα δύο γκολ που πέτυχε δεν ήταν αρκετά για την Ντόρτμουντ, ώστε να αποκλείσει τη Ρεάλ Μαδρίτης, αφού είχε χάσει στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου με 3-0.
Το σκορ άνοιξε ο Μάρκο Ράους στο 24' και ο ίδιος παίχτης διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του στο 37'. Είχε προηγηθεί χαμένο πέναλτι για τη Ρεάλ, στο οποίο αστόχησε ο Ντι Μαρία στο 17'.  
 
Η φάση των προημιτελικών της διοργάνωσης ολοκληρώνεται με τις αναμετρήσεις το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα και Μπάγερν Μονάχου - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 
 
Και στους δύο αγώνες έχουν προβάδισμα οι γηπεδούχοι, καθώς τα πρώτα ματς είχαν λήξει αμφότερα 1-1.
news.gr
Την κορυφαία του εντός επίδοση σε επίπεδο Α' Εθνικής ισοφάρισε ο ΠΑΟΚ μετά και τη νίκη επί του Ατρομήτου, με το 16-1-0 να είναι και η καλύτερη στα επαγγελματικά χρόνια!
Μία από τις μεγαλύτερες «γκέλες» του στο φετινό πρωτάθλημα την έκανε ο Δικέφαλος στο γήπεδο της Τούμπας, όταν έμενε στο 0-0 με τον Απόλλωνα, σε ένα ματς που το είχε μετατρέψει σε επιθετικό του μονόλογο, χάνοντας τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Αυτή βέβαια είναι και η μοναδική απώλεια που είχαν φέτος οι Θεσσαλονικείς μπροστά στο κοινό τους, ολοκληρώνοντας την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με απολογισμό 16-1-0.
Με τη συγκεκριμένη επίδοση οι «ασπρόμαυροι» ισοφάρισαν την καλύτερη της ιστορίας τους στην Α' Εθνική και συγκεκριμένα εκείνη της σεζόν 1978-79 όπου μοναδικό στραβοπάτημα ήταν το 1-1 με τον συμπολίτη Ηρακλή. Παράλληλα όμως είναι και η κορυφαία που είχαν στα επαγγελματικά χρόνια του ποδοσφαίρου, μετά δηλαδή την περίοδο 1978-80.

http://www.thestival.gr
Μπαράζ προσλήψεων προωθεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού μέσα στο 2014.
Στις 600 θέσεις μόνιμου προσωπικού, οι οποίες βρίσκονται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έγκριση, έρχονται να προστεθούν ακόμη 3.012 θέσεις εποχικού προσωπικού, από τις οποίες 2.315 με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οκτάμηνης διάρκειας και 697 με συμβάσεις 60 ημερομισθίων για ανειδίκευτους εργάτες.
Το προσωπικό, μόνιμο και εποχικό, θα επιλεγεί από τεχνικές και βοηθητικές ειδικότητες της Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης αντιστοίχως, ενώ θέσεις κατανέμονται, επίσης, σε διοικητικό και οικονομικό προσωπικό, αλλά και σε ειδικό επιστημονικό προσωπικό.
Η προκήρυξη των εποχικών θέσεων αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν είναι:
ΔΕ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΩΝ
ΔΕ ΕΡΓΟΔΗΓΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ (ΕΝΑΕΡΙΩΝ & ΥΠΟΓΕΙΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ)
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
ΔΕ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΥΕ ΕΡΓΑΤΩΝ
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ
ΔΕ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΜΕ ΚΑΡΤΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΤΑΧΟΓΡΑΦΟΥ
ΤΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ
ΥΕ ΦΥΛΑΚΩΝ
ΔΕ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟΥ
ΠΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Πηγή: Έθνος
Περίπου 42.000 οχήματα αναγκάστηκε να ανακαλέσει η ιαπωνική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Mazda, εξαιτίας ενός μάλλον ασυνήθιστου προβλήματος: αράχνες που αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς.
Οι κίτρινες αράχνες σάκων καθώς φαίνεται έλκονται από τους υδρογονάνθρακες στη βενζίνη και όταν δημιουργούν φωλιές στο σωλήνα του ρεζερβουάρ του καυσίμου, ο ιστός τους μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αέρα, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσίευσε τη Δευτέρα η Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA),
Το μπλοκάρισμα του αέρα μπορεί να προκαλέσει "υπερβολική" αρνητική πίεση κάτι που ίσως "έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ράγισμα στη δεξαμενή του καυσίμου" και διαρροή, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Η Mazda ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές που να σχετίζονται με ξέσπασμα πυρκαγιάς εξαιτίας των κίτρινων αραχνών.
Η εθελοντική ανάκληση αφορά στα μοντέλα 6 που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 2010 και 2012, με κινητήρες 2,5 λίτρων.
Η εταιρεία, η οποία είχε προβεί στην πρώτη ανάκληση οχημάτων που ήταν σχετική με το συγκεκριμένο πρόβλημα, προσπαθεί να διορθώσει το σφάλμα στα αυτοκίνητά της από το 2010. Παρά το γεγονός ότι εισήγαγε στα οχήματα έναν μηχανισμό, σκοπός του οποίου ήταν να αποτρέπει την είσοδο της αράχνης στο σωλήνα του ρεζερβουάρ, το πρόβλημα δεν διορθώθηκε.
Η Mazda ανακοίνωσε ότι είχαν σημειωθεί τουλάχιστον 9 νέα κρούσματα αυτού του είδους έως τον Δεκέμβριο το 2013 και κατέληξε στο πόρισμα ότι "πρόκειται για ελάττωμα που σχετίζεται με την ασφάλεια".
news.gr

