Σάββατο, 18 Ιουνίου 2016

Τα έτσουξε, άφησε φιλοδώρημα 1.000 δολάρια και γύρισε να τα πάρει πίσω
Φιλοδώρημα 1.000 δολαρίων άφησε σε ταϊλανδέζικο εστιατόριο του Κολοράντο ένας μεθυσμένος πελάτης.

Μόλις ο σερβιτόρος πήγε να μαζέψει το τραπέζι, συνειδητοποίησε ότι ο πελάτης είχε αφήσει ένα γενναίο φιλοδώρημα. Κατευθείαν πήγε τα χρήματα στη διεύθυνση του εστιατορίου.

Όπως ανέφερε η ιδιοκτήτης, είχε ακούσει ιστορίες για φιλοδωρήματα πάνω 100 δολάρια, αλλά ποτέ κάτι αντίστοιχο. Αμέσως αντιλήφθηκε ότι ο πελάτης είχε κάνει κάποιο λάθος, γι’ αυτό το λόγο κράτησε τα χρήματα και περίμενε.

Και όπως φαίνεται έπραξε πολύ καλά. Το επόμενο πρωί, ο πελάτης επέστρεψε ζητώντας τα χρήματά του πίσω. Είπε: «Λυπάμαι, ήμουν μεθυσμένος».

Αμέσως τα χρήματα του επιστράφηκαν και άφησε ένα φιλοδώρημα 40 δολαρίων για ένα λογαριασμό ύψους 60 δολαρίων.
in.gr
Αγόρι καλεί την αστυνομία, επειδή ο μπαμπάς πέρασε με κόκκινο
Δεν τήρησε το ρητό «τα εν οίκω μη εν δήμω» εξάχρονος πιτσιρίκος από τη Μασαχουσέτη, ο οποίος κάλεσε την Αμεσο Δράση (το 911 στις ΗΠΑ) για να... καταδώσει τον πατέρα του, επειδή πέρασε ένα φανάρι με κόκκινο.

Στο ηχητικό που έδωσε στο δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα της πόλης Κουίνσι στη Μασαχουσέτη ακούγεται ο νεαρός διώκτης του εγκλήματος να μιλάει στον αστυνομικό για την παράβαση του πατέρα του.

«Εμ..., ο μπαμπάς πέρασε με κόκκινο» ακούγεται να λέει το αγόρι και συνεχίζει: «Έχει ένα μαύρο φορτηγό. Ήταν σε ένα καινούριο αυτοκίνητο, της μαμάς μου το αυτοκίνητο».

Ο αστυνομικός ακούγεται να ρωτά τον εξάχρονο τι συνέβη μετά και ο μικρός απαντά ότι ο πατέρας του διέπραξε το αδίκημα, ενώ οδηγούσε προς το πλυντήριο αυτοκινήτων.

«Τότε πέρασε με κόκκινο» λέει ο μικρός.

Στη συνέχεια ο αστυνομικός ζητά να μιλήσει με τον πατέρα, ο οποίος ακούγεται να λέει με ένα αμήχανο γέλιο: «Ώχ, όχι. Ζητώ συγγνώμη».

«Κανένα πρόβλημα» απαντά ο αστυνομικός και έτσι έγινε, αφού στον απρόσεκτο μπαμπά δεν κόπηκε κλήση.
Newsroom ΔΟΛ
Αυτό που έχει πιο πολύ γούστο με το ίντερνετ, είναι πως σήμερα, ακόμη και η γιαγιά στο τελευταίο χωριό της χώρας θα σας απαντούσε πως αποτελεί το μέλλον. Το μέσο όπου μπορεί κανείς να βρει, να ανακαλύψει το οτιδήποτε. Κάντε τώρα το τεστ… πότε ήταν η τελευταία φορά που ανοίξατε τον υπολογιστή σας για να αναζητήσετε κάποια πληροφορία, να μάθετε εις βάθος κάτι; Μήπως 9 στις 10 φορές το κάνατε απλά και μόνο προκειμένου να συνδεθείτε στο facebook;
Οι παρακάτω ιστοσελίδες αποδεικνύουν και υποστηρίζουν τη φήμη του “ίντερνετ”, ως πηγή πληροφόρησης για ότι βάλει ο νους, με τη βοήθεια των οποίων μπορείτε να μάθετε μια ξένη γλώσσα, μουσική, επτασφράγιστα μυστικά της CIA ή και τρόπους να κάνετε το μυαλό σας πιο “αποδοτικό”!

1. Μάθε μια ξένη γλώσσα Online (και δωρεάν) – Duolingo

Πάντα θέλατε να μάθετε μια ξένη γλώσσα, πέραν των αγγλικών δηλαδή ή κάποια άλλης που ίσως κατέχετε. Το Duolingo μπορεί να μην σας προετοιμάσει για καθηγητές, είναι όμως μια πολύ καλή, ανέξοδη και εύκολη αρχή. Επιλέξτε μεταξύ 17 γλωσσών, διαλέξτε πόση ώρα την ημέρα μπορείτε να ασχοληθείτε (θα χρειαστούν μόλις 10-20′ λεπτά) και ξεκινήστε…
Υπάρχει έκδοση της σελίδας και στα ελληνικά, ενώ θα συνδεθείτε απλά και γρήγορα με το λογαριασμό του facebook σας ώστε να μπορείτε να αποθηκεύετε την πρόοδο στα μαθήματά.

2. Μάθε να παίζεις κιθάρα – Justin Guitar

Αν είστε κι εσείς από εκείνους που θα ήθελαν να μπορούν να συγκεντρώσουν την παρέα γύρω από μια φωτιά και υπό τους ήχους της κιθάρας να τραγουδούν ως το πρωί, τότε το Justin Guitar είναι ο ιστότοπος “από μηχανής, Θεός”. Διαθέτει δεκάδες μαθήματα, βίντεο με λεπτομερείς οδηγίες ώστε να πιάσετε την κιθάρα και με λίγη εξάσκηση να μπορείτε να βγάλετε… μουσική. Αν μάλιστα αποδειχτείτε και επίμονος μαθητής, τότε σίγουρα θα μπορείτε να βγάλετε μια σειρά από απλά τραγούδια για την παρέα.

3. Η γυμναστική του σπασίκλα – Nerd Fitness

Ακούστε πως πήγε το πράγμα. Κάποια αλυσίδα γυμναστηρίων έβγαλε μια σούπερ-ντούπερ προσφορά κι εσείς τρέξατε να την εξασφαλίσετε. Από τον ένα χρόνο της συνδρομής, ζήτημα είναι αν πατήσατε πέντε φορές στο γυμναστήριο. Μην σκάτε… δεν είστε η μιαρή εξαίρεση, αλλά ο κανόνας. Το Nerd Fitness προσπαθεί να κάνει την εξάσκηση φιλική στους… σπασίκλες και να σας βάλει σε πρόγραμμα χωρίς να αισθάνεστε άβολα γι’ αυτό. Κατά τα άλλα, έχει ασκήσεις και προγράμματα για όλα τα γούστα και σίγουρα δεν θα σας αφήσει ποτέ να βαρεθείτε.

4. Γίνε απόφοιτος του MIT – MIT Open Courseware

Ποιος δεν θα ήθελε να έχει σπουδάσει στο επώνυμο αμερικανικό πανεπιστήμιο MIT. Αν και οι λόγοι που δεν μπορεί να το πραγματοποιήσει είναι πολλοί (με τελευταίο την απόσταση, πιστέψτε με), το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης δίνει τη δυνατότητα σεμιναρίων με τη μορφή ανοιχτής διδασκαλίας για εκατομμύρια ανθρώπους μέσω της ιστοσελίδας που έχουν δημιουργήσεις ακριβώς για αυτό το σκοπό.