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 (vid)

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 

Η Ντόρτμουντ έφτασε μία ανάσα από το… θαύμα, προηγήθηκε 2-0 της Ρεάλ από το 37’, όμως στο τέλος δεν τα κατάφερε.
«Πως θα μπορέσω να δικαιολογήσω τον μισθό μου από την Ντόρτμουντ αν έλεγα ότι όλα έχουν τελειώσει; Θα ήταν ηλίθιο να έλεγα ότι έχουμε ήδη αποκλειστεί». Αυτή ήταν η απάντηση του Γίργκεν Κλοπ πριν λίγες ημέρες σε δημοσιογράφο του ZDF σε ερώτηση για το αν όλα έχουν τελειώσει, πριν αποχωρήσει από το στούντιο εκνευρισμένος.
Με την ανακοίνωση της ενδεκάδας φάνηκε ότι προτεραιότητα δεν είναι το Champions League. Κι όμως, ο… παλαίμαχος Φρίντριχ στο κέντρο της άμυνας, οι άπειροι Ντουρμ στο αριστερό άκρο και Γιόγιτς στον άξονα αντίστοιχα και ο επιρρεπής στο λάθος όλη τη σεζόν Κιρχ στη μεσαία γραμμή… άλλαξαν τα φώτα στην Ρεάλ, που χωρίς τον Ρονάλντο ήταν σκιά του εαυτού της.
Το 3-0 του πρώτου αγώνα άφηνε απειροελάχιστες πιθανότητες στην Ντόρτμουντ των χιλίων προβλημάτων. Οι Βεστφαλοί, όμως, στο καλύτερό τους παιχνίδι μετά τον περασμένο Αύγουστο και τη νίκη τους 4-2 επί της Μπάγερν στον τελικό του Σούπερ Καπ, έφτασαν μία ανάσα από το… θαύμα. Με τους Βαϊντενφέλερ και Ρόις κορυφαίους επιβλήθηκαν 2-0 της «βασίλισσας», αφού κράτησαν το μηδέν στην εκτέλεση πέναλτι του Ντι Μαρία στο πρώτο μέρος και είδαν την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι στο σουτ του Μχιταριάν στο δεύτερο.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όμως στο 16’ οι Μαδριλένοι είχαν την ευκαιρία να τελειώσουν τα πάντα και να περάσουν ένα ήσυχο βράδυ. Ο Κοεντράο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Πίστσεκ και ο διαιτητής Σκόμινα έδωσε το πέναλτι. Ο Ντι Μαρία, όμως, γλίστρησε και έκανε λίγο πιο εύκολη τη δουλειά του Βαϊντενφέλερ, που ούτως ή άλλως έπεσε στη σωστή γωνία, και έβγαλε σε κόρνερ!
Η ατμόσφαιρα, όπως πάντα, ήταν εκπληκτική στο «Σιγκνάλ Ιντούνα Παρκ», ο κόσμος έσπρωξε τους παίκτες του Κλοπ, που πίεσαν εκπληκτικά ψηλά και έπαιξαν σε πολύ υψηλό τέμπο. Στο 19’ η Μπορούσια έφτασε πολύ κοντά στο 1-0, όμως η μπάλα μετά το σουτ του Μχιταριάν πέρασε λίγο άουτ και τα κατάφερε στο 24’ με ένα… δωράκι του Πέπε. Ο Πορτογάλος προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι, ο Ρόις έκλεψε, πρόλαβε τον Κασίγιας και έκανε το 1-0!