5. Γίνε άσσος της ελεύθερης αγοράς – Investopedia

Αν το ίντερνετ ήταν τόσο εξελιγμένο πριν από 16 χρόνια, στη χρυσή (που μετά μετετράπη σε εφιαλτική) εποχή του Χρηματιστηρίου) θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτή η ιστοσελίδα θα ήταν ο καλύτερος σύμβουλος. Σήμερα και μετά από τόσες παλινωδίες, αγορές και ψυχολογίες, χρηματιστήρια σε κατάθλιψη κλπ κλπ, το Investopedia περιλαμβάνει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς προκειμένου να έχει μια ιδέα για το τι συμβαίνει σε αυτή τη ρημάδα την αγορά.

6. Γίνε σπρίντερ του διαβάσματος – Spreeder

Η ιστοσελίδα αυτή ισχυρίζεται πως καθυστερούμε να διαβάσουμε την πληροφορία σε ένα μακροσκελές κείμενο, γιατί ακολουθούμε την εσωτερική φωνή που “υπαγορεύει” το κείμενο. Το Spreeder διαθέτει μια μέθοδο, ώστε να παρακάμψουμε τη φωνή στο μυαλό μας, να κατορθώσουμε να διαβάζουμε και να συγκρατούμε την πληροφορία πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

7. Χόρτασε το βιβλιοφάγο που κρύβεις μέσα σου – Project Gutenberg

Τι κι αν το διαδίκτυο έχει χαρακτηριστεί η πύλη της γνώσης… κανείς και τίποτε δεν θα μπορέσει να αντικαταστήσει το βιβλίο. Γι’ αυτό ήρθε το πρόγραμμα Γουτεμβέργιος, που συνδυάζει τις δυνατότητες του διαδικτύου με το βιβλίο. Μια ψηφιακή βιβλιοθήκη όπου μπορεί κανείς να βρει χιλιάδες τίτλους και να τους κατεβάσει, νόμιμα και δωρεάν στον υπολογιστή του.

8. Εμπλούτισε το βιογραφικό σου με… γνώσεις από το μέλλον – Codeacademy

Ακόμη και στην Ελλάδα της κρίσης, οι άνθρωποι που ασχολούνται με την κωδικοποίηση, την ανάπτυξη και τη συντήρηση δικτύων είναι περιζήτητοι και καλά αμειβόμενοι. Εντάξει, δεν θα σας κάνει IT μια ιστοσελίδα, όμως το Codeacademy, υπόσχεται να σας μυήσει όσο περισσότερο γίνεται στον κόσμο του διαδικτύου, προσφέροντας δωρεάν μαθήματα και μυστικά για τον κόσμο του ίντερνετ.

9. Ακονίστε το μυαλό σας… παίζοντας – Luminosity

Υπάρχουν παιχνίδια και… παιχνίδια. Πολλά από αυτά κάνουν το μυαλό… πουρέ, ενώ άλλα απαιτούν οξυδέρκεια, συγκέντρωση και σπιρτάδα. Το Luminosity, υπόσχεται να φωτίσει αχαρτογράφητα σημεία του μυαλού σας μέσα από το παιχνίδι. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να αυξάνει την ένταση όσο κάποιος χρήστης προχωρά, ενώ αποτυπώνει με βάση το σκορ, τα σημεία που είναι κανείς δυνατός και τα αδύνατα σημεία του. Και το καλύτερο; Τα παιχνίδια δεν σας κάνουν απλά πιο οξυδερκή: είναι και διασκεδαστικά.

10. Ανακαλύψτε πως λειτουργεί αυτός ο κόσμος – Howstuffworks

Πολλές φορές παίρνουμε πληροφορίες και γεγονότα ως δεδομένα, χωρίς να έχουμε διαπιστώσει πως είναι η μία και απόλυτη αλήθεια. Το Howstuffworks μοιάζει με ένα υβρίδιο εγκυκλοπαίδειας, ντοκιμαντέρ και ειδήσεων στο οποίο μπορεί κανείς να αναζητήσει πληροφορίες για ιστορικά, επιστημονικά και φυσικά γεγονότα και να πάρει λεπτομερείς και ακριβείς απαντήσεις.

11. Όλα τα λεξικά του κόσμου σε… ένα – OneLook

Αν και μόνο στην αγγλική γλώσσα, το OneLook δεν είναι απλά ένα λεξικό. Άλλωστε για την αποτύπωση και την απόδοση μιας λέξης, θα βρει κανείς δεκάδες διαδικτυακά λεξικά. Εδώ όμως θα λάβεις, την ερμηνεία και όλες τις πιθανές χρήσεις μιας λέξης και μιας φράσης, όπως αποτυπώνεται σε ορισμένα από τα πιο έγκυρα λεξικά του κόσμου.

12. Ο κόσμος όπως είναι, από την CIA – The World Factbook

Αν δεν ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ως εργαλείο, θα το χαρακτήριζε κανείς και προκλητικό. Η CIA μπορεί να κρατά πολλές από τις δραστηριότητές της (τις πιο ευγενείς υποθέτουμε) μυστικές, έχει όμως δημιουργήσει μια ιστοσελίδα στην οποία μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες για υποθέσεις και ιστορικά γεγονότα, μέσα από τα αρχεία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν σας λέω να τα πιστέψετε, μπορείτε όμως να δείτε την… οπτική της πιο ισχυρής ομάδας πληροφοριών στον κόσμο.

13. Συνδεθείτε με τον κόσμο, κυριολεκτικά – Couchsurfing

Πολύ πριν προκύψει η Airbnb και η διάθεση του σπιτιού γίνει εμπορικό προϊόν, το couchsurfing υπήρχε για τους πιο ρομαντικούς, τους πιο ευαίσθητους και κοινωνικούς. Αν είστε άνθρωπος με έντονες ανησυχίες, που λατρεύετε τα ταξίδια, όμως δεν μπορείτε να τα χρηματοδοτήσετε, τότε το Couchsurfing θα γίνει το μέσο για να γυρίσετε όλο τον κόσμο. Βρείτε άλλους ανθρώπους σαν και εσάς σε όλο τον κόσμο, επικοινωνήστε μαζί τους και βρείτε ένα… καναπέ για να ξεκουραστείτε όποιος και αν είναι ο προορισμός σας. Μοναδική προϋπόθεση; Ε, να προσφέρετε κι εσείς ένα δωμάτιο του σπιτιού σας, αν αυτό σας ζητηθεί.
Πηγή: news247.gr

Όπως το είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες, ο οργανισμός Bluetooth SIG προχώρησε με κάθε επισημότητα στην παρουσίαση του νέου πρωτοκόλλου Bluetooth 5.0, το οποίο αποτελεί την πρώτη μεγάλη αναβάθμιση για την τεχνολογία μετά από το 2009 και η εφαρμογή του αναμένεται ότι θα γίνει στα τέλη του 2016 ή τις αρχές του 2017.

Το Bluetooth 5.0 φέρνει μαζί του διπλάσια ταχύτητα, τετραπλάσια εμβέλεια (σ.σ. στην προηγούμενη ανακοίνωση τα έγραφαν ανάποδα…) και αύξηση του bandwidth κατά 800% (για αποστολή μεγαλύτερου όγκου πληροφορίας), χωρίς καμία αύξηση στην κατανάλωση ενέργειας.

Επίσης, η απόδοση του αναμένεται ότι θα είναι σημαντικά καλύτερη σε κλειστούς χώρους μιας και προορίζεται για το περίφημο Internet of Things.

Υπενθυμίζουμε ότι το Bluetooth 5.0 δεν θα υποστηρίζεται από τις σημερινές συσκευές, καθώς απαιτείται νέο chip.