Από εκείνο το σημείο και μετά οι Βεστφαλοί κυριάρχησαν και έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 37’ ξανά από λάθος των παικτών του Αντσελότι. Αυτή τη φορά ήταν ο Ιγιαραμέντι που το έκανε, με τον Λεβαντόφσκι να στέλνει αρχικά την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κασίγιας (την βρήκε ελάχιστα) και τον Ρόις να παίρνει το ριμπάουντ, για να κάνει το 2-0!
Οι ισορροπίες είχαν αλλάξει, καθώς η κάκιστη Ρεάλ είχε μόλις ένα σουτ εντός εστίας στο πρώτο 45λεπτο (το χαμένο πέναλτι του Ντι Μαρία), ενώ οι γηπεδούχοι είχαν βρει ρυθμό, έπαιζαν με απίστευτη αυτοπεποίθηση και ήθελαν ακόμη ένα γκολ για να στείλουν το παιχνίδι στην παράταση.
Στο δεύτερο μέρος οι Μαδριλένοι ήταν πιο επιθετικοί, με τον Μπέιλ να απειλεί σε δύο περιπτώσεις (49’, 59’) και τον Χούμελς να προλαβαίνει την τελευταία στιγμή τον Μπενζεμά (64’). Σιγά-σιγά οι γηπεδούχοι ανέβασαν και πάλι ρυθμό, αύξησαν την πίεσή τους και έφτασαν μία ανάσα από το 3-0 στο 65’. Ρόις και Μχιταριάν έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Αρμένιο να παίρνει την μπάλα, να περνάει και τον Κασίγιας και να την στέλνει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ισπανού! Ο μέσος της Ντόρτμουντ έχασε και άλλη ευκαιρία στο 68’, με τον Κασίγιας να βγάζει και κάπου εκεί οι παίκτες του Αντσελότι μπορούσαν επιτέλους να ανασάνουν…
Στο τέλος το παιχνίδι άνοιξε και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν χώρο για αντεπιθέσεις, όμως δεν μπόρεσαν σε καμία να σκοράρουν, με τους Μπενζεμά (80’) και Μπέιλ (90’, 90+3’) να απειλούν και τον Βάιντενφελερ να κρατάει ζωντανό το όνειρο μέχρι το τέλος για την Ντόρμτουντ. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και ακόμη και αν Μπορούσια δεν τα κατάφερε κέρδισε τις εντυπώσεις…
Ντόρτμουντ (Γίργκεν Κλοπ): Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ (81' Ομπαμεγιάνγκ), Χούμελς, Φρίντριχ, Ντουρμ, Κιρχ, Γιόγιτς, Μχιταριάν, Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Λεβαντόφσκι
Ρεάλ (Κάρλο Αντσελότι): Κασίγιας, Καρβαχάλ, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Κοεντράο, Ιγιαραμέντι (46' Ίσκο), Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς, Ντι Μαρία (73' Καζεμίρο), Μπέιλ, Μπενζεμά (90+2' Βαράν)


Τσέλσι-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0

Ο Ζοζέ Μουρίνιο βρήκε και αυτή τη φορά τον τρόπο! Η Τσέλσι ανέτρεψε το εις βάρος της 3-1 του πρώτου ματς στο Παρίσι καινικώντας με 2-0 την Παρί Σεν Ζερμέν στο Λονδίνο τσέκαρε το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Champions League. Χιτσκοκικό το φινάλε της ρεβάνς.