Πηγή: techgear.gr

Οι γυναίκες που εργάζονται υπερβολικά πολύ, μπορεί να πλήττουν ανεπανόρθωτα την υγεία τους, προειδοποιούν επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο.

Παρακολουθώντας σχεδόν 7.500 εθελοντές επί 32 χρόνια ανακάλυψαν πως όταν εργάζονται επί 60 ώρες την εβδομάδα, τριπλασιάζεται ο κίνδυνος να εκδηλώσουν διαβήτη, καρκίνο, καρδιοπάθεια και αρθρίτιδα.

Οι πιθανότητες εμφάνισης αυτών των νοσημάτων αρχίζουν να αυξάνονται τη στιγμή που υπερβαίνουν το 40ωρο εργασίας, αλλά μετά τις 50 ώρες η αύξηση του κινδύνου γίνεται ραγδαία, γράφουν οι ερευνητές στην «Επιθεώρηση Επαγγελματικής & Περιβαλλοντικής Ιατρικής» (JOEM).

«Ο κόσμος δεν σκέφτεται τις συνέπειες που μπορεί να έχει μακροπρόθεσμα στην υγεία του ο τρόπος εργασίας στα 20, στα 30 ή στα 40 του, αλλά τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η υπερβολική δουλειά σ’ αυτές τις ηλικίες ανοίγει το δρόμο για μελλοντικά προβλήματα υγείας στις γυναίκες», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άλαρντ Ντέμπε, καθηγητής Διαχείρισης & Πολιτικής Υπηρεσιών Υγείας στο πανεπιστήμιο.

Αντιθέτως, οι εργασιομανείς άνδρες φαίνεται να τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα, πρόσθεσε.

Από τους εθελοντές της μελέτης, ελάχιστοι εργάζονταν μόνο οκτώ ώρες την ημέρα ή λιγότερο. Το 56% εργάζονταν από 41 έως 50 ώρες την εβδομάδα, το 13% 51-60 ώρες την εβδομάδα και το 3% πάνω από 60 ώρες την εβδομάδα ή πάνω από 12 ώρες κάθε εργάσιμη ημέρα.

Τα αρνητικά ευρήματα για την έκβαση της υγείας των γυναικών ήταν εντυπωσιακά, ενώ στους άνδρες μόνο ο κίνδυνος αρθρίτιδας ήταν αυξημένος. Επιπλέον, οι άνδρες που εργάζονταν περίπου μία ώρα υπερωριακά την ημέρα (41-50 ώρες την εβδομάδα) διέτρεχαν χαμηλότερο κίνδυνο εκδηλώσεως καρδιοπάθειας, πνευμονοπάθειας και κατάθλιψης σε σύγκριση με όσους εργάζονταν 40 ώρες την εβδομάδα ή λιγότερο.

Που μπορεί να οφείλεται η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων; Οι γυναίκες τείνουν να επωμίζονται τη μερίδα του λέοντος από την ευθύνη για την φροντίδα της οικογένεια, και ίσως αντιμετωπίζουν μεγαλύτερη πίεση και στρες όταν εργάζονται υπερωριακά, απαντά ο δρ Ντέμπε.

Επιπλέον, η δουλειά γι’ αυτές είναι λιγότερο ικανοποιητική, διότι πρέπει να την ισορροπούν με τις ανάγκες της οικογένειας, ειδάλλως θυσιάζουν την φροντίδα της και συχνά έχουν ενοχές.

Δεν αποκλείεται επίσης να υπεισέρχονται και βιολογικοί μηχανισμοί, αναλόγως με το είδος της εργασίας (π.χ. η καθιστική εργασία και η εργασία σε κυλιόμενες βάρδιες είναι γνωστό ότι βλάπτουν σοβαρά την υγεία της καρδιάς και αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου).

Πηγή: tanea.gr
Subscribe to RSS Feed Follow me on Twitter!