Η εικόνα του αγώνα

Η ατυχία του 17ου λεπτού όταν ο τραυματίας Αζάρ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το τερέν, μετατράπηκε σε πλεονέκτημα για την Τσέλσι. Ο ορεξάτος Σίρλε, που μπήκε στη θέση του Βέλγου, θα έλεγε κανείς ότι άλλαξε τις ισορροπίες και έβαλε  σε μπελάδες την άμυνα της Παρί η οποία πάντως μέχρι το 30' άντεξε αποτελεσματικά.
Η ομάδα του Μπλαν δέχθηκε το 1-0  στο 32' με φθηνό τρόπο (μετά από πλάγιο) και με δράστη, καλά τον φανταστήκατε, τον Σίρλε ο οποίος τρύπωσε στην περιοχή και έγραψε με ψύχραιμο σουτ το 1-0.
Εν συνεχεία, οι Λονδρέζοι απελευθερώθηκαν ψυχολογικά  και πίεσαν ασφυκτικά την αντίπαλό τους στην προσπάθειά τους για να φτάσουν στο νικητήριο γκολ. Δεν το πέτυχαν ούτε στο 62' ούτε και στο 64' (δοκάρια από τους Σίρλε και Οσκαρ), τα κατάφεραν όμως σε προχωρημένο χρονικό σημείο και κόντρα στη ροή του αγώνα.
Ηταν το 87ο λεπτό όταν ο Μπα (αλλαγή και αυτός) βρήκε τον τρόπο να γράψει το 2-0 και να χαρίσει την πρόκριση στην Τσέλσι. Είχαν προηγηθεί ευκαιρίες για την Παρί οι οποίες πάντως, απόντος και του Ιμπραχίμοβιτς, έμειναν ευκαιρίες.

MVP

Ο Σίρλε μπήκε νωρίς λόγω ατυχίας αλλά ο Μουρίνιο τράβηξε με δαύτον τον πρώτο λαχνό του λαχείου. Ο Γερμανός σκόραρε, έτρεξε, δημιούργησε και έκανε την άμυνα της Παρί να τον νιώσει για τα καλά.

Αδύναμος Κρίκος

Μετά Χριστόν προφήτες; Ισως αλλά μία ομάδα με την ποιότητα της Παρί θα έπρεπε να δείξει μεγαλύτερη τόλμη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο. Δεν το έπραξε, δεν έκανε γκολ τις ευκαιρίες του δευτέρου μέρους και εν τέλει το πλήρωσε.

Σχόλιο

Ο Μουρίνιο είχε για μία ακόμη φορά το κοκκαλάκι της νυχτερίδας. Δεν ακούγεται (και δεν είναι) πολύ ποδοσφαιρικό σχόλιο αλλά τι άλλο να πεις για τον Πορτογάλο κόουτς. Οι δύο από τις τρεις αλλαγές του σκόραραν τα γκολ της πρόκρισης. Η Παρί κατάλαβε καλά ότι δεν αρκούν τα πάρα πολλά χρήματα για να κάνει κάποιος την υπέρβαση στο υψηλό επίπεδο.
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κάχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Λάμπαρντ (66' Μπα),  Όσκαρ (81' Τόρες), Γουίλιαν, Αζάρ (18' Σίρλε), Ετό
Παρί: Σιρίγου, Ζαλέ, Άλεξ, Σίλβα, Μάξουελ, Βεράτι (55' Kαμπάιγ), Μότα, Ματουιντί, Λούκας (84' Μαρκίνιος), Λαβέτσι (72' Παστόρε), Καβάνι
Δείτε τα γκολ http://www.contra.gr

Αντισυνταγματική έκρινε την διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων του δ. Αγ. Βαρβάρας το Πρωτοδικείο Αθηνών - Διατάχθηκε η οριστική παραμονή τους στην εργασία τους

 
 
 Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα του δικηγόρου που ανέλαβε την υπόθεση:
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΑΠ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ
Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32,  10675 Αθήνα - Κολωνάκι
Τηλ. 210-7222007, Fax 210-7222182
AP. PAPACONSTANTINOU & ASSOCIATES LAW FIRM
30-32 Patriarchou Ioakim str., 10675 Athens - Kolonaki
Tel. 0030210-7222007, Fax 0030210-7222182
 
ΠΡΟΣ: ΠΟΕ ΟΤΑ
ΥΠΟΨΗ: Προέδρου κ. Θ. Μπαλασόπουλου
 
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣH ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε.
Σας ενημερώνω με χαρά ότι σήμερα (08.04.2014) εκδόθηκε η πρώτη οριστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία κρίνει, οριστικά, ότι οι διατάξεις του ν. 4172/2013 που καταργούν τις θέσεις των Σχολικών Φυλάκων και τους θέτουν σε διαθεσιμότητα αντίκεινται σε σειρά συνταγματικών διατάξεων. Συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή γίνεται δεκτή η αγωγή που ασκήσαμε εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Αγίας Βαρβάρας και διατάσσεται οριστικά η παραμονή τους στην εργασία τους. Το σκεπτικό της απόφασης αυτής περιλαμβάνει εξαιρετικά αναλυτικές και τεκμηριωμένες κρίσεις περί της αντισυνταγματικότητας των επίμαχων διατάξεων του ν. 4172/2013. Σημειώνεται ότι κατά την ίδια δικάσιμο και με τον ίδιο δικαστή είχε συζητηθεί επίσης η αγωγή που ασκήσαμε για το ίδιο θέμα εκ μέρους των Σχολικών Φυλάκων του Δήμου Αναργύρων, η εξέλιξη της οποίας αναμένεται, ως εκ τούτου, να είναι ομοίως θετική. Πρόκειται, δίχως αμφιβολία, για τη μεγαλύτερη δικαστική νίκη έως σήμερα των υπό διαθεσιμότητα υπαλλήλων.       

Με φιλικούς χαιρετισμούς

ΔΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 
 
Νέα έρευνα αποκαλύπτει ποια είναι η ιδανική ώρα να φάτε πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό για να πετύχετε τα ιδανικά αποτελέσματα αδυνατίσματος.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι δεν αρκεί μόνο να ακολουθείτε μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή αλλά πρέπει να προσέχετε ακόμη περισσότερο τις ώρες που καταναλώνετε κάθε γεύμα.

Η καλύτερη ώρα να φάτε πρωινό είναι λίγο μετά τις 7 το πρωί και συγκεκριμένα στις 7:11.

Η καλύτερη ώρα για το μεσημεριανό είναι μεταξύ 12:30 και 13:00 το μεσημέρι (συγκεκριμένα στις 12:38), ενώ η ιδανική ώρα για το βραδινό είναι μεταξύ 18:00 και 18:30 (συγκεκριμένα στις 18:14).

Τα παραπάνω αποτελέσματα προέκυψαν από δημοσκόπηση της βρετανικής εταιρείας Forza Supplements, στην οποία συμμετείχαν 1.000 άτομα.

Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν ποια πιστεύουν ότι είναι η ιδανική ώρα να φάνε το κάθε τους γεύμα προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τα αποτελέσματα της δίαιτας.

Το 84% των ερωτηθέντων δήλωσε πως το αυστηρό πρόγραμμα στο φαγητό είναι ένα βασικό συστατικό της επιτυχημένης δίαιτας. Επίσης, το 76% των συμμετεχόντων δήλωσε πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και τους βοηθά να χάσουν βάρος και να μην ξεφύγουν ως προς την κατανάλωση θερμίδων κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!